Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

English-medium national schools

There's recent calls to reintroduce English-medium national schools. What's your take on this? Blog about your opinions and tag 'English' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

Tindakan Saman Terhadap WSJ, Tun Mahathir Selepas Siasatan Selesai

Samada cepat atau lambat yang pasti Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak akan mengambil tindakan undang-undang terhadap Wall Street Journal (WSJ) berhubung satu artikel yang mendakwa bahawa RM2.6 bilion telah dipindahkan ke dalam akaun bank peribadinya.Berkata kepada subuah akhbar,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog jeringdaily jeringdaily via Kluang Today - Berita, Info Komuniti Isu Semasa
13 minutes ago.

 

Feri karam di Filipina : Pemilik disabitkan dengan tuduhan membunuh

Mungkin ramai yang telah mendengar kisah mengenai feri penumpang di Filipina yang tenggelam hanya beberapa minit berlepas dari pelabuhan Menurut pihak berkuasa lebih dari 50 orang telah disahkan maut dalam kejadian yang berlaku Khamis lalu.Saksi kejadian mengatakan bahawa bot tersebut terlalu penuh.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Oh Pemandu
41 minutes ago.

 

Keputusan Perlawanan Liga Super 4 Julai 2015

Hari ini berlangsung 6 perlawanan Liga Super membabitkan 12 pasukan bertanding. Perlawanan yang akan menyaksikan perubahan pada kedudukan di carta Liga Super 2015. Kesemua pasukan mempunyai misi masing-masing untuk berada di kedudukan teratas. Pasti juga keputusan malam ini akan memberi tekanan kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Blog ZooL
1 hour and 55 minutes ago.

 

Air Nabeez Kurma Kismis

Info Tentang Air Nabeez Kurma Kismis Air detox menggunakan buah kurma kismis juga dikenali sebagai air nabeez. Ianya sama seperti air detox iaitu air rendaman (infused water) kurma / kismis (raisins). Kurma atau kismis di rendam dalam... read more The post Air Nabeez Kurma Kismis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nazri949494 nazri949494 via Tips Kuruskan Badan
3 hours and 26 minutes ago.

 

Kahwini kanak kanak 6 tahun untuk bercinta dengan isteri orang

RATAN dan budak yang dikahwininya. Kahwini kanak kanak 6 tahun untuk bercinta dengan isteri orang Perkahwinan kanak-kanak masih berleluasa di beberapa bahagian di India. WARNING: Sesiapa yang suka makan ayam mungkin susah nak terima apa yang bakal dibaca ni Namun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog relevan relevan via OHgasak.Com
4 hours and a minute ago.

 

Wanita Bersalin Sendiri Dalam Hutan Berteman Lebah dan Hidupkan Api

Oleh Aimi Nordin. Sumber: unilad.co.ukSeorang wanita Amber Pangborn, sedang dalam perjalanan untuk melawat ibu bapanya apabila dia melalui jalan Hutan Negara Plumas, California. Mengandung 9 bulan ketika itu, mungkin ini adalah jalan keputusan yang paling bijak baginya dan perkara yang tak dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
4 hours and 58 minutes ago.

 

Kini Saya Kembali…

Salam Ramadhan dan selamat bersua kembali setelah berbulan lamanya saya menyepikan diri dan tidak aktif di sini. Ini berikutan ada beberapa agenda yang terpaksa saya hadapi pada dunia realiti, jadi komitmen untuk mengupdate blog

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog MattFitt MattFitt via Matt Fitt
6 hours and 3 minutes ago.

 

Keris Taming Sari

Entri ni sambungan kepada entri sebelum ni. Entri lepas tu aku letak gambar je. Tu pun takde gambar keris Taming Sari sebab tak dibenarkan ambil gambar. Dalam entri ni, aku bajet nak kupaskan sedikit la pasal keris Taming Sari, untuk tambah atau refresh balik memori kita.[Keris Taming Sari]Sebut je pasal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aswadz aswadz via So Full of Myself
7 hours and 2 minutes ago.

 

TPM Mahu Pihak Berkuasa Siasat Akaun Bank Peribadi Milik Najib?

Saya berasa amat bimbang dengan pendedahan terkini Wall Street Journal mengenai beberapa akaun peribadi milik YAB Dato' Seri Mohd Najib Tun Abd. Razak yang didakwa telah menerima sejumlah wang daripada beberapa buah entiti yang dikatakan mempunyai hubungan dengan 1MDB.Tuduhan ini amatlah berat kerana ia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog jeringdaily jeringdaily via Kluang Today - Berita, Info Komuniti Isu Semasa
7 hours and 41 minutes ago.

 

Rozana Guna Wang Awie Beli Barang Mewah

Rozana Guna Wang Awie Beli Barang Mewah Rozana Guna Wang Awie Beli Barang Mewah Rozana Guna Wang Awie Beli Barang Mewah. Ini kisah konflik rumahtangga penyanyi rock terkenal iaitu Awie dan isterinya Rozana Misbun. Isteri penyanyi rock Awie memberitahu Mahkamah Majistret Ampang di sini bahawa dia menggunakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
7 hours and 46 minutes ago.

 

Pesara menangis gagal keluar wang di Greece

Foto menunjukkan Giorgos Chatzifotiadis terduduk sambil menangis di luar sebuah bank di Greece, Jumaat lepas. - Foto AFP.THESSALONIKI - GREECE. Seorang pesara yang terpaksa beratur di tiga buah bank semalam semata-mata untuk mengeluarkan wang simpanannya, bagaimanapun hanya mampu terduduk dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
7 hours and 56 minutes ago.

 

Wall Street Journal VS Datuk Seri Najib Razak

Wall Street Journal VS Datuk Seri Najib Razak Wall Street Journal VS Datuk Seri Najib Razak Wall Street Journal VS Datuk Seri Najib Razak. Ini adalah kisah yang semakin hangat diperkatakan orang di Malaysia. Wall Street Journal (WSJ) mempertahankan laporannya bahawa berjuta-juta dolar AS disalurkan ke dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
8 hours and 5 minutes ago.

 

Berpantang maut sebelum ajal

Keadaan Abu Mansor yang nyaris digilis tayar basMARANG - Berpantang maut sebelum ajal. Itu yang berlaku ke atas seorang penunggang motosikal yang nyaris digilis tayar sebelah kiri sebuah bas dalam kemalangan di Kilometer 12 Jalan Kuala Terengganu ke Kuantan di Rhu Rengeh di sini, kelmarin.Dalam kejadian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
8 hours and 13 minutes ago.

 

Ramadan Seafood Buffet @ Unique Seafood Subang, Citta Mall

Another Ramadan buffet spot in town, if you're in the vicinity of Subang or Citta Mall then do drop by Unique Seafood Subang for some seafood buffet. Assorted seafood are the main highlight of their buffet spread, on top of the usual Malay cuisine, complete with fragrant curry and all.Ramadan Seafood Buffet...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
8 hours and 15 minutes ago.

 

Nora Danish Sedang Pertimbang Untuk Berhijab

Artis sensasi wanita tanah air, Nora Danish dalam satu kenyataan kepada media ketika menghadiri majlis berbuka puasa anjuran Safi Rania Gold telah meluahkan hasratnya untuk berhijab penuh seperti yang dilakukan beberapa artis popular sebelum ini.Namun, Nora belum memutuskan untuk berhijab dalam waktu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog jeringdaily jeringdaily via Kluang Today - Berita, Info Komuniti Isu Semasa
8 hours and 23 minutes ago.

 

Taste New Zealand Food Fair @ Jaya Grocer Empire Shopping Gallery

A couple of weeks back, I had the chance to drop by Jaya Grocer at Empire Shopping Gallery to check out their Taste New Zealand Food Fair. Everything New Zealand, whereNew Zealand Trade Enterprise has partnered with the Jaya Grocer chain of supermarkets for the first time, offering products which are...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
9 hours and 11 minutes ago.

 

(Recipe) Nasi Tomato Dan Ayam Masak Merah Sedap

Resepi Nasi Tomato Bahan-Bahan: -5 cawan beras cuci dan toskan -1/2 cawan susu cair -4 biji tomato cincang -1/2 cawan sos tomato -2 s/b majerin /minyak sapi -5 s/mb minyak -Garam secukup rasa -Air (ikut sukatan beras dalam 5 cawan gak) daun pandan disimpul or daun sup cincang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog FaizFlif FaizFlif via Forsaken Arctron
9 hours and 13 minutes ago.

 

DULU COLGATE SEKARANG DARLIE PULAK BUAT

Dah jadi trend ke hapa.. lepas satu brand buat.. brand lain pun tak mau lepaskan peluang nak buat jugak. Ni copypaste idea ke camna? Takpe la.. selagi tak melanggar hakcipta katanya.. buat la apapun. Orang kata sama tapi tak serupa. Macam kembar tak seiras la kan..Mesti ramai tertanya tanya apa yang colgate...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
9 hours and 36 minutes ago.

 

Kuih Dan Biskut Raya Tradisional Dan Moden Yang Popular

Kuih Dan Biskut Raya Tradisional Dan Moden Yang Popular Bila tiba Hari Raya, pelbagai makanan dan minuman akan disediakan. Tidak salah untuk makan dan minum tapi yang penting kesihatan hendaklah dijaga. Boleh ikuti Tips Dan Panduan Makan Secara Sihat di Hari Raya. Sekarang ini mesti ramai ibu-ibu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fyna85 fyna85 via Blog Fyna | Berinformasi Itu Pasti
10 hours and a minute ago.

 

Ibu Bapa Leka,Bayi Hanyut Tengah Laut

CANAKKALE - TURKI. Seorang bayi berusia 10 bulan berjaya diselamatkan pasukan penyelamat selepas hanyut satu kilometer dari pantai ke tengah laut, lapor portal Metro.co.uk.‎Menurut laporan tersebut, misi menyelamat itu dibuat secara dramatik hanya selepas ibu bapanya kehilangan anak mereka sebaik orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
10 hours and 4 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »