Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Arts!

We'll look into the arts scene this week. Share with us your favourite art pieces and tag your entry with 'art' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

Pencapaian SEO Dari PerniagaanInternetHQ Siri #13

Hohonampak jek post ini ramai yang garu kepala 😀 Sampai member yang enggan dikenali ( geng warung ) pon cakap Cari cerita lain laacerita mcm tue dah basi laaorg tak heran sangat ponn 😛 Masing-masing heran tak percaya dengan pencapaian seo yang tak berapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog perniagaaninternet perniagaaninternet via Jom Belajar Buat Duit Online Disini!
5 hours and 9 minutes ago.

 

Datang Dari Labuan Pujuk Isteri Akhirnya Terjun

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah SEORANG lelaki meninggal dunia selepas dipercayai terjun dari tingkat empat flat Projek Perumahan Rakyat (PPR) Taman Mesra, Batu 4, Sandakan, hari ini. Dalam kejadian 2.10 petang, lelaki berusia 21 tahun dan tidak memiliki dokumen pengenaan diri itu dilaporkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
7 hours and 20 minutes ago.

 

Tonton online my darling inspektor daniel episod 12

My Darling inspektor Daniel episod yang ke 12. Dalam episod yang ke 12. Nampaknya makin hangat hubungan diantara Maya dan Inspektor Daniel. lagi-lagi maya dia cakap dekat public yang ins daniel tuh... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
7 hours and 39 minutes ago.

 

Live streaming indonesia u23 vs phillpines u23 sukan sea 17.8.2017

Ya udah, perlawanan yang mampir indonesia u23 vs philippines u23 sukan sea 2017. Mampukah pasukan indonesia mengutip tiga mata penting untuk bisa meneruskan perjuangan di sukan sea kumpulan B.... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
8 hours and 49 minutes ago.

 

Livestreaming thailand vs timor leste bola sepak sukan 17.8.2017

Hari ini merupakan perlawanan kedua untuk kumpulan B. {asukan Thailand vs Timor Leste. Thailand last perlawanan buntu mencari tiga mata penuh setelah hanya mengutip 1 mata seri 1-1 vs Indonesia.... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
9 hours and 25 minutes ago.

 

Sama tapi tak serupa

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah Jika dapat diamati maklumat yang terdapat dalam dua kad pengenalan ini  maklumat seperti nama, nombor kad pengenalan dan alamat adalah sama. Perbezaan besar yang paling ketara adalah pemilik asalnya tidak bertudung manakala seorang lagi yang menumpang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
10 hours and 11 minutes ago.

 

Tips Simpan Emas : Pilih Goldbar 999 Atau Barang Kemas 916

Tips Simpan Emas ini saya kongsikan supaya anda dapat sama-sama membuat pilihan berdasarkan keperluan menyimpan.Apa yang perlu anda pilih dan tetapkan? apa yang anda mahukan bila menyimpan goldbar emas 999 dengan barangan kemas 916? Nak pilih yang mana? goldbar 999 atau barangan kemas 916?Tetapkan Matlamat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
10 hours and 28 minutes ago.

 

SPACE Analysis with Strategic Position and Action Evaluation Matrix

The SPACE (Strategic Position and Action Evaluation ) analysis developed by Alan Rowe, Richard Mason, Karl Dickel, Richard Mann and Robert Mockler is a strategic tool that can be used for strategic planning or to evaluate whether a strategic plan is making sense or not. This analysis assesses 2 internal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ppfoong ppfoong via The 8th Voyager
11 hours and 39 minutes ago.

 

PATUT LA BOLEH SAVING RM1000 SEBULAN WALAU GAJI CUKUP MAKAN JE.. RUPANYA..

PATUT LA BOLEH SAVING RM1000 SEBULAN WALAU GAJI CUKUP MAKAN JE.. RUPANYA..Benda paling susah nak buat dalam dunia ni bagi sesetengah orang adalah saving atau orang melayu cakap menyimpan duit. Bila ada duit je nafsu mula la membuak buak.. Dia punya keinginan nak membeli tu kadang2 lebih dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
12 hours and 48 minutes ago.

 

Kenapa tak nak guna Strategi Pemasaran Email walaupun dah tahu ianya terbukti berkesan?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Hari ni saya tak nak menulis panjang...Cuma nak luahkan apa yang sedang bermain-main di fikiran saya sejak beberapa hari ni...Kenapa tak nak guna Strategi Pemasaran Email walaupun dah tahu ianya terbukti berkesan?Sumber : Klik Di SiniMasa awal-awal dulu sekitar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
13 hours and 53 minutes ago.

 

Tanya dulu berapa aku nak, Rm300K, Rm400K

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah KONTROVERSI membabitkan penyanyi Saleem (Iklim) mengenai anaknya, Syafiq Farhain memasuki episod baharu apabila penyanyi legenda itu bersama isterinya, Julia Bachok bertindak menyerang syarikat rakaman Music Valey Malaysia (MVM). Drama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
13 hours and 53 minutes ago.

 

Bila Sudah Biasa Bertopang.

Redmi Note 3 aku sudah beberapa minggu pakai casing yang tidak bertopang. Sebelum ini casing bertopang sudah patah topangnya itu sebab sarung

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via EjamOthman
14 hours and 7 minutes ago.

 

Lelaki Maut Dilanggar Lari di Jalan Ranau-Tambunan

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah RANAU: Seorang lelaki kurang siuman maut dipercayai dilanggar lari kenderaan selepas mangsa tertidur di tepi jalan raya di kilometer 2, Jalan Ranau-Tambunan pada awal pagi Isnin. Dalam kejadian kira-kira jam 12.50 pagi itu, mangsa Jupiri Kuding, 53 beralamat di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
14 hours and 11 minutes ago.

 

HK Express Melaksanakan Perisian Coruson dari Syarikat Ideagen

Syarikat tambang rendah Hong Kong, HK Express, berinteraksi dengan Ideagen untuk meningkatkan keselamatan, keselamatan dan pengurusan kualiti, menjadi syarikat penerbangan pertama di Asia Utara untuk mengadopsi Ideagen Coruson - penyelesaian perisian cloud terkemuka industri.Sejak penukarannya menjadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
15 hours and a minute ago.

 

Jambatan Pulau Pinang Ditutup Setahun Mulai 22 Ogos 2017

Jambatan Pulau Pinang akan ditutup selama setahun bermula 22 Ogos 2017. Demikian memetik berita yang saya baca dari akhbar pagi tadi. Malah di laman sesawang rasmi PLUS juga ada mengumumkan mengenai penutupan Jambatan Pulau Pinang ini semalam (16 Ogos 2017). Mungkin ada yang tidak tahu lagi mengenai berita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
15 hours and 15 minutes ago.

 

Bahaya Beg Sekolah Berzip

Alamak. Alahai anak. Hmm .. bahaya juga beg sekolah yang ada zip ni. Entah macamana pada suatu hari, rambut anak perempuan saya si Maira telah tersangkut pada zip beg sekolahnya. Nasib baik tak rumit sangat. Alhamdulillah. Kejadian rambut tersekat pada zip beg sekolah ni bukan pertama kali berlaku pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
17 hours and 33 minutes ago.

 

Terima Cek Terakhir daripada NUFFNANG :(

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Syukur Alhamdulillah... Cek yang ditunggu-tunggu daripada Nuffnang telah pun tiba..Lama dah tunggu Cek ni... selepas lebih 2 bulan baru cek ni sampai kepada saya... Saya Cashout Cek ni pada 7 Jun 2017 dan pada 17 Ogos 2017 baru dapat cek ni..Isteri saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
17 hours and 43 minutes ago.

 

Tanda lelaki mempunyai ego tinggi

Tanda lelaki mempunyai ego tinggi| Begitu sinonim jika perempuan mengatakan bahawa lelaki lebih ego daripada mereka. Apakah maksud ego? Ego bermaksud rasa harga diri atau kepentingan diri seseorang. Dalam konteks ini, lelaki ego adalah rasa harga diri seorang lelaki dan kepentingannya ibarat harta yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azlan7783 azlan7783 via BILA LELAKI BERBICARA
17 hours and 50 minutes ago.

 

Life Insurance (Insurans Hayat)

Life insuranceWhat is life insurane?Buying life insurance for you and your loved ones helps provide some financial security in times of hardship. The money from your policy will be paid to your loved ones when you pass away or to you should you suffer a total and permanent disability or loss.Can I get...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
18 hours and 5 minutes ago.

 

Petua Merawat Ulser Secara Semulajadi

cara-cara merawat ulser mengunakkan bahan semulajadiULSER di bahagian mulut mungkin perkara biasa bagi sesetengah orang. Sesiapa sahaja tidak kira jantina dan umur boleh dijangkiti ulser sama ada di bahagian lidah, dinding dalam mulut atau sekitar tekak.Walaupun ulser boleh diubati dan tidak berlarutan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
18 hours and 7 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »