Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

Movie of the year!

What was the best movie that you've seen this year? Review the movie and tag your entry with 'movie' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

Cucuk duit pun kena GST?

Assalamualaikum hello rakyat marhaen Malaysia.Korang biasa kan "cucuk"/withdraw duit dari ATM?Tapi selalu guna MEPS? Contoh macam, kad bank korang Maybank tapi pergi withdraw dekat CIMB punya ATM sebaliknya. Haa tu kiranya guna MEPS punya kad/cip lah tu. Korang tahu tak mulai 1 April 2015 nanti,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Osman Osman via iniblogke
1 minute ago.

 

#SENSASI~Caj Transaksi Antara Bank Dikenakan GST Mulai 1 April 2015

CAJ TRANSAKSIBermula 1 April 2015. Pihak kerajaan akan mengenakan caj RM1.06 bagi setiap transaksi menggunakan kad ATM.Contohnya jika kita menggunakan kad ATM untuk keluarkan RM100 di mesin ATM, secara automatik RM101.06 akan dipotong daripada akaun kita.Kita dapat RM100. Kerajaan dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog paklong001 paklong001 via Blog Sensasi
2 minutes ago.

 

MAYAT GHAIB JADI KELIBAT MENYERAMKAN

Betul la kata orang seorang lelaki di uji ketika dia tak punya apa apa.. Nak lihat kesetiaan seorang isteri kasih sayang seorang anak pada ayah tu boleh nampak ketika seorang lelaki tu hilang segala galanya. Berubah atau tak kasih mereka.. Itu yang membuktikan sayang mereka dari sudut apa. Material...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
26 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
1 hour and 8 minutes ago.

 

DmC Devil May Cry Definitive Edition Gameplay Trailer Is Edgy - They're Also Doing A Devil May Cry...

So yeah I missed out the fact that Capcom also announced that it's a double DmC Devil May Cry Definitive Edition and Devil May Cry 4 Special Edition announcement. In this new gameplay trailer... they make it clear just what the heck is the DmC Devil May Cry Definite Edition and Devil may Cry 4 ...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog frags frags via Malaysian Gamer
1 hour and 24 minutes ago.

 

Rumpai Miang Mexico Tumbuh Di Pahang

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Luar Bandar , Pertanian , dan Industri Asas Tani negeri , Datuk Shafik Fauzan Sharif berkata rumpai miang ini dikesan tumbuh di Kampung Shafie , Pelangi Bentong , Jerantut dan Raub . Rumpai tersebut telah dikesan tumbuh di tepi longkang , kiri dan kanan jalan , sekolah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Parihh Parihh via Blog Parihh
1 hour and 24 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
1 hour and 49 minutes ago.

 

Jom Ke Event Foodmania Festival, 21 Disember 2014, Pacific Place, Ara Damansara

Datang dari organiser Foodgasm Fest, mereka akan mengadakan sebuah lagi event makan-makan urban hipster (LOL!) terakhir untuk tahun 2014 iaitu, Foodmania Festival. Bermula dari jam 10 pagi, hinggalah... Sham Hardy personal blog RSS feed.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shamhardy shamhardy via ShamHardy's Blog
1 hour and 53 minutes ago.

 

Zikir Doa Taubat Nasuha

Sesungguhnya aku hanyalah seorang hamba-Mu yang lemah . Yang sering kali terpedaya dengan hawa nafsu dan kehidupan duniawi . Aku tak lari dari melakukan dosa . Dosa kecil mahupun besar , sengaja ataupon tidak . Berikanlah hidayah kepadaku . Ampuni dosa-dosa ku Ya Allah .  Astaghfirullah Rabbal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Parihh Parihh via Blog Parihh
1 hour and 59 minutes ago.

 

Selamat Datang Wahai Microsoft Lumia 535

Akhirnya telefon Microsoft Lumia 535 aku sudah sampai, masa untuk aku membuat full review this baby secepat yang mungkin. But first, aku kene belajar dahulu macam mana nak gunakan Windows Phone ni.... Sham Hardy personal blog RSS feed.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shamhardy shamhardy via ShamHardy's Blog
2 hours and 20 minutes ago.

 

Steam 2014 Holiday Sale Begins - Deep Discounts On Thousands of Games

It's that time of the year again. No I'm not talking about Christmas... but the Steam Holiday sales... it has begun. Gabe Newell the PC gaming Santa Claus has begun discounting thousands of games on Steam. There's no new interesting meta game or mechanic introduced here... just a good old store wide...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog frags frags via Malaysian Gamer
2 hours and 24 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
2 hours and 34 minutes ago.

 

Buku Terbaru Ustaz Azhar Idrus 2015

Ustaz Azhar Idrus atau UAI, pendakwah nombor 1 di Malaysia, kali ini tampil dengan buku terbaru beliau "Deme Wasap, Ambe Reply berkenaan Fikah Remaja" Buku ini adalah buku siri soal jawab beliau yang ketiga. Ia mengandungi persoalan-persoalan fikah harian yang selalu remaja tertanya-tanya, yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog wanasmadinie wanasmadinie via Jom Kenal Islam
3 hours and 6 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
3 hours and 11 minutes ago.

 

Tarikh Pembayaran Dividen Bonus ASB Tahun 2014

DIVIDEN 7.5 Sen | BONUS 1 SenGambar : Astro AwaniBagi pemegang saham Amanah Saham Bumiputera (ASB), anda akan menerima dividen sebanyak 7.50 sen seunit dan bonus 1.00 sen seunit untuk tahun 2014. Jika dilihat dari rajah di atas, tahun 2014 ada sedikit penurunan dividen sebanyak 0.20 sen seunit. Jadi jumlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog qronaldo7 qronaldo7 via Kafe Que vs Mamak Stall
3 hours and 13 minutes ago.

 

Senarai Jadual Pasar Malam dan Pasar Tani KL

Fuhh pagi ni ingat nak carilah pasar tani nak cari barang dapur basah dan kering.. tapi cek dalam jadual rupanya kat Putrajaya je ada Pasar Tani pagi Jumaat. Jadi alang-alang dah jumpa jadual penuh pasar tani, saya share kat bawah ni supaya kita sama-sama senang. yerlah nak ingat susah, so nak cari nanti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog wanmus wanmus via wanmus.com
3 hours and 27 minutes ago.

 

#OHHSome Fest Dunia Social Di Alam Nyata Bersama Hotlink

#OHHSome Fest Dunia Social Di Alam Nyata Bersama Hotlink - Salam sejahtera kepada semua pembaca blog makan Mahamahu dan juga rakan2 sekalian. Buat julung kalinya Hotlink dengan kerjasama badan media social di Malaysia telah mengajurkan #OHHSome Fest 2014. #OHHSome Fest adalah singkatan kepada Ohh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
3 hours and 54 minutes ago.

 

#OhhSOME Time @ Avenue K

Have you ever had a day so bad that you feel like everything is going against you? Minggu lepas memang merupakan minggu yang sangat menyeksakan jiwa, raga dan juga kesihatan. Kenapa? Tension sebab banyak kerja, lepas tu ada satu kejadian yang kurang mesra terjadi di pejabat and last but not least,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog rawlins78 rawlins78 via Beautiful GLAM by Rawlins : Health | Beauty | Life
4 hours and 24 minutes ago.

 

Kisah Kubur Bercahaya Walaupun Tidak Tahu Membaca Al-Quran..

Kisah Kubur Bercahaya Walaupun Tidak Tahu Membaca Al-Quran.. Suatu kisah yang diceritakan dalam tazkirah ramadhan di Masjid Sultan Zainal Abidin Kuala Terengganu yang sangat mengharukan dan mampu menitis air mata. Seorang lelaki melewati sebuah kawasan perkuburan di suatu malam yang kelam dan sunyi.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog alim711 alim711 via Satu Nama Seribu Cerita
6 hours and 49 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »