Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

2014 Asian Games

The 2014 Asian Games is currently underway in Incheon, South Korea. How are our Malaysian team doing? Blog about the games and tag 'AsianGames' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

Den Wahab Gelar Shila Amzah Biadap?

Dari sehari ke sehari, ringan mulut sangat nak menegur sikap penyanyi Shila Amzah yang kini namanya terlalu gah dan besar di China sekarang ini serta sudah cukup sukses menempa pelbagai kejayaan di negara republik tersebut.Tapi, hasrat terbantut masa tu, lebih-lebih lagi melihat betapa angkuh dan bongkaknya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
8 minutes ago.

 

Bahaya Membunuh Lipas

BAHAYA MEMBUNUH LIPASMelalui perkongsian sebuah artikel oleh seorang forumer ini di ruangan forumini, kami paparkan kepada pembacatentang bahayanya membunuh lipas.Mungkin sebelum ini apabila anda terjumpa serangga tersebut di rumah, anda akan memukul makhluk perosak ini dengan penyapu atau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog AimanEffendy AimanEffendy via Arnab Panggang
35 minutes ago.

 

Backdoor.Padpin: Mengenali Trojan Diguna Mencuri Wang ATM

Gempar satu Malaysia dengan kecurian sebanyak RM2.5 juta di beberapa buah ATM (Automated Teller Machines) yang dilakukan oleh hacker dengan menggunakan trojan Backdoor.Padpin. Rata-rata ATM masih menggunakan Windows XP yang telah ditamatkan sokongannya sejak April 2014 dan trojan ini hanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog met9v4 met9v4 via IzzuddinFauzi.com
43 minutes ago.

 

Stylish Anniversary Shoot at Home

We spend a lot of time gushing over gorgeous engagements and beautifully captured weddings so its always fun to take a peek at a happily married duo after the big day. This anniversary shootis a lovely look at the everyday shenanigans of a crazy cute couple, and their little pups too. But the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arieon arieon via SabahWedding.com
47 minutes ago.

 

Akhbar China Daily Kecam Foto Selfie Obama Dan Najib Razak Hilangnya MH370

Akhbar berbahasa Inggeris dengan edaran terbesar di China, China Daily, mengecam foto selfie Presiden Amerika Syarikat Barack Hussein Obama dengan Perdana Menteri Malaysia Najib Razak dalam kaitan dengan hilangnya pesawat Malaysia Airlines MH370. Akhbar itu memuat naik gambar kartun mengkritik Obama dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog AimanEffendy AimanEffendy via Arnab Panggang
59 minutes ago.

 

Penulis Buku Berjudul 'Pelacur Kelas Pertama' Jadi 'Pelacur' DAP

Wak J: Ermm..ntah lah, wak sendiri pun tak pasti apa yang minah tudung ni cuba buktikan dengan menyertai DAP. Jangan tertup di atas tapi terbuka di bawah sudah lah. Kita tengok nanti siapa berjaya tarbiyah siapa?Berpurdah, penulis buku Pelacur mahu masuk DAPDaripada penampilannya tidak siapa akan menyangka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog jeringdaily jeringdaily via Wak Jengkol - A Low Profile Blogger
1 hour ago.

 

Keputusan penuh ucl group EFGH 01.10.2015

So saingan dalam kempen piala eufa champions league bagi musim 2014/15 dah dalam perlawanan kedua. So pasukan pilihan dilihat macam susah nak survive lawan team yang cukup mengerunkan. Keputusan... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
1 hour and 4 minutes ago.

 

Kes dadah: Pingat emas pertama Malaysia lebur

Atlet Wushu Tai Cheau Xuan bersama pingat emas pertama Malaysia yang dimenanginya dalam acara Nandao dan Nanquan pada Temasya Sukan Asia ke-17 di Ganghwa Dolmens Gymnasium pada 20 September lalu.NASIB malang bagi pasukan Malaysia di kejohanan Sukan Asia ke-17 di sini apabila Majlis Olimpik Asia (OCA)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
1 hour and 8 minutes ago.

 

Guessing The Price Right At SPPK, Ipoh

After sending my girl back to her university, I dropped by to pick up my friends in Pasir Puteh. It was almost 6pm and we went to a nearby coffeeshop for our dinner. I have never been there, this shop is called SPPK and when we reached there, there were already five to six tables occupied...Either...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog reanact reanact via Caring Is Not Only Sharing...
1 hour and 15 minutes ago.

 

Modern White Loft Wedding at Studio 450

Theres something about a white wedding. Its as classic as they come (think tuxes,lace, and chandeliers). But this white wedding is taking on a fresh modern style with Studio 450as the backdrop, the New York skyline in full view and details byRoey Mizrahi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog arieon arieon via SabahWedding.com
1 hour and 42 minutes ago.

 

Apa Yang Perlu Ada Dalam Fail PBS Guru Subjek?

Senarai kandungan Fail PBS bagi sesuatu guru matapelajaran perlu lah mengandungi beberapa perkara seperti yang telah ditetapkan. Antaranya adalah Maklumat mengenai Guru, Dokumen Penting, Pengurusan PBS dan Surat-surat lain yang berkenaan dengan PBS. Buat yang tercari-cari maklumat ini, jom kita tengok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog miecaprio miecaprio via CiKGUHAiLMi
1 hour and 46 minutes ago.

 

Cuba Teka Berapa Umur Wanita Ini?

Liu Xiaoqing merupakan seorang aktress veteran dari negara China yang kini telah mencecah usia 64 tahun.Kini Liu sekali lagi menarik perhatian media di China apabila tampildengan wajahnya yang sentiasa tampak kelihatan muda.Wanita yang lahir pada 30 Oktober 1951 di daerah Chongqing China ini,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog AimanEffendy AimanEffendy via Arnab Panggang
1 hour and 49 minutes ago.

 

Revving up for Intermot

This years INTERMOT, the international fair for scooters, motorcycles and e-bikes, arrives against a backdrop of renewed optimism, for motorbike builders, at least. The demand for two wheelers, which had been slipping, Europe-wide, for more than five years looks to be picking up again. And while...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Auto Car Motorcycle Blog Info
2 hours and 4 minutes ago.

 

Verstappen, pemandu F1 paling muda

Max Verstappen bakal menjadi pemandu F1 paling muda untuk beraksi di kejohanan F1. Verstappen yang baru berumur 16 tahun bakal memandu untuk pasukan Torro Rosso pada musing depan. Beliau baru sahaja bermula dengan Formula 3 pada musim ini serta memiliki bakat mengagumkan malah bijak ketika berdepan media.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Oh Pemandu
2 hours and 12 minutes ago.

 

Ways to Reduce Air Pollution in your house

Air pollution is one of the biggest threat for our health. It has become increasingly challenging in todays world to find and breathe clean air. There are even studies which demonstrate the development The post Ways to Reduce Air Pollution in your house appeared first on Health...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Health Blog Centre Info
2 hours and 16 minutes ago.

 

Peraturan baru akta cermin gelap jpj, 1 november 2014

Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) akan melaksanakan peraturan baharu bagi penggunaan cermin gelap bermula 1 November 2014 ini dengar-dengar ceritanyalah. Peraturan baharu itu menepati standard... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
2 hours and 23 minutes ago.

 

Facebook Timeline Cover yang Gempak

Assalammualaikum guyss . Korang mesti ada Facebook kan ? Korang pernah tak teringin nak timeline cover yang awesome dan gempak serta cantik dan maha unik ? Kalau korang teringin tapi tak reti nak buat macam mana, SN di sini untuk membantu SN guna Adobe Photoshop dan Adobe Illustrator . Berikut contoh-contoh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannani141 hannani141 via hannani husna
2 hours and 25 minutes ago.

 

Do you check your expenses daily ?

Before answer the question on the topic, you must have budget system. It doesnt matter whether it is computerized system or manual as long you know about your expenses daily. Okay, now you can answer the question . So what your answer? Yes or No ? If yes, it show that you have a good []The...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Only The Best Finance Source
2 hours and 25 minutes ago.

 

GADIS BERPURDAH MASUK PARTI DAP DIKECAM TERUK

Tindakan seorang gadis Melayu berpurdah yang menganggotai DAP seperti dilaporkan baru-baru ini dikecam hebat oleh seorang penulis online yang menganggap lebih mulia menjadi pelacur daripada membabitkan diri dengan parti majoriti Cina itu.Penulis yang menamakan dirinya ‘KuntaKinte Malaysia’ itu membidas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via ISU PANAZ !
2 hours and 27 minutes ago.

 

Tips of on giving instruction to men

When giving instruction to men, we must be very specific. I guess, their mind does not work on a basis of common sense. To me, they are like a robot that has been programme to do certain task. You cannot tell them to mop the floor. U will probably ended up with a mopped floor []

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog miche miche via Sketches of Life
2 hours and 28 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »