Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

The year that was...

As the year draws to a close, we ask you to reflect back on the year that was. Was it a good year? Was there a significant event in the year? Share with us and tag 'reflections' to get featured here!

No responses yet, be the first and get featured here!

 

Fresh Pings

Muzium Tokoh - Kenali Kesultanan Johor

Satu lagi muzium yang kami kunjungi ketika cuti persekolahan kali ini ialah Muzium Tokoh. Bangunan muzium ini dikenali sebagai Bangunan Dato' Jaafar terletak di puncak Bukit Senyum, (Jalan Yahya Al-Dattar) Johor Bahru. Bangunan Dato' Jaafar - Muzium Tokoh Bangunan Dato' Jaafar Asalnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mdanif mdanif via Anif - Version 2.0
19 minutes ago.

 

Carta Liga Perdana Inggeris EPL Musim 2014-2015

Carta Liga Perdana Inggeris EPL Musim 2014-2015. Anda boleh mengikuti perkembangan terkini kedudukan carta liga EPL atau BPL serta jadual dan keputusan terkini perlawanan sepanjang musim. Memang tidak boleh dinafikan Liga Perdana Inggeris EPL adalah Liga paling popular didunia dan di Malaysia sendiri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mysensasi mysensasi via MySensasiDotNet
22 minutes ago.

 

CASHIER SILAP SCAN HARGA,PAKSA PELANGGAN MEMBELI

Minggu ni weekend kami jadi hari isnin maka baru semalam la kami 3 beranak baru sempat beraktiviti mingguan bawak si kecik jenjalan area KL jer.. Bawak dia gi petrosains.. suka dia. Even mula2 macam dah mengantuk masuk je kat dalam, terus bagai di charge energy. Balik dari KLCC tu singgah la selayang. Macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
55 minutes ago.

 

Zain Saidin Buka Fitness Class ‘No Zain No Gain’

Selepas menimang cahaya mata pertama hasi perkongsian hidup dengan Rozita Che Wan, nama Zain Saidin jarang-jarang sekali kita dengar melainkan berita membabitkan anaknya Aaisyah Dhia Rana. Betul tak?Rupa-rupanya, dalam diam Zain bakal membuka fitness class iaitu ‘No Zain No Gain’. Patutlah Zain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
58 minutes ago.

 

Giveaway untuk Bloggers!

Jom Join dengan click pada banner di atas. :)

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via CeritaEjoy
1 hour and 17 minutes ago.

 

Foto Fathia Latiff Ini Sangat Mengancam!

Kadang-kadang kami pun kasihan dengan nasib yang menimpa sesetengah selebriti. Terbaru, foto pelakon jelita Fathia Latif pula menjadi sasaran. Jika dilihat dengan mata kasar, foto ini kelihatan biasa sahaja.Foto ini diambil ketika Fathia sedang berbincang mengenai satu projek bersama dengan Avon.Walaupun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
1 hour and 23 minutes ago.

 

Gambar Buah Dada Dewi Perssik Diraba

Dewi Perssik dan Zian Zigaz telah berjaya menggegarkan pentas Mahacinta Show ketika rakaman dilakukan pada Jumaat malam lalu (12/12) di Teater Tanah Airku, TMII.Bukan kerana aksi pentas yang sudah ditetapkan sedemikian rupa, tetapi ketidaksengajaan Zian memegang buah dada penyanyi goyang gergaji...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
1 hour and 46 minutes ago.

 

Duit Tiada Di Pasaran...Kemana Menghilangnya?

Duit Tiada Di Pasaran...Kemana Menghilangnya? | Kita diberitahu bahawa dunia sedang menghadapi masalah kecairan – ertinya tidak ada duit dalam pasaran. Lalu kita bertanya ke mana agaknya segala duit yang terkumpul dalam dunia ini pergi.China, Jepun, Korea, Singapura, Taiwan dan termasuk Malaysia sendiri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
2 hours and 53 minutes ago.

 

Jangan bagi minuman pada mangsa kemalangan!

Assalamualaikum dan salam sejahtera.Hish tajuk entry aku. Leh buat orang salah faham kan?Kenapa aku cakap sedemikian rupa? Ok, macam ni, bila seseorang terlibat di dalam kemalangan, banyak anggota-anggota badan akan merasa sakit, impak daripada hentakan yang berlaku.Dan, sudah tentu jantung akan berdengup...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via CeritaEjoy
3 hours and 14 minutes ago.

 

Recipe: Gressingham Duck Breast with Cherry Sauce

If I was serving a small party people on Christmas Day, I would definitely consider duck breast. I actually made this during our holiday in Scotland and was surprised at how easy it was to cook and how good it tasted.Gressingham Duck Breast with Cherry SauceGressingham duck breast is easily available at any...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via Eat Your Heart Out
3 hours and 23 minutes ago.

 

Tempat Pelancongan Paling Menyeramkan

Biasanya, muzium dijadikan lokasi untuk melihat mumia. Di sana,pelawat akandidedahkan dengan mumia yang dilindungi dengan dinding kaca. Tetapianda hanya boleh sekadar melihatnya saja.Meskipun begitu, rasa ngeri dan seram tetap menyelimuti perasaan setiappengunjung yang datang. Untuk yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog wan83 wan83 via SEMBANG2
4 hours and 5 minutes ago.

 

Dosa Dengan Allah

1. Menyekutukan Allah s.w.t. dengan mana-mana makhluk (syirik). Mereka berharap dengan manusia dan wang. Mereka lupa kepada Allah yang memberi rezeki.   2. Meninggalkan solat fardu.   Terdapat remaja malah orang dewasa yang tidak mengenal sejadah, apatah lagi masjid. Kalau sudah bekerja dan mendapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog duniamaklumat duniamaklumat via Dunia Maklumat
4 hours and 13 minutes ago.

 

Luxury 21 Homestay Hutan Melintang Perak

Luxury 21 Homestay Hutan Melintang Perak Hutan Melintang is a residential community in Hilir Perak locale, Perak, Malaysia. The town is placed beside the Strait of Malacca. Despite the fact that the statement hutan is there however it doesnt imply that it is a wilderness. Hutan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog signup2 signup2 via Malaysian Homestay Search Center
4 hours and 21 minutes ago.

 

Menyusuri Keindahan Sungai Li Menaiki Cruise Selama 5 Jam Di Guilin China

Menyusuri Keindahan Sungai Li Menaiki Cruise Selama 5 Jam Di Guilin China - Salam sejahtera kepada semua pembaca blog makan Mahamahu. Tak habis lagi cite pengembaraan Mahamahu di Guilin China masih banyak lagi nak cerita ni. Tapi terima kasih kepada AirAsia kerana membawa kami untuk menjejak kaki ke kota...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
4 hours and 23 minutes ago.

 

Akaun Twitter palsu Astro AWANI?

AKAUN PALSU: Akaun Twitter Bistro Awani menggunakan handle yang hampir sama dengan akaun rasmi Astro AWANI telah bertindak menyebarkan berita palsu.Sejak kebelakangan ini, Astro AWANI dihujani pertanyaan mengenai pelbagai khabar angin yang kononnya datang dari laman Twitter rasmi kami.Setelah diselidiki ia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
4 hours and 25 minutes ago.

 

Tidak Mengungkit Dosa Lampau

Setiap manusia selain nabi dan rasul tidak terjamin selamat daripada membuat dosa, maksiat dan kesalahan. Malah, mereka terdedah kepada dosa setiap hari. Buktinya pada kenyataan hadis daripada Anas bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda, maksudnya ”Semua anak Adam berdosa, maka sebaik-baik orang yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog duniamaklumat duniamaklumat via HafizAmri.Com
4 hours and 47 minutes ago.

 

4 Selebriti Wanita Yang Kini Berhijab Semakin Cantik

Kami di KAMITHEMEDIA tumpang gembira apabila mengetahui beberapa orang artis wanita telah berhijab sepenuhnya tahun ini. Sejuk mata memandang lagi-lagi bila melihat foto Neelofa bertudung, para lelaki di luar sana mesti mengalami sindrom bergetar tulang rusuk. Penghijrahan mereka ini turut mendapat reaksi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
8 hours and 13 minutes ago.

 

Review: The Hobbit – The Battle of the Five Armies #SpoilerGilerBabi

Nota: Jika anda masih belum menonton filem tersebut dan tak mahu sebarang spoilers, tutup tab browser blog ini dan pergi main ting-ting kat luar like NOW! Kalau mengikutkan pada buku, The Hobbit... Sham Hardy personal blog RSS feed.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shamhardy shamhardy via ShamHardy's Blog
8 hours and 22 minutes ago.

 

MLM2014: Kumpulan Comey Kecewa Dengan Komen Fazura

Minggu lalu menyaksikan kumpulan Comey terkeluar daripada persaingan Maharaja Lawak Mega 2014. Keputusan yang agak mengejutkan kerana bagi Abang Nara, prestasi Comey pada malam tersebut agak memberangsangkan. Abang Nara juga agak terkejut apabila juri yang menghakimi Comey iaitu Fazura sekadar memberikan 2...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
8 hours and 30 minutes ago.

 

Nicki Minaj Tempelak Kekasihnya Seorang Lelaki Tak Berguna

PENYANYI rap popular Nicki Minaj menempelak bekas teman lelakinya menerusi Twitter iaitu Safaree Samuels dengan menyifatkan pemuda itu sebagai manusia yang jahat dan tidak pandai berterima kasih. Wanita berusia 32 tahun itu menulis; Segala-galanya anda tidak pernah menghargai saya. Tuhan melihat manusia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
8 hours and 46 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »