Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

My travels!

This week, we ask you to share with us your travel stories. Where did you go and what did you do? Tell us about it and tag your entry with 'travel' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

10 Soalan Objektif UPSR Dan Paling Mudah Untuk Najib Jawab

Kegagalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak memberikan jawapan malah mengelak dari menjawab isu syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB) menjadi punca keyakinan rakyat terhadapnya kini semakin merosot. Timbalan Presiden PAS, Tuan Ibrahim Tuan Man bagi mendapatkan jawapan yang jelas, beliau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via Sentiasa Panas
15 minutes ago.

 

TIDAK BERMARUAH KATA MENTERI

Panas jugak pasal pemain naturalisasi sejak Dollah buat cadangan lepas perlawanan dengan Liverpool hari tu.Ramai yang berikan pendapat pro dan con tentang isu ini...dan terbaru pak menteri kita pulak kata "Tidak Bermaruah".Aku bukan lah reti sangat nak ulas soal maruah ni, tapi kalau guna pemain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via BELOQ USEZ
26 minutes ago.

 

Pertandingan Mencipta Logo Sukan SEA ke-29, Kuala Lumpur 2017

Sekretariat Sukan SEA ke-29 Kuala Lumpur 2017, Kementerian Belia dan Sukan menjemput semua warganegara Malaysia untuk menyertai Pertandingan Mencipta Logo yang menjadi identiti serta tanda pengenalan untuk diguna pakai dalam semua aktiviti yang melibatkan temasya Sukan SEA Ke-29 Kuala Lumpur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog artzam artzam via bighandesign blog
26 minutes ago.

 

Hari Kebangsaan Malaysia

Hari Kebangsaan Malaysia disambut di seluruh negara pada setiap 31 Ogos setiap tahun bagi menandakan negara bebas daripada belenggu penjajahan sejak 1511 hingga 1957. Hari kebangsaan merupakan peristiwa utama dan disambut secara besar-besaran dengan mengadakan perarakan warna warni, konsert, pertunjukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fyna85 fyna85 via Blog Fyna | Berinformasi Itu Pasti
37 minutes ago.

 

Pola baju kurung moden

Pola baju kurung moden. Disini ada sedikit perkongsian mengenai pola baju kurung moden. Membuat pola baju merupakan satu asas yang penting dalam menghasilkan sehelai baju. Tujuan membuat pola baju adalah untuk memudahkan pemotongan kain dilakukan dan mengelakkan kesilapan. Gambar di Continue Reading...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog baretta79 baretta79 via Hairulafiz.net
58 minutes ago.

 

GAMATISME HANTU SUNDEL BOLONG MELAYU

Tu dia... sundel bolong pun ada version melayu.. version indonesia jugak je. Tak sangka hantu pun ada version jugak kan? harus la... kalau dah warganegara tak sama.. Maka spesis hantu pun tak sama jugak. alkisahnya macam ni...Semalam sebab keinginan nak tengok sangat filem Gamatisme yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
58 minutes ago.

 

CARA TUTUP PARUT JERAWAT DENGAN MUDAH

Jerawat parut memang kadang2 buat kita hilang keyakinan diri bukan saja nak berjumpa dengan orang malah nak bergambar pun even selfie sorang2 jadi malas. Bila tengok hasil.. muka penuh corak2 parut ni.. Tapi kita hidup mana boleh tak berdepan dengan orang langsung kan? Jadi nak tak nak kita terpaksa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via Dunia Melekit Ku
1 hour and 23 minutes ago.

 

Boleh Jadi Contoh Untuk Pemimpin Di Malaysia

Kritikan dan kemarahan rakyat berhubung perbelanjaan perjalanannya mendorong Speaker Parlimen Australia, Bronwyn Bishop mengumumkan peletakan jawatannya.Perkembangan itu berlaku selepas Perdana Menteri Tony Abbott memberitahu bahawa keistimewaan yang dimiliki ahli-ahli politik di negara itu akan disemak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
1 hour and 30 minutes ago.

 

Penduduk Conteng Dan Cat Jalanraya Rosak Sekitar Shah Alam Sebagai Tanda Protes

Kerana sudah tidak tahan dengan keadaan jalanraya yang rosak di sekitar Shah Alam telah membuatkan sekumpulan anak muda yang menggelarkan diri mereka "Brotherhood Shah Alam" juga merupakan penduduk sekitar telah tampil menconteng dan mengecat jalanraya yang rosak.Menurut mereka pelbagai aduan sudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
1 hour and 48 minutes ago.

 

VIDEO MUHYIDDIN MENARI BERSAMA CUCU JADI VIRAL

Video bekas Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin melayan cucunya menari tersebar di laman sosial. Video berdurasi 42 saat itu tersebar di laman Facebook menerima reaksi positif dari netizen yang rata-rata tidak menyangka betapa 'sporting' Muhyiddin dengan cucu-cucunya. Selepas digugurkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
2 hours and 12 minutes ago.

 

Kisah Mengharukan Empat-beranak Bermotosikal Balik Kampung

Gambar empat beranak yang pulang ke kampung dengan hanya menunggang motorsikal merupakan antara kisah yang menjadi viral dan menyentuh hati ramai pengguna media sosial sewaktu musim Aidilfitri yang lalu. Seorang lelaki dilihat menunggang motosikal bersama tiga anak lelakinya sebagai pembonceng dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via Sentiasa Panas
2 hours and 14 minutes ago.

 

Live Streaming JDT II VS PKNS FC 4 Ogos 2015 Liga Super

Bagi yang tidak dapat ke stadium atau menonton di kaca televisyen, di sini dikongsikansiaran langsung atau live streaming perlawanan liga super 2015 di antara JDT II VS PKNS FC pada 4 Ogos 2015.Live Streaming JDT II VS PKNS FC 4 Ogos 2015 Liga SuperJDT II VS PKNS FC 4 Ogos 2015 Liga Super Link 1...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog archosiris archosiris via INFONET
2 hours and 19 minutes ago.

 

PANTANG DATUK NENEK MENGAKU KALAH SEBELUM MASUK GELANGGANG ! - AHMAD MASLAN

Kuala Lumpur: Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan semalam telah tampil mengulas kenyataan Timbalan Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang menyifatkan kenyataan Ahmad Maslan mengenai "Kalau Esok PRU" boleh menjadi "Lawak Antarabangsa" kerana ia tidak masuk akal. Ahmad berkata kenyataan Muhyiddin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
2 hours and 33 minutes ago.

 

Sebab Kenapa Rakyat Sweden Tak Bertekak Walaupun GST Tinggi

Zaman sekarang ni kalau gaji RM3000 pun boleh dikira cukup-cukup makan je. Tak tahu lah nak saving macam mana. Nak buat simpanan untuk kahwin la, untuk belanja seharian, duit sewa kereta, rumah.. Eh macam-macam lagi lah! Lagi-lagi bila ada GST ni. Lagi teruk la gamak nya..Baru-baru ni Saiful Nang berada di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
2 hours and 36 minutes ago.

 

HUBUNGAN TERLARANG TERBONGKAR BILA...

Hubungan terlarang seorang gadis bawah umur dengan teman lelakinya terbongkar apabila dia selamat melahirkan bayi lelaki seberat 1.9 kilogram ( tidak cukup bulan) di Pusat Bersalin Risiko Rendah, Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) Kuantan, awal pagi kelmarin.Susulan kelahiran bayi itu, polis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via Lantak HANGPA la...
2 hours and 56 minutes ago.

 

Avril Lavigne Bakal Jadi Penerbit Filem?

Penyanyi Avril Lavigne yang dulunya popular dengan lagu-lagu rancak kini bakal jadi penerbit filem setelah sekian lama senyap dalam bidang nyanyian.Avril baru-baru ini memberitahu yang dia pernah bercita-cita ingin menjadi seorang penerbit filem dan impian itu bakal direalsasikan tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Salah Siapa Pula
3 hours and 8 minutes ago.

 

Rahsia kejayaan Honda ( Bapa Industri Motosikal Jepun).

Soichiro Honda adalah pengasas Honda Corporation. Beliau dikenali ramai sebagai bapa industri motosikal Jepun. Selepas menamatkan latihan dengan sebuah bengkel kereta. Honda menubuhkan syarikat Tokai Seiki. Honda menghantar 50 daripada pengeluaran pertama unit piston kepada Toyota untuk diuji. Hasilnya 3...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lizanbahri lizanbahri via Jatuh bangun dalam perniagaan
3 hours and 24 minutes ago.

 

6 BAHAN RAHSIA UNTUK KOPI YANG ANDA BELUM TAHU

Ramai muda mudi sekarang dah suka minum kopi bukan golongan orang tua je sekarang ni. Kopi pun sekarang di pelbagaikan dengan macam2 khasiat sampai ada yang jadikan bahan asas kopi di campur dengan formula baru untuk di jadikan minuman kesihatan kecantikkan.Kita sedia maklum kopi ni ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
3 hours and 33 minutes ago.

 

Lihatlah Najib dan Zahid Hamidi masuk jerat sendiri

Kita selalu melihat lambang u turn di jalan-jalan dan perbuatan u turn juga kerap berlaku dalam kehidupan seharian manusia. Di jalanraya  banyak jalan susur untuk pergi ke mana-mana destinasi lain daripada jalan utama dan dalam kehidupan seharian juga kerapkali sesuatu perkara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
3 hours and 34 minutes ago.

 

Stop Over @ MITSUI Outlet Park, KLIA Sepang

Alright here is the new factory outlet shopping mall in town, err actually it's not really new anymore because MITSUI Outlet Park KLIA Sepang (MOP) was opened to the public since May 30th 2015. Last week was my first quick stop over at MITSUI Outlet Park with friends for an event. It is located 60km from...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly
3 hours and 36 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »