Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

2014 Asian Games

The 2014 Asian Games is currently underway in Incheon, South Korea. How are our Malaysian team doing? Blog about the games and tag 'AsianGames' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

Lelaki 31 Tahun Jatuh Cinta Dengan Nenek 91 Tahun

Orang kata cinta itu buta .Kata orang juga kalau sudah cinta, umur, tinggi , dan berat hanya tinggal sebagai angka sahaja . Di Malaysia sendiri, fenomena lelaki berkahwin dengan wanita yang lebih berusia juga bukan lagi menjadi fenomena asing bagi kita. Misalnya pasangan selebriti romantis Rozita Che...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog terataku terataku via terataku - Sebuah blog Kicik juga
13 minutes ago.

 

Tengok wayang di GSC dengan harga RM8 (PROMOSI)

Bukan senang nak tengok wayang dengan hanya harga RM8/movie. Kali ini GSC ada buat promosi movie Disney dengan harga RM8.p/s- Btw guys, kat sini pun ada promosi. Usha sikit.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Osman Osman via iniblogke
31 minutes ago.

 

Artis pun bising bila harga petrol naik, apatah lagi kita?

Tepat jam 12.00 tengah malam semalam (1 Oktober 2014) secara rasminya, harga minyak Ron 95 telah dinaikkan daripada RM2.10 seliter kepada RM 2.30 seliter. Sebenarnya, kami pun agak terkejut dengan pengumuman yang dilakukan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) lewat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
1 hour and 7 minutes ago.

 

#MALAYSIAku KITA KEMBALI KE KAUNTER

Bebaru nih kecoh pasal mesin ATM kena hack,berjuta ringgit dah lesap angkara penyamun siber.Hari ini dalam portal mstar,keluar statement dari Tim lau Ketua Trusteer milik IBM online banking pun tak selamatSo nampaknya kita perlu kembali beratoq dikaunter untuk balik lah jawapnya..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via beloqusez.com
1 hour and 18 minutes ago.

 

Trip Tadika Kimi Ke Kidzania

The post Trip Tadika Kimi Ke Kidzania by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Hari Sabtu lalu (27 September 2014), Kimi join trip tadika ke KidZania. Asalnya trip ni dijadualkan pada 6 September 2014, tapi terpaksa dipinda tarikh atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan. Ini bukanlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
1 hour and 33 minutes ago.

 

Pengarah Drama Dedah Punca Sara Ali Sombong Di Set Penggambaran

Pelakon Sara Ali dikatakan sombong dan bermasam muka dengan kru produksi sebuah drama bersiri berjudul Maaf Jika Aku Tak Sempurna di TV3. Pengarah drama itu akui sikap Sara Ali itu namun menjelaskan punca sebenar.Ini komen pengarah drama tersebut:"Sepanjang empat bulan penggambaran itu Sara ada juga buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
1 hour and 40 minutes ago.

 

UPDATE: CERITA SEBENAR TANGAN KANAK-KANAK HANCUR MAIN MERCUN

Tiap kali hari raya menjelang tiba, pasti ada berita dan gambar ngeri tersebar kanak-kanak yang terkena letupan mercun. Baru-baru ini pula tersebar sekeping gambar seorang budak lelaki dengan tangan kirinya hancur dikatakan terkena mercun bola. Punca sebenar kejadian ini diceritakan oleh seorang pengguna...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via ISU PANAZ !
1 hour and 46 minutes ago.

 

LULUH HATI SUAMI LIHAT ISTERI TIDUR DENGAN LELAKI LAIN

Kuala Lumpur: Luluh hati seorang suami apabila isteri yang dirindui sejak enam bulan lalu ditemui sedang tidur bersama lelaki tidak dikenali dalam keadaan separuh bogeI di sebuah rumah di Setapak di sini, semalam. Difahamkan wanita berusia 20 tahun itu menghilangkan diri sejak April lalu selepas keluar dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via ISU PANAZ !
2 hours and 2 minutes ago.

 

Katy Perry Timbulkan Kemarahan Taylor Swift

Khabar angin tentang hubungan dingin penyanyi Taylor Swift dan Katy Perry sudah lama tersebar di laman sosial.Seperti dilaporkan Entertaiment Wise, kali ini Taylor dikatakan berang apabila mengetahui berita tentang Katy Perry makan malam bersama bekas kekasihnya Harry Styles.Katy dan Harry menikmati makan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
2 hours and 2 minutes ago.

 

50,000 pelajar tak dapat PTPTN

Sekitar 50,000 pelajar baharu ke intitusi pengajian tinggi (IPT) awam dan swasta tahun hadapan dikhuatiri tidak mendapat pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) berikutan masih ramai peminjam lama yang gagal melunaskan tunggakan bulanan mereka.Sumber PTPTN berkata, langkah drastik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Osman Osman via iniblogke
2 hours and 5 minutes ago.

 

ISTERI LARI RUMAH DICEKUP SUAMI TIDUR SEPARUH BOGEL DIRUMAH KEKASIH

Luluh hati seorang suami apabila isteri yang dirindui sejak enam bulan lalu ditemui sedang tidur bersama lelaki tidak dikenali dalam keadaan separuh bogel di sebuah rumah di Setapak di sini, semalam.Difahamkan wanita berusia 20 tahun itu menghilangkan diri sejak April lalu selepas keluar dari rumahnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via Lantak HANGPA la...
2 hours and 6 minutes ago.

 

Penyanyi rock popular ditahan dengan dadah

Seorang penyanyi kumpulan rock popular era 90-an antara tujuh individu yang ditahan dalam serbuan sebuah rumah di Jalan Lama Muar di sini, Isnin lalu.Dalam serbuan pada jam 12 tengah hari itu, polis menahan penyanyi itu bersama lima lelaki lain dan seorang wanita berusia antara 26 hingga 53 tahun.Ketua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
2 hours and 20 minutes ago.

 

VANIDA IMRAN JAWAB ISU PERCERAIAN DENGAN RASHIDI ISHAK

Pasangan ini juga dikatakan sering hadir ke majlis sendirian dan paling mengejutkan ada akhbar mendakwa mereka bakal bercerai.Ini penjelasan terkini dari Vanidah Imran:"Sampai sekarang saya tidak tahu daripada mana datangnya gosip itu dan ia membuatkan saya cukup bengang."Tambah pula terdapat laporan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via BARABEREH
2 hours and 23 minutes ago.

 

TERIMA KASIH NAJIB !

SHAH ALAM – Kenaikan harga minyak sebanyak 20 sen hari ini menimbulkan pelbagai reaksi rakyat. Tinjuan Sinar Harian Online di beberapa stesyen minyak mendapati rakyat mula meluahkan perasaan mereka dengan pelbagai cara.“Terima kasih Najib! 20 sen,” demikian antara reaksi spontan rakyat.Tulisan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via ISU PANAZ !
2 hours and 32 minutes ago.

 

Selebriti Pun Bising Bila Harga Minyak Ron95 Naik Lagi

Tepat jam 12.00 tengah malam semalam (1 Oktober 2014) secara rasminya, harga minyak Ron 95 telah dinaikkan daripada RM2.10 seliter kepada RM 2.30 seliter.Sebenarnya, kami pun agak terkejut dengan pengumuman yang dilakukan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) lewat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
2 hours and 36 minutes ago.

 

Harga minyak di Selangor kekal, tidak naik?

Adakah benar apa yang aku baca ni? Hm. Penduduk di Selangor betul ke benda ni?Sumber - Twitter. So tidak dapat dipastikan kesahihan nya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Osman Osman via iniblogke
2 hours and 44 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
2 hours and 52 minutes ago.

 

Foto Panas Neelofa Duduk Atas Peha Awie

Siapa yang tak kenal Neelofa? Kau gila tak kenal, dah la cantik, business pun maju nau nau. Malah, sejak dua menjak ni, nama Neelofa selalu menjadi sebutan. Nak nak selepas dia berhijab ni.Ada je kontroversi yang datang. Bermula dengan kisah nak kahwin dengan kerabat diraja, kemudian kes tiru design tudung,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
2 hours and 57 minutes ago.

 

Kita Mulakan Keimanan Untuk Hari ini Jika Kita Mahukan Apa-apa Sahaja...

Kita mahukan seorang pemimpin yang baik, maka kita perlukan pemimpin yang mempunyai keimanan kerana dengan adanya keimanan bagi seseorang itu dapat melahirkan ciri-ciri yang mulia seperti amanah, jujur dan bertanggungjawab. Seseorang yang bertanggungjawab bukan disebabkan latarbelakang yang dilahirkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nukeufo89 nukeufo89 via Nukeufo89's Blog
3 hours and 3 minutes ago.

 

Kini Anda Boleh Memantau Simpanan Persaraan Dengan Mudah

Ikuti langkah-langkah di bawah untuk mendapatkan i-Akaun anda.i-Akaun memudahkan keperluan anda memantau simpanan KWSP untuk keselesaan anda. Kemaskini profil peribadi anda, cari cawangan KWSP di seluruh negara, gunakan kalkulator kewangan untuk menganggarkan pertumbuhan simpanan anda, pengeluaran untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog KhaidirZakaria KhaidirZakaria via #KZTakaful
3 hours and 16 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »