Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Coffee and cafes

Stumbled upon a chic cafe? Found a great place for a cuppa? Blog about it and tag 'coffee' to get featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

TERBONGKAR! INILAH RUPA SEBENAR 10 WATAK DALAM FILEM OLA BOLA

TERBONGKAR! INILAH RUPA SEBENAR 10 WATAK DALAM FILEM OLA BOLA. Tengok kemain ramai yang puji Filem Ola Bola. Katanya Filem Ola bola mencecah 2.5 juta dalam masa empat hari. Boleh tahan sambutan filem Ola Bola ni kan?Filem Ola Bola ni mengisahkan tentang pasukan bola sepak negara era 80an yang pernah layak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
1 hour and 17 minutes ago.

 

Undur! Undur! Mahathir

Tun Dr Mahathir Mohamed sekali lagi menyerang Peguam Negara Tan Sri Mohamed Apandi Ali berhubung keputusannya tiada tindakan lanjut akan diambil terhadap perdana menteri, mengatakan ia tidak bermakna kerana peguam kerajaan itu seorang yang tiada kredibiliti. Bekas perdana menteri paling lama berkhidmat itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
3 hours ago.

 

Awok Tersingkir - Maharaja Lawak Mega 2016

Assalammualaikum..Minggu Kedua Maharaja Lawak Mega 2016 menyaksikan Kumpulan Awok tersingkir selepas 2 minggu berturut-turut berada di kedudukan tiga terbawah. Kumpulan Awok dianggotai oleh Ain, Filzah dan Ayie gagal memikat penonton dan juri dengan lawak yang mereka sampaikan. Walaupun nampak diorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
3 hours and 9 minutes ago.

 

Panduan Realistis untuk Membeli Properti Sewaan Terjangkau

Mungkin sudah jadi pengetahuan umum bahwa jika Anda membeli properti sewaan, itu adalah salah satu cara tercepat dan paling aman dalam membangun kekayaan. Tetapi pengetahuan tentang bagaimana membeli properti adalah tantangan bagi banyak orang. Langkah-langkah dalam membeli properti sewaan tidak jauh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
3 hours and 10 minutes ago.

 

Adira Dan Suami Ke Sabah,Madu Pula Padam Instagram...Kenapa?

Adira Dan Suami Di Majlis Kahwin Stacy,Madu Pula Padam Instagram...Kenapa?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
3 hours and 30 minutes ago.

 

Diskaun 10 peratus untuk tol terpilih sempena CNY

KUALA LUMPUR: Lebuhraya Syarikat Mengurus Air Banjir dan Terowong Sdn Bhd (SMART) menawarkan diskaun tol 10 peratus kepada pengguna lebuh raya berkenaan sempena sambutan Tahun Baru Cina, pada Isnin dan Selasa depan.SMART dalam kenyataan berkata pengguna akan menikmati kadar tol sebanyak RM2.70 berbanding...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Osman Osman via iniblogke
3 hours and 36 minutes ago.

 

The Fridays - Rest In Peace, Pre - Saturation Deschanel

Ikuti mereka di FacebookdanTwitter.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
3 hours and 55 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
4 hours and 12 minutes ago.

 

Penafian Apandi .... kekeke

Peguam Negara Tan Sri Mohamed Apandi Ali menafikan tuduhan beliau ada memujuk rakan sejawatnya di Switzerland untuk mengabaikan siasatan terhadap syarikat sarat hutang 1Malaysia Development Berhad (1MDB) pada satu mesyuarat di Zurich, September lalu. Apandi berkata ia tidak pernah menjadi tajuk perbualan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
4 hours and 16 minutes ago.

 

Budaya Kekerasan

Oleh: Agus Prasetyo Kita semua setuju bahwa budaya kekerasan tidak baik.Ledakan bom di hotel JW Marriot dan Ritz Carlton adalah bentuk budaya kekerasan. Oleh karena itu semua orang (kecuali teroris tentunya) mengutuknya. Namun pernahkah kita berpikir bahwa budaya kekerasan telah menyelinap masuk demikian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
4 hours and 17 minutes ago.

 

Cara Berpikir Gajah

Ketika teman saya sedang melewati gajah, ia tiba-tiba berhenti, bingung dengan makhluk-makhluk besar yang diikat oleh tali kecil pada kaki depan mereka. Gajah tidak rantai, juga tidak dikandang. Sudah jelas gajah bisa melepaskan diri kapan saja dari tali yang mengikat gajah tersebut. Teman saya bertanya ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
7 hours and 31 minutes ago.

 

Facebook Review: What Marketers Need to Be Aware of

Facebook services are constantly updating and using this social media site becomes a way of life for most of us. We can instantly communicate with some of our friends even from distant places with the use of this social media platform. We can also have the opportunity to post photos and videos which we...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog perniagaaninternet perniagaaninternet via PerniagaanInternetHQ.com
8 hours and 14 minutes ago.

 

Tutorial : Letak iklan Churpchurp dalam blog

Assalammualaikum ~oke , hari ni Lokman nak ajar CARA meletakkan iklan churpchurp ke dalam blog korang.Mybe ramai yg dah buat account churpchurp tapi masih belum tahu cara nak masukkan dalam blog kan ?oke , hari ni Lokman nak ajar n hopely korang phm :)CARA NAK AMBIL CODE IKLAN CHURCHURP1.Pergi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
8 hours and 17 minutes ago.

 

Apa itu Churpchurp ?

Apakah itu Churpchurp?Ok, setakat yang aku tahu lah, churpchurpni adalah sebuah media pengiklanan yang bergerak atas platform social networking. Hanya dua platform yang digunakan iaitu facebook dan twitter. Senang cerita, churpchurp ni adalah anak syarikat kepada nuffnang. Aku rasa bloggers semua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
8 hours and 47 minutes ago.

 

Virus Zika dalam air liur, air kencing

Zika dikenal pasti dalam air liur dan air kencing dua pesakit dijangkiti virus terbabit, menurut sebuah institut kesihatan terkemuka Brazil hari ini tetapi menambah kajian lanjut diperlukan untuk mengenal pasti jika cecair itu boleh menyebarkan jangkitan.Saintis di Yayasan Oswaldo Cruz, sebuah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
9 hours and 11 minutes ago.

 

Hujan Pertama

Mendung masih terlukis di langit sore. Awan-awan gelap yang menggelantung itu mengingatkan Keisa pada sore kemarin. Keisa yang sedang duduk termenung di balkon rumahnya, hanya bisa menahan kesedihan yang menusuk-nusuk dadanya. Sesekali dia meneteskan air mata kemudian menghapusnya lagi. Sore dan mendung ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
10 hours and 45 minutes ago.

 

Skandal Scorpene: Saya terima €30 juta

Financial Times (FT) melaporkan Abdul Razak Baginda berkata beliau menerima €30 juta (RM137 juta) sebagai yuran konsultasi dalam pembelian 2 kapal selam Scorpene dari Perancis . Abdul Razak Baginda, penganalisis politik yang dibebaskan daripada tuduhan bersubahat dalam kes pembunuhan wanita Mongolia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
11 hours and a minute ago.

 

Kakakku Tersayang

Pada suatu hari, aku melamun saja di sekolah. Aku ditanya oleh Shasa. “Hey, kok melamun aja sih ada apa? Ayo main!” kata Shasa. “Gak ah aku lagi gak mau main” kataku. “Lho, kenapa?” kata Shasa. “mau tau aja apa mau tau banget?” kataku sambil berlalu. “Lho lho. Kok begitu sih?”...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
11 hours and 18 minutes ago.

 

10 foods that help protect you from breast cancer

Breast cancer is one of the most diagnosed cancer in woman in the world. Author of book Take Breast Cancer off your Menu find the top foods to help you minimise chances of developing the disease. 1. Eat organic. Not only is it vital to get your five-a-day (or more). But make sure the fruit and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Health Blog Centre Info
11 hours and 22 minutes ago.

 

Ciri-ciri pemilihan nama Domain yang baik

Nama domain adalah hartanah Internet. Sama seperti lokasi yang baik adalah penting untuk batu bata dan perniagaan mortar , nama domain yang baik akan menjadi batu penjuru kejayaan laman web anda. Tetapi bagaimana untuk mengenal pasti ia? Di bawah anda akan mendapati 4 ciri-ciri nama domain yang baik.1. Nama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
11 hours and 28 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »