Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

Malaysia Day!

16th September marks Malaysia Day to commemorate the establishment of the Malaysian federation on the same date in 1963. What does this day mean to you? Blog about Malaysia Day and tag 'HariMalaysia' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

Siapakah Kekasih Baru Luna Maya Yang Dikenali Sebagai Mr. R?

“Oh, iya dong lupakan yang lama (senyum). Saya sekarang 100% bahagia. Walaupun saya sering sibuk dengan kerja-kerja saya tapi dia seorang yang sangat memahami. Lagipun dia juga sibuk dengan kerjanya,” kata Luna Maya mengesahkan dia kini sudah mempunyai kekasih baru.Luna Maya ditemui pada majlis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
9 minutes ago.

 

Pesan Abby Abadi Pada Norman Hakim

Tak ada yang lebih sejati dari kasih sayang ibu bapa. Korang yang masih mempunyai ibu bapa tu, hargailah mereka sementara masih ada. Hah! Apasal pulak kami emo pagi-pagi ni?Sebenarnya, kami tersentuh apabila membaca pesanan aktor kacak, Norman Hakim kepada anaknya, Maria Danisha Hakim sempena ulang tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
28 minutes ago.

 

Mengenal Perosak Jantung dan Pembuluh Darah

Statistik Kementerian Kesihatan menunjukkan, penyakit jantung penyebab kematian nombor satu di Malaysia yang merangkumi 16.5 peratus kematian di hospital sepanjang 2008. Malah, anggaran penyakit jantung koronari di negara ini adalah 40,000 kes baru setiap tahun bagi 28 juta penduduk dan kematian akibat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abutausi abutausi via Hidup Sehat | Kekalkan gaya hidup yang sehat
48 minutes ago.

 

KISAH MENYAYAT HATI BAPA ANAK INI [WAJIB BACA]

Seorang pengguna facebook, ARieda Akhtar U'waisyah telah memuat naik gambar dan caption yang pasti menyentuh hati pembaca. Kisah seorang bapa ini pasti mampu membuat korang menangis.Baca kisah yang dikongsikan di bawah:- Coretan semalam..tersua dan lunch dgn hamba Allah ini merupakan bapa muda awal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via ISU PANAZ !
49 minutes ago.

 

Puteri Sarah Liyana, isteri Syamsul Yusof kemalangan teruk

Isteri kepada Syamsul Yusof iaitu Puteri Sarah Liyana terselamat dalam satu kemalangan di Ukay Perdana, Hulu Kelang, Selangor, baru-baru ini. Kejadian tersebut telah dikongsi oleh ibu mertuanya Datin Patimah Ismail di laman sosial beliau."Alhamdulillah menantu saya Putri Sarah selamat dlm kemalangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
55 minutes ago.

 

TAKKAN LA MEDIA MELAYU NAK BOIKOT KONSERT SHILA AMZAH TANPA SEBAB

Dua tiga hari ni dok baca jugak kontroversi pasal penyanyi shila amzah yang meluahkan rasa kecewa kat laman sosial katanya konsert dia haritu tak dapat liputan @ publisiti dari media melayu katanya dia puji media cina yang support gila konsert dia. Sempat jugak dia sendiri media melayu yang katanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
1 hour ago.

 

ATUK UPAH JADIKAN CUCU SENDIRI SEBAGAI UMPAN UNTUK ORAL SEKS

Kuala Lumpur: Datuk RM5. Mungkin itu gelaran yang sesuai buat seorang lelaki warga emas yang selera jijik iaitu melakukan s#ks oraI terhadap beberapa kanak-kanak perempuan di sekitar rumahnya dengan membayar RM5 kepada mangsa.Lelaki berusia 61 tahun itu dipercayai menggunakan cucu perempuannya sebagai umpan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via ISU PANAZ !
1 hour and 9 minutes ago.

 

5 Best dressed Celebrity Couples

5 Best dressed Celebrity Couples Gracing the red carpets in their flawless ensembles or strolling the streets in the chic casuals, some celebrity couples are so fashionable entwined that they are never seen wearing anything other than perfection. It takes two to make it to the list of best dressed celebrity...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog vuong184 vuong184 via Fashion trends
1 hour and 11 minutes ago.

 

Jurnal Sang Celaru - Nota 206

3 Jun 2014Sukma ini tidak pernahlelah melawan kesepian,Walaupun ianya tahu padaakhirnya kesepian tetapakan menang...- 12.50 a.m -

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Hidup Seorang Aku
1 hour and 36 minutes ago.

 

Sebab Lelaki Pakai Boxer

Assalamualaikum. Haaa...topik kali ni pasal kenapa lelaki pakai boxer. Post ni xde unsur lucah ye. So selamat untuk semua org nak baca. Jgn risau lh ye. Post ni lebih berkaitan dengan kesihatan untuk kau lelaki. Perempuan pun boleh jugak untuk mengetahui serba sedikit perihal lelaki yg memakai boxer. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sainiseli sainiseli via Official Saini Seli
1 hour and 37 minutes ago.

 

Taman Seribu Bunga Ayer Keroh

Hari Ahad yang lepas tak tahu nak pergi mana, so aku bawa mak jenjalan. Kali ini destinasi kami adalah Taman Seribu Bunga. First time kitorang datang sini. Masuk pun free. Memang teruja la kan bila ada tempat boleh masuk percuma ini.. hehe. Tempat dia ini terletak di ayer keroh berhadapan dengan pejabat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zuriey86 zuriey86 via - From Heart To Heart -
1 hour and 39 minutes ago.

 

Tiffany (Girls Generation) Akhirnya Buka Akaun Instagram

AHLI kumpulan Girls Generation iaitu Tiffany akhirnya membuka akaun Instagram pada Selasa lalu selepas didesak oleh peminatnya.Soompi melaporkan Tiffany turut memuat naik sebuah video khas buat peminatnya dan memberitahu ia adalah akaun rasmi miliknya.Pada hari pertama akaun yang menggunakan nama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog harianlive harianlive via HMETROLIVE
3 hours and 24 minutes ago.

 

10 Real Weddings Planned on a Budget

If youve ever thought working with a tightwedding budget meanssacrificing allsense of style, I inviteyou to think again. Because, believe it or not, weve managed to round up 10 budget-friendly affairs that are out to prove that handmade can be oh-so-chic.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arieon arieon via SabahWedding.com
3 hours and 35 minutes ago.

 

Malaysian Samsung Galaxy Note 8.0 (GT-N5100) received firmware update to Android 4.4.2 (Kitkat)

After a long waiting period, the Malaysian Samsung Galaxy Note 8.0 (GT-N5100) finally received its OTA firmware update to Android 4.4.2 (Kitkat) from previous Android 4.2.2 (Jelly Bean). The build number of this update is: KOT49H.N5100XXDNH3, with Android version 4.4.2, baseband version N5100DXDNG1.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ppfoong ppfoong via The 8th Voyager
3 hours and 46 minutes ago.

 

5 Must Try Flat Shoe Trends from Australian Fashion Week

5 Must Try Flat Shoe Trends from Australian Fashion Week Whether you want to consider on or off the runway, flat shoes literally stole the show during the Australian Fashion Week. Fashion photographers were fed with more options of flats than they had possibly imagined. Ranging from celebrities to models...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog vuong184 vuong184 via Fashion trends
3 hours and 50 minutes ago.

 

Pengguna mungkin memerlukan storan yang LEBIH untuk iOS8

Mulai semalam pengguna sistem operasi Apple iPhone sudah boleh menaiktaraf sistem operasi kepada sistem terbaru yang paling canggih digelar sebagai iOS8.Kehadiran iOS8 yang memberikan lebih banyak fungsi kesihatan serta penambahbaikan lain telah menjadikan sistem operasi kali ini memerlukan lebih 1GB storan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog TigaPara TigaPara via TigaPara
4 hours ago.

 

20 Kelebihan Wanita

20 Kelebihan Wanita. Doa wanita itu lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasullah SAW akan hal tersebut, jawab baginda,  “Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia.” Wanita yang solehah (baik)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alim711 alim711 via Satu Nama Seribu Cerita
4 hours and 2 minutes ago.

 

Legoland Malaysia labur lebih RM6 juta untuk model Star Wars

Paparan model Lego Star Wars Miniland itu dilancarkan semasa sambutan ulang tahun kedua Legoland Malaysia.KUALA LUMPUR: Legoland Malaysia Resort melabur lebih RM6 juta untuk daya tarikan terbaharunya, paparan model 'Lego Star Wars Miniland', pembangunan terbesar di Legoland Malaysia tahun ini.Ini merupakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
4 hours and 58 minutes ago.

 

Bahasa Badan Ketika Di Temuduga

Penemuduga dapat mengetahui banyak perkara tentang diri anda dengan memerhatikan gerak-geri anda semasa di temuduga.Contoh bahasa badan:1) Bongkokkan badan anda ke hadapan sedikitMenunjukkan anda berminat dan menumpukan sepenuh perhatian2) Sentiasa memandang tepat ke arah wajah penemu dugaMenunjukkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sazhar890 sazhar890 via Kerjaya Hunt
7 hours and 49 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »