Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

Chinese New Year!

Chinese New Year is here! Share with us your celebration and tag 'cny' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

25645 positif virus zika di Colombia

Lebih daripada 3,100 wanita mengandung di Colombia telah dijangkiti virus Zika bawaan nyamuk, kata Presiden Juan Manuel Santos kelmarin ketika virus itu terus menular dengan pantas di benua Amerika.Virus tersebut telah dikaitkan dengan kecacatan bayi baru lahir dikenali sebagai mikrosefali yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]com
9 minutes ago.

 

TUTORIAL CARA TUKAR NAMA DAN PASSWORD UNIFI ANDA DI RUMAH

Bagaimana nak tukar password unifi? Antara perkara yang bakal bermain di minda anda selepas berjaya memasang Unifi. Khas buat pengguna TM Unifi, kami kongsikan kepada anda tutorial untuk menukar nama dan password Unifi. Rasanya majoriti pengguna Unifi tidak tahu cara untuk menukar nama dan password...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
1 hour and 19 minutes ago.

 

Kos Bercuti di Kuantan 2H1M pada Bulan Januari 2016

Baru-baru ini bulan Januari 2016, kami sekeluarga pi short holiday ke Kuantan, 2 hari 1 malam. So kos keseluruhan berjumlah lebih kurang RM748. Pada tahun 2013, untuk percutian yang sama, kami spend RM546.Anyway bagi tahun 2016, kos tersebut adalah seperti berikut:Penginapan: RM192. Nanti saya akan inform...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharinginfoz sharinginfoz via Sharing is Power
1 hour and 20 minutes ago.

 

LEBIH 300 PENUMPANG CEMAS, KEPALA KERETA API TERBAKAR DI KTM SUNGAI GADUT (VIDEO GAMBAR)

SEREMBAN: Kira-kira 310 orang penumpang kereta api Ekspres Rakyat berdepan detik cemas selepas kepala kereta api yang dinaiki mereka terbakar kira-kira jam 2.20 petang tadi. Memetik laporan berita TV3, Ketua Komunikasi Korporat Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB), Ridhwan Arshad, berkata kebakaran kepala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
1 hour and 41 minutes ago.

 

Emak, Gue Jadi Artis!

“Mak, liat deh tuh!” kataku seraya menunjukkan jari ke arah televisi. “Apaan sih?” timpal Emak yang penasaran. “Itu loh mak acara di tipi. Noh, emak liat kan? Duh mak, hati gue serasa diiris-iris liat begituan. Untungnya kita nggak separah dan bersyukurnya lebih beruntung di banding mereka-mereka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
1 hour and 43 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
2 hours and 16 minutes ago.

 

200 PENUMPANG RAYANI AIR MENGAMUK PENERBANGAN BATAL SAAT AKHIR (VIDEO)

LANGKAWI: Kira-kira 200 penumpang yang kebanyakkannya pelancong dalam negara terkandas di Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi (LTAL) apabila syarikat penerbangan tambang murah Rayani Air dilaporkan telah membatalkan dua penerbangan Langkawi-Kuala Lumpur akibat masalah teknikal hari ini.Memetik laporan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
2 hours and 35 minutes ago.

 

Top 6 Adik Beradik Selebriti Yang Super Gempak!

Rakyat Malaysia memang dah jemu didedahkan dengan keanggunan serta kecantikan selebriti-selebriti tanah air ni. Yang bonusnya, adik beradik pun turut sekali cantik, malah menawan pulak tu. Fuh confirm bergetar tulang rusuk lihat kecantikan mereka ni. Jom kita usha siapa adik beradik yang super gojes...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
3 hours and 39 minutes ago.

 

7 FOTO Kemalangan MAUT NGERI Baru Terjadi Sebentar Tadi. Padah Potong Di Double Line

7 FOTO Kemalangan MAUT NGERI Baru Terjadi Sebentar Tadi. Padah Memotong Di Double Line:

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
3 hours and 48 minutes ago.

 

Kaitan Letupan Bas Di London Dan Jackie Chan

Kaitan Letupan Bas Di London Dan Jackie Chan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
4 hours and 20 minutes ago.

 

5 Aneh Jenis Rumah Yang Tak Masuk Akal

Tempat tinggal sememang menjadi keperluan yang sangat penting untuk setiap orang. Ianya bukan sahaja tempat untuk bernaung, sekaligus memberi pelindungan kepada manusia daripada cuaca panas dan hujan. Disini kami ingin kongsikan 5 rumah yang dibuat daripada benda yang tidak masuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
4 hours and 35 minutes ago.

 

Tim Ho Wan 添好運, Mid Valley, KL

Now that the queue for Tim Ho Wan has finally died down a little, I revisited the restaurant with my parents and The Unc for some Hong Kong dim sum. The restaurant itself is still very busy (full house when we visited), however service is efficient and we were served in no time at all.First to arrive was...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
4 hours and 36 minutes ago.

 

Inilah Wajah Pelakon Titanic Selepas 18 Tahun Berlalu

Siapa yang tidak mengenal filem Titanic?Boleh dikatakan filem tersebut merupakan filem dengan pendapatan terbanyak saat itu hingga mencapai 2 bilion dollar.Tentu saja filem tersebut semakin melambungkan pelakon jack iaitu Leonardo Dicaprio.Wajah Pelakon Titanic Selepas 18 Tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
4 hours and 52 minutes ago.

 

Cara Beli Tiket Bola Online di Tiketbola

Berita baik untuk peminat bola di Malaysia,anda kini tidak perlu beratur panjang untk membeli tiket. Tiket bola Liga Malaysia kini boleh dibeli di mana-mana, pada bila-bila masa secara online di rumah atau di pejabat. TiketBola.com.my telah menjalankan kerjasama dengan beberapa pihak pengurusan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
5 hours and 38 minutes ago.

 

Bukti Terbesar Nabi Musa Pernah MEMBELAH Laut. Subhanallah!

Bukti Terbesar Nabi Musa Pernah MEMBELAH Laut. Subhanallah!:

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
5 hours and 50 minutes ago.

 

Film Review - Deadpool

What's Up Guys...Deadpool...mesti ramai yang ingin tahu siapakah pula lelaki bersut merah hitam ni kan ? Dan kenapa sut nya berwarna merah ? Haa, kalau tanya die hard fans Marvel Comics mesti tahu punya la kan...especially bagi pengikut tegar siri filem X-Men sebab watak Wade Wilson/Deadpool ni pernah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog izzatnazmi izzatnazmi via ! Skytech BELOG !! | Ezadskytech.com
6 hours and 14 minutes ago.

 

Cara Mudah Setting Privacy View Gambar Facebook Di Telefon Android

Cara Mudah Setting Privacy View Gambar Di Telefon Android anda. Ramai juga di kalangan pengguna telefon mudah alih berkuasa Android, yang tak berapa tahu bagaimana cara nak setting gambar yang mereka muat naik (upload) ke laman Facebook.Mereka tertanya-tanya bagaimana hendak set kan untuk tatapan...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zulkbo zulkbo via Zulkbo Blog
6 hours and 42 minutes ago.

 

Apabila sang iblis memimpin panglima ....

Amran .. tulisan ini tiada kena mengena baik dengan nama, tempat dan kejadian. Mungkin kebetulan dan tak tersengaja terperli la pulak ... penburukonline pun menulis cerita ini setelah bermimpi buruk bertemu hantu duit. ARAKIAN tersebutlah kisah seorang panglima yang mengaku panglima tersohor seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog penburukonline penburukonline via pen buruk online ™
6 hours and 49 minutes ago.

 

4 NEGERI YANG DIJAMIN SELAMAT MENURUT RASULULLAH KETIKA KIAMAT HAMPIR TIBA

Akhir zaman merupakan masa yang mendekati terjadinya hari kiamat. Kabar tentang terjadinya hari kiamat sudah tertulis dalam Alquran dan hadist. Nyaris tanda-tanda yang dijelaskan tersebut sudah terjadi.Bahkan, bisa disimpulkan bahwa kita sedang menanti datangnya tanda kiamat besar. Jelang terjadinya kiamat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
7 hours and 8 minutes ago.

 

KURANG SIKIT DOSA SUAMI KENA TANGGUNG - ERIN MALEK

Pelakon Erin Malek yang kini digelar young mummy kerana telah mempunyai seorang anak lelaki yang comel memberitahu bahawa dia kurang mempercayai pengasuh atau pembantu rumah kerana lebih gemar untuk melakukannya sendiri. “Buat masa sekarang saya sangat gembira dengan kehidupan sebagai seorang ‘young...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Maniam
7 hours and 28 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »