Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

The Festival of Lights!

It's Deepavali this week! How did you celebrate the festival of lights? Tell us about it and tag 'deepavali' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

15 RAHSIA YANG ADA PADA WANITA

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya. 2. Bila dia tidak menghiraukan anda selepas anda menyakiti hatinya, lebih baik anda beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Eberita Eberita via Eberita.org
14 minutes ago.

 

Dream of Break-up

Breaking up something into two half, the amount of thing will increase. Therefore, in the dream, break-up implies addition.If you dreamt of breaking-up with wife, it indicates that your wife will get pregnant soon.If you dreamt of family break-up, it indicates that the family member will increase.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ppfoong ppfoong via Explain Dream
2 hours and a minute ago.

 

Azhar Idrus Perlu Buat Laporan Polis Jika Mahu Jaga Nama Baik Golongan Ulama

Banyak pihak mempertikaikan gelagat Azhar Idrus yang terus berdiam diri dan enggan membuat laporan polis berhubung isu penyebaran video seks yang didakwa cuba memfitnah penceramah agama tersohor negara yang mempunyai ramai pengikut itu.Ramai yang berpendapat, sekiranya penceramah yang terkenal dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog jeringdaily jeringdaily via Wak Jengkol - A Low Profile Blogger
2 hours and 59 minutes ago.

 

MEREMPAT AKHIRNYA

Merempat AkhirnyaMEREMPAT AKHIRNYAMerempat Akhirnyamerempat akhirnya rasa macam pernah kujumpamacam pernah kulihattapi di mana yawalau kedut penuh seribuseakan kukenal lenggok tubuhtubuh tua tak bermayaoh baru kuingatkau primadona pujaan ramaihidup disalut cahayaapa kau buat di situhanya dibalut kain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Puisi Putera Duyong
3 hours and 18 minutes ago.

 

Faster Foodrious at KL Fabulous Food 1Malaysia Hunt

A week ago today, on October 18th 2014, a group of four crazies named as Faster Foodrious joined the KL Fabulous Food 1Malaysia Hunt to hunt for food around KL No visits yet The post Faster Foodrious at KL Fabulous Food 1Malaysia Hunt appeared first on ENVEEUS.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bella Bella via ENVEEUS
3 hours and 20 minutes ago.

 

KISAH MISTERI GANGGUAN TINGKAT EMPAT

Selalunya kepercayaan orang cina yang menganggap nombor empat ni nombor sial @ bermaksud mati jadi orang2 cina mengelak dari berkaitan dengan nombor empat atau gunakan apa2 yang berkaitan dengan empat kecuali nombor 4D hahahahaha....Sumber googleOk apa kena mengena dengan nombor 4 kisah seram? Ia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
3 hours and 41 minutes ago.

 

Sheikh Abdul Qadir Taha Al-Shaibi Penjaga Pintu Kaabah Meninggal Dunia

Berita terbaru yang diketahui pada hari ini berkenaan dengan penjaga kunci tradisional pintu Kaabah iaitu Sheikh Abdul Qadir Taha Al-Shaibi telah pun meninggal dunia di Hospital Raja Khaled pada usia 74 tahun. Beliau merupakan penjaga kanan kunci pintu Kaabah. Beliau mengambil alih untuk menjaga amanah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog acapklcc9 acapklcc9 via AsRaFF RuSLaN
4 hours and 17 minutes ago.

 

MAJLIS CUKUR JAMBUL LARA ALANA

Majlis Cukur Jambul Lara AlanaMAJLIS CUKUR JAMBUL LARA ALANAMajlis Cukur Jambul Lara AlanaMajlis Cukur Jambul Lara Alana. Dalam masa sehari akaun Instagram Lara Alana dibuka kepada umum, si comel ini telah mempunyai lebih 50 ribu pengikut. Puteri sulung kepada pasangan pelakon Awal Ashaari dan Scha Al-Yahya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via i-Hiburan
4 hours and 17 minutes ago.

 

Organiser apologises over 'I Want to Touch a Dog' event

AZMI: The programme was not meant at all to suggest that Muslims should keep dogs as pets.PETALING JAYA : The organiser of the event, 'I Want to Touch a Dog', held last Sunday has apologised for causing unease among Muslims.Syed Azmi Alhabshi stressed that the event was not intended to deviate Muslims from...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
4 hours and 17 minutes ago.

 

Contoh Soalan Psikometrik 2014 | Peperiksaan Online PTD M41

Panduan Contoh Soalan Psikometrik Peperiksaan Online PTD M41 . Anda calon peperiksaan online Pegawai Tadbir Diplomatik M41? Masih tak tahu nak study apa untuk exam online PTD sedangkan masa []

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmd hafizmd via HAFIZMOHD.COM
4 hours and 40 minutes ago.

 

Apalah ertinya

Bismillahhirrahmanirrahim Dalam sibuk urusan harian sekali-sekala ada juga kesempatan bertemu dengan kawan lama. Member masa belajar dulu dan member zaman bujang dulu. Singgah di kedai makan untuk dinner bersama sebelum balik rumah. Itu perkara biasa bagi saya nak bertemu semula kawan lama. Itulah masanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hairulamran hairulamran via Blog Cikgu Hairul
4 hours and 43 minutes ago.

 

SYED AZMI ALHABSHI DIUGUT BUNUH

SYED AZMI ALHABSHI DIUGUT BUNUH Syed Azmi Alhabshi Diugut Bunuh Syed Azmi Alhabshi Diugut Bunuh. Itulah harga yang terpaksa diterima oleh penganjur suatu program yang mencetuskan kontroversi di peringkat nasional. Program yang sehingga kini masih diperkatakan di mana-mana sahaja iaitu program I Want...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
4 hours and 50 minutes ago.

 

Keputusan Perlawanan Separuh Akhir Piala Malaysia 2014 – JDT vs Felda

Malam ini berlangsung perlawanan separuh akhir kedua Piala Malaysia 2014 antara JDT menentang Felda United. Perlawanan yang penting bagi menentukan pasukan yang akan ke perlawanan akhir Piala Malaysia bertemu pasukan Pahang nanti. Perlawanan malam ini berlangsung di Stadium Larkin, Johor DT pada jam 8.45...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Blog ZooL
5 hours and 8 minutes ago.

 

Blogger yang dikagumi dari kacamata akubiomed

AkuBiomed AkuBiomed - Blog, Gajet dan Famili Koning Blogger yang dikagumi sumber ilham menulis blog Blogger yang dikagumi adalah sesuatu yang kita respek dan hormati. Saya juga memasang impian untuk turut berjaya seperti mereka. Masa mula-mula menulis blog, saya mencari-cari sumber blog yang berjaya untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog akubiomed akubiomed via AkuBiomed
5 hours and 25 minutes ago.

 

Dapur Mahamahu Bongkar Kegilaan Jeruk Mangga Asam Boi

Dapur Mahamahu Bongkar Kegilaan Jeruk Mangga Asam Boi - Salam sejahtera kepada semua pembaca blog makan Mahamahu dan juga rakan2 sekalian. Selalu Mahamahu akan ajar cara nak memasak dalam segment Dapur Mahamahu kan. Tapi kali ni nak bongkar rahsian kesedapan yg menjadi kegilaan ramai sekarang di media...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
5 hours and 25 minutes ago.

 

Separuh akhir Piala Malaysia 2014-Johor DT vs Felda United

Felda United berkunjung ke Johor membawa kelebihan 1 gol daripada pertemuan pertama.Selepas melihat situasi yang berlaku semalam di Stadium Darul Makmur, anda mungkin boleh mengagak saingan berlipat ganda pasukan Johor malam ini.Kemenangan Pahang pasti membakar semangat pemain Johor. Felda pula yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog papafatma papafatma via TheLittleTinyPalmTree
5 hours and 25 minutes ago.

 

Relau besi disangka tempayan

Dr Wan Shamsudin (empat, kanan) bersama sebahagian ahli PSMCK dan penduduk melihat keadaan relau besi yang ditemui di Kampung Chichar.ALOR SETAR - Penemuan terbaru khazanah purba di Kampung Chichar, Jeneri, dekat sini, dilihat terus membuktikan kehebatan industri pembuatan besi awal abad masihi di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
5 hours and 38 minutes ago.

 

Panduan Peperiksaan PTD 2014

PANDUAN PEPERIKSAAN PTD DIBUKA SEKARANG (25/102014 - 30/10/2014 )  Link Rujukan Exam PTD http://jvsecurepay.com/access/116rg/18?camp_id=2060 Jadi  yang PERTAMA mendapatkan Nota Lengkap dan Berpuluh Contoh Soalan Exam PTD ini kerana siapa dapat dahulu mempunyai masa yang lebih untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mikael mikael via Posts of Home
6 hours and 15 minutes ago.

 

Dalang Gambar Anjing Hina Islam Dikenal Pasti!

Cerita Panas. Dalam kehangatan isu umat Islam sentuh anjing diperkatakan di Malaysia, tup-tup tersebar satu gambar yang memanaskan lagi keadaan. Gambar anjing dipakaikan jubah dan serban yang disebarkan menerusi laman sosial dan aplikasi mesej WhatsApp membuatkan ramai panas punggung kerana ia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via Sentiasa Panas
6 hours and 53 minutes ago.

 

Akamai PLXsert’s Q3 2014 State of the Internet – Security Report Released

Kuala Lumpur – October 24, 2014 – Akamai Technologies, Inc. (NASDAQ: AKAM), the leading provider of cloud services for delivering, optimizing and securing online content and business applications, today announced availability of the Q3 2014 State of the Internet – Security Report. Akamais...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dannyfoo dannyfoo via Websites Made Simple
7 hours and 25 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »