Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Books

Have you read a good book recently, or any good reads to recommend? Tell us about it and tag 'Books' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

Datuk Azalina...Tolong Jangan Jahil

KUALA LUMPUR – Lembaga Penapisan Filem (LPF) ditegur agar tidak berfikiran sempit dan mengkaji semula garis panduan penapisan bagi penerbitan drama atau filem, demikian kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Azalina Othman Said.Menurut Azalina, isu adegan pasangan bercinta berpegangan tangan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
2 hours and 16 minutes ago.

 

Tema Dan Gambar Logo Hari Kebangsaan Malaysia 2015

Tema Dan Gambar Logo Hari Kebangsaan Malaysia 2015 Tema Dan Gambar Logo Hari Kebangsaan Malaysia 2015 Tema Dan Gambar Logo Hari Kebangsaan Malaysia 2015. Bulan Ogos sudah tiba dan ini adalah bulan kemerdekaan bagi negara kita Malaysia yang kita cintai. Seperti kebiasaan setiap kali tibanya bulan Ogos maka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
4 hours and 17 minutes ago.

 

Sadis Bila Nur Iman Iqmal Maut Disengat Tebuan

Sadis Bila Nur Iman Iqmal Maut Disengat Tebuan Sadis Bila Nur Iman Iqmal Maut Disengat Tebuan Sadis Bila Nur Iman Iqmal Maut Disengat Tebuan. Ini kisah menyayat hati yang berlaku di Kemaman, Terengganu. Seorang murid tahun tiga maut tiga hari selepas disengat tebuan dalam kejadian di Kampung Paya Berenjut,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
6 hours and 23 minutes ago.

 

Logo dan Tema Hari Kemerdekaan 2015 Malaysia

Download Logo Hari Kemerdekaan Malaysia 2015. Malaysia National Day 2015. Tema Sambutan Merdeka  tahun 2015 ialah Sehati Sejiwa. Bermula tahun ini, Sambutan Kemerdekaan Malaysia dimaklumkan tidak lagi menggunakan ulang tahun sambutan seperti sebelumnya. Tiada lagi jumlah sambutan dan hanya tahun yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog leobellicose leobellicose via Memoir of Insani
6 hours and 27 minutes ago.

 

Polis Tahan 29 Peserta Himpunan Gulingkan Perdana Menteri

Ketua Polis Kuala Lumpur Datuk Tajudin Md Isa dalam satu kenyataan kepada media berkata, seramai 29 individu telah ditahan polis berhubung himpunan gulingkan Perdana Menteri di Jalan Tuanku Abdul Rahman pada petang Sabtu semalam.Menurutnya, tangkapan dilakukan di sekitar kawasan kompleks beli-belah Sogo dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog jeringdaily jeringdaily via Kluang Today - Berita, Info Komuniti Isu Semasa
7 hours and 36 minutes ago.

 

Saya Nak Masuk Bloglist Lyssa Faizureen Bulan Ogos 2015

Saya Nak Masuk Bloglist Lyssa Faizureen Bulan Ogos 2015 Blog saya mengenai apa-apa sahaja . Perihal peribadi , info kesihatan , artikel-artikel menarik , agama , sukan dan banyak lagi . Tiada yang khusus . Blog tiada hala tuju . Huhuu . . Nak join ? ? Klik banner .

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Parihh Parihh via Blog Parihh
7 hours and 50 minutes ago.

 

Stiker Zombie menakutkan diberi amaran

Pemandu kereta yang meletakkan stiker zombie pada cermin belakang mungkin akan dikenakan tindakan di China. Menurut polis traffik Shanghai, terdapat banyak kes kemalangan dimana pemandu yang mengekori terkejut dengan stiker tersebut. Menurut pihak polis China, penguatkuasaan udang-undang bagi kenderaan ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Oh Pemandu
8 hours and 29 minutes ago.

 

How to take care of your teeth for life

  It is very important that you keep your teeth healthy as you will want strong ones through your life. But, remember to start young so that it becomes a habit that will be hard to break. Moreover, it is not all about hygiene as you will have to think about what you eat and drink, because the leftover...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Health Blog Centre Info
8 hours and 52 minutes ago.

 

Pencapaian Julai dan Sasaran Ogos 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Entri bulanan yang akan timbul pada setiap bulan. Agak lewat sikit menulis entri ini pada bulan ini. Almaklumlah bulan Syawal dan pasti agak sibuk. Begitu juga dengan beberapa pencapaian yang sedikit kabur pada bulan ini. Namun, entri tetap diteruskan bagi melihat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Blog ZooL
9 hours and 4 minutes ago.

 

Selera Pelik Isteri Pada Lelaki Negro Berhubungan Ketika Menghadiri Kursus

Pada awal tahun ini. saya telah dihantar oleh syarikat tempat saya bekerja berkursus keluar negeri selama 1 bulan.sebelum membaca kisah selalnjutnya ingin saya war2kan disini bahawa blog cakapmalas dan blog katakcomel mempunyai ciri-ciri yang sama...macam kilat dia curi dan copy entry dari blog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
9 hours and 15 minutes ago.

 

SEMAKIN SERAM!! Wanita Rakam Aktiviti Paranormal di Bilik Wad Hospital Ketika Menemani Anaknya

Satu kejadian paranormal menjadi perbincangan dan menjadi viral di media sosialSeorang wanita yang sedang menemani anaknya yang dirawat di sebuah hospital di Bogor, Jawa barat terkejut apabila laci yang berada di depannya terbuka dan tertutup dengan sendirinya.Peristiwa tersebut kemudian dituliskan oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
10 hours and 5 minutes ago.

 

Thank You, Bloggers *July 2015

Assalamualaikum !Dah masuk bulan August. Alhamdulillah. Apa khabar agaknya result UPU aku. HuhuAku nak ucapkan terima kasih kat korang semua sebab sudi singgah tinggalkan komen sepanjang July 2015. Kalau korang takde, syok sendiri laa aku. Haha :') Jom laa blogwalking ~Top Ten Commentators (Blog Links)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog siaraelina95 siaraelina95 via Kakak Tiri Cinderella
10 hours and 18 minutes ago.

 

Keputusan Liga Super 1 Ogos 2015

Keputusan Liga Super 1 Ogos 2015. Liga super kembali bersambung setelah berehat panjang dengan lima perlawanan berlangsung malam ini. Dengan baki tujuh perlawanan liga, persaingan semakin sengit terutama dalam perebutan takhta liga. Perlawanan tumpuan pasti melibatkan pasukan teratas yang melibatkan Pahang,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mysensasi mysensasi via MySensasi
10 hours and 34 minutes ago.

 

Tak Terima Chanyeol dikritik, EXO-L Ungkit Kasus Kikwang BEAST

Setelah Chanyeol EXO menerima banyak kritik setelah dianggap melakukan isyarat makian, beberapa penggemar EXO di Korea Selatan tampaknya tidak terima dengan hal tersebut dan memutuskan untuk mengungkap rumor kasus sama yang dilakukan oleh Kikwang BEAST.Seperti yang penggemar ketahui, Chanyeol beberapa waktu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog archosiris archosiris via MeleTOP KPop
10 hours and 38 minutes ago.

 

Limited Edition #AirAsiaMAKNA T-shirts At MAKNA’s Online Store

AirAsia brought the limited edition #AirAsiaMAKNA T-shirts at MAKNA’s online store! Log on tomakna.org.my/airasiamaknato find out more! These T-shirts are availableat a total of RM40 (inclusive of postage fee of RM10).Spread this news to your friends, family and readers as they are...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mrjocko mrjocko via Blooggers Media
10 hours and 45 minutes ago.

 

IBU INI HANYA ADA 10 HARI DAKAP ,BELAI DAN SUSUKAN ANAKNYA SEBELUM.......

Kasih ibu hingga ke akhirat. Semua ibu sayang anaknya. Mahu mengasuh sendiri, melihat anak membesar depan mata. Namun peluang itu bukan semua ibu mampu merasai.Mungkin ada suatu keadaan, ibu itu terpaksa berjauhan dengan anaknya, samada redha atau tidak. Maka berduka hiba itu merawat hatinya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
11 hours and 18 minutes ago.

 

Clash of clans dah 3 tahun.. dekat 3 tahun gak la aku main

Minggu ni game terulung abad ini (aku yang bagi anugerah ni) menyambut ulang tahun yang ke 3 jadi sedar tak sedar dah dekat 3 tahun dah aku main game ni. Dengan sambutan ulang tahun ini, supercell bagi diskaun boost semua drill guna 1 gem jer untuk seminggu (sampai 8 ogos) maka ramai la orang akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mytechgarbage mytechgarbage via blog loqlaq
11 hours and 19 minutes ago.

 

Panduan Untuk Suami: Khasiat Peluk Isteri

Seorang suami yang memeluk isterinya untuk sekurang-kurangnya 10 saat setiap pagi akan panjang umurnya lima tahun. Pakar motivasi Datuk Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah berkata, fakta berdasarkan kajian oleh seorang pakar di Jerman mengenai hubungan antara sentuhan dan tahap kesihatan. Seseorang itu boleh... ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
11 hours and 26 minutes ago.

 

Keputusan Perlawanan Liga Super 1 Ogos 2015

Hari ini berlangsung 5 perlawanan Liga Super manakala esok 1 perlawanan bagi menentukan kedudukan di carta Liga. Perlawanan malam ini iaitu yang ke 16 pasti penting bagi setiap pasukan untuk mencapai tangga tertinggi dalam liga utama Malaysia. Pasukan Selangor menentang PDRM di Stadium Shah Alam pada jam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Blog ZooL
11 hours and 30 minutes ago.

 

Sebelum Guncang Jakarta, Big Bang Foto Eksis di Belakang Panggung

Menjelang beberapa menit tampil di atas panggung dan mengguncang ICE BSD, Jakarta, Big Bang menyempatkan diri untuk menyapa penggemar mereka di sosial media.Melalui akun Instagramnya, TOP mengunggah foto eksis sesaat sebelum dirinya bersama anggota Big Bang lainnya tampil menyapa VIP Indonesia di atas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog archosiris archosiris via MeleTOP KPop
11 hours and 38 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »