Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

Ramadan

It's the middle of Ramadan. Blog about this holy month and tag 'Ramadan' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

Dream of Tiger

Man dreamt of tiger, will encounter difficulty before succeed.Woman dreamt of tiger, both herself and children will get sick.If you dreamt about tiger pouncing towards you, you are going to face with multiple levels of difficulty.If you dreamt about tiger pouncing towards others, there will be serious...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ppfoong ppfoong via Explain Dream
8 minutes ago.

 

Selfie Teruk Landa India

Velfie merancang untuk dikembangkan menjadi rangkaian sosial video pada bulan-bulan akan datang. - Gambar failMUMBAI: Lupakan dahulu selfie, kerana India kini menyaksikan bintang-bintang Bollywood, wira sukan dan juga ahli politik mengambil dan memuat naik rakaman video mereka menggunakan aplikasi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
26 minutes ago.

 

Panasonic NI-100DX cordless non-stick dry iron

This Panasonic NI-100DX is a basic dry iron, without fancy features and not of the steam iron type. As such, its price is very affordable too. What makes it different is that it is formed by 2 separate parts: the main body and a base. Its base contains the power cord to be plugged into the wall socket,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ppfoong ppfoong via The 8th Voyager
32 minutes ago.

 

Al-Quran: Kalaulah Rasulullah SAW Bersama Kita

Tazkirah Ramadhan: [Lau Ka Na Bainanal Habib episod yang tak ingin kita tonton] Al-Quran: Kalaulah Rasulullah SAW Bersama Kita. Saya mohon meminjam daya khayal tuan-tuan, puan-puan seketika, di saat mood Nuzul Quran masih segar ini; Bayangkan Rasulullah saw tak semena-mena muncul di hadapan rumah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anakulucheka anakulucheka via AUC News
47 minutes ago.

 

Najib Razak Popular di WSJ

Najib Razak Popular di WSJ. Nampaknya isu yang melanda senario politik negara mula mendapat perhatian dunia luar terutama selepas pendedahan yang dibuat oleh Wall Street Journal. Semua terarah kepada Perdana Menteri dato seri Najib Tun Razak. Banyak artikel dalam laman itu yang dikaitkan dengan Najib Razak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mysensasi mysensasi via MySensasi
51 minutes ago.

 

Brunch + Asian Fruit Cakes @ Nutmeg, KL

Last weekend, we were invited by Chef William Chong of Nutmeg to visit their restaurant in Bangsar Village and sample their seasonal Asian fruit cakes. Not only was the food great that afternoon, we had a wonderful time chatting and sharing food knowledge with Chef William.But first, lunch. At Nutmeg, they...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
51 minutes ago.

 

Senarai Kandungan Fail PPB

Buat guru-guru yang masih tercari-cari apa maklumat yang perlu dimasukkan dalam Fail PPB, di sini saya kongsikan sedikit maklumat yang berkaitan seperti yang dikehendaki. Haruslah difahami bahawa yang disenaraikan ini adalah sekadar cadangan senarai kandungan Fail PPB.Setiap pengurusan sekolah pasti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog miecaprio miecaprio via CiKGUHAiLMi
1 hour and 30 minutes ago.

 

Rozaimi Abd Rahman Parah Kemalangan

Rozaimi Abd Rahman Parah Kemalangan. Pemain pasukan Sabah dalam Liga Perdana dan juga bekas pemain Harimau Muda dan Kebangsaan Rozaimi Abd Rahman dikhabarkan cedera parah dalam kemalangan jalanraya di Km3.5 Jalan Tuaran. Menurut laporan itu, kereta yang dinaiki Rozaimi terbabas. Dalam kejadian kemalangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mysensasi mysensasi via MySensasi
1 hour and 43 minutes ago.

 

INILAH 5 ORANG BIASA BERTUKAR JADI POPULAR DI MEDIA SOSIAL

Depa ni bukan retis atau sapa2 yang terlibat dalam dunia glamour atau di kenali tapi sebab jadi viral depa ni terus jadi popular, sensasi, hot spicy kat FB. Asalnya orang biasa jer.. Tapi tu la zaman media sosial ni memang banyak perkara tak di jangka boleh berlaku. Kadang2 kita share kita tak rasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
3 hours and 28 minutes ago.

 

Menarik Foto Lawak Giler -1142

Salam semua pembaca blog zamrispoon kali ini zamrispoon nak kongsi gambar-gambaryang pelik, aneh dan lucu untuk kita hilangkan tekanan setelah sehari suntuk kita menjalani kehidupan kita .Gambar-gambar ini dikutip di internet, untuk paparan di blog zamrispoon ini untuk kita segarkan semula minda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zamrispoon zamrispoon via zamrispoon
3 hours and 39 minutes ago.

 

Sadis Anak Pegawai TUDM Maut Jatuh Pangsapuri

Sadis Anak Pegawai TUDM Maut Jatuh Pangsapuri Sadis Anak Pegawai TUDM Maut Jatuh Pangsapuri Sadis Anak Pegawai TUDM Maut Jatuh Pangsapuri. Ini adalah sebuah kisah sedih yang dikongsikan untuk kita sama-sama mengambil iktibar daripada kejadian ini. Seorang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun maut selepas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
4 hours and 22 minutes ago.

 

ROZAIMI KEMALANGAN,DILAPORKAN KRITIKAL

Pemain bola sepak kebangsaan, Rozaimi Abdul Rahman dilaporkan berada dalam keadaan kritikal selepas terbabit dengan kemalangan pada pukul 1.30 petang Isnin.Ketika kejadian penyerang pasukan Sabah itu bersama seorang lagi rakannya yang identiti belum didedahkan sehingga kini dikatakan dalam perjalanan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via Lantak HANGPA la...
5 hours and 42 minutes ago.

 

Atok Pengasuh Menjadi Mangsa Dua Beradik Ini.

Petang ini waktu nak ambil anak-anak di rumah nenek pengasuh katanya tiada sebab ikut atok pergi bayar bil utiliti. Jadi baliklah dulu kerana atoknya akan hantar balik ke rumah. Satu jam jugalah tunggu di rumah barulah sampai dua beradik ini. Bila tengok dari dalam kereta dah nampak Haq pegang plastik ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ejamothman ejamothman via @EjamOthman
7 hours and 13 minutes ago.

 

TIPIS TAPI HARAPAN TETAP ADA

Salam...Semalam berakhirnya Liga Hoki Dunia di Antwerp. Kita tak bernasik baik bila kalah dengan Irelanda pasukan yang kita belasah masa grouping hari tu.Kalau tengok pada corak permainan,kita down pada suku pertama bila Ireland leading 2 gol. Walaupun possession kita pegang dari suku ke 2 sampai suku ke 4...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
7 hours and 15 minutes ago.

 

BUKA ZIP ATAS MOTORSIKAL

BUKA ZIP ATAS MOTORSIKAL Polis memburu lelaki yang dipercayai gila seks selepas mengganggu dan menunjukkan kemaluan kepada seorang wanita di hentian bas di Jalan Air Panas, Setapak, Jumaat lalu. Video 1 Video 2 Dalam kejadian jam 11.44 pagi itu, suspek yang menaiki...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog relevan relevan via OHgasak.Com
7 hours and 20 minutes ago.

 

Lizzy Caplan – Playboy Magazine (July-August 2015)

Lizzy Caplan features in the Playboy Magazine (July-August 2015) edition. The post Lizzy Caplan – Playboy Magazine (July-August 2015) appeared first on MyBeautous.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mybeautous mybeautous via MyBeautous
7 hours and 38 minutes ago.

 

Aneh,Ade Power Rangers Menjadi Jaga di Majlis Perkahwinan.

Siapa yang tidak kenal power rangers? Dulu power rangers sangat popular sekali tampil di layar televisyen setiap minggu. Ini merupakan tontonan wajib yang harus diikuti. 5 orang sekawan yang mempunyai kekuatan super power membantu dunia melawan kekuatan jahat. Tetapi semua itu hanya terjadi dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zamrispoon zamrispoon via zamrispoon
7 hours and 39 minutes ago.

 

Firefly Airlines Tak Bagus

Anak syarikat penerbangan sepenuhnya Malaysia Airlines (MAS), Firefly semalam dihencap oleh Afdlin Shauki melalui laman Facebooknya semalam.Afdlin dan Johan dijadualkan menaiki penerbangan Firefly dari Lapangan Terbang Senai. Bagaimanapun ketibaan awal mereka di lapangan terbang itu hanyalah sia-sia apabila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
7 hours and 42 minutes ago.

 

Aznil Nawawi Tergamam Kenyataan “Jangan Balik Kampung Beraya”!

Isu minyak naik sehingga menimbulkan pelbagai luahan hati rakyat malah mendapat respon dan cadangan para menteri malah pakar penasihat kewangan negara sendiri mencadangkan agar umat Islam mengubah sikap tidak balik kampung bagi menyambut Hari Raya Aidilfitri yang bakal menjelang tidak lama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
8 hours and 9 minutes ago.

 

Bekas Suami Nabila Huda dan Elizabeth Tan Bercinta?

Nampaknya kali ini sekali lagi nama Elizabeth Tan dikaitkan bercinta dengan bekas suami Nabila Huda, Zaidy Zailani atau lebih dikenali sebagai Eddie. Bagaimanapun, Eddie menafikan perkara tersebut. “Saya tidak bercinta dengan Elizabeth. Saya hanya berkawan baik dengan dia kerana berada di bawah satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
8 hours and 15 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »