Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

The year that was...

As the year draws to a close, we ask you to reflect back on the year that was. Was it a good year? Was there a significant event in the year? Share with us and tag 'reflections' to get featured here!

No responses yet, be the first and get featured here!

 

Fresh Pings

Respon Rosyam Nor Permohonan Terbuka Hamley's Malaysia

Isu pelakon dan penerbit, Datuk Rosyam Nor yang memuat naik status di Twitter betapa dia kecewa dengan kakitangan kedai menjual alat permainan di sebuah pusat membeli-belah di Petaling Jaya yang meminta anak perempuannya, Nurlisa, 17, membuka tudung jika mahu bekerja di situ, Khamis lalu sehingga menjadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
5 minutes ago.

 

Anggota Kumpulan Amuk Meninggal Dunia

Allahyarham Aub atau nama sebenarnya, Mohd Rauh Abu dianggap pemain gitar bass terbaik di era rock kapak hingga kini, dan pernah menganggotai kumpulan Satira, Burnmarks, Baba, Manterra dan Barongan.Menurut isterinya, Faizah Ishak, 42, Allahyarham cukup dihormati dalam industri seni tanah air, disebabkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
20 minutes ago.

 

Terengganu Kita Part 1

Assalam , seperti yang korang tahu blog ni cuti kejap Sabtu dan Ahad lepas sebab tuan empunya blog pergi makan angin jap kat Terengganu . Jadi makan la angin puas-puas . Blog taruk tepi dulu la , hehee . Lama jugak sebenarnya tak jalan sana . Kalau pergi pon sebab ada hal-hal penting je . Tak ada masa nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Parihh Parihh via Blog Parihh
24 minutes ago.

 

Hukum Kaki Berlunjur Menghadap Kiblat

Kita sentiasa mendengar larangan tak boleh berlunjur kaki ke arah kiblat. Benarkah ada larangan sebegini di dalam Islam? Tidak ada sebarang nas yang melarang kaki kita menghadap ke arah kiblat. Yang tak boleh adalah kaki menghadap ke arah al-Quran. Jika al-Quran itu berada sama rendah atau tinggi sedikit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog wanasmadinie wanasmadinie via Jom Kenal Islam
26 minutes ago.

 

Kebanyakan sungai utama di Terengganu mencecah paras bahaya – MKN

KUALA LUMPUR: Banjir di Terengganu kini dilaporkan semakin buruk apabila setakat jam 8 pagi tadi, paras air di kebanyakan sungai utama di negeri itu melepasi paras bahaya. Pemangku Setiausaha Majlis Keselamatan Negara, MKN Terengganu Roslina Ngah ketika dihubungi berkata, amaran siren berpindah di kawasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
41 minutes ago.

 

Kebanyakan sungai utama di Terengganu mencecah paras bahaya – MKN

KUALA LUMPUR: Banjir di Terengganu kini dilaporkan semakin buruk apabila setakat jam 8 pagi tadi, paras air di kebanyakan sungai utama di negeri itu melepasi paras bahaya. Pemangku Setiausaha Majlis Keselamatan Negara, MKN Terengganu Roslina Ngah ketika dihubungi berkata, amaran siren berpindah di kawasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
41 minutes ago.

 

Ahli politik guna isu kaum dan agama ialah ahli politik bankrap, kata Musa Hitam

KUALA LUMPUR: Pendekatan sederhana dan liberal adalah kaedah terbaik untuk masyarakat Malaysia yang berbilang kaum dan agama untuk menghidupkan keterbukaan dan demokrasi namun kebebasan bersuara tanpa had perlu dikawal serta diambil tindakan. Buah fikiran itu disampaikan mantan Timbalan Perdana Menteri, Tun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
59 minutes ago.

 

Ahli politik guna isu kaum dan agama ialah ahli politik bankrap, kata Musa Hitam

KUALA LUMPUR: Pendekatan sederhana dan liberal adalah kaedah terbaik untuk masyarakat Malaysia yang berbilang kaum dan agama untuk menghidupkan keterbukaan dan demokrasi namun kebebasan bersuara tanpa had perlu dikawal serta diambil tindakan. Buah fikiran itu disampaikan mantan Timbalan Perdana Menteri, Tun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
59 minutes ago.

 

Youth United Festival 2014: Havoc Fun Day

Yeah it was a fun and havoc day at Youth United Festival 2014 powered by Honor 6 at Stadium Malawati, Shah Alam (open car park). We kicked start our Sunday morning with some fun activities while meeting some friends at the fest. It was an enjoyable day filled with celebrities, performances, sports, arts,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly
1 hour and a minute ago.

 

Hamley's Mohon Maaf Isu Anak Rosyam Nor Diarah Buka Tudung

Beberapa hari kebelakangan ini, kecoh di laman sosial tentang luahan hati Rosyam Nor di Twitter yang kecewa dengan tindakan sebuah butik permainan kanak kanak popular yang meminta anaknya untuk membuka tudung jika mahu bekerja di sana.Hamleys dalam satu kenyataan umum melalui Facebook mengemukakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog manelehkabo manelehkabo via Info Sahih
1 hour and 12 minutes ago.

 

Kisah Seram Villa Nabila Dan Gambar Terkini Sekitar Serta Dalam Villa !!!!

Menurut sumber, Expedia telah menyenaraikan kawasan ini sebagai top 5 tempat berhantu di negara ini. Beberapa keping gambar terkini boleh diperhatikan di bawah selepas cerita. Gambar itu baru sahaja dirakam oleh pihak The Star. Jadi mari lihat cerita mengenai Villa Nabila ini. Petikan dari Facebook Misteri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
1 hour and 19 minutes ago.

 

Kisah Seram Villa Nabila Dan Gambar Terkini Sekitar Serta Dalam Villa !!!!

Menurut sumber, Expedia telah menyenaraikan kawasan ini sebagai top 5 tempat berhantu di negara ini. Beberapa keping gambar terkini boleh diperhatikan di bawah selepas cerita. Gambar itu baru sahaja dirakam oleh pihak The Star. Jadi mari lihat cerita mengenai Villa Nabila ini. Petikan dari Facebook Misteri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
1 hour and 19 minutes ago.

 

HAMLEYS TERKUCIL BILA TAILONG BERSUARA

Pihak pengurusan butik permainan kanak-kanak, Hamleys Malaysia telah mengambil tindakan disiplin terhadap salah seorang pekerjanya yang tidak membenarkan anak kepada penerbit dan pelakon Datuk Rosyam Nor memakai tudung sekiranya ingin bekerja dipremis berkenaan.Menerusi satu kenyataan dikeluarkan butik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via Lantak HANGPA la...
1 hour and 31 minutes ago.

 

Hamleys Malaysia Mohon Maaf Mengenai Isu ‘Buka Tudung’

Susulan luahan tidak puas hati penerbit dan pelakon popular, Datuk Rosyam Nor terhadap premis perniagaan Hamleys Malaysia, pihak pengurusan syarikat itu telah membuat permohonan maaf secara terbuka menerusi laman Facebook mereka, hari ini.Artikel Terdahulu : Rosyam Noor Bengang Anak Gadisnya Disuruh Buka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
1 hour and 36 minutes ago.

 

Zizan Razak Emma Maembong Jawab Gosip Putus Cinta

Hari ini kecoh apabila cerita kononnya pasangan yang sedang hangat bercinta Zizan Razak dan Emma Maembong dikhabarkan sudah putus cinta kira-kira sejak sebulan yang lalu.Cerita itu ditulis dalam ruangan gossip sebuah akhbar tabloid hari ini. Menurut laporan daripada ruangan gossip itu menulis Emma sudah ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
1 hour and 55 minutes ago.

 

Awal ashaari scha al-yahya tidak tahu isu digam astro

Menerusi ruangan gosip Berita Harian hujung minggu lalu, ada khabar mengatakan yang pasangan Scha al-Yahya dan Awal Ashaari kini berhadapan dengan tindakan digam oleh stesen penyiaran Astro selepas melanggar salah satu kontrak bersama mereka. Awal Ashaari Scha al-Yahya didakwa sudah beberapa bulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
2 hours and 14 minutes ago.

 

Awal ashaari scha al-yahya tidak tahu isu digam astro

Menerusi ruangan gosip Berita Harian hujung minggu lalu, ada khabar mengatakan yang pasangan Scha al-Yahya dan Awal Ashaari kini berhadapan dengan tindakan digam oleh stesen penyiaran Astro selepas melanggar salah satu kontrak bersama mereka. Awal Ashaari Scha al-Yahya didakwa sudah beberapa bulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
2 hours and 14 minutes ago.

 

Segmen Blogwalking Tambah Follower Hujung Tahun

Segmen Blogwalking & Tambah Follower Hujung Tahun..Assalammualaikum..Sempena dah hujung tahun ni rasa nak buat Segmen lak. Tujuan Segmen ini diadakan untuk kita semua saling berkenalan, memudahkan kita blogwalking dan sekaligus meningkatkan trafik blog dan menambahkan Follower di blog masing-masing. Jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via CeritaEjoy
2 hours and 34 minutes ago.

 

Rosyam nor maafkan hamleys isu anak disuruh buka tudung untuk kerja

Beberapa hari kebelakangan ini, kecoh di laman sosial tentang luahan hati Rosyam Nor di Twitter yang kecewa dengan tindakan sebuah butik permainan kanak kanak popular yang meminta anaknya untuk membuka tudung jika mahu bekerja di sana. Hamleys dalam satu kenyataan umum melalui Facebook mengemukakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
2 hours and 40 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »