Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Goods and Services Tax

GST was enforced on April 1. How did it affect you? Share your thoughts and tag 'GST' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

Harga Sepinggan Mee Goreng Mamak Tun M

Gambar menunjukkan Tun Mahathir bersarapan dengan isterinya Tun Siti Hasmah di kediamannya di Seri Kembangan, Selangor sebelum bertolak ke Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) bagi menghadiri Perhimpunan Agung Umno pada 21 Jun 2003KUALA LUMPUR – “Walaupun saya sudah bersara, saya masih dapat naik kapal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
2 hours and a minute ago.

 

Gempa Bumi dengan Kekuatan 5.6 di Pulau Talaud

26/04/2015 Satu gempa bumi sederhana telah berlaku pada jam 00:41 di / 15,3.1N 127.9E dengan magnitud 5.6 dan kedalaman 109km, Kepulauan Talaud, Indonesia.182km SE Pulau Talaud, Indonesia.Pusat Gempa bumi berada pada jarak 1053km SE Semporna, Sabah. Tiada Ancaman Tsunami DikeluarkanPORTAL SATUSABAH...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via PORTAL BERITA SATU SABAH
3 hours and 8 minutes ago.

 

Tips on Car Fire Safety

Cars can catch fire for many reasons such as mechanical or electrical issues. A car can also catch fire as the result of a bad crash. What to do if your car is on fire - Pull over as quickly as it is safe to do so, be sure to use your signal as you []The post Tips on Car Fire Safety appeared first on...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Auto Car Motorcycle Blog Info
6 hours and 27 minutes ago.

 

Twenty ways to cut expenses

Nowaday, the money has been not enough. But do we really use money wisely? Cut expenses aint easy , but you can do by using some of this ways :- 1) Watch out for shipping costs when buying via the Internet. Look for free shipping or buy locally. 2) When traveling, look online before you []The...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Only The Best Finance Source
6 hours and 40 minutes ago.

 

Pemandu teksi rakam 30,000 selfire dengan penumpang

Satu idea yang jarang dibuat oleh pemandu teksi dimana-mana pun. Seoarang pemandu teksi di China, Teng Jiazhi atau lebih dikenali sebagai Uncle Teng telah merakam sejumlah 30,000 gambar selfie sejak 10 tahun lalu. Ia telah mencipta rekod dimana namanya tercatat dalam buku rekod Shanghai Big World Jinsi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Oh Pemandu
6 hours and 56 minutes ago.

 

10 things you should know about good oral health

It is important for us to know about good oral health. It is to make sure our oral health in better condition. Read this 10 things you should know about good oral health :- 1) Tooth decay is preventable. It occurs when bacteria on teeth consume sugar to produce an acid that breaks down tooth mineral...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Health Blog Centre Info
7 hours and 10 minutes ago.

 

What To Eat in Ipoh?

Wondering what to eat in Ipoh? Here is kenwooi.coms exclusive Ipoh Food Guide for you! ;) SECTIONS Breakfast Lunch High Tea (Ipoh style yo!) Dinner Snacks / Takeaway Attractions (Bonus!)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kenwooi kenwooi via kenwooi.com
7 hours and 15 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zamrispoon zamrispoon via Gaban Comel
7 hours and 18 minutes ago.

 

TEKNIK PURA-PURA PENGSAN TIDAK MENJADI

Ops Bah menyasarkan pusat hiburan yang terdedah dengan pelbagai gejala tidak sah seperti perjudian, pelacuran dan dadah. Gambar Hiasan.Tiga orang wanita berpura-pura pengsan untuk mengelak daripada dicekup ketika Ops Bah dijalankan bagi membanteras judi, penyalahgunaan dadah serta salah laku di sebuah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via PORTAL BERITA SATU SABAH
7 hours and 56 minutes ago.

 

Keputusan Perlawanan Liga Super 25.4.2015

Selepas pasukan Perak membenam pasukan JDT pada hari semalam, hari ini berlangsung 5 perlawanan Liga Super. Perlawanan yang pastinya menarik perhatian para penyokong bolasepak tempatan untuk melihat pasukan masing-masing. Perlawanan kesembilan bagi kebanyakan pasukan dimana carta Liga mampu bertukar pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Blog ZooL
8 hours and 6 minutes ago.

 

Avengers - Age of Ultron

Semalam review. Hari ni review lagi. Tapi tak kisah la. Asalkan aku rajin update sket. Hahaha... Dah lama sebenar nyer tunggu movie ni keluar ke panggung wayang. Keluar juga beliau akhir nyer 23 April lepas. Cuti2 ni, terus pergi tengok. Datang awal pun, seat belakang banyak penuh. Ni mesti datang 2-3 hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aswadz aswadz via So Full of Myself
8 hours and 19 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
8 hours and 38 minutes ago.

 

Penerbangan Ditunda Kerana Kura-Kura

SEEKOR kura-kura yang sesat di landasan salah sebuah lapangan terbang paling sibuk di dunia menyebabkan beberapa jadual penerbangan terpaksa ditangguhkan.Portal Mirror melaporkan beratus-ratus penumpang bagi penerbangan British Airways dari Lapangan Terbang Gatwick di London terkandas apabila sebuah pesawat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via PORTAL BERITA SATU SABAH
9 hours and 21 minutes ago.

 

TAHNIAH, SAM BUNKFACE SAH BERGELAR SUAMI KEPADA AIDA (8 GAMBAR)

TAHNIAH diucapkan kepada vokalis kumpulan Bunkface, Sam yang telah selamat bergelar suami kepada suri hatinya, Aida Azira dengan sekali lafaz kira-kira pukul 9.24 pagi tadi.Pasangan sama cantik, sama padan ini dinikahkan oleh Jurunikah Masjid Al-Islah Serdang Jaya, Mohd Ramizi dengan berwakil walikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
9 hours and 31 minutes ago.

 

Experience at Buns Meat Lake Fields Sungai Besi

Not long ago, I have been joining Food Ink again and this time we have choose Buns Meat as a place for our lunch of the day.Buns Meat actually is really near Sungai Besi LRT and this is really convenient for people like me that always travelling from places by places using public transport.My...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog soon1992 soon1992 via Breakthrough | Experience | Event | Movie | Food Review
9 hours and 32 minutes ago.

 

Bayi Diarah Keluar Pesawat Setelah Kru Kabin Isytihar Ancam Keselamatan

Bayi Diarah Keluar Pesawat Setelah Kru Kabin Isytihar Ancam Keselamatan | Seorang bayi yang menangis berterusan diarahkan keluar dari sebuah pesawat bersama ibu bapanya selepas bayi tersebut (usia 19 bulan) dianggap mengancam keselamatan.Portal Mirror melaporkan, bayi berkenaan, Sarina Aziz yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kezoom kezoom via KeZooM
10 hours and 46 minutes ago.

 

Tanggal Pakaian Elak bayar Makanan

KUALA LUMPUR: Polis menahan seorang wanita berusia 32 tahun yang didakwa menanggalkan pakaiannya di Jalan Petaling, Khamis lalu.Rakaman video tersebut dipadam beberapa jam selepas dimuat naik di laman sosial, Youtube sehingga mencetuskan kekecohan di media sosial.Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Assisten...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via PORTAL BERITA SATU SABAH
10 hours and 53 minutes ago.

 

VIDEO,WANITA TAYANG PAYUDARA SELEPAS BERGADUH

VIDEO,WANITA TAYANG PAYUDARA SELEPAS BERGADUH Seorang wanita tidak dikenali bertindak menanggalkan pakaiannya untuk mengelak daripada membayar makanan yang dimakannya berjumlah RM18 di Jalan Petaling pada Khamis. Difahamkan, dalam kejadian itu, wanita terbabit telah ke sebuah restoran nasi ayam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog relevan relevan via OHgasak.Com
10 hours and 56 minutes ago.

 

Batal GST kata Mahathir

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad menggesa supaya dibatalkan sahaja cukai barangan dan perkhidmatan (GST). Saya fikir batal sajalah, katanya disambut tepukan gemuruh kira-kira 500 hadirin di sebuah forum di Kuala Lumpur hari ini. Mahathir berkata demikian ketika ditanya sama ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
11 hours and 4 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »