Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

2014 Asian Games

The 2014 Asian Games is currently underway in Incheon, South Korea. How are our Malaysian team doing? Blog about the games and tag 'AsianGames' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

Tips Penggunaan Telefon Bimbit Berkamera

Jika anda adalah salah seorang daripada jutan pengguna yang ada telefon berkamera  dan mahukan   gambar yang terbaik, berikut adalah beberapa tips yang perlu anda ikuti. Ambil gambar banyak-banyak.  Golongan pro akan mengambil ratusan foto daripada pelbagai sudut dan posisi. Kemudian pilih yang mana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog duniamaklumat duniamaklumat via Dunia Maklumat
1 hour and 16 minutes ago.

 

Ras Adiba Dimasukkan Ke ICU

  KUALA LUMPUR 1 Okt - Pengacara televisyen popular, Ras Adiba Radzi dilaporkan terlantar di hospital akibat masalah kesihatan yang dihadapinya.   Melalui sebuah tulisan di laman Facebook milik adiknya, Ras Afiona Radzi, kakaknya kini sedang menerima rawatan di sebuah hospital akibat demam sejak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
1 hour and 27 minutes ago.

 

Giggling Jellyfish Baby Spa @ Bandar Sri Damansara

Have you heard of the latest spot in town to pamper your babies? Introducing the Giggling Jellyfish Baby Spa located at Bandar Sri Damansara, where you and your babies get to be pampered with baby swimming, massage and family bonding sessions. Yes, you heard that right, baby spa, one which is catered...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
1 hour and 43 minutes ago.

 

12 Maut Dua Kereta Api Berlanggar

  NEW DELHI 1 Okt - Dua kereta api penumpang berlanggar di utara India, mengorbankan sekurang-kurangnya 12 orang dan mencederakan 45 orang.   Kereta api Lucknow-Barauni Ekspres tergelincir daripada landasan lewat semalam apabila ia terlanggar bahagian tepi sebuah lagi kereta api ekspres di Uttar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
1 hour and 57 minutes ago.

 

Aliff Aziz Terlibat Kes Curi Telefon?

Penyanyi popular dari Singapura Aliff Azizi menyangkal dakwaan yang mengatakan dia mencuri dua buah telefon bimbit, namun mengakui dia ditahan oleh pihak polis Singapura bagi membantu siasatan berhubung kes itu."Saya mengaku ditahan oleh pihak berkuasa ekoran kes kecurian telefon bimbit seperti mana didakwa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog papafatma papafatma via TheLittleTinyPalmTree
1 hour and 57 minutes ago.

 

RIGHT THEN ALRIGHT

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.Dengan nama ALLAH yang MAHA PEMURAH lagi MAHA MENGASIHANI. Selawat dan Salam buat nabi junjungan NABI MUHAMMAD S.A.W.Tak nak menulis apa, cuma mahu kongsikan petikan ini.. Semoga kita dapat sesuatu darinya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fairusmamat fairusmamat via fairus.com
2 hours and 2 minutes ago.

 

Anak Saudara Karpal Singh Disiasat Bawah Akta Hasutan

  GEORGETOWN 1 Okt - Pelajar undang-undang Dalbinder Singh Gill dari Pulau Pinang ditahan malam tadi di bawah Akta Hasutan kerana posting Facebook beliau yang didakwa mempersoalkan hak bumiputera dan institusi beraja.   Dua anggota polis dari Unit Jenayah Siber di Bukit Aman datang ke rumah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
2 hours and 16 minutes ago.

 

Rozita Che Wan Bersedia Anak Berlakon Iklan

Pelakon Rozita Che Wan sedia menerima tawaran mana-mana pihak yang ingin mengambil bayi perempuannya yang dijangka bakal dilahirkan November ini untuk terlibat dalam sebarang aktiviti periklanan.Rozita atau lebih dikenali sebagai Che Ta, 41, berkata, dia tidak mempunyai masalah untuk mendedahkan anaknya di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
2 hours and 20 minutes ago.

 

Project Style Star

New York and London Fashion Week just over so are you inspired by for Autumn / Winter 2014 trends and shows. Have you ever wish you could own your runway show? Perhaps someone can make your dream may come true… Calling for fashionista, stalista, bloggers the time has come for you to unleash your talents...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly
2 hours and 24 minutes ago.

 

Sarawak Police To Monitor ATM

  KUCHING Oct 1 - Policemen in Sarawak have been ordered to monitor, as well as conduct patrols and checks at premises with automated teller machines (ATM) to avoid hacking of the ATMs.   Sarawak police commissioner Datuk Wira Sabtu Osman said the police would also monitor the presence of Latin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
2 hours and 42 minutes ago.

 

Menariknya Google Street View Bagi Aku Adalah..

Sejak semalam aku bermain-main dengan Google Maps Street View yang baru dilancarkan di Malaysia yang mana katanya memuatkan hampir 90% jalan awam di Malaysia. Agak menarik rakaman gambar yang mereka telah buat sekitar hujung tahun lepas dan awal tahun ini. Antara yang menariknya bagi aku berdasarkan kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via @EjamOthman
2 hours and 44 minutes ago.

 

Sekolah agama ‘hotel’ pendatang

Satu unit dewan orang ramai dan bangunan sekolah agama yang tidak lagi digunakan di sebuah kampung di Labu, dekat sini, diubah suai pihak tertentu untuk dijadikan bilik sewaan kepada pendatang asing tanpa izin (PATI).Penempatan haram didakwa dihuni PATI.Kegiatan itu dipercayai dilakukan sejak enam bulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
2 hours and 54 minutes ago.

 

3 Lelaki Mengaku Bersalah Bunuh Bekas Ratu Cantik

  NEW YORK 1 Okt - Tiga lelaki dijatuhi hukuman penjara lebih 20 tahun setiap seorang selepas mengaku bersalah membunuh bekas ratu cantik Venezuela, Monica Spear, 29, dan bekas suaminya Thomas Berry, 39 di hadapan anak perempuan mereka berusia 5 tahun. Laporan Mirror UK menjelaskan, dalam kejadian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
2 hours and 57 minutes ago.

 

HM Raise Funds for UNICEF’s All For Children Collection

A fantasy world of fashion to raise fund by launching the launched the All for Children initiative with UNICEF back in 2009 with a $4.5million donation to help children in some of the world’s poorest communities. This autumn’s All for Children collection is a chance for customers to make a personal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly
2 hours and 57 minutes ago.

 

Restoren Biji Kopi @ Gateway Bangi Shopping Mall

Hari sabtu yang lalu aku buat pertama kali jenjalan kat Gateway Bangi Shopping Mall. Anyway kedatangan aku nak pergi tengok baju di booth Falahabiyana masa Pameran Pengantin minggu lalu. Dah alang-alang sampai jenjalan kat situ. Dah penat jalan cari tempat isi perut la pula. Dan restoren biji kopi menjadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zuriey86 zuriey86 via - From Heart To Heart -
2 hours and 57 minutes ago.

 

SHILA AMZAH KENA KURANG BERSOSIAL DI LAMAN SOSIAL

Belum reda isu dengan pihak media melayu.. timbul pula isu lain pasal shila Amzah biar pun isu tu sebenarnya bukan hal dia tapi hal bapak dia katanya lari dari bayar hutang. Terbaru melalui laman sosial jugak shila amzah di katakan bersikap kurang ajar kepada sipolan yang di katakan ayah dia pernah hutang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
3 hours and 20 minutes ago.

 

Kepala Putus Dibaham Buaya Di Betong

Seorang lelaki telah disahkan meninggal dunia selepas dibaham oleh buaya di Sungai Rimbas, Betong pagi semalam.Kejadian yang berlaku kira-kira jam 10 pagi itu, mayat yang dikenali Mustapa Bunsu ditemui tanpa berkepala dan lengan kiri pada jam 3.40 petang tadi.Sebelum berlakunya kejadian mengerikan itu,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
3 hours and 21 minutes ago.

 

Chong Wei Berehat selepas Terbuka Denmark

  SEPANG 1 Okt - Pemain badminton nombor satu dunia, Datuk Lee Chong Wei, menyuarakan hasratnya untuk berehat selepas Kejohanan Terbuka Denmark pertengahan bulan ini, sebagai persiapan menghadapi Kejohanan Seluruh England dan Terbuka Malaysia tahun hadapan.      Beliau akan membincangkan perkara itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
3 hours and 27 minutes ago.

 

PENARI GELEK REMPUH LARI LINTANG PUKANG ELAK DICEKUP

KUALA LUMPUR - Seorang penari gelek berpakaian separuh bogel cuba melarikan diri termasuk merempuh beberapa anggota polis wanita sejurus pihak berkuasa menyerbu sebuah pusat hiburan di Jalan Bukit Bintang di sini, awal pagi semalam.Bagaimanapun wanita berusia 28 tahun itu ditahan lima anggota polis walaupun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via ISU PANAZ !
3 hours and 30 minutes ago.

 

Urine atlet wushu amat pelik dan menimbulkan kesangsian.

Gambar contohMalaysia meragui kaedah pengendalian sampel urin yang dikendalikan ke atas atlet wushu negara, Tai Cheau Xuen sehingga menyebabkan beliau gagal ujian doping dan pingat emasnya ditarik balik.Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin dalam satu kenyataan hari ini berkata, ketiadaan catatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Osman Osman via iniblogke
3 hours and 50 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »