Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

Chinese New Year!

Chinese New Year is here! Share with us your celebration and tag 'cny' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

[Music Monday CNY Edisyun]: That Shaolin Soccer Song...

When Stephen Chow's Shaolin Soccer became a hit, I recall that it somehow became a staple in Chinese New Year programming on TV for few years. Not this year though as I'm watching the first of From Vegas To Macau (what a timing since the third installement has just hit cinema) on 8TV as I'm typing this...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chapree chapree via ::: ChiefChapree.NET :::
1 hour and 24 minutes ago.

 

Viral Kisah bekas kakitangan MAS jadi pemandu teksi

Pinturezeki itu sentiasa terbuka bagi hamba-hambanya yang tidak kenal erti penat lelah, walaupun satu pintunya tertutup namun masih ada pintu-pintunya yang terbentang luas asalkan seseorang itu bersungguh untuk melakukannya.Itulah yang dilakukan oleh seorang bekas kakitangan Malaysia Airlines (MAS)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
1 hour and 35 minutes ago.

 

Tips Cara Menjadikan Bateri iPhone Tahan Lebih Lama

Sistemoperasi terbaharu Apple, iOS 9 telah membuatpenambahbaikan mutu bateri supaya ia bertahan lebih lama, seperti yangdilancarkan pada 16 September 2015. Bagaimanapunselain menerusipenambahbaikan sistem, sebenarnya terdapat beberapa cara untuk memanjangkan tempoh kuasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
2 hours and 2 minutes ago.

 

Panjat Bukit Broga Semasa Cuti Perayaan Cina 2016

Sempena Hari Raya Cina 2016, saya dan anak lelaki pi terjah di Bukit Broga. Kami sampai kat sini dah lebih kurang pukul 5.30 petang. Ni antara minuman dan makanan yang dibawa naik ke Bukit Broga. Air mesti ada dan juga coklat. Ada lagi air satu botol dan biskut sikit. Memang curam juga di sesetengah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharinginfoz sharinginfoz via Sharing is Power
2 hours and 10 minutes ago.

 

Jurnal Sang Celaru - Nota 340

6 September 2015Aku memilih pergi,Namun kamu masih di hati,Aku buntu,Aku sangka ianyatelah berakhir...- 10.07 p.m -

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Hidup Seorang Aku
2 hours and 33 minutes ago.

 

Syatilla Melvin sah jadi isteri kepada Shaheizy Sam

Bintang Paling Popular, Anugerah Bintang Paling Popular BH (ABPBH) 2010, 2012, dan 2014, Shaheizy Sam dan Syatilla Melvin sah bergelar suami isteri pada jam 9 malam tadi di kediaman keluarga Syatilla di Jawi, di sini.Dengan sekali lafaz, Shaheizy, 34, sah menjadi suami kepada Syatilla, 25, sambil disaksikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
2 hours and 45 minutes ago.

 

GAMBAR PERNIKAHAN SHAHEIZY SAM SYATILLA MELVIN

GAMBAR PERNIKAHAN SHAHEIZY SAM SYATILLA MELVIN. Almaklum la orang tengah mood cuti maka blog puaka jadi blog retis sekejab. Nak tulis cerita seram time orang tengah bercuti memang tak ada sapa nak hadap sangat. Orang yang bercuti tak kemana mana macam aku ni je masih hadap blog. Nak buat macam mana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
2 hours and 53 minutes ago.

 

Bangunan gempa bumi di Taiwan runtuh sebab guna tin

Polis Taiwan membuka kertas siasatan selepas tin-tin minyak dan cat ditemui sebalik dinding bangunan yang runtuh akibat sebuah gempa bumi di Tainan, Sabtu lalu.Menurut Dailymail, kerajaan bagaimanapun menafikan sebarang tuduhan dan mendakwa pembinaan bangunan tersebut mendapat permit secara sah.Sabtu lalu,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
3 hours and 13 minutes ago.

 

10 FACEBOOK PAGE PALING POPULAR DI MALAYSIA

Facebook adalah medium perhubungan yang amat popular.Selain itu ia juga tempat untuk kita mendapat informasi dan tempat untuk memasarkan atau mencari produk yang diingini. Tetapi dalam kita cuba menjalin hubungan, berkongsi maklumat atau berjual beli, pasti kita tidak lepas dari mengikuti halaman yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
3 hours and 18 minutes ago.

 

Gempa Taiwan Bongkar Ada Bangunan Guna Tin Buat Dinding

Gempa Di Taiwan Bongkar Ada Bangunan Guna Tin Buat Dinding:

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
3 hours and 43 minutes ago.

 

GEMPAT BUMI TAIWAN: BANGUNAN DIPERBUAT DARI TIN KOSONG, PUNCA BANGUNAN 17 TINGKAT RUNTUH (7 GAMBAR)

TAIWAN - Pihak polis Taiwan kini sedang membuat siasatan selepas tin-tin kosong ditemui di sebalik dinding bangunan yang runtuh akibat gempa bumi di Taiwan baru-baru ini.Menerusi gambar-gambar yang dimuat naik di Dailymail, kelihatan tin-tin cat digunakan sebagai perantaraan di sebalik dinding pangsapuri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
3 hours and 52 minutes ago.

 

DIGIGIT ULAR, LELAKI INI SEMPAT CATAT KESAKITAN YANG DIRASAI HINGGA AJALNYA DATANG

Lelaki bernama Karl P Schmidt adalah seorang herpatologis terkenal. Reputasinya terbentuk karena pengalamannya mengenali berbagai jenis ular. Saking banyaknya, sebagian besar ular diberi nama dengan akhiran Schmidt. Kejadian bermula pada September 1957, seorang karyawan dari Kebun Binatang Taman Lincoln...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
4 hours and 16 minutes ago.

 

VIDEO GADIS BERTUDUNG PUNGGUNG MASUK CACING JADI VIRAL

Apa dah jadi dengan gadis melayu bertudung ini. Ada yang cakap mungkin cacing kot masuk punggung dia sampai berjoget sakan tu. Apa pun kita ambil dari sudut positif, mungkin ketika itu cuma ada rakan-rakannya yang perempuan sahaja, namun kerana orang yang merakam video ni pula yang buat dajjal sehingga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
4 hours and 39 minutes ago.

 

Cause of My Parent’s Lie

Pada sabtu pagi sang ayah hendak berangkat kerja, dia mulai mengendap-ngendap ke luar kamar ketika selesai berpakaian, setelah sampai di pintu depan dia merasa bahwa dia telah berhasil meloloskan diri tanpa sepengetahuan pangeran kecilnya, tapi baru sebelah kaos kakinya dipasang sudah terdengar suara sang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
4 hours and 53 minutes ago.

 

Theme premium OlaOli

Theme Premium OlaOli Akhirnya aku redha juga untuk mengeluar sedikit kos untuk mendapatkan satu theme premium olaoli self host blog pertama aku ni. Jenuh juga berfikir banyak kali, nak beli ke tak nak. Hati besar kata tak nak atas alasan, tak usah la membazir sebab kita ni  newbie lagi. Tapi hati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
5 hours and a minute ago.

 

Kenapa Pakar Bedah Memakai Pakaian Hijau atau Biru ketika Bertugas

Tahukah anda kenapa pakar bedah memakai pakaian bewarna hijau atau biru sewaktu melakukan operasi pembedahan? Kenapa tidak mengenakan sut putih seperti kebanyakan para doktor memakainya?Menurut satu artikel di dalamToday’s Surgical Nurseterbitan 1998, tujuan utama pemakaian bewarna biru atau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
5 hours and a minute ago.

 

Google menguji drone berkuasa solar untuk menyalurkan internet 5G di udara

Google telah dilaporkan telah menguji pesawat terbang yang boleh mampu menyampaikan Internet kelajuan tinggi ke tanah. The SkyBender Projek berahsia akan melihat kenderaan berkuasa solar membekalkan sambungan 5G - sama untuk pengguna.Tuntutan semua berpunca dari laporan oleh The Guardian, yang mendapati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
5 hours and 20 minutes ago.

 

Dr Asri nasihat Zamihan henti gelar ulama 'anjing'

Presiden Pertubuhan Ahli Sunnah Waljamaah Malaysia (Aswaja) Zamihan Mat Zin hanya mempunyai masa sehingga 17 Februari ini untuk berdebat dengan Mufti Perlis Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin. Asri berkata selepas dari tarikh itu beliau menganggap tawaran untuk berdebat dengannya sebagai 'tutup kes'. Ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
5 hours and 36 minutes ago.

 

Pemain 'Star' di Eropah ke liga China

Kini telah menjadi fenomena, di mana pemain bintang yang berkelana di Eropah telah berpindah ke liga China. Hal ini semua nya berkaitan dengan penawaran gaji yang agak tinggi, sekaligus kelab-kelab tempatan berjaya menarik mereka ke liga itu.Sebagai contohnya, Alex Texeira , Ramires, Gervinho, Jacksen...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
5 hours and 46 minutes ago.

 

10 Gunung Berapi Paling Merbahaya di Dunia

Pasukan dari University of Manchester dan para pengkaji gunung berapi telah membuat satu kerjasama atas talian (online) untuk menyenaraikan 10 gunung berapi paling berbahaya di dunia. Senarai ini terdiri daripada gunung berapi yang berpotensi meletus dalam masa 100 tahun dan boleh meragut sehingga satu juta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
6 hours and 27 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »