Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

Malaysia Day!

16th September marks Malaysia Day to commemorate the establishment of the Malaysian federation on the same date in 1963. What does this day mean to you? Blog about Malaysia Day and tag 'HariMalaysia' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

[Video] Contoh Panduan Temuduga Kerja Kerajaan dan Swasta

Panduan Temuduga: Kerja Kerajaan Dan SwastaContoh Video Temudugaini disediakan khas untuk anda yang akan menghadiri sesi temuduga Sektor Kerajaan dan Swasta. Antara contoh video dalam blog ini adalah seperti contoh soalan yang bakal ditanya dan cara menjawab dengan betul soalan temuduga. Perkara yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog newskerjaya newskerjaya via Rujukan Peperiksaan Dan Panduan Temuduga Kerajaan
55 minutes ago.

 

Windows 8 Keyboard Shortcuts

TweetMungkin anda yang tidak biasa dengan windows 8 akan tercari-cari icon yang dikehendaki. Tahu kah anda ada beberapa cara shortcut yang boleh memudahkan anda menggunakan windows 8. Windows 8 User Interface Shortcuts Keystroke Combination Details Windows logo key+B, D, M, and T Desktop Windows logo key+C...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog feyus feyus via KENALI TEKNOLOGI KOMPUTER
58 minutes ago.

 

RH Danielia Shoppe: RENDAH DIRI JERAWAT PENUH DIMUKA,KULIT MUKA KUSAM?...

RH Danielia Shoppe: RENDAH DIRI JERAWAT PENUH DIMUKA,KULIT MUKA KUSAM?...: Kini anda tidak lagi perlu merasa rendah diri. L'AROME CLEARSKIN bersedia membantu anda. Cuma sapu dua kali sehari Bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via KINI DAH BERTUKAR KE lantakhangpala.blogspot.com
1 hour and 7 minutes ago.

 

5 Gambar Anak Nurul Depp Dah Remaja Dan Semakin Cun

5 Gambar Anak Nurul Depp Dah Remaja Dan Semakin Cun | Inlah anak sulong kepada penyanyi Nurul Depp dan bekas suami Ajai.Anak Nurul Depp ini bernama Ayu dan kini baru berusia 16 tahun dan masih bersekolah.Memang comelkan anak Nurul Depp ni, macam adik beradik.Jom layan gambar adik eh silap,anak Nurul...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
1 hour and 9 minutes ago.

 

Masalah WiFi iPhone Selesai!

The post Masalah WiFi iPhone Selesai! by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Yupbuat masa ini.. Harap-harap berterusan sekurang-kurangnya sampai aipon siks datang Malaysia.. Iphone 4S aku ada masalah dengan wifi sejak balik dari cuti Raya hari tu. Overload ambil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
1 hour and 13 minutes ago.

 

RH Danielia Shoppe: L'AROME SLIMMING SERUM...TERLAJAK SLIM??

RH Danielia Shoppe: L'AROME SLIMMING SERUM...TERLAJAK SLIM??: Salam kepada semua... Pernah dengar dengar produk L'arome yang tengah hot dipasaran sekarang? Tengok gambar atas tuh, Sheera pun g...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via KINI DAH BERTUKAR KE lantakhangpala.blogspot.com
1 hour and 23 minutes ago.

 

KTM Duke 200 (2014) Non ABS - Tidak Lengkap Kalau Tidak Dibandingkan

Tentunya tidak lengkap jika membicarakan tentang motorsikal bersilinder tunggal tanpa menyertakan KTM Duke 200. Jika dibandingkan dengan model pesaing daripada kapasiti enjin yang sama, KTM Duke 200 tentunya dilihat sangat hebat! Pesaing dalam kelas yang sama termasuklah Demak DZM 200 dan Keeway RKV200G.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mdanif mdanif via Anif - Version 2.0
1 hour and 25 minutes ago.

 

Maya Karin Kembali Solo?

Antara sebab kukuh yang mengaitkan beberapa siri kembara Maya Karin ke luar negara sejak tahun lalu ialah bertemu kekasih hati. Biarpun begitu, empunya diri membiarkan teka-teki itu bersarang dalam fikiran peminatnya.Melalui pelbagai fasa kehidupan termasuk kisah peribadi yang sering diintai masyarakat,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
1 hour and 26 minutes ago.

 

SULTAN MAHMUD PULA DICEKUP

Jabatan Agama Islam Melaka (Jaim) menahan seorang lelaki berusia 53 tahun dikenali sebagai Pak Engku, dipercayai ketua ajaran sesat iaitu mirip ajaran Hakikat Insan yang wujud di negara ini sejak 10 tahun lalu.Sebuah akhbar pada Rabu melaporkan tiga lelaki berusia 26, 51, dan 54 tahun serta ketua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via Lantak HANGPA la...
1 hour and 39 minutes ago.

 

Masuk Majalah Pa&Ma

Seingat aku, kali terakhir aku masuk majalah pada 10 tahun lepas. Tetapi itu pun setakat majalah sekolah. Kena buat 3 barisan, aku berdiri dibarisan paling belakang dan cikgu kelas pula duduk dikerusi tengah barisan paling hadapan. Paling kuat pun satu sekolah je budak-budak boleh kenal aku. Nak popular...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Hafiz Rahim
1 hour and 43 minutes ago.

 

50% Discount Off Your Next Stay At Dorsett Hospitality International's Hotels

Just sharing what came into my email this morning. A promotional post from Dorsett Hospitality International's Hotels. Book NOW and stay at any participating hotels under Dorsett Hospitality International in China or Malaysia and be rewarded 50% discount off Best Available Rate off 1st night of your next...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via e[X]periences | Events • Food • Tech • Travel
1 hour and 43 minutes ago.

 

Gol Babak Akhir Jerome Boateng Beri Kemenangan Tipis Bayern Munich

Jerome Boateng (kiri) dan Juan Bernat (kanan) meraikan jaringan buat Bayern Munich ketika menentang Manchester City dalam perlawanan Liga Juara-Juara di Munich, Jerman, awal pagi Khamis. Foto AFPBayern Munich memperlihatkan corak permainan yang dominan dan agresif sepanjang perlawanan ketika menentang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
1 hour and 53 minutes ago.

 

Allah Tahu, Lagu Kisah Rumahtangga Sham Kamikaze Isteri

Allah Tahu, Lagu Kisah Rumahtangga Sham Kamikaze Isteri | Bekas isteri kepada Sham Kamikaze, Farazila Abdul Jabar tidak menafikan single pertamanya yang berjudul 'Allah Tahu' berkisar mengenai keretakan rumah tangganya kira-kira dua tahun lalu.Menurut Farazila, dia menghasilkan lagu tersebut bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
2 hours and 5 minutes ago.

 

Biskut Famous Amos Kegemaranku

selain nasi makanan kegemaran ku untuk mengunyah bila dihadapan tv adalah biskut tapi tak semua biskut aku kunyah.. hanya biskut terpilih je yang perut ni terima antaranya adalah biskut kegemaran ku famous amos dan chipsmore. bila perut jenis memilih nak makan tuh la masalahnya nak pilih biskut yang harga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abgferoz abgferoz via JiwarOsak
2 hours and 8 minutes ago.

 

Siapakah Kekasih Baru Luna Maya Yang Dikenali Sebagai Mr. R?

“Oh, iya dong lupakan yang lama (senyum). Saya sekarang 100% bahagia. Walaupun saya sering sibuk dengan kerja-kerja saya tapi dia seorang yang sangat memahami. Lagipun dia juga sibuk dengan kerjanya,” kata Luna Maya mengesahkan dia kini sudah mempunyai kekasih baru.Luna Maya ditemui pada majlis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
2 hours and 11 minutes ago.

 

Pesan Abby Abadi Pada Norman Hakim

Tak ada yang lebih sejati dari kasih sayang ibu bapa. Korang yang masih mempunyai ibu bapa tu, hargailah mereka sementara masih ada. Hah! Apasal pulak kami emo pagi-pagi ni?Sebenarnya, kami tersentuh apabila membaca pesanan aktor kacak, Norman Hakim kepada anaknya, Maria Danisha Hakim sempena ulang tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
2 hours and 30 minutes ago.

 

HARAM DITAJA SYARIKAT JUDI

Mana-mana acara kesenian yang ditaja oleh syarikat perjudian ataupun arak adalah aktiviti yang haram dan ditegah oleh agama Islam.Mufti Kelantan, Datuk Mohamad Shukri Mohamad berkata, setiap individu beragama Islam itu seharusnya sedar bahawa bekerja di bawah sumber yang tidah sah dalam Islam sudah dikira...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via Lantak HANGPA la...
2 hours and 32 minutes ago.

 

Mengenal Perosak Jantung dan Pembuluh Darah

Statistik Kementerian Kesihatan menunjukkan, penyakit jantung penyebab kematian nombor satu di Malaysia yang merangkumi 16.5 peratus kematian di hospital sepanjang 2008. Malah, anggaran penyakit jantung koronari di negara ini adalah 40,000 kes baru setiap tahun bagi 28 juta penduduk dan kematian akibat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abutausi abutausi via Hidup Sehat | Kekalkan gaya hidup yang sehat
2 hours and 50 minutes ago.

 

KISAH MENYAYAT HATI BAPA ANAK INI [WAJIB BACA]

Seorang pengguna facebook, ARieda Akhtar U'waisyah telah memuat naik gambar dan caption yang pasti menyentuh hati pembaca. Kisah seorang bapa ini pasti mampu membuat korang menangis.Baca kisah yang dikongsikan di bawah:- Coretan semalam..tersua dan lunch dgn hamba Allah ini merupakan bapa muda awal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via ISU PANAZ !
2 hours and 51 minutes ago.

 

Puteri Sarah Liyana, isteri Syamsul Yusof kemalangan teruk

Isteri kepada Syamsul Yusof iaitu Puteri Sarah Liyana terselamat dalam satu kemalangan di Ukay Perdana, Hulu Kelang, Selangor, baru-baru ini. Kejadian tersebut telah dikongsi oleh ibu mertuanya Datin Patimah Ismail di laman sosial beliau."Alhamdulillah menantu saya Putri Sarah selamat dlm kemalangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
2 hours and 57 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »