Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Goods and Services Tax

GST was enforced on April 1. How did it affect you? Share your thoughts and tag 'GST' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

Keputusan Perlawanan Liga Super 25.4.2015

Selepas pasukan Perak membenam pasukan JDT pada hari semalam, hari ini berlangsung 5 perlawanan Liga Super. Perlawanan yang pastinya menarik perhatian para penyokong bolasepak tempatan untuk melihat pasukan masing-masing. Perlawanan kesembilan bagi kebanyakan pasukan dimana carta Liga mampu bertukar pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Blog ZooL
47 minutes ago.

 

Avengers - Age of Ultron

Semalam review. Hari ni review lagi. Tapi tak kisah la. Asalkan aku rajin update sket. Hahaha... Dah lama sebenar nyer tunggu movie ni keluar ke panggung wayang. Keluar juga beliau akhir nyer 23 April lepas. Cuti2 ni, terus pergi tengok. Datang awal pun, seat belakang banyak penuh. Ni mesti datang 2-3 hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aswadz aswadz via So Full of Myself
1 hour ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
1 hour and 19 minutes ago.

 

TAHNIAH, SAM BUNKFACE SAH BERGELAR SUAMI KEPADA AIDA (8 GAMBAR)

TAHNIAH diucapkan kepada vokalis kumpulan Bunkface, Sam yang telah selamat bergelar suami kepada suri hatinya, Aida Azira dengan sekali lafaz kira-kira pukul 9.24 pagi tadi.Pasangan sama cantik, sama padan ini dinikahkan oleh Jurunikah Masjid Al-Islah Serdang Jaya, Mohd Ramizi dengan berwakil walikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
2 hours and 12 minutes ago.

 

Experience at Buns Meat Lake Fields Sungai Besi

Not long ago, I have been joining Food Ink again and this time we have choose Buns Meat as a place for our lunch of the day.Buns Meat actually is really near Sungai Besi LRT and this is really convenient for people like me that always travelling from places by places using public transport.My...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog soon1992 soon1992 via Breakthrough | Experience | Event | Movie | Food Review
2 hours and 13 minutes ago.

 

Bayi Diarah Keluar Pesawat Setelah Kru Kabin Isytihar Ancam Keselamatan

Bayi Diarah Keluar Pesawat Setelah Kru Kabin Isytihar Ancam Keselamatan | Seorang bayi yang menangis berterusan diarahkan keluar dari sebuah pesawat bersama ibu bapanya selepas bayi tersebut (usia 19 bulan) dianggap mengancam keselamatan.Portal Mirror melaporkan, bayi berkenaan, Sarina Aziz yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
3 hours and 27 minutes ago.

 

VIDEO,WANITA TAYANG PAYUDARA SELEPAS BERGADUH

VIDEO,WANITA TAYANG PAYUDARA SELEPAS BERGADUH Seorang wanita tidak dikenali bertindak menanggalkan pakaiannya untuk mengelak daripada membayar makanan yang dimakannya berjumlah RM18 di Jalan Petaling pada Khamis. Difahamkan, dalam kejadian itu, wanita terbabit telah ke sebuah restoran nasi ayam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog relevan relevan via OHgasak.Com
3 hours and 37 minutes ago.

 

Batal GST kata Mahathir

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad menggesa supaya dibatalkan sahaja cukai barangan dan perkhidmatan (GST). Saya fikir batal sajalah, katanya disambut tepukan gemuruh kira-kira 500 hadirin di sebuah forum di Kuala Lumpur hari ini. Mahathir berkata demikian ketika ditanya sama ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
3 hours and 45 minutes ago.

 

4 Jenis List Dalam Pemasaran Emel

Apa itu list?Orang yang memberikan nama dan emel (subscriber, prospect, buyer, jv, affiliater)Tanpa list, seseorang usahawan internet tak mampu melakukan pemasaran emel.List perlu dikumpul terlebih dahulu.Sebelum anda mula mengumpulnya, anda perlu fahami jenis-jenis list dahulu..LIST...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sazhar890 sazhar890 via IdeaBiznet
3 hours and 49 minutes ago.

 

Gambar: Sam Bunkface Sah Bergelar Suami

Gambar: Sam Bunkface Sah Bergelar Suami | Sam Bunkface sah bergelar suami kepada Aida Azira Husin, 28, yang jugaseorang penerbit program televisyen TV3 dengan sekali lafaz kira-kira pukul 9.24 pagi, Sabtu.Sam dan Aida Azira dinikahkan oleh jurunikah Masjid Al-Islah Serdang Jaya, Mohd Ramizi. Manakala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
3 hours and 55 minutes ago.

 

GUNUNG EVEREST BERGEGAR, IBU KOTA NEPAL HANCUR (8 GAMBAR)

KATHMANDU – Ratusan pendaki termasuk sepasukan 34 anggota tentera India yang menyertai ekspedisi pendakian gunung Everest dilaporkan terperangkap apabila gempa bumi melanda Nepal tengah hari Sabtu.Media India melaporkan, beberapa siri tanah runtuh berlaku di sekitar gunung tertinggi di dunia itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
3 hours and 57 minutes ago.

 

Keputusan Liga Super 25 April 2015

Keputusan Liga Super 25 April 2015. Lima perlawanan Liga Super atau Malaysia Super League berlangsung hari ini dengan tiga perlawanan disiarkan secara langsung menerusi televisyen. Keputusan perlawanan minggu ini pasti akan merubah banyak kedudukan carta liga super. Perlawanan tumpuan pasti kepada pertemuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mysensasi mysensasi via MySensasi
4 hours and 31 minutes ago.

 

ABAM BOCEY TIPU DIRI SENDIRI - AIZAT AMDAN

Perunding kecergasan dan nutrisi terkenal, Kevin Zahari yang memberi reaksi kurang setuju dengan tagline yang diungkap oleh pelawak Abam (Bocey) iaitu “Gemuk Is Awesome” semasa Anugerah Bintang Popular 2014 (ABP 2014) pada 5 April lalu malah Aizat Amdan juga punya pendapat berbeza.Memetik kenyataan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
4 hours and 40 minutes ago.

 

SAYA PATUT TERUS JADI PERDANA MENTERI - TUN MAHATHIR

KUALA LUMPUR - "Kadang-kadang saya rasa saya patut terus jadi Per‎dana Menteri," demikian ujar bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.Katanya lagi, walaupun sedar diri sudah tidak layak memegang jawatan tersebut, idea tersebut timbul sesekali apabila melihat keadaan negara yang semakin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
5 hours ago.

 

Jadual Peperiksaan UPSR 2015 Lembaga Peperiksaan

Jadual Waktu Peperiksaan UPSR 2015 Lembaga Peperiksaan Malaysia. Pengurusan Peperiksaan Awam Malaysia. Download Jadual UPSR 2015 (Peperiksaan Bertulis). Tarikh dan Masa Peperiksaan UPSR 2015 (KPM) Kementerian Pendidikan Malaysia.  Garis Panduan dan Arahan Peperiksaan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog leobellicose leobellicose via Memoir of Insani
5 hours and 58 minutes ago.

 

Tilawah Al Quran Peringkat Kebangsaan ke 58, lebih ilmiah dan bernilai ilmu

Kepada sesiapa yang pernah mengikuti Majlis Tilawah, baik peringkat Kebangsaan mahupun antarabangsa, pastinya dapat merasai perbezaan yang amat ketara pada tahun ini berbanding tahun-tahun yang lepas. Ini kerana Majlis Tilawah Al-Quran kali ke 58 ini jauh lebih ilmiah berbanding tahun-tahun terdahulu.Lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ibnismail ibnismail via shameel iskandar
6 hours and 33 minutes ago.

 

Cerita sebenar nasi lemak yang viral di media sosial

Cerita sebenar nasi lemak yang viral di media sosial | Semalam, kecoh di sosial dengan kes nasi lemak dua orang pelajar di rampas oleh seorang guru wanita dan guru besar sebuah sekolah di Pulau Pinang.Isu ini mulanya dimuatnaik oleh Izham Ibrahim, AJK Kongres Melayu Pulau Pinang. Natijahnya, ia dikongsi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
7 hours and 9 minutes ago.

 

HARGA SYILING 50 SEN PARLIMEN BERPARIT DAN BERGERIGI 1967, 1968 1969.

Kebelakangan ini ramai yang agak kemaruk dengan nilai syiling 50 sen parlimen sehingga tidak dapat untuk membezakan diantara SE dan ME dan terus menawarkan dengan harga ribuan ringgit. Agak malang bagi mereka kerana mungkin mereka tidak mengetahui harga nilai syiling tersebut dan terus menawarkan dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog akuanakpahang akuanakpahang via AKU ANAK PAHANG
7 hours and 37 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »