Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

2014 Asian Games

The 2014 Asian Games is currently underway in Incheon, South Korea. How are our Malaysian team doing? Blog about the games and tag 'AsianGames' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

How to Add Custom Background on Per-Post Basis in WordPress

Last week, we published a simple tutorial on how to add custom background support to any WordPress theme. All you need to do is to add one line of code to your themes functions.php file and you can then set the custom background from Settings Background. However, what if you want to use...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog wpspeak wpspeak via WPSpeak.com
29 minutes ago.

 

Harga Petrol ROn 95 dan Diesel naik 20 sen

KUALA LUMPUR Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) hari ini mengumumkan subsidi petrol RON95 dan diesel dikurangkan sebanyak 20 sen seliter berkuat kuasa 12.01 pagi, 2 Oktober 2014. Dengan ini harga runcit baharu bagi petrol RON95 ialah RM2.30 seliter dan diesel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Oh Pemandu
38 minutes ago.

 

Petrol, diesel prices up by 20sen from midnight

PETALING JAYA: The price of RON95 and diesel fuel will go up by 20sen effective midnight. The new prices for RON95 will be RM2.30 per litre while diesel fuel will cost RM2.20 per litre. The Domestic Trade, Cooperatives and Consumerism Ministry said the government has decided to reduce the current fuel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Only The Best Finance Source
42 minutes ago.

 

Methodist Senior Fellowship Annual Dinner And Performances

I attended the Methodist Senior Fellowship Annual dinner last night in my church. It is a once-a-year affair and this year I am "officially" a member. I can still remember I publish last year's annual dinner, it seemed like not too-long-ago only. So.... it is already one year.... no wonder...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog reanact reanact via Caring Is Not Only Sharing...
44 minutes ago.

 

Kawasaki Ninja H2R with 300 hp supercharged carbon-fiber

For those superbike lover especially Kawasaki fanatic will get this as hot news. Kawasaki Ninja has typically been synonymous with top-tier performance and this carbon fiber-clad monster seeks to take that reputation to another level. The green, tubular steel trellis frame is a 998cc inline-four engine that...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Auto Car Motorcycle Blog Info
48 minutes ago.

 

On Sofina 2.1

Today, I brought all my 6 children for a movie at GSC then to Jusco playground. On the way back, I dropped by hubbys shop and check my FB. And I saw below update Sofina 2.1 by Vivy Yusof So it lasted all of 20 minutes and it was sold out. FUCK!!! I was ready []

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog miche miche via Sketches of Life
52 minutes ago.

 

Satu Hari Nanti Rakyat Akan Berterima Kasih Pada Najib Kerana Potong Subsidi Petrol Hari Ini

Wak J: Sama ada kita suka atau tidak dengan berita kenaikan harga minyak ini, wak rasa itu sahajalah jalan terbaik untuk kerajaan mengawal dan menghapuskan penyelewengan subsidi minyak yang telah berlaku sejak pemberian subsidi ini diperkenalkan.Daripada kerajaan beri subsidi petrol kepada penyeludup...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog jeringdaily jeringdaily via Wak Jengkol - A Low Profile Blogger
54 minutes ago.

 

Pencapaian September dan Perancangan Oktober 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua Setiap awal bulan, si Zool akan berkongsi tentang pencapaian dan perancangan hidup secara bulanan. Mungkin tidak sehebat orang lain namun ia sedikit sebanyak menjadi penanda aras untuk diri ini memperbaiki dari semasa ke semasa. Berikut merupakan pencapaian serta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Blog ZooL
58 minutes ago.

 

Jambatan Gantung Paling Menakutkan Di Dunia (3 Gambar)

JURUTERA China berjaya mengilhamkan sebuah jambatan gantung paling menakutkan di dunia di wilayah Hunan, selatan negara tersebut yang telah dibuka kepada orang ramai.Ia bukan sebuah jambatan yang membahayakan nyawa pengguna tetapi lantainya yang diperbuat daripada cermin membuatkan pengguna takut untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog AimanEffendy AimanEffendy via Arnab Panggang
1 hour and 7 minutes ago.

 

Nama terpanjang di Malaysia. Wow!

Non- relatedNur Fathaniah Tariyah Karimah Farwizah Zahabiyah Syahirah Airol Anizam adalah antara nama terpanjang di Malaysia seperti yang direkodkan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN).'Ahmad', 'Alex' dan 'Ravi' pula adalah antara nama paling popular rakyat Malaysia yang didaftarkan JPN.Ketua Pengarah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Osman Osman via iniblogke
1 hour and 13 minutes ago.

 

Tindakan Lelaki Ini Beri Makan 150 Ekor Kucing Di Kawasan Perang Tersebar Di Internet (7 Gambar)

Seorang pemandu ambulans bertindak memberi makanan kepada kucing-kucing yang telah ditinggalkan di kawasan kejiaranan yang telah dimusnahkan akibat peperangan.Lelaki ini yangdikenali sebagai Alaa telah membelanjakan 4 dolar sehari untuk membeli daging dan memberi makan pada kucing-kucing di kawasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog AimanEffendy AimanEffendy via Arnab Panggang
1 hour and 25 minutes ago.

 

5 selfie yang tak masuk akal.

Najib pun selfie.Haaa diorang ni memang gila betul sebab tempat tempat yang tinggi gayat pun sempat lagi nak ambik selfie. Well, worth it la sebab view yang nice, sebab tu diorang selfie kot. Take a look!p/s - Mana kaki selfie? Jom join contest #wefie #selfie ni.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Osman Osman via iniblogke
1 hour and 36 minutes ago.

 

Minyak ron 95, diesel naik 20sen berkuatkuasa 02.10.2014!!!

Haiya minyak naik harga laginya pun. Itulah hakikat yang perlu diterima. Kpdnkk pun dah mengesahkan kenaikan minyak ron 95 dan diesel dikurangkan subsidi 20sen. Erkkk Sebelum ini minyak ron 95 ialah... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
1 hour and 47 minutes ago.

 

NUFFNANG CUAK DENGAN KENYATAAN BLOGGER TU KE

Tetiba pagi tadi terbaca satu entri blogger yang katanya tetiba BE (CPUV campaign) berderet masuk. Dalam hati aku cuma cakap Alhamdulillah rezeki dia la tu kan.. Aku pun tergerak hati nak check jugak la account Nuffnang aku tengok berapa yang melekat manatau sama jugak berderet. Memang kejutan.. banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
1 hour and 51 minutes ago.

 

Harga Minyak Petrol RON95 dan Diesel NAIK 20 sen seliter bermula 2 Oktober 2014

HADIAH RAYA KORBAN?Tips : 10 Cara Nak Jimatkan Minyak Kereta Anda [Jom baca] Berita panas! Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) hari ini mengumumkan subsidi petrol RON95 dan Diesel dikurangkan (harga minyak naik la tu) sebanyak 20 sen seliter berkuat kuasa 12.01...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog qronaldo7 qronaldo7 via Kafe Que vs Mamak Stall
2 hours and 4 minutes ago.

 

Harga RON95 dan Diesel Naik 20 Sen Mulai 2 Oktober 2014

Mengikut Berita Harian, harga petron RON95 dan diesel naik 20 sen masing-masing kepada RM2.30 dan RM2.20.Kenaikan RON95 dan diesel adalah lebih kurang sebanyak 10%. Ini bermakna kalau perbelanjaan petrol bulanan sebanyak RM300 so kenaikannya adalah sebanyak RM30. Banyak juga ni. Bukan setakat tu, kos...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharinginfoz sharinginfoz via Sharing is Power
2 hours and 10 minutes ago.

 

Jabra Move Wireless Headphones Launched In Malaysia

Now I'm a pretty big fan of the Jabra devices, purchasing one, theJabra Extreme 2 Bluetooth Headsetwhich I have taken the liberty to review recently. Just last week, Jabra, the global leader in wireless audio devices, introduced the all new Jabra MoveTM Wireless headphones in Malaysia. Read on...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
2 hours and 10 minutes ago.

 

VIDEO: HARIMAU SEBAGAI AHLI KELUARGA

Teringat kepada kisah lelaki yang terjeut kandang harimau dah dibaham memang menyeramkan. Siapa tidak tahu harimau dengan sifatnya yang memang garang dan pemangsa yang ganas.Bagaimanapun berlainan pula dengan satu keluarga di Brazil ini. Orang lain sibuk melarikan diri bila ternampak harimau mereka pula...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog AimanEffendy AimanEffendy via Arnab Panggang
2 hours and 16 minutes ago.

 

Harga minyak naik malam ini

Gambar dijumpai di Google+ seseorangHasil daripada kelekaan ahli politik dengan "Langkah Kajang", maka ini hasilnya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sebol sebol via Hasbullah Pit
2 hours and 31 minutes ago.

 

More Than an Apple a Day: Preventing Our Most Common Diseases

As the old platitude goes, a fruit a day, keep specialists away, the sound eating methodology of consuming fruits is well known for the nutritive quality. The followings are the fundamental profits for The post More Than an Apple a Day: Preventing Our Most Common Diseases appeared first...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Health Blog Centre Info
2 hours and 36 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »