Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Chinese New Year!

Chinese New Year is here! Share with us your celebration and tag 'cny' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

The Psychology of Selling – Psikologi Menjual

Sesiapa yang ingin bina karier dalam bidang jualan, mereka WAJIB baca buku berjudul The Psychology of Selling karya Brian Tracy ini. Anda mungkin tidak akan jadi superstar dalam bidang jualan dalam masa 24 jam, namun dengan membaca buku ini, perjalanan anda dalam bidang jualan akan jadi lebih lancar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Blog Sabree Hussin
1 hour and 19 minutes ago.

 

220 Koleksi Cerita Lawak

220 Koleksi Cerita Lawak. Sedar tak sedar koleksi cerita lawak dalam blog jiwarosak.com sudah melebihi 220 cerita lawak yang mana koleksi ini di ambil dari pelbagai sumber rujukan terutamanya di facebook, kiriman pembaca, google, komen, majalah, surat khabar dan rekaan admin. antara yang menjadi pilihan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abgferoz abgferoz via Jiwa rOsak
1 hour and 24 minutes ago.

 

Pandai Berhutang Tapi Tak Pandai Nak Bayar

Pandai Berhutang Tapi Tak Pandai Nak Bayar - Sedih pulak tengok kawan kite nih..Yang bagi hutang dah macam pengemis nak mintak hutang balik..Memang ramai manusia jenis macam ni..Bawah ni balasan bagi mereka yang suka menunda2 hutang dan sengaja untuk tidak membayar hutang :i. Hidup akan ditimpa kehinaan dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog afif92 afif92 via dePalmaSP
3 hours and 31 minutes ago.

 

Bijak Melabur Edisi Rumah Lelong – Pembongkaran Rahsia Jutawan Rumah Lelong

Cuba anda imbas kembali memori masa lalu Agak-agaknya, hingga ke saat ini, dah berapa kali agaknya anda terjumpa iklan berkenaan dengan Rumah Lelong? Pasti lebih dari sekali. Betul? Biasanya, iklan-iklan mengenai rumah lelong ni akan ditampal di tiang-tiang elektrik berdekatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Blog Sabree Hussin
3 hours and 56 minutes ago.

 

Semak Status Permohonan BR1M 2016

Semak Status Permohonan BR1M 2016. Pasti ramai dikalangan anda yang masih belum menerima pembayaran BR1M 2016 kedalam akaun anda dan ada juga diantara anda yang telah mendapat pembayaran BR1M seperti admin pada 28 Jan lepas. Semak Status Permohonan BR1M 2016 bagi yang belum mendapat pembayaran. Bagi Semak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abgferoz abgferoz via Jiwa rOsak
4 hours and 17 minutes ago.

 

Jurnal Sang Celaru - Nota 341

9 September 2015Aku ingin menjadi puisi,Kerna dengan cara ini sajaaku mampu untuk mengungkapkankata-kata indah kepada kamu...- 10.11 p.m -

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Hidup Seorang Aku
4 hours and 33 minutes ago.

 

JANGAN PERNAH TERLALU BERHARAP!

17 Desember 2007 14:11   (Diposting oleh: Editor) Anita Roddick adalah perintis perusahaan waralaba The Body Shop yang kini sudah mendunia. Sebelum perusahaan The Body Shop dikenal seperti sekarang, Anita pernah berinisiatif menggerakkan seluruh karyawannya yang berada di kantor pusat untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
4 hours and 37 minutes ago.

 

“Dia Pergi Dalam Keadaan Tak Tahu Saya Mengandung!”

“Dia Pergi Dalam Keadaan Tak Tahu Saya Mengandung!” – Begitulah luahan bakal ibu yang kematian suami. Berat ujian wanita bernama Anis Naziha ini apabila anak yang dikandung bakal lahir bulan hadapan tanpa bapanya di sisi.Baca selengkapnya

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog waazin waazin via OhDunia.My
4 hours and 42 minutes ago.

 

The Humming Birds - The Silence

Ikuti mereka di Facebook, Twitterdan Instagram.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
4 hours and 54 minutes ago.

 

Dua Suspek Pemerdagangan Manusia Didakwa Bunuh Adik Aylan Kurdi

Dua suspek kegiatan pemerdagangan manusia dihadapkan ke mahkamah Turki berhubung dakwaan menyebabkan kematian kanak-kanak migran Syria, Aylan Kurdi serta empat yang lain.Dua Suspek Pemerdagangan Manusia Didakwa Bunuh Adik Aylan KurdiBaca selengkapnya

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog waazin waazin via OhDunia.My
5 hours and 7 minutes ago.

 

Mengejutkan… Farid Kamil Minta Diana Diam Lepas Pulang Dari Mahkamah

Pelakon Farid Kamil akui sedikit sebanyak watak yang digalas sebagai peguam syarie dalam drama bersiri terbaru berjudul Qanun 99 memberi tekanan kepada dirinya sehinggakan ia terbawa-bawa ketika berada di rumah.Baca selengkapnya

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog waazin waazin via OhDunia.My
5 hours and 27 minutes ago.

 

Punca 38 Motosikal Terbakar Di Tingkat Bawah Rumah Pangsa

Georgetown – Sebanyak 38 motosikal yang diletakkan di tingkat bawah sebuah blok rumah pangsa di Taman Jelutong, di sini, musnah terbakar, pagi Jumaat.Baca selengkapnya

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog waazin waazin via OhDunia.My
5 hours and 44 minutes ago.

 

Recipe: Cornflakes Cookies (CNY)

Since the kids are on CNY school holidays, we decided to do some CNY baking with them to replenish our CNY cookie stock ;) I chose a simple recipe - cornflakes cookies, which requires only 6 ingredients and is very easy to follow, even for kids.It was a fun morning for us making these cookies -our kids...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
6 hours and 38 minutes ago.

 

Ibu muda ambil dadah sebelum bersalin alasan nak hilang rasa gemuruhh

Ibu muda ambil dadah sebelum bersalin alasan nak hilang rasa gemuruhhIbu muda ambil dadah sebelum bersalin alasan nak hilang rasa gemuruhhRead more »

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog waazin waazin via Bulletin Media
6 hours and 40 minutes ago.

 

200 Koleksi Cerita Lawak

200 Koleksi Cerita Lawak. Sedar tak sedar koleksi cerita lawak dalam blog jiwarosak sudah melebihi 200 cerita lawak yang mana koleksi ini di ambil dari pelbagai sumber rujukan terutamanya di facebook, kiriman pembaca, google, komen, majalah, surat khabar dan rekaan admin. antara yang menjadi pilihan ramai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abgferoz abgferoz via Jiwa rOsak
6 hours and 41 minutes ago.

 

Taipei Day 4: Chiang Kai-Shek Memorial Hall, Nanmen Market Food Shopping

My Taiwan 2015 travelouge so far: 1. Taipei Day 1: AirAsia, Star Hostel Ningxia Road Night Market 2. Jiufen Day 2: Jiufen Old Street 3. Beitou + Taipei Day 3: Hot Spring Shilin Night Market Started day 4 with breakfast at Star Hostel. This is my least favorite breakfast of all. It was rather...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog CheCheh CheCheh via Che-Cheh
6 hours and 52 minutes ago.

 

Pâtisserie Sadaharu AOKI Paris @ Regent Galleria, Taipei

First and foremost, heres wishing my readers who are celebrating the Lunar New Year, Gong Xi Fa Chai! Lets strive for good health, great happiness and plenty of luck! I did not post any CNY recipes this year but I did baked one. Only one? Yup, because I was busy experimenting with choux.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog CheCheh CheCheh via Messy Witchen
7 hours ago.

 

Tak Tahan Diganggu, Wanita Potong Kemaluan Abang Ipar

SEORANG wanita memasuki pekarangan balai polis sambil memegang sebahagian alat kelamin yang masih berdarah sebagai bukti dia sering diganggu pemilik organ itu.Tak Tahan Diganggu, Wanita Potong Kemaluan Abang IparBaca selengkapnya

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog waazin waazin via OhDunia.My
7 hours and 8 minutes ago.

 

Beberapa Keistimewaan Hari Jumaat dalam Islam

Dalam Islam, semua hari adalah baik. Tetapi ada satu hari yang di anggap hari itu adalah hari terbaik dan memiliki keistimewaan serta nilai sejarah yang sangat panjang. Hari tersebut adalah hari Jumat, hari Jumat adalah hari keenam dalam satu pekan.Beberapa Keistimewaan Hari Jumaat dalam IslamRead...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog waazin waazin via Bulletin Media
7 hours and 15 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »