Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Goods and Services Tax

GST was enforced on April 1. How did it affect you? Share your thoughts and tag 'GST' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

Bank Rakyat Untung RM541.83 Juta Suku Pertama 2015

KUALA LUMPUR 25 April - Bank Rakyat mengumumkan untung sebelum cukai dan zakat sebanyak RM541.83 juta bagi suku tahun pertama berakhir 31 Mac 2015, meningkat 1.4 peratus daripada RM534.13 juta pada tempoh sama tahun lalu. Untung bersih juga meningkat kepada RM478.8 juta berbanding RM460.14 juta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
5 minutes ago.

 

Khairy Nafi Wujud Gerakan Jatuhkan Najib

BUKIT MERTAJAM 25 April - Ketua Pemuda Barisan Nasional (BN), Khairy Jamaluddin menafikan wujudnya gerakan dalam Pemuda UMNO untuk menjatuhkan kepimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak. Khairy berkata, isu itu sengaja ditimbulkan portal dan blog propembangkang untuk melagakan Pemuda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
59 minutes ago.

 

Pertandingan 4 Penjuru di Permatang Pauh

BUKIT MERTAJAM 25 April - Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Permatang Pauh pada 7 Mei ini menyaksikan pertandingan empat penjuru membabitkan calon Barisan Nasional (BN), Parti Keadilan Rakyat (PKR) serta dua calon bebas. Pengesahan nama calon yang bertanding diumumkan Pegawai Pengurus Pilihan Raya, Jusni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
1 hour and 17 minutes ago.

 

Rahsia Warna Air Kencing

Rahsia Warna Air Kencing | Assalamualaikum . Air kencing adalah bahan kumbahan cecair badan yang disingkir oleh buah pinggang melalui proses penapisan dari darah yang dikenali sebagai kencing dan dikeluarkan melalui urethra . Metabolit pada peringkat sel / selular menghasilkan banyak sebatian kumbahan ,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Parihh Parihh via Blog Parihh
1 hour and 33 minutes ago.

 

Siaran Langsung Felda United vs Pahang

Siaran Langsung Felda United vs Pahang 25 April 2015. Antara perlawanan tumpuan hujung minggu ini dalam saingan Liga Super 2015. Felda United kini pada tahap terbaik dan Pahang semakin menemui sentuhan kemenangan. Perlawanan yang menjanjikan saingan sengit. Perlawanan Felda United vs Pahang akan berlangsung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mysensasi mysensasi via MySensasi
1 hour and 56 minutes ago.

 

Apa di dalam Mikrocip Komputer

Sebelum ini admin pernah memuat naik satu video tentang mikrocip komputer. Namun masih belum berpuas hati dan curious ingin tahu dan berkongsi dengan pembaca MajalahSains.Com apa sebenarnya di dalam mikrocip. Sumber NISEnet

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Majalah Sains
3 hours and 39 minutes ago.

 

Sudah Dijangka : Wan Azizah Kembali Bertanding di Permatang Pauh

BUTTERWORTH, 25 April - Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sekali lagi dipilih sebagai calon parti itu untuk bertanding bagi pilihan raya kecil (PRK) kawasan Parlimen Permatang Pauh. Pengumuman dibuat Timbalannya yang juga Menteri Besar Selangor, Mohamed...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
4 hours and 40 minutes ago.

 

Penglihatan Pelangi Kembar Empat, Apa Maknanya Bagi Muslim?

Pelangi adalah salah satu fenomena keindahan alam, tanda kebesaran Allah s.w.t. Cahayanya yang nampak beraneka warna membuat pemandangan langit mempesona. Itu baru satu pelangi. Bagaimana jika empat pelangi menghiasi langit dalam satu waktu? Pelangi kembar empat merupakan fenomena langka. Jarang terjadi.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
4 hours and 59 minutes ago.

 

KEPALA BUDAK 3 TAHUN TERSANGKUT DI AMPAIAN (VIDEO)

SEORANG pekerja asing mendapat perhatian meluas di Internet selepas menjadi hero dengan menyelamatkan seorang bayi yang kepalanya tersepit pada pagar balkoni sebuah apartmen di Singapura, semalam.Menurut laman alvinology.com, insiden penuh mendebarkan itu berlaku kira-kira pukul 1 petang di Blok 371, Jurong...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
9 hours and 46 minutes ago.

 

Video Senaman Kuruskan Badan Bakar Lemak Di Perut

Assalamualaikum. Video Senaman Kuruskan Badan Bakar Lemak Di Perut. Jom kita layan video yang saya rasa mudah, sesuai tak susah sangat, dan insyaAllah berkesan untuk turunkan berat badan. Jom bakar []

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmd hafizmd via HAFIZMOHD.COM
10 hours and a minute ago.

 

WANITA ASING BERGADUH SEPARUH BOGEL DI PETALING STREET (VIDEO)

VIDEO yang dimuat naik di Youtube memaparkan pergaduhan dua wanita sehingga salah seorangnya tampil membuka baju telah mencetuskan kekecohan di media sosial dan menjadi viral.Daripada rakaman wanita yang bertindak berani membuka baju pada mulanya dihalang seorang wanita lain dipercayai peniaga di Petaling...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
10 hours and 5 minutes ago.

 

Panduan Peperiksaan Online Penolong Pegawai Penguatkuasa N27

Panduan Peperiksaan Online Penolong Pegawai Penguatkuasa N27 akan membantu calon dengan nota, contoh soalan dan tips lulus peperiksaan dengan mudah ada di sini. Teruskan bacaan anda. Informasi berkaitan Penolong Pegawai Penguatkuasa Gred N27 adalah seperti berikut: Kumpulan: Sokongan Kem/Jab:Pelbagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mikael mikael via Informasi Kerjaya
10 hours and 46 minutes ago.

 

Apple Watch begins global launch

Official Apple outlets in the Japanese capital were quiet Friday, with none stocking the smartwatch that the California company is hoping will give it a leading position in the world of wearables.The Apple Watch debuted in selected global markets Friday with sales limited to clients who had pre-ordered...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
10 hours and 54 minutes ago.

 

Anak berselfie ketika ibu dan teman wanita bergaduh

KUALA LUMPUR: Apakah tindakan yang paling afdal dilakukan jika ibu dan teman wanita sedang bergaduh? Pastinya bukan merakam video secara selfie.Namun itulah yang dilakukan oleh seorang remaja lelaki dari Amerika Syarikat ini. Apabila ibu dan teman wanitanya sedang bergaduh, dia bertindak merakam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
11 hours and 16 minutes ago.

 

Kejohanan Bola Tampar MSSD Sabak Bernam 2015

Kejohanan Bola Tampar MSSD Sabak Bernam telah melabuhkan tirainya kelmarin. Apa yang pasti, penguasaan sekolah agama telah menjadi kuasa baru bola tampar yang selalunya di dominasi oleh sekolah yang mempunyai kaum cina. SAM Sungai Haji Dorani telah mengungguli johan bawah 15 dalam acara lelaki dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maruk maruk via lensapujangga.com
11 hours and 20 minutes ago.

 

Menarik Foto Lawak Giler -681

Salam semua pembaca blog gaban comel kali ini admin nak kongsi gambar-gambar yang pelik, aneh dan lucu untuk kita hilangkan tekanan setelah sehari suntuk kita menjalani kehidupan kita .Gambar-gambar ini dikutip di internet, untuk paparan di blog gaban comel ini untuk kita segarkan semula minda kita .

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zamrispoon zamrispoon via Gaban Comel
12 hours and 10 minutes ago.

 

Iklan Pelik ,Aishwarya Rai Di Kecam Hebat

PELAKON terkenal Bollywood Aishwarya Rai Bachchan telah dikecam oleh pengamal media sosial selepas bergambar untuk sebuah iklan yang dianggap rasis.Read more »

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
12 hours and 50 minutes ago.

 

Korean Drama - My Lovable Girl

Hhhmmm... Berdasarkan statistik penulisan blog aku sejak kebelakangan ni, aku jangkakan yang entri kali ni mungkin entri yang terakhir untuk bulan April. Tapi jangkaan je la. Lets hope supaya aku rajin dan ada masa untuk up satu lagi entri dalam bulan ni ye. Hehehe...Review kali ni pasal citer My Lovable...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aswadz aswadz via So Full of Myself
12 hours and 54 minutes ago.

 

Health card expired, leukemia patient faces death

Nowaday. the cost of health is very expensive. Djamilatou Maiga, a Montreal woman suffering from leukemia and could soon be facing death because her public health care card has expired. She come from Mali to Canada nine years ago and found about her illness in February 2012. Maiga requires emergency bone...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Health Blog Centre Info
13 hours and 30 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »