Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

Tips

Do you have a great tip solve a problem? Share with us your useful tips and tag 'tips' to get featured this week!

Responses:

 

Fresh Pings

penang lost its ‘roaring tiger’

first it was irene fernandez, who passed away on 25 march this year and now this KARPAL SINGH, lawyer and member of parliament (MP) from the political party, DAP who passed away on 17 april. yesterday morning i was not working, so i woke up at 9.00am. as always, the first thing i...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lulai lulai via mental jog
19 minutes ago.

 

Coffee Journey

Monday, 31 March 2014Weird cappuccino | OK flat whiteThe coffee break roomie insisted after a humongous Korean lunch. Nice find lo.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SueChen SueChen via Lil' Deaths in Life
1 hour and 39 minutes ago.

 

Pengecualian setem duti 50% beli rumah pertama

Dalam Belanjawan 2013 lepas, kerajaan meneruskan pengecualian duti setem 50% bagi pembelian rumah pertama. Mula diperkenalkan pada Belanjawan 2008, pembeli boleh mendapatkan diskaun bagi pembelian hartanah sehingga nilai RM400,000 bermula Januari 2013 sehingga 31 Disember 2014. Menurut entri di Property...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog adamroslan adamroslan via Adam Roslan
1 hour and 41 minutes ago.

 

EclipseCrossword : Bina Teka Silang Kata Dengan Mudah

Kali ini saya ingin berkongsi dengan anda semua tentang cara mudah untuk membina teka silang kata anda sendiri menggunakan software dari EclipseCrossword. Bagi saya sendiri, EclipseCrossword memang sangat membantu dalam menyediakan latihan untuk anak-anak murid saya.  Bagi para guru, anda boleh membina...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciklaili ciklaili via ciklaili.com
2 hours and 12 minutes ago.

 

(Video) iamNeeta – Relakan Jiwa (Cover)

http://www.youtube.com/watch?v=KOiYdRCfXF8 Menjelang Konsert Taylor Swift 11 Jun nanti, Cornetto sedang mencari kumpulan yang akan membuat persembahaan pembukaan. iamNeeta antara yang dicalonkan selain daripada Mark Adam, Narmi, Deanna Hussin dan Diandra Arjunaidi. Jika anda mahu iamNeeta membuat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog adamroslan adamroslan via Adam Roslan
2 hours and 13 minutes ago.

 

Giliran Siapa Selepas Karpal? Anwar? Kit Siang?

Wak J: Sayu hati wak bila mendengar berita peguam bela paling tersohor negara telah meninggalkan kita untuk bertemu dengan penciptaNya buat selama-lamanya.Walaupun, semasa hayatnya bekas pengurusi DAP Kebangsaan ini adalah di antara individu yang paling lantang menentang Islam terutama sekali dalam isu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog jeringdaily jeringdaily via Wak Jengkol
2 hours and 47 minutes ago.

 

ADA HARTA KARUN DI PULAU NANGKA?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.Dengan nama ALLAH yang MAHA PEMURAH lagi MAHA MENGASIHANI. Selawat dan Salam buat nabi junjungan NABI MUHAMMAD S.A.W.Sebelum apa-apa, sila baca petikan akhbar dari editor@mstar.com.my ini:MELAKA : Harta karun dikatakan bernilai berbilion Ringgit dipercayai ditanam di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fairusmamat fairusmamat via fairus.com
2 hours and 49 minutes ago.

 

Takaful Sistem Tidak Adil

Lebih 90% dari pelanggan yang telah saya jumpa akan bertanya : Jika saya mengambil polisi hayat atau perubatan dari awak, adakah ia memberi saya jumlah simpanan di satu masa hadapan? Takaful adalah satu alat kewangan yang baik untuk melindungi kesihatan anda, aset anda dan masa depan keluarga anda. Ia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog pahangstreamyx pahangstreamyx via ArifHafizal.Com
2 hours and 49 minutes ago.

 

SENI REKA - Me Mover. Skuter Seumpama Segway Janaan Tenaga Manusia

Jika anda pernah meneliti bagaimana Segway ditunggang dan pergerakan reaksi balas suspensinya yang menarik itu, pasti anda dapat mengecam beberapa persamaan dengan skuter Me Mover ini.Sekali lihat, ia bukanlah sebuah basikal yang digerakkan dengan mekanisme rantai dan gear yang biasa kita lihat, tetapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Rekareka Rekareka via Rekareka
2 hours and 58 minutes ago.

 

10 amalan yang boleh mengubah kehidupan anda

1) Berusahalah untuk bertahajjud (kemuliaan seorang mukmin terletak pada tahajjudnya). Solat Tahajud biasanya dilakukan semasa Qiamullail. Ibadah Qiamullail adalah kebiasaan para salaful soleh dan syiar para kekasih Allah SWT. Nabi Muhammad SAW bersabda dalam hadis:“Hendaklah kamu mengerjakan qiamullail...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Aniqbukhary32 Aniqbukhary32 via Teratak Aniq Bukhary
2 hours and 59 minutes ago.

 

Hum Dil De Chuke Sanam Full Songs

Haaa hindustan lagi laa Ainza ni. Kihkih ada yang satu geng dengan Ainza tak? Minat hindustan jugak ni? Hum Dil Chuke Sanam cerita yang penuh kesedihan. Memang best cerita ni and cerita ini jugak jarang ditayangan mana-mana televisyen. So susahlah nak tengok kan. Kalau nak tengok dekat youtube memangtakde...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Ainza Ainza via ! •Cutieς•
3 hours and 13 minutes ago.

 

'Boleh ambil air bawah tanah tetapi...'

Datuk Seri G. PalanivelKUALA LUMPUR - Pengambilan air bawah tanah sebagai sumber air alternatif boleh dilaksanakan, jika ia dilakukan dengan kaedah yang betul dan tidak menjejaskan alam sekitar, kata Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar, Datuk Seri G Palanivel.Katanya sebelum sumber air bawah tanah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
3 hours and 40 minutes ago.

 

Yingluck dibicara esok, Musa Aman bila mau bicara?

Jika ini bukan Malaysia, sudah lama Musa Aman dan Najib Razak digulingkan..BANGKOK: Perdana Menteri Thailand, Yingluck Shinawatra, berdepan perbicaraan di mahkamah esok yang mungkin membawa kepada pemecatannya, langkah yang selari dengan matlamat penunjuk perasaan antikerajaan yang mahu beliau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SabahReport SabahReport via Sabah Report
3 hours and 40 minutes ago.

 

At Kok Thai Restaurant With The Golden Girls

Went out for another gathering with the golden girls last night. It was pre-organized a month ago prior to an arrival of another classmate who came back from New Zealand. A few days earlier, I booked Kok Thai Restaurant for a room but upon hearing that we need to book at least RM400 of food, I...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog reanact reanact via Caring Is Not Only Sharing...
3 hours and 46 minutes ago.

 

Explore Your Wild Side with Avon Instinct

Rawr!!! Explore Your Wild Side Let Your Instinct Take Over with Avon Instinct Eau De Parfum. Last week Avon introduced its new range of fragrance, Instinct Eau De Parfum at Borneo Rainforest Café, Bandar Sunway, away from the busy city and traffic where the venue was the right place to bring out the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly
3 hours and 53 minutes ago.

 

Cbox versi baru ke ?

Assalamuaalaikum.Baru je Ainza blogwalking blog orang eh eh baru perasan yang cbox dah bertukar eh. Macam ni .Yang bahagian name, url and message tu. Dah bertukar versi baru ke? Siapa kat sini pakai cbox jugak ? Alaaa memang tak comel lah macam ni and ruang message tu nampak sempet. Kalau nak tukar kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Ainza Ainza via ! •Cutieς•
4 hours and 7 minutes ago.

 

Janda hanya berkain batik dicekup khalwat bersama teman

Langkawi: Seorang janda beranak dua tidak serik apabila dicekup berkhalwat kali kedua dengan pasangan berlainan dan ditemui hanya berkain batik ketika ditahan di rumahnya di Kampung Makam Mahsuri di sini oleh sepasukan anggota penguat kuasa Pejabat Agama Daerah Langkawi (PADAL), awal pagi semalam. Wanita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
4 hours and 8 minutes ago.

 

Recipe: Roast Lamb Loin Chops with Rosemary and Fries

In many households, lamb is traditionally served during Easter. Larger families can opt for a slow-roasted leg of lamb, which can feed at least 6-8 people, and for smaller families, you can go for lamb cuts such as roast rack of lamb or lamb loin chops. I know of two wee ones in my family who would be very...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via Eat Your Heart Out
4 hours and 15 minutes ago.

 

Eco-Friendly Habits and save money

Nowaday, our world has problem as theres many polution. Recycling or turning off the lights when leave a room is one way to make eco-friendly as your daily routine. Other than that, you can do others method to be eco-friendly and save money at the same time. Eat at home. When you eat at home...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Only The Best Finance Source
4 hours and 17 minutes ago.

 

Rakaman ‘kereta berhantu’ di Rusia menjadi viral

Sebuah video yang dikatakan memperlihatkan sebuah kereta berhantu kini menjadi viral di media sosial. Rakaman yang dimuatnaik di YouTube ini menunjukkan kejadian di jalanraya Rusia ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasremi hasremi via DialoGua.com
4 hours and 19 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »

 

 

Popular Tags

 agama   akuisterinya   artis   berita   beritabersamazoul   beritasyokbah   blog   blogspot   drama   food   gambar   gigdiary   giveaway   gosipselebriti   hiburan   indonesia   informasi   infosemasa   internet   inthenews   isusemasa   jenayah   karpalsingh   karpalsinghmaut   kemalangan   kemalanganjalanraya   kemalanganmaut   macammacam   meninggaldunia   metro   mstar   myinfo   mylife   mywow   news   politik   renungan   restaurant   review   selebritiindonesia   selebritimalaysia   semasa   shasyayunisha   slotakasia   thevoiceofsabahan   tips   ustazdon   utama   wisatabandung   2014