Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

The Festival of Lights!

It's Deepavali this week! How did you celebrate the festival of lights? Tell us about it and tag 'deepavali' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

Doa Akhir Tahun dan Doa Awal Tahun Hijrah 1436H

Doa Akhir TahunDibaca3kalipadaakhir waktu Asaratausebelum masuk waktu Maghrib padaakhir bulan Zulhijjahiaitu pada24 Oktober 2014 (Jumaat).Doa Awal TahunDibaca3 kali selepas maghribpada malam1 Muharramiaitu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maruk maruk via lensapujangga.com
16 minutes ago.

 

Pesta Gol Champions League

Bayern Munich , Chelsea , Shakhtar Donetsk menang besar dengan Liga Juara-Juara Eropah UEFA Champions League mencatatkan rekod 40 gol dalam lapan perlawanan. Bayern mengatasi Roma 7-1, Chelsea yang membelasah Maribor 6-0 dan Shakhtar yang membenam Bate Borisov 7-0.40 gol adalah rekod tertinggi yang dicatat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kizmyself kizmyself via Media Info Semasa Malaysia
22 minutes ago.

 

Lirik lagu, ost kasih berbisik-menakluk cinta taufik batisah

Lirik Lagu Menakluk Cinta Taufik Batisah  Jom layan lagu menakluk cinta ost cerita kasih berbisik tv3. Cerita nih best, sebab ada terlibat tiga negara. Malaysia, singapura dan indonesia.... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
36 minutes ago.

 

Cubaan larikan diri gagal

Seramai 926 warga asing diperiksa dalam operasi bersepadu ini.BUKIT MERTAJAM - Cubaan warga asing melarikan diri gagal apabila mereka ditahan ketika serbuan besar-besaran dijalankan Jabatan Imigresen Malaysia di sebuah kompleks membeli-belah, dekat sini, kelmarin.Ketua Bahagian Penguatkuasa Imigresen Pulau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
42 minutes ago.

 

연애의 발견 Discovery of Love (Korean Drama)

So theres Eric Moon and then theres Jung Yu Mi. Both are my favorites. How could I not watch Discovery of Love? You tell me. I first saw Erics acting in the ill-fated Spy MyeongWol and then the interesting Zorro-like Chilwu, The Mighty. This guy is hot I tell you. As for Jung Yu Mi,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog CheCheh CheCheh via Che-Cheh
43 minutes ago.

 

PROGRAM SENTUH ANJING Want To Touch A Dog JAHILKAH MEREKA?

Pelbagai reaksi yang kita lihat dari program "I Want To Touch A Dog" Namun bila melihat gambar diatas ini tersentuh juga hati penulis dan menimbulkan seribu bertanyaan dan persoalan. "PARAH" itulah ayat yang mampu disebutkan. Kenapa boleh jadi macam ini? dimana silapnya? dimana kejalilannya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog akuanakpahang akuanakpahang via AKU ANAK PAHANG
50 minutes ago.

 

Malaysia antara destinasi utama ekspatriat untuk berhijrah

Ekspatriat memilih Malaysia sebagai salah satu destinasi utama untuk berhijrah, berada pada kedudukan ke-19 daripada senarai 20 negara, menurut laporan kajian The Expat Explorer 2014. Laporan tersebut mengatakan antara faktor ekspatriat memilih Malaysia adalah kerana kos yang efektif dan menawarkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog menj1980 menj1980 via Dunia Caca Marba » Dunia Caca Marba
56 minutes ago.

 

Ku Hariz Kekasih Jihan Muse?

Menyulam cinta dengan seorang gadis yang mempunyai ramai peminat atau berada dalam kategori popular kadangkala membuatkan hubungan tersebut diuji dengan seribu satu dugaan.Apatah lagi apabila si jejaka turut berada dalam kelompok kerjaya yang sama, barangkali timbul sedikit perasaan cemburu melihat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
1 hour and 4 minutes ago.

 

Sinopsis penuh kasih berbisik tv3

Sebuah drama menarik bertajuk “ Kasih berbisik “ akan menemui penonton pada 1 Oktober ini hanya di TV3 dan Media Corp.Dah mula dah pun. Tiga episod nih ha baru aku nak buat sinopsis. Kui kui. Drama... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
1 hour and 7 minutes ago.

 

Anak kedua Putera William and Puteri Kate lahir April

Pasangan diraja Britain, Putera William dan isterinya, Kate bakal menimang bayi kedua juga keempat dalam pewarisan takhta British pada April tahun depan menurut jurucakap istana, semalam. Kenyataan Istana Kensington mengumumkan, pasangan diraja Cambridge berbesar hati mengumumkan bayi mereka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog menj1980 menj1980 via Dunia Caca Marba » Dunia Caca Marba
1 hour and 13 minutes ago.

 

Pesakit lumpuh dapat berjalan semula selepas pembedahan sel saraf

Pakar-pakar yang terlibat mendapati bahawa sel-sel dari hidung yang ditanam di dalam tulang belakang membolehkan gentian saraf yang rosak bersambung semula - AFP PhotoLONDON: Seorang lelaki yang mengalami masalah lumpuh di bahagian anggota kakinya kembali mampu berjalan semula selepas menerima satu rawatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
1 hour and 18 minutes ago.

 

Anak tidak kenal Wawa Zainal?

Pada pertandingan anjuran bersama anjuran JKKN itu, panel juri terdiri daripada Datuk Ramli MS, Siti Hajar Ismail, Raftah Bachik, Jimmy Ali dan Hazwan Haziq Rosebi.Wawa Zainal dan anak kesayangan.Bergelar seorang ibu, sudah pasti kepentingan anak menjadi keutamaan begitu juga perihalnya dengan pelakon, Wawa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
1 hour and 28 minutes ago.

 

“I Want to Touch a Dog” dapat sambutan besar di kalangan umat Islam

Siti Sakinah takut kepada anjing sepanjang hidupnya. Bukan itu sahaja, dia diberitahu menyentuh anjing tidak dibenarkan dalam Islam. Itulah mentaliti dan pengajaran yang tertanam dalam dirinya oleh keluarga konvensionalnya. Namun pada hari tersebut, Siti Sakinah bersama-sama empat anaknya hadir ke Central...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog menj1980 menj1980 via Dunia Caca Marba » Dunia Caca Marba
1 hour and 29 minutes ago.

 

Review: No Game, No Life (ノーゲーム・ノーライフ)

This blogs annual Anime of the Year audition for the year of 2014 starts today with my review of No Game, No Life, a potential Xeroxed copy of last year audition candidate Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo? (damn you Japan and their long-ass anime titles). With both...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ranpha ranpha via My collection of short anime reviews
1 hour and 30 minutes ago.

 

BLADE RUNNER OSCAR PISTORIUS DIPENJARA LIMA TAHUN

BLADE RUNNER OSCAR PISTORIUS DIPENJARA LIMA TAHUN Blade Runner Oscar Pistorius Dipenjara Lima Tahun Blade Runner Oscar Pistorius Dipenjara Lima Tahun. Begitulah pengakhiran cerita kisah pembunuhan berprofil tinggi ini. Bintang Paralimpik warga Afrika Selatan, Oscar Pistorius pada Selasa dijatuhi hukuman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
1 hour and 52 minutes ago.

 

Punca Kristen Stewart Mahu Berehat Berlakon

Sejak membintangi filem Twilight, akTres Kristen Stewart merupakan antara bintang filem yang dikagumi ramai. sehingga kini, tawaran filem masih lagi diterimanya tanpa henti.Bagaimanapun, menerusi temubual dalam program USA Today, Kristen telah membuat kejutan apabila mengumumkan untuk berehat sementara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
1 hour and 57 minutes ago.

 

Robata Monkey @ Jaya One

KAMPUNGBOYCITYGAL/KAMPUNGBOYCITYGAL - A MALAYSIAN FOOD TRAVEL BLOGIts serious monkey business in Robata Monkey, a robatayaki style izakaya. Robatayaki is a technique in Japanese cuisine where food is grilled over an open sandpit hearth in front of the customer. Coupled with its wide array of...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog wzchin wzchin via KAMPUNGBOYCITYGAL
2 hours and 9 minutes ago.

 

Memang Dilahirkan Untuk Mencarut Ke

" Awak memang cantik dari kecik ke? " aku petik dari satu dialog iklan kat tv tu. Tapi dalam entri ni aku nak tukar " awak memang kuat mencarut dari kecik ke? ". Kenapa tetiba pula masuk bab mencarut ni?Sebenarnya bukan apa, banyak sangat istilah baru muncul seiring dengan kemunculan generasi baru.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kizmyself kizmyself via Inspirasi Jiwa KizMyself
2 hours and 16 minutes ago.

 

Selangor beri RM300 kepada mangsa tanah runtuh di Bukit Beruntung

Selangor beri RM300 kepada mangsa tanah runtuh di Bukit Beruntung - Gambar failKUALA LUMPUR: Kerajaan Negeri bersetuju menyalurkan bantuan wang tunai RM300 kepada setiap keluarga mangsa tanah runtuh di Pangsapuri Teratai di Bukit Beruntung.Menteri Besar Selangor, Mohamed Azmin Ali berkata, pihaknya bersama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
2 hours and 31 minutes ago.

 

Badan Nyaris Terputus Dua Akibat Kebodohan

CHINA – Seorang lelaki nyaris terputus dua ketika dia cuba keluar daripada sebuah lif selepas terperangkap bersama 11 yang lain di dalam lif berkenaan. Kejadian berlaku ketika dia cuba keluar melalui sebuah lubang yang ditebuk, apabila dengan tiba-tiba lif tersebut bergerak. Nasib baik insiden itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Eberita Eberita via Eberita.org
2 hours and 35 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »