Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

What do you do over the weekend?

This week we ask what do you usually do over the weekend? Is it a trip to a shopping mall or something more interesting? What do you plan to do this weekend? Tell us about it and tag 'weekend' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

BERITA BM – Klinik sementara di pusat pemindahan banjir

BALIK PULAU - Kementerian Kesihatan akan menempatkan klinik sementara di pusat pemindahan yang mempunyai lebih 1,000 mangsa banjir bagi kemudahan mereka. The post BERITA BM Klinik sementara di pusat pemindahan banjir appeared first on Berita BM.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog beritabm beritabm via Berita BM
8 minutes ago.

 

Cabaran Hadapi Hubungan Jarak Jauh

Assalamualaikum... Sapa dikalangan korang yg ada hubungan jarak jauh dengan pasangan anda? Ada orang yg mengalami hubungan jarak jauh dalam jangka masa yg singkat dan ada juga yg lama. Maksud jangka masa yg lama atau sekejap ni adalah sama ada pasangan anda tidak dapat mengatasi hubungan jarak jauh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sainiseli sainiseli via Official Saini Seli
38 minutes ago.

 

BERITA BM – TLDM, TLDB perkukuh keselamatan Laut China Selatan

KOTA KINABALU: Kerjasama antara Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) dan Tentera Laut Diraja Brunei (TLDB) mampu memperkukuh tahap keselamatan perairan Laut China Selatan yang dikongsi kedua-dua negara itu. The post BERITA BM TLDM, TLDB perkukuh keselamatan Laut China Selatan appeared first on Berita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog beritabm beritabm via Berita BM
42 minutes ago.

 

Sayangilah Kucing

Kes dera kucing ini banyak berlaku di seluruh dunia . Antara yang kerap berlaku adalah di China . Kucing dicampak , dicucuk dan didera dengan pelbagai cara lagi . Ada yang sehingga patah kaki akibat dicampak dari ketinggian yang tinggi ketika kucing itu diletakkan dalam sebuah sangkar . Tidak terkecuali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Parihh Parihh via Blog Parihh
43 minutes ago.

 

BERITA BM – Seorang maut, 4 parah pergaduhan dua kongsi gelap

Seorang lelaki maut manakala 4 lagi cedera parah dalam pergaduhan antara 2 kumpulan kongsi gelap di Bukit Bendera, Mentakab dekat Temerloh, awal pagi ini, menurut polis. Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri Pahang Datuk Zakaria Ahmad berkata dalam p... The post BERITA BM Seorang maut, 4 parah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog beritabm beritabm via Berita BM
1 hour and a minute ago.

 

BERITA BM – Bekas exco PAS nafi buat keputusan pampasan RM2.6 juta kepada pembantu Khalid

Keputusan pemberian pampasan kontroversi RM2.6 juta kepada 8 pembantu bekas Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim tidak dibuat Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri (exco) PAS, kata Sallehen Mukhyi. Sallehen yang juga bekas exco Hal Ehw... The post BERITA BM Bekas exco PAS nafi buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog beritabm beritabm via Berita BM
1 hour and 19 minutes ago.

 

3 Foto mesra Chacha Maembong dengan teman lelaki

Dalam rancangan Maharaja Lawak Mega 2014 minggu kedua semalam, Chacha Maembong yang dilihat mesra bersama seorang lelaki yang didakwa sebagai kekasihnya di belakang kerusi juri program berkenaan berjaya dirakam.Ini menimbulkan tanda tanya mengenai identiti jejaka tersebut yang kami lihat amat intim jika...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
1 hour and 38 minutes ago.

 

BERITA BM – Anuar Manan ketuai TSG jelajah Sharjah UAE

DUA pelumba berpengalaman akan mengetuai Pasukan Lumba Basikal Profesional Terengganu (TSG) ke Jelajah Sharjah di Emiriah Arab Bersatu (UAE) dan Jelajah Malaysia sebelum menutup tirai kalendar 2014. The post BERITA BM Anuar Manan ketuai TSG jelajah Sharjah UAE appeared first on Berita BM.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog beritabm beritabm via Berita BM
1 hour and 42 minutes ago.

 

10 Gambar majlis sambutan Hari Lahir Diana Danielle yang mengejutkan

Ramai pula selebriti yang suka buat transformasi sekarang ni kan. Semalam, Nazim Othman dah jadi ikan duyung kacak, hari ini Diana Danielle pula dilihat bertukar jadi Harry Potter.Mula-mula kami pun pelik juga kenapa Diana Danielle dress up ala-ala hero epik fantasi tu. Rupa-rupanya beberapa orang kenalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
1 hour and 57 minutes ago.

 

Harga Acer Liquid X1, Liquid Jade dan Liquid Z500

Perkembangan dan persaingan telefon pintar atau smartphone semakin sengit. Berbagai jenama kini bersaing dalam mendapatkan perhatian peminat gajet terkini. Terkini Acer Malaysia mula memperkenalkan tiga telefon mereka di pasaran Malaysia.Harga Acer Liquid X1, Liquid Jade , Liquid Z500 Acer Liquid X1, Liquid...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kizmyself kizmyself via Media Info Semasa Malaysia
2 hours and 3 minutes ago.

 

BBM – Polis, tentera akan gempur Cameron Highlands waktu malam – Najib

Langkah itu diambil berdasarkan laporan bahawa kegiatan pembukaan tanah secara haram sering dilakukan oleh pendatang asing tanpa izin pada waktu malam. The post BBM Polis, tentera akan gempur Cameron Highlands waktu malam Najib appeared first on Berita BM.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog beritabm beritabm via Berita BM
2 hours and 4 minutes ago.

 

JODOH - REZEKI - NIKMAT

Assalamualaikum...Bismillah....Tick tock... tick tock...Eh, dah hujung tahun...MasyaAllah..Tanpa sedar...Hujung tahun...??Hmm...Hujung tahun menas umur pun bertambah...Umur bertambah means semakin berusia...Berusia..?Huu..Semalam, sempena nak cuti sekolah agak panjang ni..Banyak la soalan-soalan cepu cemas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izzkhalil izzkhalil via BLOG TENTANG RASA
2 hours and 7 minutes ago.

 

Bila Seorang Pandai Dikelilingi Orang Tak Berapa Nak Pandai…haisshhh

Ni la yang selalu saya alami..terangkan perkara mudah banyak kali benda mudah pun tak faham-faham.kalau perkara yang susah,boleh lagi la saya maafkandalam kes video kat bawah niextau la nak cakap pa g. The post Bila Seorang Pandai Dikelilingi Orang Tak Berapa Nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikguafri cikguafri via MyKelas
2 hours and 11 minutes ago.

 

MLM2014 : Lawak Nabil Bikin Kontroversi?

Bukan senang nak jadi solo stand-up comedian, betul tak? Sekurang-kurangnya bila kita mati akal, adalah kawan yang boleh tolong cover line kalau kita buat lawak dengan geng.Tapi kami rasa kami patut bagi tabik spring kepada Nabil yang merupakan satu-satunya peserta solo dalam Maharaja Lawak Mega 2014...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
2 hours and 19 minutes ago.

 

BBM – Generasi muda tolak politik rugikan negara – Pemuda PAS

Ketuanya Suhaizan Kaiat berpendapat, sifat kepura-puraan hanya akan menambah rasa meluat dan jelek anak-anak muda kepada politik kepartian. The post BBM Generasi muda tolak politik rugikan negara Pemuda PAS appeared first on Berita BM.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog beritabm beritabm via Berita BM
2 hours and 19 minutes ago.

 

BERITA BM – Pemain terbaik siri jelajah AirAsia-QPR akan ke London

Program Siri Penjelajahan Klinik Latihan AirAsia-Queens Park Rangers (QPR) beri peluang kepada pemain terbaik dalam kalangan anak perajurit Angkatan Tentera Malaysia ke Akademi QPR di London. Pengerusi Eksekutif AirAsia Berhad Datuk Kamarudin Meranun... The post BERITA BM Pemain terbaik siri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog beritabm beritabm via Berita BM
2 hours and 35 minutes ago.

 

4 Foto terbaru Nor Azeana Ramli, isteri Ezad Exist

Perintah tahanan reman ke atas bekas vokalis kumpulan Exist, Ezad berlangsung dalam suasana menyentuh hati apabila isteri penyanyi itu, Nor Azeana Ramli berkali-kali mengungkap perkataan I love you so much (Saya sangat cintakan awak) sebaik Ezad tiba di Mahkamah Majistret semalam.Artikel Terdahulu :Laporan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
2 hours and 38 minutes ago.

 

Misteri Perkahwinan Shahir AF Akhirnya Terbongkar

Semalam dari ruang gosip Era FM, ada menyiarkan beberapa gambar perkahwinan dikatakan Shahir AF dan isterinya.Sememangnya Shahir AF kini sedang hilang dari industri hiburan. Adakah ini puncanya? Shahir AF sudah kahwin?Akhirnya wartawan dari Era FM ada mendedahkan kisah sebenar yang berlaku. Jom baca laporan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
3 hours and 6 minutes ago.

 

TULUS. IKHLAS

Jika kehadiranku mengganggu hatinya, tidak membawa kebaikan padanya, maka pintaku, pisahkanlah aku dengannya ya Allah, meskipun ku tahu aku akan terluka.Jika aku tak layak dan bukan yg terbaik untuknya, jauhkanlah aku darinya ya Allah, hilangkanlah aku dalam bayangannya sejauh-jauhnya hingga terlempar jauh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izzkhalil izzkhalil via BLOG TENTANG RASA
3 hours and 8 minutes ago.

 

BBM – Perjuangan belum berakhir

BAGI penggemar filem The Hunger Games, pastinya ternanti-nantikan sekuel terbaru, Mockingjay Part 1, yang diterajui aktres cukup hebat, Jennifer Lawrence. Sebagai Katniss Everdeen, ternyata Lawrence berjaya mencetuskan fenomena tersendiri menerusi karya adaptasi ciptaan Suzanne Collins. The post BBM...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog beritabm beritabm via Berita BM
3 hours and 17 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »