Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Goods and Services Tax

GST was enforced on April 1. How did it affect you? Share your thoughts and tag 'GST' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

Apa di dalam Mikrocip Komputer

Sebelum ini admin pernah memuat naik satu video tentang mikrocip komputer. Namun masih belum berpuas hati dan curious ingin tahu dan berkongsi dengan pembaca MajalahSains.Com apa sebenarnya di dalam mikrocip. Sumber NISEnet

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Majalah Sains
1 hour and 21 minutes ago.

 

Penglihatan Pelangi Kembar Empat, Apa Maknanya Bagi Muslim?

Pelangi adalah salah satu fenomena keindahan alam, tanda kebesaran Allah s.w.t. Cahayanya yang nampak beraneka warna membuat pemandangan langit mempesona. Itu baru satu pelangi. Bagaimana jika empat pelangi menghiasi langit dalam satu waktu? Pelangi kembar empat merupakan fenomena langka. Jarang terjadi.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
2 hours and 41 minutes ago.

 

KEPALA BUDAK 3 TAHUN TERSANGKUT DI AMPAIAN (VIDEO)

SEORANG pekerja asing mendapat perhatian meluas di Internet selepas menjadi hero dengan menyelamatkan seorang bayi yang kepalanya tersepit pada pagar balkoni sebuah apartmen di Singapura, semalam.Menurut laman alvinology.com, insiden penuh mendebarkan itu berlaku kira-kira pukul 1 petang di Blok 371, Jurong...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
7 hours and 28 minutes ago.

 

Video Senaman Kuruskan Badan Bakar Lemak Di Perut

Assalamualaikum. Video Senaman Kuruskan Badan Bakar Lemak Di Perut. Jom kita layan video yang saya rasa mudah, sesuai tak susah sangat, dan insyaAllah berkesan untuk turunkan berat badan. Jom bakar []

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmd hafizmd via HAFIZMOHD.COM
7 hours and 44 minutes ago.

 

WANITA ASING BERGADUH SEPARUH BOGEL DI PETALING STREET (VIDEO)

VIDEO yang dimuat naik di Youtube memaparkan pergaduhan dua wanita sehingga salah seorangnya tampil membuka baju telah mencetuskan kekecohan di media sosial dan menjadi viral.Daripada rakaman wanita yang bertindak berani membuka baju pada mulanya dihalang seorang wanita lain dipercayai peniaga di Petaling...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
7 hours and 47 minutes ago.

 

Panduan Peperiksaan Online Penolong Pegawai Penguatkuasa N27

Panduan Peperiksaan Online Penolong Pegawai Penguatkuasa N27 akan membantu calon dengan nota, contoh soalan dan tips lulus peperiksaan dengan mudah ada di sini. Teruskan bacaan anda. Informasi berkaitan Penolong Pegawai Penguatkuasa Gred N27 adalah seperti berikut: Kumpulan: Sokongan Kem/Jab:Pelbagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mikael mikael via Informasi Kerjaya
8 hours and 28 minutes ago.

 

Apple Watch begins global launch

Official Apple outlets in the Japanese capital were quiet Friday, with none stocking the smartwatch that the California company is hoping will give it a leading position in the world of wearables.The Apple Watch debuted in selected global markets Friday with sales limited to clients who had pre-ordered...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
8 hours and 36 minutes ago.

 

Anak berselfie ketika ibu dan teman wanita bergaduh

KUALA LUMPUR: Apakah tindakan yang paling afdal dilakukan jika ibu dan teman wanita sedang bergaduh? Pastinya bukan merakam video secara selfie.Namun itulah yang dilakukan oleh seorang remaja lelaki dari Amerika Syarikat ini. Apabila ibu dan teman wanitanya sedang bergaduh, dia bertindak merakam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
8 hours and 58 minutes ago.

 

Kejohanan Bola Tampar MSSD Sabak Bernam 2015

Kejohanan Bola Tampar MSSD Sabak Bernam telah melabuhkan tirainya kelmarin. Apa yang pasti, penguasaan sekolah agama telah menjadi kuasa baru bola tampar yang selalunya di dominasi oleh sekolah yang mempunyai kaum cina. SAM Sungai Haji Dorani telah mengungguli johan bawah 15 dalam acara lelaki dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maruk maruk via lensapujangga.com
9 hours and 2 minutes ago.

 

Menarik Foto Lawak Giler -681

Salam semua pembaca blog gaban comel kali ini admin nak kongsi gambar-gambar yang pelik, aneh dan lucu untuk kita hilangkan tekanan setelah sehari suntuk kita menjalani kehidupan kita .Gambar-gambar ini dikutip di internet, untuk paparan di blog gaban comel ini untuk kita segarkan semula minda kita .

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zamrispoon zamrispoon via Gaban Comel
9 hours and 52 minutes ago.

 

Iklan Pelik ,Aishwarya Rai Di Kecam Hebat

PELAKON terkenal Bollywood Aishwarya Rai Bachchan telah dikecam oleh pengamal media sosial selepas bergambar untuk sebuah iklan yang dianggap rasis.Read more »

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
10 hours and 32 minutes ago.

 

Korean Drama - My Lovable Girl

Hhhmmm... Berdasarkan statistik penulisan blog aku sejak kebelakangan ni, aku jangkakan yang entri kali ni mungkin entri yang terakhir untuk bulan April. Tapi jangkaan je la. Lets hope supaya aku rajin dan ada masa untuk up satu lagi entri dalam bulan ni ye. Hehehe...Review kali ni pasal citer My Lovable...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aswadz aswadz via So Full of Myself
10 hours and 36 minutes ago.

 

Health card expired, leukemia patient faces death

Nowaday. the cost of health is very expensive. Djamilatou Maiga, a Montreal woman suffering from leukemia and could soon be facing death because her public health care card has expired. She come from Mali to Canada nine years ago and found about her illness in February 2012. Maiga requires emergency bone...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Health Blog Centre Info
11 hours and 12 minutes ago.

 

Perodua reveals GearUp accessories

Perodua accessories is one of most searching.  Now, Perodua have additional options to personalise their car via the local carmakers known as GearUp accessories that include bodykits and interior accessories. The prices range from RM260 to RM3,600 (not inclusive of labour and GST) and the amounts...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Auto Car Motorcycle Blog Info
11 hours and 27 minutes ago.

 

Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin Dibuka Semula

Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin Dibuka Semula Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin Dibuka Semula Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin Dibuka Semula. Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin diKompleks Sukan Gong Badak akan dibuka untuk perlawanan bola sepak malam pada 16 Mei depan, kata Pengerusi Jawatankuasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
11 hours and 37 minutes ago.

 

Ngeri, Kelihatan Hantu Wanita Bergaun Ungu Pada Foto Selfie.

Perkra-perkara yang berkaitan dengan hantu dan penampakan hantu dalam foto selalu menarik untuk disemak. Begitu juga penampakan hantu yang pelik ini, dia muncul di sebuah foto selfie dan membuat ngeri si pemilik foto. Bethany Harvey adalah pemilik gambar di atas. Wanita yang tinggal di Ireland Utara itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zamrispoon zamrispoon via Gaban Comel
11 hours and 52 minutes ago.

 

Aku tak yakin masyarakat Rompin sebodoh ini ..

Lawak apakah ini .. apakah ini lawak terbaru pembodek kerajaan? Hahahhaa ... bodoh dan terus memperbodoh diri sendiri. Aku tak tau nak cakap apa. Rasa nak tergolek-golek gelak sakan dengan berita murahan ... hangpa baca sendiri dan nilailah .. Biarpun Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) terus menjadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
12 hours and 6 minutes ago.

 

A Day With Selangor Javanese Community in Banghuris Homestay

I was invited to spend some time with the Selangor Javanese Community in Banghuris Homestay last week by Tourism Malaysia Selangor in conjunction of Nasi Ambeng Festival 2015, jointly organizes by JKKN. My family and I missed the Nasi Ambeng Festival last year in favour of another media trip to Perak, but...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog garfieldwtf garfieldwtf via WTF!? Not Syok Ar? Bite Me Lar!
12 hours and 8 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
12 hours and 43 minutes ago.

 

Keputusan Liga Perdana 24 April 2015

Keputusan Liga Perdana 24 April 2015. Cuma empat perlawanan Liga Perdana berlangsung pada hari ini. Dua perlawanan telah berlangsung pada sebelah petang dan dua lagi pada sebelah malam. Perlawanan tumpuan pada hari ini adalah perlawanan Sabah vs Kedah yang berlangsung di Stadium Likas. Berikut adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mysensasi mysensasi via MySensasi
12 hours and 44 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »