Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

The Festival of Lights!

It's Deepavali this week! How did you celebrate the festival of lights? Tell us about it and tag 'deepavali' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

Kenny Rogers Lookalike Took Away My Wisdom

My wisdom tooth has been giving me problem for many months. But I was been procrastinating till the tooth said, "Help, help... I cannot crush any more food for you!" Yes, whenever I eat, I have to adjust the amount of food to be crushed this side and on the other good side. That was...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog reanact reanact via Caring Is Not Only Sharing...
54 minutes ago.

 

Giveaway Contest RM700 Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11 by Emas Putih

As-salamJualan Hebat Lazada Malaysia 11/11Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11Berita baik untuk semua kaki shopping online kerana Lazada Malaysia akan menganjurkan 1 jualan besar-besaran selama 1 hari pada 11th November 2014 dengan potongan harga sehingga 94%.Jualan Hebat Lazada Malaysia 11/11Terdapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog screammer screammer via MyCherita
1 hour and 51 minutes ago.

 

Video gol highlights pahang vs kedah separuh akhir kedua piala malaysia 25/10/2014

Full time: Pahang (5) vs (0) Kedah Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
2 hours and 6 minutes ago.

 

Kisah Tragis Gadis Tersepit Di Celah Runtuhan Sehingga Menemui Ajal

Kisah tragis gadis tersepit di celah runtuhan sehingga menemui ajal. Omayra Sanchez adalah seorang gadis cilik berusia 13 tahun yang tinggal di Armero, Columbia, sebuah bandar kecil yang berpenduduk sekitar 31.000 orang. Pada tarikh 13 November 1985, bandar Armero yang kecil dan tenang, digoncang oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog waazin waazin via OhDunia.My
2 hours and 6 minutes ago.

 

12 Golongan Manusia di Padang Mahsyar

Pastinya seram sejuk bila kita membaca info ini kerana dahsyatnya pembalasan di Padang Mahsyar kelak. 1) Dibangkitkan dalam keadaan tanpa tangan dan kaki. Mereka adalah orang yang ketika di dunia suka mengganggu jiran tetangga. 2) Dibangkitkan dalam keadaan menyerupai babi. Mereka adalah golongan yang malas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog iislamku iislamku via islammy.com
2 hours and 24 minutes ago.

 

MEE SOTONG PERMATANG PAUH

Ini antara dekorasi didalam Restoran Mee Sotong atau RMS. RMS ini terletak dihadapan pintu utama UITMPP dan merupakan cawangan RMS (lagi satu di pekan Kepala Batas)Bab makan sedap atau tidak itu bergantung kepada selera memasing, sebab tu aku tak berani nak komen. Sedap bagi aku belum tentu sedap bagi orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via beloqusez.com
2 hours and 29 minutes ago.

 

Lelaki Tua Berkain Pelikat Yang Beriktikaf di Masjid

Kisah motivasi yang harus kita baca sebagai pedoman dan pengajaran. 1) Saya jumpa lelaki tua ini yang selalu lepas Asar, dia iktikaf di Masjid dan membaca al-Quran sehingga Maghrib. Umurnya dalam lingkungan 70an. 2) Dia duduk di sebuah rumah berkedkatan dengam masjid. Rumahnya agak besar dan cantik.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog iislamku iislamku via islammy.com
2 hours and 49 minutes ago.

 

MEE UDANG KUALA SEPETANG

Hari tu lepas habis tournament di Ipoh, dengan wang kemenangan yang kami terima satu team buat keputusan untuk merasa keenakan mee udang Kuala Sepetang.Bertolak dalam keadaan hujan lebat dari Ipoh, kami menghala ke Kuala Sepetang. Actually ramai dari kami yang tak pernah pun sampai kat sini.Aku nak cerita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via beloqusez.com
2 hours and 54 minutes ago.

 

VIDEO LUCAH,UAI TIDAK AKAN BUAT LAPORAN POLIS

Tiada laporan polis akan dibuat oleh pendakwah dan penceramah terkenal, Ustaz Azhar Idrus (UAI) susulan dakwaan penyebaran video lucah dan gambar lucah di laman sosial yang mula tersebar sejak awal pagi kelmarin.Rakaman berdurasi 38 saat itu dikatakan mula tersebar melalui beberapa blog, Facebook dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via Lantak HANGPA la...
3 hours and 4 minutes ago.

 

VIDEO : KHASIAT DAN TEKNIK MENGUPAS BUAH DELIMA

Sepertimana yang telah kita ketahui buah delima mengadungi khasiat yang begitu tinggi boleh menjadi penawar kepada beberapa jenis penyakit diataranya : Delima Mengurangkan Berat BadanDelima Memberi dan Merangsang Tenaga batinDelima Mengurangkan Risiko Penyakit Kencing ManisDelima Melindungi Otak Bayi dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog akuanakpahang akuanakpahang via AKU ANAK PAHANG
3 hours and 38 minutes ago.

 

PENJAGA KUNCI KAABAH MENINGGAL DUNIA...AL FATIHAH

Penjaga kunci tradisional pintu Kaabah, Sheikh Abdul Qadir Taha Al-Shaibi meninggal dunia di Hospital Raja Khaled, di sini pada usia 74 tahun.Memetik laporan Aran News, beliau dinamakan sebagai penjaga kanan kunci pintu Kaabah selepas kematian bapa saudaranya, Abdul Aziz Al-Shaibi kira-kira empat tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via Lantak HANGPA la...
3 hours and 41 minutes ago.

 

KL Converge 2014 : Perkongsian Pemenang LRK2013

Saya dan kumpulan pelajar saya telah dijemput bagi menghadiri satu majlis perkongsian yang diadakan bersempena dengan KL CONVERGE! yang lalu. Pihak MCMC telah menghubungi saya beberapa minggu lebih awal memaklumkan mengenai hal tersebut. Saya dan 2 orang lagi pelajar, iaitu Jasmine dan Ohkie dikehendaki...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog miecaprio miecaprio via CiKGUHAiLMi
3 hours and 48 minutes ago.

 

#MALAYSIAku PELIK TAPI INILAH KENYATAAN

“Sebanyak 604 pelatih PLKN itu telah dikategorikan tidak boleh bercakap dalam bahasa Melayu dan saya juga pelik bagaimana mereka boleh lulus SPM?.“Keadaan ini sebenarnya amat pelik dan tidak sepatutnya wujud kerana sebagai warganegara Malaysia mereka ini wajib menguasai bahasa Melayu dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via beloqusez.com
3 hours and 56 minutes ago.

 

MEMBERSHIP CARD 10 PERCUMA 1

Langgan 10 pelacur dapat satu percuma. Itulah tawaran istimewa melalui kad pelanggan setia ditawarkan sebuah pusat pelacuran yang berselindung di sebalik perniagaan urut tradisional.Pusat maksiat itu yang terletak di Jalan Dwitasik, Bandar Sri Permaisuri di sini, dikesan memberi tawaran urut batin dan seks...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via Lantak HANGPA la...
4 hours and 5 minutes ago.

 

Gara-Gara Kasut, Pelajar Tingkatan 2 Bergaduh Sampai Masuk ICU

Gara-gara kasut, pelajar tingkatan 2 bergaduh sampai masuk ICU. Di Balik Pulau - Seorang pelajar tingkatan dua berada dalam keadaan kritikal selepas didakwa dipukul oleh sekumpulan senior di asrama mereka.Baca Selengkapnya »

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog waazin waazin via OhDunia.My
4 hours and 8 minutes ago.

 

SCHA AWAL BAGI AMARAN JANGAN AJAR MEREKA CARA BESARKAN ANAK

Tu dia.. mana2 peminat yang ala2 mak jemah.. kaknam, abang sam bagai sila ambil perhatian ok. Jangan nak menyibuk masuk campur hal depa dalam membesarkan anak. Depa reti kot nak jaga didik anak depa.. hangpa tengok sudah. Kalau takde pujian kata2 yang baik nak di ucapkan better kunci jari jangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
4 hours and 19 minutes ago.

 

Keputusan terkini JDT VS FELDA UNITED separuh akhir kedua piala malaysia 25/10/2014

Mampukah felda united untuk meneruskan penguasaan dalam perlawanan semi final kedua setelah menewaskan jdt 4-3 dalam separuh akhir pertama di stadium selayang nanti. Ternyata perlawanan malam ini... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
4 hours and 29 minutes ago.

 

Penjaga kunci Kaabah meninggal dunia

SHEIKH ABDUL QADIRMAKKAH - ARAB SAUDI. Penjaga kunci tradisional pintu Kaabah, Sheikh Abdul Qadir Taha Al-Shaibi meninggal dunia di Hospital Raja Khaled, di sini pada usia 74 tahun.Memetik laporan Aran News, beliau dinamakan sebagai penjaga kanan kunci pintu Kaabah selepas kematian bapa saudaranya, Abdul...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
4 hours and 30 minutes ago.

 

5 Great Places To Lend And Borrow E-Books

E-books readers are gaining traction among avid readers day by day.  The devices are usually very light which makes for a comfy reading session whilst laying down on your back.  Another big plus is that you can carry around more than a library of books bring it everywhere you go. However unlike physical...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog techtikus techtikus via Techtikus
4 hours and 43 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »