Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

Books

Have you read a good book recently, or any good reads to recommend? Tell us about it and tag 'Books' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

Dolly Dim Sum + Fresca Mexican Restaurant, Avenue K, KL

Last weekend, we were at Petrosains to attend the preview screening of Miles from Tomorrowland, a new kids series on Disney Junior channel. After the preview, we headed back to Avenue K for a late lunch with the kids. Our original plan was to have dim sum at Dolly Dim Sum, however since the restaurant...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
33 minutes ago.

 

MH370 - Kerusi Kapal terbang di temui 3 bulan yang lalu (Video)

Nicolas Ferrier hampir tidak memberi kerusi biru pandangan kedua . Sambil meneruskan rondaan hariannya dari pantai Reunion , mengambil serpihan dari pasir hitam dan batu-batu besar, ia seolah-olah dia seperti hanya satu lagi sampah - tempat duduk bas , mungkin, atau kerusi "hang glider" ." Hanya pada Rabu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mytechgarbage mytechgarbage via Blog LoQLaQ
38 minutes ago.

 

Azalina Othman kata pegang-pegang bukan muhrim dan berpelukan tidak mengundang maksiat

TEGUR LEMBAGA PENAPISAN FILEM (LPF) JANGAN BERFIKIRAN SEMPIT ... USTAZ KAZIM ELIAS BELASAH AZALINA OTHMAN isu Azalina Othman Assalamualaikum...lama sungguh saya mendiamkan diri didlm arena FB ni, rasa aman bila tak muat status atau berkongsi info.. Tp rasanya lagi tidak aman bila terbaca laporan ada org...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
43 minutes ago.

 

DIY | Botol Losen Dijadikan Holder Semasa Mengecas Telefon Bimbit

Assalamualaikum." Sometimes, the simplest things solve big problems. And still, we pay good money for something expensive when something created at home will do the job better " - BarbaraKreatif kan? Boleh cuba. Guna botol losen jer pun. Kalau takde botol losen, botol lain pun boleh. Botol Clorox ke. Haha...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog siaraelina95 siaraelina95 via Kakak Tiri Cinderella
54 minutes ago.

 

MH370, Serpihan Pintu Pesawat Ditemui Di Pulau Reunion

Pemandangan dari udara di Saint-Andre, Pulau Reunion, Perancis, menunjukkan pantai di mana serpihan pesawat dan bagasi koyak ditemui pada 29 Julai lalu. AFP MH370, Serpihan Pintu Pesawat Ditemui Di Pulau Reunion SERPIHAN bangkai dipercayai bahagian pintu pesawat dijumpai terdampar di pulau sama di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog relevan relevan via OHgasak.Com
1 hour and 36 minutes ago.

 

Panduna Memilih Web Hosting

Panduan ini akan membantu anda dalam memilih web hosting yang sesuai mengikut kemampuan dan keperluan blog anda. Web hosting adalah salah satu komponen utama yang perlu anda ambil kira dalam cara buat blog. Kesilapan anda dalam memilih syarikat yang menawarkan perkhidmatan web hosting akan meningkatkan kos...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikguafri cikguafri via WriteToBlog.com
3 hours and 59 minutes ago.

 

Terkini:Langkah Demi Langkah Muhyiddin Di Istana Bukit Serene

JOHOR BAHRU: Timbalan Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin tiba di Istana Bukit Serene, sebentar tadi untuk menghadap Sultan Johor, Sultan Ibrahim Iskandar.Kenderaan yang membawa Ahli Parlimen Pagoh itu difahamkan memasuki Istana Bukit Serene, namun tidak menggunakan Gerbang Mahkota (laluan masuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
4 hours and 44 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
5 hours and 6 minutes ago.

 

Kenyataan Ahmad Maslan sememangnya 'lawak antarabangsa' - Muhyiddin

MUHYIDDIN: 'Ada seorang yang angkuh ni yang memegang jawatan di dalam parti dan kerajaan yang kata esok bukan pilihan raya.' - Gambar failKUALA LUMPUR: Kenyataan 'esok tidak lagi PRU' oleh Datuk Ahmad Maslansememangnya 'lawak antarabangsa' kerana ia tidak masuk akal, kata bekas perdana menteri Tan Sri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
5 hours and 35 minutes ago.

 

Mark Zuckerberg dan Priscilla Chan bakal timang anak pertama

Pengasas laman sosial Facebook, Mark Zuckerberg dan isterinya, Priscilla Chan, bakal menimbang anak pertama.Gambar diperoleh dari Facebook Mark ZuckerbergPENGASAS laman sosial Facebook, Mark Zuckerberg dan isterinya, Priscilla Chan bakal menimbang cahaya mata pertama.Pasangan itu membuat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
5 hours and 52 minutes ago.

 

EPL Fantasy Premier League 2015/2016: Malaysian Blogger FC

English Premier League (EPL) akan bermula musim baru 2015/2016 pada minggu depan. Bagi peminat EPL apa kata kita join Fantasy Premier League.Jom join Liga Malaysian Blogger FC dengan masukkan kod: 768075-314396. Jom hazminhamudin.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharinginfoz sharinginfoz via Sharing is Power
6 hours and 2 minutes ago.

 

Misteri kerlipan cahaya kunang-kunang terungkai selepas 60 tahun

Eksperimen yang dijalankan Branchini mendapati oksigen yang terlibat dalam pemancaran cahaya kunang-kunang itu berbentuk khas dan dipanggil anion superoksida.KUALA LUMPUR: Selama 60 tahun ahli saintis tidak dapat merungkai misteri di sebalik tindak balas kimia yang menghasilkan kerlipan cahaya yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
6 hours and 18 minutes ago.

 

BBQ Raya Lab Atas Bukit

Event raya ahli lab atas bukit kalini kami buat bbq sesama kami. Tahun lepas buat potluck, tahun ni tukar selera pula. Biasalah, bila dah buat event ramai-ramai macam ni, setiap orang ada tugas masing-masing. Tugas aku patutnya beli arang dan starter api tapi labmate sorang lagi dah tolong...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kimi2912 kimi2912 via Blog MK Hakimi
7 hours and 15 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
7 hours and 19 minutes ago.

 

ALHAMDULILLAH, NILAI RM SEMAKIN KUKUH.

Kejatuhan nilai Ringgit Malaysia(RM) benar-benar mencemaskan rakyat. Nilai RM yang semakin susut betul-betul merimaskan orang ramai. Tidak hanya pakar ekonomi, malah golongan buruh,nelayan dan petani turut memperkatakan isu ini.Kejatuhan RM kali ini dianggap paling teruk dalam sejarah ekonomi negara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ibnismail ibnismail via shameel iskandar
7 hours and 51 minutes ago.

 

Isu RM2.6 billion, Najib mungkin terlepas disebabkan ini

Peruntukan dalam perlembagaan Umno membenarkan presiden parti mempunyai akaun amanah bagi pihak parti, kata Pengarah Komunikasi Strategik Barisan Nasional (BN) Datuk Seri Abdul Rahman Dahlan. Beliau berkata bukan sahaja Datuk Seri Najib Razak mempunyai akaun amanah bagi pihak Umno tetapi juga presiden Umno...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
8 hours and 58 minutes ago.

 

Zahid Hamidi Nafi Keluar Kenyataan Tutup Laman Sosial

Zahid Hamidi Nafi Keluar Kenyataan Tutup Laman Sosial. Timbalan Perdana Menteri , Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi hari ini menafikan yang beliau ada mengeluarkan kenyataan yang semua media sosial akan ditutup atau disekat. Isu semua laman sosial akan disekat mula tersebar melalui beberapa laman sosial...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mysensasi mysensasi via MySensasi
9 hours and 16 minutes ago.

 

Mi Note

A name brand name known to many in the world today, Xiaomi, is now said to be one of the largest handset makers in the world. All of you out there who are thinking to yourselves about what has Xiaomi been up to, the answer to that would be the creation of their new phone,

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mohdgazali50 mohdgazali50 via Xiaomi Singapore
9 hours and 34 minutes ago.

 

Sultan Johor titah Muhyiddin menghadap petang ini

Muhyiddin juga dijangka akan mengadakan pertemuan bersama NGO Melayu di Johor pukul 5 petang ini di sebuah hotel di Senai. - Gambar FailKUALA LUMPUR: Sultan Johor Sultan Ibrahim Sultan Iskandar telah menitahkan bekas Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin menghadap baginda, hari ini.Sumber...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
9 hours and 35 minutes ago.

 

PRANK PALING BANGANG,NYARIS MAUT DIREMPUH KERETA

PRANK PALING BANGANG,NYARIS MAUT DIREMPUH KERETA   Seorang lelaki yang menyamar menjadi hantu untuk menakutkan pengguna jalan raya, hampir maut selepas dilanggar sebuah kereta. Video 1 Video 2 Kejadian itu berlaku apabila dua lelaki yang memakai kostum putih seperti hantu cuba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog relevan relevan via OHgasak.Com
10 hours and 4 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »