Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

2014 Asian Games

The 2014 Asian Games is currently underway in Incheon, South Korea. How are our Malaysian team doing? Blog about the games and tag 'AsianGames' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

APLIKASI FIRECHAT BOLEH DIGUNA TANPA INTERNET - SENJATA PENUNJUK PERASAAN

Hong Kong: Satu aplikasi mesej sosial membolehkan penunjuk perasaan prodemokrasi saling berhubung dan mengatur gerakan ketika rangkaian telefon bimbit disekat atau dipadamkan pihak berkuasa di Hong Kong.Ketua pelajar semalam menggesa pengikut mereka memuat turun aplikasi FireChat yang membolehkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog AimanEffendy AimanEffendy via Arnab Panggang
5 minutes ago.

 

FC Basel 1-0 Liverpool – Semangat LFC yang Hilang

UEFA Champions League 14/15 FC Basel 1-0 Liverpool Streller 52 Perlawanan kedua UCL dan kekalahan pertama lawan FC Basel di tempat lawan. Kalau kita tengok perlawanan tu, mungkin  kita patut kalah dan lagi sekali masalah dari set-piece dan Sktel lagi sekali buat hal. Skrtel sibuk berpelukan pemain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog gerrardwan gerrardwan via Wan Gerrard
23 minutes ago.

 

Selebriti Wanita Popular Jalin Hubungan Dengan Suami Orang?

Tak disangka di sebalik imej bersihnya sebagai seorang pelakon dan pengacara popular, rupa-rupanya selebriti wanita ini dikatakan sedang menjalin hubungan dengan suami orang. Mulanya penulis tak percaya dengan cerita ni, yela selebriti wanita berusia awal 20-an sebelum ini dikaitkan bercinta dengan seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
51 minutes ago.

 

PUNCA SEBENAR KEMATIAN REMAJA JATUH DEWAN DI DEDAH

Punca Sebenar Kematian Remaja Jatuh Dewan Di Dedah | Hari ini kita didedah dengan satu berita kematian seorang remaja sekolah yang jatuh dari dewan Sekolah Syed Alwi setinggi 30 meter.Akibatnya, ada dikalangan pembaca yang menuduh remaja tersebut nakal dan suka ponteng kelas tanpa mengetahui status sebenar.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog AimanEffendy AimanEffendy via Arnab Panggang
1 hour and 8 minutes ago.

 

Presiden Karyawan Dakwa Diana Johor ‘Berbohong’

Pelakon Diana Johor atau nama sebenarnya Nordiana Zainal Abidin masih lagi belum menghubungi pihak Karyawan untuk selesaikan kemelut produksi filem tersebut. PETALING JAYA: Persatuan Karyawan Malaysia (Karyawan) menganggap pemilik syarikat produksi Unique Twins Sdn Bhd iaitu Diana Johor dan adiknya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Eberita Eberita via Eberita
1 hour and 23 minutes ago.

 

Aliff Aziz curi 2 telefon bimbit, bakal dipenjara

Aliff AzizPENYANYI kelahiran Singapura Aliff Aziz berdepan hukuman penjara 20 hari sekiranya gagal melunaskan denda berjumlah $2,000 berikutan kesalahan mencuri dua buah telefon bimbit.Kesalahan itu dilakukan pada Mei lalu apabila dia mencuri telefon berjenama HTC One dan Samsung Note 1 milik dua individu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
1 hour and 31 minutes ago.

 

Tiada kenaikan tarif elektrik.

Kuala Berang: Kadar tarif elektrik tidak akan dinaikkan dalam masa terdekat berikutan pembinaan lebih banyak empangan hidroelektrik di negara ini untuk menjana tenaga pada masa akan datang. Timbalan Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air Datuk Seri Mahdzir Khalid berkata, walaupun kos pembinaan empangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Eberita Eberita via Eberita
1 hour and 41 minutes ago.

 

CPUV ke-157 : Proton PCC @ Proton Iriz

hari ini saya dapat CPUV lagi. ini adalah CPUV yang ke 157 dalam blog saya.alhamdulillah dapat CPUV lagi. nuffnang memang baik hati :D kali ini dapat CPUV dari Proton PCC (Proton Compact Car) iaitu... [[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikbalqis cikbalqis via Ceritera Cinta
1 hour and 50 minutes ago.

 

Join contest selfie, hadiah GoPro Hero 3

Ni serius tak tipu chor, korang join contest selfie beramai ramai dengan member korang. Buat lah gambar korang se-kreatif mungkin dan kalau nasib korang baik, dapat menangi Go Pro Hero 3, iPod dan tab. Kalau tak silap harga pasaran Go Pro ni RM 1.5k keatas kot, tak sure sangat. So apa tunggu lagi, jom join...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Osman Osman via iniblogke
2 hours and 4 minutes ago.

 

“Silap mata” penggodam ATM.Polis mendapat petunjuk positif.

Kuala Lumpur: Polis mendapat petunjuk positif selain mengesahkan kumpulan penjenayah yang menggodam mesin pengeluaran wang automatik (ATM) adalah warga Amerika Latin berdasarkan bukti ditemui pada sebuah kereta digunakan suspek. Sumber polis berkata, kereta itu disyaki dinaiki suspek untuk melakukan jenayah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Eberita Eberita via Eberita
2 hours and 41 minutes ago.

 

Pengurangan Subsidi Minyak Mampu Tangani Ketirisan - Tun Mahathir

KOTA BAHARU 2 Okt - Pengurangan subsidi petrol dan diesel sebanyak 20 sen berkuat kuasa hari ini disifatkan wajar bagi mengelak berlakunya ketirisan dan penyelewengan bahan subsidi itu, kata bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad. Beliau berkata jika subsidi tidak dikurangkan, bahan bakar itu akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
3 hours and 10 minutes ago.

 

Gambar : Diserang Kerana Cemburu – “Sekarang orang akan panggil kamu Chucky”

Wilayah Formosa, Argentina Kerana kelihatan terlalu cantik, seorang gadis, Julia Alvarez, 15, diserang oleh dua orang budak perempuan lain ketika dia sedang berjalan pulang dari melawat rakannya. Menurut kenyataan dari gadis terbabit, dua orang budak perempuan terbabit, yang masing-masing berusia 16...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Eberita Eberita via Eberita
3 hours and 23 minutes ago.

 

Berlakon Sebagai Pelanggan Sebelum Acu Pistol.

Petaling Jaya: Seorang perompak menggunakan taktik berpura-pura mahu membeli peralatan menyelam sebelum mengacukan pistol ke arah pekerja kedai. Dalam kejadian jam 9.40 pagi semalam, suspek berusia 20-an itu tidak mengambil wang sebaliknya melarikan baju renang dan peralatan menyelam dari kedai terletak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Eberita Eberita via Eberita
3 hours and 40 minutes ago.

 

Aidiladha : 1,200 Cattle Reserved by Customers

  KUCHING, Oct 2 - With three days to go before Hari Raya Aidiladha, 1,200 heads of cattle supplied by PPES Ternak Sdn Bhd (PPES Ternak) for the sacrifice ritual this year had all been taken up by customers. PPES Ternak Sdn Bhd, a wholly-owned subsidiary of the Sarawak Economic Development Corporation...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
3 hours and 41 minutes ago.

 

Selangor Tanggung Subsidi Minyak RM1 Bilion?

SHAH ALAM 2 Okt - Kerajaan Selangor dikatakan akan menanggung pengurangan subsidi petrol sebanyak RM0.20 oleh kerajaan pusat dengan memperuntukkan RM1 bilion bagi tujuan tersebut. Menteri Besar Mohamed Azmin Ali yang dipetik sebuah laman portal berkata, harga minyak di Selangor akan kekal kepada RM2.10...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
4 hours and 6 minutes ago.

 

Punca Pelajar Jatuh dari Siling Dewan Sekolah

Ramai yang dah tahu mengenai berita tergempar di mana seorang pelajar Tingkatan 3 iaituMuhamad Hakimi Zulkifli, 15,jatuh dari siling Dewan Serbaguna di Sekolah Menengah Kebangsaan Syed... [[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikbalqis cikbalqis via Ceritera Cinta
4 hours and 6 minutes ago.

 

TIPS ADAB KETIKA BERKUNJUNG KE RUMAH ORANG

TIPS ADAB KETIKA BERKUNJUNG KE RUMAH ORANG Tips Adab Ketika Berkunjung Ke Rumah Orang Tips Adab Ketika Berkunjung Ke Rumah Orang. Sememangnya amalan kunjung mengunjung sesama kita adalah sangat digalakkan untuk mengeratkan lagi tali silaturrahim kita sesama Islam. Amalan ini akan menguatkan lagi semangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
4 hours and 22 minutes ago.

 

Gobind Diminta Tidak Berpeluk Tubuh

KUALA LUMPUR 2 Okt. - DAP tidak boleh mengambil sikap 'berpeluk tubuh' berhubung tindakan parti pembangkang itu menarik semula permohonan semakan kehakiman terhadap Pendaftar Pertubuhan (ROS), minggu lalu. Presiden Badan Bertindak Anti Penyelewengan Kedah, Khairul Anuar Ramli berkata, dalam hal tersebut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
4 hours and 26 minutes ago.

 

(#sayajual) Promosi Replika Razer Mantis Speed Mousepad

#sayajual Beli sekarang replika mousepad Razer Mantis Speed pada harga yang murah namun berkualiti. Promosi ini berlangsung hingga penghabisan stok. Kenapa perlu beli mousepad ini?  walaupun ianya replika namun kualitinya menghampiri yang sebenar harga yang murah dari yang sebenar bahagian atas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4 hours and 33 minutes ago.

 

Kenapa Mealshake Penting Untuk Anak?

Assalamualaikum semua!Sebenarnya menjadi seorang mak ayah ni memang sentiasa mencabar. Bukan senang nak membesarkan anak anak. Nak nak saya ni pun seorang mak yang hari hari kena fikir menu makan anak. Selagi tak masak selagi tu mesti fikirkan menu apa nak masak. Betul tak?Memang satu cabaran untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kechixx kechixx via AmazingMak
4 hours and 34 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »