Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

English-medium national schools

There's recent calls to reintroduce English-medium national schools. What's your take on this? Blog about your opinions and tag 'English' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

Feeling Lost Over Fine Art? There Is An App For That

I was watching this weeks episode of Hannibal yesterday, and this was the episode where the good doc gets his behind handed to him by Jack Crawford. Yup, this was round 2 of the fight that headlined last seasons cliffhanger ending, but this time Jack came prepared having cast away everything...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zorocaster zorocaster via Nine Over Ten 9/10
1 minute ago.

 

Elle Fanning – Bikini Polaroid Pics

Elle Fanning captured a Polaroid pics posing in bikini. Elle Fanning instagram: @elle_fanning/ The post Elle Fanning – Bikini Polaroid Pics appeared first on MyBeautous.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mybeautous mybeautous via MyBeautous
56 minutes ago.

 

Rakyat Negeri Johor Disaran Supaya Lebih Berdikari

Masyarakat di negeri ini disaran bijak mengambil peluang dan menanam keupayaan diri dalam merubah nasib kehidupan ke arah lebih baik tanpa perlu terlalu bergantung kepada bantuan kerajaan. Menteri Besar, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin berkata, hasrat itu disuarakan kerana mahu melihat masyarakat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog jeringdaily jeringdaily via Kluang Today - Berita, Info Komuniti Isu Semasa
57 minutes ago.

 

Recipe: Warm Steak Salad with Cherry Tomatoes Rocket

How do you keep your husband happy?One of the most effective method is by cooking him his favorite food. In my case, Hubby's favorite food is steak. We bought a 3.3kg slab of rib eye last weekend, and had the shop cut it into 10 pieces and had them vacuum packed.For one of our weekday lunch, we made a...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
1 hour and 19 minutes ago.

 

Nicole Scherzinger – Bikini Candids in Mykonos, Greece

Nicole Scherzinger in a black and white bikini having fun with frends in Mykonos, Greece. Nicole Scherzinger instagram: @thenicolescherzinger/ The post Nicole Scherzinger – Bikini Candids in Mykonos, Greece appeared first on MyBeautous.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mybeautous mybeautous via MyBeautous
1 hour and 51 minutes ago.

 

Perkahwinan Robot Pertama Di Jepun

Perkahwinan Robot Pertama Di Jepun Pernah tengok perkahwinan robot sebelum ini? Satu majlis perkahwinan melibatkan dua robot telah diadakan di Tokyo, Jepun. Dua robot telah berkahwin secara rasminya di Tokyo, Jepun dan dianggap sebagai perkahwinan yang pertama pernah terjadi seumpama itu. Robot...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fyna85 fyna85 via Blog Fyna | Berinformasi Itu Pasti
2 hours and 26 minutes ago.

 

Divorce Lawyer In Love - Sesi Review Drama Korea 2015

Assalammualaikum..Today nak buat Review Drama Korea yang bertajuk Divorce Lawyer In Love yang dilakonkan oleh Jo Yeo Jung, Yun Woo Jin, Shim Hyung Tak, Wang Ji Won dan ramai lagi. Drama ini mempunyai 18 episod dan baru habis ditayangkan di Korea pada 14 Jun 2015 yang lalu. Hero drama ini iaitu Yun Woo Jin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
2 hours and 28 minutes ago.

 

7 CARA BERKESAN BUAT ANAK LUPA IPAD!

NAK ANAK LUPA IPAD? Assalammualaikum wbt. Kali ni Anim ingin kongsikan khas buat anda ibu bapa bagaimana cara supaya kurangkan penggunaan ipad ataupun gadget dikalangan anak-anak. Ia juga salah satu cara untuk buat anak lupa ipad! 7 Cara Berkesan Buat Anak Lupa Ipad Terdapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anim302 anim302 via Gerobok Anim
2 hours and 33 minutes ago.

 

5 Komik Malaysia Ini Bacaan Sesuai Sempena Bulan Ramadan

Assalammualaikum, bulan ramadan adalah bulan dimana kita perlu memperbanyakkan melakukan perkara yang beribadah dan mulia. Ini kerana kebaikkan yang kita buat pada bulan ini, akan mendapat ganjaran pahala berganda dari Allah. InsyAllah.Begitu juga dengan komik,mencari bacaan yang sesuai adalah di...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog artzam artzam via blog Matkomik
2 hours and 42 minutes ago.

 

Penang police have completed probe papers on Azmin

Datuk Abdul Rahim Hanafi said it would depend on the directive of the Legal Unit head whether the case would be brought to court or not. - File PhotoGEORGE TOWN: Penang police have completed the investigation papers on PKR deputy president Mohamed Azmin Ali allegedly calling Inspector-General of Police...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
3 hours and 6 minutes ago.

 

Sekolah tidak benarkan pakai skirt kerana ganggu perhatian guru lelaki

Dua orang pelajar Sekolah Tinggi Trentham memakai pakaian yang mengikut peraturan di sekolah tersebut. AGENSI Sekolah tidak benarkan pakai skirt kerana ganggu perhatian guru lelaki   Sebuah sekolah di sini mewujudkan peraturan baharu mengharamkan pemakaian skirt dalam kalangan pelajar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog relevan relevan via OHgasak.Com
3 hours and 19 minutes ago.

 

KISAH SEBUAH RUMAH SEWA YANG DAH 10 TAHUN

Mesti korang semua dah terbayang.. rumah sewa ni ada kisah misteri di dalamnya setelah 10 tahun berlalu. Mesti korang mula terfikir.. Kena baca siang2 hari, kalau malam2 baca confirm takut nak ke toilet lagi. Tapi sebenarnya... Ok korang baca la sendiri apa kisah di sebalik rumah sewa yang dah 10 tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
3 hours and 25 minutes ago.

 

Pasukan khas siasat dana akaun PM

Abdul GhaniSHAH ALAM - Sebuah Pasukan Petugas Khas dianggotai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Polis Diraja Malaysia dan Bank Negara Malaysia telah memulakan siasatan berhubung isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB).Peguam Negara, Tan Sri Abdul Gani Patail berkata, pasukan ini telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
4 hours and a minute ago.

 

Tahniah Fad Bocey Bakal Timang Anak Kembar

Tahniah Fad Bocey Bakal Timang Anak Kembar Tahniah Fad Bocey Bakal Timang Anak Kembar Tahniah Fad Bocey Bakal Timang Anak Kembar. Ini adalah berita gembira buat Fad Bocey dan isterinya Syeera Rahman. Tahniah diucapkan kepada ahli kumpulan Bocey, Fad yang bukan sahaja menyambut zuriat sulung namun dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
4 hours and 5 minutes ago.

 

PENCEMARAN BAUKSIT DI PAHANG DARUL MAKMUR SUDAH KETERLALUAN?

Sampai bila penduduk Kuantan dan rakyat negari Pahang amnya akan terus menderita dengan keadaan ini, akibat kerakusan pihak tertentu mengumpul kekayaan segera hasil bauksit tanpa mengira pencemaran alam sekitar dan kesannya kepada kehidupan harian rakyat? Situasi ini juga mengakibatkan jalan utama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog akuanakpahang akuanakpahang via AKU ANAK PAHANG
4 hours and 7 minutes ago.

 

Durian Batu Kurau Ikon Durian Kampung Terbaik

Durian Batu Kurau Ikon Durian Kampung Terbaik Durian Batu Kurau Ikon Durian Kampung Terbaik Durian Batu Kurau Ikon Durian Kampung Terbaik. Ini kisah tentang raja buah yang terkenal dengan kesedapannya yang tersendiri iaitu durian. Durian Batu Kurau kini menjadi ikon dan semakin terkenal dalam kalangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
4 hours and 41 minutes ago.

 

Senarai Pemenang First Giveaway by Cik Itah | ramaramapendek

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hye :)Senarai Pemenang First Giveaway By Cik Itah | ramaramapendek. Tahniah kepada semua pemenang. Terima kasih juga buat semua peserta yang memeriahkan First Giveaway by Cik Itah | ramaramapendek. Pemenang dipilih melalui https://www.random.org. Perhatian. Hadiah boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Litah Litah via Cik Itah | ramaramapendek
5 hours and 14 minutes ago.

 

Penantian 99 Tahun Chile Juara Copa Amerika 2015

Penantian 99 Tahun Chile Juara Copa Amerika 2015 Penantian 99 Tahun Chile Juara Copa Amerika 2015 Penantian 99 Tahun Chile Juara Copa Amerika 2015. Akhirnya di bumi mereka sendiri, mereka telah membuktikan kehebatan yang tersendiri. Chile memenangi trofi perlawanan Copa America yang pertama dalam sejarah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
5 hours and 29 minutes ago.

 

TAK SEMUA ORANG BENCI BLOGGER NI

Yelah.. dalam kehidupan ni kita mana ada semua orang akan suka atau sayang kita mustahil jugak semua orang benci kita. Sebab dalam kehidupan seharian kita.. Allah dah jadikan sangat sempurna. Sejahat jahat manusia pun masih ada lagi insan2 yang menyayangi dia.. sebaik baik manusia pun tetap ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
6 hours and 15 minutes ago.

 

Contoh Kad Hari Raya Aidilfitri Online

Contoh Kad Hari Raya Aidilfitri Online Contoh Kad Hari Raya Aidilfitri Online antara keyword yang memunculkan dirinya sejak akhir-akhir ini. Tidak lama umat Islam akan menyambut perayaan Hari Raya Aidilfitri. Dan segala persiapan ada yang sudah dibuat awal-awal atau pun di saat- saat akhir.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fyna85 fyna85 via Blog Fyna | Berinformasi Itu Pasti
6 hours and 26 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »