Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

The year that was...

As the year draws to a close, we ask you to reflect back on the year that was. Was it a good year? Was there a significant event in the year? Share with us and tag 'reflections' to get featured here!

No responses yet, be the first and get featured here!

 

Fresh Pings

A Rustic Woodland Christmas @ 1 Utama

I wasn't sure if I was going to post the Christmas decorations that made me go "huh?", but anyway, check them out and have your say haha. #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10 Still here? Good, *loll* because this is most likely my last post before Christmas, so I just want to wish you all a...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yongmonica yongmonica via TurnuOff
32 minutes ago.

 

Inilah Dia Wanita Paling Cantik Di China (8 Gambar)

Mengalahkan Fan Bingbing dan juga Zhang Ziyi, gadis ini dianggap sebagai gadis yang paling cantik dan juga comel di China. Ju Jingyi, kini menjadi bualan perbincangan dan perhatian di sosial media. Ju Jingyi yang berusia 19 tahun ini merupakan ahli kumpulan SNH48. Wajahnya yang dianggap luar biasa cantik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
1 hour and 58 minutes ago.

 

First Giveaway By Kamamimi

First Giveaway by Kamamimi Jom lah join bagi meriah. 50 + + pemenang dicari! Ditaja oleh : Kamamimi | Nur As | Kasut Kusut | NaD Dea | Mohd Noor Shawal | BudakVanilla | Syahirah  Valiant | Cik N.A | Kemanyerla | Mrs. A | Norihan bt Yusuf | Allene | Chocake watie's...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Parihh Parihh via Blog Parihh
2 hours and 35 minutes ago.

 

Zizan Razak Tampil Perjelas Isu Hubungannya Bersama Emma Maembong

Pelakon dan pelawak Zizan Razak menyangkal dakwaan hubungannya dengan aktres Emma Maembong sudah berakhir seperti mana dilaporkan dalam ruangan gosip sebuah akhbar mingguan pada Ahad. Artikel sebelumnya: Hubungan Cinta Zizan Razak Dan Emma Maembong Dah Berakhir?Zizan atau nama sebenarnya Mohd Razizan Abd...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
2 hours and 35 minutes ago.

 

Biodata Farah Quinn Juri MLM 2014 !!!!(8 Gambar)

BIODATA Nama penuh : Farah Quinn Farhanah Nama samaran: Farah Quinn Perempuan Tempat tarikh lahir : Bandung , 1980/04/08 data keluarga Status menikah Nama suami / isteri : Carson Quinn Nama Anak :Armand Fauzan Quinn Profesional Data Kerja filem : opera sabun : iklan : Muzik Album :...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
2 hours and 38 minutes ago.

 

Re: Apakah Nasib Graduan IT dan Komputer Sains

Lama juga tidak mengemaskini blog ini, mungkin disebabkan masa kerja yang terlalu padat. Rasa terpanggil untuk aku mengulas semula artikel yang telah di tulis oleh Tech Semut. Hasil penulisan yang baik namun ianya lebih kepada rungutan seorang graduan mahasiswa dalam bidang berkaitan Sains Komputer dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog met9v4 met9v4 via IzzuddinFauzi.com
2 hours and 52 minutes ago.

 

Amyra Rosli 'DEMAND' Tolak Tawaran Berlakon

Pelakon Amyra Rosli menjelaskan gosip yang mengatakan dia mula bersikap 'demand' mungkin berpunca daripada dia menolak beberapa tawaran berlakon sebelum ini. Amyra atau nama sebenarnya Nur Amira Izzati Rosli, 23, berkata, dia terpaksa menolak beberapa tawaran bukan disebabkan tidak berpuas hati dengan soal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
3 hours ago.

 

Briton dies in SMART Tunnel car crash

The car in which both the victims were travelling lost control and skidded before hitting the tunnel's wall. - Source: civilcommunity.netau.net/filepicKUALA LUMPUR: A British man died and a female teacher was badly injured when the car they were travelling in crashed in the Smart Tunnel here Sunday.Kuala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
3 hours and 31 minutes ago.

 

Cari Maklumat Tentang Winter Solstice

Cari Maklumat Tentang Winter Solstice Cari Maklumat Tentang Winter Solstice Cari Maklumat Tentang Winter Solstice. Malam ni kerja google di internet sedikit maklumat tentang winter solstice. Check di Wikipedia tak jumpa maklumat dalam Bahasa Melayu. Yang jumpa cuma maklumat dalam bahasa Indonesia. Dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
3 hours and 49 minutes ago.

 

Wanita Australia didakwa bunuh tujuh anak kandung

Polis dalam satu kenyataan mengatakan dia dituduh di hadapan seorang majistret di Hospital Cairns Base, Queensland tempat dia ditahan. - Gambar FailCAIRNS: Ibu kepada tujuh daripada lapan kanak-kanak yang ditemui mayatnya di sebuah rumah di Cairns, Australia pada Jumaat lalu didakwa hari ini, kata...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
3 hours and 54 minutes ago.

 

Takut Peminat Akan Bosan, Emma Maembong Malas Cakap Pasal Kahwin !!!!

Kami pun perasan setiap kali gambar pasangan ini dikongsi di laman sosial, pastinya ada peminat yang meninggalkan komen yang mereka sudah bosan melihat mereka berdua selain ada yang bertanya bilakah mereka akan berkahwin Sedar akan hakikat itu, Emma Maembong berkata beliau tidak mahu lagi bercakap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
3 hours and 58 minutes ago.

 

Free Kick Jep Sepahtu sehebat Safiq Rahim?

Sebelum ini Safiq Rahim terkenal dengan kehebatan sepakan percuma yang sangat jarang tidak menerjah ke jaring gol pihak lawan seperti yang pernah dilakukan beliau ketika perlawanan persahabatan dengan pasukan liga perdana Inggeris dan juga beberapa perlawanan peringkat antarabangsa, termasuklah semasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Zaki82 Zaki82 via Inspirasi Ahmad Zaki
4 hours and 19 minutes ago.

 

Blog Cuti Kejap

Assalam . Dua hari terpaksa tinggalkan blog , Sabtu dengan Ahad . Sebab pergi holiday di Terengganu dengan keluarga . Abah dengan ibu bawak adik-adik pergi jalan cuti sekolah ni . Aku pon join je la sekali . Walaupon esok Isnin , ada kelas . Malas yang amat pulak rasa nak pergi . Malam tadi baru sampai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Parihh Parihh via Blog Parihh
4 hours and 41 minutes ago.

 

Penyair Indonesia, Sitor Situmorang meninggal dunia

Sasterawan kelahiran Sumatera Utara ini (gambar) disebut oleh pengkaji sastera Indonesia, A. Teeuw sebagai penyair penting republik itu selepas Chairil Anwar. - Foto komunitasbambu.comKUALA LUMPUR: Penyair terkenal Indonesia, Sitor Situmorang yang dikatakan sebagai sasterawan Angkatan 1945 yang terakhir...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
5 hours and 19 minutes ago.

 

Amaran kenaikan air sungai di tiga daerah akibat hujan lebat

KUALA TERENGGANU: Bahagian Hidrologi Jabatan Pengairandan Saliran (JPS) Terengganu hari ini mengeluarkan amaran kenaikan air sungaibermula pukul 7.00 malam ini di sekitar Dungun, Kemaman dan Hulu Terengganu. Menurut Pemangku Setiausaha Majlis Keselamatan Negara (MKN) Terengganu,Roslina Ngah, setakat pukul...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
5 hours and 35 minutes ago.

 

Amaran kenaikan air sungai di tiga daerah

KUALA TERENGGANU - Bahagian Hidrologi Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) Terengganu hari ini mengeluarkan amaran kenaikan air sungai bermula pukul 7 malam ini di sekitar Dungun, Kemaman dan Hulu Terengganu.Menurut Pemangku Setiausaha Majlis Keselamatan Negara (MKN) Terengganu, Roslina Ngah, setakat pukul 6...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
5 hours and 39 minutes ago.

 

Kompaun MBSA 80% hingga 31 Disember

Dalam perjalanan balik tadi, adik di kampung telefon. Macam urgent. Rupanya ada surat saman daripada MBSA. Paling menarik, mereka jugak ada buat tawaran pengurangan kompaun sehingga 80% mulai 1-31 Disember. Walaupun ramai cakap saman majlis perbandaran boleh dibuat tak tau, tapi kalau setiap bulan remind...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog adamroslan adamroslan via Adam Roslan
5 hours and 41 minutes ago.

 

Lelaki jatuh dari treadmill lalu pura-pura buat push-up

December 21, 2014 Gara-gara gadis cantik, seorang lelaki terjatuh dari treadmill. Ketika lelaki tersebut tengah asyik berlari-lari di atas treadmill sambil memegang sebuah botol air mineral, ada seorang gadis cantik berjalan di belakangnya di sebuah gym. Terpesona dengan si gadis, dia pun menoleh dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kedaikopi kedaikopi via Kaki Borak - Malaysia Most Understanding Online Portal
6 hours and 18 minutes ago.

 

Tips Memulakan Perniagaan Di Instagram

Anda ingin berniaga secara online dilaman media sosial? Memang menjadi trending pada masa ini berniaga secara online di laman sosial seperti Facebook, Blog dan juga banyak lagi. Salah satu medium yang popular dan mudah digunakan adalah instagram. Disini Mysensasi ingin berkongsi tips bagaimana untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mysensasi mysensasi via MySensasiDotNet
6 hours and 22 minutes ago.

 

Warga Britain Maut Nahas di Terowong SMART

  KUALA LUMPUR 21 Dis - Seorang lelaki warga Britain maut dan seorang guru wanita cedera parah apabila kereta yang mereka naiki terbabas di Terowong Jalan Raya dan Pengurusan Air Banjir (SMART) di sini, hari ini. Pegawai Turus Siasatan dan Perundangan Trafik Kuala Lumpur, Deputi Superitendan S...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
6 hours and 25 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »