Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

English-medium national schools

There's recent calls to reintroduce English-medium national schools. What's your take on this? Blog about your opinions and tag 'English' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

Kini Saya Kembali…

Salam Ramadhan dan selamat bersua kembali setelah berbulan lamanya saya menyepikan diri dan tidak aktif di sini. Ini berikutan ada beberapa agenda yang terpaksa saya hadapi pada dunia realiti, jadi komitmen untuk mengupdate blog

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog MattFitt MattFitt via Matt Fitt
47 minutes ago.

 

Keris Taming Sari

Entri ni sambungan kepada entri sebelum ni. Entri lepas tu aku letak gambar je. Tu pun takde gambar keris Taming Sari sebab tak dibenarkan ambil gambar. Dalam entri ni, aku bajet nak kupaskan sedikit la pasal keris Taming Sari, untuk tambah atau refresh balik memori kita.[Keris Taming Sari]Sebut je pasal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aswadz aswadz via So Full of Myself
1 hour and 46 minutes ago.

 

Rozana Guna Wang Awie Beli Barang Mewah

Rozana Guna Wang Awie Beli Barang Mewah Rozana Guna Wang Awie Beli Barang Mewah Rozana Guna Wang Awie Beli Barang Mewah. Ini kisah konflik rumahtangga penyanyi rock terkenal iaitu Awie dan isterinya Rozana Misbun. Isteri penyanyi rock Awie memberitahu Mahkamah Majistret Ampang di sini bahawa dia menggunakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
2 hours and 30 minutes ago.

 

Pesara menangis gagal keluar wang di Greece

Foto menunjukkan Giorgos Chatzifotiadis terduduk sambil menangis di luar sebuah bank di Greece, Jumaat lepas. - Foto AFP.THESSALONIKI - GREECE. Seorang pesara yang terpaksa beratur di tiga buah bank semalam semata-mata untuk mengeluarkan wang simpanannya, bagaimanapun hanya mampu terduduk dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
2 hours and 40 minutes ago.

 

Wall Street Journal VS Datuk Seri Najib Razak

Wall Street Journal VS Datuk Seri Najib Razak Wall Street Journal VS Datuk Seri Najib Razak Wall Street Journal VS Datuk Seri Najib Razak. Ini adalah kisah yang semakin hangat diperkatakan orang di Malaysia. Wall Street Journal (WSJ) mempertahankan laporannya bahawa berjuta-juta dolar AS disalurkan ke dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
2 hours and 49 minutes ago.

 

Berpantang maut sebelum ajal

Keadaan Abu Mansor yang nyaris digilis tayar basMARANG - Berpantang maut sebelum ajal. Itu yang berlaku ke atas seorang penunggang motosikal yang nyaris digilis tayar sebelah kiri sebuah bas dalam kemalangan di Kilometer 12 Jalan Kuala Terengganu ke Kuantan di Rhu Rengeh di sini, kelmarin.Dalam kejadian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
2 hours and 57 minutes ago.

 

Ramadan Seafood Buffet @ Unique Seafood Subang, Citta Mall

Another Ramadan buffet spot in town, if you're in the vicinity of Subang or Citta Mall then do drop by Unique Seafood Subang for some seafood buffet. Assorted seafood are the main highlight of their buffet spread, on top of the usual Malay cuisine, complete with fragrant curry and all.Ramadan Seafood Buffet...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
2 hours and 59 minutes ago.

 

Nora Danish Sedang Pertimbang Untuk Berhijab

Artis sensasi wanita tanah air, Nora Danish dalam satu kenyataan kepada media ketika menghadiri majlis berbuka puasa anjuran Safi Rania Gold telah meluahkan hasratnya untuk berhijab penuh seperti yang dilakukan beberapa artis popular sebelum ini.Namun, Nora belum memutuskan untuk berhijab dalam waktu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog jeringdaily jeringdaily via Kluang Today - Berita, Info Komuniti Isu Semasa
3 hours and 7 minutes ago.

 

Taste New Zealand Food Fair @ Jaya Grocer Empire Shopping Gallery

A couple of weeks back, I had the chance to drop by Jaya Grocer at Empire Shopping Gallery to check out their Taste New Zealand Food Fair. Everything New Zealand, whereNew Zealand Trade Enterprise has partnered with the Jaya Grocer chain of supermarkets for the first time, offering products which are...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
3 hours and 55 minutes ago.

 

(Recipe) Nasi Tomato Dan Ayam Masak Merah Sedap

Resepi Nasi Tomato Bahan-Bahan: -5 cawan beras cuci dan toskan -1/2 cawan susu cair -4 biji tomato cincang -1/2 cawan sos tomato -2 s/b majerin /minyak sapi -5 s/mb minyak -Garam secukup rasa -Air (ikut sukatan beras dalam 5 cawan gak) daun pandan disimpul or daun sup cincang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog FaizFlif FaizFlif via Forsaken Arctron
3 hours and 57 minutes ago.

 

DULU COLGATE SEKARANG DARLIE PULAK BUAT

Dah jadi trend ke hapa.. lepas satu brand buat.. brand lain pun tak mau lepaskan peluang nak buat jugak. Ni copypaste idea ke camna? Takpe la.. selagi tak melanggar hakcipta katanya.. buat la apapun. Orang kata sama tapi tak serupa. Macam kembar tak seiras la kan..Mesti ramai tertanya tanya apa yang colgate...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
4 hours and 20 minutes ago.

 

Kuih Dan Biskut Raya Tradisional Dan Moden Yang Popular

Kuih Dan Biskut Raya Tradisional Dan Moden Yang Popular Bila tiba Hari Raya, pelbagai makanan dan minuman akan disediakan. Tidak salah untuk makan dan minum tapi yang penting kesihatan hendaklah dijaga. Boleh ikuti Tips Dan Panduan Makan Secara Sihat di Hari Raya. Sekarang ini mesti ramai ibu-ibu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fyna85 fyna85 via Blog Fyna | Berinformasi Itu Pasti
4 hours and 46 minutes ago.

 

Trinity Aquata @ KL South - Exclusive Water Themed Property

Fancy a property where you are surrounded with the goodness and wellness of water?Located in the suburban enclave ofKL South; Trinity Aquata is a freehold development that encapsulates the neo-metropolitan lifestyle while enabling residents to luxuriate within a wholesome, private environment...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
5 hours and 6 minutes ago.

 

Komisyen Affiliate Ashadee May 2015

Peluang untuk buat duit dengan program affiliate masih lagi cerah sebenarnya. Just because percubaan pertama, kedua dan ketiga anda masih belum membuahkan hasil, ia tak bermakna yang anda tak akan berjaya dapat sebarang duit dari program affiliate. As long anda yakin dengan apa yang anda buat, teruskan dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Blog Sabree Hussin
6 hours and 6 minutes ago.

 

Siaran Langsung Terengganu vs Sarawak 4 Julai 2015

Siaran Langsung Terengganu vs Sarawak 4 Julai 2015. Perlawanan yang membabitkan pasukan pertengahan liga iaitu Terengganu vs Sarawak akan disiarkan secara langsung menerusi TV9 dan streaming di portal tonton.com.my. Perlawanan dijualkan bermula jam 10.00 malam manakala siaran langsung bermula jam 9.30...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mysensasi mysensasi via MySensasi
6 hours and 14 minutes ago.

 

Siaran Langsung Selangor vs Pahang 4 Julai 2015

Siaran Langsung Selangor vs Pahang 4 Julai 2015. Perlawanan tumpuan Liga Super minggu ini membabitkan Selangor vs Pahang yang akan berlangsung di Stadium Shah Alam. Pahang selaku pendahulu liga bekal menghadapi tugas sukar berdepan Selangor di halaman lawan. Skuad Tok Gajah kini mengutip 27 mata manakala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mysensasi mysensasi via MySensasi
7 hours and 6 minutes ago.

 

Lelaki ditahan tunjuk kemaluan pada wanita dalam lif

imej ( Video 1 Video 2 ) Lelaki ditahan tunjuk kemaluan pada wanita dalam lif Tindakan seorang lelaki yang dipercayai gila seks dengan mengganggu dan menunjukkan kemaluannya terhadap seorang wanita dalam lif di sebuah pasar raya di Kemayan Square, di sini, kelmarin, mengundang padah apabila dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog relevan relevan via OHgasak.Com
7 hours and 37 minutes ago.

 

Permohonan ke Program Matrikulasi KPM Sesi 2016 / 2017

Bahagian Matrikulasi Kementerian Pendidikan Malaysia telah mengeluarkan iklan permohonan ke program Matrikulasi KPM bagi sesi 2016 / 2017 melalui laman webnya. Tarikh permohonan bermula daripada 1 Julai sehingga 10 Oktober dengan mengisi borang permohonan atas talian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog miecaprio miecaprio via CiKGUHAiLMi
7 hours and 41 minutes ago.

 

Surat Khas Perletakan Jawatan ‪#‎NajibRazak‬ sudah sampai ke Istana !!!

TERKINI: Panas............ Sebanyak USD 700 juta (RM2.6 bilion) telah disahkan masuk ke dalam akaun peribadi Najib di AmBank (AmPrivate Banking) yang berpusat di Kuala Lumpur pada bulan Mac 2013 iaitu 2 bulan sebelum PRU13 pada 5 Mei 2013.Laporan khas daripada Wall Street Journal , dokumen-dokumen siasatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog AimanEffendy AimanEffendy via Berkongsi Untuk Kehidupan
8 hours and 8 minutes ago.

 

(Wajib baca( Penyelewangan ketara 1MDB

Di dalam tahun 2009, 1MDB telah mendapat RM5 billion hutang jangkamasa panjang yang dijamin oleh Kerajaan. Apakah yang dilakukan oleh 1MDB apabila mendapat wang tersebut? bagaimana 1MDB telah memberi berbillion billion wang tunai kepada syarikat usahasama mereka dengan PetroSaudi: block quote 1MDB sendiri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
8 hours and 17 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »