Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

The Festival of Lights!

It's Deepavali this week! How did you celebrate the festival of lights? Tell us about it and tag 'deepavali' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

Aksi Remaja Bercium, Berpelukan Yang Tersangat ANNOYING

Sejak kebelakangan ini ramai diantara remaja-remaja melayu yang suka bersosial di pusat hiburan bagi memuaskan kehendak nafsu mereka semasa muda. Tak dinafikan ramai diantara remaja masa kini yang tidak memikirkan kesan apabila melakukan benda-benda seperti ini terhadap masyarakat dan terutamanya kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
20 minutes ago.

 

The Festival Of Lights

Hindus in Malaysia will be celebrating The Festival of Lights on the 22nd October which is known as Deepavali (deep lamp, vali array) in Malaysia and as Diwali in India but they are essentially the same celebration. In...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog p1networks p1networks via P1 eSocial | Build For More Interaction
38 minutes ago.

 

Penjelasan Ustaz Mohd Iqbal Parjin, Ustaz Jemputan Program Sentuh Anjing

Ustaz Mohd Iqbal Parjin atau gelarannya Ustaz Abu Zulfaqar, adalah ustaz yang dijemput oleh pihak penganjur program 'I Want to Touch a Dog' (IWTTAD). Dari pengakuan, luahan hati dan permohonan maaf beliau dalam isu ini, nyata seperti ada 'miss communication' di antara pihak penganjur dengan beliau. Di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
50 minutes ago.

 

Van Gaal Percaya Manchester United Boleh Juarai EPL

WEST BROMWICH, United Kingdom Pengurus Manchester United, Louis van Gaal menegaskan pasukannya masih boleh mengatasi pendahulu Liga Perdana Inggeris, Chelsea, biarpun wujud jurang 10 mata antara kedua-dua pasukan. Namun, keputusan seri 2-2 dengan West Brom awal pagi tadi menuntut pasukan Van Gaal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Eberita Eberita via Eberita.org
54 minutes ago.

 

Resepi Jeruk Mangga Asam Boi

Resepi Jeruk Mangga Asam Boi Assalammualaikum dan salam sejahtera. Akhir-akhir ini famous Jeruk Mangga Asam Boi kan? Walaupun admin tidak begitu menggemari makanan yang masam tetapi bila tengok jeruk tersebut rasa mengiurkan pula. Disini admin ingin kongsikan Resepi Jeruk Mangga Asam Boi dari blog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fyna85 fyna85 via Blog Fyna
59 minutes ago.

 

Dialog Tepi Tangga | Najis

Assalamualaikum. Waalaikumussalam. Dari mana? Aku dari kelab tadi. Ada pelancaran program baru. Ha, kebetulan! Aku pun sedang nak rancang satu program ni. Kamu boleh tolong? Boleh saja kalau kena dengan bayaran. Ha. Ha. Ha....

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tehramuan tehramuan via tehramuan
1 hour and 13 minutes ago.

 

Kemesraan Elfira Loy Dan Baim Wong, Wak Doyok Kecundang

Pastinya Wak Doyok adalah orang yang paling kecewa melihat kemesraan yang terjalin di antara Elfira Loy dan Baim Wong ini. Apa tidaknya, Baim Wong telah menjemput Elfira Loy untuk menjadi peneman dirinya ketika menghadiri majlis perkahwinan Raffi Ahmad. Satu ketika dahulu, Baim Wong pernah secara bergurau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
1 hour and 16 minutes ago.

 

Asal Usul Mickey Mouse

Pada umumnya Animasi dibagi kedalam 2 (dua) bentuk yaitu animasi 2 Dimensi dan animasi 3 dimensi. Perbedaan yang mendasar dari dua buah jenis animasi itu sendiri tentunya terletak dalam dimensi, secara sederhana animasi 2 dimensi diwakili dengan koordinat x dan y yang membentuk daerah sedangkan animasi 3...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izzulfiq izzulfiq via Killjols
1 hour and 20 minutes ago.

 

Punca Pekin Ibrahim Tolak Dua Tawaran Filem

Diam-diam ubi berisi adalah pepatah yang sesuai untuk menggambarkan personaliti yang ada pada pelakon berkarisma, Pekin Ibrahim. Bakat dan kehebatannya di pentas lakonan tidak perlu dijelaskan lagi apabila menyoroti kembali kejayaan hasil kerja anak kelahiran negeri Kelantan ini.Selain bakat lakonannya yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
1 hour and 24 minutes ago.

 

12 Gambar Allahyarham Hazalli Yang Maut Superbike Terbakar Di Karak

Satu Malaysia pastinya tidak akan lupa dengan kemalangan yang berlaku di Lebuhraya Karak tempohari melibatkan beberapa orang penunggang motosikal berkuasa besar. Karak sememangnya sangat popular menjadi tempat biker berkonvoi mesikupun hanya untuk bersarapan pagi. Post by Oh! Media. Dalam kejadian pukul...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Eberita Eberita via Eberita.org
1 hour and 25 minutes ago.

 

BILA BANGGA BUAT BENDA BANGANG

Ingat tak nak ikut tulis isu yang sedang hot spicy ni tapi entah pasaipa hati ni mengedik jugak nak cakap. Tak boleh tahan2 jugak perasaan ni.. Kena jugak cakap sepatah dua kata apa yang tersimpan jauh di sudut hati tu... Amboi ayat macam orang bercinta pulak.Ok.. ok.. di ringkaskan cerita aku nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
1 hour and 35 minutes ago.

 

‘Protes Didalangi Orang Luar Mengarut’

Hong Kong – Pemimpin prodemokrasi Hong Kong semalam menafikan dakwaan ketua eksekutif Hong Kong bahawa perhimpunan besar-besaran di hab kewangan Asia itu didalangi “pihak luar.” Leung Chun-ying membuat dakwaan itu dalam satu temubual disiarkan Ahad lalu, namun enggan mendedahkan pihak yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Eberita Eberita via Eberita.org
2 hours and a minute ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izzulfiq izzulfiq via Killjols
2 hours and 4 minutes ago.

 

MH17 Ditembak Peluru Berpandu Milik Ukraine

BERLIN – Agensi perisikan Jerman menuduh pemberontak pro-Rusia menembak jatuh pesawat Penerbangan Malaysia, MH17 menggunakan peluru berpandu yang dirampas daripada tentera Ukraine, menurut satu laporan media semalam. Kiev dan Barat sebelum ini mendakwa pesawat MH17 meletup di udara pada Julai lalu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Eberita Eberita via Eberita.org
2 hours and 19 minutes ago.

 

#SENSASI~Padah miliki payudara, punggung besar

Mudanjiang: Seorang wanita berjaya diselamatkan oleh anggota bomba selepas tersepit antara dua bongkah batu selepas gagal meloloskan dirinya.Kejadian berlaku setelah wanita itu tersepit kerana punggung dan payudaranya tidak dapat melepasi ruang antara bongkah batu itu.Senario menakutkan itu seakan satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog paklong001 paklong001 via Blog Sensasi
2 hours and 31 minutes ago.

 

Neelofa Idam Nikah Di Pulau Cari Lelaki Boleh Membimbing

Rasanya peminat belum lupa yang Neelofa masih belum memberikan jawapan pasti akan khabar angin mengatakan beliau bakal dilamar seseorang dari golongan kerabat istana dan bercakap kepada majalah InTrend baru baru ini, jawapan beliau masih sama. Banyak kisah yang sudah Lofa dan keluarga dengar, namun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Eberita Eberita via Eberita.org
2 hours and 47 minutes ago.

 

Tan Sri Ismail Hussein Meninggal Dunia

Tan Sri Ismail Hussein Meninggal Dunia.KUALA LUMPUR - Bekas Ketua Satu Gabungan Persatuan Penulis Nasional (Gapena), Tan Sri Ismail Hussein meninggal dunia kira-kira jam 9.36 malam ini di Pusat Perubatan Universiti Malaya, dipercayai akibat sakit tua.Ismail berusia 82 tahun, meninggalkan seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog matuse68 matuse68 via Berita OMG™
3 hours and 4 minutes ago.

 

Selawat

اللهم صل على محمد وآل محمد‘Selawat’ (صلوات)adalahjamakdari kalimat solat berertidoa atau seruan kepada Allah SWT.Di segibahasapula, selawat bermaksudmendoakan atau memohon berkat kepada Allah SWT dan melimpahkan Rahmat-Nya untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Koxy01 Koxy01 via Koleksi Ceramah Mp3 DLL
3 hours and 13 minutes ago.

 

Penumpang Dakwa Tiada Pemeriksaan Ebola Di Lapangan Terbang

PETALING JAYA – Beberapa orang rakyat Malaysia yang kembali dari luar negara mendakwa mereka tidak nampak sebarang pemeriksaan kesihatan wabak Ebola atau pengimbas suhu di lapangan terbang atau pintu masuk. “Pramugari menyembur bahan penyahjangkit dalam penerbangan sebelum mendarat, tetapi apabila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Eberita Eberita via Eberita.org
3 hours and 19 minutes ago.

 

#HEBAT~Asia Herbal Biotech buka pejabat operasi di Jakarta

DR Goh bersama produk keluaran syarikatnya.Kuala Lumpur: Asia Herbal Biotech Sdn Bhd (AHB), pengeluar produk penjagaan kesihatan berasaskan herba Cordyceps melebarkan sayap perniagaannya ke luar negara apabila membuka pejabat operasi pertamanya, PT Asia Herbal Biotek di Jakarta, Indonesia.Sebagai permulaan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog paklong001 paklong001 via Blog Sensasi
3 hours and 22 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »