Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Coffee and cafes

Stumbled upon a chic cafe? Found a great place for a cuppa? Blog about it and tag 'coffee' to get featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

Facebook Review: What Marketers Need to Be Aware of

Facebook services are constantly updating and using this social media site becomes a way of life for most of us. We can instantly communicate with some of our friends even from distant places with the use of this social media platform. We can also have the opportunity to post photos and videos which we...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog perniagaaninternet perniagaaninternet via PerniagaanInternetHQ.com
3 hours and 25 minutes ago.

 

Tutorial : Letak iklan Churpchurp dalam blog

Assalammualaikum ~oke , hari ni Lokman nak ajar CARA meletakkan iklan churpchurp ke dalam blog korang.Mybe ramai yg dah buat account churpchurp tapi masih belum tahu cara nak masukkan dalam blog kan ?oke , hari ni Lokman nak ajar n hopely korang phm :)CARA NAK AMBIL CODE IKLAN CHURCHURP1.Pergi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
3 hours and 28 minutes ago.

 

Apa itu Churpchurp ?

Apakah itu Churpchurp?Ok, setakat yang aku tahu lah, churpchurpni adalah sebuah media pengiklanan yang bergerak atas platform social networking. Hanya dua platform yang digunakan iaitu facebook dan twitter. Senang cerita, churpchurp ni adalah anak syarikat kepada nuffnang. Aku rasa bloggers semua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
3 hours and 58 minutes ago.

 

Virus Zika dalam air liur, air kencing

Zika dikenal pasti dalam air liur dan air kencing dua pesakit dijangkiti virus terbabit, menurut sebuah institut kesihatan terkemuka Brazil hari ini tetapi menambah kajian lanjut diperlukan untuk mengenal pasti jika cecair itu boleh menyebarkan jangkitan.Saintis di Yayasan Oswaldo Cruz, sebuah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
4 hours and 22 minutes ago.

 

Hujan Pertama

Mendung masih terlukis di langit sore. Awan-awan gelap yang menggelantung itu mengingatkan Keisa pada sore kemarin. Keisa yang sedang duduk termenung di balkon rumahnya, hanya bisa menahan kesedihan yang menusuk-nusuk dadanya. Sesekali dia meneteskan air mata kemudian menghapusnya lagi. Sore dan mendung ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
5 hours and 56 minutes ago.

 

Kakakku Tersayang

Pada suatu hari, aku melamun saja di sekolah. Aku ditanya oleh Shasa. “Hey, kok melamun aja sih ada apa? Ayo main!” kata Shasa. “Gak ah aku lagi gak mau main” kataku. “Lho, kenapa?” kata Shasa. “mau tau aja apa mau tau banget?” kataku sambil berlalu. “Lho lho. Kok begitu sih?”...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
6 hours and 29 minutes ago.

 

10 foods that help protect you from breast cancer

Breast cancer is one of the most diagnosed cancer in woman in the world. Author of book Take Breast Cancer off your Menu find the top foods to help you minimise chances of developing the disease. 1. Eat organic. Not only is it vital to get your five-a-day (or more). But make sure the fruit and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Health Blog Centre Info
6 hours and 33 minutes ago.

 

Ciri-ciri pemilihan nama Domain yang baik

Nama domain adalah hartanah Internet. Sama seperti lokasi yang baik adalah penting untuk batu bata dan perniagaan mortar , nama domain yang baik akan menjadi batu penjuru kejayaan laman web anda. Tetapi bagaimana untuk mengenal pasti ia? Di bawah anda akan mendapati 4 ciri-ciri nama domain yang baik.1. Nama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
6 hours and 39 minutes ago.

 

Tahniah Akim dan Ummu Shaikhah Stacy Anam

Tahniah Akim dan Ummu Shaikhah Stacy Anam Tahniah Akim dan Ummu Shaikhah Stacy Anam Tahniah Akim dan Ummu Shaikhah Stacy Anam Tahniah Akim dan Ummu Shaikhah Stacy Anam. Penyanyi Akim Ahmad selamat bergelar suami kepada Stacy dengan dua kali lafaz dalam satu majlis yang diadakan di Hotel Shangri-La, Kota...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
6 hours and 46 minutes ago.

 

Maharaja Lawak Mega 2016 Lawak Lapok

Program realiti yang telah masuk tahun ke 5 kali ini pasti dinantikan oleh peminat2 di luar sana. Bermula dari tahun 2011 sehingga tahun 2016 menampilkan juara yang berbeza setiap tahun. Juara musim pertama milik kumpulan Osbon, 2012 juara pula milik Jozan, 2013 menjadi juara adalah Sephatu dan 2014 juara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
6 hours and 49 minutes ago.

 

Kerusi roda seperti kereta kebal

Sekumpulan jurutera Perancis telah mencipta kerusi roda yang mampu bergerak seakan kereta kebal dan berupaya menaiki tangga dengan menggunakan sistem caterpillar yang diletakkan pada belakang mesin tersebut. Kerusi roda yang dikenali sebagai TopChair-S mampu bergerak pada kelajauan sehingga 10 kilometer...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Oh Pemandu
6 hours and 53 minutes ago.

 

TPPA – what we must know

I think this TPP has become big issue in our country. As non economy people, most of us dont really know about this partnership between among those country that sign the agreement. What is the Trans Pacific Partnership (TPP) agreement? The Trans Pacific Partnership (TPP) agreement is a set of trade...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Only The Best Finance Source
7 hours and 8 minutes ago.

 

5 cara percepat laman anda

Beban masa laman web adalah salah satu faktor yang paling penting yang mempengaruhi kebolehgunaan pengguna Internet paling adil akan melangkau laman web yang sama sekali jika ia gagal untuk memuatkan dalam beberapa saat.Di bawah anda akan mencari ringkasan " Percepat Laman Anda ". Ia adalah cara mudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
7 hours and 17 minutes ago.

 

Ernie Zakri Kecewa Lagu Dikatakan Tiru Lagu Meghan Trainor

Bila sebut nama Ernie Zakri pasti ramai yang kurang pasti sapakah penyanyi ini. Apakah lagu yang pernah d nyanyikan oleh beliau. Tapi kalau sapa yang peminat Bintang RTM beliau merupakn juara program tersebut pada tahun 2009. Masa itu Ernie masih lagi menuntut di UiTM dalam bidang Muzik dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
7 hours and 23 minutes ago.

 

#theBBP Chu Sang For Chinese New Year

Just a couple of days back, I had the opportunity to dine over at The BBP, an acronym standing for among other things - Big Black Pig, Best BBQ Pit, Best Beer Promo; BBP is a gastropub style restaurant with a gorgeous beer garden serving classic, mouth-watering barbecue fare specialising in pork dishes such...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
7 hours and 30 minutes ago.

 

Cantik..Baju Resepsi Stacy Ala Frozen

15 Foto sekitar majlis resepsi pernikahan Stacy dan Akim:

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
7 hours and 42 minutes ago.

 

Bagaimana untuk analisa dan semak Backlinks blog

Adakah anda tahu tentang topik yang biasa dibincangkan di kalangan pemasar internet , profesional dan blogger newbie ? Tidak? Ia adalah backlink yang . Tetapi mengapa ia telah menjadi topik perbincangan ?Ia adalah untuk sebab ini bahawa mereka yang mempunyai kuasa dikagumi pada SEO dan ranking blog ,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
7 hours and 47 minutes ago.

 

Top 6 laman Social Bookmarking untuk membawa web trafik besar

tapak yang Social Bookmarking adalah besar dan berkesan sumber dalam talian untuk mengarahkan lalu lintas besar-besaran di blog atau laman web anda . Perkara yang unggul untuk digunakan ke laman web Bookmarking sosial adalah bahawa ia meningkatkan trafik web secara langsung dan memberikan pengunjung biasa.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
8 hours and 10 minutes ago.

 

Mahathir: Saya penokong UMNO tapi ...

“Saya penyokong Umno. Saya masih ahli Umno. Tetapi, saya percaya siapa pun buat apa-apa pun kesalahan, perlu ditegur, termasuk Umno. Bagaimanapun, saya terang-terang mengatakan saya tidak sokong Najib. Satu daripada banyak sebabnya ialah, saya tak sokong penubuhan 1MDB,,” katanya. Blogger yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
8 hours and 32 minutes ago.

 

8 Cara Terbukti Membina Talian Hubungan untuk Meningkatkan Trafik Blog

1. Beri komen blog lainMula membaca blog lain menulis tentang niche yang sama dengan blog anda dan kemudian melakukan komen yang berguna pada post yang anda menikmati. Mengulas adalah kaedah yang terbaik untuk membina hubungan dalam talian dengan penulis blog lain dan anda tahu ini dengan baik bahawa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
8 hours and 35 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »