Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Chinese New Year!

Chinese New Year is here! Share with us your celebration and tag 'cny' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

At least 5 gold mines in M'sia are under foreign listed companies

While gold mining is not a new business activity in Malaysia, it does not seem to have any significant domestic capital market participation.But the striking fact remains that at least five of the country's gold mines are part of the assets of many listed companies abroad.Among them is a Raub mine...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog XinMining XinMining via 辛 Xin Mining
38 minutes ago.

 

The Entertainer Asia Malaysia 2016 Launch @ Nerovivo, Kuala Lumpur

Another year has passed, we have entered the second month of 2016. Here's a backdated post onThe Entertainer Asia Malaysia 2016 Launch which was held at Nerovivo, Kuala Lumpur earlier this year. I had the opportunity to attend the launch, like I did last year and the year before. Check out below on...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
1 hour and 3 minutes ago.

 

Mining of huge M'sian gold deposits affected by rocky issues

GOLD mining may not be a new activity in Malaysia but it is sad to see minimal efforts being taken to develop the lucrative business on a larger scale.This is particularly when the country is endowed with huge gold deposits stretching from the major Eastern Gold Belt stretching from Kelantan, ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog XinMining XinMining via 辛 Xin Mining
1 hour and 27 minutes ago.

 

Eina Azman... ,Sarat Mengandung Pun Nak Photoshoot

6 FOTO Maternity Photoshoot Datin Paduka Eina Azman.: 6 FOTO Maternity Photoshoot Datin Paduka Eina Azman.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
1 hour and 45 minutes ago.

 

The Great View Of Panuba Inn Resort Tioman Island

Panuba Inn Resort is located on a private bay ,up north of Tioman Island that’s off white sandy beaches, fascinating marine life and turquoise sea. Situated in 2 acres of beautiful forest on a hill side with far reaching views of the sea . Nearby to any attraction/places of interest While the resort...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminto aminto via Ohmakden
2 hours and 9 minutes ago.

 

Dakwah Nabi Sulaiman A.S. Kepada Ratu Balqis

Ketika Ratu Balqis menerima sepucuk surat daripada Raja Sulaiman a.s, ratu itu telah bermesyuarat terlebih dahulu dengan mengumpulkan pendapat berhubung pendirian yang harus ditegakkan untuk mendepani seruan Tauhid oleh raja Bani Israel tersebut.Dakwah Nabi Sulaiman A.S. Kepada Ratu Balqis: Gambar sekadar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog waazin waazin via OhDunia.My
4 hours and 20 minutes ago.

 

WOW...11 Tahun Tak Makan Nasi...Lihatlah Badannya

“Sampai sekarang tak makan nasi”- Wanita ini berjaya turunkan sebanyak 72kg. Respect!:

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
5 hours and 16 minutes ago.

 

Tindakan Pantas Bomba Selamatkan Lapan Unit Kedai Di Bangsar

KUALA LUMPUR: Tindakan pantas anggota bomba berjaya menyelamatkan sederet lapan kedai daripada musnah dijilat api di Jalan Telawi 3, Bangsar di sini, pada Sabtu.Kedai yang terbakar adalah sebuah kedai buku dan alat tulis.Baca selengkapnya

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog waazin waazin via OhDunia.My
5 hours and 20 minutes ago.

 

Kisah Cinta Berakhir 2 Kali Kerana Sambung Belajar Namun Akhirnya Berbaloi Apabila...

Jodoh pertemuan ajal maut semua di tangan Allah. Jika sudah ditetapkan olehNya bahawa dia adalah jodoh kita yang terbaik pastinya akan bertemu jua. Namun untuk mempertahankan sesebuah perhubungan itu bukanlah sesuatu yang mudah. Banyak benda yang nak kena hadap!.Baca selengkapnya

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog waazin waazin via OhDunia.My
5 hours and 41 minutes ago.

 

Aneh..Mati Kerana Kulit Telur

Aneh..Mati Kerana Kulit Telur

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
5 hours and 43 minutes ago.

 

Panduan Cara Lulus Peperiksaan MUET

Panduan untuk lulus peperiksaan MUET. Ramai calon peperiksaan untuk tahun 2016 sedang mencari sumber rujukan, serta panduan peperiksaan ini bagi menghadapi peperiksaan yang amat penting untuk menilai penguasaan Bahasa Inggeris. Paling penting, mereka perlu lulus dengan cemerlang, atau setidak-tidaknya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via inFamous House Husband Blogger
6 hours and 23 minutes ago.

 

Bajet Tak Sampai RM100, Wanita Ini Hanya Buat Pelamin Secara DIY.. Cantik Gila Pula Tu

Sekarang ni dah trending bila pelamin buat sendiri sahaja atau pun DIY (Do It Yourself). Anda pun perasan sejak kebelakangan ni ramai pengguna FB dan Twitter kongsikan gambar-gambar pelamin yang hanya menggunakan kayu palet sahaja.Baca selengkapnya

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog waazin waazin via OhDunia.My
6 hours and 43 minutes ago.

 

9 Sebab Anak Menjadi Degil

9 Sebab Anak Menjadi Degil9 Sebab Anak Menjadi DegilPertama kita perlu tahu apakah yang dinamakan degil. Degil ialah bila sesaorang itu tidak mahu melakukan apa yang kita minta dia melakukan. Atau membuat apa yang kita tidak mahu dia melakukan.Kenapakah ini berlaku? Ini adalah kerana kedua-dua pihak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog afif92 afif92 via dePalmaSP
8 hours and 26 minutes ago.

 

Tips Menabung – Simpan Duit Syilling

Kata pepatah, sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Saya praktikkan salah satu tips menabung iaitu Simpan duit syilling dan inilah hasil terkini tabungan si syilinng lebih kurang 3-4 bulan: Tabung Teddy Bear ready untuk dikira hasilnya. Alhamdulillah, di pejabat ada kemudahan untuk tukarkan duit syilling.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eyriqazz eyriqazz via Eyriqazz.com
10 hours and 5 minutes ago.

 

USTAZ KONGSI CERITA DUA KALI DIGANGGU MAKHLUS HALUS

Shahrun Nizan melakonkan semula bagaimana makhluk itu mengganggunya. Foto : Sinar Online. Seringkali kita mendengar kisah-kisah gangguan makhluk halus. Tak dinafikan ada yang percaya dan ada juga yang tidak percaya apabila mendengar kisah-kisah ini. Namun bagi mereka yang pernah merasai sendiri pengalaman...

1Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
10 hours and 13 minutes ago.

 

Misteri BAs PAHALA KENCANA Dari Jalanraya Tiba-tiba Berada Di Tengah Hutan Belantara

Nyata!! Ada Mesin Waktu Dalam Sekejap Dari Jalan Raya Bus Ini Tiba-tiba Pindah Ke Tengah Hutan:

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
10 hours and 16 minutes ago.

 

8 Idea Bina Reban Ayam Menarik

Bila sebut reban ayam, pasti akan ada terbayang akan baunya yang tengit menusuk hidung. Bau reban ayam, apatah lagi bau taik ayam candu merupakan antara bauan trademark kehidupan serba menyeronokkan di kampung. Saya pernah ada reban ayam yang cukup besar di kampung. Cukup besar sehingga boleh memuatkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via inFamous House Husband Blogger
10 hours and 30 minutes ago.

 

INFO: RAMUAN MENGHINDARKAN DIRI DARI PENYAKIT, MINUM SETIAP PAGI KETIKA PERUT KOSONG

Ini adalah minuman yang luar biasa yang diperbuat daripada bahan-bahan tulen semulajadi dan mempunyai manfaat yang sangat besar pada kesihatan anda dan tubuh. Ini terdiri daripada bawang putih, lemon, air dan halia. Berikut adalah cara untuk menyediakan: Bahan:Satu halia kecil (3-4cm)4 lemon4 bawang putih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
10 hours and 34 minutes ago.

 

INFO: 6 JENIS MAKANAN YANG MENGANDUNGI CACING

Seorang anak wanita (Xiao Yan) sepanjang 6 bln ini kerap alami sakit kepala. Lantaran tdk tahan pada akhirnya gadis ini memeriksakan diri ke doktor. Sesudah di check ternyata ada seekor cacing putih tengah berenang di otaknya! Berdasar pada pengamatan, mungkin saja Xiao Yan makan sayur mentah atau daging...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
10 hours and 54 minutes ago.

 

Kereta Terbakar, Tiga Termasuk Wanita Terselamat

Sungai Buloh – Tiga warga Thailand, termasuk seorang wanita terselamat apabila kereta dinaiki terbakar selepas terbabit dalam kemalangan berhampiran Merbau Sempak, di sini, awal pagi tadi.Baca selengkapnya

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog waazin waazin via OhDunia.My
10 hours and 59 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »