Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Tips

Do you have a great tip solve a problem? Share with us your useful tips and tag 'tips' to get featured this week!

Responses:

 

Fresh Pings

PEMADAM JERAWAT PARUT PALING BERKESAN

Produk apa pulak ni. Pemadam jerawat parut jerawat paling berkesan. Produk ni sama ke macam pemadam @ eraser yang selalu kita guna masa sekolah tu? tu dia canggih tumbuh jerawat je tenyeh2 hilang katanya.. Magic sangat kot kalau macam tu.Sekadar hiasanAmboi hang tajuk kalau tak gempak bukan blog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
18 minutes ago.

 

Jenis Laman Web

Jenis Laman Web | Assalamualaikum . Laman web sering digunakan untuk menjalankan pelbagai tujuan tertentu , antaranya membuat perniagaan online . Oleh itu pemilihan laman web yang ingin dibangunkan haruslah bertepatan dengan ciri-ciri yang diperlukan . Jenis LamanWeb Antara 2 jenis laman web adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Parihh Parihh via Blog Parihh
22 minutes ago.

 

Income Blogging Pertama dari Innity

Pucuk dicita, ulam mendatang. Keputusan yang dibuat selepas berfikir lebih dari setahun membuahkan hasil. Alhamdulillah, terima income blogging pertama dari Innity, hasil selepas sebulan meletakkan Iklan Innity di blog Tak banyak, 3 angka je. Ok la kan, lepas la belanja breakfast di ofis.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog eyriqazz eyriqazz via Eyriqazz.com
1 hour and 14 minutes ago.

 

Makan Sedap di Che Mat Delights, Wangsa Maju

Sebelum ni saya ada buat entri mengenai akok dan jala mas di Che Mat Deligts. By the way, Che Mat Delights ni terletak di No.11,Jalan Rampai Maju 1,Sri Rampai Business Park South, Kuala Lumpur. Nak tahu lebih lanjut boleh call 011-1125 0961. Ianya dibuka dari 7 pagi hingga 5 petang.Sebelum saya teruskan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sharinginfoz sharinginfoz via Sharing is Power
1 hour and 22 minutes ago.

 

Lionel Messi's 400th goal boosts Barca title bid in Valencia win

La Liga, Camp Nou - Barcelona 2 (Suarez 1 Messi 90+4) Valencia 0Barcelona's Lionel Messi hit his 400th career goal for the La Liga leaders deep into stoppage time to seal a 2-0 win over Valencia.It took Luis Suarez just 54 seconds to break the deadlock as he completed a great team counter-attack, latching...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
1 hour and 22 minutes ago.

 

Saham IPO Terbaru – Malakoff Corp Berhad

IPO Terbaru Malakoff Corp Berhad telah dibuka untuk langganan awam bermula hari ini 18hb April 2015.Penyenaraian di Papan Utama KLCI. Tarikh Langganan Dibuka : 17hb April 2015 Tarikh Tutup Langganan : 28hb April 2015 Tarikh Undian : 30hb April 2015 Tarikh Saham Diagihkan : 13hb May 2015 Tarikah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dinsblog dinsblog via Dins Blog - Financial Planning - Make Money Online
1 hour and 41 minutes ago.

 

Meninjau Pusat Pemprosesan Maklumat di Makmal CERN

Dari video terbitan Computerphile, kami membawakan kepada anda operasi pemprosesan maklumat di makmal pemecut zarah terbesar di dunia di CERN (The European Organization for Nuclear Research), tempat di mana saintis-saintis seluruh dari dunia menjalankan eksperimen memburu God Particle.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Majalah Sains
2 hours and 5 minutes ago.

 

Drama Isteri Separuh Masa Episod 5

KLik link dibawah untuk membaca Sinopsis drama ini dan menonton online drama Isteri Separuh Masa episod 5..-Sinopsis Isteri Separuh Masa..-Episod 5..-Episod2 Sebelum Ini..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
2 hours and 45 minutes ago.

 

Asas Dan Matlamat Risalah Yang Jelas

Hakikat kejelasan risalah Islam bertitik tolak daripada kejelasan asas dan matlamat yang hendak ditegakkannya. Kejelasan asas risalah Islam bermula dengan penafian segala bentuk dan manifestasi ilah dan sekaligus mengithbatkan uluhiyyah Allah. Penafian segala bentuk dan manifestasi ilah selain Allah bererti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
2 hours and 48 minutes ago.

 

Landasan Perjuangan yang Jelas

Sebaik sahaja Rasulullah s.a.w diperintahkan oleh Allah untuk menyampaikan risalah Islam secara terbuka, baginda melaksanakan tugas tersebut dengan sejelas-jelasnya. Seruan yang dilakukan oleh Rasulullah s.a.w. mempunyai matlamat dan isi kandungan yang jelas. Seruan tersebut bertitik tolak daripada intipati...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
3 hours and 6 minutes ago.

 

Kefahaman yang Baik

Pembentukan para du’at yang dilakukan oleh Rasulullah s.a.w juga bertujuan untuk menanamkan kefahaman yang betul di kalangan para sahabah berkenaan dengan hubungan manusia dengan Allah, hubungan manusia sesama manusia, tujuan hidup di dunia ini serta peranan muslim dalam membentuk sebuah masyarakat yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizonlove hafizonlove via Kertas Paper
3 hours and 24 minutes ago.

 

Tolong Ambil Nyawa Mahendra

MADHYA PRADESH - INDIA. Tidak terdaya lagi melihat anak mereka terseksa, sepasang ibu bapa sanggup jika Tuhan mengambil nyawa anak mereka pada bila-bila masa.Malang seorang anak,kasih  ibuayah bila tidak sanggup melihat lah anaknya hingga rela melihat anaknya mati,Begitulah tragedi yang menimpa anak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
5 hours and 16 minutes ago.

 

Buat Duit Online Mudah dan Pantas Dengan Link Anda

Assamualaikum dan selamat sejahtera,Adakah anda pernah berkongsikan link anda atau melayari link yang akan membayar anda setiap kali anda link yang dilayari? Pasti ini adalah sama seperti shortened links yang telah anda ketahui. Sama seperti services Adsfly, Linkbuck dan yang lain tetapi yang ini memberikan...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ghapour ghapour via Buat Duit Online terkini
7 hours and 51 minutes ago.

 

Keputusan Liga Super 2015 - (18 April 2015)

BERIKUT keputusan perlawanan bola sepak Liga Super, malam ini:Johor DT 3 Kelantan 1Selangor 4 Lions XII 0Sarawak 1 ATM 1Terengganu 1 Felda United 3Sime Darby 1 PDRM 4- Sumber: Bernama

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
8 hours and 16 minutes ago.

 

Malaysia's challenge at China Masters end

A file photo of Hoo and Woon in action. The pair suffered a shock loss to Tang Jinhua dan Zhong Qianxin, 23-21 and 21-9 in 39 minutes.KUALA LUMPUR: Malaysia's challenge at China Masters Badminton Championship in Changzhou, China ended after two representatives lost their semifinal matches today.Top...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
8 hours and 40 minutes ago.

 

Keputusan Liga Super 18 April 2015

Keputusan Liga Super 18 April 2015. Lima perlawanan Liga Super telah berlangsung. Perebutan kedudukan teratas juga semakin sengit melibatkan pasukan seperti Selangor, JDT, Felda United, PDRM dan juga Terengganu. Berikut adalah keputusan penuh perlawanan yang telah berlangsung. Selangor vs Lions XII 4-0...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mysensasi mysensasi via MySensasi
9 hours and 25 minutes ago.

 

Gender segregation at live shows: why only now? - Jennifer Thompson

The second edition of the guideline was released by Jakim last week after being approved by the 107th National Fatwa Committee Conference recently.KUALA LUMPUR: “We have not done it before, so why should we do it now?”Local concert organiser, Jennifer Thompson raised the question as a response to a...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
9 hours and 40 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »