Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Goods and Services Tax

GST will be enforced on April 1. How will it affect you? Share your thoughts and tag 'GST' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

#GST~'Kalau tak naik harga, kami tersepit'

Siti Noor Marliana sibuk melayan pelanggan di gerai pisang gorengnya.SHAH ALAM - Pelaksanaan GST membimbangkan golongan peniaga terutama penjaja makanan yang menjalankan perniagaan secara kecil-kecilan.Peniaga makanan dan lauk-pauk, Nasita Khamis, 49, berkata, walaupun kebanyakan barangan basah terkecuali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog paklong001 paklong001 via Blog Sensasi
13 minutes ago.

 

Teknik Warna Foto Filem Pendekar Bujang Lapok

Teknik warna foto filem pendekar bujang lapok menggunakan Adobe Photoshop CS3

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog puyuh puyuh via communitytube
22 minutes ago.

 

Bila Anak Mula Memberontak.

Anak memberontak.Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera.Bila anak mula memberontak. Anak aku dah menjangkau usia 2 tahun lebih, dan dalam usia sebegini, mereka mula menunjukkan pelbagai reaksi. Samada suka atau marah.Bila suka, semua orang akan merasa seronok, tapi bila reaksi marah atau lebih spesifiknya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Ceritaejoy
35 minutes ago.

 

#BIZ~AHB Sasar Perluas Pasaran Di Seluruh Dunia

KUALA LUMPUR: AHB Holding Bhd (AHB), pengeluar perabot pejabat premium di bawah jenama Artwright, merancang memperluas pasaran dengan melantik lebih ramai pengedar di seluruh dunia selain memperkenal rangkaian produk baharu.Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Urusannya, Yong Yoke Keong(gambar) berkata,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog paklong001 paklong001 via Blog Sensasi
42 minutes ago.

 

Rafizi, Fariz dan Hishamuddin bebas dengan ikat jamin

Pemimpin PKR dan aktivis yang ditahan polis berkaitan perhimpunan #KitaLawan pada Sabtu lalu dibebaskan dengan ikat jamin hari ini. Mereka ialah Setiausaha Agung PKR, Rafizi Ramli, Setiausaha Pengelola PKR, Fariz Musa, serta aktivis politik Hishamudd... The post Rafizi, Fariz dan Hishamuddin bebas dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog beritabm beritabm via BERITA BM
54 minutes ago.

 

Tayar gerabak terbakar, perkhidmatan monorel tergendala

KUALA LUMPUR - Perkhidmatan Monorel dihentikan sementara berikutan tayar sebuah gerabak perkhidmatan itu terbakar dalam kejadian di Stesen Titiwangsa pagi ini. The post Tayar gerabak terbakar, perkhidmatan monorel tergendala appeared first on BERITA BM.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog beritabm beritabm via BERITA BM
1 hour and 15 minutes ago.

 

Kaedah Pengiraan Harga GST

Kaedah Pengiraan Harga GST | Assalamualaikum . Perubahan harga selepas GST adalah berdasarkan peratusan impak GST yang telah dikaji secara terperinci . Peratusan impak ini mengambil kira pelbagai faktor yang menyebabkan perubahan nilai harga barangan seperti kos pengeluaran , permintaan dan persaingan . ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Parihh Parihh via Blog Parihh
1 hour and 19 minutes ago.

 

Siapakah Penderhaka Dalam Malaysia – Seniman Aziz Sattar

Temubual Khas bersama Datuk aziz Sattar pelakun veteran mengenai Arwah Tan sri P.Ramlee. Hayati dan fikirkan.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog puyuh puyuh via communitytube
1 hour and 23 minutes ago.

 

Qa'rabah Ditubuhkan Untuk Tebus Kesilapan Lampau

Kumpulan Qa'rabah memberitahu kesilapan masa silam mengajar mereka untuk berdakwah dengan menyampaikan mesej ketuhanan kepada umum menerusi lagu yang disampaikan.Menurut salah seorang ahli kumpulan Qa'rabah, Jeff (A to Z) atau nama sebenarnya Ahmad Shahaljefrry A. Samad , 39, ini merupakan peluang kedua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
1 hour and 25 minutes ago.

 

Tips menghadapi masalah

Jom santai jap neh. Ketenangan amat diperlukan ketika kita didalam keadaan tertekan. Ikuti kisah seorang guru dan anak muridnya, dan ambillah pengajaran yang berguna. Semoga anda berada dalam keadaan tenang sentiasa. KISAH SEGELAS AIR Suatu pagi, seorang guru berdiri di hadapan kelas sambil mengangkat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog pakarhowto pakarhowto via PakarHowTo.Com
1 hour and 26 minutes ago.

 

Monorel tergendala, tayar gerabak terbakar

Perkhidmatan Monorel dihentikan sementara berikutan tayar sebuah gerabak perkhidmatan itu terbakar dalam kejadian di Stesen Titiwangsa pagi ini. The post Monorel tergendala, tayar gerabak terbakar appeared first on BERITA BM.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog beritabm beritabm via BERITA BM
1 hour and 31 minutes ago.

 

Tip Konsisten Solat Subuh

Ramai golongan pekerja sanggup bangun awal untuk pergi ke pejabat asalkan punch card tidak merah. Ramai pelajar mampu bangun awal demi mengelak terserempak dengan pengawas atau dimarahi cikgu disiplin. Tetapi kenapa masih ramai yang masih liat bangun solat Subuh? Motivasikan diri anda untuk lebih mudah dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
1 hour and 33 minutes ago.

 

Ho Say Klang Bak Kut Teh, PJ State

When rif and I run errands in PJ State, we often eat at Kam Heong as the wantan mee is pretty good. He recently spotted a newly opened bak kut teh shop around the corner called Ho Say Klang Bak Kut Teh, which we managed to try last week. This isn’t your typical bak kut [...] The post Ho Say Klang Bak Kut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bangsarbabe Bangsarbabe via Bangsar Babe
1 hour and 42 minutes ago.

 

Nota Terakhir Suami Buat Isteri Tersayang Sebelum Bunuh Diri

Nasi yang terakhir Yat tinggalkan buat isteri tersayang.Awak sentiasa tahu Yat tak akan makan sebelum awak makan.Terima kasih sudi menjadi isteri Yat yang IKHLAS..Cuma awak dan awak hingga akhir.Demi Allah, suamimu yang malang.Yang terlalu rindukan EMAK !Assalamualaikum…Demikian antara kandungan nota...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
1 hour and 43 minutes ago.

 

Cara untuk berubah

BAGAIMANA CARA NAK BERUBAH @ BERHIJRAH? Apa maksud hijrah tu apa yer? Macam mana aku nak mulakan hijrah aku? Aku kena pergi bertapa muhasabah diri ke? Percaya tak ramai antara kita yang inginkan sesuatu perubahan ke arah kebaikan dalam hidup, tapi mereka tidak tahu mana yang harus dituju. Ke mana mereka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog pakarhowto pakarhowto via PakarHowTo.Com
1 hour and 53 minutes ago.

 

Persediaan peperiksaan online Pembantu Tadbir N17

Persediaan peperiksaan online Pembantu Tadbir N17. Adakah anda salah seorang calon peperiksaan online Pembantu Tadbir N17? Jika tahniah diucapkan. Sudahkah anda membuat persediaan menghadapi exam online pada kali ini? Jika belum, pastikan anda membuat persediaan kerana umum mengetahui jumlah calon bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog baretta79 baretta79 via Hairulafiz.net
2 hours and a minute ago.

 

Foto Tunang Adira Shahrul 22 Disember Lalu

Pandai sungguh Adira dan Shahrul menyorok perkembangan percintaan mereka. Dalam diam rupa-rupanya pasangan kekasih ini telah pun mengikat tali pertunangan pada 22 Disember 2014.Lebih menarik, kedua-duanya telah merancang untuk berkahwin pada bulan September ini. Majlis pertunangan tersebut telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
2 hours and 3 minutes ago.

 

Najib berjumpa warga kastam, dengar taklimat GST

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak pagi ini meluangkan masa mengadakan perjumpaan bersama warga Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) di Dewan Serbaguna Pejabat Kastam Wilayah Persekutuan, Kelana Jaya, di sini. The post Najib berjumpa warga kastam, dengar taklimat GST appeared first on BERITA BM.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog beritabm beritabm via BERITA BM
2 hours and 8 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »