Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

The Festival of Lights!

It's Deepavali this week! How did you celebrate the festival of lights? Tell us about it and tag 'deepavali' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

Dira Abu Zahar Mangsa Cubaan Samun?

"Subhanallah... Bila Jalan singkat jadi pilihan hidup, ada yang terleka bahawa ada kehidupan lain yang terkesan. Yes, cubaan untuk menyamun Tapi nasib saya sedikit baik, sebab: 1. Allah masih sayang kan saya 2. Tinted kereta sedikit membantu - Impak cermin pecah tidak Lah teruk mana. 3. Tindakan Cepat tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
11 minutes ago.

 

Upin dan Ipin kena kurung

Upin dan Ipin adalah karakter animasi terhebat pernah dihasilkan oleh warga Malaysia. Dialihbahasakan di beberapa buah negara membuktikan populariti watak adik-beradik ini setanding animas luar negara. Betul..betul...betulSuspen betul bila foto eksklusif iniFarish oh farish...comelnya anak ayah

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog papafatma papafatma via TheLittleTinyPalmTree
17 minutes ago.

 

12 bandar di Malaysia bakal hilang

Hasil kajian Institut Penyelidikan Hidraulik Kebangsaan Malaysia (NAHRIM) mendapati 12 kawasan di seluruh negara akan hanya tinggal nama sahaja kerana ianya akan lenyap dari peta Malaysia kerana ianya akan tenggelam akibat peningkatan paras air laut.Dianggarkan pada tahun 2100, 12 kawasan tersebut yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fauzi fauzi via Dari Sudut Pandang
39 minutes ago.

 

Isu sentuh anjing, Aziz M.Osman kemuka soalan buka minda

Umum mengetahui Program I Want To Touch A Dog yang dianjurkan pada 19 Oktober lalu di Central Prak, One Utama menerima kecaman hebat bukan sahaja dari para ulama dan ustaz malah kalangan masyarakat muslim di negara ini.Ramai berpendapat program tersebut menghina agama islam dan seharusnya berulang. Ada yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
42 minutes ago.

 

Video Lucah Ustaz Azhar Idrus: Satu Niat Jahat Jatuhkan Ulama

1) Kecoh di media sosial akan penyebaran sebuah video yang dikatakan aksi seks Ustaz Azhar Idrus (UAI). Nakal sungguh dakwaan yang dilemparkan dan dalam satu kenyataan rasmi kepada media, pembantu ulama terkenal itu menafikan semua fitnah tersebut. 2) “Bukan, jangan percaya. Itu adalah usaha terancang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog iislamku iislamku via islammy.com
46 minutes ago.

 

i-THINK Lahir Masyarakat Pemikiran Tinggi

Pengenalan i-THINKDalam usaha untuk ;Memupuk kemahiran berfikir;Menyemai budaya pembelajaran sepanjang hayat;Mahir di dalam menyelesaikan masalah dan berupaya menghasilkan jalan penyelesaian secara kreatif di kalangan murid sekolah;Mengekalkan daya saing di peringkat dunia.Kementerian Pendidikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Titian Titian via Titian Ilmu
2 hours and 15 minutes ago.

 

ADA YANG HINA LOGHAT PAHANG

Gambar dan perkara ini telah menjadi viral dihalaman facebook ramai yang membantah, sumpah dan seranah terhadap budak ini. Kenapa beliau terlalu celupar mulutnya? Moralnya usah celupar sangat mulut kerana setiap negeri di Malaysia ada loghatnya tersendiri.Kalau di Pahang sahaja tidak kurang ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog akuanakpahang akuanakpahang via AKU ANAK PAHANG
2 hours and 19 minutes ago.

 

Hijrah Bidadari NL

Bismillahirahmanirahim…Assalamualaikum w.b.t…Hijrah Bidadari NLBidadari NL itu perngorbananBidadari NL itu perjuangan(islam)Bidadari NL itu persaudaraanBidadari NL membentuk perpaduan[N.B]: marilah kita semua bersatu untuk tegakkan syiar islam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog inspirationalcodexes inspirationalcodexes via the philosopher's world
2 hours and 28 minutes ago.

 

Malaysia Pasarkan Produk Halal ke Jepun

  BERA 26 Okt - Malaysia akan menjadikan Wilayah Chiba di Jepun sebagai pintu masuk produk halal negara ini ke Negara Matahari Terbit itu, kata Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.     Beliau berkata, ini kerana di wilayah itu terdapat pasar raya milik Aeon yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
2 hours and 28 minutes ago.

 

5 Unit Rumah Kos Rendah Musnah Dijilat Api

  KUANTAN, 26 Okt - Lima unit rumah teres kos rendah di Taman Mewah, Kuala Krau dekat Temerloh musnah selepas terbabit dalam kebakaran tengah malam. Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Bomba dan Penyelamat Negeri Pahang Anuar Hassan berkata pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian pada pukul 12.36...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
3 hours and 28 minutes ago.

 

Apa Yang Perlu Dilakukan Jika Ular Masuk Ke Rumah Anda

Perkara yang paling saya dan suami takutkan sejak berpindah ke kawasan perumahan yang kami duduki sekarang ialah jika ada binatang terutama ular masuk ke dalam rumah. Walaupun kawasan perumahan kami terletak di kawasan pekan, tidak mustahil jika binatang tersebut boleh masuk ke dalam rumah kami.  Di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciklaili ciklaili via ciklaili.com
3 hours and 44 minutes ago.

 

Blogwalking on a rainy sunday morning

Cuaca di Bintulu mendung dengan hujan renyai-renyai sejak subuh tadi. Wow..post title dalam english tapi teks dalam bahasa malaysia?Don't worry i can both speak and write in english. Just that i need time to find the words because it has quite a time since my last english class.Sebenarnya saya bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog papafatma papafatma via TheLittleTinyPalmTree
4 hours and 28 minutes ago.

 

Semak Status Bayaran Bil TNB Secara Online

  KUALA LUMPUR, 26 Okt - Pemilik premis boleh mengelak daripada menanggung bil elektrik tertunggak yang ditinggalkan penyewa dengan melakukan semakan melalui perkhidmatan Tenaga Nasional Berhad (TNB) e-Services dan myTNB app. Pengurus Besar Kanan Perkhidmatan Pengguna TNB Kamaliah Abdul Kadir berkata...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
4 hours and 28 minutes ago.

 

Champions Man City suffer shock defeat at West Ham

Premier League, Upton Park - West Ham 2 (Amalfitano 21, Sakho 75) Manchester City (Silva 77)Manchester City suffered a blow to their title hopes with a shock 2-1 loss to West Ham at Upton Park.Diafra Sakho’s sixth goal in his sixth Premier League start was enough to give West Ham a deserved 2-1 win over...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
4 hours and 41 minutes ago.

 

Jurnal Sang Celaru - Nota 219

24 Jun 2014Kamu adalah filem lalu akuyang cuba aku arahkankisahnya dan tak mampuaku habiskan...- 12.59 a.m -

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Hidup Seorang Aku
4 hours and 52 minutes ago.

 

Sharifah Shakinah Bertunang Akan Mengurangkan Sikap Liarnya

Tahniah buat artis yg tidak kurang dengan kontroversi bersama peminatnya di laman media social sapa lagi kalau bukan Sharifah Sakinah yang telah selamat bertunang dengan Aliff Adha pada 25 Oktober 2014. Mereka telah bercinta lebih kurang setahun yg lalu dan merancang akan melangsungkan majlis perkahwinan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
5 hours and 13 minutes ago.

 

Ibu rayu anak gadis pulang

May Lee bersama suami dan seorang anak mereka ketika bertemu media dan Andy untuk membantu anaknya pulang.KUANTAN - Pasangan suami isteri dari Lorong Seri Teruntum dekat sini merayu anak gadisnya yang menghilangkan diri pulang ke pangkuan keluarga dan mahu semua masalah diselesaikan dengan baik.Tan Hong...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
5 hours and 17 minutes ago.

 

Kanak-Kanak Maut Nahas di Sri Jaya

  KUANTAN, 26 Okt - Seorang kanak-kanak lelaki maut, empat parah manakala dua lagi cedera ringan selepas kereta yang mereka naiki terbabas sebelum terjatuh ke gaung sedalam 30 meter di KM59 Jalan Kuantan-Kuala Lumpur dekat kawasan Sri Jaya di sini. Ketua Turus Trafik Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
5 hours and 28 minutes ago.

 

1st Segmen Blogwalking by Budak Kilabret

1st Segmen Blogwalking by Budak KilabretSalam ukhwah, salam ceria buat semua..Apa kabar semua ye..?? harap anda semua sihat, apa aktiviti anda dihujung minggu ini? Mesti best dan meriah kan. Pagi ni ada masa sikit saya sempat blogwalking ke blog -blog sahabat blogger. Tak tahu nak update entri apa hari ni,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog screammer screammer via MyCherita
5 hours and 33 minutes ago.

 

Pemilihan Sara Ali kurang tepat?

LAMA menyepi daripada bidang seni pastinya kemunculan pelakon berusia 24 tahun ini dinantikan peminat seni tempatan.Namun, tidak seperti yang diduga, penampilannya menerusi drama Maaf Jika Aku Tak Sempurna (MJATS) mendapat kritikan hebat daripada penonton drama tersebut.Malah, sebelum ini pernah timbul...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
5 hours and 41 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »