Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

MH17

Our thoughts are with everyone affected by the Malaysia Airlines MH17 incident. Tag 'MH17' if you're posting news related to this.

Responses:

 

Fresh Pings

Keindahan Fenomena PELANGI API Yang Jarang Berlaku.

"Pelangi Api" adalah sebuah fenomena langit yang jarang berlaku. Dinamakan pelangi api kerana bentuknya serupa dengan api namun warna-warni yang menarik seperti pelangi. Mirip pelangi namun bukan pelangi.Secara teknikal, fenomena optik yang indah ini disebut circumhorizontal arc - es halo yang terbentuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog puterafaizal puterafaizal via Kita Bantai Dot Info
33 minutes ago.

 

ISU MB SELANGOR KHALID IBRAHIM VS WAN AZIZAH

ISU MB SELANGOR KHALID IBRAHIM VS WAN AZIZAH Isu MB Selangor Khalid Ibrahim vs Wan Azizah Isu MB Selangor Khalid Ibrahim vs Wan Azizah. Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengingatkan parti politik yang diwakilinya supaya menggunakan saluran betul dalam usaha untuk menyingkirkan beliau daripada kerusi Menteri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
42 minutes ago.

 

Cinta lelaki ego umpama main sepsep tomtom sorang-sorang?

Amboi, tajuk post style tak nak kalah punya haha Apa yang korang faham dengan tajuk diatas?? Apa yang top cuba nak sampaikan kat sini, bila anda wahai kaum wanita mencintai lelaki yang ego tinggi, korang akan merasakan bahawa seolah-olah cinta korang bertepuk sebelah tangan je. Setuju? Jadi wajarkah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amnan amnan via top5reason
43 minutes ago.

 

Tempahan Rainbow Cake Sepanjang Bulan Ramadhan

Rainbow Cake sepanjang bulan RamadhanSesuai untuk dihidangkan semasa berbuka puasaatau majlis hari lahir di taskaBoleh request untuk naked Rainbow Cake,custom made saiz, cream cheese/butter cream buah strawberyTerima kasih kepada semua pelanggan setia Muffin Kaseh Azean

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kasehazean kasehazean via Muffin Kaseh Azean
51 minutes ago.

 

St. Louis Zoo Engagement

A day at the zoo withJordan Brittleybehind the lensmakes for the most darlingengagementyoull ever come across. Complete with animal watching, cotton candy eating and carousel riding, these two sweetiestook day date to a new level, and lucky for us...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arieon arieon via SabahWedding.com
1 hour and 19 minutes ago.

 

Lailatul Qadar, Perlukah Tanda-Tanda Itu?

Lailatul Qadar, Perlukah Tanda-Tanda Itu? Ramai orang membicarakannya. Memang tak salah, bercakaplah sebagai tanda di hati itu sudah terbit keinginan untuk mendakapnya. Yang patut dikhuatirkan ialah mengisi program malam di KAMDAR mengatasi daya tarik orang ke Lailatul Qadar. Kadang-kadang gelihati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog anakulucheka anakulucheka via AUC News
1 hour and 24 minutes ago.

 

Dream of Turtle

Unmarried woman dreamt of turtle, will get married with her beloved one.Unmarried man dreamt of turtle, will get married soon.Married woman dreamt of turtle, will get more affection from husband.If you dreamt of capturing turtle, there will be disaster ahead.If you dreamt of drinking turtle soup, it is a...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ppfoong ppfoong via Explain Dream
1 hour and 27 minutes ago.

 

MH17: Diplomasi Rahsia Najib Dan Ketua Pemberontak

ALHAMDULILLAH. Akhirnya segala usaha dan kerja keras Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan para pegawainya dalam menangani isu MH17 telah mula menampakkan sinarnya. Seperti yang kita semua maklum, mereka telah berusaha di sebalik tabir bagi mewujudkan hubungan dengan mereka yang mengawal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via Sentiasa Panas
1 hour and 41 minutes ago.

 

Meriahkan Hari Raya Anda Bersama Samsung Galaxy Core 2 RM599

Musim Raya ini, musim balik kampung. Apa kata anda terus berhubung dengan keluarga dan rakan-rakan anda dengan smartphone terbaru Samsung GALAXY Core 2. Anda bergaya dengan baju raya baru sambil dipadankan dengan gaya baru GALAXY Core 2 yang datang dalam kulit halus dibelakangnya serta reka bentuk terkini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mrjocko mrjocko via Lifestyle Blogger Glamorous MrJocko
1 hour and 45 minutes ago.

 

L'Oreal Paris White Perfect Total 10 Tea Party

Recently, I attended L'Oreal's Paris Tea Party at Chill*X, One Utama where they launched their latest product - White Perfect Total 10 Day Cream Moisturizer. At the entrance, there was a photobooth for us to take pictures and submit our entries on our special traits and perfect moments!A complete set...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lichuen lichuen via Strings of Memories
1 hour and 47 minutes ago.

 

Royale Chulan ramadhan buffet 2014 - buka puasa dengan kawan-kawan MCC

Assalamualaikum...Hai berapa hari dah tak update blog. Entah kenapa kurang motivasi nak menulis. Mungkin juga sibuk sedikit banyak...siapkan proposal utk PhD application. Alhamdulillah. Settled dan dah submit pun. Soon after dapat SMS mengatakan permohonan anda diterima! Yay bulan September ni I'll be...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog supermakwannabe supermakwannabe via SupermakWannabe
1 hour and 54 minutes ago.

 

Rumah Syurga Di Hujung Jalan

"Pak cik, saya setiausaha persatuan di sekolah. Nanti saya cadangkan untuk mengumpul derma. Sedikit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mrCaptain mrCaptain via Welcome To The Right Place
2 hours and 5 minutes ago.

 

Kisah Benar Akibat Bagi Suami Makan Darah Haid Dan Air Mani

Kisah Benar Akibat Bagi Suami Makan Darah Haid Dan Air ManiLama benar saya tidak berjumpa dengan Ariffin. Rasanya sudah lebih Tujuh tahun sejak kawan lama saya itu di arahkan mengajar di Johor. Kerana itulah, apabila dia datang ke pejabat saya pagi itu, saya Merasa terlalu seronok.“Eh, makin kurus nampak.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog matuse68 matuse68 via Media RFM
2 hours and 14 minutes ago.

 

Berang Kediaman Kena Roboh, Tujuh Sekeluarga Nekad Minum Racun

Gara-gara berang dengan tindakan pihak berkuasa merampas tanah dan merobohkan kediaman mereka, sebuah keluarga dari Beijing, China bertindak melakukan percubaan bunuh diri beramai-ramai dengan meminum racun perosak di luar ibu pejabat syarikat sebuah akhbar. Cubaan bunuh diri beramai-ramai selepas pihak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog waazin waazin via OhDunia.My
2 hours and 23 minutes ago.

 

Tragedi MH17: Sikap Berbaik Sangka Kerajaan Malaysia Berjaya Lembutkan Hati Pihak Pemisah Ukraine

Kepakaran Malaysia dalam menyelesaikan masalah di antara dua pihak yang bertelagah melalui saluran diplomasi sekali lagi teruji dan terbukti apabila berjaya memujuk ketua pemisah yang menguasi lokasi nahas pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH17 dengan membenarkan pasukan penyiasat berkecuali dari Malaysia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog jeringdaily jeringdaily via Info Anda
2 hours and 25 minutes ago.

 

Rusia Dedah Bukti Pesawat Sukhoi 25 Milik Ukraine Tembak #MH17

Kementerian Pertahanan Rusia hari ini mengeluarkan rakaman yang menunjukkan kehadiran sebuah pesawat pejuang Sukhoi 25 milik Ukraine yang berada dalam lingkungan 10 kilometer daripada pesawat MH17 pada awal pagi 18 Julai lalu. Sebuah pesawat Sukhoi milik Ukrainian Air Force Rakaman video berkenaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog waazin waazin via OhDunia.My
2 hours and 53 minutes ago.

 

Gambar Serpihan Pesawat MH17 Terdapat Kesan Tembakan Di Udara

Pakar ketenteraan mengesahkan ada tanda-tanda pesawat Malaysia Airlines penerbangan MH17 ditembak jatuh dari udara selepas mendapati ada kesan serpihan bom pada badan pesawat, lapor Financial Times (FT). Berlubang-lubang - kesan tembakan pada serpihan pesawat MH17 Kesan serpihan itu dilihat daripada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog waazin waazin via OhDunia.My
3 hours and 21 minutes ago.

 

Tips Cara Untuk Hilangkan Kesan Love Bite Pada Leher

WARNING !!! Untuk Yg Dah Berkahwin SahajaTentunya anda tidak mahu "love bite" menjadi bahan gurauan teman di pejabat denganpelbagai gelaran, membuatkan anda seolah-olah Fobia setiap kali pasangan anda mahumencium anda terutama di leher. Takut digigit...! Darling_laling ada cara untkmenghilangkannya....1)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog puterafaizal puterafaizal via Kita Bantai Dot Info
3 hours and 26 minutes ago.

 

MH17: Allah Bantu Najib Selesai Isu MH17

Wak J: Bangga wak dapat Perdana Menteri yang hebat seperti Najib Razak. Walaupun teruk dihina dan dicaci oleh rakyat negaranya sendiri terutamanya penyokong dan pemimpin Pakatan Pembangkang, tapi hari ini Allah telah memuliakan beliau dan atas kebijaksanaan menangani isu MH17.Walaupun negara kini sedang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog jeringdaily jeringdaily via Wak Jengkol
3 hours and 52 minutes ago.

 

Another suspect detained in Estonian model's death

"Six other suspects are being detained in connection with the murder of the Estonian woman at Pulau Rawa, Mersing," Johor CID chief said in a statement today.JOHOR BAHARU: A 35-year-old man was detained on Monday to assist in investigations into the death of Estonian model Regina Soosalu at Pulau Rawa on...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
4 hours and 11 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »