Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Chinese New Year!

Chinese New Year is here! Share with us your celebration and tag 'cny' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
19 minutes ago.

 

Pejabat di rumah Small office home office

Pejabat Di Rumah Soho adalah singkatan kepada Small Office Home Office adalah semakin popular di kalangan rakyat Malaysia sekarang. Ada satu pejabat di rumah boleh di katakan keperluan terutama kepada mereka yang berkerja dirumah. Memiliki soho di rumah dapat menjimatkan banyak kos berbanding menyewa tapak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
41 minutes ago.

 

4 Masalah dan jalan penyelesaiannya

Baca ni dan bandingkan dengan pengalaman sendiri. Pada saya, ia sangat tepat dan benar. 4 Masalah dan jalan penyelesaiannya 1. Kalah dengan nafsu syahwat Jika engkau diuji dengan syahwat dan hawa nafsu, maka periksalah SOLAT mu. Firman Allah bermaksud: Maka datang sesudah mereka suatu keturunan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog pakarhowto pakarhowto via PakarHowTo.Com
1 hour and 29 minutes ago.

 

Dessert Korea yang pasti buat anda terliur

Kepada sesiapa yang obses dengandessertKorea korang wajib kunjungi restoran Hanbing kerana sememangnya iainya menghidangkan menu manisan yang akan buat korang tak keruan.Restoran Hanbing berasal daripada Hong Kong dan Hanbing @Bangsar adalah cawangan luar negara yang bertama bagi Restoran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
1 hour and 34 minutes ago.

 

Cerita Kakek Hanif

Menjelang Maghrib, penduduk di Desa Mekar jati berduyun-duyun menuju masjid untuk menunaikan shalat berjamaah. Arwan masih di rumah ketika teman-teman yang lainnya telah ke masjid. Ia memang selalu menunggu sahabat karibnya, Mujib. Setelah Mujib datang, mereka pun berangkat bersama-sama. Seperti biasanya,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
1 hour and 42 minutes ago.

 

Kisah Pita Kuning

Pada tahun 1971 surat kabar New York Post menulis kisah nyata tentang seorang pria yang hidup di sebuah kota kecil di White Oak, Georgia, Amerika. Pria ini menikahi seorang wanita yang cantik dan baik, sayangnya dia tidak pernah menghargai istrinya. Dia tidak menjadi seorang suami dan ayah yang baik. Dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
2 hours ago.

 

Syurga Nyamuk Di Hutan Zika

Igauan tentang penyebaran virus Zika terus-menerus menghantui penduduk dunia ekoran peningkatan kes bawaan virus Zika mula dikesan di beberapa buah negara lain terutama di bahagian Amerika Selatan selepas kali pertama ia ditemui di Hutan Zika, Uganda pada tahun 1947. Hutan Zika merupakan sebuah hutan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via Sentiasa Panas
2 hours and 23 minutes ago.

 

Lucero Bekas Pemain Independiente Sertai JDT

Pemain dari kelab Argentina Independiente, Juan Martin Lucero menyertai pasukan Johor Darul Ta’zim (JDT) sebagai pemain import baharu pasukan itu musim ini.Beliau menggantikan Paulo Rangel yang dipindahkan ke JDTII selepas gagal menunjukkan prestasi dikehendaki oleh jurulatih Mario Gomez dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
2 hours and 38 minutes ago.

 

Padah Tahan Kencing, Messi Kena Batu Karang Di Ginjal

Pemain terbaik dunia sebanyak lima kali, Lionel Messi dari Argentina dilaporkan sedang menjalani rawatan bagi masalah batu karang pada buah pinggangnya, menurut agensi berita AFP pada Selasa.Masalah tersebut menyebabkan bintang bola sepak Sepanyol itu tidak ‘turun padang’ dalam perlawanan separuh akhir...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via Blog Informasi
2 hours and 46 minutes ago.

 

10 Syarikat Anda Perlu Boikot Israel

Keprihatinan terhadap rakyat Palestin telah berkembang di seluruh dunia, bukan hanya semata-mata di dunia Islam. Ia telah meningkat secara mendadak susulan beberapa siri peristiwa ngeri yang berlaku pada tahun ini di Negeri Palestin.Dengan perdebatan yang semakin meningkat tentang bagaimana orang ramai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
2 hours and 54 minutes ago.

 

Gadis Ini Buat Sendiri Monopoly Lord Of The Rings .Lihat Sendiri Cantik Atau Seram

Gadis Ini Buat Sendiri Monopoly Lord Of The Rings .Lihat Sendiri Cantik Atau Seram

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
3 hours and 2 minutes ago.

 

Hujan Dalam Satu Harapan

Baca artikel lengkap Hujan Dalam Satu Harapan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
3 hours and 13 minutes ago.

 

5 Filem Hindi Paling Berjaya Di Dunia

Filem Hindustan terkenal dengan elemen-elemen yang menyentuh soal kekeluargaan, persahabatan, budaya dan yang pasti percintaan itu merupakan perkara wajib yang harus ada. Banyak filem-filem yang berjaya mengaut keuntungan yang berjuta-juta. Jika demam Dilwale membanjiri setiap pawagam yang berada di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
3 hours and 28 minutes ago.

 

RESEPI IKAN TONGKOL MASAK KICAP DUA RASA

RESEPI IKAN TONGKOL MASAK KICAP DUA RASA. Tu dia lama tak menge'chef'kan diri kat blog lekat lekit ni katanya. Jadi hari ni tetiba rasa nak menge'chef' pulak. Resepi harus simple sebab konsep share resepi kat blog aku target untuk budak2 baru belajar masak atau budak2 bujang yang menyewa ramai2 tak kira...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
3 hours and 45 minutes ago.

 

Viral Penyampai Berita Kelihatan Seiras Penjenayah

PASTINYA ia satu momen yang cukup pelik dan kelakar apabila seorang penyampai berita televisyen kebetulan dikatakan mempunyai wajah seiras dengan penjenayah terkenal.Seorang penyampai beritaCrimewatch, Jason Mohammad dikatakan mempunyai wajah serupa dengan penjenayah yang ditayangkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
3 hours and 51 minutes ago.

 

Conspiracy Theory Virus Zika , adakah ia benar?

Kali ni, saya ingin kongsikan kepada anda daripada pandangan ahli konspirasi mengenai virus Zika yang dianggap masa kini sebagai satu wabak yang serius di seluruh dunia. Menurut mereka, adakah virus ini merupakan suatu konspirasi atau muslihat untuk di negara Amerika Selatan umumnya Brazil.Korang cuma fikir...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
4 hours and 31 minutes ago.

 

Nasib Seekor Burung

Sambil menggenggam seekor burung kecil dalam kepakan tangannya, seorang anak datang menghadap seorang kakek. Kakek ini amat terkenal tidak hanya di daerahnya, tetapi bahkan pula di seluruh pelosok negri. Ia tidak hanya dikenal sebagai seorang yang baik dan cerdas, namun lebih dari itu ia dipandang sebagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
4 hours and 45 minutes ago.

 

Ahli Parlimen PAS Tonton Video Lucah Di Jerman?

PAS memang bukan ahli Pakatan Harapan dan ia musuh ketat DAP, namun penyebaran fitnah mengenai seorang pemimpin PAS yang menonton video lucah anehnya dinafikan oleh bekas rakan sekutunya itu. Ahli Parlimen DAP Bukit Bendera, Zairil Khir Johari berkata meskipun parti mereka berbeza dan bermusuhan, tetapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
5 hours and 3 minutes ago.

 

Tips Cara Penggunaan Gear Yang Betul Untuk Kereta Auto

Tahukah anda terdapat tips atau cara guna gear yang betul untuk kereta auto. Walaubagaimanapun artikel ini sesuai untuk kereta automatik yang mempunyai butang tombol pada gear.Jika kenderaan anda tidak mempunyai butang tombol pada gear, sila abaikan. Yang guna manual tu, you’re the man because manual is...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
5 hours and 30 minutes ago.

 

Pemain import terbaru JDT 2016

Pemain import terbaru JDT 2016. Ya, pastinya para penyokong pasukan JDT tertunggu-tunggu siapakah pemain import terbaru JDT yang menggantikan tempat yang ditinggalkan oleh Luciano Figueroa. Kini semuanya terjawab apabila pemain dari Argentina ini tiba pada 10 Februari 2016 ini dan akan diperkenalkan oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog baretta79 baretta79 via Hairulafiz.com
5 hours and 41 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »