Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

My travels!

This week, we ask you to share with us your travel stories. Where did you go and what did you do? Tell us about it and tag your entry with 'travel' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

Waspada dengan keadaan jalan raya.

Waspada dengan keadaan jalan raya|Ceritanya macam ni, pagi tadi, waktu aku dalam perjalanan ke tempat kerja, ada satu kemalangan berlaku betul-betul depan aku. Cuaca waktu tu memang gelap, sebabnya waktu tu rasanya dalam jam 0640. Lampu jalan raya waktu tu pulak memang takda, jadinya makin gelap la...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
19 minutes ago.

 

MAJIKAN KENA TAHAN BERSEKEDUDUKAN DENGAN WANITA DALAM EDAH

Seorang lelaki anak lima yang juga majikan ditahan kerana disyaki tinggal bersekedudukan bersama seorang pekerja wanita kedai makannya.Bertindak atas aduan, anggota penguatkuasa Jabatan Agama Islam Kedah (Jaik) menyerbu sebuah kedai makan di Pokok Sena, dekat sini, pada Sabtu lalu.Ketika disoal, lelaki...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via Lantak HANGPA la...
29 minutes ago.

 

KOTA BELUD : Kemaskini Banjir di Kampung Melangkap

05/08/2015 : Berita terbaru yang diterima keadaan banjir di Kampung Melangkap, Kota Belud kini semakin baik berbanding semalam. Sepasukan anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) kini berada di lokasi... More Article Visit http://suarasabah.com now

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Portal Berita Suara Sabah
45 minutes ago.

 

Abdul Rani Kulup Jadi Buruan Peminat

Abdul Rani Kulup Jadi Buruan Peminat. Hampir 1000 laporan polis telah dibuat olehnya berkaitan isu-isu semasa dan sudah pasti kini dia pula menjadi buruan peminat. Terbaru Presiden Pertubuhan Martabat Jalinan Muhibbah Malaysia (MJMM) atau Raja Report Malaysia menjadi tumpuan ketika majlis rumah terbuka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mysensasi mysensasi via MySensasi
48 minutes ago.

 

Kenapa Anda Perlu Ada Akaun Perbankan Internet/ Online?

saniyunus.com saniyunus.com - Info Bisnes Online Sebenarnya bila nak buat urusan online ni, ada beberapa tools penting yang anda tidak boleh abaikan iaitu akaun perbankan internet/ online. Bila sudah ada macam-macam yang anda boleh lakukan dengan akaun tersebut antaranya ialah: 1.Membayar bil Astro...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via saniyunus.com
1 hour and 9 minutes ago.

 

Cerita Di Sebalik Wajah Rosmah Mansor

Rosmah Mansor beri tempoh 72 jam kepada Bank Negara siasat individu yang membocorkan maklumat akaun bank: Read more »

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
1 hour and 38 minutes ago.

 

KISAH SAYU NASI DAN IKAN KERING DARI BEKAS PENGETUA

Gambar Hiasan Zaman semakin berubah, tahun makin bertambah, dari semasa ke semasa kos sara hidup dilihat semakin meningkat. Jika zaman SK dulu awal tahu 90-an nasi lemak ikan bilis dan telur boleh di dapatkan dengan harga 20 sen. Dari hari ke sehari harganya semakin meningkat dan kini paling murah untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
1 hour and 39 minutes ago.

 

Keputusan Liga Super 5 Ogos 2015

Keputusan Liga Super 5 Ogos 2015. Aksi menuju ke penghujung musim. Pasukan yang mendahului merasai tekanan untuk mengekalkan kedudukan. Pasukan bawahan sedang mencuba mencari kedudukan lebih baik untuk mengelakan tersngkir musim hadapan. Perlawanan dan keputusan Liga Super 2015 semakin menarik untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mysensasi mysensasi via MySensasi
1 hour and 40 minutes ago.

 

INFO SABAH : Jalan Tambunan-Kota Kinabalu

INFO SABAH 05/08/2015 : Hujan lebat yang berterusan sejak malam selasa mengakibatkan laluan di Kilometer 24 Jalan mengalami sedikit masalah akibat tanah yang memenuhi permukaan jalan raya. Sebagai... More Article Visit http://suarasabah.com now

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Portal Berita Suara Sabah
1 hour and 42 minutes ago.

 

Sakinah Sakinah Kongsi Gambar ‘Comolot’ Dengan Suami

Kontroversi dan Sharifah Sakinah sememangnya berpisah tiada. Malah, kritikan yang diterima tidak pernah berkudis di hatinya.Sinonim dengan perangai selamba, Sharifah Sakinah sekali lagi mengejutkan ramai apabila berkongsi gambar bercumbu bersama suami menerusi laman Instagramnya.Seperti biasa, gambar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via My Gosip Hub
1 hour and 42 minutes ago.

 

HANTU PUNYA MENANTU

Seorang remaja perempuan berusia 16 tahun trauma dan ketakutan selepas cuba dicabul seorang ahli keluarga angkat yang turut mengacukan pisau ke lehernya dalam kejadian, minggu lalu.Kejadian berlaku di sebuah kampung di daerah ini jam 12 tengah malam, pada 29 Julai, ketika dia bersama ibu angkat dikenali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via Lantak HANGPA la...
1 hour and 47 minutes ago.

 

Video UFO Pintas Kapal Terbang Virgin Atlantic!

Video ini menunjukkan saat-saat seorang peminat kapal terbang merakam objek misteri yang terbang melepasi kapal terbang Virgin Atlantic yang baru berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa John F. Kennedy di New York. Rakaman itu telah menimbulkan banyak dakwaan menyatakan objek tersebut adalah UFO yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via Sentiasa Panas
1 hour and 55 minutes ago.

 

Macamana Saya Di Bayar RM10,000 Tunai Untuk Blog?

Saya tertarik dengan penulisan Otai Blogger hebat tulisan dan perkongsian Bro Ahmad Faizal aka Encik Titan di entry beliau Bagaimana saya dapat RM10 ribu pertama dengan hanya menulis blog? Ia sesuatu yang memang patut di baca oleh ramai blogger untuk dapatkan inspirasi, bagaimana cara terbaik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mrjocko mrjocko via MrJocko
1 hour and 56 minutes ago.

 

KALAU BENAR SAYA SENDIRI AKAN JATUHKAN NAJIB ! - RAHMAN DAHLAN

PUTRAJAYA - Datuk Abdul Rahman Dahlan menegaskan, jika RM2.6 bilion yang dimasukkan ke dalam akaun peribadi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak itu adalah duit rakyat, beliau dan UMNO sendiri akan menjatuhkan Ahli Parlimen Pekan itu. "Kalaulah RM2.6 bilion ini duit rakyat dirompak, ‎tak payahlah Clare...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
2 hours and 2 minutes ago.

 

Remaja 13 Tahun Rogol Adik Perempuan Setelah Tonton Video Lucah

Seorang remaja lelaki berusia 13 tahun dari Blackburn, England telah mengaku merogol adik beliau yang berusia lapan tahun selepas menonton video lucah menerusi Xbox. Budak  yang tidak boleh dinamakan... More Article Visit http://suarasabah.com now

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Portal Berita Suara Sabah
2 hours and 5 minutes ago.

 

Resepi Sup Daging Sedap Punya

Resepi Sup Daging Sedap Punya. Apa yang menyelerakan agaknya untuk hidangan tengahari mahu pun makan malam?. Mungkin banyak pilihan resipi yang boleh dicuba mengikut selera masing-masing. Antara yang popular untuk hidangan makan tengahari adalah masak lemak cili api, bukan setakat di Negeri Sembilan sahaja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mysensasi mysensasi via MySensasi
2 hours and 12 minutes ago.

 

APABILA CHRISTIANO RONALDO MENYAMAR JADI GELANDANGAN

Ramai diluar sana kita melihat gelandangan atau "homeless" iaitu mereka yang tidak mempunyai rumah dan tinggal di kaki-kaki lima bagunan ataupun bagunan lama yang ditinggalkan. Mereka ini ada yang 'kais pagi makan pagi' dan ada juga mereka ini yang bekerja tetapi mungkin kerana faktor harga rumah yang agak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
2 hours and 20 minutes ago.

 

Aktivit Bayi Di Dalam Kandungan..

Assalammualaikum Hai… Hehehe.. mcm comel jer bila baca.. Nih perkongsian yg cma amek dari FB.. 10 INFO TENTANG BAYI YANG ANDA TIDAK TAHU Sekitar usia 3 bulan, bayi mula menelan air ketuban dan mengeluarkannya kembali sebagai air kencing. Ini untuk melatih sistem pencernaan dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiemao shiemao via ♥Cintai Aku Seadanya♥
2 hours and 39 minutes ago.

 

Saya Sendiri Akan Jatuhkan Najib… – Rahman Dahlan

Kalaulah RM2.6 bilion ini duit rakyat dirompak, ‎tak payahlah Clare Brown, tak payahlah Wall Street Journal, tak payah lagi Sarawak Report nak jatuh presiden Umno. Saya sendiri dan... More Article Visit http://suarasabah.com now

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Portal Berita Suara Sabah
2 hours and 53 minutes ago.

 

Himpunan Gambar Tudung Labuh Di Seluruh Dunia

Assalammualaikum buat muslimah yang cergas dan positif Alhmdulillah,hari ini saya teruja melihat muslimah di seluruh dunia memakai tudung secara yang betul dan menepati syariat.Jangan tanya saya dari mana sebab sumber semuanya dari hasil pencarian di Google :-).Semua gambar di sini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog gerairizqi gerairizqi via Blog
3 hours and a minute ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »