Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

The Festival of Lights!

It's Deepavali this week! How did you celebrate the festival of lights? Tell us about it and tag 'deepavali' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

Indian Food @ Nazma Tandoori, Aberdeen, Scotland

Nazma Tandoori is one of the Indian restaurants in Aberdeen that we used to frequent while we were still dating. During our last vacation in Scotland, we took the kids here for a family meal and to satisfy our craving for British-Indian curries.Having won the British Curry Awards for four consecutive...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via Eat Your Heart Out
1 minute ago.

 

BERITA PALSU : POLIS SABAH SIASAT LAPORAN KES CULIK PALSU !

Polis Sabah menyiasat laporan insiden penculikan palsu yang membabitkan pelajar sekolah di negeri ini seperti yang disebarkan melalui medium sosial termasuk aplikasi WhatsApp.POLIS SABAH SIASAT LAPORAN KES CULIK PALSU !Difahamkan penyebaran khabar angin melalui aplikasi WhatsApp di Keningau itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via djKupang Friends | Saya Anak Sabah
18 minutes ago.

 

Compassionate Benefit PruBSN

Di kampung, jika seseorang itu masuk ahli khairat kematian, jika ahli itu meninggal, keluarganya akan menerima wang sumbangan khairat kematian . Ia diberi untuk meringankan beban waris dalam meneruskan kehidupan seharian. Sejajar dengan apa yang di dalam Islam iaitu kita digalakkan bersedekah kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog pahangstreamyx pahangstreamyx via ArifHafizal (dot) Com
1 hour and 2 minutes ago.

 

Emma belum sedia akhiri zaman bujang

“SECARA jujurnya, buat masa ini saya dan Zizan belum pernah berbincang lebih serius mengenai perkahwinan begitu juga dengan keluarga kami,” jelas pelakon cantik, Emma Maembong mengenai khabar angin yang mengatakan dirinya bakal menamatkan zaman bujang bersama kekasih hatinya, Zizan Razak dalam waktu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
1 hour and 29 minutes ago.

 

Resepi Jeruk Mangga Asam Boi

Jeruk Mangga Asam BoiBahan-bahan Jeruk Mangga Asam Boi: cili kering6 cawan air1 1/2 cawan gula pasir4 ketul gula melaka1 kampit garambuah mangga mudaCara menyediakan Jeruk Mangga Asam Boi:Satukan buah mangga muda yang telah ditoskan dengan air gula dan cili kering kisar tadi...gaul...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog matuse68 matuse68 via ResepiMasakanKini™
2 hours and 4 minutes ago.

 

Doa Akhir Tahun dan Doa Awal Tahun Hijrah 1436H

Doa Akhir TahunDibaca3kalipadaakhir waktu Asaratausebelum masuk waktu Maghrib padaakhir bulan Zulhijjahiaitu pada24 Oktober 2014 (Jumaat).Doa Awal TahunDibaca3 kali selepas maghribpada malam1 Muharramiaitu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maruk maruk via lensapujangga.com
2 hours and 48 minutes ago.

 

Pesta Gol Champions League

Bayern Munich , Chelsea , Shakhtar Donetsk menang besar dengan Liga Juara-Juara Eropah UEFA Champions League mencatatkan rekod 40 gol dalam lapan perlawanan. Bayern mengatasi Roma 7-1, Chelsea yang membelasah Maribor 6-0 dan Shakhtar yang membenam Bate Borisov 7-0.40 gol adalah rekod tertinggi yang dicatat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kizmyself kizmyself via Media Info Semasa Malaysia
2 hours and 54 minutes ago.

 

Suspek serangan seksual kembali ke New Zealand Sabtu untuk hadapi tuduhan

Suspek seks kembali ke Mahkamah di New Zealand pada Sabtu untuk hadapi tuduhan - Gambar failKUALA LUMPUR: Diplomat Malaysia ke New Zealand, Pegawai Waran II, Muhammad Rizalman Ismail yang berdepan tuduhan serangan seksual dan rompakan dilapor akan kembali ke New Zealand pada pagi Sabtu untuk menghadapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
2 hours and 57 minutes ago.

 

Lirik lagu, ost kasih berbisik-menakluk cinta taufik batisah

Lirik Lagu Menakluk Cinta Taufik Batisah  Jom layan lagu menakluk cinta ost cerita kasih berbisik tv3. Cerita nih best, sebab ada terlibat tiga negara. Malaysia, singapura dan indonesia.... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
3 hours and 8 minutes ago.

 

Cubaan larikan diri gagal

Seramai 926 warga asing diperiksa dalam operasi bersepadu ini.BUKIT MERTAJAM - Cubaan warga asing melarikan diri gagal apabila mereka ditahan ketika serbuan besar-besaran dijalankan Jabatan Imigresen Malaysia di sebuah kompleks membeli-belah, dekat sini, kelmarin.Ketua Bahagian Penguatkuasa Imigresen Pulau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
3 hours and 14 minutes ago.

 

연애의 발견 Discovery of Love (Korean Drama)

So theres Eric Moon and then theres Jung Yu Mi. Both are my favorites. How could I not watch Discovery of Love? You tell me. I first saw Erics acting in the ill-fated Spy MyeongWol and then the interesting Zorro-like Chilwu, The Mighty. This guy is hot I tell you. As for Jung Yu Mi,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog CheCheh CheCheh via Che-Cheh
3 hours and 15 minutes ago.

 

PROGRAM SENTUH ANJING Want To Touch A Dog JAHILKAH MEREKA?

Pelbagai reaksi yang kita lihat dari program "I Want To Touch A Dog" Namun bila melihat gambar diatas ini tersentuh juga hati penulis dan menimbulkan seribu bertanyaan dan persoalan. "PARAH" itulah ayat yang mampu disebutkan. Kenapa boleh jadi macam ini? dimana silapnya? dimana kejalilannya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog akuanakpahang akuanakpahang via AKU ANAK PAHANG
3 hours and 22 minutes ago.

 

Malaysia antara destinasi utama ekspatriat untuk berhijrah

Ekspatriat memilih Malaysia sebagai salah satu destinasi utama untuk berhijrah, berada pada kedudukan ke-19 daripada senarai 20 negara, menurut laporan kajian The Expat Explorer 2014. Laporan tersebut mengatakan antara faktor ekspatriat memilih Malaysia adalah kerana kos yang efektif dan menawarkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog menj1980 menj1980 via Dunia Caca Marba » Dunia Caca Marba
3 hours and 28 minutes ago.

 

Ku Hariz Kekasih Jihan Muse?

Menyulam cinta dengan seorang gadis yang mempunyai ramai peminat atau berada dalam kategori popular kadangkala membuatkan hubungan tersebut diuji dengan seribu satu dugaan.Apatah lagi apabila si jejaka turut berada dalam kelompok kerjaya yang sama, barangkali timbul sedikit perasaan cemburu melihat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
3 hours and 36 minutes ago.

 

Sinopsis penuh kasih berbisik tv3

Sebuah drama menarik bertajuk “ Kasih berbisik “ akan menemui penonton pada 1 Oktober ini hanya di TV3 dan Media Corp.Dah mula dah pun. Tiga episod nih ha baru aku nak buat sinopsis. Kui kui. Drama... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
3 hours and 39 minutes ago.

 

Anak kedua Putera William and Puteri Kate lahir April

Pasangan diraja Britain, Putera William dan isterinya, Kate bakal menimang bayi kedua juga keempat dalam pewarisan takhta British pada April tahun depan menurut jurucakap istana, semalam. Kenyataan Istana Kensington mengumumkan, pasangan diraja Cambridge berbesar hati mengumumkan bayi mereka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog menj1980 menj1980 via Dunia Caca Marba » Dunia Caca Marba
3 hours and 45 minutes ago.

 

Pesakit lumpuh dapat berjalan semula selepas pembedahan sel saraf

Pakar-pakar yang terlibat mendapati bahawa sel-sel dari hidung yang ditanam di dalam tulang belakang membolehkan gentian saraf yang rosak bersambung semula - AFP PhotoLONDON: Seorang lelaki yang mengalami masalah lumpuh di bahagian anggota kakinya kembali mampu berjalan semula selepas menerima satu rawatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog floyd floyd via BW NewsWire
3 hours and 50 minutes ago.

 

Anak tidak kenal Wawa Zainal?

Pada pertandingan anjuran bersama anjuran JKKN itu, panel juri terdiri daripada Datuk Ramli MS, Siti Hajar Ismail, Raftah Bachik, Jimmy Ali dan Hazwan Haziq Rosebi.Wawa Zainal dan anak kesayangan.Bergelar seorang ibu, sudah pasti kepentingan anak menjadi keutamaan begitu juga perihalnya dengan pelakon, Wawa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zetchi zetchi via Perihal Negara
4 hours ago.

 

“I Want to Touch a Dog” dapat sambutan besar di kalangan umat Islam

Siti Sakinah takut kepada anjing sepanjang hidupnya. Bukan itu sahaja, dia diberitahu menyentuh anjing tidak dibenarkan dalam Islam. Itulah mentaliti dan pengajaran yang tertanam dalam dirinya oleh keluarga konvensionalnya. Namun pada hari tersebut, Siti Sakinah bersama-sama empat anaknya hadir ke Central...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog menj1980 menj1980 via Dunia Caca Marba » Dunia Caca Marba
4 hours and a minute ago.

 

Review: No Game, No Life (ノーゲーム・ノーライフ)

This blogs annual Anime of the Year audition for the year of 2014 starts today with my review of No Game, No Life, a potential Xeroxed copy of last year audition candidate Mondaiji-tachi ga Isekai kara Kuru Sou Desu yo? (damn you Japan and their long-ass anime titles). With both...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ranpha ranpha via My collection of short anime reviews
4 hours and 2 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »