Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Food hunt!

Found a great place for great food? Blog about it and tag your entry with 'food' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

(Costly) Ikan Sedap Dan Termahal Di Malaysia

Malaysia adalah negara yang sangat terkenal dengan pelbagai jenis makanan yang sedap. Makanan di Malaysia boleh dilabel dari kategori paling mahal hingga paling murah. Jadi di sini saya senarai tiga ikan sedap paling mahal di Malaysia. Ikan Empurau Ikan Empurau berharga RM550 sekilogram. Ikan air...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog FaizFlif FaizFlif via Forsaken Arctron
42 minutes ago.

 

#12: Big Bad Wolf

Assalamualaikum. Wahai pembaca-pembaca sekalian, dengan bangganya Mario umumkan yang tadi Mario singgah ke... *drum rolls*[creds: kakak Mario]Hahaha. Mario memang jenis yang pantang sikit kalau terdengar perkataan "Big Bad Wolf", mesti nak tahu bila dan kat mana Big Bad Wolf nak mendarat. Biasanya, Big Bad...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Mario Mario via [ M A R I O ]
55 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
1 hour and 56 minutes ago.

 

ADI PUTRA SI GENIUS MATEMATIK TIDAK BERTAULIAH

Assalamualaikum Adi Putra, saya harap Adi Putra dalam keadaan sihat sejahtera. Terlebih dulu izinkan saya memanggil Adi Putra sebagai Adi. Saya sebenarnya salah sorang peminat Adi. Namun bukanlah meminati Adi kerana pintar matematik dalam usia yang muda, tetapi saya lebih meminati potensi Adi kepada dunia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
2 hours and 32 minutes ago.

 

Kisah Anak Syurga Maryam Farihah Milik Ruqayyah Farhani

Kisah Anak Syurga Maryam Farihah Milik Ruqayyah Farhani Kisah Anak Syurga Maryam Farihah Milik Ruqayyah Farhani Kisah Anak Syurga Maryam Farihah Milik Ruqayyah Farhani. Ini sememangnya kisah yang patut dijadikan iktibar buat semua. Seorang ibu muda yang juga siswazah Universiti Al-Azhar, Mesir menarik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
2 hours and 55 minutes ago.

 

Harga Bayaran Tiket Masuk Festival Floria Putrajaya 2015

SENARAI HARGA TIKET FLORIA PUTRAJAYA 2015Karnival Floria Diraja Putrajaya 2015 akan bermula 30 Mei hingga 7 Jun depan. Seperti tahun sebelumnya, pihak penganjur akan mengenakan bayaran masuk ke festival berkenaan. Ini selaras dengan hasrat mereka untuk menjadikan program ini lebih eksklusif dan mampu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog qronaldo7 qronaldo7 via Kafe Que vs Mamak Stall
3 hours and 28 minutes ago.

 

Cinta satu sekolah 2

Lalu je tepi aku ..tapi macam tak nampak aku ..bila pandang kau ..kau pun hilang tanpa tegur aku ..mungkin kau yang tak tau..yang dah lama aku ushar kau .. Alah bukan apa ..aku minat kau sebenarnya ..bila kau senyum..aku harap kau senyum kat aku ..walau aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog diaqadisha diaqadisha via Dream Night
3 hours and 40 minutes ago.

 

ISTERI CURANG PENGGAL KEPALA SUAMI

GUTIERREZ (kiri) dan isterinya, Maria. ISTERI CURANG PENGGAL KEPALA SUAMI   Seorang wanita mengaku membunuh suaminya sendiri selepas rahsianya menjalinkan hubungan sulit dengan lelaki lain diketahui mangsa. Video Maria Hernandez, 32, dan adik lelakinya Hector Gutierrez, 22, ditahan dan dituduh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog relevan relevan via OHgasak.Com
4 hours and a minute ago.

 

AJAK SHAHROL (SHIRO) TIBA TIBA JADI PAKAR KEWANGAN

Mesti ramai yang nak tahu macam mana dua pelawak boleh jadi seseorang yang expert tentang kewangan? Bagaimana mereka berdua boleh membantu memberi anda tips menguruskan kewangan? dan dimana anda boleh mendapat tips menguruskan kewangan dari mereka?Kalau nak tau sangat meh tengok sendiri kat sini||V Fulamak,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via Dunia Melekit Ku
4 hours and 24 minutes ago.

 

Iker Casillas Cadang Real Madrid Dapatkan De Gea

Iker Casillas mendedahkan bahawa dia yang mencadangkan agar Real Madrid mendapatkan David De Gea sebagai penggantinya di kelab gergasi itu pada musim depan.Casillas mendakwa, cadangan itu diberikan kepada Presiden Real Madrid, Florentino Perez ketika ditanya tentang penggantinya."Florentino bertanya, jika...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
4 hours and 27 minutes ago.

 

Gadis Rakam Aksi Lelaki Melancap Di Dalam Kereta

Rakaman video aksi tidak senonoh seorang lelaki melancap di kawasan tempat letak kereta tersebar di laman sosial.Lelaki tersebut dilihat amat asyik dengan ‘kerjanya’ sambil membiarkan pintu kenderaannya terbuka separuh.Menurut sumber, insiden yang menjijikkan itu berjaya dirakam di Kuantan, namun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
4 hours and 46 minutes ago.

 

TUN MAHATHIR BERI AMARAN KEPADA BANK NEGARA

Kuala Lumpur – Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad memberi amaran kepada Bank Negara Malaysia (BNM) hari ini, ia boleh dianggap bersalah kerana cuba menutup “pembohongan” dibuat 1Malaysia Development Bhd (1MDB), susulan keengganan bank pusat itu mendedahkan butiran mengenai laporan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
5 hours and a minute ago.

 

Fatimah binti Asad - Pengganti Khadijah dan Abu Thalib

بِسْـــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيمPada tahun ke-9 hijrah, Ummul Mukminin Khadijah pulang ke rahmatullahi menghadap ilahi. Rasulullah saw sangat sedih atas pemergian Khadijah, ini kerana Khadijah adalah orang yang paling banyak membantu perjuangan Rasulullah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog selim1234 selim1234 via mselim3.blogspot.com
5 hours and 3 minutes ago.

 

Isteri Sam Bunkface, Aida Azira Kini Berhijab?

Sejuk hati kami jika ini merupakan penghijrahan atau perubahan yang cuba dilakukan oleh isteri penyanyi Sam Bunkface, Aida Azira yang dilihat memuat naik gambar dirinya yang terbaru mengenakan hijab.Bukan sahaja Aida malah Sam juga turut memuat naik gambar yang sama dengan kapsyen agar mereka sentiasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Mia Allesya Blog
5 hours and 12 minutes ago.

 

Microsoft Malaysia Opens Additional Two Microsoft Authorized Reseller

Microsoft Malaysia today announced that it will be opening additional two Microsoft Authorized Reseller stores this weekend. These stores, situated in The Gardens Mall and One Utama, will be open for business from Saturday, 30th May and Sunday, 31st May respectively.Two Additional Microsoft Authorized...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
5 hours and 25 minutes ago.

 

MAK BAPAK SIBUK BEROMEN BIAR ANAK MAIN SENDIRI KAT TEMPAT AWAM

Bukan la kata aku ni mak yang memang prihatin sangat tapi aku antara jenis mak yang overprotect jugak nak2 lagi kat luar tempat awam yang ramai orang. Nak lepak2 online sambil biar je anak bermain memang bukan jenis aku. Setiap pergerakkan anak aku tu memang tak lepas mata aku pandang. Sebab dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
5 hours and 30 minutes ago.

 

Siti Nurhaliza Kesal Difitnah Sudah Bercerai

Jika sebelum ini Datuk Siti Nurhaliza pernah membangkitkan perkara yang sama berkaitan laporan palsu daripada blog tempatan, namun perkata tersebut tidak berhenti di situ apabila ada yang sanggup melaporkan beliau sudah bercerai dengan suaminya.“Ya Allah , hanya Dikau yang Maha Besar lagi Maha Berkuasa.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Mia Allesya Blog
5 hours and 31 minutes ago.

 

INI SEBAB KENAPA HONG KONG BEST PADA MUSIM PANAS

Sapa yang nak bercadang ke hong kong elok la tengok ni. Penting untuk korang tahu bila masa yang sesuai apa yang best di hong kong. Hong Kong Mempunyai empat musim setahun. Musim panas di hong kong adalah dari bulan Jun hingga Ogos.Nak tahu apa yang best sepanjang musim panas di Hong Kong tempat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via Dunia Melekit Ku
5 hours and 44 minutes ago.

 

Punca Sharifah Shahira Disisihkan

Pelakon dan pengacara, Shira mendedahkan kerjaya seninya tersekat kerana disisihkan gara-gara dia bekejra sebagai deejay di Ultra FM.Shira atau nama sebenarnya Sharifah Shahirah Syed Abu Bakar, 40, berkata, tawaran menjadi hos di saluran televisyen juga gagal diterimanya kerana tugas itu."Saya pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Mia Allesya Blog
5 hours and 46 minutes ago.

 

Ibu Bunuh Dan Kerat Orang,Ikuti Apa Kata Anak Mona Fendy

Gambar lelaki di atas ini hanya sekadar hiasanIni ialah petikan luahan isi hati anak mona fendy:“SIAPA yang ingin dilahirkan sebagai anak pembunuh? Saya tidak minta dilahirkan sebagai anak Mohd Affandi, tetapi Tuhan sudah menentukan begitu. Saya tidak pernah menyesal dilahirkan ke dunia. Sebagai seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
6 hours and 2 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »