Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Chinese New Year!

Chinese New Year is here! Share with us your celebration and tag 'cny' to get featured!

No responses yet, be the first and get featured here!

 

Fresh Pings

Paket Valentine Aston Pontianak “Love You to The Moon and Back”

Hari kasih sayang atau valentine’s day sudah dalam hitungan hari. Bagi Anda yang belum menyusun rencana untuk melewatkan malam dengan pasangan tercinta, merayakannya di Aston Pontianak Convention Center adalah pilihan yang tepat. Hotel bintang 4 di Pontianak yang terletak di kawasan Gajahmada ini,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
1 hour and 11 minutes ago.

 

Surah Untuk Cerdaskan Otak Dan Minda

Dalam suatu penelitian kajian, Dr. Ahmad Al-Qadhi menyatakan bahwa ternyata membaca Al-Quran selepas Maghrib dan Subuh dapat meningkatkan kecerdasan otak sampai 80 peratus kerana pada waktu-waktu... [[ This is a content summary only. Visit my website for full links, other content, and more! ]]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog donlot donlot via Download Free
3 hours ago.

 

NABI MUHAMMAD TERNYATA NABI TERAKHIR YANG DITUNGGU AGAMA HINDU

Nabi Muhammad adalah Nabi yang ditunggu umat Hindu? Kalimat itu pasti mengejutkan bagi kebanyakan umat Islam maupun umat Hindu, bahkan mungkin bagi umat di luar kedua agama itu. Betapa tidak, syariat dari dua agama itu sangat jauh berbeda. Mungkinkah Nabi Muhammad adalah Nabi dari kedua agama itu?Jika...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
3 hours and 34 minutes ago.

 

SEDIHNYA, BARU SEHARI BERGELAR SUAMI SUDAH DIJEMPUT ALLAH

TAK terbayang ‘kesakitan’ yang dialami wanita ini apabila hanya sempat mengecap nikmat bahagia bergelar isteri kepada suami tercinta hanya dalam tempoh sehari sahaja. Ini kerana suaminya, Syahrul Annuar terlibat dengan kecelakaan jalan raya sehari selepas mereka bernikah. Menurut kenyataan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
3 hours and 53 minutes ago.

 

LUAHAN KECEWA SEORANG BAPA ANAK JADI MANGSA FITNAH TERKENA JANGKITAN VIRUS ZIKA

Seorang bapa meluahkan rasa marah dan kecewanya apabila anak kesayangan mereka yang menghidapi microcephaly Cerebral Palsy (CP) telah menjadi mangsa fitnah media sosial apabila ada beberapa blog memuatnaik artikel anaknya itu terkena jangkita virus Zika. Bapa berkenaan, Mohd Shahir Kamaruddin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
4 hours and 13 minutes ago.

 

ASUS ROG G752, Notebook Game Terkuat dengan Teknologi Mutakhir

Setelah cukup lama dinantikan, ASUS meresmikan kehadiran lini laptop gaming terbarunya, ROG G752. Sebagai pemimpin utama di era digital, kehadiran notebook gaming tersebut semakin mempertegas komitmen ASUS untuk terus mempersembahkan gaming machine yang mumpuni bagi kalangan gamer. Juliana Cen, Country...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
4 hours and 18 minutes ago.

 

LELAKI PERNAH JADI VIRAL MENGAMUK DI JPJ SEBELUM INI, MAUT DITEMBAK

GEORGE TOWN: Seorang pengusaha nasi kandar yang juga merupakan pemilik sebuah pusat cuci kereta maut apabila ditembak di Jalan Dato Keramat, George Town, Pulau Pinang awal pagi tadi, lapor Astro Awani. Mangsa, Syed Amen Jainul Abidin, 46, dipercayai ditambak daripada jarak dekat di dalam kereta kereta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
4 hours and 34 minutes ago.

 

Jangan Beli Panduan Job Di Rumah (JDR)

JobdiRumah atau JDR adalah salah satu cara untuk menjana pendapatan mudah kerja dari rumah. Dengan sedikit pelaburan anda akan diberi peluang untuk memilih pelbagai bidang kerja yang ditawarkan yang hanya memerlukan anda bekerja di depan komputer di rumah. Siapa yang tidak mahu kerja hanya di rumah serta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog binmuhammad binmuhammad via BinMuhammad
4 hours and 39 minutes ago.

 

Rumah Tangga Berantakan Karena PLR

Artikel ini saya tulis dengan keprihatinan mendalam terhadap kasus hipnoterapi yang menurut hemat saya masuk dalam kategori malpraktik yang berakibat sangat buruk terhadap klien. Besar harapan saya setelah membaca artikel ini kita semua bisa lebih hati-hati dan arif dalam bertindak, baik sebagai klien...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
4 hours and 45 minutes ago.

 

Spiderman pun dah malas nak tolong orang.

Spiderman pun dah malas nak tolong orang. Hahaha, viral sungguh kisah nasi lemak spiderman dekat Kelantan ni. Nasi lemak itu mungkin biasa je, tapi cara jualannya sangat luar biasa! Kalau sebelum ni, semua nama hanyalah sekadar nama. Macam contoh alor gajah, tapi takda gajah pun. Tapi ni memang betul-betul...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
4 hours and 51 minutes ago.

 

Sindrom Kepemimpinan: Hotepapopu

Sindrom Kepemimpinan: Hotepapopu “Life is a long lesson in humility. – Kehidupan adalah sebuah pembelajaran yang panjang akan sikap rendah hati.” James M. Barrie Kepemimpinan senantiasa berkaitan dengan komitmen, hubungan antar manusia, pengaruh dan kekuasaan. Pemimpin seringkali dijadikan figur idola...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
5 hours and 3 minutes ago.

 

Tak Perlu Guna Aplikasi Task Killer Pada Smartphone Untuk Jimat Bateri

The post Tak Perlu Guna Aplikasi Task Killer Pada Smartphone Untuk Jimat Bateri by ctfand appeared first on Inspired by Yanie - ctfand.com Topic task killer atau task manager adalah subjek yang agak sensitif di dalam “Android-Land”. Saya hanya ingin berkongsi pengalaman yang saya lalui mengenai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ctfand ctfand via Inspired by Yanie
5 hours and 3 minutes ago.

 

Dipanggil Peperiksaan Online Pegawai Teknologi Maklumat F41?

Dipanggil Peperiksaan Online Pegawai Teknologi Maklumat F41? Tahniah! Anda semakin hampir menjadi seorang Pegawai IT Gred F41.Untuk pengetahuan SPA telah melaksanakan sistem Peperiksaan Online maka anda bakal mendudukiPeperiksaan Online Pegawai Teknologi Maklumat F41 nanti.Apa perlu anda tahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mikael mikael via Peperiksaan Pegawai Teknologi Maklumat
6 hours and 17 minutes ago.

 

Gadis ‘Igauan’ Justin Bieber Kini Jadi Model

Ingat lagi dengan seorang gadis yang pernah mengagumkan Justin Bierber hinggakan penyanyi berkenaan menulis `OMG Who is This!‘ dalam instagramnya?Gadis itu, Cindy Kimberlu, 17, sepatutnya berterima kasih kepada Bieber kerana berjaya menjadikan dia popular dan dilaporkan telah menandatangani kontrak dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via Blog Informasi
6 hours and 35 minutes ago.

 

10 Video Terbaik Sepanjang Tahun 2015

Sepanjang 12 bulan pelbagai cerita menarik yang dikongsikan. Tidak kira siapa pun anda samada yang dikenali atau tidak, tetapi jika kisah anda menarik, peluang cerah untuk dijadikan viral. Youtube salah satu medium di mana pelbagai video telah dimuat naik.Untuk mendapat video yang paling popular,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
6 hours and 37 minutes ago.

 

5 Sebab Utama Kenapa Rayani Air Dikritik Teruk Orang Ramai

Seperti yang semua tahu, penerbangan Rayani Air dari Langkawi ke Kuala Lumpur terpaksa dibatalkan atas masalah teknikal, menyebabkan lebih 200 penumpang terkandas. Alasan, selepas disiasat, mereka mendapati cermin kokpit pesawat tersebut telah retak, mungkin terjadi atas sebab sabotaj dari pihak yang tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via Sentiasa Panas
6 hours and 51 minutes ago.

 

iBackPack: Beg Pintar Dengan GPS, WiFi Dan Power Bank Terbina

INDIEGOGO merupakan salah satu laman pengumpulan dana, di mana pelbagai projek menarik pernah disenaraikan pada laman tersebut.Kini, seiring dengan perkembangan dunia peranti muda alih, pihak Indiegogo telah melancarkan sebuah projek yang dinamakan iBackPack.iBackPack merupakan beg galas pintar khas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
6 hours and 57 minutes ago.

 

Pè-Ès-Cé

Sudjono adalah satu nama di antara belasan guru Sekolah Dasar yang menjadi top of mind di benak saya sampai detik ini. Sebuah percakapan terjadi di kelas 5A pada hari Senin pagi minggu pertama bulan Maret 1971. Pak Djono, sebagaimana biasa, selalu memulai pelajaran menggambarnya dengan cerita. Berikut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
7 hours and 17 minutes ago.

 

Lawak Kisah Anak Murid Bernama Pelangi

Lawak Kisah Anak Murid Bernama Pelangi. Sebelum memberi pelajaran, cikgu baru ingin berkenalan dengan murid2nya. Cikgu: “Cuba kamu yang di hadapan, apa nama dan apa hobi kamu?” Murid #1: “Nama saya Wahyu, hobi memancing di sungai sambil lihat pelangi, cikgu!” Guru: “Cuba yang duduk di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abgferoz abgferoz via Jiwa rOsak
7 hours and 29 minutes ago.

 

UsBidi, Kabel Pengecas ‘Pintar’ Yang Mengecas Secara Automatik

BATERI di dalam peranti anda adalah komponen yang sensitif terhadap haba dan mempunyai hayat yang terhad.Setiap pengeluar akan mengesyorkan pengguna supaya mencabut peranti selepas bateri dicas sehingga penuh.Masalahnya ialah berapa ramai di antara kita yang memastikan pengecas dicabut selepas bateri sudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
7 hours and 44 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »