Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Malaysia Day!

16th September marks Malaysia Day to commemorate the establishment of the Malaysian federation on the same date in 1963. What does this day mean to you? Blog about Malaysia Day and tag 'HariMalaysia' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

(Promosi) Tunaikan Ibadah Korban 2014 Secara Online

Promosi! Demi meringankan beban anda, eQurban membawakan program tunaikan ibadah korban untuk tahun 2014 dan boleh dilakukan secara online. Untuk pengetahuan, ibadah korban ini akan dilakukan di Kemboja. Walaupun ibadah korban ini dilaksanakan jauh di negara orang, namun anda masih dapat menyertai ibadah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
5 minutes ago.

 

WAK DOYOK DITEGUR NON-MUSLIM, TAK RETI JAGA AURAT

Ikon fesyen Wak Doyok ditegur oleg seorang yang bukan Islam kerana memakai seluar terlalu pendek dan mendedahkan aurat. Dalam satu gambar yang dimuat naik di facebook, Wak Doyok memakai pakaian sekolah rendah dengan memakai seluar pendek atas lutut. Teguran gadis itu menerima banyak respon dari peminat yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via BARABEREH
7 minutes ago.

 

Fiffy Natasya Nikah 14 Hari Lagi

Akhirnya pelakon dan penyanyi remaja yang pernah mencetuskan kontroversi kerana isu 'buka tudung', Fiffy Natasya, 21, akan bernikah dengan Muslim Azman, 27... 14 hari lagi di kediaman keluarganya di Putra Height, Subang, Selangor.Sementara majlis persandingan pula akan berlangsung pada sebelah malam di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
55 minutes ago.

 

MATILAH KALAU MAK SAYA TAHU

Shah Alam – “Matilah saya cik kalau emak dan ayah tahu, saya tak terniat nak sepak anggota bertugas tapi terkena,” itu rayuan seorang remaja lelaki yang ditahan selepas merempuh sekatan jalan dalam Ops Bersepadu Samseng Jalanan di Persiaran Sultan, awal pagi semalam.Dalam kejadian jam 2 pagi itu,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via ISU PANAZ !
1 hour and 3 minutes ago.

 

NAK PUTIH GEBU SAMBIL LINDUNGI DIRI DARI SAKIT BAHAYA TENGOK SINI

Sekarang ni kan kalau cakap produk kecantikan pemutihan kulit ni memang tak terhafal banyaknya. Kalau nak beli tu semua jadi rambang mata.. Aku sendiri pun rambang mata jugak sampai tak beli langsung dah.. hahahaha tipu la tu kalau aku tak guna apa2 produk kecantikkan ni kan. Rambang rambang pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
1 hour and 5 minutes ago.

 

Percuma Kalendar 2015 Template

Anda perlukan template kalendar 2015? Disini saya sertakan beberapa template design kalendar 2015 yang boleh download secara percuma. Untuk itu juga saya sertakan laman web yang kongsikan cuti-cuti umum dan cuti sekolah yang terdapat di Malaysia. Harap anda manfaatkannya secara berhemah.Download | Plain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog artzam artzam via bighandesign blog
1 hour and 8 minutes ago.

 

KECOMELAN ANAK ANJING BERADA DI DALAM AIR (10 GAMBAR)

COMEL! Hebat sungguh hasil bidikan Seth Casteel ini. Jurugambar terkenal ini telah melatih 1500 anak anjing untuk mendapatkan gambar-gambar awesome ini. AmazingNara LittleFriendsPhoto

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via BARABEREH
1 hour and 11 minutes ago.

 

Fancy A Club Med Holiday Vacation With The Family ?

It's been a very long while since my last holiday, be it local or overseas so when I heard news of this promotion by Club Med at Matta Fair I knew I had to learn more about it. So after browsing through Club Med'scatalogues and brochures, I knew I wanted to go, bringing along the family. Today's...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
1 hour and 14 minutes ago.

 

Medical Student Organizer for clinical student

Are you a medical student? Have problem to remember all notes from your textbook? It is hard to memorize everything as you may find yourself fighting against time to memorize all the various The post Medical Student Organizer for clinical student appeared first on Health Blog Centre Info.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Health Blog Centre Info
1 hour and 25 minutes ago.

 

Emma Maembong Bermesra Dengan Harimau Belang

Emma Maembong merupakan antara insan kerana dapat memeluk, memegang dan bergambar dengan Harimau Belang ataupun lebih dikenali dengan nama Harimau Malaya.Harimau Malaya merujuk kepada subspesies harimau yang hanya didapati di Semenanjung Malaysia dan telah disahkan mepunyai genetik berbeza dengan Harimau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
1 hour and 31 minutes ago.

 

KANTOI, PEROMPAK DICEKUP GARA-GARA BAU KENTUT

Segamat – Seorang perompak yang bersembunyi di sebalik susunan tong gas ketika memecah masuk sebuah gudang di Paya Pulai di sini, kelmarin, berjaya ditahan polis.Dalam kejadian kira-kira jam 11.40 malam itu, suspek berusia 21 tahun memecah masuk sebuah gudang milik syarikat pembinaan bersama seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via BARABEREH
1 hour and 34 minutes ago.

 

#ALFATIHAH~Ahli Keluarga Ustaz Lotfi Terima Khabar Dengan Tenang Dan Redha Tentang Pemergiannya

Ahli keluarga Mohd Lotfi Ariffin yang menetap di Kampung Tembak, Kuala Ketil, Baling menerima berita kematiannya di Syria dengan tenang dan reda. Abang sulungnya, Mohd Zainon Ariffin, 53, berkata, mereka sekeluarga dimaklumkan oleh seorang rakan Mohd Lotfi yang turut berada di Syria, tentang kematian Mohd...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog paklong001 paklong001 via Blog Sensasi
1 hour and 37 minutes ago.

 

PEROMPAK KANTOI GARA-GARA TERKENTUT, BAU BUSUK

Segamat – Seorang perompak yang bersembunyi di sebalik susunan tong gas ketika memecah masuk sebuah gudang di Paya Pulai di sini, kelmarin, berjaya ditahan polis.Dalam kejadian kira-kira jam 11.40 malam itu, suspek berusia 21 tahun memecah masuk sebuah gudang milik syarikat pembinaan bersama seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via ISU PANAZ !
1 hour and 38 minutes ago.

 

Keputusan epl manchester united vs queen park ranger 15.09.2014

Tahniah buat pasukan manchester united yang baru mendapat kemenangan pertama yang agak besar menewaskan qpr 4-0 malam tadi. Keputusan penuh : Jaringan: 1. Di maria 23 2. Herrera 35 3.... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
1 hour and 48 minutes ago.

 

LELAKI DAKWA DIROGOL WANITA KETIKA TIDUR

Seorang wanita Chantae Gilman, berdepan dengan tuduhan merogol selepas seorang lelaki mendakwa wanita berkenaan memecah masuk ke rumahnya pada tengah malam lalu menindih serta memperkosanya ketika dia tidur.Mangsa yang berusia 31 tahun itu berkata, dia menghadiri satu majlis hari jadi pada malam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via Lantak HANGPA la...
1 hour and 59 minutes ago.

 

#SENSASI~C.Ronaldo Tuntut Gaji £500,000 (RM2.6 juta) Seminggu Untuk Ke EPL

BINTANG bola sepak dunia, Cristiano Ronaldo akan memecah rekod dunia dengan menuntut gaji sebanyak £500,000 (RM2.6 juta) seminggu kepada Manchester United atau Chelsea yang mahukan khidmatnya pada musim depan.Pemain Real Madrid itu pada minggu lalu mengesahkan laporan Football Grapevine bahawa dia akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog paklong001 paklong001 via Blog Sensasi
2 hours and 2 minutes ago.

 

Rahim R2 Kena Hentam Teruk Kerana Buli Amir Raja Lawak

Jika anda menonton rancangan Super Spontan sudah pasti anda ingat satu adegan di mana Rahim mencurah air ke rambut Amir Raja Lawak ketika sedang menemubual Jihan Muse.Nampaknya tindakan Rahim ini mengundang marah peminat Amir Raja Lawak. Memang teruk juga Rahim kena sembur dengan peminat.Ada juga yang mahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
2 hours and 8 minutes ago.

 

CERITA SEBENAR JERSI MEMALUKAN PASUKAN LUMBA BASIKAL COLOMBIA

Sebuah pasukan lumba basikal wanita dari Colombia yang mengambil bahagian di dalam sebuah acara perlumbaan basikal di Itali telah membuatkan orang ramai berasa jelik kerana rekaan jersi yang disarungkan oleh pasukan tersebut lapor media Sabtu lalu.Pakaian sukan berkenaan yang telah ditaja oleh kerajaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via ISU PANAZ !
2 hours and 8 minutes ago.

 

CERITA SEBENAR JERSI TAYANG KEMALUAN PASUKAN LUMBA BASIKAL COLOMBIA

Sebuah pasukan lumba basikal wanita dari Colombia yang mengambil bahagian di dalam sebuah acara perlumbaan basikal di Itali telah membuatkan orang ramai berasa jelik kerana rekaan jersi yang disarungkan oleh pasukan tersebut lapor media Sabtu lalu.Pakaian sukan berkenaan yang telah ditaja oleh kerajaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via BARABEREH
2 hours and 9 minutes ago.

 

Jurnal Sang Celaru - Nota 205

31 Mei 2014Aku terpesona pada senyummuyang meributkan duniya...- 8.46 p.m -

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Hidup Seorang Aku
2 hours and 26 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »