Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Goods and Services Tax

GST will be enforced on April 1. How will it affect you? Share your thoughts and tag 'GST' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

YAA BADROTIM (LIRIK RUMI,MELAYU DAN ARAB)

YAA BADROTIM (LIRIK RUMI DAN ARAB)يَا بَدْرَ تِمٍّيَا بَدْرَتِمْيَا بَدْرَتِمٍّ حَازَ كُلَّ كَمَـالِمَا ذَا يُعَبِّرُ عَنْ عُلاَكَ مَقَالِيْأَنْتَ الََّذِيْ أَشْرَقْتَ فِيْ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nursyarifah Nursyarifah via Permaisury Cinta Haty
2 hours and 50 minutes ago.

 

Usir Asteroid, Ilmuwan Siapkan Pesawat Nuklir

Asteroid menghantam Bumi (foto ilustrasi) (The Sidney Morning Herald) HAIV akan meledakkan asteroid sebelum sampai ke bumi. Ilmuwan dari Emergency Asteroid Defence Project (EADS) Denmark menyiapkan cara khusus mengusir astroid yang mengancam bumi, yakni meledakkan batu antariksa dengan pesawat yang membawa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
4 hours and 24 minutes ago.

 

Waktu rehat sekolah di Jepun

Waktu rehat sekolah rendah Jepun bermula jam 12:25 tengahari selama 45 minit. Murid-murid (yang bertugas) dan guru akan pakai baju putih serta topi (lihat belakang saya tu) akan mengambil makanan dari tempat simpanan makanan, kemudian membawanya ke dalam kelas untuk dihidangkan. Semua proses...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog pakarhowto pakarhowto via » Samurai Malaya
4 hours and 52 minutes ago.

 

Bekas Pengurus Tegar Arif Dollah Ditahan

Bekas Pengurus Tegar Arif Dollah Ditahan Bekas Pengurus Tegar Arif Dollah Ditahan Bekas Pengurus Tegar Arif Dollah Ditahan. Bekas pengurus penyanyi remaja Tegar Septian iaitu Arif Dollah telah ditahan oleh pihak berkuasa Singapura susulan laporan penderaan seksual yang dilakukan terhadap artis dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
5 hours and 26 minutes ago.

 

Film Review - Fast Furious 7

What's Up Guys...Fast Furious 7...Haa, siapa yang layan siri Fast Furious ni sejak dari filem pertama iaituThe Fast and The Furious (2001) mesti tak sabar nak tengok apa yang akan jadi seterusnya dalam Furious 7 kali ni kan ? Bila dapat tahu ada pawagam yang tayang filem ni awal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izzatnazmi izzatnazmi via ! Skytech BELOG !! | Ezadskytech.com
5 hours and 32 minutes ago.

 

Ungku Ismail Mengaku Sudah Ada Kekasih

Dikhabarkan bahawa dalam diam-diam hero Drama Teman Lelaki Upahan iaitu Ungku Ismail sudah pun mempunyai kekasih hati. Sebelum ini, beliau pernah meluahkan rasa kekok apabila berlakon bersama dengan tunang orang.Apa pun, belum ada sebarang kepastian siapakah gerangan wanita bertuah ini yang telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Portal Berita Sensasi
5 hours and 36 minutes ago.

 

5 tips pilih kawan yang baik

Antara KAWAN dan SAHABAT, banyak bezanya. Sahabat yang baik, apabila dipandang wajahnya, membawa kita mengingati Allah, mendengarkan katanya menambahkan lagi ilmu. Terlihat gerak gerinya meninggikan rasa takut kepada Allah, berkawan dengannya membangkit semangat untuk berjuang di jalan Allah. Sebaik-baik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog pakarhowto pakarhowto via PakarHowTo.Com
5 hours and 39 minutes ago.

 

7-Eleven Minta Maaf Atas Kesilapan Kenakan GST

KUALA LUMPUR 2 April - Rangkaian kedai runcit 24 jam, 7-Eleven membuat permohonan maaf kepada para pelanggan atas kesilapan mengenakan bayaran cukai barangan dan perkhidmatan (GST) terhadap penjualan akhbar di kedai tersebut. 7-Eleven dalam satu kenyataan di laman facebooknya menjelaskan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
5 hours and 54 minutes ago.

 

Damian VE Mahu Fynn Jamal Berhenti Menyanyi?

Kecoh peminat-peminat penyanyi Fynn Jamal apabila salah seorang anggota kumpulan VE memuatnaik status di akaun Twitternya dimana status itu kedengaran seperti mempertikaikan kebolehan Fynn Jamal dalam bidang nyanyian.Sehubungan dengan status itu, Damian VE telah menerima pelbagai reaksi daripada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Portal Berita Sensasi
5 hours and 58 minutes ago.

 

Punca Pelakon Ramona Zamzam Pilih Lelaki Dari Palestin

Pelakon Ramona Zamzam yang pernah menghangatkan industri hiburan tanah air dengan pelbagai gosip dan kontroversi dimana salah satunya adalah beliau dituduh sebagai perampas oleh sesetengah pihak.Ramona Zamzam atau nama penuhnya, Ros Ramona Qadira Mohd Zamzam, dikhabrakan telah menemui jejaka pilihan hati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Portal Berita Sensasi
6 hours and 17 minutes ago.

 

Mari Fahami Apa Itu GST

1 April 2015 sistem percukaian baru di Malaysia iaitu Goods And Services Tax (GST 6%) atau Cukai Barang Perkhidmatan (CBP) dilaksanakan menggantikan cukai lama sebelum ini iaitu Sales And Services Tax (SST 10% 16%). Riuh rendah rakyat Marhaen mengemaskini status terkini masing masing...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bdkskema bdkskema via SyahrilHafiz.com
6 hours and 29 minutes ago.

 

Masih sukar percaya muncul pemain nombor satu dunia – Saina

KUALA LUMPUR - Pemain wanita perseorangan India, Saina Nehwal teruja untuk melihat namanya tertera sebagai pemain ranking nombor satu dunia apabila Persekutuan Badminton Dunia (BWF) mengeluarkan senarai ranking terbaharu esok. The post Masih sukar percaya muncul pemain nombor satu dunia Saina...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog beritabm beritabm via BERITA BM
6 hours and 31 minutes ago.

 

Ummi Nazeera Risau Kena Buka Tudung

Tahun 2015 boleh diibaratkan sebagi tahun bertuah bagi pelakon jelita ini yang kini sudah berhijab sepenuhnyai iaitu Ummi Nazeera,setelah hampir dua tahun tidak terlibat dalam dunia hiburan tanah air.Ummi Nazeera atau nama penuhnya Ummi Nazeera Nur Hidayah Zainul Abidin kini telah kembali aktif dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Portal Berita Sensasi
6 hours and 34 minutes ago.

 

Luahan Hati Awal Ashaari Selepas Kemalangan

Kemalangan jalan raya yang telah melibatkan pengacara terkenal Awal Ashaari beberpa hari lalu telah mendapat perhatian ramai apabila kereta yang dinaiki Awal bersama rakan telah mengalami kerosakan teruk.Apa yang mengejutkan adalah Awal dan rakannya tidak mengalami sebarang kecederaan teruk walaupun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Portal Berita Sensasi
6 hours and 50 minutes ago.

 

Thug Fight Thug Life

Kingsman in real life, caught on camera!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog puyuh puyuh via communitytube
6 hours and 55 minutes ago.

 

Landing right into Myeongdong

Before our plane landed, a Korean stewardess was handing immigration cards and her first response to me answered the aged question some friends have asked previously; you look more Korean or Japanese ? When the stewardess asked whether I would need an immigration card naturally in Korean, my guess is my...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dannyfoo dannyfoo via I am Danny Foo
7 hours and 6 minutes ago.

 

7-Eleven mohon maaf kesilapan GST

Rangkaian kedai runcit 24 jam, 7-Eleven memohon maaf kerana kesilapan mengenakan bayaran cukai barangan dan perkhidmatan (GST)... The post 7-Eleven mohon maaf kesilapan GST appeared first on BERITA BM.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog beritabm beritabm via BERITA BM
7 hours and 9 minutes ago.

 

Harga Tambah-Nilai Prabayar Kekal Seperti Sebelum Ini

Sebahagian pengguna yang telah merasai kesan GST terhadap kenaikan harga sesetengah barangan telah pun mula membuat perkongsian dan sebahagian lagi telah pun membuat aduan berkaitan dengan belian tambah-nilai yang telah pun dikenakan caj tambahan walaupun pihak berwajib iaitu Kementerian Perdagangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Portal Berita Sensasi
7 hours and 9 minutes ago.

 

Jajaran laluan SSP belum muktamad – MRT Corp

KUALA LUMPUR: Semua cadangan penjajaran Laluan Serdang-Putrajaya (Laluan SSP) kekal sebagai pilihan dan belum lagi dimuktamadkan, menurut Mass Rapid Transit Corporation Sdn Bhd (MRT Corp) hari ini. The post Jajaran laluan SSP belum muktamad MRT Corp appeared first on BERITA BM.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog beritabm beritabm via BERITA BM
7 hours and 32 minutes ago.

 

Shila Amzah Peluk Erat Seorang Jejaka Disalah Erti

Memang sudah menjadi lumrah dan nasib seorang artis kerana apa sahaja yang mereka lakukan pasti akan menjadi tumpuan seterusnya akan dinilai peminat hiburan.Itulah nasib yang berlaku kepada penyanyi terkenal Shila Amzah apabila gambarnya berpelukan dengan seorang jejaka disalah tafsir oleh para...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Portal Berita Sensasi
7 hours and 33 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »