Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

An interesting place

Have you been to somewhere interesting lately? Or is there a place that you'll love to go? Tell us about it this week and tag 'travel' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

KL Aku Datang : Royal Museum Kuala Lumpur

Percutian akhir tahun ini hanya berkisar ke ibukota negara, Kuala Lumpur. Sebenarnya banyak tempat untuk dilawati di Kuala Lumpur, cuma kali ini melawat ke tempat yang orang ramai kunjungi. Royal Museum ataupun dikenali sebagai Muzium Diraja banyak memaparkan sejarah Yang di-Pertuan Agong yang pertama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maruk maruk via lensapujangga.com
5 minutes ago.

 

Baju Model Terlondeh di Karpet Merah, Lady Gaga Penyelamat

Penyanyi Lady Gaga telah menyelamatkan supermodel Jourdan Dunn yang sempat mencuri perhatian apabila bajunya terlorot ke bawah sehingga nyaris menampakkan puting buah dadanya. Kejadian itu berlaku ketika Jourdan dan Lady Gaga melalui karpet merah di acara British Fashion Awards 2016 di Royal Albert Hall,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fizex81 fizex81 via Anak Ketam
1 hour and 11 minutes ago.

 

Make Money Online Malaysia

Making money online has never been easier. Internet has removed a lot of borders where we can sell our services or products globally. Internet has also created new industries and opportunities as there are much less needs for physical presence. You can work at the comfort of your home or anywhere else. New...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mohdgazali50 mohdgazali50 via Gadget
1 hour and 31 minutes ago.

 

Top 10 Hokkien Mee

rif and I have been working on this little project for more than a year now, going around Klang Valley is search of the best Hokkien Mee. To date, we’ve checked out close to 40 places to come up with this Top 10 list. We also went to the extent of revisiting several outlets to [] The post Top 10...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bangsarbabe Bangsarbabe via Bangsar Babe
1 hour and 38 minutes ago.

 

15 DECEMBER BAKAL DIHANTUI DENGAN HAUNTED SCHOOL

15 DECEMBER BAKAL DIHANTUI DENGAN HAUNTED SCHOOL. Bagi peminat cerita filem seram ni dia macam alert jer kan kalau ada cerita atau filem2 seram terbaru. Almaklum la.. Sebagai peminat tegar tiap kali keluar filem baru Instinct tu dah dapat rasa tu katanya.. Macam ada kuasa mistik jugak. heheheheAku ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
2 hours and 29 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fizex81 fizex81 via Anak Ketam
4 hours and 11 minutes ago.

 

Muka Kerap Keluar TV Bukan Bermakna Sudah Kaya – Mark Adam

KUALA LUMPUR: Penyanyi Mark Adam menepis tangapan segelintir pihak yang menganggap dia sudah hidup senang selepas bergelar artis dan sering muncul di televisyen. Mark atau nama Islamnya, Fikri Mark Adam, 37, berkata, kehidupannya sebagai artis bukan seperti yang disangka, dia masih perlu bekerja keras untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fizex81 fizex81 via Anak Ketam
5 hours and 11 minutes ago.

 

Quote of the day

***A person is smart. People are dumb, panicky, dangerous animals and you know it.Fifteen hundred years ago everybody knew the Earth was the center of the universe.Five hundred years ago, everybody knew the Earth was flat, and fifteen minutes ago, you knew that humans were alone on this planet.Imagine...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ortolanaclare ortolanaclare via Ortolana Clare | Malaysian Blogger
5 hours and 35 minutes ago.

 

Ujian Perkahwinan | Berhati-Hati Dalam Melontarkan Kata-Kata

BismillahirrohmanirrohimAssalamualaikum 💕Tajuk hari ini sebenarnya agak sukar untuk saya sendiri telan, apatah lagi untuk hadam. Apa yang saya kongsikan di sini kali ini, sekadar satu luahan dari hati saya sendiri dan sekadar pendapat peribadi saya. Dan pendapat peribadi ini tidak semestinya akan terus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nadiaarrumaisha nadiaarrumaisha via Dhea Ahmad
5 hours and 40 minutes ago.

 

SEQY BEAUTY BB CREAM BERFUNGSI SEBAGAI BEDAK ASAS JUGA MERAWAT KULIT BERMASALAH JERAWAT

SEQY BEAUTY BB CREAM BERFUNGSI SEBAGAI BEDAK ASAS JUGA MERAWAT KULIT BERMASALAH JERAWAT. Bedak asas ni sangat penting kalau nak bersolek. Tanpa bedak asas rasa macam tak lengkap solekkan kadang2 pemakaian bedak pun jadi macam tak sekata atau tak melekat pada kulit. Bedak asas seperti yang kita sedia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
5 hours and 57 minutes ago.

 

TERIMA KASIH FARIZA

hai assalammualaikumFariza Anak Yang Baik, Buat Mommy BanggaNampak tak nad buat status dekat facebook. Siapa kawan dengan nad, perasanla status ni. Ye!!..Anak dara sorang ni, usianya dah setahun sebulan, dan masa ni la dia nak buat perkara extreme. Selalunya, dia akan naik tangga ni bila ada mommy dan daddy...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
13 hours and 44 minutes ago.

 

Wanita tak sempat sampai hospital, bersalin dalam kereta Uber

Bayi perempuannya yang dinamakan Safiyya Auliya Muhammad Syahir, kini lebih dikenali sebagai Bayi Uber dalam kalangan ahli keluarga. PETALING JAYA: Beranak dalam kereta kerana tidak sempat sampai ke hospital, situasi yang mungkin pernah berlaku sebelum ini. Bagaimana dengan situasi yang sama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fizex81 fizex81 via Anak Ketam
14 hours and 11 minutes ago.

 

Artis Malaysia Dan Jenama Minyak Wangi Sendiri

Sekarang menjadi trend artis berniaga sebagai pendapatan tambahan atau ada juga menjadikan sebagai pencarian selepas tidak lagi ada job dalam dunia seni. Yang paling tengah IN sekarang adalah trend artis keluarkan jenama minyak wangi sendiri. Banyak dah pilihan dan juga boleh jadi ajen untuk minyak wangi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
15 hours and 20 minutes ago.

 

Tragedi mahu perangkap penjenayah, 5 polis mati tertembak sesama sendiri

Keadaan tempat kejadian di Kyiv. KYIV UKRAINE. Operasi menangkap suspek jenayah bertukar menjadi tragedi selepas lima anggota polis maut selepas berbalas tembakan sesama sendiri akibat kesilapan. Laporan Kyiv Post mengatakan sebelum kejadian, sekumpulan anggota polis memasang perangkap untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fizex81 fizex81 via Anak Ketam
16 hours and 11 minutes ago.

 

Nestle Perkenalkan Maggi OatMee Dan Nescafe Rasa Pandan Yang Pertama Buat Rakyat Malaysia

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Ok kali ni Maha nak masak sesuatu daripada peti misteri yang diterima macam dalam dalam program MasterChef Malaysia pulak kan. Tapi rasa cabaran kali ni satu idea terbaru untuk memberi kelainan dalam masakan Dapur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
16 hours and 42 minutes ago.

 

4 Wanita Ditahan Sorok Produk Dalam Coli

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah BATU PAHAT: Empat wanita direman tiga hari bagi membantu siasatan kes curi puluhan produk kecantikan di sebuah butik di Parit Raja, di sini, dengan menyembunyikannya di dalam coli serta beg tangan mereka. Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisioner Abdul Wahib...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
17 hours and 54 minutes ago.

 

Hati-hati ketika berhenti di lampu isyarat

Status yang dimuat naik pengguna facebook dikongsi netizen hingga menjadi viral. MELAKA TENGAH Seorang pengarah syarikat wanita hanya mampu beristighfar selepas tergamam melihat cermin kereta dipecahkan lalu beg tangannya dilarikan sekumpulan enam lelaki dalam kejadian samun di Jalan Bukit Katil, di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fizex81 fizex81 via Anak Ketam
18 hours and 11 minutes ago.

 

Insyaallah... Kembali Aktif Berblog

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera... Alhamdulillah lama juga saya tak berblog sejak 5 Mei 2012 last entry tu 'Percubaan Pertama Menggunakan Aplikasi Adroid Untuk Blogger', memang jengkel jugak dia punya apps time tu. Sekarang ni alhamdullilah dengan kemajuan teknologi agak mudah dan ok laaa, insyaallah...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog wanman82 wanman82 via Azwan Alaman
19 hours and 8 minutes ago.

 

A Joyous Christmas at The Majestic Hotel KL

Christmas at The Majestic Hotel Kuala Lumpur is always a joyous and majestic affair. Last week, we were amongst the lucky few to be invited to the hotel to sample the festive menu from Colonial Cafe as well as witness the launch of the hotel's first Christmas CD by The Solianos.A glass of warm mulled...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
19 hours and 14 minutes ago.

 

5 Foods You Have to Try when Visiting Asia

You may have many reasons to be excited about your next Asian holiday. After all, who can say no to the incredible landscapes, the varied cultures, and the beautiful sunsets of Asia? But if you are a foodie and wish to explore the best Asian foods, just take a look at our top 5 dishes [] The post 5...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog vkeong vkeong via Malaysia Food Travel Blog
19 hours and 33 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »