Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

Chinese New Year!

Chinese New Year is here! Share with us your celebration and tag 'cny' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

Kaitan Letupan Bas Di London Dan Jackie Chan

Kaitan Letupan Bas Di London Dan Jackie Chan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
12 minutes ago.

 

Tim Ho Wan 添好運, Mid Valley, KL

Now that the queue for Tim Ho Wan has finally died down a little, I revisited the restaurant with my parents and The Unc for some Hong Kong dim sum. The restaurant itself is still very busy (full house when we visited), however service is efficient and we were served in no time at all.First to arrive was...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
28 minutes ago.

 

Bukti Terbesar Nabi Musa Pernah MEMBELAH Laut. Subhanallah!

Bukti Terbesar Nabi Musa Pernah MEMBELAH Laut. Subhanallah!:

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
1 hour and 42 minutes ago.

 

Film Review - Deadpool

What's Up Guys...Deadpool...mesti ramai yang ingin tahu siapakah pula lelaki bersut merah hitam ni kan ? Dan kenapa sut nya berwarna merah ? Haa, kalau tanya die hard fans Marvel Comics mesti tahu punya la kan...especially bagi pengikut tegar siri filem X-Men sebab watak Wade Wilson/Deadpool ni pernah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izzatnazmi izzatnazmi via ! Skytech BELOG !! | Ezadskytech.com
2 hours and 6 minutes ago.

 

Cara Mudah Setting Privacy View Gambar Facebook Di Telefon Android

Cara Mudah Setting Privacy View Gambar Di Telefon Android anda. Ramai juga di kalangan pengguna telefon mudah alih berkuasa Android, yang tak berapa tahu bagaimana cara nak setting gambar yang mereka muat naik (upload) ke laman Facebook.Mereka tertanya-tanya bagaimana hendak set kan untuk tatapan...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulkbo zulkbo via Zulkbo Blog
2 hours and 34 minutes ago.

 

Apabila sang iblis memimpin panglima ....

Amran .. tulisan ini tiada kena mengena baik dengan nama, tempat dan kejadian. Mungkin kebetulan dan tak tersengaja terperli la pulak ... penburukonline pun menulis cerita ini setelah bermimpi buruk bertemu hantu duit. ARAKIAN tersebutlah kisah seorang panglima yang mengaku panglima tersohor seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
2 hours and 41 minutes ago.

 

4 NEGERI YANG DIJAMIN SELAMAT MENURUT RASULULLAH KETIKA KIAMAT HAMPIR TIBA

Akhir zaman merupakan masa yang mendekati terjadinya hari kiamat. Kabar tentang terjadinya hari kiamat sudah tertulis dalam Alquran dan hadist. Nyaris tanda-tanda yang dijelaskan tersebut sudah terjadi.Bahkan, bisa disimpulkan bahwa kita sedang menanti datangnya tanda kiamat besar. Jelang terjadinya kiamat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
3 hours ago.

 

KURANG SIKIT DOSA SUAMI KENA TANGGUNG - ERIN MALEK

Pelakon Erin Malek yang kini digelar young mummy kerana telah mempunyai seorang anak lelaki yang comel memberitahu bahawa dia kurang mempercayai pengasuh atau pembantu rumah kerana lebih gemar untuk melakukannya sendiri. “Buat masa sekarang saya sangat gembira dengan kehidupan sebagai seorang ‘young...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
3 hours and 20 minutes ago.

 

APA AKAN TERJADI JIKA PEKERJA INDUSTRI MINYAK DAN GAS DIBUANG KERJA ?

PENYUSUTAN harga minyak mentah global menjadi idaman setiap pengguna. Namun begitu, dalam kegembiraan pengguna umum tentang situasi tersebut, ada derita yang ditanggung oleh pihak lain gara-gara kejatuhan harga emas hitam itu. Ia menjejaskan syarikat minyak dan gas serta mengurangkan hasil kerajaan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
3 hours and 39 minutes ago.

 

Cara Beli Tiket Bola Online di TiketBola.com.my

Berita baik untuk peminat bola di Malaysia, anda kini tidak perlu beratur panjang untk membeli tiket. Tiket bola Liga Malaysia kini boleh dibeli di mana-mana, pada bila-bila masa secara online di rumah atau di pejabat. TiketBola.com.my telah menjalankan kerjasama dengan beberapa pihak pengurusan... Baca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dGeothite dGeothite via KFZoom
3 hours and 41 minutes ago.

 

NASIHAT TEGURAN SENTAP BUAT SI PUTERA KATAK SELATAN

Gagal dalam perhubungan membuatkan seseorang bertindak di luar kawalan. Itulah yang terjadi kepada seorang lelaki yang dikenali Putera Katak Selatan yang meluahkan kekecewaan dan niat untuk membunuh diri kerana ditinggalkan kekasih. Terbaharu, kami terpanggil untuk berkongsi pesanan yang kami sifatkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
4 hours and 4 minutes ago.

 

Sindiket Penipuan Warga Afrika dan Nigeria Scam Semakin Biadap

Kurang Ajar! Sudah Melampau! Sungguh Biadap!Pegi Meninggal laa ko negro! Apa lagi yang sesuai? Kata-kata ini sahaja yang sesuai untuk mereka yang menjalankan sindiket penipuan warga afrika nigeria scam ini! Makin menjadi-jadi plak mereka sekarang Macam negara malaysia tanah tumpahnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog perniagaaninternet perniagaaninternet via PerniagaanInternetHQ.com
4 hours and 45 minutes ago.

 

NASA TEMUI KAUM PRIMITIF DIPERCAYAI MAKJUJ YAKJUJ

Weekly World News telah mendedahkan tentang penemuan mengejutkan mengenai satu kaum primitif yang di panggil "Mole People" hidup 20 batu di bawah tanah, menggunakan terowong rahsia untuk memasuki United States. Penemuan ini telah dibuat bukan oleh ahli kaji purba, tetapi oleh saintis NASA yang menggali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
4 hours and 52 minutes ago.

 

Karet Gelang

Suatu kali saya membutuhkan karet gelang, satu saja. Shampoo yang akan saya bawa tutupnya sudah rusak. Harus dibungkus lagi dengan plastik lalu diikat dengan karet gelang. Kalau tidak bisa berabe. Isinya bisa tumpah ruah mengotori seisi tas. Tapi saya tidak menemukan satu pun karet gelang. Di lemari tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
5 hours and 7 minutes ago.

 

KANAK-KANAK PUTUS SEBAHAGIAN KAKI AKIBAT TERSEPIT DI ESKALATOR KL SENTRAL

KUALA LUMPUR - Kegembiraan seorang kanak-kanak lelaki bersiar-siar bersama keluarga bertukar detik cemas apabila sebahagian kaki kirinya terputus apabila kaki itu tersepit pada tangga eskalator di tingkat bawah KTM Komuter, KL Sentral petang tadi.Dalam kejadian kira-kira pukul 4 petang itu, kanak-kanak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
5 hours and 19 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
5 hours and 39 minutes ago.

 

Rezeki tak berkat!

Rezeki tak berkat! Harini aku kembali semula menulis di blog ceritaejoy selepas bercuti untuk tahun baru cina. Tahun ni tahun monyet (mengikut calendar orang cina la). Tapi bukan itu yang aku nak cerita. Tapi pasal rezeki tak berkat ni. Kenapa Rezeki Tak Berkat? Ha, salah satunya nil ah, yang aku nak cerita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
6 hours and 10 minutes ago.

 

MEMETIK MANFAAT DARI KEKURANGAN DAN KEMALANGAN

03 Pebruari 2008 10:41   (Diposting oleh: Editor) “I see only the objective, therefore the obstacles must give way. – Saya hanya memperhatikan secara obyektif. Karenanya setiap tantangan yang harus saya hadapi justru memberi saya jalan keluar.” ~ Napolean Bonaparte Kekurangan dan kemalangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
6 hours and 39 minutes ago.

 

Demi Boyband

GRB Tool adalah salah satu boyband yang naik daun saat ini. Bahkan aku salah satu penggemarnya. Aku adalah seorang cowok. Tapi kenapa aku menyukai mereka? Apa aku seorang gei? H*mo? Penyuka sesama? What?!! BUKAN..! Namaku adalah Rendi dan aku adalah cowok normal. Aku menyukainya karena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
7 hours and 7 minutes ago.

 

Haram Mengimport Sayur Salad Dari Australia

Haram Mengimport Sayur Salad Dari Australia - Salam sejahtera kepada semua pembaca blog makan Mahamahu dan juga rakan2 sekalian. Sapa yang gemar makan salad? Terutama kepada mereka yang mengamalkan makanan diet salad dalam makanan harian. Ini ada berita baru sahaja dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
7 hours and 36 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »