Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Food, glorious food!

As a nation who adores its food, recommend us a dish or a great new dining place this week! How and where did you find it? Blog about it and tag your entry with 'food' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

Pesawat Terhempas Ragut Empat Nyawa

  WICHITA 1 Nov - Sebuah pesawat ringan terhempas di bangunan latihan penerbangan ketika cuba kembali ke Lapangan Terbang Mid-Continent selepas kehilangan kuasa enjin, mengakibatkan empat terbunuh dan lima cedera.   Nahas itu juga mencetuskan kebakaran dengan kepulan asap hitamnya dapat dilihat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
34 minutes ago.

 

Menejutkan! Disebalik video lucah Ustaz Azhar Idrus

Biarpun dikaitkan dengan video seks individu mirip beliau, namun penceramah terkenal, Ustaz Azhar Idrus (UAI) tetap menjadi perhatian dan diterima masyarakat. Ini terbukti apabila kuliah Jumaat yang disampaikan beliau di Dataran Ilmu mendapat sambutan hebat daripada rakyat Kelantan dengan kehadiran hampir...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
34 minutes ago.

 

Jadual Liga Perdana Inggeris Hujung Minggu Ini

Berikut adalah jadual perlawanan Liga Perdana Inggeris hujung minggu ini:SABTUNewcastle United lwn Liverpool (Astro 810/831, 8.45mlm)Arsenal lwn Burnley Burnley (Astro 812/832, 11mlm)Chelsea lwn Queens Park Rangers (Astro 810/831, 11mlm)Hull City lwn Southampton (Astro 811/833, 11mlm)Everton lwn Swansea...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
36 minutes ago.

 

Arjuna Beta – Karya Indah Untuk Ke Anugerah Juara Lagu

Kali pertama saya mendengar lagu ini, saya sudah jatuh hati. Dengan melodi yang mendayu beserta lirik-lirik yang puitis, saya terbuai menikmati karya indah ini. Lagu ini sarat dengan kasih sayang seorang ibu kepada anaknya. Kasihnya tulus dari hati dan disampaikan dengan cukup baik oleh Fynn Jamal. Menerusi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog esafaree esafaree via Munsyeed Dot Com 2010-2014
43 minutes ago.

 

MAS Janjikan Tawaran Penerbangan lebih Baik

  KUALA LUMPUR 1 Nov - Syarikat Penerbangan Malaysia (MAS) menawarkan pelanggannya peluang menaik taraf tempat duduk mereka dengan menentukan harga mereka sendiri menerusi produk terbaharunya, MHupgrade. Syarikat penerbangan itu dalam satu kenyataan hari ini berkata, MHupgrade berasaskan kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
1 hour and 4 minutes ago.

 

AKTIVITI PC EXPO 31 OKTOBER - 2 NOVEMBER 2014 | MID VALLEY KUALA LUMPUR

PC EXPO NOV 2014 FB PC Expo untuk info lanjut PC EXPO 2014 kembali lagi minggu ini di Mid Valley Exhibition Centre, Kuala Lumpur. Bagi peminat tegar pameran IT ini mereka sudah pasti tidak akan melepaskan peluang melihat gadjet terkini secara lebih dekat lagi di samping promosi yang ditawarkan oleh syarikat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog qronaldo7 qronaldo7 via Kafe Que vs Mamak Stall
1 hour and 6 minutes ago.

 

Pacific Coffee @ Sunway Pyramid Shopping Mall

Now I've always liked the Pacific Coffee chain, being a loyal fan of the one near my previous office in IOI Boulevard. In fact I've even done a short writeup before for their Sunway Pyramid branch as linked here. This time around, we went for another round of chill-out session over at Pacific Coffee Sunway...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
1 hour and 17 minutes ago.

 

5 Tips Edit Template Blog

Assalam , seperti yang dah tahu baru ni parihh dah edit template blog parihh . Sebelum ni yang kelihatan macho dan selepas di edit lagi bertambah macho , huhuu . Banyak yang dah belajar dari edit template blog ni . Bukan sekadar edit je . Antara perkara yang perlu dalam mengedit template blog : 1 )...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Parihh Parihh via Blog Parihh
1 hour and 24 minutes ago.

 

Saiful mungkin diliwat banyak kali

PUTRAJAYA – Mahkamah Persekutuan di sini semalam diberitahu bahawa Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim telah mendominasi sepenuhnya Mohd. Saiful Bukhari termasuk melakukan perbuatan liwat terhadap mangsa beberapa kali.Dalam hujah di hadapan panel lima hakim yang dike tuai, Ketua Hakim Negara, Tun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Osman Osman via iniblogke
1 hour and 26 minutes ago.

 

Mamat Khalid Masuk ICU Terkena Serangan Jantung

  KUALA LUMPUR 1 Nov - Pengarah filem terkenal, Mamat Khalid kini terlantar di hospital apabila dia dilaporkan mengalami gangguan jantung. Mamat Khalid dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) dan doktor telah menasihatinya untuk berehat hingga keadaannya stabil.   Perkara itu disahkan menerusi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
1 hour and 34 minutes ago.

 

Mesut Ozil dan Alexi Sanchez Bertelagah?

Alexis Sanchez dikatakan sukar untuk menyesuaikan diri di Arsenal semuanya gara-gara kelibat bintang Jerman, Mesut Ozil.Bintang Chile menandatangani kontrak bersama Gunners dengan nilai £32 juta (RM168.5) dari Barcelona musim panas lalu dikatakan bosan de­ngan hidup di utara London.Akhbar Chile La...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
1 hour and 51 minutes ago.

 

Muzik-Muzik 29: Jodoh Berdua Al-Haq Mara Ke Separuh Akhir

Setelah bersiaran lebih 30 minggu, Muzik Muzik 29 kini menghampiri penghujungnya apabila semalam sebuah sidang media telah berlangsung di Sri Pentas Bandar Utama, Kuala Lumpur bagi mengumumkan lagu-lagu yang layak ke peringkat separuh akhir. Sebanyak 30 buah lagu telah dipilih untuk berentap di pentas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog esafaree esafaree via Munsyeed Dot Com 2010-2014
1 hour and 58 minutes ago.

 

Presiden Afghanistan Ajak Taliban Berunding

BEIJING 1 Nov - Presiden baharu Afghanistan, Ashraf Ghani Ahmadzai mengajak Taliban supaya mengambil bahagian dalam proses perdamaian yang disokong masyarakat antarabangsa. Bercakap pada satu sidang akhbar berhubung perdamaian dan usaha membangunkan semula Afghanistan hari ini, Ashraf bagaimanapun tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
2 hours and 4 minutes ago.

 

Contoh Surat Rayuan Pertukaran EGTukar

Keputusan pertukaran guru dah pun boleh mula disemak sejak dari semalam. Macam biasa, ada berita baik yang menggembirakan, dan pasti ada juga berita buruk yang mendukacitakan. Buat yang berjaya, tahniah saya ucapkan. Buat yang kurang berjaya, inshaAllah mungkin ada lagi usaha yang kita boleh lakukan.Saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog miecaprio miecaprio via CiKGUHAiLMi
2 hours and 5 minutes ago.

 

Garam Mutiara, Terbaru – Kuasa Penyembuh Ajaib

Garam Mutiara, Terbaru Kuasa Penyembuh Ajaib. Garam Mutiara Alkali Tinggi dengan slogan DENGAN GARAM ALKALI TINGGI, CINTA SEPERTI DULU produk keluaran Dr. Eyes ini baru dilancarkan. Seperti Air Mutiara As-Syifa dan ubat mata Dr.Eyes Spray dan Dr.Eyes Drop ianya merupakan produk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alim711 alim711 via Satu Nama Seribu Cerita
2 hours and 22 minutes ago.

 

Kerjasama MIMOS-Esri Tingkat Keselamatan Negara

  KUALA LUMPUR, 31 Okt - MIMOS Bhd dan peneraju penyedia penyelesaian gesopatial Esri Inc and Esri Malaysia menandatangani me morandum persefahaman (MoU) yang akan mengangkat usaha penyelidikan dan pembangunan (R&D) kerajaan dalam isu keselamatan negara ke tahap lebih tinggi. MIMOS dalam satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
2 hours and 34 minutes ago.

 

Segmen Blogwalking By IJ #1

Jom join ramai2 . Kalau kurang dari 20 penyertaan , segmen terbatal huhuu . Klik banner untuk maklumat

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Parihh Parihh via Blog Parihh
2 hours and 38 minutes ago.

 

Si kudung tangan rogol anak saudara

DALAM MALAYSIA ini macam-macam benda pelik berlaku. Ada orang muda yang gagah perkasa tak mampu nak melawan si orang tua yang dituduh meliwat. Lagi pelik, masa kena liwat seluar dalam lain, hari bicara terbukti seluar dalam yang tak dipakai masa kejadian ada air mani. Air mani kepala hotak hang! Begitu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
2 hours and 38 minutes ago.

 

7 Party Sins: Upcoming Parties @ The Roof 1 First Avenue

Just a short promotional post on the grand launch and kickoff of the 7 Party Sins series of happening parties at The Roof 1 First Avenue beginning tonight.The most happening week long party is taking place at one of the largest premium integrated entertainment hub in Klang Valley. The Roof at 1 First...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
2 hours and 38 minutes ago.

 

Jurnal Sang Celaru - Nota 220

24 Jun 2014Walaupun grunge itu best,Dan reggae itu mampumembuatkan aku untuk berdansa,Tapi lagu-lagu tradisionalMelayu tetap melekat didalam jiwa aku,Kerna aku adalah budakMelayu yang masih ingatakan asal-usul salasilahnya...- 9.51 p.m -

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Hidup Seorang Aku
2 hours and 42 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »