Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

Goods and Services Tax

GST is set to be enforced on April 1, next year. How will it affect you? Share your thoughts and tag 'GST' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

#MH192 TAHIAH DAN TERIMA KASIH KAPTEN NOR ADAM AZMI

Pemangku Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein menyifatkan juruterbang Penerbangan Malaysia (MAS) MH192 melaksanakan tugasnya dengan profesional, memastikan kesemua 166 penumpang dan anak kapal selamat, semasa pendaratan kecemasan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) awal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lantakla lantakla via Lantak HANGPA la...
20 minutes ago.

 

Warkah buat seorang sahabat

Assalamualaikum. Bicara ini kutujukan khas buatmu sahabat yang amat aku kasihi. Kuharap kau sudi membacanya. Agar dapat kau selami apa Continue reading

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadhisyam ahmadhisyam via Hisham Ahmad
31 minutes ago.

 

#MH192 BUAT AIR TURN BACK

Sebuah pesawat Penerbangan Malaysia (MAS) MH192 yang sedang dalam perjalanan ke Bangalore, India terpaksa berpatah balik ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) selepas salah satu rodanya tidak dapat berfungsi dengan sempurna ketika berlepas, berjaya mendarat dengan selamat pada jam 1.56 pagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lantakla lantakla via Lantak HANGPA la...
37 minutes ago.

 

Pintu Ramadhan

Saat pintu ramadhan terbuka mesra Membuka hijab cinta Di pangkaran yang mengharum kasturi Taburlah kuntum kuntum rabbani Mekar di kolam nurani Dengan limpahan keberkatan Dengan pancaran kasih sayang Saat pintu ramadhan terkuak Mengundamg wangian Mubarak Di halaman yang tercalit kemungkaran Continue...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mohdzaid mohdzaid via Mohdzaid.com
58 minutes ago.

 

TMJ bakal undur terajui JDT .. apa kata orang Johor?

Maka dengan itu, saya tidak teragak-agak untuk mengundur diri dan memberi laluan kepada mana-mana individu yang anda fikirkan layak, katanya dalam satu kenyataan yang diposkan JOHOR BAHRU - Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim bersedia melepaskan jawatan sebagai Presiden Persatuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
1 hour and 2 minutes ago.

 

Luahan Rasa Gembira Adik !

Macam yang KA dah tuliskan, ulangtahun kelahiran Adik ke 8Jatuh pada hari Jumaat lalu,( Terima kasih atas ucapan doa2 untuk Adik dari semua yer ! )Adik hanya minta KA buat majlis kecil2 saja untuk dierTapi nak meraikan bersama2 ALONG dan sepupu2 rapat dier !ALONG pulak semalam xde outing...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog KesumaAngsana KesumaAngsana via THE OTHER SIDE OF KESUMA ANGSANA
1 hour and 4 minutes ago.

 

Chinese solar module prices may increase by up to 20% in 2014

Solar PV modules were said to have been over produced in 2011 through 2013 and as a result, prices dropped unrealistically low.Then there was this 'dumping' of cheap modules from China that caused the trade dispute between western nations (especially US) and Asia.Research service providerGTM Research...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via The Green Mechanics™
1 hour and 11 minutes ago.

 

7 Gambar MH192 mendarat cemas tayar meletup ketika berlepas

KUALA LUMPUR: Pesawat MH192 yang dalam penerbangan ke Bangalore, India malam tadi terpaksa berpatah balik ke KLIA kerana satu daripada tayar pada gear pendaratan utama sebelah kanan meletup ketika berlepas, menurut kenyataan Malaysian Airlines (MAS).Pesawat dengan 159 penumpang dan 7 anak kapal itu yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog terataku terataku via terataku - Sebuah blog Kicik juga
1 hour and 15 minutes ago.

 

NGERI, BAYI 8 BULAN MAUT TERTELAN SKRU 2 SENTIMETER !

BESUT: Seorang bayi berumur lapan bulan meninggal dunia akibat tertelan skru sepanjang dua sentimeter di rumahnya di Felda Selasih, dekat sini, semalam.Ketika kejadian, Muhammad Adam Nazmi Yusmadi dikatakan sedang bermain di dalam rumah bersama dua abangnya berumur lima dan tiga tahun. Ketua Polis Daerah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via ISU PANAZ !
1 hour and 15 minutes ago.

 

.: aktiviti craft bersama anak :.

aku kt office jumaat jer sure google activities 'homeschool' yang boleh aku ajar and buat sama-sama dengan bella utk weekend tu... last week aku buat activity paper plate crafts ni terpikir semua barang ada kat rumah so tak payah mebazir-membazir beli pun boleh jer nak belajar "nak seribu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt13 yatt13 via ~starting at forever.. ending at never~
1 hour and 31 minutes ago.

 

GLAM Juniors Protege Program

Masa kini ramai yang ingin berniaga. Kenapa? Anda pernah mengalami keadaan sebegini? Ini disebabkan oleh peningkatan kos sara hidup yang semakin meruncing, tidak kira anda di bandar atau di luar bandar. Betul kan?  Tapi berniaga perlukan modal yang besar untuk bekalan, tenaga kerja dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog rawlins78 rawlins78 via Beautiful and GLAM by Rawlins
2 hours and 31 minutes ago.

 

Terkini: Tragedi mencemaskan pesawat MH192 (Video + gambar)

berita pesawat MH192 | insiden pesawat MH192 | tragedi pesawat MH192 | MH192 Kuala Lumpur menuju ke Bangalore, India Maklumat di atas diperolehi daripada twitter MAS. Cebisan tayar dilaporkan ditemui. Pesawat Malaysia Airlines (MAS) penerbangan MH192 yang berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
6 hours and 11 minutes ago.

 

Syabas Malaysia Airlines!

Sememangnya kejadian pesawat MH192 yang mengalami kerosakan tayar sebelah kanan membawa kepada pendaratan cemas di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur, KLIA 1:56 Pagi waktu tempatan mendebarkan semua orang. Terutamanya bagi warga media sosial. Aku secara peribadi memuji bahagian komunikasi korporat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog moonlat moonlat via HilAl Azmi
6 hours and 53 minutes ago.

 

Pelajar perempuan ini sakit kemaluan kerana ..

Seorang gadis mengaku dirogol lelaki yang baharu dikenalinya sejak sem­inggu lalu selepas mengalami kesakitan pada alat sulitnya. DDifahamkan, mangsa yang baharu berusia 15 tahun dan berasal dari Petra Jaya mengadu perkara tersebut kepada guru kaunseling di sekolahnya ekoran tidak ta­han dengan kesakitan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
7 hours and 17 minutes ago.

 

Isu semasa : Tayar Meletup MH192

Live FLIGHT RADAR MH 192 :http://www.flightradar24.com/MAS192/327a227Khabar Berita diterima dalam pukul 10.09 Malam tadi di percayai akibat masalah pada tayar pesawat tersebut...antara tayar meletup, pecah or apa...masih tunggu info dari MASMore Will update soon ...Laporan MAS Airline

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izzulfiq izzulfiq via Killjols
8 hours and 57 minutes ago.

 

The dark side of social media

..She ended up losing her job, getting scolded by strangers online, being called names and declared a “white b***h” – and all that happened while she was on a plane to South Africa..Every month, the world’s online population spends an equivalent of four million years on the Internet. Of that, the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SabahReport SabahReport via Sabah Report
9 hours and 32 minutes ago.

 

Dell Vostro 3550 Wireless Driver Win7 32 Bit

Wireless driver Dell Vostro 3550 32 bit / 64bit version available for Windows Windows 7. There are 7 Wireless driver manufacturer Intel, Dell, Realtek. So, one of these drivers are compatible for your Dell Vostro 3550 laptop. Download Wireless driver Dell Vostro 3550 Continue reading

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mimie89 mimie89 via Twenty Bytes
9 hours and 37 minutes ago.

 

Sunderland stun Chelsea to end Mourinho’s home run

On loan from Liverpool, former Blues player Fabio Borini seals win from penalty spot. Chelsea 1 Sunderland 2: Blunders from veteran goalkeeper Mark Schwarzer and full back Cesar Azpilicueta allowed ...The post Sunderland stun Chelsea to end Mourinho’s home run appeared first on DialoGua.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasremi hasremi via DialoGua.com
9 hours and 41 minutes ago.

 

Personaliti TV Al- Hijjrah minum arak, disco dan video seks .. ini butirannya!

Seorang personaliti TV Al-Hijrah , saudara Amin Idris telah ditimpa Fitnah Besar, tak tahu apa puncanya tapi itu lah hakikat perjuangan, pasti akan ada cabaran yang menentang. FITNAH BESAR MENIMPA SAYA | Saya telah ber'skype' dengan seseorang dari Filipina atas tujuan berbincang tentang tujuan dia ingin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
9 hours and 45 minutes ago.

 

Sabah Jadi Tumpuan Pemburu Harta Haram

Bermula dari insiden penculikan yang menuntut jutaan ringgit wang tebusan sehinggalah kepada kes terbaru mengenai penyeludupan kima gergasi dan pembunuhan penyu.. Semuanya disebabkan oleh kelemahan kerajaan umno/BN..Akhir-akhir ini Sabah telah menarik pelbagai ‘pemburu harta’ dari negara-negara di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SabahReport SabahReport via Sabah Report
9 hours and 57 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »

 

 

Popular Tags

 berita   blog   cocktails   downloadsamsunggalaxys4driversus   dunia   edybiz   food   gallery   gambar   gigdiary   global   hiburan   hostingnetkl   info   informasi   invitedreview   isu   jenayah   kisahsetahunblogger   komisenjualan   kontroversi   kualalumpur   macammacam   malaysia   mh370   mstar   news   pelik   pendapatanmelaluiblog   pendapatanpasif   politics   politik   price   ragam   random   sadis   singapore   smartphonedrivers   sport   status   sukan   terkini   timefreedom   twittermalaysiaairlines   umum   utama   westernfood   windowsdrivers   worldhighlight   wtf