Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Chinese New Year!

Chinese New Year is here! Share with us your celebration and tag 'cny' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

Khasiat Detox Bendi

Bendi yang dipercayai berasal dari Afrika Utara ialah sejenis tanaman sayuran buah yang berlendir. Ia mudah di tanam dan kurang diserang penyakit dan perosak. Buah dan bahagian-bahagian lain tanaman... [[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog donlot donlot via Download Free
57 minutes ago.

 

Bahayanya Wabak Kencing Tikus

LEPTOSPIROSISatau jangkitan yang dibawa haiwan, termasuk daripada keluarga tikus dikategorikan sebagai jarang berlaku biarpun ia sebenarnya bukanlah asing kepada penduduk negara ini.Ia turut dikenali dengan pelbagai nama sepertiPenyakit Weil, Demam Icterohemorrhage, Penyakit Swineherd's, Demam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
1 hour and 3 minutes ago.

 

Juara Seiras Seirama Azlin Dan Ikon Ziana Zain

Bakat mencari penyanyi amatur yang seiras dengan ikon pilihan mereka telah sampai ke kemuncaknya. Seiras Seirama Akhir telah berlansung secara langsung di studio Astro Bukit Jalil pada malam tadi. Menyaksikan 7 ikon dan 7 perserta yang hampir2 menyamai mereka berentap di peringkat akhir.7 Ikon tersebut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
1 hour and 12 minutes ago.

 

Kenapa Tikus Sering dijadikan Haiwan Ujikaji di Makmal

Tikus mepunyai peranan penting sebagai haiwan ujikaji di makmal. Dari ujikaji ubatan penawar kanser hinggalah kepada ujian makanan tambahan, tikus sangat berpotensi menjadi bahan kajian dalam menemukan ubatan atau kaedah baru dalam dunia perubatan.Mengapa tikus?Artikel di bawah cuba menjawab persoalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
1 hour and 18 minutes ago.

 

Apa itu Sinaran Radiasi ?

Sinaran (atau radiasi) adalah perkataan umum yang menggambarkan pancaran dan transmisi tenaga yang melalui ruang dalam bentuk gelombang, atau zarah. Terdapat dua jenis sinaran iaitu sinaran mengion dan sinaran tidak mengion. Sinaran mengion menyebabkan pengionan apabila sinaran berinteraksi dengan jirim.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
1 hour and 43 minutes ago.

 

Our 2016 CNY Reunion Dinner

Hello everybody! How did you spend CNY eve this year? As usual, we would head back to my grandparents place for the reunion dinner... look at the reunion feast that we had! Yum :)As we come from a Hokkien family, the must have dish is pork trotters with sea cucumber... I love this! We also had a fish maw...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
1 hour and 57 minutes ago.

 

10 TIPS MUDAH UNTUK MENJADI ORANG KAYA

Nak merasa jadi orang kaya ? Boleh try amalkan tips simple kat bawah ni : 1. Lepas makan kat restoran / gerai makan, tinggalkan shj duit balance yg seringgit dua/sen tu sebagai tips kpd mereka yg serve kita. Tak luak pon duit kat dalam poket. Jutawan pun belum tentu boleh buat. 2. Time isi minyak kereta,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
2 hours and 4 minutes ago.

 

DUIT SYILING 50 SEN MALAYSIA TERMAHAL

Tiada siapa menyangka bahawa yang duit syiling Malaysia sebenarnya mahal. Sering kali kita dengar dari kecil hingga besar pasal kehebatan duit 10 sen keluaran 1971 di mana harganya boleh mencecah hingga ribuan ringgit. Tetapi tahukah anda bahawa sebenarnya ada lagi duit syiling yang paling mahal di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
2 hours and 36 minutes ago.

 

Tiga artis dapat gelaran datuk dari Sultan Pahang

Tiga penggiat seni tanah air hari ini menerima Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) yang membawa gelaran Datuk bersempena ulang tahun ke-85 keputeraan Sultan Pahang Sultan Ahmad Shah yang disambut pada 24 Oktober tahun lepas, di Istana Abu Bakar di sini.Mereka ialah Presiden Eksekutif Kumpulan KRU Norman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
2 hours and 38 minutes ago.

 

Jom Lihat Foto Candid Comel Dan Menarik Majlis Bertunang Dan MALAM Berinai SAm Tilla.

LIVE UPDATE ! Majlis Bertunang Dan MALAM Berinai SAm Tilla.:

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
2 hours and 45 minutes ago.

 

PENDERMA ADALAH PUTERA ALMARHUM RAJA ABDULLAH - LAGI KENYATAAN BODOH PEGUAM NEGARA

Seorang putera kepada Almarhum Raja Abdullah Abdulaziz Al Saud adalah individu yang menderma RM2.6 bilion kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak, demikian menurut Peguam Negara, Tan Sri Mohamad Apandi Ali. Bagaimanapun, beliau enggan memberikan identiti penderma tersebut. Raja Abdullah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
2 hours and 52 minutes ago.

 

Viral harimau betina mati dirempuh mpv di LPT2

Jabatan Perhilitan Terengganu mengesahkan harimau belang yang dilanggar di kilometer 321.2 Lebuhraya Pantai Timur 2 (LPT2) di sini, awal pagi semalam adalah haiwan liar dan bukannya terlepas dari zoo berdekatan.Pengarah Perhilitan Terengganu Mohd Hasdi Husin berkata berdasarkan bedah siasat terhadap harimau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
3 hours and 6 minutes ago.

 

Makanan Frozen Food

Makanan Frozen Food Post kali ni aku nak sembang pasal makanan pulak ye. Bukan pasal makanan di hotel, Chef wan masak ka, makanan di pasar malam ka tapi pasal makan yang disejuk beku atau makanan frozen food. Frozen food dengan frozen throne war craft tak sama ye. Sekarang ni di hypermarket dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blog Sembang OlaOli.com
3 hours and 8 minutes ago.

 

UCAPAN SELAMAT TAHUN BARU CINA HASSAN MALEK CETUS KONTROVERSI DAN MEMALUKAN

Memang telah menjadi satu kebiasaan untuk kita melihat wakil rakyat memasang kain rentang mengucap selamat menyambut perayaan yang diraikan oleh rakyat pelbagai kaum dan agama di negara ini. Namun, kain rentang yang dipasang oleh Ahli Parlimen Kuala Pilah Datuk Seri Hasan Malek sempena sambutan Tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
3 hours and 18 minutes ago.

 

Digigit Ular, Lelaki Ini Catat Apa yang Dirasakannya Hingga Ajal Menjemput

Digigit Ular, Pria Ini Catat Apa yang Dirasakannya Hingga Ajal Menjemput:

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
3 hours and 42 minutes ago.

 

PEKERJA RUGI RIBUAN RINGGIT JIKA TURUNKAN KADAR CARUMAN KWSP KEPADA 8% - PAKAR

Pekerja yang memilih untuk menurunkan kadar caruman Kumpulan Simpanan Wang Pekerja (KWSP) daripada 11 peratus kepada lapan peratus akhirnya akan kehilangan ribuan ringgit menjelang tibanya tempoh persaraan. Walaupun tempoh potongan bulan meliputi tempoh selama 22 bulan, bermula Mac 2016 hingga Disember...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
3 hours and 44 minutes ago.

 

SUSULAN KES PELAJAR DIPAKSA JILAT JALAN DAN MENYALAK SEPERTI ANJING

Enam remaja lelaki termasuk empat bawah umur didakwa di Mahkamah Majistret di sini Jumaat berhubung kes buli dua pelajar sekolah yang bersujud sambil menjilat jalan raya di sekitar Sea Park, di sini yang menjadi viral di laman sosial, bulan lalu. Tiga remaja bawah umur berusia 17 tahun mengaku bersalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
4 hours and 3 minutes ago.

 

GAMBAR MAJLIS TUNANG BERINAI SHAHEIZY SAM DAN SYATILLA MELVIN

GAMBAR MAJLIS TUNANG BERINAI SHAHEIZY SAM DAN SYATILLA MELVIN. Tentu ramai peminat Shaheizy sam mula menitiskan airmata bermula malam ni. Dah tak lama hero malaya ni bakal menamatkan zaman bujang dia bersama seorang pelakon muda cantik syatilla melvin. Malam ni mereka mengikat tali pertunangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
4 hours and 19 minutes ago.

 

Mawar Terakhir Dari Bunda

Dari kecil mawar tak pernah melihat sosok seorang ayah karena saat bundanya sedang mengandung sembilan bulan ayah dan bundanya berpisah dan ayahnya membawa anak pertamanya yaitu bernama melati dia kakak dari mawar, namun mawar sama sekali tidak mengetahui bahwa mawar punya seorang kakak, dan wajah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
4 hours and 28 minutes ago.

 

Nasi Kandar Line Clear Kini di Kampung Baru, Kuala Lumpur

Betul nask kandar Line Clear sudah berada di Kuala Lumpur sekarang. Ianya bertempat di nombor 113, Jalan Raja Abdullah, Kampung Baru. Nak tahu lebih lanjut boleh call 010-388 3326 atau 019-422 3753 atau 017-409 6129. Ianya berada di sebelah Plaza Rah dan berhadapan dengan Restoran Garuda. Memang tempatnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharinginfoz sharinginfoz via Sharing is Power
4 hours and 29 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »