Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

The year that was...

As the year draws to a close, we ask you to reflect back on the year that was. Was it a good year? Was there a significant event in the year? Share with us and tag 'reflections' to get featured here!

No responses yet, be the first and get featured here!

 

Fresh Pings

Koleksi Haiwan Gergasi Yang Berjaya Dirakam

As I sit here, behind the comfort of my computer while writing this article, I realize how safe I am. A few of the animals make me gag, some of which are absolutely monstrous while simultaneously being frightening. My brain can barely comprehend them. To say the least, some places have it rough, namely...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
2 minutes ago.

 

PUNCA PUNGGUNG TIGA GADIS MELAYU KETIKA FINAL AFF SUZUKI CUP JADI VIRAL

Suzuki Cup BOLA SEPAK RAGAM WALAUPUN semalam pasukan kebangsaan tidak berjaya mengulangi kejayaan menjulang Piala Suzuki AFF seperti yang dilakukan empat tahun lalu, namun diharapkan peminat tempatan akan terus setia menyokong perjuangan Harimau Malaya di masa-masa akan datang. Namun, dalam ramai-ramai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
18 minutes ago.

 

A Rustic Woodland Christmas @ 1 Utama

I wasn't sure if I was going to post the Christmas decorations that made me go "huh?", but anyway, check them out and have your say haha. #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10 Still here? Good, *loll* because this is most likely my last post before Christmas, so I just want to wish you all a...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yongmonica yongmonica via TurnuOff
1 hour and 17 minutes ago.

 

Inilah Dia Wanita Paling Cantik Di China (8 Gambar)

Mengalahkan Fan Bingbing dan juga Zhang Ziyi, gadis ini dianggap sebagai gadis yang paling cantik dan juga comel di China. Ju Jingyi, kini menjadi bualan perbincangan dan perhatian di sosial media. Ju Jingyi yang berusia 19 tahun ini merupakan ahli kumpulan SNH48. Wajahnya yang dianggap luar biasa cantik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
2 hours and 42 minutes ago.

 

First Giveaway By Kamamimi

First Giveaway by Kamamimi Jom lah join bagi meriah. 50 + + pemenang dicari! Ditaja oleh : Kamamimi | Nur As | Kasut Kusut | NaD Dea | Mohd Noor Shawal | BudakVanilla | Syahirah  Valiant | Cik N.A | Kemanyerla | Mrs. A | Norihan bt Yusuf | Allene | Chocake watie's...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Parihh Parihh via Blog Parihh
3 hours and 19 minutes ago.

 

Zizan Razak Tampil Perjelas Isu Hubungannya Bersama Emma Maembong

Pelakon dan pelawak Zizan Razak menyangkal dakwaan hubungannya dengan aktres Emma Maembong sudah berakhir seperti mana dilaporkan dalam ruangan gosip sebuah akhbar mingguan pada Ahad. Artikel sebelumnya: Hubungan Cinta Zizan Razak Dan Emma Maembong Dah Berakhir?Zizan atau nama sebenarnya Mohd Razizan Abd...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
3 hours and 19 minutes ago.

 

Biodata Farah Quinn Juri MLM 2014 !!!!(8 Gambar)

BIODATA Nama penuh : Farah Quinn Farhanah Nama samaran: Farah Quinn Perempuan Tempat tarikh lahir : Bandung , 1980/04/08 data keluarga Status menikah Nama suami / isteri : Carson Quinn Nama Anak :Armand Fauzan Quinn Profesional Data Kerja filem : opera sabun : iklan : Muzik Album :...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
3 hours and 23 minutes ago.

 

Re: Apakah Nasib Graduan IT dan Komputer Sains

Lama juga tidak mengemaskini blog ini, mungkin disebabkan masa kerja yang terlalu padat. Rasa terpanggil untuk aku mengulas semula artikel yang telah di tulis oleh Tech Semut. Hasil penulisan yang baik namun ianya lebih kepada rungutan seorang graduan mahasiswa dalam bidang berkaitan Sains Komputer dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog met9v4 met9v4 via IzzuddinFauzi.com
3 hours and 37 minutes ago.

 

Amyra Rosli 'DEMAND' Tolak Tawaran Berlakon

Pelakon Amyra Rosli menjelaskan gosip yang mengatakan dia mula bersikap 'demand' mungkin berpunca daripada dia menolak beberapa tawaran berlakon sebelum ini. Amyra atau nama sebenarnya Nur Amira Izzati Rosli, 23, berkata, dia terpaksa menolak beberapa tawaran bukan disebabkan tidak berpuas hati dengan soal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
3 hours and 44 minutes ago.

 

Briton dies in SMART Tunnel car crash

The car in which both the victims were travelling lost control and skidded before hitting the tunnel's wall. - Source: civilcommunity.netau.net/filepicKUALA LUMPUR: A British man died and a female teacher was badly injured when the car they were travelling in crashed in the Smart Tunnel here Sunday.Kuala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
4 hours and 15 minutes ago.

 

Cari Maklumat Tentang Winter Solstice

Cari Maklumat Tentang Winter Solstice Cari Maklumat Tentang Winter Solstice Cari Maklumat Tentang Winter Solstice. Malam ni kerja google di internet sedikit maklumat tentang winter solstice. Check di Wikipedia tak jumpa maklumat dalam Bahasa Melayu. Yang jumpa cuma maklumat dalam bahasa Indonesia. Dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
4 hours and 34 minutes ago.

 

Wanita Australia didakwa bunuh tujuh anak kandung

Polis dalam satu kenyataan mengatakan dia dituduh di hadapan seorang majistret di Hospital Cairns Base, Queensland tempat dia ditahan. - Gambar FailCAIRNS: Ibu kepada tujuh daripada lapan kanak-kanak yang ditemui mayatnya di sebuah rumah di Cairns, Australia pada Jumaat lalu didakwa hari ini, kata...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
4 hours and 38 minutes ago.

 

Takut Peminat Akan Bosan, Emma Maembong Malas Cakap Pasal Kahwin !!!!

Kami pun perasan setiap kali gambar pasangan ini dikongsi di laman sosial, pastinya ada peminat yang meninggalkan komen yang mereka sudah bosan melihat mereka berdua selain ada yang bertanya bilakah mereka akan berkahwin Sedar akan hakikat itu, Emma Maembong berkata beliau tidak mahu lagi bercakap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
4 hours and 43 minutes ago.

 

Free Kick Jep Sepahtu sehebat Safiq Rahim?

Sebelum ini Safiq Rahim terkenal dengan kehebatan sepakan percuma yang sangat jarang tidak menerjah ke jaring gol pihak lawan seperti yang pernah dilakukan beliau ketika perlawanan persahabatan dengan pasukan liga perdana Inggeris dan juga beberapa perlawanan peringkat antarabangsa, termasuklah semasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Zaki82 Zaki82 via Inspirasi Ahmad Zaki
5 hours and 3 minutes ago.

 

Blog Cuti Kejap

Assalam . Dua hari terpaksa tinggalkan blog , Sabtu dengan Ahad . Sebab pergi holiday di Terengganu dengan keluarga . Abah dengan ibu bawak adik-adik pergi jalan cuti sekolah ni . Aku pon join je la sekali . Walaupon esok Isnin , ada kelas . Malas yang amat pulak rasa nak pergi . Malam tadi baru sampai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Parihh Parihh via Blog Parihh
5 hours and 25 minutes ago.

 

Penyair Indonesia, Sitor Situmorang meninggal dunia

Sasterawan kelahiran Sumatera Utara ini (gambar) disebut oleh pengkaji sastera Indonesia, A. Teeuw sebagai penyair penting republik itu selepas Chairil Anwar. - Foto komunitasbambu.comKUALA LUMPUR: Penyair terkenal Indonesia, Sitor Situmorang yang dikatakan sebagai sasterawan Angkatan 1945 yang terakhir...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
6 hours and 3 minutes ago.

 

Amaran kenaikan air sungai di tiga daerah akibat hujan lebat

KUALA TERENGGANU: Bahagian Hidrologi Jabatan Pengairandan Saliran (JPS) Terengganu hari ini mengeluarkan amaran kenaikan air sungaibermula pukul 7.00 malam ini di sekitar Dungun, Kemaman dan Hulu Terengganu. Menurut Pemangku Setiausaha Majlis Keselamatan Negara (MKN) Terengganu,Roslina Ngah, setakat pukul...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
6 hours and 20 minutes ago.

 

Amaran kenaikan air sungai di tiga daerah

KUALA TERENGGANU - Bahagian Hidrologi Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) Terengganu hari ini mengeluarkan amaran kenaikan air sungai bermula pukul 7 malam ini di sekitar Dungun, Kemaman dan Hulu Terengganu.Menurut Pemangku Setiausaha Majlis Keselamatan Negara (MKN) Terengganu, Roslina Ngah, setakat pukul 6...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
6 hours and 23 minutes ago.

 

Kompaun MBSA 80% hingga 31 Disember

Dalam perjalanan balik tadi, adik di kampung telefon. Macam urgent. Rupanya ada surat saman daripada MBSA. Paling menarik, mereka jugak ada buat tawaran pengurangan kompaun sehingga 80% mulai 1-31 Disember. Walaupun ramai cakap saman majlis perbandaran boleh dibuat tak tau, tapi kalau setiap bulan remind...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog adamroslan adamroslan via Adam Roslan
6 hours and 26 minutes ago.

 

Lelaki jatuh dari treadmill lalu pura-pura buat push-up

December 21, 2014 Gara-gara gadis cantik, seorang lelaki terjatuh dari treadmill. Ketika lelaki tersebut tengah asyik berlari-lari di atas treadmill sambil memegang sebuah botol air mineral, ada seorang gadis cantik berjalan di belakangnya di sebuah gym. Terpesona dengan si gadis, dia pun menoleh dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
7 hours and 3 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »