Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Goods and Services Tax

GST was enforced on April 1. How did it affect you? Share your thoughts and tag 'GST' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

Tips on Car Fire Safety

Cars can catch fire for many reasons such as mechanical or electrical issues. A car can also catch fire as the result of a bad crash. What to do if your car is on fire - Pull over as quickly as it is safe to do so, be sure to use your signal as you []The post Tips on Car Fire Safety appeared first on...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Auto Car Motorcycle Blog Info
2 hours and 56 minutes ago.

 

Twenty ways to cut expenses

Nowaday, the money has been not enough. But do we really use money wisely? Cut expenses aint easy , but you can do by using some of this ways :- 1) Watch out for shipping costs when buying via the Internet. Look for free shipping or buy locally. 2) When traveling, look online before you []The...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Only The Best Finance Source
3 hours and 8 minutes ago.

 

Pemandu teksi rakam 30,000 selfire dengan penumpang

Satu idea yang jarang dibuat oleh pemandu teksi dimana-mana pun. Seoarang pemandu teksi di China, Teng Jiazhi atau lebih dikenali sebagai Uncle Teng telah merakam sejumlah 30,000 gambar selfie sejak 10 tahun lalu. Ia telah mencipta rekod dimana namanya tercatat dalam buku rekod Shanghai Big World Jinsi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Oh Pemandu
3 hours and 24 minutes ago.

 

10 things you should know about good oral health

It is important for us to know about good oral health. It is to make sure our oral health in better condition. Read this 10 things you should know about good oral health :- 1) Tooth decay is preventable. It occurs when bacteria on teeth consume sugar to produce an acid that breaks down tooth mineral...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Health Blog Centre Info
3 hours and 38 minutes ago.

 

What To Eat in Ipoh?

Wondering what to eat in Ipoh? Here is kenwooi.coms exclusive Ipoh Food Guide for you! ;) SECTIONS Breakfast Lunch High Tea (Ipoh style yo!) Dinner Snacks / Takeaway Attractions (Bonus!)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kenwooi kenwooi via kenwooi.com
3 hours and 43 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zamrispoon zamrispoon via Gaban Comel
3 hours and 47 minutes ago.

 

Keputusan Perlawanan Liga Super 25.4.2015

Selepas pasukan Perak membenam pasukan JDT pada hari semalam, hari ini berlangsung 5 perlawanan Liga Super. Perlawanan yang pastinya menarik perhatian para penyokong bolasepak tempatan untuk melihat pasukan masing-masing. Perlawanan kesembilan bagi kebanyakan pasukan dimana carta Liga mampu bertukar pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Blog ZooL
4 hours and 34 minutes ago.

 

Avengers - Age of Ultron

Semalam review. Hari ni review lagi. Tapi tak kisah la. Asalkan aku rajin update sket. Hahaha... Dah lama sebenar nyer tunggu movie ni keluar ke panggung wayang. Keluar juga beliau akhir nyer 23 April lepas. Cuti2 ni, terus pergi tengok. Datang awal pun, seat belakang banyak penuh. Ni mesti datang 2-3 hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aswadz aswadz via So Full of Myself
4 hours and 48 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
5 hours and 7 minutes ago.

 

TAHNIAH, SAM BUNKFACE SAH BERGELAR SUAMI KEPADA AIDA (8 GAMBAR)

TAHNIAH diucapkan kepada vokalis kumpulan Bunkface, Sam yang telah selamat bergelar suami kepada suri hatinya, Aida Azira dengan sekali lafaz kira-kira pukul 9.24 pagi tadi.Pasangan sama cantik, sama padan ini dinikahkan oleh Jurunikah Masjid Al-Islah Serdang Jaya, Mohd Ramizi dengan berwakil walikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
6 hours ago.

 

Experience at Buns Meat Lake Fields Sungai Besi

Not long ago, I have been joining Food Ink again and this time we have choose Buns Meat as a place for our lunch of the day.Buns Meat actually is really near Sungai Besi LRT and this is really convenient for people like me that always travelling from places by places using public transport.My...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog soon1992 soon1992 via Breakthrough | Experience | Event | Movie | Food Review
6 hours and a minute ago.

 

Bayi Diarah Keluar Pesawat Setelah Kru Kabin Isytihar Ancam Keselamatan

Bayi Diarah Keluar Pesawat Setelah Kru Kabin Isytihar Ancam Keselamatan | Seorang bayi yang menangis berterusan diarahkan keluar dari sebuah pesawat bersama ibu bapanya selepas bayi tersebut (usia 19 bulan) dianggap mengancam keselamatan.Portal Mirror melaporkan, bayi berkenaan, Sarina Aziz yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
7 hours and 15 minutes ago.

 

VIDEO,WANITA TAYANG PAYUDARA SELEPAS BERGADUH

VIDEO,WANITA TAYANG PAYUDARA SELEPAS BERGADUH Seorang wanita tidak dikenali bertindak menanggalkan pakaiannya untuk mengelak daripada membayar makanan yang dimakannya berjumlah RM18 di Jalan Petaling pada Khamis. Difahamkan, dalam kejadian itu, wanita terbabit telah ke sebuah restoran nasi ayam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog relevan relevan via OHgasak.Com
7 hours and 24 minutes ago.

 

Batal GST kata Mahathir

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad menggesa supaya dibatalkan sahaja cukai barangan dan perkhidmatan (GST). Saya fikir batal sajalah, katanya disambut tepukan gemuruh kira-kira 500 hadirin di sebuah forum di Kuala Lumpur hari ini. Mahathir berkata demikian ketika ditanya sama ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
7 hours and 33 minutes ago.

 

4 Jenis List Dalam Pemasaran Emel

Apa itu list?Orang yang memberikan nama dan emel (subscriber, prospect, buyer, jv, affiliater)Tanpa list, seseorang usahawan internet tak mampu melakukan pemasaran emel.List perlu dikumpul terlebih dahulu.Sebelum anda mula mengumpulnya, anda perlu fahami jenis-jenis list dahulu..LIST...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sazhar890 sazhar890 via IdeaBiznet
7 hours and 37 minutes ago.

 

Gambar: Sam Bunkface Sah Bergelar Suami

Gambar: Sam Bunkface Sah Bergelar Suami | Sam Bunkface sah bergelar suami kepada Aida Azira Husin, 28, yang jugaseorang penerbit program televisyen TV3 dengan sekali lafaz kira-kira pukul 9.24 pagi, Sabtu.Sam dan Aida Azira dinikahkan oleh jurunikah Masjid Al-Islah Serdang Jaya, Mohd Ramizi. Manakala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
7 hours and 43 minutes ago.

 

GUNUNG EVEREST BERGEGAR, IBU KOTA NEPAL HANCUR (8 GAMBAR)

KATHMANDU – Ratusan pendaki termasuk sepasukan 34 anggota tentera India yang menyertai ekspedisi pendakian gunung Everest dilaporkan terperangkap apabila gempa bumi melanda Nepal tengah hari Sabtu.Media India melaporkan, beberapa siri tanah runtuh berlaku di sekitar gunung tertinggi di dunia itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
7 hours and 45 minutes ago.

 

Menarik Foto Lawak Giler -684

Salam semua pembaca blog gaban comel kali ini admin nak kongsi gambar-gambar yang pelik, aneh dan lucu untuk kita hilangkan tekanan setelah sehari suntuk kita menjalani kehidupan kita .Gambar-gambar ini dikutip di internet, untuk paparan di blog gaban comel ini untuk kita segarkan semula minda kita .

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zamrispoon zamrispoon via Gaban Comel
7 hours and 47 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »