Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

The Festival of Lights!

It's Deepavali this week! How did you celebrate the festival of lights? Tell us about it and tag 'deepavali' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

8 Course Meal At Super HLT Restaurant, Ipoh

My family had a Thanksgiving celebration last weekend. We went to Super HLT Restaurant for our lunch this time... and upon arrival, there was also an event going on, a Kindies' Graduation function was going on. Wow.. nowadays, kindergartens also hold functions in restaurants! Enjoy the kids' performance...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog reanact reanact via Caring Is Not Only Sharing...
8 minutes ago.

 

Tip Beli Jubah Di Tanah Suci

1) Bagi yang hendak membeli bagu jubah untuk anak-anak dan ahli keluarga semasa di tanah suci Mekah, sebaiknya ukur dahulu saiz ketinggian anak-anak dan lebar bahu. 2) Sama ada kita ukur dengan tali rafia, ataupun tulus di atas kerta inci ataupun sentimeter. 3) Ini bagi mengelakkan kita terbeli jubah yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog iislamku iislamku via islammy.com
30 minutes ago.

 

#JomCelikDSLR Bagaimana Nak Gunakan ISO Kamera?

This #JomCelikDSLR Bagaimana Nak Gunakan ISO Kamera? is written on IZWANYUSOF setiap DSLR akan ada fungsi ISO. dalam bahasa standard, ISO adalah kawalan sensitiviti sensor kamera dengan cahaya sekeliling. tengok DSLR anda dan cari button bertulis ISO. + bahasa mudahnya, tempat terang (banyak sumber cahaya)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izwanyusof89 izwanyusof89 via IZWANYUSOF
34 minutes ago.

 

Mangsa ro gol insaf selepas hamil

Suriyani (kanan) menceritakan pengalaman hidupnya kepada salah seorang pegawai Majlis Agama Islam Selangor (Mais) pada Program Hari Kecemerlangan Baitul Ehsan.SABAK BERNAM - “Bayangkan saya hamil sewaktu saya tingkatan tiga, macam mana saya nak rahsiakannya daripada ibu bapa sedangkan perut makin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
36 minutes ago.

 

Review Senarai Produk Laku Keras dan Margin Tinggi

...maka senarai produk laku keras ni pasti ada gunanya :) Nak meniaga ni memang senang. Asal ada modal, ada produk dan terus start promote. Produk laku ke tak, yang tu belakang kira.Tapi kalau nak meniaga dan nak buat duit, yang tu sedikit masalah. Masalah kalau kita tak tahu apa senarai produk laku keras...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog runaldy runaldy via Berniaga Online
39 minutes ago.

 

HUKUM MELIHAT AURAT SENDIRI

Pelik jugak kan? Ada ke batas kita dari melihat apa yang ada pada anggota badan kita yang di kategorikan sebagai aurat? Kalau tak boleh tengok anggota badan kita yang dalam kategori aurat.. hurmmm macam mana yer?Sumber googleTapi tu la dah nama blog lekatlekit ni kalau tak masuk keywords pelik2 tak sah. Tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
42 minutes ago.

 

Cara Minum Rasulullah

1) Tidak minum air segelas dalam satu nafas sahaja. Sebaliknya minum seteguk-seteguk selang seli bernafas sambil duduk. 2) Tidak minum keitka sedang menjamah makanan. Hanya minum sebelum atau selepas makan. 3) Minum pegang gelas dengan tangan kanan, msekipun tangan tersebut bekas kuah. 4) Minum hendaklah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog iislamku iislamku via islammy.com
48 minutes ago.

 

Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn Dilancarkan – Menyertakan Kemaskini Aplikasi Dan Sekuriti

Canonical hari ini secara rasminya telah pun memperkenalkan sistem operasi generasi terbaru mereka, iaitu Ubuntu 14.10 yang turut dikenali dengan nama kod Utopic Unicorn. Bersama-sama dengannya, Ubuntu 14.10 membawakan pelbagai perubahan, termasuk kemaskini kepada kernel Linux 3.16. Pihak Canonical...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Eberita Eberita via Eberita.org
48 minutes ago.

 

Kalender Persekolahan Tahun 2015

Kalender Persekolahan Tahun 2015 ini terbahagi kepada 2kumpulan:1.Kumpulan Auntuk sekolah-sekolah di negeriKedah,Johor, KelantandanTerengganu2.Kumpulan Buntuksekolah-sekolah dinegeriPerlis, Pulau Pinang, Perak,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maruk maruk via lensapujangga.com
55 minutes ago.

 

Kisah Kematian Bruce Lee Yang Penuh Misteri

Pada tahun 1973, Mahaguru Dato' Meor Abdul Rahman telah keluar negara untuk melawat saudaranya yang menetap di England. Pemergian beliau ditemani oleh Dato' Syed Ahmad Jamalullail, seorang saudaranya. Dalam perjalanan pulang ke tanahair, pesawat yang mereka naiki telah singgah sebentar di lapangan terbang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
1 hour and 9 minutes ago.

 

Di anak-anak ikan kan di tempat kerja

semalam sedang sibuk bekerja kitaorang sempat bergurau senda dan dalam gurau senda sempat ada sorang staff  kenakan aku dengan usikkannya dan tetiba ada sorang staff tegur woii jangan kacau adik aku tuh.. hahaha (sejak bile aku ada akak sini.. ) staff 1 : amboi dah ada adik sekarang.. ke anak ikan.. staff...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abgferoz abgferoz via JiwarOsak
1 hour and 17 minutes ago.

 

Asia Klasika Motor Festival 2014

The Asia Klasika show is back for the fifth time to showcase the finest of vintage, classic and contemporary supercars from the region. This year’s event will be held at Pullman Putrajaya Lakeside Hotel from October 31 to November 2.Now called Asia Klasika Motor Festival to reflect the “transformation...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
1 hour and 20 minutes ago.

 

ZTE “Smartwatch 2.0″ Akan Hadir Pada Awal Tahun Hadapan

ZTE selain daripada mempunyai telefon pintar, mereka turut menawarkan beberapa peranti lain, termasuk telah memperkenalkan jam tangan pintar pada tahun ini. Bercakap mengenainya pada pelancaran telefon pintar di Malaysia sebentar tadi, pihak ZTE dilihat tidak mempunyai sebarang perancangan untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Eberita Eberita via Eberita.org
1 hour and 47 minutes ago.

 

Al-Quran Pemberi Syafaat di Hari Akhirat

1) Rasulullah SAW bersabda yang maksudnya: Bacalah al- Quran kerana ia akan datang pada Hari Akhirat kelak sebagai pemberi syafaat kepada tuannya. -Riwayat Muslim. Huraian Hadith: 2) Al-Quran merupakan kalam Allah SWT dan perlembagaan syariatnya yang kekal abadi. Allah SWT telah menurunkannya kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog iislamku iislamku via islammy.com
2 hours and 23 minutes ago.

 

Telegram Membawakan Sokongan Nama Pengguna Pada Aplikasi Android Dan iOS

Telegram merupakan salah satu perkhidmatan permesejan yang dilihat berfungsi sebagai alternatif untuk WhatsApp dan hadir dengan beberapa ciri-ciri tambahan. Terkini, hari ini mereka menawarkan kemaskini untuk versi Android dan iOS yang membawakan beberapa fungsi baru. Salah satu perkara baru yang disertakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Eberita Eberita via Eberita.org
2 hours and 48 minutes ago.

 

Isu Video Skandal 'Ustaz Azhar Idrus'

Status : Dinafikan Oleh Pihak UAIMula Disebar : 22 Okt 2014Tarikh Penafian : 23 Okt 2014Sejak dari semalam, kita digemparkan dengan penyebaran video skandal yang kononnya mengaitkan seorang pendakwah tempatan yang terkenal iaitu Ustaz Azhar Idrus atau UAI. Keratan gambar dan video terlibat melihatkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog puterafaizal puterafaizal via Kita Bantai Dot Info
2 hours and 53 minutes ago.

 

Taufik Batisah – #AwakKatMane

Sesuai sangat untuk awek-awek yang suka call tanya.. Awak kat mane? Mohon terasa. Hahaha The post Taufik Batisah #AwakKatMane appeared first on Cleepz.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Cleepz
2 hours and 54 minutes ago.

 

5 Tips Menjadi Guru Yang Berwatak

Pernah tak tanya diri sendiri, jika disebut nama kita nih di sekolah, murid-murid tahu tak apa bidang yang dikaitkan dengan kita? Murid-murid tahu tak kita nih ajar subjek apa? atau apa-apa perkara yang sepatutnya disinonimkan dengan kita. Contohnya, cikgu Sains ke, cikgu Bola Baling ke, cikgu KRS ke atau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog miecaprio miecaprio via CiKGUHAiLMi
2 hours and 58 minutes ago.

 

Video Lucah Ustaz Azhar Idrus: Niat Jahat Jatuhkan Ulama

Awal hari ini kecoh di media sosial akan penyebaran sebuah video yang dikatakan aksi seks Ustaz Azhar idrus. Nakal sungguh dakwaan yang dilemparkan dan dalam satu kenyataan rasmi kepada media, pembantu ulama terkenal itu menafikan semua fitnah tersebut. Bukan, jangan percaya. Itu adalah usaha...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Eberita Eberita via Eberita.org
3 hours and 26 minutes ago.

 

Brunei Warns Citizens Against Holding Dog-Related Events

KUALA LUMPUR 23 Oct. - The Brunei government has warned its citizens against organising an event similar to the controversial I Want To Touch A Dog campaign held last week. In a statement by the Ministry of Religious Affairs, which was posted on the Pusat DaWah Islamiah Facebook...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
3 hours and 28 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »