Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

2014 Asian Games

The 2014 Asian Games is currently underway in Incheon, South Korea. How are our Malaysian team doing? Blog about the games and tag 'AsianGames' to be featured here!

No responses yet, be the first and get featured here!

 

Fresh Pings

Naning Clansmen Stage Peaceful Protest In Support Of Sultan

PETALING JAYA 22 Sept - Naning clansmen from 25 districts in Malacca and Negri Sembilan staged a peaceful protest on Friday in support of the Selangor Sultan. Led by chieftain Datuk Seri Raja Merah Datuk Abdul Latif Hashim, they called on the authorities to take stern action against those who make...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
33 minutes ago.

 

Kisah Karamah Ahmad bin Hanbal

Ahmad bin Hanbal yang diberikan gelaran 'Imam Hanbali' adalah salah seorang daripada empat Imam Besar mazhab ilmu fiqh dalam sejarah islam. Beliau juga seorang yang alim dan tegas dan menghafal banyak hadis, selain al-Quran. Beliau juga sanga banyak beribadat kepada Allah SWT dan sentiasa takut kepadaNya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog selim1234 selim1234 via mselim3.blogspot.com
41 minutes ago.

 

Tabung Haji Nafi Melabur Di Amerika Syarikat

  KUALA LUMPUR 22 Sept - Lembaga Tabung Haji (TH)  hari ini menafikan berhubung spekulasi yang mendakwa TH telah melabur di Amerika Syarikat baru-baru ini.   TH dalam kenyataannya hari ini turut menyatakan rasa kesal terhadap spekulasi tersebut dan menyatakan bahawa pihaknya tidak membuat sebarang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
51 minutes ago.

 

Jail For Sedition Excessive, Shows Failure To Protect Free Speech

KUALA LUMPUR 22 Sept - Courts have a duty to protect free speech but the recent trend of imposing jail for those convicted of sedition instead of fines has surprised lawyers who say it is only a political crime for expressing a different point of view. They said the courts have a duty to protect and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
1 hour and 48 minutes ago.

 

Siti Nurhaliza Jawab Fitnah Peminat Fanatik Shila Amzah

Semalam, di laman sosial Facebook milik peminat kepada penyanyi kontroversi Shila Amzah timbul dakwa mengatakan penghibur nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza gemar membelikan hadiah lumayan kepada beberapa wartawan hiburan semata-mata untuk membeli jiwa (merasuah) mereka.   Menyifatkan tuduhan itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
2 hours and 11 minutes ago.

 

MACAM-MACAM UBAT

BUATAN MALAYSIA (1)PIL KEMPIS PERUT KHASIATNYA;; membuang lemak, dan lendir-lendir,membuang angin dlm badan,melawas air besar dan kecil. (2)PIL SENDI KHASIATNYA;; utk sakit urat dan gaut HUBUNGI; 013-9914295(KAK YAH)www.srk35.com/?ref=k.yahubat

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog srk35 srk35 via SEPAKAT - RAHSIA - KEJAYAAN
2 hours and 29 minutes ago.

 

SUAMI BELASAH ISTERI SAMPAI TERKENCING AIR MATA BERDARAH

Suami keparat. Itulah gelaran yang selayaknya diberi terhadap tindakan kejam dan dayus seorang suami yang sanggup membelasah isterinya sehingga menyebabkan mangsa terlantar di Hospital Sungai Buloh selama 5 hari. Mangsa yang berusia 30-an bukan saja ditumbuk, malah kepalanya dihentak ke dinding berulang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via ISU PANAZ !
2 hours and 40 minutes ago.

 

LUAHAN IBU MISKIN DILAKUKAN SEPERTI ANJ*NG OLEH DBKL

Salam....saya ingin memaklumkan pda semua rkan2 fbian yang mana munkin dpat di jadikan pedoman kte bsama...mereka ini hanya Berusia kurang dr 12 tahun... dan mereka telah pn menyaksikan ketidakadilan berlaku dihadapan mata mereka dimana ibu kpada dua org knak2 malang ini telah di perlakukan seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via ISU PANAZ !
2 hours and 56 minutes ago.

 

DAHSYATNYA SERVICE SKYNET YANG KORANG TAK TAHU

Amboi tajuk bunyi macam dahsyat sangat servis skynet. Dahsyat macam mana tu? Di hantar barang/surat pakai roket ka? seminit ni pos, seminit kemudian sampai ke camna tu? Mesti korang tak sabar nak tahu apa kedahsyatan servis dari skynet ni kan?Sumber googleKena bermua dengan alkisah someone ni nak hantar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
3 hours and 4 minutes ago.

 

Mencari Sponsor Makanan Kucing

Di rumah Ayuni sekarang ada lapan ekor kucing yang sentiasa lapar dan kadangkala Ayuni tidak sempat untuk memberi mereka makan kerana jarang berada di rumah di atas kesibukan dengan tugas. Ada sesetengah masa bila sempat Ayuni kumpul dan bawa balik tulang-tulang ikan dan ayam dari sisa kantin di tempat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lonelyscorpiogirl lonelyscorpiogirl via XDramaQueen
3 hours and 7 minutes ago.

 

Page Not Found

Salam ukhwah, salam ceria, dah seminggu saya tak dapat nak update blog sebab ada tugasan luar, pagi ni, ada masa sikit nak update blog, macam-macam notification yang saya dapat bila tak dapat nak online seminggu, antaranya email, facebook, twitter dan macam macam lagi.Tapi yang paling tak menarik nya pagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog screammer screammer via MyCherita
3 hours and 12 minutes ago.

 

Asam Pedas Udang Dengan Terung Dayak

Bahan-Bahan:500 gram udang galah 1 biji terung dayak (terung asam ) 3-5 biji cili merah 1 labu bawang besar 1 cm belacan3 ulas bawang putih 3 biji bawang merah 1 batang serai 1 cm kunyit garam dan serbuk perasaCara:Cili merah,bawang putih,bawang merah, kunyit dan belacan ditumbuk halus. Terung dan bawang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog srk35 srk35 via jom-kedapur
3 hours and 18 minutes ago.

 

Review Pegasus Bullion Malaysia SCAM Penipu? Azizi Ali Pakar Kewangan Hartanah...

Review Pegasus Bullion Malaysia SCAM Penipu? Azizi Ali Pakar Kewangan Hartanah Tempelak Sistem PegasusBullion : Skim Cepat kaya datang dan pergi. Diubah sedikit sebanyak modus operandi yang ada, dengan harapan ramai lagi rakyat Malaysia yang terjerat.Apatah lagi dengan….kenaikan kos...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog srk35 srk35 via PINJAMAN PERIBADI-i ISLAMIC
3 hours and 32 minutes ago.

 

SAAT-SAAT MENYERAMKAN JURUGAMBAR HAMPIR DIBAHAM BUAYA (VIDEO)

Memang tidak dinafikan bahawa bidang fotografi cukup meluas dan kini ianya semakin terkenal dengan pelbagai cara memperkenalkan fotografi masing-masing .Ini tidak terkecuali dengan rakaman video yang dilakukan oleh seorang jurufoto yang sedang merakam video buaya di tepi tasik demi mendapatkan gambar yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
3 hours and 40 minutes ago.

 

11 hujung minggu panjang menanti di 2015

Nah, bagi yang merancang untuk bercuti tahun 2015, anda ada pilihan 11 hujung minggu yang panjang. Sebelum ini saya pun dengar-dengar saja tentang cuti umum yang panjang ini, hari ini baru dapat tengok sendiri kalendar cuti umum Malaysia bagi tahun 2015. Kalau fikirkan balik, tahun ni pun banyak juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog adamroslan adamroslan via Adam Roslan
3 hours and 41 minutes ago.

 

INILAH ANWAR,DALAM UMNO DULU DIA BUAT HAL, DALAM PAKATAN PUN DIA BUAT HAL

Kemelut antara golongan ulama dan profesional yang melanda PAS harus diambil pengajaran oleh parti itu kerana ia hasil kerjasama mereka dengan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim, kata bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad."Ini (masalah) adalah hasil kerjasama dengan Datuk Seri Anwar, sesiapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via Lantak HANGPA la...
3 hours and 56 minutes ago.

 

9 GAMBAR KEBASAHAN TIZ ZAQYAH DANIEL HAZIQ DI PULAU PERHENTIAN

Amboi seronok betul pasangan baru ini iaitu Tiz Zaqyah dan teman lelakinya, Daniel Haziq. Bagus betul Tiz Zaqyah ini.Mana tidaknya, di kala orang ramai mengambil keputusan untuk bercuti di luar negara, Tiz dan rakan-rakannya ke Pulau Perhentian untuk merehatkan badan.Semangat cuti-cuti Malaysia sebeginilah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
3 hours and 57 minutes ago.

 

PAKAIAN PRAMUGARI VIETJET AIR YANG TERLAMPAU (7 GAMBAR)

Syarikat Vietjet Air, sebuah syarikat kapal tambang murah yang berpangkalan di Vietnam menjadi bualan hangat di seluruh dunia berikutan tersebarnya gambar pakaian mencolok mata yang dikenakan oleh Pramugari mereka. Gambar-gambar tersebut sebenarnya adalah satu bentuk kempen yang dijalankan oleh syarikat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
4 hours and 20 minutes ago.

 

AZMIN ALI BAKAL MENERIMA NASIB SEPERTI KHALID JIKA TERIMA JAWATAN MB?

Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Azmin Ali, yang dikatakan calon pilihan untuk dilantik sebagai Menteri Besar Selangor, tidak mendapat sokongan daripada partinya.Naib Presiden PKR, Tian Chua berkata tiada cubaan untuk berunding dengan parti untuk mengubah pendirian parti sekiranya Azmin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via Lantak HANGPA la...
4 hours and 37 minutes ago.

 

GAMBAR LELAKI PAKAI BAJU MELAYU TERLAMPAU TERSEBAR

Gambar seorang lelaki lengkap berpakaian baju melayu lengkap menjadi viral di media sosial. Ini berikutan rekabentuk baju melayu itu telah diubahsuai dengan amat ektrim sekali. Bahagian bahu Baju Melayu itu telah dipotong untuk menampakkan lengan kepada si pemakainya. Ramai yang marah kerana dikatakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
5 hours and 9 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »