Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

My travels!

This week, we ask you to share with us your travel stories. Where did you go and what did you do? Tell us about it and tag your entry with 'travel' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

Oft-asked questions about disability – Breaking Barriers – The Borneo Post – 5 April, 2015

Oft-asked questions about disability April 5, 2015, Sunday Peter Tan IN the Disability Equality Training (DET) workshops I conduct, I encourage participants to ask questions and invite other participants to respond and comment. It is through this process of questioning and sharing that we are all able to...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog petertan petertan via Peter Tan - The Digital Awakening
2 minutes ago.

 

GURU NEKAD BAKAR DIRI AKIBAT GANGGUAN IBLIS

SEORANG guru wanita ditemui rentung dalam kereta di perkarangan rumahnya dalam kejadian kebakaran di Paya Dalam, Melaka, kira-kira 2 pagi semalam. Mangsa Fara Wahidah Ali, 37, merupakan seorang guru yang bertugas di sebuah sekolah di Saratok, Sarawak dan sedang mengambil cuti sakit. Memetik info...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
25 minutes ago.

 

Jurnal Sang Celaru - Nota 297

14 Januari 2015Rindu dan cinta ini tetapjuga tumbuh subur,Walaupun telah berkali-kaliaku meracunnya agar mati...- 12.55 a.m -

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Hidup Seorang Aku
28 minutes ago.

 

DERMA RM2.6 BILION KE DALAM AKAUN NAJIB BUKAN JENAYAH - KJ

Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin, hari ini mempertahankan tindakan penderma yang menderma sebanyak RM2.6 bilion ke dalam akaun Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan menyifatkan tindakan itu bukanlah satu jenayah. "Tiada undang-undang yang menghalang mana-mana parti politk di Malaysia menerima...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
48 minutes ago.

 

Siaran Langsung Jadual Perlawanan EPL Musim 2015/2016 | Astro @ Live Streaming

CHELSEA BELUM SELESAJadual Perlawanan Bola Sepak Liga Perdana InggerisUpdates : Senarai lengkap perpindahan pemain EPL musim 2015/16 [Klik]Musim English Premier League (EPL) 2015/2016 hanya tinggal beberapa hari lagi! Ahad lepas kita telah menyaksikan kehandalan skuad Arsenal menjinakkan juara EPL musim...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog qronaldo7 qronaldo7 via Kafe Que vs Mamak Stall
1 hour and 32 minutes ago.

 

Kesian..Pakcik Cari Siapa?

Isu pelajar terlibat dalam gejala ponteng sekolah bukanlah isu baru. Jika dibincangkan punca serta sebab-sebab mengapa gejala ponteng sekolah berlaku memang tiada kesudahannya.Apetah lagi jika kita membincangkansiapa yang bersalah dalam hal ini. Salah mak ayah? Salah guru-guru? Salah sukatan pelajaran?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
1 hour and 48 minutes ago.

 

ULANG SIAR BERITA MUKA DEPAN UTUSAN MALAYSIA 28/02/2012

Inisiatif GTP kawal pembiayaan politikPUTRAJAYA 27 Feb. - Kerajaan hari ini mengumumkan satu lagi inisiatif di bawah Pelan Transformasi Kerajaan (GTP) bertujuan mengawal pembiayaan politik demi meningkatkan ketelusan dan keyakinan rakyat terhadap pertubuhan politik.Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via Lantak HANGPA la...
1 hour and 53 minutes ago.

 

SHARIFAH SOFIA DICARI

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) meminta seorang pemilik akaun Facebook (FB) bernama Sharifah Sofia Syed Rashid untuk hadir ke pejabat suruhanjaya itu bagi membantu proses siasatan berhubung penyebaran maklumat yang belum ditentukan kesahihannya dalam akaun laman sosialnya.Ketua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via Lantak HANGPA la...
2 hours and 12 minutes ago.

 

Joe Flizzow dan Stacy Juri Tetap AF 2015

Joe Flizzow terpilih untuk menjadi juri tetap bagi AF 2015 yang akan mula membuka tirai tidak lama lagi. Buat pertama kalinya penyanyi rap dipilih untuk menjadi juri dan mengkritik persembahan para pelajar setiap minggu di konsert mingguan AF2015.Joe Flizzow akan digandingkan dengan penyanyi popular Stacy...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog archosiris archosiris via INFONET
2 hours and 24 minutes ago.

 

10 Soalan Objektif UPSR Dan Paling Mudah Untuk Najib Jawab

Kegagalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak memberikan jawapan malah mengelak dari menjawab isu syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB) menjadi punca keyakinan rakyat terhadapnya kini semakin merosot. Timbalan Presiden PAS, Tuan Ibrahim Tuan Man bagi mendapatkan jawapan yang jelas, beliau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via Sentiasa Panas
2 hours and 32 minutes ago.

 

TIDAK BERMARUAH KATA MENTERI

Panas jugak pasal pemain naturalisasi sejak Dollah buat cadangan lepas perlawanan dengan Liverpool hari tu.Ramai yang berikan pendapat pro dan con tentang isu ini...dan terbaru pak menteri kita pulak kata "Tidak Bermaruah".Aku bukan lah reti sangat nak ulas soal maruah ni, tapi kalau guna pemain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
2 hours and 43 minutes ago.

 

Pertandingan Mencipta Logo Sukan SEA ke-29, Kuala Lumpur 2017

Sekretariat Sukan SEA ke-29 Kuala Lumpur 2017, Kementerian Belia dan Sukan menjemput semua warganegara Malaysia untuk menyertai Pertandingan Mencipta Logo yang menjadi identiti serta tanda pengenalan untuk diguna pakai dalam semua aktiviti yang melibatkan temasya Sukan SEA Ke-29 Kuala Lumpur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog artzam artzam via bighandesign blog
2 hours and 43 minutes ago.

 

5 Tips Untuk Elakkan Rasa Malu Time Jumpa Orang Pakai Baju Yang Sama Dengan Kita

Benda yang paling takut sekali jadi kat kita kalau keluar bila ada orang lain pakai baju yang sama dengan baju yang kita pakai. Aduhhhh mana nak letak muka? Apa nak buat ni? Awkward betul rasa.Apa kata cuba buat apa yang kami nak kongsikan dengan anda jika anda terserempak dengan orang yang pakai baju yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog archosiris archosiris via INFONET
2 hours and 51 minutes ago.

 

Hari Kebangsaan Malaysia

Hari Kebangsaan Malaysia disambut di seluruh negara pada setiap 31 Ogos setiap tahun bagi menandakan negara bebas daripada belenggu penjajahan sejak 1511 hingga 1957. Hari kebangsaan merupakan peristiwa utama dan disambut secara besar-besaran dengan mengadakan perarakan warna warni, konsert, pertunjukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fyna85 fyna85 via Blog Fyna | Berinformasi Itu Pasti
2 hours and 54 minutes ago.

 

Pola baju kurung moden

Pola baju kurung moden. Disini ada sedikit perkongsian mengenai pola baju kurung moden. Membuat pola baju merupakan satu asas yang penting dalam menghasilkan sehelai baju. Tujuan membuat pola baju adalah untuk memudahkan pemotongan kain dilakukan dan mengelakkan kesilapan. Gambar di Continue Reading...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog baretta79 baretta79 via Hairulafiz.net
3 hours and 15 minutes ago.

 

GAMATISME HANTU SUNDEL BOLONG MELAYU

Tu dia... sundel bolong pun ada version melayu.. version indonesia jugak je. Tak sangka hantu pun ada version jugak kan? harus la... kalau dah warganegara tak sama.. Maka spesis hantu pun tak sama jugak. alkisahnya macam ni...Semalam sebab keinginan nak tengok sangat filem Gamatisme yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
3 hours and 15 minutes ago.

 

CARA TUTUP PARUT JERAWAT DENGAN MUDAH

Jerawat parut memang kadang2 buat kita hilang keyakinan diri bukan saja nak berjumpa dengan orang malah nak bergambar pun even selfie sorang2 jadi malas. Bila tengok hasil.. muka penuh corak2 parut ni.. Tapi kita hidup mana boleh tak berdepan dengan orang langsung kan? Jadi nak tak nak kita terpaksa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via Dunia Melekit Ku
3 hours and 40 minutes ago.

 

Boleh Jadi Contoh Untuk Pemimpin Di Malaysia

Kritikan dan kemarahan rakyat berhubung perbelanjaan perjalanannya mendorong Speaker Parlimen Australia, Bronwyn Bishop mengumumkan peletakan jawatannya.Perkembangan itu berlaku selepas Perdana Menteri Tony Abbott memberitahu bahawa keistimewaan yang dimiliki ahli-ahli politik di negara itu akan disemak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
3 hours and 47 minutes ago.

 

Penduduk Conteng Dan Cat Jalanraya Rosak Sekitar Shah Alam Sebagai Tanda Protes

Kerana sudah tidak tahan dengan keadaan jalanraya yang rosak di sekitar Shah Alam telah membuatkan sekumpulan anak muda yang menggelarkan diri mereka "Brotherhood Shah Alam" juga merupakan penduduk sekitar telah tampil menconteng dan mengecat jalanraya yang rosak.Menurut mereka pelbagai aduan sudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
4 hours and 5 minutes ago.

 

VIDEO MUHYIDDIN MENARI BERSAMA CUCU JADI VIRAL

Video bekas Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin melayan cucunya menari tersebar di laman sosial. Video berdurasi 42 saat itu tersebar di laman Facebook menerima reaksi positif dari netizen yang rata-rata tidak menyangka betapa 'sporting' Muhyiddin dengan cucu-cucunya. Selepas digugurkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
4 hours and 29 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »