Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

Movie of the year!

What was the best movie that you've seen this year? Review the movie and tag your entry with 'movie' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

Gambar Terbaru Hetty Sarlene Bersama Lelaki Mat Saleh

Dah lama tak dengar cerita mengenai pelakon Hetty Sarlene yang pernah popular menerusi drama-drama tempatan satu ketika dahulu bukan? Terbaru Murai Batu dapat tahu dia kini berada di negara asalnya iaitu di Singapura dan sudah pun mempunyai kekasih. Kekasihnya pula seorang jejaka mat salleh. Amboi bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
5 minutes ago.

 

Kes Cerai Artis Popular Malaysia Disember 2014

Kes Cerai Artis Popular Malaysia Disember 2014 Kes Cerai Artis Popular Malaysia Disember 2014 Kes Cerai Artis Popular Malaysia Disember 2014. Penghujung tahun 2014 iaitu pada bulan Disember ini penuh dengan kisah artis Malaysia turun naik mahkamah bagi menyelesaikan masalah rumahtangga yang dibina. Ada yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
58 minutes ago.

 

Aeril Zafrel, Wawa Zainal Bakal Sanding?

Satu lagi artikel hiburan diinspirasikan dari apa yang terjadi di Instagram selebriti, kita namakan ini Instagram journalism, kalau pun ianya boleh dipanggil sebagai journalism. HAHA! Terbaru, kita ada kisah tentang pasangan selebriti Wawa Zainal Aeril Zafrel.Semalam, Aeril Zafrel ada memuat naik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
1 hour and 35 minutes ago.

 

Mamak ditembak mati polis?

IPOH – Seorang ahli Geng Mamak ditembak mati dalam kejadian berbalas tembak di sebuah rumah di Taman Bunga Raya, Kuala Kangsar dekat sini kelmarin.Dalam serbuan Ops Cantas Khas kira-kira pukul 9.30 malam itu, suspek yang terkepung telah melepaskan tembakan menyebabkan polis terpaksa bertindak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Osman Osman via iniblogke
1 hour and 44 minutes ago.

 

This War of Mine Update 1.2 Adds New Shelter Plus The Ability To Pick Your Starting Survivors

11 bit Studios released update 1.2 for This War of Mine today. The update adds a new shelter that’s in the outskirts of the city... with a cool tree house. You can’t pick this shelter, so it’s a random thing that the game might just drop you in a new game. The second big feature is the simple ...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog frags frags via Malaysian Gamer
1 hour and 59 minutes ago.

 

Jejaka Mat Salleh Kekasih Kavita Sidhu?

Sudah lama rasanya tak mendengar perkembangan berkenaan pelakon filem dan bekas ratu cantik Kavita Sidhu.Tapi baru-baru ini diberi tahu pelakon Waris Jari Hantu itu agak rapat dengan seorang jejaka mat salleh tinggi lampai yang khabarnya memiliki sebuah restoran di ibu negara.Bagaikan pinang dibelah dua,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
2 hours and a minute ago.

 

Tahniah Komik Kampung Boy Raih Anugerah Gaiman Jepun

Tahniah Komik Kampung Boy Raih Anugerah Gaiman Jepun Tahniah Komik Kampung Boy Raih Anugerah Gaiman Jepun Tahniah Komik Kampung Boy Raih Anugerah Gaiman Jepun. Ini adalah suatu berita yang agak menggembirakan hati kita semua sebagai rakyat Malaysia. Komik Kampung Boy terjemahan bahasa Jepun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
2 hours and 2 minutes ago.

 

Thailand Outclass Malaysia in AFF Suzuki Cup

  BANGKOK Dec 18 -  National coach Dollah Salleh promised Malaysia will give a better show against Thailand in the second leg of the AFF Suzuki Cup football final at the National Stadium in Bukit Jalil on Saturday. The Harimau Malaya face an uphill battle after losing 2-0 in the first leg of the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
2 hours and 14 minutes ago.

 

Kaum Bidayuh Sembelih Babi Menang Tuntutan RM2 Juta

KUCHING 18 Dis - Perjuangan masyarakat Bidayuh Sarawak menentang kerajaan bagi membantah empangan Bengoh, Kuching berbaloi setelah mahkamah menetapkan pampasan sebanyak RM2.14 juta dibayar kepada 31 keluarga masyarakat tersebut. Menurut Ketua Kampung, Simo Sekam berkata, masyarakat Bidayuh dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
2 hours and 44 minutes ago.

 

Ayda Jebat Akur Adegan 'Diterkam' Izzue Islam Diubah

Pelakon Ayda Jebat menghormati permintaan aktor Izzue Islam yang tidak mahu melakonkan babak intim dalam drama bersiri terbaharu lakonan mereka berjudul Suami Sebelah Rumah termasuk mengubah adegan diterkam pada malam pertama. Ayda atau nama sebenarnya Nur Suhada Jebat, 22, berkata, keengganan Izzue...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
2 hours and 51 minutes ago.

 

Malaysian DOTA 2 Team Gets In The News For The Wrong Reason - Match Fixing Tears Up Arrow Gaming

Arrow Gaming didn't do too well in the The International 4 DOTA 2 championship in Seattle. After qualifying as winners of the South East Asian bracket, they dropped out in the first stage of the finals. But that’s not the big news. Things were going to explode. It was found that members of the e-sport...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog frags frags via Malaysian Gamer
2 hours and 59 minutes ago.

 

Video: Bumi lebih terang sempena Krismas

Sempena sambutan Krismas lebih kurang seminggu lagi, ramai yang mula menghias rumah dengan lampu yang indah serta menarik. Namun, tahukah anda, keadaan ini dapat dirakamkan dari angkasa?NASA melaporkan menerusi imej satelitnya bahawa beberapa bandar utama menunjukkan pertambahan keamatan cahaya sekitar 20...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog TigaPara TigaPara via tiga para
3 hours and 5 minutes ago.

 

Kenapa Aku Berhibernasi

Selama sebulan setengah aku tak update blog ni, mesti tak ramai tertanya2 mana aku pergi. Sepanjang tempoh masa tuh, sebenar nyer aku busy dengan kerja2 kat office sebab hujung bulan November ari tuh, office aku ada organize conference dan workshop kat Langkawi. Ada 2 event yang akan berlangsung. Double the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aswadz aswadz via So Full of Myself
3 hours and 11 minutes ago.

 

Kisah Lelaki Lembut Dipilih Untuk Komsas Pelajar Tingkatan Satu

PETALING JAYA 18 Dis - Kisah seorang lelaki lembut telah diangkat sebagai naskhah teks pelajar Tingkatan Satu bagi subjek Komponen Sastera (Komsas) bahasa Melayu, tahun depan. Novel Destinasi Impian karya Mohd Ismail Sarbini itu mengisahkan bagaimana Firdaus, pelajar lelaki berperwatakan lembut berdepan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
3 hours and 13 minutes ago.

 

Karya Boy Raih Anugerah Di Jepun

KUALA LUMPUR 18 Dis - Komik 'Kampung Boy' terjemahan bahasa Jepun meraih tempat kedua Anugerah Gaiman Jepun bagi kategori komik luar negara. Menurut satu kenyataan, karya Datuk Mohd Nor Khalid atau lebih dikenali 'Lat' itu mendahului 14 penyertaan komik lain dari beberapa negara seperti United Kingdom,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog RakyatNews RakyatNews via Rakyat News RSS
3 hours and 29 minutes ago.

 

Ayda Jebat terima babak intim bersama Izzue Islam diubah

Pelakon Ayda Jebat menghormati permintaan pelakon dan ahli kumpuan Forteen, Izzue Islam yang tidak mahu melakonkan babak intim dalam drama bersiri terbaru berjudul "Suami Sebelah Rumah", termasuk mengubah adegan diterkam pada malam pertama.Memetik laporan mStar, Ayda atau nama sebenarnya Nur Suhada Jebat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
3 hours and 31 minutes ago.

 

Pengumuman Kadar Dividen dan Bonus 2014 Dan Sejarah Dividen ASB

Berikut adalah sejarah dari 6 tahun yang lalu bagi pemegang Amanah Saham Bumiputera (ASB):2008 - 7.00 + 1.752009 - 7.30 + 1.252010 - 7.50 + 1.252011 - 7.65 + 1.152012 - 7.75 + 1.152013 - 7.70 + 1.00(Dividend) + (Bonus)Perlu juga kita tahu bagaimana sejarah agihan pendapatan ASB sejak tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog feyus feyus via Kesinambungan Zaman
3 hours and 32 minutes ago.

 

5 Wajah Seiras Selebriti Malaysia

Bagaikan tidak percaya, selebriti-selebriti ini mempunyai wajah yang hampir sama. Pasti ada yang keliru yang mana satu artis kesayangan mereka. Ada juga di antara selebriti ini yang sering ditujukan soalan yang sama mengenai wajah mereka yang seiras. Wawa Zainal dan Ayda JebatRamai yang mengatakan bahawa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog shiera shiera via Blog Informasi
3 hours and 34 minutes ago.

 

Punca Izzue Islam Enggan Sentuh Heroin?

Pelakon Izzue Islam, menafikan syarat enggat bersentuhan dengan mana-mana pelakon wanita gandingannya selepas ini yang telah dibuatnya, adalah kerana isterinya seorang yang kuat cemburu.Sebaliknya menurut Izzue, prinsip yang diamalkan itu demi menjaga statusnya sebagai seorang suami, juga bertujuan menjaga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Blog Hiburan
3 hours and 53 minutes ago.

 

Analisis : Punca Kekalahan Malaysia dengan Thailand di Final Piala AFF Suzuki 2014

DOLLAH LAMBAT BERTINDAKMisi gagal. Itu saja yang boleh diperkatakan selepas melihat persembahan pemain Harimau Malaya di Bangkok semalam. Sebelum perlawanan, kita sudah tetapkan misi 1 gol tempat lawan atau pun keputusan seri untuk dibawa ke Kuala Lumpur Sabtu ini. Kini Malaysia perlu berjuang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog qronaldo7 qronaldo7 via Kafe Que vs Mamak Stall
3 hours and 54 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »