Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

The Festival of Lights!

It's Deepavali this week! How did you celebrate the festival of lights? Tell us about it and tag 'deepavali' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

APA JADAH PAKAIKAN SERBAN DAN JUBAH KEPADA ANJING?

PERBUATAN MEMAKAIKAN SEEKOR ANJING DENGAN JUBAH DAN SERBAN SUDAH TERAMAT MELAMPAU.Perbuatan memakaikan anjing dengan serban dan jubah perlu dihentikan kerana ia menyinggung hati masyarakat Islam yang menghormati golongan ulama di negara ini, kata Mufti Selangor Datuk Mohamad Tamyes Abdul Wahid.Beliau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog akuanakpahang akuanakpahang via BLOG TAUHU SUMBAT
21 minutes ago.

 

Mariah Carey Buktikan Vokalnya Masih Mantap

Persembahan penyanyi terkenal Mariah Carey di Stadium Merdeka, Kuala Lumpur dibanjiri 12 ribu penonton. KUALA LUMPUR: Laporan mengenai kegagalan penyanyi yang terkenal dengan vokal lima octav, Mariah Carey menyanyi dengan baik ketika mengadakan konsert jelajah The Elusive Chanteuse di Tokyo, Jepun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Eberita Eberita via Eberita.org
32 minutes ago.

 

Bukti Kekuasaan Allah Surah al-layl ayat 1-4

Surah al- Layl اللَّيْل bermakna malam. Surah ini  termasuk dalam golongan surah Makkiyyah dan diturunkan sesudah surah al-A‘la.   Ini merupakan pandangan jumhur ulama manakala  sebahagian yang lain seperti riwayat al-  Mahdawi dalam al-Muharrar al—Wajiz mengatakan  bahawa ayat 5-7 turun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog duniamaklumat duniamaklumat via Cahaya Purnama
36 minutes ago.

 

Dream of Gambling

If you dreamt of gambling, and in your dream you treat it as recreation without being deeply trapped, it indicates that you have a healthy mind-set, and is near to success.If you dreamt of winning in a gamble, you ought to be careful from being set up, and be very cautious in interpersonal finance to avoid...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ppfoong ppfoong via Explain Dream
36 minutes ago.

 

Gadis Kecewa Tak Peduli, Peluk Bekas Kekasih Ketika Di Hari Persandingan

Kisah berlaku di daerah Sulawesi Selatan, Indonesia pada satu majlis perkahwinan yang dilangsungkan pada 17 Oktober lepas. Pada tarikh tersebut seorang lelaki dikenali sebagai Rais melangsungkan pernikahannya.Antara yang hadir di hari berbahagianya itu adalah bekas teman wanita Rais dikenali sebagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog akuanakpahang akuanakpahang via BLOG TAUHU SUMBAT
49 minutes ago.

 

Theme park claims report of children infected from virus untrue

FALSE REPORT: Wet World Water Park Shah Alam claims the rumour first started circulating in 2012.KUALA LUMPUR: A water theme park today dismissed a rumour that went viral on WhatsApp recently which claimed that a group of kindergarten kids had been infected with a virus and then hospitalised after bathing...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
59 minutes ago.

 

Chromecast 2 Akan Hadir Walaupun Terdapat AndroidTV

Google pada tahun lepas telah memperkenalkan Chromecast, sebuah peranti yang dihubungkan kepada televisyen, dan kemudiannya pengguna boleh mengawal dan strim kandungan menggunakan peranti mudah-alih mereka. Peranti tersebut boleh dikatakan menerima permintaan yang agak tinggi, memandangkan harganya yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Eberita Eberita via Eberita.org
1 hour and 13 minutes ago.

 

8 Course Meal At Super HLT Restaurant, Ipoh

My family had a Thanksgiving celebration last weekend. We went to Super HLT Restaurant for our lunch this time... and upon arrival, there was also an event going on, a Kindies' Graduation function was going on. Wow.. nowadays, kindergartens also hold functions in restaurants! Enjoy the kids' performance...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog reanact reanact via Caring Is Not Only Sharing...
1 hour and 33 minutes ago.

 

GAB Oktoberfest at The Rabbit Hole, Changkat Bukit Bintang

Just a small update-ish of what went down for me last Friday. I went down to the Rabbit Hole at Changkat Bukit Bintang for GAB's Oktoberfest event. Unbeknownst to me, it wasn't a hyped-up public invitation event where there'll be lots of stuff happening around. Rather, it was merely an invitation to get...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog finalkt3 finalkt3 via KtheBLOGGER.com
1 hour and 41 minutes ago.

 

Tip Beli Jubah Di Tanah Suci

1) Bagi yang hendak membeli bagu jubah untuk anak-anak dan ahli keluarga semasa di tanah suci Mekah, sebaiknya ukur dahulu saiz ketinggian anak-anak dan lebar bahu. 2) Sama ada kita ukur dengan tali rafia, ataupun tulus di atas kerta inci ataupun sentimeter. 3) Ini bagi mengelakkan kita terbeli jubah yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog iislamku iislamku via islammy.com
1 hour and 55 minutes ago.

 

#JomCelikDSLR Bagaimana Nak Gunakan ISO Kamera?

This #JomCelikDSLR Bagaimana Nak Gunakan ISO Kamera? is written on IZWANYUSOF setiap DSLR akan ada fungsi ISO. dalam bahasa standard, ISO adalah kawalan sensitiviti sensor kamera dengan cahaya sekeliling. tengok DSLR anda dan cari button bertulis ISO. + bahasa mudahnya, tempat terang (banyak sumber cahaya)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izwanyusof89 izwanyusof89 via IZWANYUSOF
1 hour and 59 minutes ago.

 

Mangsa ro gol insaf selepas hamil

Suriyani (kanan) menceritakan pengalaman hidupnya kepada salah seorang pegawai Majlis Agama Islam Selangor (Mais) pada Program Hari Kecemerlangan Baitul Ehsan.SABAK BERNAM - “Bayangkan saya hamil sewaktu saya tingkatan tiga, macam mana saya nak rahsiakannya daripada ibu bapa sedangkan perut makin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
2 hours and a minute ago.

 

Review Senarai Produk Laku Keras dan Margin Tinggi

...maka senarai produk laku keras ni pasti ada gunanya :) Nak meniaga ni memang senang. Asal ada modal, ada produk dan terus start promote. Produk laku ke tak, yang tu belakang kira.Tapi kalau nak meniaga dan nak buat duit, yang tu sedikit masalah. Masalah kalau kita tak tahu apa senarai produk laku keras...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog runaldy runaldy via Berniaga Online
2 hours and 4 minutes ago.

 

HUKUM MELIHAT AURAT SENDIRI

Pelik jugak kan? Ada ke batas kita dari melihat apa yang ada pada anggota badan kita yang di kategorikan sebagai aurat? Kalau tak boleh tengok anggota badan kita yang dalam kategori aurat.. hurmmm macam mana yer?Sumber googleTapi tu la dah nama blog lekatlekit ni kalau tak masuk keywords pelik2 tak sah. Tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
2 hours and 7 minutes ago.

 

Cara Minum Rasulullah

1) Tidak minum air segelas dalam satu nafas sahaja. Sebaliknya minum seteguk-seteguk selang seli bernafas sambil duduk. 2) Tidak minum keitka sedang menjamah makanan. Hanya minum sebelum atau selepas makan. 3) Minum pegang gelas dengan tangan kanan, msekipun tangan tersebut bekas kuah. 4) Minum hendaklah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog iislamku iislamku via islammy.com
2 hours and 13 minutes ago.

 

Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn Dilancarkan – Menyertakan Kemaskini Aplikasi Dan Sekuriti

Canonical hari ini secara rasminya telah pun memperkenalkan sistem operasi generasi terbaru mereka, iaitu Ubuntu 14.10 yang turut dikenali dengan nama kod Utopic Unicorn. Bersama-sama dengannya, Ubuntu 14.10 membawakan pelbagai perubahan, termasuk kemaskini kepada kernel Linux 3.16. Pihak Canonical...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Eberita Eberita via Eberita.org
2 hours and 13 minutes ago.

 

Kalender Persekolahan Tahun 2015

Kalender Persekolahan Tahun 2015 ini terbahagi kepada 2kumpulan:1.Kumpulan Auntuk sekolah-sekolah di negeriKedah,Johor, KelantandanTerengganu2.Kumpulan Buntuksekolah-sekolah dinegeriPerlis, Pulau Pinang, Perak,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maruk maruk via lensapujangga.com
2 hours and 20 minutes ago.

 

Kisah Kematian Bruce Lee Yang Penuh Misteri

Pada tahun 1973, Mahaguru Dato' Meor Abdul Rahman telah keluar negara untuk melawat saudaranya yang menetap di England. Pemergian beliau ditemani oleh Dato' Syed Ahmad Jamalullail, seorang saudaranya. Dalam perjalanan pulang ke tanahair, pesawat yang mereka naiki telah singgah sebentar di lapangan terbang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
2 hours and 34 minutes ago.

 

Di anak-anak ikan kan di tempat kerja

semalam sedang sibuk bekerja kitaorang sempat bergurau senda dan dalam gurau senda sempat ada sorang staff  kenakan aku dengan usikkannya dan tetiba ada sorang staff tegur woii jangan kacau adik aku tuh.. hahaha (sejak bile aku ada akak sini.. ) staff 1 : amboi dah ada adik sekarang.. ke anak ikan.. staff...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abgferoz abgferoz via JiwarOsak
2 hours and 42 minutes ago.

 

Asia Klasika Motor Festival 2014

The Asia Klasika show is back for the fifth time to showcase the finest of vintage, classic and contemporary supercars from the region. This year’s event will be held at Pullman Putrajaya Lakeside Hotel from October 31 to November 2.Now called Asia Klasika Motor Festival to reflect the “transformation...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
2 hours and 45 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »