Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Tips

Do you have a great tip solve a problem? Share with us your useful tips and tag 'tips' to get featured this week!

Responses:

 

Fresh Pings

Ajak PM tinggal sehari di rumah pangsa kos rendah

Selain tinggal di rumah pangsa kos rendah, Najib juga perlu merasai bagaimana menguruskan hidup dengan pendapatan sebanyak RM680 sebulan..Seorang wakil NGO hari ini menyarankan supaya mengajak Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak tinggal selama sehari di rumah pangsa kos rendah supaya dapat merasakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SabahReport SabahReport via Sabah Report
2 hours and 15 minutes ago.

 

Kerajaan Tambah Aset ESSCOM Hujung Bulan Ini

Selepas setahun melakukan pembaziran dana awam, adakah rakyat Sabah masih menganggap tambahan aset itu sebagai bukti kesungguhan kerajaan??SEMPORNA: Kerajaan Persekutuan akan menambah kekuatan aset kepada Kawasan Keselamatan Khas Timur Sabah (Esscom) hujung bulan ini, bagi mempertingkatkan serta memantapkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SabahReport SabahReport via Sabah Report
2 hours and 31 minutes ago.

 

ADUN Paloh Cedera, Isteri Maut Dalam Kemalangan

IPOH: Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kelantan kawasan Paloh, Datuk Nozula Mat Diah mengalami cedera ringan manakala isterinya Datin Maziah Din maut dalam kemalangan di Kilometer 23 Jalan Cameron Highlands-Simpang Pulai di sini, Khamis.Ketua Polis Perak Datuk Acryl Sani Abdullah Sani berkata anak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SabahReport SabahReport via Sabah Report
2 hours and 55 minutes ago.

 

Kena main dengan SYMPHNY (0016)

Source : Perniagaan Internet Ini post saya yang pertama, dalam category Saham. Tiada sebarang niat nak memberi nasihat atau pandangan mengenai mana-mana kaunter. Sekadar bercerita je (bukan berkongsi pun). Ye lah, market ni, kalau layan sorang-sorang, tension. Ok.vCerita ni berlaku 4 hari lepas, hari Isnin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog rajakamil rajakamil via Perniagaan Internet Bersama Raja Kamil
3 hours and 4 minutes ago.

 

Bersaing Dengan Blogger Jutawan Dunia

Nak bersaing dari segi income blog, memang tak boleh lawan la dengan penulis blog bertaraf profesional ini. Tapi alhamdulillah, dalam kedudukan terkini ranking Alexa Malaysia (trafik antara blog dan... HASRULHASSAN.COM adalah blog untuk mereka yang mahu ketahui tips dan rahsia menjadi blogger terbaik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN™
3 hours and 23 minutes ago.

 

penang lost its ‘roaring tiger’

first it was irene fernandez, who passed away on 25 march this year and now this KARPAL SINGH, lawyer and member of parliament (MP) from the political party, DAP who passed away on 17 april. yesterday morning i was not working, so i woke up at 9.00am. as always, the first thing i...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lulai lulai via mental jog
4 hours and 27 minutes ago.

 

Coffee Journey

Monday, 31 March 2014Weird cappuccino | OK flat whiteThe coffee break roomie insisted after a humongous Korean lunch. Nice find lo.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SueChen SueChen via Lil' Deaths in Life
5 hours and 47 minutes ago.

 

Dipenjara Kerana Menyamar Sebagai Polis

Azmeer mengakui menyamar sebagai “anggota polis KK” bertujuan untuk mencari sumber wang perbelanjaan peribadi dan berseronok.KENINGAU: Seorang lelaki warga tempatan dijatuhkan hukuman penjara dan denda oleh Mahkamah Majistret pada Isnin lalu kerana memeras ugut dengan menggunakan senjata tiruan sambil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SabahReport SabahReport via Sabah Report
5 hours and 48 minutes ago.

 

Pengecualian setem duti 50% beli rumah pertama

Dalam Belanjawan 2013 lepas, kerajaan meneruskan pengecualian duti setem 50% bagi pembelian rumah pertama. Mula diperkenalkan pada Belanjawan 2008, pembeli boleh mendapatkan diskaun bagi pembelian hartanah sehingga nilai RM400,000 bermula Januari 2013 sehingga 31 Disember 2014. Menurut entri di Property...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog adamroslan adamroslan via Adam Roslan
5 hours and 49 minutes ago.

 

EclipseCrossword : Bina Teka Silang Kata Dengan Mudah

Kali ini saya ingin berkongsi dengan anda semua tentang cara mudah untuk membina teka silang kata anda sendiri menggunakan software dari EclipseCrossword. Bagi saya sendiri, EclipseCrossword memang sangat membantu dalam menyediakan latihan untuk anak-anak murid saya.  Bagi para guru, anda boleh membina...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciklaili ciklaili via ciklaili.com
6 hours and 20 minutes ago.

 

(Video) iamNeeta – Relakan Jiwa (Cover)

http://www.youtube.com/watch?v=KOiYdRCfXF8 Menjelang Konsert Taylor Swift 11 Jun nanti, Cornetto sedang mencari kumpulan yang akan membuat persembahaan pembukaan. iamNeeta antara yang dicalonkan selain daripada Mark Adam, Narmi, Deanna Hussin dan Diandra Arjunaidi. Jika anda mahu iamNeeta membuat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog adamroslan adamroslan via Adam Roslan
6 hours and 21 minutes ago.

 

MH370: tompok minyak bukan daripada pesawat

Tompokan minyak dikesan Ahad lepas oleh kapal pertahanan Australia Ocean Shield di selatan Lautan Hindi, kawasan pencarian pesawat Malaysia yang hilang, bukan minyak pesawat atau cecair hidraulik.Pusat Penyelarasan Bersama Agensi (JACC), yang menyelia operasi mencari pesawat Malaysia Airlines MH370, berkata...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SabahReport SabahReport via Sabah Report
6 hours and 23 minutes ago.

 

Blogger Blogspot Baru 2014 (3)

Sebuah segmen untuk perkenalkan blogger blogspot baru 2014 telah saya anjurkan. Alhamdulillah, ramai blogger baru yang sertai segmen ini. Dan in Sha Allah, blog post kali ini akan menyenaraikan lagi... HASRULHASSAN.COM adalah blog untuk mereka yang mahu ketahui tips dan rahsia menjadi blogger terbaik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN™
6 hours and 48 minutes ago.

 

Giliran Siapa Selepas Karpal? Anwar? Kit Siang?

Wak J: Sayu hati wak bila mendengar berita peguam bela paling tersohor negara telah meninggalkan kita untuk bertemu dengan penciptaNya buat selama-lamanya.Walaupun, semasa hayatnya bekas pengurusi DAP Kebangsaan ini adalah di antara individu yang paling lantang menentang Islam terutama sekali dalam isu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog jeringdaily jeringdaily via Wak Jengkol
6 hours and 55 minutes ago.

 

ADA HARTA KARUN DI PULAU NANGKA?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.Dengan nama ALLAH yang MAHA PEMURAH lagi MAHA MENGASIHANI. Selawat dan Salam buat nabi junjungan NABI MUHAMMAD S.A.W.Sebelum apa-apa, sila baca petikan akhbar dari editor@mstar.com.my ini:MELAKA : Harta karun dikatakan bernilai berbilion Ringgit dipercayai ditanam di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fairusmamat fairusmamat via fairus.com
6 hours and 57 minutes ago.

 

Takaful Sistem Tidak Adil

Lebih 90% dari pelanggan yang telah saya jumpa akan bertanya : Jika saya mengambil polisi hayat atau perubatan dari awak, adakah ia memberi saya jumlah simpanan di satu masa hadapan? Takaful adalah satu alat kewangan yang baik untuk melindungi kesihatan anda, aset anda dan masa depan keluarga anda. Ia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog pahangstreamyx pahangstreamyx via ArifHafizal.Com
6 hours and 58 minutes ago.

 

SENI REKA - Me Mover. Skuter Seumpama Segway Janaan Tenaga Manusia

Jika anda pernah meneliti bagaimana Segway ditunggang dan pergerakan reaksi balas suspensinya yang menarik itu, pasti anda dapat mengecam beberapa persamaan dengan skuter Me Mover ini.Sekali lihat, ia bukanlah sebuah basikal yang digerakkan dengan mekanisme rantai dan gear yang biasa kita lihat, tetapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Rekareka Rekareka via Rekareka
7 hours and 6 minutes ago.

 

10 amalan yang boleh mengubah kehidupan anda

1) Berusahalah untuk bertahajjud (kemuliaan seorang mukmin terletak pada tahajjudnya). Solat Tahajud biasanya dilakukan semasa Qiamullail. Ibadah Qiamullail adalah kebiasaan para salaful soleh dan syiar para kekasih Allah SWT. Nabi Muhammad SAW bersabda dalam hadis:“Hendaklah kamu mengerjakan qiamullail...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Aniqbukhary32 Aniqbukhary32 via Teratak Aniq Bukhary
7 hours and 7 minutes ago.

 

Blogger Blogspot Baru 2014 (2)

Blogger blogspot baru memang ramai, almaklumlah, blogspot merupakan platform blogging percuma paling popular digunakan di Malaysia. Setiap hari ada sahaja blogger baru muncul. Masing-masing dengan... HASRULHASSAN.COM adalah blog untuk mereka yang mahu ketahui tips dan rahsia menjadi blogger terbaik Malaysia.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN™
7 hours and 8 minutes ago.

 

Hum Dil De Chuke Sanam Full Songs

Haaa hindustan lagi laa Ainza ni. Kihkih ada yang satu geng dengan Ainza tak? Minat hindustan jugak ni? Hum Dil Chuke Sanam cerita yang penuh kesedihan. Memang best cerita ni and cerita ini jugak jarang ditayangan mana-mana televisyen. So susahlah nak tengok kan. Kalau nak tengok dekat youtube memangtakde...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Ainza Ainza via ! •Cutieς•
7 hours and 21 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »

 

 

Popular Tags

 abahblogger   artis   berita   beritabersamazoul   beritasyokbah   blogger   bloggerblogspotbaru2014   blogspot   dalamnegara   duniabloggermalaysia   food   gambar   gigdiary   giveaway   gosipselebriti   hiburan   informasi   infosemasa   internet   inthenews   isusemasa   jenayah   karpalsingh   kemalangan   kemalanganmaut   lebuhraya   macammacam   meninggaldunia   metro   mstar   mycelebrities   myinfo   mylife   news   ngeri   politics   politik   review   selebritimalaysia   semasa   shasyayunisha   slotakasia   thevoiceofsabahan   tips   tv3   ustazdon   utama   video   wisatabandung   2014