Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

2014 Asian Games

The 2014 Asian Games is currently underway in Incheon, South Korea. How are our Malaysian team doing? Blog about the games and tag 'AsianGames' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

7 Sebab Kenapa Anda Perlukan Perkhidmatan Dari Jobdirumah

Pada waktu catatan ini saya buat, harga baru Petrol Ron95 dan Diesel telah diumumkan naik sebanyak 20 sen. Marah? Kecewa? Bimbang? Sedih dan pastinya macam-macam perkara bermain di minda mengenangkan apa yang bakal berlaku lepas ni. Lepas satu, satu bala menimpa rakyat Malaysia. Ini buatkan saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Blog Sabree Hussin
11 minutes ago.

 

SKMM VS BLOGGER SEKS ALVIN TAN VIA FACEBOOK

SKMM VS BLOGGER SEKS ALVIN TAN VIA FACEBOOK SKMM vs Blogger Seks Alvin Tan via Facebook SKMM vs Blogger Seks Alvin Tan via Facebook. Kes yang melibatkan seorang blogger seks iaitu Alvin Tan masih lagi tidak dapat diselesaikan sepenuhnya. Kes ini melibatkan pelbagai pihak dan menjadi perhatian umum sejak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
12 minutes ago.

 

Apabila Bas Pintar ke Sekolah

Alhamdulillah, SAM Sungai Haji Dorani dikunjungi oleh Bas Pintar. Mungkin ramai yang menyangka bahawa Bas Pintar ini adalah sebahagian daripada rancangan TV yang dikelolakan oleh Alif Satar, tetapi ianya meleset. Ini kerana SAM Sungai Haji Dorani telah dijadikan anak angkat oleh pihak Tabung Haji. Salah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maruk maruk via lensapujangga.com
34 minutes ago.

 

Selena Gomez Justin Bieber Split Again?

  Just when we thought Justin Bieber and Selena Gomez were stronger than ever, Sel just unfollowed Justin on Instagram on Oct. 1. Are Jelena over again? Selena Gomez, 22, and Justin Bieber, 20, have cozied up on TWO super-romantic vacations in the last week but is their love fest done?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
47 minutes ago.

 

Kerajaan Selangor Sedia Tanggung Subsidi Minyak RM1 Bilion

Kerajaan Selangor dikatakan akan menanggung pengurangan subsidi petrol sebanyak RM0.20 oleh kerajaan pusat dengan memperuntukkan RM1 bilion bagi tujuan tersebut.Menteri Besar Mohamed Azmin Ali yang dipetik sebuah laman portal berkata, harga minyak di Selangor akan kekal kepada RM2.10 berbanding RM2.30 di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
48 minutes ago.

 

Water Supply in Petaling Return to Normal Tomorrow

  KUALA LUMPUR, Oct 2 - Water supply in the Petaling area which are affected by the unscheduled water supply disruption is expected to return to normal beginning 5 am tomorrow (Oct 3). Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas) assistant general manager (Corporate Communication and Public Affairs...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
1 hour and 8 minutes ago.

 

Malam Jumaat

Disebabkan tetap mahu teruskan misi 1 hari 1 post, maka ya lah... saya masih di sini. Malam ni adalah malam Jumaat, dan saya agak sibuk sedikit dengan kursus lanjutan ECDIS minggu ni. Adoi, penatnya. Dan malam ini pun saya akan sibuk juga. Bukan sibuk ehem ehem ya, saya masih tidak beristeri dan tiada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog rizal1987 rizal1987 via Serba Alah
1 hour and 9 minutes ago.

 

[ Terkini ] Kampung Karamunting Sandakan Terbakar

Berita terkini gambar Kampung Karamunting Sandakan Sabah terbakar pada 2 Oktober 2014. Insiden kebakaran yang berlaku pada lebih kurang pukul 4.00 petang khamis telah memusnahkan lebih 20 buah rumah setinggan di Kampung berkenaan.Menerusi perkongsian foto di laman sosial, insiden kebakaran itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
1 hour and 11 minutes ago.

 

Model Wanita Berusia 80an Yang Di Iktiraf Rekod Dunia Bekerja Paling Lama

Carmen Dell’Orefays merupakan model yang tertua dan paling lama dalam karier dunia model, sekaligus beliau memegang rekod Guinness Book of Records bagi model paling lama bergiat dalam kerjaya model.Model paling tua di dunia ini telah pun berusia 80 tahun dan turut mengambil bahagian dalam pertunjukkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog AimanEffendy AimanEffendy via Arnab Panggang
1 hour and 26 minutes ago.

 

Wow! CPUV Bulan Oktober Blog Cik Siti Online

Assalam..Sungguh tak sangka walau blog Cik Siti Online buat masa sekarang tak berapa nak dikemaskini, pihak Nuffnang tetap bermurah hati menganugerahkan dua iklannya di blog ini.Cuba lihat screen shoot di bawah, macam tahu-tahu je Cik Siti ni pengguna tegar syampu SUNSILK Silhouette dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog jeringdaily jeringdaily via Cik Siti Online
1 hour and 39 minutes ago.

 

Lelaki Bunuh, Potong Dan Bakar Teman Wanita

Seorang lelaki telah ditahan polis selepas dikatakan membunuh, memotong dan membakar mayat teman wanitanya dalam kejadian di Kampung Tok Keramat, Bukit Mertajam awal pagi semalam.Suspek bertindak sebegitu bagi menyembunyikan mayat mangsa yang dikenali sebagai Intan yang juga teman wanitanya yang sering...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
1 hour and 46 minutes ago.

 

'People Will Call You Chucky' - Gambar Remaja Di Toreh Pisau

'People Will Call You Chucky' - Gambar Remaja Di Toreh Pisau | Kerana wajahnya kelihatan terlalu cantik, seorang gadis, Julia Alvarez, 15, diserang oleh dua orang budak perempuan lain ketika dia sedang berjalan pulang dari melawat rakannya di Argentina.Menurut kenyataan dari gadis terbabit, dua orang budak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
2 hours ago.

 

Mayat Kanak-Kanak Yang Seakan Sedang Tidur...

Meskipun telah lama meninggal dunia, namun jasadnya masih utuh seperti baru semalam dimakamkan.Rosalia juga dikenal sebagai 'Sleeping Beauty'.Mayatnya di simpan di dalam peti kaca di Capuchin Catacombs of Palermo, Italia.Ada yang menganggap bahwa Rosalia sebenarnya adalah patung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog AimanEffendy AimanEffendy via Arnab Panggang
2 hours and 4 minutes ago.

 

Harga IG Review Felixia Yeap Cecah RM1500?

Baru sahaja kami menceritakan mengenai Felixia Raisyyah Rania kelmarin kan? Tapi, semalam isunya lain iaitu berkenaan netizen yang mempertikaikan waktu solat gadis mualaf ini.Tapi, sedang kami menikmati makan tengah hari tadi, ada beberapa orang rakan memberitahu bahawa Felixia sekali lagi dihencap teruk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
2 hours and 9 minutes ago.

 

Infographic : Heart Disease

Heart Disease is one of the most fear disease as theres many people die because of it. So, lets read this infographic about heart disease :- Read more article about heart disease :- The post Infographic : Heart Disease appeared first on Health Blog Centre Info.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Health Blog Centre Info
2 hours and 14 minutes ago.

 

2 Pekerja Syabas Nyaris Maut Tertimbus Tanah

2 Pekerja Syabas Nyaris Maut Tertimbus Tanah | Dua pekerja kontraktor Syarikat Bekalan Air Selangor (SYABAS) nyaris maut apabila tertimbus dibawah timbunan tanah dalam kejadian di Damansara Damai berhampiran Stesen Petronas, semalam.Dalam kejadian kira-kira jam 1.40 petang itu, kedua lelaki terbabit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
2 hours and 19 minutes ago.

 

GAMBAR : DISERANG KERANA CEMBURU - SEKARANG ORANG AKAN PANGGIL KAMU CHUCKY

Wilayah Formosa, Argentina- Kerana kelihatan terlalu cantik, seorang gadis, Julia Alvarez, 15, diserang oleh dua orang budak perempuan lain ketika dia sedang berjalan pulang dari melawat rakannya.Menurut kenyataan dari gadis terbabit, dua orang budak perempuan terbabit, yang masing-masing berusia 16...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog AimanEffendy AimanEffendy via Arnab Panggang
2 hours and 20 minutes ago.

 

Amalan 5S yang patut dipraktikkan

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua Adakah anda semua tahu mengenai 5S? Ianya merupakan kaedah yang diperkenalkan oleh orang Jepun bagi mensistematikkan persekitaran terutamanya di tempat kerja. Ianya berasal dari 5 perkataan yang bermula dengan huruf S iaitu Seiri, Seiton, Seiso, Seiketsu dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Blog ZooL
2 hours and 26 minutes ago.

 

Top Komentator Bulan September 2014

Top Komentator Bulan September 2014 Blog Inspirasi Jiwa Kizmyself - Alhamdulillah walaupun kewujudan blog ini masih baru namun terima kasih buat semua sahabat blogger yang telah sama-sama memberi sokongan. Walaupun telah terlibat dengan dunia blog sejak 2009 , namun blog ini masih baru, so saya anggap saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kizmyself kizmyself via Inspirasi Jiwa KizMyself
2 hours and 31 minutes ago.

 

Gambar Zul Ariffin Berpeluk Mesra Dengan Seorang Wanita Tersebar

Nama Zul Ariffin memang tidak perlu diperkenalkan lebih-lebih lagi selepas namanya meletup dengan drama Rindu Awak 200 Peratus yang baharu menamatkan siarannya, baru-baru ini.Dan sejak itu, kerjaya seni Zul dilihat semakin memberangsangkan apabila dia sentiasa diburu pihak produksi untuk menjayakan naskhah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
2 hours and 31 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »