Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

My travels!

This week, we ask you to share with us your travel stories. Where did you go and what did you do? Tell us about it and tag your entry with 'travel' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

My HuntKey SZL307 3 gang universal socket power extension with USB power output and surge protection

I just bought this HuntKey SZL307 3 gang power extension for about RM50. It has all the features I wanted, namely:Long and thick power cord (2 meter)Universal power socketsUSB fast charging portsIndependent on/off switch for each socketSurge protection against overload, voltage fluctuations, surges and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ppfoong ppfoong via The 8th Voyager
7 hours and 27 minutes ago.

 

Kurangkan Stress Dengan Aroma Semulajadi

Kurangkan Stress Dengan Bauan Semulajadi.Kurangkan Stress Dengan Bau HujanApabila berbicara tentang hujan, pastinya kita tidak dapat lari untuk mengaitkan hujan dengan beberapa isu kesihatan seperti demam dan selesema. Malahan tidak dinafikan terdapat juga individu yang tidak sukakan cuaca atau hari hujan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amry85 amry85 via KOngsikan Aje
8 hours and a minute ago.

 

Nazrey Johani Kembali Dengan Iman Mutiara 2019

Meskipun sudah lama menyepikan diri daripada dunia hiburan, aura Nazrey Johani masih lagi terasa dengan bantuan susunan lagu yang lebih segar dan bersesuaian dengan trend muzik terkini. Rata-rata peminat meluahkan rasa rindu terhadap kumpulan Raihan dan... The post Nazrey Johani Kembali Dengan Iman Mutiara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Huzaini Huzaini via IWHOZ
9 hours and 53 minutes ago.

 

14 Tempat Wajib Singgah Jika Bercuti ke Kuching, Sarawak

Sarawak sememangnya sebuah negeri yang unik di Kepulauan Borneo, Malaysia. Ia adalah negeri terbesar di Malaysia dengan mempunyai 12 daerah besar yang disebut Bahagian. Keluasan negeri Sarawak hampir menyamai keluasan Semenanjung Malaysia. Namun, dari segi kepadatan penduduk, negeri ini mencatatkan nilai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
13 hours and 11 minutes ago.

 

Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur

Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur| Jika ada perancangan nak pergi bercuti ke Kuala Lumpur tapi tak tahu nak makan di mana. Hah ini dia kinah nak kongsi dengan korang tempat makan yang best di Kuala Lumpur, nak tahu di mana? Luckin Kopi Jalan Panggong jawapannya. Pertama kali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kin10 kin10 via apekinah.com
13 hours and 59 minutes ago.

 

KATALOG BUKU KANAK-KANAK MOMMYHAPPY

ANDA MENCARI BUKU YANG MENARIK DAN BERKUALITI UNTUK ANAK-ANAK ANDA?#PromosiCutiSekolahMak sekarang ni agent rasmi #MommyHappy - Pembekal Barangan Pendidikan Kanak-kanak tau. So, korang WAJIB download katalog dibawah and WAJIB beli buku daripada mak. Korang dengarlah cakap mak, korang tak takut kena...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciksuzlin ciksuzlin via #CeritaMak
16 hours ago.

 

9 Sights and Places for Family Fun in Macao

Another tips for a great holiday and travel around the world. This time, we share some interesting places you can go in Macao or Macau. Before that, it is nice to know some facts about Macao, officially governs by Macao Special Administrative Region of the People's Republic of China. It is a special...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
17 hours and 25 minutes ago.

 

Percuma grafik, script dan multimedia November 2019

Kebiasaannya setiap bulan akan sentiasa saja ada tawaran baru dari envato dan codegrape untuk memuat turun pelbagai produk digital mereka. Walaupun sedikit lewat namun di sini aku telah kumpulkan keseluruhannya untuk memudahkan korang memuat turun. Makluman! Perlu daftar sebagai ahli secara percuma untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mancai mancai via Break the rules, think out of the box
19 hours and 42 minutes ago.

 

Makan Ikan/Sotong/Udang Celup Tepung di Warung Pok Nong, Kuala Terengganu

Warung Pok Nong, Kuala TerengganuWarung Pok Nong di Kuala Terengganu memang selalu menjadi tarikan kepada pengunjung-pengunjung terutamanya dari luar Kuala Terengganu untuk menikmati makanan laut celup tepung seperti sotong celup tepung, udang celup tepung dan ikan celup tepung.Kedudukan Warung Pok Nong...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
20 hours and 37 minutes ago.

 

Tips Gunakan Telefon Semasa Bercuti Luar Negara - Elak Kena Caj Data Roaming

Bagi mereka yang kerap melancong ke destinasi luar negara, sudah pasti akan menggunakan perkhidmatan telefon mudah alih perayauan antarabangsa, yang kadangkala disebut sebagai perantauan antarabangsa (data roaming). Cuma, apabila menggunakan perkhidmatan ini, ia pastinya mahal dan boleh mengganggu bajet...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via DaAin.Info - Cuti Santai Melancong
21 hours and 43 minutes ago.

 

Kentang U.S. Membekal Tenaga Untuk Peserta Yayasan TM Tower Run 2019

Salam sejahtera kepada semua pembaca blog makanMahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Tahniah kepada TM atas penganjuran acara besar-besaran untuk mereka yang memang suka menguji kekuatan fizikal dan mental. Yayasan TM Tower Run 2019 telah belangsung dengan meriahnya pada 10 November 2019 bertempat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
1 day ago.

 

GoMini ELECTRIK DOUBLE BREASTPUMP PIGEON BERI KESELESAAN KEPADA IBU MENYUSU

hai assalammualaikumGoMini Elektrik Double Breastpump Pigeon ber Keselesaan Kepada Ibu Menyusu - Bagi mereka yang bergelar ibu, semestinya tau bahawa susu ibu adalah susu yang terbaik sekali untuk anak. Susu ibu sememangnya susu yang lengkap dengan nutrisi dalam memberi antibodi yang kuat kepada anak.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 day and 6 hours ago.

 

Toys'R'Us Asia Membawakan Pengalaman Eksklusif FROZEN 2 Ke Malaysia

Dunia telah jatuh cinta dengan 'FROZEN’ dan kini penantian telah berakhir bagi para peminat apabila francais nyanyian bersama itu kembali untuk memikat hati mereka buat kali kedua! Sebagai persediaan pelancaran tayangan filem terbesar itu pada bulan November ini, Toys“R”Us - peruncit terkemuka di Asia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
1 day and 10 hours ago.

 

PENCARIAN AGENT MOMMYHAPPY - PEMBEKAL BARANGAN PENDIDIKAN KANAK-KANAK

For more info atau pertanyaan tentang produk yang ditawarkan, whatsapp mak: http://bit.ly/33La1HcTerima kasih.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciksuzlin ciksuzlin via #CeritaMak
1 day and 13 hours ago.

 

Cara Hilangkan Jerawat Dan Jeragat Dengan Serum DR.BEAU

Cara Hilangkan Jerawat Dan Jeragat Dengan Serum DR.BEAU Assalamualaikum dan salam sayang.. Ciktom tahu ramai yang ada masalah kulit

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
1 day and 13 hours ago.

 

Singgah makan di Hentian Rehat Titiwangsa, Gerik-Jeli (Timur-Barat Highway, Gerik, Perak)

Kepada sesiapa saja yang pernah lalu di Jalan Gerik, Perak-Jeli, Kelantan (Timur-Barat Highway, 33300 Gerik, Perak) pasti akan bertemu dengan Hentian Rehat Titiwangsa. Itulah satu-satunya hentian rehat yang ada di jalan Gerik-Jeli tersebut. Tempat yang ada luas dan pastinya korang akan merasai angin sejuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
1 day and 14 hours ago.

 

I'll be your shoulder to cry on

A Shoulder to Cry OnLife is full of lots of up and downsAnd the distance feels furtherWhen you're headed for the groundAnd there is nothing more painful than to let your feelings take you downIt's so hard to know the way you feel insideWhen there's many thoughts and feelings that you hideBut you might feel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
1 day and 15 hours ago.

 

Kenapa Emas Sesuai Dijadikan Sebagai Dana Kecemasan

Kenapa EMAS? Apakah keistimewaan emas sehingga ia amat sesuai dijadikan sebagai Dana Kecemasan?Sebelum saya mengupas dengan lebih lanjut berkaitan isu tersebut, mari kita fahami terlebih dahulu ciri-ciri yang perlu ada untuk dijadikan sebagai Dana Kecemasan.1# Mudah Dibawa, Dipegang Disimpan2# Kadar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mdfaiez04 mdfaiez04 via Mohd Faiz bin Abdul Manan
1 day and 17 hours ago.

 

9 Khasiat Buah Black Sapote Rasanya Seperti Puding Coklat (Sawo Hitam)

Buah Black Sapote atau nama saintifiknya Diospyros nigra kini semakin viral. Ada beberapa buah iklan menular di Facebook sehingga saya sendiri tertarik dengan buah ini.  Buah ini adalah spesis persimon

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mustaffa07 mustaffa07 via Mustaffa Yasin
1 day and 19 hours ago.

 

JOKER vs PUSAKA

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. JOKER vs PUSAKA. Kisah movie days out last two weeks. Time ni Mrs. A keluar bersama Aryssa dan Adik sahaja. Along tak nak ikut Mr. A pulak ke Tanjung Piai. Walaupun macam malas-malas tapi keluar jugaklah cos kesian pulak dengan si Adik tu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 day and 19 hours ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »