Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

Merdeka!

August 31 marks Malaysia's independence day. Blog about this day and tag 'Merdeka' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

Groufie

Groufie bersama pasangan pengantin yang comel.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lonelyscorpiogirl lonelyscorpiogirl via XDramaQueen
11 minutes ago.

 

My AirAsia Free Seats!

Jika saya mempunyai 10 Tempat Duduk Percuma AirAsia, saya akan ke Kota Kinabalu,Sabah dan saya akan bawa bersama 9 orang ahli keluarga yang terdekat untuk saya luangkan masa bersama-sama. Mama, Papa, Along, Abang Long, Adik, Danish, Aqeel, tidak dilupakan isteri dan juga Khair tersayang. Kota Kinabalu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Hafiz Rahim
25 minutes ago.

 

Gambar Bayi Teruk Di Gigit Semut Charlie/Tomcat

Gambar Bayi Teruk Di Gigit Semut Charlie/Tomcat | Menerusi sebuah laman web, mediahubline, dilaporkan seorang pengguna Facebook telah berkongsi dua gambar yang menjadi viral di laman Facebook.Gambar yang menunjukkan wajah seorang bayi malang digigit oleh seekor semut yang paling digeruni oleh umat manusia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
26 minutes ago.

 

Pelajar tanggung aib hamil 7 bulan

KUALA TERENGGANU - Malang berganda! Seorang remaja berusia 15 tahun bukan sahaja terpaksa menanggung aib apabila disahkan mengandung tujuh bulan, malah lebih malang apabila mengetahui ‘ayah’ kepada anak di dalam kandungannya itu sudah meninggal dunia April lalu akibat kemalangan.Remaja yang merupakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
33 minutes ago.

 

[7 Gambar] Pisang Goreng Plastik Kini Popular Di Malaysia?

[7 Gambar] Pisang Goreng Plastik Kini Popular Di Malaysia? | Biar betul...Menerusi satu laporan media sosial, dikatakan taktik mencampurkan plastik dalam minyak masakan yang popular di Indonesia kini mulai menular di Malaysia.Menerusi pengakuan seorang peniaga ayam goreng rangup dari Indonesia, beliau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
45 minutes ago.

 

Rita Rudaini Kecewa Dirinya Di Bandingkan

Rita Rudaini Kecewa Dirinya Di Bandingkan | Rita Rudaini kecewa apabila masih terdapat beberapa pihak dilihat cuba membandingkan dirinya dengan Zarema isteri kepada bekas suaminya Aidil Zafuan.Rita yang kini gigih menjalani kehidupan sebagai ibu tunggal selain menjalankan perniagaan sendiri memuatnaik satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
1 hour and 13 minutes ago.

 

Hikmah, Rahsia dan Khasiat Surah-surah dan Ayat Al-Quran

Hikmah, Rahsia dan Khasiat Surah-surah dan Ayat Al-Quran. Assalamualaikum wbwt, Buat sesiapa yang merasakan ada penyakit mazmumah dalam badan. Semoga mendapat manfaat daripada artikel ini. InsyaAllah.   BISMILLAH (Dengan nama Allah) Barangsiapa membaca sebanyak 21 kali ketika hendak tidur, nescaya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alim711 alim711 via Satu Nama Seribu Cerita
1 hour and 32 minutes ago.

 

Rita Rudaini Dedah Perangai Buruk Pusat Taska

Rita Rudaini Dedah Perangai Buruk Pusat Taska | Rita Rudaini beberapa hari lalu menerusi Instagramnya mendedahkan perangai buruk seorang (mungkin kerani) di pusat jagaan kanak-kanak yang terletak di Kota Damansara.Menurut Rita, awalnya dia hanya mahu meninjau khabar pusat tersebut menerusi panggilan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
1 hour and 37 minutes ago.

 

Nabila Huda Dan Nora Danish Viral Merdeka

Kalau nak tahu, temanya adalah ‘Malaysia…. Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta’.Dah cakap mengenai merdeka ni, kami ada lihat beberapa foto Nora Danish Nabila Huda sambut kemerdekaan tau. Percaya atau tidak, Nora dan Nabila dikepung oleh orang ramai kerana bersama-sama mengibarkan bendera di beberapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Marconis Marconis via MACAM-MACAM
2 hours and 2 minutes ago.

 

Terkini - Gambar Zionis Menggali Di Bawah Masjid Al-aqsa

Pihak Israel sedang menggali di bawah Masjidil Al-Aqsa. Mereka mengakui secara terbuka niat mereka untuk menghancurkan Masjidil Al-Aqsa untuk "membangkitkan semula "Temple of Solomon." iaitu Kuil Sulaiman.Arkeologi dan ahli kaji sejarah mengetahui bahawa runtuhan "Kuil Sulaiman" terletak di bawah Masjidil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog qawiedotmy qawiedotmy via Memang Terbaik Dari Ladang
2 hours and 17 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
2 hours and 19 minutes ago.

 

Bintulu, Sarawak...

Assalamualaikum hai2..Dah lama aku tak update..aku asyik ke hulu-kehilir sampai nak buka laptop pun tak sempat..dalam masa dua minggu dari kepong-bintulu-Kelantan-kuantan..memang minggu yang sangat-sangat meletihkan..sebelum aku merapu meraban aku nak cerita travel aku ke bintulu Sarawak..aku ke sana...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog NurAmalina NurAmalina via Nur Amalina
2 hours and 28 minutes ago.

 

AMBOI MEDIA HIBURAN BAIK PUNYA PERLI ALYAH RAMLI MS

Aku baca jer isu pasal penyanyi alyah komposer Ramli Ms yang dah kantoi nikah senyap2. Dari awal kontroversi depa di katakan sudah kawen pun aku macam dah boleh agak.. kalau takde apa2 masakan.. depa taknak bagi kenyataan yang jelas pasal status tu. Nak jawab senang jer.. Kalau betul takde apa2.. just...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
2 hours and 33 minutes ago.

 

Handphone Gadis Cantik Hilang, Gambar Peribadi Tersebar [8 Gambar]

Ramai yang menyalah gunakan telefon bimbit, sehinggakan ada insiden yang memakan diri sendiri, berikut adalah sebuah kisah tentang seorang gadis yang bernama Nurul.Butir dirinya tidak perlulah kami dedahkan.Kononya Nurul hanya menyimpan gambar peribadi miliknya di telefon bimbitnya, malang bagi gadis ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Marconis Marconis via MACAM-MACAM
2 hours and 38 minutes ago.

 

Polis Tahan Penjenayah Bersenjata Machine Gun

Polis Tahan Penjenayah Bersenjata Machine Gun | Polis merampas sepucuk sub mesingan jenis Uzi, ratusan butir peluru serta lapan peket heroin selepas menahan seorang lelaki dalam satu kejadian di hadapan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Muda, Kedah semalam.Dalam kejadian kira-kira jam 7.30 malam itu,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
2 hours and 38 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
3 hours and 6 minutes ago.

 

Syarikat China Berminat Keyword Jiwarosak

dah lama rasanya tak semak email dan bila semak semula email terkejut dengan email yang diterima daripada salah sebuah syarikat pendaftaran website di china yang menyatakan bahawa terdapat client yang berminat dengan keyword jiwarosak.. ternyata jiwarosak telah berkembang sampai ke China kih kih kih (mood...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abgferoz abgferoz via JiwarOsak
3 hours and 11 minutes ago.

 

10 Senarai Pelakon Biru 5 Bintang, Tanpa MakeUp - Part 6

Siapa yang suka sangat tengok filem pron tu, mungkin kenal kot muka-muka pelakon kat bawah nie. Dan inilah wajah sebenar mereka apabila tidak memakai makeup atau solekan.Sepertimana yang telah dinayatakan oleh sebuah laman sesawang huffingtonpost, Muka-muka Pelakon Pron kat bawah nie, bukan Pron amatur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Marconis Marconis via MACAM-MACAM
3 hours and 13 minutes ago.

 

Krisis Ukraine : NATO Beri Amaran kepada Russia

  BRUSSELS 30 Ogos - NATO hari ini memberi amaran kepada Russia berhubung apa yang ia sifatkan sebagai "pencabulan terang-terangan" kedaulatan Ukraine selepas Barat menuduh Moscow terbabit secara langsung dalam konflik itu. NATO menyatakan Russia sudah mengerah anggota tentera untuk berperang di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
3 hours and 17 minutes ago.

 

Pas Muktamad Mahu Isteri Anwar Sebagai Calon Tunggal MB Selangor?

Setiausaha Agung Pas, Mustafa Ali dalam satu kenyataan medianya semalam telah menafikan sekeras-kerasnya beberapa laporan dari portal berita tertentu yang mendakwa bahawa parti politik yang menggunakan label Islam itu akan menghatar beberapa nama calonya untuk dipersembahkan kepada Sultan Selangor...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog jeringdaily jeringdaily via Wak Jengkol
3 hours and 22 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »