Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

Malaysia Day!

16th September marks Malaysia Day to commemorate the establishment of the Malaysian federation on the same date in 1963. What does this day mean to you? Blog about Malaysia Day and tag 'HariMalaysia' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

50 jurus jangan-buat kalau nak lulus temuduga kerja kerajaan

Sape yang tak nak lulus temuduga kerja kerajaan kan? :)Bulan September ni, boleh kata berderet tarikh temuduga untuk jawatan kosong keje gomen. Kalau ikut jadual SPA, paling awal sekali ialah temuduga untuk jawatan Pemelihara Hutan Gred G41, start pada 7 sampai 18 haribulan.Bagi calon-calon yang baru jer...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog runaldy runaldy via Keje Gomen
37 minutes ago.

 

Anwar apologises to Selangor Sultan over 'confusing' remark

ANWAR: I only said what I know to have happened from my time being in the Umno-BN governmentKUALA LUMPUR: Opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim has apologised to the Sultan of Selangor over his statement on the convention practised by the palace in the appointment of the Selangor Menteri Besar.He said...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
58 minutes ago.

 

Diorama Terowong Sejarah Pasir Salak

Diorama Terowong Sejarah Pasir Salak - Pasir Salak satu nama yang tidak asing dalam lipatan sejarah tanah air kita. Peristiwa pembunuhan Residen British, J.W.W. Birch yang telah mencetuskan peperangan diantara pentadbiran Kolonial British dengan orang-orang Melayu pastinya tidak akan lekang dari ingatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Khir1976 Khir1976 via Khir Khalid
2 hours and 51 minutes ago.

 

Resepi Florentine Cookies

Bahan-bahan3 cawan tepung florenta1/2 cawan biji bunga matahari hijau*1/2 cawan biji bunga matahari putih*1/2 cawan kuaci hitam*boleh juga gunakan apa sahaja kekacang yang sesuaiCara Pembuatan :1.Bakar sekejap semua bahan yang bertanda* selama 5 minit di dalam oven dengan suhu 150 darjah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Zaki82 Zaki82 via Inspirasi Ahmad Zaki
3 hours and 3 minutes ago.

 

Fundamental Penulisan EBook

Assalamu'alaikum dan salam sejahtera semua.Sihat? Alhamdulillah. Tak sabar tunggu tips seterusnya? Baiklah, saya pun tak mahu berucap dengan panjang lebar lagi.Anda sudah ada ilmu. Anda sudah ada pengalaman. Anda sudah pilih niche (rangkuman) yang anda mahu. Anda \sudah ada bahan kajian dan nota di tangan.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog rizal1987 rizal1987 via Serba Alah
3 hours and 36 minutes ago.

 

Pelajar UiTM Maut Dirempuh Kereta Pensyarah

Seorang pelajar perempuan berusia 20 tahun Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam maut selepas dirempuh sebuah kereta dalam satu kejadian di kampus tersebut petang tadi. Dalam kejadian kira-kira jam 5.30 petang itu, mangsa Fatin Farah Farradia Yusof dikatakan baru selesai menghadiri kuliah di kampus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
4 hours and 55 minutes ago.

 

Kisah Doktor Malaysia Berkahwin Anggota ISIS di Syria

Kisah Doktor Malaysia Berkahwin Dengan Anggota ISIS di Syria | Seorang anggota Negara Islam Iraq dan Syria (Isis) yang mengaku sebagai seorang doktor berusia 26 tahun dari Malaysia, menceritakan pengalamannya tinggal di negara yang dilanda perang saudara, Syria melalui media sosial.Postingnya dalam blog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
5 hours and 38 minutes ago.

 

Gambar Bulan Madu Fouziah Gous Dan Zhafran Atas Kapal Cruise

Memang benarlah kata orang apabila sudah berkahwin rezeki kita dimurahkan. Lihat contoh pasangan suami isteri Fouziah Gous dan Zhafran. Untung sangat apabila mendapat peluang berbulan madu menaiki cruise daripada Penang ke Krabi. Confirm seronok sangat-sangat dapat luangkan masa bersama di atas kapal yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
5 hours and 41 minutes ago.

 

Maya Karin Kembali Single

Maya Karin Kembali Single | Sebelum ini Maya Karin pernah mengakui dirinya dilamun cinta bersama seorang lelaki dari luar negara. Nasib baiknya, Maya Karin memang sangat pandai menyembunyikan kekasihnya hinggakan wajah lelaki tersebut belum pernah terpampang dimedia.Namun menerusi artikel Kosmo, Maya Karin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
6 hours and 5 minutes ago.

 

PELAJAR UITM DIREMPUH PENSYARAH HINGGA MAUT

Seorang pelajar UiTM Shah Alam maut dikatakan dirempuh oleh sebuah kereta Volkswagen Passat ketika dalam perjalanan balik dari kelas petang tadi. Sumber mengatakan kereta tersebut dipandu oleh seorang pensyarah.Mangsa, Fatin Farah Faraddia , merupakan seorang pelajar Fakulti Sukan di Universiti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
6 hours and 27 minutes ago.

 

Ubat Gugur Kandungan Berleluasa Di FB

Ubat Gugur Kandungan Berleluasa Di FB | Kini berleluasa di FB individu yang megalakkan perbuatan mengugurkan kandungan/janin bayi dengan menjual pil tersebut (Cytotec, Cytolog, PCT200, Duo861, Mifegest, Mifepristone ).Menerusi pengamatan, individu yang telah berkahwin tersebut seperti telah lama melakukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
6 hours and 31 minutes ago.

 

PENGAKUAN DOKTOR WANITA MALAYSIA KAHWIN TENTERA ISIS DI SYRIA

Anggota ISIS dari rakyat Malaysia – Gambar Facebook“Shams”, seorang anggota Negara Islam Iraq dan Syria (Isis) yang mengaku sebagai seorang doktor berusia 26 tahun dari Malaysia, menceritakan pengalamannya tinggal di negara yang dilanda perang saudara, Syria melalui media sosial.Postingnya dalam blog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via ISU PANAZ !
6 hours and 36 minutes ago.

 

LOCKWATCH, APLIKASI UNTUK JEJAK KENAL PENCURI SMARTPHONE ANDA !

Kes-kes telefon pintar hilang kini telah menjadi kes yang biasa kita dengar, sama ada atas kecuaian diri ataupun akibat dicuri orang. Biasanya, jika telefon hilang, ia sememangnya menjadi satu masalah yang besar kepada pemilik telefon. Dan biasanya kes-kes seperti ini sukar untuk diselesaikan. Terdapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
6 hours and 58 minutes ago.

 

[5 Gambar] Pelajar UiTM Maut Di Rempuh Kereta Pensyarah

[5 Gambar] Pelajar UiTM Maut Di Rempuh Kereta Pensyarah | Seorang pelajar perempuan berusia 20 tahun Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam maut selepas dirempuh sebuah kereta dalam satu kejadian di kampus tersebut petang tadi.Dalam kejadian kira-kira jam 5.30 petang itu, mangsa Fatin Farah Farradia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
7 hours and 27 minutes ago.

 

Charming Santa Barbara Estate Wedding full of Color

The eclectic beauty of this Santa Barbara soiree stuns, with pin-worthy details sprinkled throughout the days events. Set at Villa Verano, a Mission style estate, the ceremony and reception were both ridiculously ravishing. The only thing brighter than the vibrant decor was the brides smile...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arieon arieon via SabahWedding.com
7 hours and 34 minutes ago.

 

PELAJAR UITM DIREMPUH PENSYARAH HINGGA MAUT (2 GAMBAR)

Seorang pelajar UiTM Shah Alam maut dikatakan dirempuh oleh sebuah kereta Volkswagen Passat ketika dalam perjalanan balik dari kelas petang tadi. Sumber mengatakan kereta tersebut dipandu oleh seorang pensyarah.Mangsa, Fatin Farah Faraddia , merupakan seorang pelajar Fakulti Sukan di Universiti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via ISU PANAZ !
7 hours and 44 minutes ago.

 

UPDATE: SHILA AMZAH NAFI KONSERT DITAJA SYARIKAT PERJUDIAN ?

Minggu ini nyata industri hiburan kita telah didominasi oleh kontroversi penyanyi Shila Amzah yang telah menyindir media melayu di Malaysia yang dikatakan tidak membuat liputan terhadap konsertnya baru-baru ini. Dalam status laman sosial Shila Amzah, penyanyi itu turut menulis yang rata-rata media...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
7 hours and 54 minutes ago.

 

Pelajar UiTM Shah Alam Maut Dilanggar Kereta Dalam Kampus

Seorang pelajar UiTM Shah Alam maut dikatakan dirempuh oleh sebuah kereta Volkswagen Passat ketika dalam perjalanan balik dari kelas petang tadi. Sumber mengatakan kereta tersebut dipandu oleh seorang pensyarah.Mangsa, Fatin Farah Faraddia , merupakan seorang pelajar Fakulti Sukan di Universiti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
7 hours and 58 minutes ago.

 

Jana pendapatan dari rumah dengan World of Hijab

AkuBiomed AkuBiomed - Blog, Gajet dan Famili Koning Jana pendapatan dari rumah dengan World of Hijab Peluang kepada ibu dan adik-adik diluar sana untuk menjana pendapatan dengan menjadi affiliate bersama World of Hijab. Dengan cara ini dapat meningkat ekonomi keluarga dan untuk diri sendiri. Ini adala cara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog akubiomed akubiomed via AkuBiomed
8 hours and 4 minutes ago.

 

PEGAWAI PERUBATAN HOSPITAL BISNES PIL GUGURKAN JANIN DI FACEBOOK

Seorang individu dipercayai bertugas sebagai pegawai perubatan di sebuah hospital swasta mengambil kesempatan mengaut keuntungan dengan menjual ubat mengugurkan kandungan di Facebook secara terbuka. Lelaki itu menggunakan nama 'Ubat Gugur Kandungan' di Facebook menjual pil Cytotec dan membuat penghantaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via ISU PANAZ !
8 hours and 11 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »