Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

The year that was...

As the year draws to a close, we ask you to reflect back on the year that was. Was it a good year? Was there a significant event in the year? Share with us and tag 'reflections' to get featured here!

No responses yet, be the first and get featured here!

 

Fresh Pings

Inginkan Kaki Seperti Model? Lakukan 7 Jenis Senaman Ini

Tidak berpuas hati dengan kaki anda? Sering merasakan yang kaki anda tidak sempurna seperti atlet atau model di luar sana? Tidak perlu risau, kami ada senaraikan 7 jenis senaman yang harus anda lakukan bagi mendapatkan kaki yang seksi dan menarik. 1. BerbasikalBerbasikal bukan sahaja mesra alam; ia juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
3 minutes ago.

 

Berkongsi dunia dengan makhluk lain.

Semua umum mengetahuikan, yang bumi bukan sahaja menjadi tempat tinggal manusia, malahan makhluk lain juga menghuni bumi.Sebelum rehat tengahari, sempat juga aku berbual kosong dengan rakan-rakan. Salah seorang daripada rakan aku, menetap di rumah sewa aku sebelum ini. Sebenarnya banyak cerita tentang rumah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via CeritaEjoy
4 minutes ago.

 

Penampilan Terbaru Nasha Aziz Memakai Skirt Pendek

Pelakon terkenal, Nasha Aziz tampil bergaya dan menawan dengan baju putih nipis, dipadankan dengan skirt pendek paras paha. Penampilan terkini itu membuat kaum lelaki di luar sana mula berdarah hidup dan termimpi-mimpikan Nasha Aziz. Ketika ditanya samada dirinya sudah bertemu jodoh atau belum, aktres...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
24 minutes ago.

 

Video Sanggup Langgar Motosikal Sebab Rebut Pam Minyak

Sebuah video tersebar di media sosial yang mana menunjukkan sikap seorang pemandu kereta yang sanggup melanggar sebuah motosikal hanya kerana berebut pam minyak di sebuah stesen minyak.Melihat kepada video tersebut, motosikal itu memasuki petak isi minyak pada masa yang sama dengan kereta itu. Setelah itu,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
25 minutes ago.

 

Bila Hamleys Suruh Anak Rosyam Nor Buka Tudung

Bila Hamleys Suruh Anak Rosyam Nor Buka Tudung Bila Hamleys Suruh Anak Rosyam Nor Buka Tudung Bila Hamleys Suruh Anak Rosyam Nor Buka Tudung. Masih ada pihak yang masih tidak peka dengan sensitiviti agama seseorang individu di negara kita rupanya. Lebih-lebih lagi jika melibatkan penganut agama Islam. Ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
37 minutes ago.

 

Foto Sekitar International Motocycle Festival di Bukit Jalil

Sekitar International Motocycle Festival di Bukit Jalil Hujung minggu lalu telah berlangsungnya acara motosikal terbesar iaitu International Motorcycle Festival Malaysia 2014 (IMF) yang mengambil tempat di perkarangan Stadium Nasional Bukit Jalil bermula hari Jumaat sehingga Ahad.IMF yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
45 minutes ago.

 

“Makcik ghaso male tu dah supo Tsunami” kata mangsa banjir

PASIR MAS: Makcik ghaso male tu dah supo Tsunami (makcik rasa malam itu sudah serupa Tsunami), kata seorang daripada mangsa banjir di Rantau Panjang. Wanita itu yang hanya mahu dikenali sebagai Atiya, 47, menceritakan detik-detik cemas apabila rumahnya dilanda bencana banjir Khamis lepas. Kata...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
1 hour and 21 minutes ago.

 

Respon Rosyam Nor Permohonan Terbuka Hamley's Malaysia

Isu pelakon dan penerbit, Datuk Rosyam Nor yang memuat naik status di Twitter betapa dia kecewa dengan kakitangan kedai menjual alat permainan di sebuah pusat membeli-belah di Petaling Jaya yang meminta anak perempuannya, Nurlisa, 17, membuka tudung jika mahu bekerja di situ, Khamis lalu sehingga menjadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
1 hour and 31 minutes ago.

 

Kakitangan JUPEM, PGA tiga hari terkandas di Gunung Gagau

Cuaca buruk yang melanda Pantai Timur dipercayai menjadi penyebab 26 kakitangan Jabatan Ukur dan Pemetaan Malaysia (JUPEM) dan juga anggota Pasukan Gerakan Am (PGA) terkandas di Gunung Gagau, Tasik kenyir sejak tiga hari lalu, lapor Utusan Online. Kumpulan itu berada di lokasi tersebut untuk membuat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
1 hour and 41 minutes ago.

 

Anggota Kumpulan Amuk Meninggal Dunia

Allahyarham Aub atau nama sebenarnya, Mohd Rauh Abu dianggap pemain gitar bass terbaik di era rock kapak hingga kini, dan pernah menganggotai kumpulan Satira, Burnmarks, Baba, Manterra dan Barongan.Menurut isterinya, Faizah Ishak, 42, Allahyarham cukup dihormati dalam industri seni tanah air, disebabkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
1 hour and 46 minutes ago.

 

Terengganu Kita Part 1

Assalam , seperti yang korang tahu blog ni cuti kejap Sabtu dan Ahad lepas sebab tuan empunya blog pergi makan angin jap kat Terengganu . Jadi makan la angin puas-puas . Blog taruk tepi dulu la , hehee . Lama jugak sebenarnya tak jalan sana . Kalau pergi pon sebab ada hal-hal penting je . Tak ada masa nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Parihh Parihh via Blog Parihh
1 hour and 50 minutes ago.

 

Hukum Kaki Berlunjur Menghadap Kiblat

Kita sentiasa mendengar larangan tak boleh berlunjur kaki ke arah kiblat. Benarkah ada larangan sebegini di dalam Islam? Tidak ada sebarang nas yang melarang kaki kita menghadap ke arah kiblat. Yang tak boleh adalah kaki menghadap ke arah al-Quran. Jika al-Quran itu berada sama rendah atau tinggi sedikit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog wanasmadinie wanasmadinie via Jom Kenal Islam
1 hour and 52 minutes ago.

 

Kebanyakan sungai utama di Terengganu mencecah paras bahaya – MKN

KUALA LUMPUR: Banjir di Terengganu kini dilaporkan semakin buruk apabila setakat jam 8 pagi tadi, paras air di kebanyakan sungai utama di negeri itu melepasi paras bahaya. Pemangku Setiausaha Majlis Keselamatan Negara, MKN Terengganu Roslina Ngah ketika dihubungi berkata, amaran siren berpindah di kawasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
2 hours and 7 minutes ago.

 

Kebanyakan sungai utama di Terengganu mencecah paras bahaya – MKN

KUALA LUMPUR: Banjir di Terengganu kini dilaporkan semakin buruk apabila setakat jam 8 pagi tadi, paras air di kebanyakan sungai utama di negeri itu melepasi paras bahaya. Pemangku Setiausaha Majlis Keselamatan Negara, MKN Terengganu Roslina Ngah ketika dihubungi berkata, amaran siren berpindah di kawasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
2 hours and 7 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
2 hours and 15 minutes ago.

 

Ahli politik guna isu kaum dan agama ialah ahli politik bankrap, kata Musa Hitam

KUALA LUMPUR: Pendekatan sederhana dan liberal adalah kaedah terbaik untuk masyarakat Malaysia yang berbilang kaum dan agama untuk menghidupkan keterbukaan dan demokrasi namun kebebasan bersuara tanpa had perlu dikawal serta diambil tindakan. Buah fikiran itu disampaikan mantan Timbalan Perdana Menteri, Tun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
2 hours and 25 minutes ago.

 

Ahli politik guna isu kaum dan agama ialah ahli politik bankrap, kata Musa Hitam

KUALA LUMPUR: Pendekatan sederhana dan liberal adalah kaedah terbaik untuk masyarakat Malaysia yang berbilang kaum dan agama untuk menghidupkan keterbukaan dan demokrasi namun kebebasan bersuara tanpa had perlu dikawal serta diambil tindakan. Buah fikiran itu disampaikan mantan Timbalan Perdana Menteri, Tun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
2 hours and 25 minutes ago.

 

Youth United Festival 2014: Havoc Fun Day

Yeah it was a fun and havoc day at Youth United Festival 2014 powered by Honor 6 at Stadium Malawati, Shah Alam (open car park). We kicked start our Sunday morning with some fun activities while meeting some friends at the fest. It was an enjoyable day filled with celebrities, performances, sports, arts,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly
2 hours and 27 minutes ago.

 

Hamley's Mohon Maaf Isu Anak Rosyam Nor Diarah Buka Tudung

Beberapa hari kebelakangan ini, kecoh di laman sosial tentang luahan hati Rosyam Nor di Twitter yang kecewa dengan tindakan sebuah butik permainan kanak kanak popular yang meminta anaknya untuk membuka tudung jika mahu bekerja di sana.Hamleys dalam satu kenyataan umum melalui Facebook mengemukakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog manelehkabo manelehkabo via Info Sahih
2 hours and 38 minutes ago.

 

Kisah Seram Villa Nabila Dan Gambar Terkini Sekitar Serta Dalam Villa !!!!

Menurut sumber, Expedia telah menyenaraikan kawasan ini sebagai top 5 tempat berhantu di negara ini. Beberapa keping gambar terkini boleh diperhatikan di bawah selepas cerita. Gambar itu baru sahaja dirakam oleh pihak The Star. Jadi mari lihat cerita mengenai Villa Nabila ini. Petikan dari Facebook Misteri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
2 hours and 45 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »