Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

Food hunt!

Found a great place for great food? Blog about it and tag your entry with 'food' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

PENJELASAN SEBENAR SIJIL HALAL SECRET RECIPE DITARIK BALIK

Kecoh apabila tersebarnya printscreen daripada laman Twitter @JAKIM_Official yang mendedahkan bahawa Sijil Halal Secret Recipe telah ditarik balik. Berikut jawapan kepada pertanyaan oleh seorang pengguna Twitter, Mubarak Bakri: Carian di Direktori Hab Halal Malaysia: LinkWalaubagaimanpun, seorang pengguna...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
29 minutes ago.

 

Kisah Anak Syurga Maryam Farihah Oleh Ibunya Ruqayyah Farhani

Kisah Anak Syurga Maryam Farihah Oleh Ibunya Ruqayyah Farhani  SUMBER : Facebook Ruqayyah Farhani Perkongsian, dari aku yang lemah. [ sebab raaaaamai sangat yang tanya kisahnya ] Di Mesir. Selepas mendapat tahu akan surprise kembar yang Allah berikan, aku dan suami begitu gembira, bahagia di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fyna85 fyna85 via Blog Fyna | Berinformasi Itu Pasti
50 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
1 hour and 10 minutes ago.

 

BELAJAR MENGAJI,JADIKAN HADIAH HANTARAN DENGAN SET QURAN DIGITAL PEN

Takde alasan tak reti mengaji untuk tak baca Al quran. Zaman teknologi ni banyak alatan di cipta untuk memudahkan kita belajar mengaji Al Quran.. Yer betul belajar dengan guru adalah lebih afdal tapi orang kata kalau kat rumah takde guru nak practive boleh la guna teknologi2 terkini yang membantu memudahkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
1 hour and 16 minutes ago.

 

Jurnal Sang Celaru - Nota 287

28 Disember 2014Fizikal aku di mamah dinginmalam yang tak bersempadan,Mental aku di mamah bararindu yang tak berpenghujung,Aku terus di himpit kesunyiandi antara kedua-duanya...- 1.11 a.m -

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Hidup Seorang Aku
1 hour and 24 minutes ago.

 

Kerana Maki Polis, Keith Foo Didenda RM100

Pelakon kacak, Keith Foo telah didenda dengan amaun RM100 oleh Mahkamah Majistret Kuala Lumpur selepas mengaku bersalah mengeluarkan perkataan kesat terhadap polis trafik pada Mac lalu.Hukuman dijatuhkan terhadap Keith oleh Majistret Nur A'minahtul Mardiah Md Nor dan pelakon berdarah kacukan India- Cina itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Mia Allesya Blog
1 hour and 25 minutes ago.

 

Sedih...Ibu Cerita Detik Mengandung 'Anak Syurga'

Perkongsian, dari aku yang lemah.[ sebab raaaaamai sangat yang tanya kisahnya ]Di Mesir.Selepas mendapat tahu akan surprise kembar yang Allah berikan, aku dan suami begitu gembira, bahagia di atas hadiah ini. Aku tahu, terlalu ramai mereka di luar sana yang menginginkan anak kembar. Dan aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
1 hour and 48 minutes ago.

 

Kesenangan Azharina Hasil Uruskan Empat Syarikat

Penyanyi Azharina menyangkal dakwaan yang mengatakan dia ditaja orang atasan sehingga mampu hidup mewah pada masa kini.Azharina atau nama sebenarnya Azharina Azhar, 30, berkata selama lima tahun menyepikan diri dalam industri hiburan, dia sibuk menguruskan perniagaannya sendiri.“Saya sekarang sangat sibuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Mia Allesya Blog
2 hours and 2 minutes ago.

 

(Cool) Perabot Modular Khas Untuk Apartment Kecil

Antara Permasalahan utama dalam rumah tangga ialah rumah yang beli di Kuala Lumpur adalah kecil. Bagi peminat buku komik seperti Anime, Bleach, Naruto, Fullmetal Alchemist dan lain-lain anda kemungkinan besar kurang bernasib baik, ini kerana ruang bilik yang kecil tempat terhad untuk meletakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog FaizFlif FaizFlif via Forsaken Arctron
2 hours and 28 minutes ago.

 

8 Fakta Tentang F1

1. Walaupun selepas berlumba, tayar F1 masih sangat panas sehingga boleh memasak telur guna tayar tersebut.2. Casis F1 adalah struktur utama - ia sangat kuat dan diperbuat daripada lebih dari seribu kevlar, gentian karbon dan pelbagai struktur sarang lebah. 3. 'Suspension' depan sebuah kereta F1...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Asraf Asraf via CAES
2 hours and 50 minutes ago.

 

Makan Malam Mewah Meraikan Hari Keluarga Di Sky 360

Makan Malam Mewah Meraikan Hari Keluarga Di Sky 360 - Salam sejahtera kepada semua pembaca blog makan Mahamahu dan juga rakan2 sekalian. Meraikan keluarga tercinta sekali sekala dengan hidangan makan malam yang mewah dan meriah apa salahnyakan. So kali ni di Sky 360 One City USJ memberi peluang itu kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
3 hours and 31 minutes ago.

 

Persediaan Menghadapi Peperiksaan

Peperiksaan merupakan asas penilaian yang penting untuk setiap pelajar. Melalui peperiksaan juga, prestasi pelajar dapat dinilai dan diperbaiki dari masa ke semasa. Namun begitu, tanpa persediaan yang rapi, peluang untuk mendapat gred yang cemerlang adalah sangat tipis. Sebagai pelajar, amat penting untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog duniamaklumat duniamaklumat via HafizAmri.Com
3 hours and 53 minutes ago.

 

Citarasa Ibunda di Caprilicious @Capri by Fraser

Kebanyakan kita mesti menjawab 'masakan ibu' sebagai masakan kegemaran apabila disoal berkenaan makanan kegemaran. Manakan tidak. Ibu memasak dengan kasih sayang dan air tangan ibu memang yang terbaik. Capri by Fraser, a hotel residence for today's 'always on' lifestyle Berinspirasikan Citarasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog rawlins78 rawlins78 via Beautiful GLAM by Rawlins : Health | Beauty | Life
4 hours and a minute ago.

 

Cara Buat Duit Dengan Youtube

Selamat sejahtera, ini adalah perkongsian ilmu. Awas. Hanya mereka yang minat belajar sahaja digalakkan terus membaca! Ramai yang telah menunggu dan mencari peluang ini, Cuma tidak kesampaian. Kini, pencarian anda telah tamat. Anda akan saya dedahkan tentang peluang menjana pendapatan secara online. Tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog duniamaklumat duniamaklumat via Cahaya Purnama
4 hours and 20 minutes ago.

 

IBU DAN AYAH ANAK SYURGA CERITA KISAH SEBENAR KENDONG JENAZAH ANAK SAMBIL TERSENYUM

Kisah ini dikongsikan oleh Puan Ummu Haira. Semoga memberi sedikit pengajaran kepada semua. Baca lagiRead more »

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
5 hours and 48 minutes ago.

 

Lucu, Gambar Lawak Giler -763

Salam semua pembaca blog gaban comel kali ini admin nak kongsi gambar-gambar yang pelik, aneh dan lucu untuk kita hilangkan tekanan setelah sehari suntuk kita menjalani kehidupan kita .Gambar-gambar ini dikutip di internet, untuk paparan di blog gaban comel ini untuk kita segarkan semula minda kita .

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zamrispoon zamrispoon via Gaban Comel
8 hours and 31 minutes ago.

 

Saya ada jual krim Juwita Divine Foundation

Sekarang nie ramai yang dah mencuba dan ingin mencuba Juwita Divine Sexy Foundation nie. Satu produk kosmetik yang mesra solat dan semestinya halal. Oleh sebab ianya berasakan air, jadi memang mudah untuk dibasuh dan dicuci. Ramai yang dah mencuba dan semuanya memberikan maklumbalas dan testimoni yang baik.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fizwan fizwan via Because I'm Not Perfect
9 hours and 26 minutes ago.

 

TEKNOLOGI MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI (TMK)

TEKNOLOGI MAKLUMAT DAN KOMUNIKASI (TMK) SEBAGAI MATA PELAJARANPada Tahap II, Teknologi Maklumat dan Komunikasi (TMK) diajar sebagai satu mata pelajaran sebagai persediaan ke sekolah menengah yang menekankan kepada penguasaan ilmu pengetahuan dan kemahiran disiplin ilmu TMK yang berteraskan Standard...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dindateJa dindateJa via Koleksi Bahan Bantu Mengajar
9 hours and 40 minutes ago.

 

Sinopsis Drama Andai Bumi Tulip Takdirku TV Alhijrah

Assalammualaikum..Drama terbaru di saluran TV ALHIJRAH iaitu Andai Bumi Tulip Takdirku sudah pun mula bersiaran sejak 19 Mei yang lalu untuk 14 episod. Drama ini dilakonkan oleh Keith Foo, Wawa Zainal, Syazwan Zulkifli, Faye Kusairi dan ramai lagi. Drama ini bersiaran setiap Selasa, jam 10.00 malam dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
11 hours and 13 minutes ago.

 

Yawning is Contagious to Cats Too

This is such a cute video showing that yawning is not only contagious to human, but also cats and dogs. It is not a secret that yawning is contagious.  Yawning is so contagious that watching someone yawn or reading the word yawn will make you yawn.  Why is it so? A common understanding of...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikewong nikewong via Nerdy Science Blog
11 hours and 26 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »