Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

The year that was...

As the year draws to a close, we ask you to reflect back on the year that was. Was it a good year? Was there a significant event in the year? Share with us and tag 'reflections' to get featured here!

No responses yet, be the first and get featured here!

 

Fresh Pings

Duit Tiada Di Pasaran...Kemana Menghilangnya?

Duit Tiada Di Pasaran...Kemana Menghilangnya? | Kita diberitahu bahawa dunia sedang menghadapi masalah kecairan – ertinya tidak ada duit dalam pasaran. Lalu kita bertanya ke mana agaknya segala duit yang terkumpul dalam dunia ini pergi.China, Jepun, Korea, Singapura, Taiwan dan termasuk Malaysia sendiri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
45 minutes ago.

 

Jangan bagi minuman pada mangsa kemalangan!

Assalamualaikum dan salam sejahtera.Hish tajuk entry aku. Leh buat orang salah faham kan?Kenapa aku cakap sedemikian rupa? Ok, macam ni, bila seseorang terlibat di dalam kemalangan, banyak anggota-anggota badan akan merasa sakit, impak daripada hentakan yang berlaku.Dan, sudah tentu jantung akan berdengup...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via CeritaEjoy
1 hour and 6 minutes ago.

 

Recipe: Gressingham Duck Breast with Cherry Sauce

If I was serving a small party people on Christmas Day, I would definitely consider duck breast. I actually made this during our holiday in Scotland and was surprised at how easy it was to cook and how good it tasted.Gressingham Duck Breast with Cherry SauceGressingham duck breast is easily available at any...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via Eat Your Heart Out
1 hour and 15 minutes ago.

 

Tempat Pelancongan Paling Menyeramkan

Biasanya, muzium dijadikan lokasi untuk melihat mumia. Di sana,pelawat akandidedahkan dengan mumia yang dilindungi dengan dinding kaca. Tetapianda hanya boleh sekadar melihatnya saja.Meskipun begitu, rasa ngeri dan seram tetap menyelimuti perasaan setiappengunjung yang datang. Untuk yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog wan83 wan83 via SEMBANG2
1 hour and 57 minutes ago.

 

Dosa Dengan Allah

1. Menyekutukan Allah s.w.t. dengan mana-mana makhluk (syirik). Mereka berharap dengan manusia dan wang. Mereka lupa kepada Allah yang memberi rezeki.   2. Meninggalkan solat fardu.   Terdapat remaja malah orang dewasa yang tidak mengenal sejadah, apatah lagi masjid. Kalau sudah bekerja dan mendapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog duniamaklumat duniamaklumat via Dunia Maklumat
2 hours and 4 minutes ago.

 

Luxury 21 Homestay Hutan Melintang Perak

Luxury 21 Homestay Hutan Melintang Perak Hutan Melintang is a residential community in Hilir Perak locale, Perak, Malaysia. The town is placed beside the Strait of Malacca. Despite the fact that the statement hutan is there however it doesnt imply that it is a wilderness. Hutan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog signup2 signup2 via Malaysian Homestay Search Center
2 hours and 13 minutes ago.

 

Akaun Twitter palsu Astro AWANI?

AKAUN PALSU: Akaun Twitter Bistro Awani menggunakan handle yang hampir sama dengan akaun rasmi Astro AWANI telah bertindak menyebarkan berita palsu.Sejak kebelakangan ini, Astro AWANI dihujani pertanyaan mengenai pelbagai khabar angin yang kononnya datang dari laman Twitter rasmi kami.Setelah diselidiki ia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
2 hours and 17 minutes ago.

 

Tidak Mengungkit Dosa Lampau

Setiap manusia selain nabi dan rasul tidak terjamin selamat daripada membuat dosa, maksiat dan kesalahan. Malah, mereka terdedah kepada dosa setiap hari. Buktinya pada kenyataan hadis daripada Anas bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda, maksudnya ”Semua anak Adam berdosa, maka sebaik-baik orang yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog duniamaklumat duniamaklumat via HafizAmri.Com
2 hours and 38 minutes ago.

 

4 Selebriti Wanita Yang Kini Berhijab Semakin Cantik

Kami di KAMITHEMEDIA tumpang gembira apabila mengetahui beberapa orang artis wanita telah berhijab sepenuhnya tahun ini. Sejuk mata memandang lagi-lagi bila melihat foto Neelofa bertudung, para lelaki di luar sana mesti mengalami sindrom bergetar tulang rusuk. Penghijrahan mereka ini turut mendapat reaksi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
6 hours and 5 minutes ago.

 

Review: The Hobbit – The Battle of the Five Armies #SpoilerGilerBabi

Nota: Jika anda masih belum menonton filem tersebut dan tak mahu sebarang spoilers, tutup tab browser blog ini dan pergi main ting-ting kat luar like NOW! Kalau mengikutkan pada buku, The Hobbit... Sham Hardy personal blog RSS feed.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shamhardy shamhardy via ShamHardy's Blog
6 hours and 14 minutes ago.

 

MLM2014: Kumpulan Comey Kecewa Dengan Komen Fazura

Minggu lalu menyaksikan kumpulan Comey terkeluar daripada persaingan Maharaja Lawak Mega 2014. Keputusan yang agak mengejutkan kerana bagi Abang Nara, prestasi Comey pada malam tersebut agak memberangsangkan. Abang Nara juga agak terkejut apabila juri yang menghakimi Comey iaitu Fazura sekadar memberikan 2...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
6 hours and 22 minutes ago.

 

Nicki Minaj Tempelak Kekasihnya Seorang Lelaki Tak Berguna

PENYANYI rap popular Nicki Minaj menempelak bekas teman lelakinya menerusi Twitter iaitu Safaree Samuels dengan menyifatkan pemuda itu sebagai manusia yang jahat dan tidak pandai berterima kasih. Wanita berusia 32 tahun itu menulis; Segala-galanya anda tidak pernah menghargai saya. Tuhan melihat manusia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
6 hours and 38 minutes ago.

 

Afdlin Shauki Bidas Juri MLM2014 Kali Ini Tidak Faham Tema

Pengarah filem Afdlin Shauki berpendapat, juri program Maharaja Lawak Mega 2014 tidak faham tentang tema sesebuah komedi yang diberikan setiap minggu sehingga membuat penilaian yang kurang tepat. Afdlin atau nama sebenarnya Afdlin Shauki Aksan, 43, berkata, perkara itu akan menyukarkan peserta yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
6 hours and 55 minutes ago.

 

Vanidah boleh letak jawatan secara terhormat - Zed Zaidi

Konflik Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) terus memuncak berikutan pertelagahan membabitkan ahli Seniman sendiri dengan Bendahari, Vanidah Imran.Jumaat lalu Seniman membuat laporan polis mendakwa kecurian buku cek persatuan berkenaan yang didakwa diambil Vanidah.Artikel Terdahulu : Vanidah Imran Larikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
8 hours and 19 minutes ago.

 

Sinopsis Oh My English : Villa Isabellaaa

Sinopsis Oh My English : Villa Isabellaaa. Telefilem bercorak pendidikan yang bakal menemui penonton pada 27 Disember 2014, 9.00 malam secara eksklusif di Astro TVIQ (saluran 610) dan siaran serentak di Astro Maya HD (saluran 135). Sinopsis Kisah bermula Oh My English: Villa Isabellaaa! bermula apabila para...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mysensasi mysensasi via MySensasiDotNet
8 hours and 29 minutes ago.

 

Oh My English Villa Isabellaaa

Oh My English Villa Isabellaaa merupakan siri terbaru telefilem oh my english. Sedikit kelainan bagi telefilem Villa Isabellaaa! kerana ada sedikit elemen misteri dan suspen untuk memberikan pengalaman baru kepada penonton setia rancangan itu. Oh My English: Villa Isabellaaa dibintangi oleh Akmal Nazri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mysensasi mysensasi via MySensasiDotNet
8 hours and 46 minutes ago.

 

Bapa Terasa Hati Majlis Kahwin Yaya Maembong Wan Raja

Terbaca di mStar Online Bapa kepada Yaya Maembong iaitu pelukis terkenal Ismail Embong mengecam majlis pernikahan anaknya itu dengan pelakon Wan Raja kerana mengenepikan peranannya sebagai seorang bapa.Perkara ini melibatkan kakak dan ayah Emma Maembong iaitu Yaya Maembong dan Ismail Embong...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
8 hours and 53 minutes ago.

 

Rock The World Masih Lagi Bertakhta Di Jiwa Rockers #RTW14

Maaf kerana terlalu lewat mengeluarkan artikel ini. Terlalu banyak event perlu dihadiri, agak banyak kerja disana-sini, dan beribu-ribu foto terpaksa di teliti dan disunting satu-persatu. Tapi... Sham Hardy personal blog RSS feed.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shamhardy shamhardy via ShamHardy's Blog
9 hours and 14 minutes ago.

 

Penampilan Terbaru Nasha Aziz Memakai Skirt Pendek

Pelakon terkenal, Nasha Aziz tampil bergaya dan menawan dengan baju putih nipis, dipadankan dengan skirt pendek paras paha. Penampilan terkini itu membuat kaum lelaki di luar sana mula berdarah hidup dan termimpi-mimpikan Nasha Aziz.Ketika ditanya samada dirinya sudah bertemu jodoh atau belum, aktres jelita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
9 hours and 16 minutes ago.

 

7 Contoh Esei BM Dan BI (Temuduga PTD)

7 Contoh Esei BM Dan BI (Temuduga PTD) boleh dapatkan terus di Link Khas  http://jvsecurepay.com/access/233po/18?camp_id=2629 Temuduga PTD adalah peringkat seterusnya selepas Exam PTD untuk menentukan sejauh mana calon yang lulus Exam PTD mampu berhadapan dengan panel temuduga PTD yang bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mikael mikael via Informasi Kerjaya
9 hours and 20 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »