Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Malaysia Day!

16th September marks Malaysia Day to commemorate the establishment of the Malaysian federation on the same date in 1963. What does this day mean to you? Blog about Malaysia Day and tag 'HariMalaysia' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

Harun Din Beri Signal PAS Akan Keluar Pakatan

Ulama tersohor PAS yang juga seorang hafiz al-Quran, Haron Din hari ini memberi signal kepada ahli parti itu bahawa tahaluf siyasi atau kerjasama politik yang dijalin bersama DAP dan PKR untuk menghancurkan UMNO selama ini perlu dikaji semula.Timbalan Mursyidul Am PAS itu menyamakan tahaluf syiasi yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog jeringdaily jeringdaily via JERING Daily
1 hour and 17 minutes ago.

 

Menjaga Dan Memelihara Alam Sekitar Menurut Islam

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيمMenjaga Dan Memelihara Alam SekitarAssalamualaikum dan salam sejahtera. Alam Sekitar merupakan aset yang penting untuk kelastarian kehidupan semua makhluk dimuka bumi ini. Bagaimana pula dengankewajiban...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog binmuhammad binmuhammad via Relaks Minda
1 hour and 23 minutes ago.

 

Solat Dhuha, Doa dan Caranya

Solat Dhuha, Doa dan Caranya. Rezeki yang melimpah-ruah, halal dan berkat adalah dambaan setiap insan. Namun untuk menjadikannya kenyataan bukanlah sesuatu yang mudah. Ini kerana kekayaan yang bertimbun dan kedudukan yang tinggi tidak menjamin keberkatan hidup yang hakiki. Sering kita lihat orang yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alim711 alim711 via Satu Nama Seribu Cerita
1 hour and 52 minutes ago.

 

Keenakan Cendol Borhan Kuala Selangor

AkuBiomed AkuBiomed - Blog, Gajet dan Famili Koning Nikmat merasa Cendol Borhan Kuala Selangor Cendol Borhan Kuala Selangor terasa keenakan. Jiran se-taman telah mencadangkan singgah merasa Cendol Borhan di Kuala Selangor kalau ada  buat perjalanan ke sana. Tempoh hari ketika menghadiri majlis perkahwinan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog akubiomed akubiomed via AkuBiomed
2 hours and 5 minutes ago.

 

Kerap Ke Kelab Malam, Eyka Farhana Makin Seksi

Tak dapat dinafikan pelakon remaja yang mula dikenali selepas muncul dalam drama bersiri Juvana, Eyka Farhana merupakan seorang yang cantik.Namun disebabkan usia masih muda ramai kurang senang melihat gaya Eyka sejak akhir-akhir ini.Selain mengenakan pakaian seksi, Eyka juga dilihat sudah mula memuat naik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
2 hours and 12 minutes ago.

 

Tali Barut Anwar Dalam PAS Rancang Malukan Hadi Dalam Muktamar

Sekarang ini sedang tersebar desas-desus yang mengatakan bahawa pemimpin utama Pakatan Rakyat (PR) dari PKR dan DAP tidak akan hadir ke Muktamar PAS di Johor esok.DAP dan PKR dilaporkan hanya akan menghantar beberapa orang bawahanya untuk mewakil parti masing-masing sebagai tanda menghormati Hadi Awang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog jeringdaily jeringdaily via Wak Jengkol
2 hours and 18 minutes ago.

 

Punca Peminat Kecam Gambar Ziela Jalil

Layak bergelar pelakon senior, ternyata nama Ziela Jalil masih lagi gah berdiri sama tinggi bersama lambakan pelakon baru yang kini membanjiri industri hiburan tanah air. Malah, nama Ziela Jalil pun dianggap ‘tak nak kalah’ dengan artis baru bila dia juga kerap kali dihambat dengan kontroversi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
2 hours and 28 minutes ago.

 

Shila Amzah ditaja syarikat judi punca tak dilayan?

Saat ini anda mesti tahu akan kisah peminat Shila Amzah yang menyelar pengamal media Melayu atau lebih tepat wartawan hiburan tempatan yang tidak memberikan liputan sewajarnya ke atas konsert solo pertama penyanyi itu di Malaysia.Pihak media menuding jari kepada pihak penganjur yang tidak menjemput ramai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
2 hours and 53 minutes ago.

 

A Minor Operation In Hospital

My girl has a small "boil" at her eyelid. It was there for more than a month already. She has been to two GP already and they have advised her to do surgery otherwise it will not go off. Since it is now semester break, I took her to see Eye Specialist and he confirmed that a minor surgery has...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog reanact reanact via Caring Is Not Only Sharing...
3 hours and 8 minutes ago.

 

Fitri Zainal AF 2 Bakal Kahwin Tahun Depan

Pereka fesyen yang juga Bintang Akademi Fantasia 2, Fitri Zainal, 35, mengaku sudah bertunang dan bakal menamatkan zaman bujang dengan tunangannya yang dikenali sebagai Nurul, 28 tahun depan.Bercakap kepada portal murai.com.my sebentar tadi, Fitri Zainal berkata dia sama sekali tidak menyangka pertemuan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
3 hours and 10 minutes ago.

 

TAKKAN SAYA PERLU MINTA SEDEKAH UNTUK MINTA DUIT SENDIRI ? - LUAHAN AWAL

Kerja dah siap, duit tak dapat-dapat. Sedih sungguh nasib yang menimpa Awal Ashaari ini. Tugasanya selaku pengacara program realiti The Band telah lama selesai, namun produksi program tersebut masih belum menjelaskan baki bayarannya. Bukannya seminggu dua, tetapi sudah 3 bulan program tersebut tamat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
3 hours and 26 minutes ago.

 

Dafi Tunjuk Belang

Meskipun kegemilangan Bintang Akademi Fantasia 5, Gadafi Ismail Sabri atau Dafi tidak sehebat seperti mana selepas dia keluar dari program realiti berkenaan, namun tiada siapa yang boleh menafikan kehebatannya.Kelibat Dafi yang tampil di dewan utama ibu pejabat LivYoung di Pulau Pinang baru-baru ini telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
3 hours and 35 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
3 hours and 45 minutes ago.

 

UPDATE: KENYATAAN SHILA AMZAH JERAT DIRI SENDIRI

SUMBER: GUA.COM.MYTerlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya. Itu yang boleh GUA katakan kepada Shila Amzah. Tindakan Shila atau pihak yang mewakili dirinya ternyata memakan diri sendiri. Mungkin ada pihak yang menganggap wartawan hiburan mudah melatah apabila dicuit oleh artis ini, tetapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
3 hours and 51 minutes ago.

 

KJ KENA TROLL DI FACEBOOK !

Facebook page-page orang ternama ini memang menjadi tumpuan para peniaga online. Adakalanya peniaga online mempromosikan iklan yang langsung tiada kaitan dengan status dan ini membuatkan netizen berasa meluat. Facebook Menteri Belia Sukan juga tidak terkecuali menjadi mangsa peniaga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via ISU PANAZ !
4 hours and 5 minutes ago.

 

(Video) 3 Perkara Boleh Jatuhkan Negara Dari Filem Rock Oo!

Tahukah anda, apakah 3 perkara yang boleh jatuhkan sesebuah negara? Video dari filem Rock Oo! 2 ni telah berkongsi sebab-sebab yang berkaitan. Agak genius point-point yang diberikan. Kan? Haa.. Boleh tonton sedutan dari filem tersebut di bawah: [ loading... ] Post by Fitrihadi.com. P/s:...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4 hours and 8 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
4 hours and 17 minutes ago.

 

KEMALANGAN DAHSYAT LORI TERBALIK DI LEBUHRAYA KARAK (2 GAMBAR)

Satu gambar tersebar di media sosial menunjukkan kemalangan dahsyat sebuah lori panjang terbalik di Lebuhraya Karak. Kemalangan itu mengakibatkan jalan raya terhadang dan tidak boleh dilalui oleh mana-mana kenderaan.Berita lanjut:Kuala Lumpur: Seorang pemandu lori dikhuatiri maut dalam kemalangan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via ISU PANAZ !
4 hours and 23 minutes ago.

 

ZIELA JALIL DIKECAM UPLOAD GAMBAR BLUR DI BAHAGIAN DADA

Pelakon, pengarah dan penerbit terkenal, Ziela Jalil atau nama sebenarnya Norzilah binti Abdul Jalil, 45, telah memuatnaik sekeping foto yang mengundang kontroversi di kalangan peminat hiburan di laman Instagram.Gambar yang dimuatnaik oleh beliau itu menunjukkan bahagian dadanya sengaja di "blur"kan. Ramai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
4 hours and 34 minutes ago.

 

Update Page Free Backlinks

Yup. Aku baru je update satu page kat blog ni iaitu Free Backlinks. Memang dah lama sangat aku tak update senarai blog kat page tu. Semalam aku ada masa sikit, al-maklumlah cuti hari 1Malaysia. Tujuan aku buat senarai link blog rakan-rakan blogger bukannya apa, senang untuk aku buat rujukan dan juga buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mycy7882 mycy7882 via MUHAMADYUSRI DOT COM
4 hours and 36 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »