Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

Tips

Do you have a great tip solve a problem? Share with us your useful tips and tag 'tips' to get featured this week!

Responses:

 

Fresh Pings

MARI MENGENAL WARNA

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.Dengan nama ALLAH yang MAHA PEMURAH lagi MAHA MENGASIHANI. Selawat dan Salam buat nabi junjungan NABI MUHAMMAD S.A.W.Hari ni aku nak jadi cikgu Tadika. Nak mengajar para pembaca mengenal warna. Ada ke yang masih belum mengenal warna? Kalau ada yang belum tahu, jom...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fairusmamat fairusmamat via fairus.com
5 minutes ago.

 

Offer For Reanaclaire.com?

I received this email yesterday from an Eric Leighton.... Our website brokerage firm has a number of active buyers looking to purchase websites like reanaclaire.com. Can we set a up phone call this week to discuss this opportunity?I haven't reply to him as yet, I am still calculating...how much is my...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog reanact reanact via Caring Is Not Only Sharing...
30 minutes ago.

 

Reffer Kawan,Tunggu Hari-Hari Dan Dapatkan Bitcoin! Lagi Banyak Reffer Lagi Banyak Bitcoin!!

Hai semua!Kali ni admin nak share lagi mengenai cara untuk mendapatkan bitcoin! Kali ini tak payah nak beli perkerja (GHS) atau jual. Hanya perlu register dan reffer kawan-kawan korang yang minat dengan bitcoin dan dapat bitcoin.Mesti anda terasa pelik kan?Bagaimana dengan menunggu dan reffer kawan anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bypasser11 bypasser11 via Siberia Cube
47 minutes ago.

 

Five Easy Fun Easter Crafts for Kids

This week, the kids and I made these crafts together for our Easter celebration this Sunday. Here are 5 easy and fun Easter crafts to make, which are suitable for kids aged 2+ and above.1. Easter Egg DecoratingFor us, Easter is not complete without some Easter egg decorating. For the past couple of years,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via Eat Your Heart Out
1 hour and 11 minutes ago.

 

Heineken Club Bottle Color Series Finale Party

Following its exciting unveiling during Milan Design Week 2013 and its Malaysian debut at Heineken Thirst, the exclusive and limited edition Heineken Club Bottle continues to redefine the after-dark drinking experience with the Heineken Color Series this March and April. The Heineken Club Bottle was the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog finalkt3 finalkt3 via KtheBLOGGER.com
1 hour and 35 minutes ago.

 

Kebakaran: Bayi 9 bulan nyaris maut

Azmi melihat keadaan rumahnya yang hangus dijilat api dalam kejadian pagi tadiALOR SETAR - Seorang bayi perempuan berusia sembilan bulan adalah antara lima ahli keluarga yang nyaris maut dalam kebakaran sebuah rumah di Jalan Sekolah, Alor Merah, di sini, hari ini.Kejadian kira-kira jam 8.30 pagi itu,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
1 hour and 43 minutes ago.

 

Citibank Credit Card Choose Your Own Cash Back

The Citibank weekly cash back promotion is back for Year 2014! Get up to RM 150 cash back weekly when you spend on Dining, Groceries Petrol, from 19 April to 27 June 2014!Citibank is giving out total RM 400000 cash back throughout the campaign period. There will be 10 weekly cycles, each starts from...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog 48smartever 48smartever via 48 SMART
2 hours and a minute ago.

 

Kehadiran Obama Membawa Satu 'Rahmat'

hal-hal yang bakal berlaku ini bukanlah 'Rahmat' untuk kita, sebaliknya adalah satu ancaman penjajahan lebih besar dan bersifat jangka masa panjang untuk anak cucu kita.Sementara sedang berehat menghilangkan keletihan dalam perjalanan malam tadi, saya menerima beberapa update daripada informer saya seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SabahReport SabahReport via Sabah Report
2 hours and 9 minutes ago.

 

Tolonglah Hormat Keluarga Karpal Singh

Tak boleh ke nak hormat keluarga Karpal Singh ya? Cuba letak diri anda semua di tempat keluarga Karpal Singh sekarang. Dah lah tengah sedih dengan berita kematian mengejut, keluarga Karpal Singh nak kena melayan karenah orang ramai yang kutuk-kutuk mendiang pulak. Semalam, subuh-subuh lagi saya dah dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lizarazak lizarazak via Lizarazak.com
2 hours and 10 minutes ago.

 

Khasiat Lidah Buaya

lidah buaya / aloe veraKita ketahui selama ini mungkin hanyalah kebaikannya untuk pertumbuhan rambut. Tetapi, tahukah anda bahawa tumbuhan dan digunakan sejak awal masihi ini mempunyai khasiat lain selain untuk penjagaan rambut. Tanaman ini dikenali sebagai aloe vera ini selain sesuai untuk dijadikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yusuff98 yusuff98 via Encik Misteri Tips
2 hours and 12 minutes ago.

 

Padah rogol gadis bawah umur

Tertuduh, Muhammad Shafiq (kanan) keluar dari mahkamah selepas hukuman untuk melakukan khidmat masyarakat dijatuhkan kepadanya atas tuduhan merogol gadis bawah umur, semalam.KUANTAN – Mahkamah Sesyen Kuantan, semalam mendapati seorang peniaga makanan di ibu negara, Muhammad Shafiq Basiar, 21, bersalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
2 hours and 30 minutes ago.

 

Samsung brings in mobile printers for mobile Malaysian enterprise

Samsung has recently introduced the NFC-enabled colour laser printer and multi-function printers (MFP) Xpress C410W series, pioneering the mobile printing solution and NFC printer market in Malaysia.[NFC: Near Field Communication; devices can only communicate if placed close together]"Print directly from...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via The Green Mechanics™
2 hours and 33 minutes ago.

 

Tanda Sebelum Serangan Jantung dari telinga,betis dan kepala

Serangan jantung ,ramai dikalangan masyarakat hari ini sering kali tidak menyedari tanda-tanda memiliki masalah jantung, sehinggalah terkena serangan jantung buat pertama kali, ini dek kerana tidak merasakan gejala atau tanda-tanda yang telah diberi sebelum ini.. Menurut kajian di Amerika, setiap tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog richduan richduan via Wanita Hari Ini
2 hours and 37 minutes ago.

 

Cabaran Berniaga Kedai Runcit

Rupa-rupanya sekarang ni saya dah melepasi tahun kedua meniaga secara runcit. Serius. Susah. Tapi best. Tapi susah. Dalam susah ada best. Entahlah. Bagi saya itu normal. Tak tau la pulak orang lain akan kata macam mana. Sebabnya kan, lain orang kan lain cerita dan kisahnya. Apa yang pasti, orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Blog Sabree Hussin
2 hours and 37 minutes ago.

 

Kisah mengapa mendiang Karpal Singh tidak memakai serban (Turban)

Pernah sekali penulis terdengar pergaduhan di Parlimen melibatkan mendiang Karpal Singh ketika penulis masih wartawan dengan sebuah syarikat akhbar arus perdana.Ketika itu hari pembentangan Bajet (tak ingat tahun mana) dan sebelum pembentangan dibuat, Karpal bangun mempersoalkan sesuatu berhubung aturan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Aniqbukhary32 Aniqbukhary32 via Teratak Aniq Bukhary
2 hours and 39 minutes ago.

 

Kelantan vs Sarawak. Kota Bharu tetap penuh malam ni!

Assalamualaikum. Kelantan vs Sarawak jom! Jom layan siaran langsung/live streaming Kelantan vs Sarawak 18 April. Kota Bharu, Kelantan vs Sarawak. Live streaming Kelantan vs Sarawak 1. Ada live di Astro []

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmd hafizmd via HAFIZMOHD.COM
3 hours and 11 minutes ago.

 

Keputusan Perlawanan Liga Super dan Liga Perdana 18 April 2014

Hari ini berlangsung perlawanan Liga Super dan Liga Perdana . Satu perlawanan Liga Perdana antara SPA Putrajaya menentang Perlis telah berakhir dengan keputusan seri 1-1. Perlawanan lain akan berlangsung pada jam 8.45 malam. Perlawanan tumpuan pada malam ini pasti tertumpu ke arah Pulau Pinang menentang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Blog ZooL
3 hours and 26 minutes ago.

 

Pulau Diego Garcia, Rakyatnya Dihalau AS dan British!

Bermula tahun 1967, setiap orang Chagos yang meninggalkan Pulau Diego Garcia untuk rawatan perubatan atau bercuti di Mauritius, tidak lagi dibenarkan pulang ke tanah air mereka. Tanpa ditemani keluarga atau harta benda, penduduk asal pulau yang terletak di jantung Lautan Hindi itu terpaksa merempat di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via Sentiasa Panas
4 hours and 32 minutes ago.

 

Siaran Langsung JDT vs T-Team Liga Super 18 April 2014

Siaran Langsung JDT vs T-Team Liga Super 18 April 2014 | Saingan liga super 2014 malam ini melibatkan pasukan Kelantan vs Sarawak dan juga JDT vs T-Team.Perlawanan JDT vs T-Team Liga Super 2014 berlangsung di Stadium Tan Sri Dato' Hassan Yunos dan bermula jam 8.45 malam.JDT vs T-Team Liga Super 18 April...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog moscowz moscowz via aku punyer lah ! © | Blog Rasmi ZouL
4 hours and 39 minutes ago.

 

PRK Bukit Gelugor: Kerusi bakal diisytiharkan kosong selepas pengebumian

Speaker Dewan Rakyat Tan Sri Pandikar Amin Mulia KUALA LUMPUR: Pemergian ahli parlimen Bukit Gelugor Karpal Singh semalam dijangka mencetuskan pilihan raya kecil (PRK) di kawasan parlimen tersebut. Speaker Dewan Rakyat Tan Sri Pandikar Amin Mulia akan memaklumkan kepada Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR )...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hantulansuir hantulansuir via NewMalaysianPost.com
5 hours and 5 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »

 

 

Popular Tags

 advices   agama   awal   beauty   beri   berita   blogger   bloggerblogspotbaru2014   bolasepak   club   fazura   food   gigdiary   glampreneur   gosipselebriti   hanezsuraya   happyeaster   hiburan   humor   info   infohiburan   informasi   infosemasa   instagram   isusemasa   jdt2014   karpalsingh   kenaliwarna   klia   ligasuper2014   macammacam   mh370   mylife   nasional   news   ohdunia   penang   pendidikan   polis   politics   politik   result   rozitachewan   selebritimalaysia   sukan   sukanbersamazoul   tanda   tonton   video   wellness