Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

Movie of the year!

What was the best movie that you've seen this year? Review the movie and tag your entry with 'movie' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

Buku Terbaru Ustaz Azhar Idrus 2015

Ustaz Azhar Idrus atau UAI, pendakwah nombor 1 di Malaysia, kali ini tampil dengan buku terbaru beliau "Deme Wasap, Ambe Reply berkenaan Fikah Remaja" Buku ini adalah buku siri soal jawab beliau yang ketiga. Ia mengandungi persoalan-persoalan fikah harian yang selalu remaja tertanya-tanya, yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog wanasmadinie wanasmadinie via Jom Kenal Islam
43 minutes ago.

 

Tarikh Pembayaran Dividen Bonus ASB Tahun 2014

DIVIDEN 7.5 Sen | BONUS 1 SenGambar : Astro AwaniBagi pemegang saham Amanah Saham Bumiputera (ASB), anda akan menerima dividen sebanyak 7.50 sen seunit dan bonus 1.00 sen seunit untuk tahun 2014. Jika dilihat dari rajah di atas, tahun 2014 ada sedikit penurunan dividen sebanyak 0.20 sen seunit. Jadi jumlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog qronaldo7 qronaldo7 via Kafe Que vs Mamak Stall
50 minutes ago.

 

Senarai Jadual Pasar Malam dan Pasar Tani KL

Fuhh pagi ni ingat nak carilah pasar tani nak cari barang dapur basah dan kering.. tapi cek dalam jadual rupanya kat Putrajaya je ada Pasar Tani pagi Jumaat. Jadi alang-alang dah jumpa jadual penuh pasar tani, saya share kat bawah ni supaya kita sama-sama senang. yerlah nak ingat susah, so nak cari nanti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog wanmus wanmus via wanmus.com
1 hour and 3 minutes ago.

 

#OHHSome Fest Dunia Social Di Alam Nyata Bersama Hotlink

#OHHSome Fest Dunia Social Di Alam Nyata Bersama Hotlink - Salam sejahtera kepada semua pembaca blog makan Mahamahu dan juga rakan2 sekalian. Buat julung kalinya Hotlink dengan kerjasama badan media social di Malaysia telah mengajurkan #OHHSome Fest 2014. #OHHSome Fest adalah singkatan kepada Ohh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
1 hour and 31 minutes ago.

 

#OhhSOME Time @ Avenue K

Have you ever had a day so bad that you feel like everything is going against you? Minggu lepas memang merupakan minggu yang sangat menyeksakan jiwa, raga dan juga kesihatan. Kenapa? Tension sebab banyak kerja, lepas tu ada satu kejadian yang kurang mesra terjadi di pejabat and last but not least,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog rawlins78 rawlins78 via Beautiful GLAM by Rawlins : Health | Beauty | Life
2 hours and a minute ago.

 

Kisah Kubur Bercahaya Walaupun Tidak Tahu Membaca Al-Quran..

Kisah Kubur Bercahaya Walaupun Tidak Tahu Membaca Al-Quran.. Suatu kisah yang diceritakan dalam tazkirah ramadhan di Masjid Sultan Zainal Abidin Kuala Terengganu yang sangat mengharukan dan mampu menitis air mata. Seorang lelaki melewati sebuah kawasan perkuburan di suatu malam yang kelam dan sunyi.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alim711 alim711 via Satu Nama Seribu Cerita
4 hours and 26 minutes ago.

 

Kisah Kubur Bercahaya Walaupun Tidak Tahu Membaca Al-Quran..

Kisah Kubur Bercahaya Walaupun Tidak Tahu Membaca Al-Quran.. Suatu kisah yang diceritakan dalam tazkirah ramadhan di Masjid Sultan Zainal Abidin Kuala Terengganu yang sangat mengharukan dan mampu menitis air mata. Seorang lelaki melewati sebuah kawasan perkuburan di suatu malam yang kelam dan sunyi.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alim711 alim711 via Satu Nama Seribu Cerita
4 hours and 26 minutes ago.

 

Tanda-Tanda Kiamat Sudah Berleluasa - Mukjizat Nabi Muhammad SAW

Ibnu Mas'ud r.a. berkata kepada Rasul s.a.w."Apakah Hari Kiamat itu terdapat padanya tanda yang dapat kita ketahui sebelumnya?"Kata Baginda Rasul s.a.w."Ya, Ibnu Mas'ud.."Umat Islam perlu tahu tanda² ini.."Kanak-Kanak menjadi bengis..""Hujan menjadi berasid..""Orang-orang jahat semakin ramai..""Wahai Ibnu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindload mindload via MindLoading
5 hours and 10 minutes ago.

 

Holiday Gift Giving for Yourself with Invisalign®

With the holidays quickly approaching how is it mid-December already?! my present buyinglist has already spiraled out of control. But unlike other years, Im putting myself down as a gift recipient because, after all, investing in yourself is seriously important. And that is...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arieon arieon via SabahWedding.com
6 hours and 30 minutes ago.

 

GST EMAS DAN KESAN KEPADA HARGA EMAS

GST terhadap emas dan kesannya kepada harga emas apabila Malaysia melancarkan cukai barangan dan perkhidmatan GST pada 1 april 2015. GST adalah Goods and Services Tax atau cukai terhadap barangan dan perkhidmatan sebanyak 6% akan dikenakan terhadap barang dan perkhidmatan tertentu bermula 1 april 2015.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zaidiemas zaidiemas via PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD MALAYSIA CARA MELABUR EMAS DINAR
7 hours and 39 minutes ago.

 

5 Gambar Miss Afrika Selatan Dinobatkan Ratu Cantik Dunia 2014

Tahniah buat Afrika Selatan. Tahun 2014 tuah berpihak pada seorang gadis jelita dari Afrika Selatan yang telah dinobatkan sebagai ratu pada pertandingan akhir yang berlangsung di London, semalam. Miss Afrika Selatan, Rolene Strauss berusia 22 tahun ini telah dinobatkan sebagai Ratu Cantik Dunia 2014...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
7 hours and 51 minutes ago.

 

Anak Pesakit Kesal Layanan Biadap Kakitangan Hospital

Acap kali kita mendengar aduan mengenai layanan buruk oleh sesetengah kakitangan hospital kerajaan kepada pesakit.Biarpun tidak semua berperangai begitu, namun tidak salah untuk kita merenung perkongsian cerita oleh Ajeli Anuar di akaun Facebook Penduduk Sungai Petani.Menurutnya, dia telah menerima layanan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
7 hours and 54 minutes ago.

 

Sesekali Sakit Banyak Juga Hikmahnya

Sesekali Sakit Banyak Juga Hikmahnya Sesekali Sakit Banyak Juga Hikmahnya Sesekali Sakit Banyak Juga Hikmahnya. Bila sesekali diberi sakit oleh Allah kadangkala menjadikan kita lebih mengingatiNya. Almaklum sahaja kita sebagai manusia yang lalai memang sentiasa terleka dengan nikmat dunia yang sementara.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
7 hours and 55 minutes ago.

 

Panduan Bijak Temuduga Kerajaan Swasta

Sesi temuduga merupakan satu sesi yang amat-amat digeruni oleh anda yang mahu memohon kerja dalam satu-satu syarikat atau organisasi, terutamanya jika ianya adalah sesi temuduga yang pertama dalam hidup anda. Di sebalik digeruni, ada kegembiraan yang tak terhingga jika anda berjaya dengan cemerlang dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog adamroslan adamroslan via Adam Roslan
8 hours and 9 minutes ago.

 

Andre Villa-Boas Pengganti Brendan Rogers

Bekas pengurus Tottenham Hotspur dan Chelsea, Andre Villas-Boas menolak kemungkinan untuk menggantikan Brendan Rodgers bagi mengemudi skuad Liverpool yang kini kelihatan terumbang-ambing nasibnya.Kini mengemudi skuad Zenit St Petersburg, Villas-Boas adalah antara nama dikaitkan dengan perpindahan ke kerusi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
8 hours and 12 minutes ago.

 

Terbaru.. Banjir Di Pantai Timur Semakin Buruk

Jumlah mangsa banjir yang dipindahkan ke pusat pemindahan di negeri ini meningkat kepada 7,567 orang berbanding 4,581 orang petang tadi.Menurut portal Majlis Keselamatan Negara (MKN)Terengganu, sehingga pukul 10 malam, kesemua mangsa ditempatkan di 102 pusat pemindahan di lima daerah.Daerah Hulu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog puterafaizal puterafaizal via Kita Bantai Dot Info
8 hours and 23 minutes ago.

 

DIY Wrapping Paper Envelope Liners

Hi friends, Angela here from Saffron Avenue bringing you a quick and easy DIY envelope liners! Since we all tend to stock up on wrapping paper around the holidays, I wantedto incorporate that into my Christmascards this year as envelope liners. Im using some custom wrapping paper...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arieon arieon via SabahWedding.com
8 hours and 28 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »