Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

MH17

Our thoughts are with everyone affected by the Malaysia Airlines MH17 incident. Tag 'MH17' if you're posting news related to this.

Responses:

 

Fresh Pings

Europe's unmanned combat drone concept

Pictured above, a mechanic works on Neuron, an unmanned stealth drone developed by a group of European nations, led by the French."nEUROn" is a working concept for an "Unmanned Combat Air Vehicle" and includes fuselage designed by SAAB, Sweden.The craft has a 41 ft wingspan, weighs 10,000 lb...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
30 minutes ago.

 

MPJBT sees solution in private dog catchers

Last month the reputation of the Johor Baru Central Municipal Council (MPJBT) took a beating when a video surfaced on Facebook showing enforcement staff bludgeoning stray dogs to death.Under fire, MPJBT called a halt to ongoing operations to round up stray dogs and promised to come up with a more humane...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog jothi jothi via Gripevine
33 minutes ago.

 

Tesla Model S doesn't have onboard navigation in China

Take a Tesla Model S for a spin in the US or Europe, and you'll have the help of a integrated navigation system to help you find your way.In China, you'll have to unfold a traditional, paper map. Local drivers are learning that the country's aversion to Google services keeps Tesla from employing its usual...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
52 minutes ago.

 

Turn off the TV when kids aren't watching,

Recent research says parents should turn off the TV when it's not in use and take careful consideration when determining what's appropriate for children to watch. ébikeriderlondon/shutterstock.comResearchers at the University of Iowa say children's social and emotional development is enhanced in the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
1 hour and 8 minutes ago.

 

BIG BAD WOLF In IPOH !

Oh.. oh... I missed the flight to the Lion City! I was supposed to fly yesterday from Ipoh to Singapore at 4.50pm...But I am still in Ipoh today...Why?Because the reason might be this..... Yes, The Big Bad Wolf Book Sale is in IPOH!How could I miss this Big Sale??I joined in the crowd...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog reanact reanact via Caring Is Not Only Sharing...
1 hour and 20 minutes ago.

 

Diskaun tol pada 1 Syawal

Pengguna Lebuhraya Damansara-Puchong (LDP) dan Lebuhraya Sprint bakal menikmati potongan diskaun atas kadar bayaran tol sehingga RM 0.60 bagi semua kenderaan kelas satu di musim perayaan ini.Ketua Pegawai Eksekutif Lingkaran Trans Kota, Sazally Saidi berkata, pihak pengurusan Litrak telah bersetuju untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
1 hour and 35 minutes ago.

 

Big Bad Wolf Book Sale @ PHL Convention Centre Menglembu, Ipoh

This post will be picture heavy, youve been warned! YAY. For the first time ever, Big Bad Wolf decided to come to Ipoh! Ive been waiting for the opportunity to go to Big Bad Wolf Book Sale for ages. I never had the chance to go to the ones held in Kuala Lumpur. Im... [[ You're Awesome!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via It's Totally Awesome
2 hours and 32 minutes ago.

 

THE ROLE OF COLLAGEN IN COOKING THE MEAT

The nature of collagen controls to a large extent whether cooked meat ends up tender or tough. It is also the determining factor in how long yo u should cook a given cut of meat. Collagen fibers a re the biological equivalent of Continue reading The post THE ROLE OF COLLAGEN IN COOKING...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog choppingboards choppingboards via TheChoppingboards
2 hours and 35 minutes ago.

 

Biodata Neymar, Neymar da Silva Santos Júnior

Siapa yang tidak kenal dengan Neymar?Neymar da Silva Santos Júnior, biasanya dikenali sebagai Neymar Neymar atau Jr, adalah seorang pemain bola sepak Brazil yang bermain untuk FC Barcelona di Sepanyol dan pasukan kebangsaan Brazil sebagai pemain sayap atau ke hadapanBerikut adalah biodata...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dukuncinta dukuncinta via Need More Like
2 hours and 40 minutes ago.

 

PENJELASAN ISU BISKUT RAYA NORAINI COOKIES

Berikutan ada pihak yang tidak puas hati dengan biskut raya Noraini Cookies, hari ini pihak Noraini Cookies tampil membuat penjelasan dengan lebih teliti. Berikut adalah penjelasan dari Noraini Cookies di laman facebook mereka.AssalamualaikumKepada para pelanggan yang dihormati,SUKATAN TIMBANG BUKAN...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog iznawzi iznawzi via !! Blog Izwan !!
2 hours and 40 minutes ago.

 

Permohonan Program Matrikulasi KPM Sesi 2015/2016

Sukacita dimaklumkan bahawa KPM telah melaksanakan proses pengambilan pelajar yang ingin mengikuti Program Matrikulasi bagi sesi 2015/ 2016. Pelajar yang berkelayakan dan berminat, sangat digalakkan untuk memohon.Bayaran permohonan melalui internet dikenakan bayaran sebanyak RM6.00 sahaja. Di mana no...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog miecaprio miecaprio via CiKGUHAiLMi
2 hours and 49 minutes ago.

 

Review Candy Crush Saga Yang Semakin Popular

Adminhttp://needmorelike.blogspot.com/ nak buat reviews sikit tentang game facebook yang menjadi kegilaan ramai ini.Candy Crush Saga boleh dimain oleh semua peringkat umur dan segala jenis peranti / telefon pintar. Anda boleh download game tersebut secara percuma dan main lah sampai pecah!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dukuncinta dukuncinta via Need More Like
3 hours ago.

 

Top 5 Facebook Apps 2014

Difahamkan bahawa ketagihan permainan Candy Crush Saga telah mendapat sambutan hampir 60juta users setiap bulan. Betapa kaya pembuat apps ini. Admin needmorelike.blogspot.com pernah main sekali game tersebut tapi tak la seronok sangat. Then admin delete hehe. berikut adalah TOP 5 apps di facebook yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dukuncinta dukuncinta via Need More Like
3 hours and 18 minutes ago.

 

PERADUAN #MSTARSELFIERAYA

Kepada peminat-peminat yang suka ambil gambaq sendiri,ini peluang kepada hang pa semua untuk menang hadiah.Cuma rakam detik terindah raya hang pa semua lepas tu upload kat Instagram dengan hashtag #mstarselfieraya dengan description tak lebuh dari 225 patah perkataan DALAM Bahasa Malaysia bermula dari 1...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via beloqusez.com
3 hours and 20 minutes ago.

 

Cara Dapat Banyak Like Di Facebook

Mendapat banyak rakan-rakan di Facebook - Cara yang paling mudah untuk meningkatkan peluang anda untuk mendapatkan banyak like adalah mempunyai banyak rakan-rakan Facebook. Jika anda hanya mempunyai sepuluh rakan-rakan Facebook, bagaimana nak dapat ratusan like di facebook betul tak?Jangan segan untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dukuncinta dukuncinta via Need More Like
3 hours and 33 minutes ago.

 

PRESIDEN PAS BAGI PKR PANAS

Hubungan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan PAS kembali bergolak apabila kedua-dua sekutu pakatan pembangkang itu dilihat tidak sehaluan dalam komplot menggulingkan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim sebagai Menteri Besar Selangor.Terbaharu, Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail mengingatkan PAS...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via Lantak HANGPA la...
3 hours and 38 minutes ago.

 

BILA TRAFFIC MULA JAM ADA TRAFFIC YANG AKAN SLOW

Wah ramai dah update memulakan perjalanan balik kampung. So, ada la update dari masa ke semesa keadaan traffic di jalan raya. Seperti setiap tahun akan berlaku adalah traffic jam. Syukur orang yang tak balik kampung beraya sebab tak payah mengadap Jam.. hahaha tu statement pujuk hati sendiri.Sebagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
4 hours ago.

 

Jasa dan pengorbanan bomba tidak ternilai pada musim perayaan

Jasa dan pengorbanan bomba tidak ternilai pada musim perayaanKUALA LUMPUR: Ketika umat Islam sibuk dan bergembira bersama keluarga menyambut Hari Raya Aidilfitri, bagi anggota pasukan Bomba dan Penyelamat pula mereka sibuk menjalankan tugas menjaga kesejahteraan orang awam.Ramai antara anggota bomba tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
4 hours and a minute ago.

 

Teknik Tarik Trafik Ke Blog

Semua blog di internet mahukan trafik yang tinggi. Tetapi bagaimanakah cara untuk mendapat trafik yang tinggi tanpa perlu mengeluarkan kos yang tinggi?Di bawah ini needmorelike.blogspot.com tunjukkan 3 tips cara untuk mendapatkan trafik@ pageviews ke blog.1. Melalui search engine2. Ping3. Laman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dukuncinta dukuncinta via Need More Like
4 hours and 6 minutes ago.

 

#MALAYSIAku IKLAN RAYA MANA PILIHAN HATI

Dimusim perayaan macam nih,iklan-iklan tv bertemakan raya pasti akan muncul dikaca tv rumah kita. Walaupun tak sebanyak zaman dahulu di era iklan rokok dibenarkan tapi setiap tahun mesti ada iklan dari syarikat koporat untuk menceriakan raya kita.Jangan terkejut tau,dulu syarikat rokok pun ada iklan raya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via beloqusez.com
4 hours and 40 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »