Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

Top tens!

This week we'll be counting down a list of your favourite things. Prepare your top ten list and tag 'Top10' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

mengelakkan contact di handphone hilang

mengelakkan contact di handphone hilang Saya nak kongsikan cara nak mengelakkan contact di handphone hilang, atau cara nak mengelakkan senarai nombor telefon dalam telefon pintar anda dari hilang. Artikel mengelakkan contact di handphone hilang ni dah lama sebenarnya duduk dalam draft, idea nak kongsikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alongxp alongxp via Alongxp.com
12 minutes ago.

 

Video Tindakan Berani Soo Wincci Rakam Video Desak Najib Letak Jawatan: Sedia Dilucutkan Taraf...

Soo Wincci Sedia Terima Padah, Rakam Video Desak PM Letak JawatanPenyanyiSoo Winccisanggup menerima padah termasuklah disenaraihitamkan oleh mana-mana pihak berikutan tindakannya mendesak Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak meletak jawatan.Desakan itu dibuat menerusi rakaman videonya yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog puterafaizal puterafaizal via Berita Online Terkini Malaysia
24 minutes ago.

 

Jadual perlawanan JDT dan JDTII Piala Malaysia 2015

Jadual perlawanan JDT dan JDTII Piala Malaysia 2015. Disini ada perkongsian mengenai jadual perlawanan JDT dan JDTII di dalam Piala Malaysia 2015. Untuk info, pasukan JDT berada di dalam Kumpulan B bersama-sama pasukan Perak, ATM dan Sarawak. Manakala pasukan JDTII pula berada di dalam Kumpulan A...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog baretta79 baretta79 via Hairulafiz.com
33 minutes ago.

 

Berhati-Hati ketika Melancong Ke Australia, Wanita kongsi Kisahnya Dianiaya

Seorang pengguna Facebook telah menceritakan pengalaman pahitnya selepas pulang daripada bercuti di Australia baru-baru ini di mana beliau mendakwa telah dianiaya oleh pihak hotel di negara berkenaan.Beliau yang menggunakan namaYanie Raihantelah menulis luahannya selepas menginap di sebuah hotel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog puterafaizal puterafaizal via Berita Online Terkini Malaysia
40 minutes ago.

 

GAMBAR PEREMPUAN PAKAI PLASTIK BAG 7E ALA ALA BIKINI

GAMBAR PEREMPUAN PAKAI PLASTIK BAG 7E ALA ALA BIKINI. Dulu tak silap aku 6 @ 7 tahun lepas ada jadi viral pasal seorang budak lelaki jadikan plastik bag barang yang selalu kita dapat bila beli barang runcit tu jadikan baju mandi yang ala2 bikini. Ok la sebab budak. Nampak kreatif tapi kelakar la sikit. Tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
48 minutes ago.

 

Jawapan Dari Mufti, Hukum Menggunakan 2-Wheel Smart Scooter Atau Segway Semasa Tawaf

Semalam kami ada menyiarkan video di mana menunjukkan seorang lelaki menggunakan2-Wheel Smart Scooter ketika melakukan tawaf semasa menunaikan haji.Kerana video berkenaan ramai yang mempertikaikan penggunaannya jika si penggunanya adalah seorang yang sihat tubuh badan.Hari ini, Mufti Wilayah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog puterafaizal puterafaizal via Berita Online Terkini Malaysia
1 hour and 9 minutes ago.

 

IF-ONE: Dari SoundCloud Ke Media Arus Perdana

Sudah menjadi satu trend masa kini apabila bakat baru dicungkil menerusi perkongsian rakaman video amatur yang dimuat naik di laman perkongsian video YouTube. Tidak dapat dinafikan lagi keberkesanan medium yang terbuka seperti ini telah berjaya melahirkan ramai artis baru popular tanah air seperti Najwa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog esafaree esafaree via Munsyeed Dot Com
1 hour and 36 minutes ago.

 

JAWAPAN DARI MUFTI, HUKUM MENGGUNAKAN SEGWAY SEMASA TAWAF

Semalam kami ada menyiarkan video di mana menunjukkan seorang lelaki menggunakan 2-Wheel Smart Scooter ketika melakukan tawaf semasa menunaikan haji. Kerana video berkenaan ramai yang mempertikaikan penggunaannya jika si penggunanya adalah seorang yang sihat tubuh badan. Hari ini, Mufti Wilayah Persekutuan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
2 hours and 40 minutes ago.

 

Unique Cottages of Nipah Guesthouse, Pangkor Island

As I stepped into the compound of Nipah Guesthouse, I knew that the guesthouses here are unlike any other regular guesthouses Ive been to. The light blue and white colored A-frame cottages are so cute at a distant that it calls you to go near or better yet, to experience a night (or more) stay...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bella Bella via Runaway Bella
2 hours and 48 minutes ago.

 

Soo Wincci vs Najib Razak

Soo Wincci vs Najib Razak Soo Wincci vs Najib Razak Soo Wincci vs Najib Razak Soo Wincci vs Najib Razak. Penyanyi Soo Wincci sanggup menerima padah termasuklah disenaraihitamkan oleh mana-mana pihak berikutan tindakannya mendesak Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak meletak jawatan. Desakan itu dibuat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
2 hours and 52 minutes ago.

 

Pengasingan sisa pepejal di rumah.

Pengasingan sisa pepejal di rumah. Bermula 1 september 2015, iaitu semalam, kerajaan malaysia telah mewajibkan seluruh isi rumah di malaysia untuk mengasingkan sisa pepejal *dalam kata mudahnya ,sampah*. Ini bermakna, kita perlu mengasingkan sampah yang ingin dibuang, tidak seperti sebelum ini yang mana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
4 hours and 4 minutes ago.

 

The Neem Boutique Resort

The Neem which is a boutique resort located at Bandar Hilir in Malacca is a great accommodation for both leisure and business travellers. The resort is situated near to the Malacca City Centre; one of the top attractions inside theRead more

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mohdgazali50 mohdgazali50 via Hotel Murah di Singapore Malaysia dan Indonesia
4 hours and 27 minutes ago.

 

Pinjaman Mara

Majlis Amanah Rakyat (MARA) also called in English as Ministry of Rural and Regional Development has helping many students in achieving their ambition to pursue higher education through MARA Scholarship Programs and MARA Study Loan. Recently, MARA which is famous for its education loan schemes has added...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mohdgazali50 mohdgazali50 via Pinjaman Peribadi | Personal Loan
4 hours and 38 minutes ago.

 

#SENSASI~Wanita Umno saman Najib dipecat daripada parti?

Video ucapan Anina yang menjadi viral di media sosial.SHAH ALAM - Selepas menfailkan saman terhadap Presiden Umno, Datuk Seri Najib Tun Razak minggu lepas, kini viral di media sosial, surat pemecatan Ahli Wanita Umno Bahagian Langkawi, Anina Saadudin.Dalam surat pemecatan itu, Anina dimaklumkan bahawa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog paklong001 paklong001 via Blog Sensasi
4 hours and 40 minutes ago.

 

Promosi Fotografi Outdoor September dan Oktober

Salam sejahtera semua. Kali ini saya menawarkan lagi promosi fotografi outdoor percuma* untuk anda semua. Temanya anda boleh pilih dan tempatnya di sekitar Pulau Pinang. Saya bukanlah jurugambar sepenuh atau separuh masa. Hanya seorang yang meminati bidang fotografi ini sahaja atau pun bahasa lain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shafique shafique via I Am Mr Shafique
4 hours and 47 minutes ago.

 

#VIRAL~Tawaf guna teknologi terkini cetus kontroversi

Sedutan video menunjukkan seorang jemaah lelaki melakukan tawaf dengan bantuan teknologiMANAMA - BAHRAIN. Video seorang jemaah lelaki yang bertawaf di Kaabah menggunakan peranti beroda 'smart balance wheels' menyebabkan ramai pihak meminta penjelasan mengenai hal berkenaan.Menurut Gulf News, aksi tawaf...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog paklong001 paklong001 via Blog Sensasi
5 hours and 11 minutes ago.

 

Aplikasi Android Khusus Untuk Wanita Period

Aplikasi Mengira Kitaran Haid Wanita - Aplikasi ini membantu para wanita dalam mengira kitaran haid mereka. Ianya membantu golongan wanita dalam mengenalpasti bilakah tarikh kesuburan, proses ovulasi dan kitaran haid wanita yang menggunakan aplikasi ini. Dengan aplikasi ini juga anda boleh merancang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog neverno94 neverno94 via ExpanDroiders
5 hours and 31 minutes ago.

 

Pokok zaqqum.

Pokok zaqqum.Zaqqum’ (Bahasa Arab: زقوم) adalah pokok yang tempat tumbuhnya di neraka yang buahnya menjadi makanan penghuni neraka. Pokok Zaqqum bukanlah sebagai tempat untuk berteduh atau menikmati kelazatan buahnya. Menurut Al-Quran, buahnya seperti kepala syaitan dan jika dimakan rasanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
5 hours and 46 minutes ago.

 

AWAS! MESEJ CURANG PASANGAN BOLEH JADI BAHAN BUKTI UNTUK DI PENJARA

AWAS! MESEJ CURANG PASANGAN BOLEH JADI BAHAN BUKTI UNTUK DI PENJARA. Zaman teknologi ni memang meningkatkan kes kecurangan. Tak kira bagi pihak perempuan mahupun lelaki. Dua2 sama naik bak kata orang kedah. Kalau dulu nak curang dia banyak step sikit nak buat.. Tapi sekarang duduk dalam rumah sambil tengok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
6 hours and 19 minutes ago.

 

Sekor manusia yang pengecut

Penganjur Nothing2Hide, Datuk Khairul Anuar Rahmat (gambar, kiri) mendakwa Pejabat Perdana Menteri (PMO) memungkiri janji untuk mengadakan program ulangan dialog itu selepas ia gagal diteruskan pada Jun lepas. Khairul yang juga pengerusi Sukarelawan Guaman (SukaGuam) itu berkata sehingga hari ini selepas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
6 hours and 38 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »