Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Tips

Do you have a great tip solve a problem? Share with us your useful tips and tag 'tips' to get featured this week!

Responses:

 

Fresh Pings

Najib ketuai 3,000 peserta 'Larian Hapuskan Rasuah'

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak hari ini mengetuai kira-kira 3,000 orang dari pelbagai lapisan masyarakat dalam larian tiga kilometer di sini bagi menunjukkan komitmen untuk menjadikan negara bebas rasuah. Larian yang bermula dan berakhir di Padang Merbok itu dinamakan Larian 'Hapuskan Rasuah,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog smatbis smatbis via Berita internet hangat!
12 minutes ago.

 

10 LOGO TERKENAL DI DUNIA DENGAN MAKNA TERSEMBUNYI

Setiap syarikat yang terkenal di dunia kebanyakannya mempunyai logo syarikat yang menarik, ringkas dan mampu menarik perhatian pelanggan.Logo-logo yang dihasilkan bukan sahaja digunakan untuk mewakili sesebuah syarikat malah dicipta dengan mempunyai makna yang tersembunyi yang tidak mampu dikesan sekiranya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via ISU PANAZ !
19 minutes ago.

 

Maxis Menyediakan Biasiswa Untuk Pelajar-pelajar Malaysia

Maxis Biasiswa untuk Anugerah Kecemerlangan adalah program biasiswa yang menggalakkan kecemerlangan dan telah membolehkan rakyat Malaysia yang berkepakaran muda mendapat manfaat daripada pendidikan di beberapa universiti yang paling berprestij. Sejak program itu dilancarkan pada 2005, Maxis telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izzulfiq izzulfiq via Killjols
51 minutes ago.

 

Motorola Bakal Hadir Dengan Moto E Yang Lebih Murah

Moto E ini kelak dikatakan akan menggunakan skrin bersaiz 4.2-inci, cip pemprosesan dwi-teras 1.2GHz, memori 1GB RAM, kamera belakang 5-megapixel dan dilengkapi bateri 1900mAh.Moto E ini dilihat membawakan spesifikasi yang lebih rendah berbanding Motorola Moto G. Apa pun, dari segi rekabentuk, ia dikatakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog smatbis smatbis via FATAMORGANA Memperdaya manusia - one4u-one4me.blogspot.com
1 hour and 2 minutes ago.

 

Status Pencarian Pesawat MH370

Sudah hampir dua bulan misi pencarian pesawat MAS MH370 terus menjadi misteri. Tiada bukti kukuh dan sebarang kesan yang boleh dikaitkan dengan kehilangan pesawat. Selepas sebulan saya sendiri dah kurang mengikuti perkembangan berita pasal MH370. Boleh dikatakan setiap hari dalam sidang media jawapan cliche...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shahrulsite shahrulsite via TechoSocial
1 hour and 12 minutes ago.

 

Howl

USA 2010Details howlthemovieSeen 18 April 2014Ratings from other sourcesIMDB6.8/10Rotten tomatoes 6.4/10As Allen Ginsberg talks about his life and art, his most famous poem is illustrated in animation while the obscenity trial of the work is dramatizedMy ratings7.0/10My impressions:Using animation in the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Azmi57 Azmi57 via CakapcakapDVD
1 hour and 13 minutes ago.

 

TIPS MUDAH HAFAL SIFIR

TIPS MUDAH HAFAL SIFIR Tips Mudah Hafal Sifir Tips Mudah Hafal Sifir. Kebanyakan murid di sekolah menghadapi kesukaran untuk menghafal sifir dengan lancar, lebih-lebih lagi sifir 6 sehinggalah sifir 9. Kadangkala ibu bapa sangat risau mengapa anak mereka begitu sukar untuk menghafal sifir secara kaedah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
1 hour and 17 minutes ago.

 

Bapa Komen Isu Shila Amzah Berseluar Ketat

Bapa kepada penyanyi Shila Amzah iaitu ND Lala mengambil tanggungjawab sepenuhnya ke atas insiden anaknya itu dikatakan berpakaian tidak sesuai sebagai seorang wanita Muslim dalam sebuah program televisyen di Beijing, China baru-baru ini.ND Lala berkata, sebagai manusia, anaknya itu tidak terlepas dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog smatbis smatbis via Berita internet hangat!
1 hour and 23 minutes ago.

 

Menikmati seni alam di hutan simpan FRIM

AkuBiomed AkuBiomed - Blog, Gajet dan Famili Koning Outing fotografi berkumpulan di hutan simpan FRIM Outing fotografi di hutan FRIM ia bukan dirancang. Ia adalah pelawaan bro Azman Ishak tiba-tiba rasa kamera gedabak sudah lama tidak diasap.  Pelawaan saat-saat akhir dan kebetulan tidak ada aktivti pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog akubiomed akubiomed via AkuBiomed
1 hour and 24 minutes ago.

 

Rainwater Harvesting

Get your daily dose of Delirium via Reader or delivered via Email Rain water harvesting has been something in the corner of my mind for a long long time. With the current dry spell that we are... Visit Delirium @ abinesh.com for the full story

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abinesh abinesh via deliriumdelirium
1 hour and 41 minutes ago.

 

SYJ - Syurga di Hujum Jarum Chord

Intro : G-Am Am F 2xAm F Am F AmA Susila yang tersipuFMemandang lagak lucuG AmMenyorok malu disebalik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izzulfiq izzulfiq via Killjols
1 hour and 50 minutes ago.

 

Lesson Study di Malaysia

Lesson Study berasal dari bahasa Jepun, “jugyokenkyu” yang merupakan gabungan dua perkataan iaitu ‘jugyo’ bermaksud pelajaran, dan ‘kenkyu’ yang bererti pengkajian. Lesson Study yang telah mula bertapak di Jepun pada tahun 1960an merupakan penelitian atau pengkajian terhadap pelajaran.Ia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog miecaprio miecaprio via CiKGUHAiLMi
1 hour and 53 minutes ago.

 

Dua MB Umno bakal diganti?

Satu tulisan pojok pengarang Mingguan Malaysia hari ini membangkitkan spekulasi bahawa dua menteri besar Umno bakal diganti tidak lama lagi.Tanpa menamakan mana-mana menteri besar, tulisan dalam akhbar milik Umno itu turut mendakwa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak juga sudah mempunyai senarai nama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog smatbis smatbis via Berita internet hangat!
1 hour and 56 minutes ago.

 

Ini Sebabnya Kenapa Saya Promosikan EdyClick dan EdyBiz

Biasanya hari Ahad macam ni, saya jarang duduk depan laptop dan menaip posting-posting terbaru di blog ini. Namun hari ini special sikit. Saya ingat saya nak peruntukkan sedikit masa untuk buat beberapa post. Sekadar yang termampu. Biasanya konsentrasi saya pasti akan terganggu dek kerana sambungan internet...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Blog Sabree Hussin
1 hour and 56 minutes ago.

 

LELAKI WARGA EMAS SAWAN KETIKA BERASMARA DENGAN KEKASIH GELAP

Seorang lelaki warga emas dikejarkan ke hospital selepas diserang sawan ketika melakukan hubungan seks dengan teman wanitanya di sebuah hotel, di sini, kelmarin.Kejadian berlaku jam 11.30 pagi itu menyebabkan teman wanitanya berusia 20-an panik dan segera menghubungi talian kecemasan bagi mendapatkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ibnismail ibnismail via shameel iskandar
1 hour and 57 minutes ago.

 

Samsung Galaxy S4 USB Driver For Windows 7/Xp/8 32Bit 64Bit Free Download

Samsung Galaxy S4 USB Driver For Windows Download Hello and welcome to my personal blog, this page allow you to download USB driver for Samsung Android Phones. here is a list of compatible or supported in this package: Samsung Galaxy Continue reading

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mimie89 mimie89 via Twenty Bytes
2 hours and 4 minutes ago.

 

Kereta Tamiya semakin menjadi kegilaan

KUALA PILAH - Sebelum ini kereta kawalan jauh yang menggunakan bateri sinonim dengan permainan kanak-kanak.Kini, kegilaan kereta mini 4wd jenama Tamiya kembali lagi apabila permainan kereta itu yang agak menyepi beberapa tahun kebelakangan ini kembali diminati dalam kalangan peminatnya.Bagi guru dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mafhardstyle mafhardstyle via ADAM FIKRI
2 hours and 10 minutes ago.

 

Diserang sawan ketika berasmara dengan kekasih gelap

Gambar hiasanMiri: Seorang lelaki warga emas dikejarkan ke hospital selepas diserang sawan ketika melakukan hubungan seks dengan teman wanitanya di sebuah hotel, di sini, kelmarin.Kejadian berlaku jam 11.30 pagi itu menyebabkan teman wanitanya berusia 20-an panik dan segera menghubungi talian kecemasan bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Desperado80 Desperado80 via Pilihan Anda
2 hours and 36 minutes ago.

 

Kenapa Earning Nuffnang Saya Sikit Sangat?

Suasana redup pagi ini. Kalau lihat pada persekitaran yang mendung, nampak ada tanda-tanda hujan akan turun pada bila-bila masa. Alhamdulilah rezeki tu. Sekarang ni di Selangor, kami memang mengharapkan Allah turunkan hujan dengan lebat, supaya dapatlah hujan lebat ini memenuhi semula rizab bekalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Blog Sabree Hussin
2 hours and 38 minutes ago.

 

Jadual Keputusan Liga Perdana Inggeris 19 20 April 2014

Jadual Keputusan Liga Perdana Inggeris 19 20 April 2014, Schedule Results Premier League 19 20 April 2014, Keputusan Liga perdana inggeris 19 20 April 2014, Schedule Results Premier League 19 20 April 2014Sabtu 19 April 2014Tottenham VS Fulham | 19:45 | 3 - 1Aston Villa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mafhardstyle mafhardstyle via ADAM FIKRI
2 hours and 45 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »

 

 

Popular Tags

 awascikgusemuakamusentiasadiperh   berita   bolasepak   buatduittanpamodal   cintahati   edyclick   food   gajet   gallery   gambar   gempar   gosipselebriti   happiness   hiburan   humor   i   info   infohiburan   informasi   jenayah   kesihatan   kesilapan   ligasuper   ligasuper2014   lionsxii   macammacam   mh370   news   perak   perempuan   personal   politics   produkhalal   psikologijpa   ragam   selangor   selebritimalaysia   semasa   sport   sukan   sukanbersamazoul   takaful   terengganu   terkini   thevoiceofsabahan   tips   travel   uncategorized   yeoas80daysdrinktocash   zianazain