Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

My travels!

This week, we ask you to share with us your travel stories. Where did you go and what did you do? Tell us about it and tag your entry with 'travel' to get featured!

Responses:

 

Fresh Pings

Solid state drive (SSD) will soon phase out the traditional hard disk drive (HDD)

Flash memory devices that store computer data using NAND memory chips is gradually dominating the data storage medium. We have just seen how soon the USB thumb drives replaced the optical discs (CDR, DVDR, Blueray, ...) to become the major removable storage medium nowadays. I believe we will soon see the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ppfoong ppfoong via The 8th Voyager
8 minutes ago.

 

MURID DARJAH 4 BERSALIN DI BILIK SWASTA

Gambar hiasanJEMPOL - Seorang murid perempuan darjah 4 dilaporkan selamat melahirkan seorang bayi di sebuah klinik swasta di Bahau pagi tadi. Kanak-kanak yang berusia 11 tahun itu sebelum ini mengadu sakit perut lalu dibawa ke klinik tersebut. Setibanya di klinik itu, dia disahkan mengandung dan mengalami...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
50 minutes ago.

 

NGERI, ANAK MERAUNG LIHAT BAPA TERJUN JAMBATAN SELEPAS BUNUH IBU (VIDEO)

SUARA raungan kanak-kanak memanggil bapanya dalam satu rakaman video yang berlegar di media sosial membuatkan ramai yang sebak. Menurut maklumat di Live Leak, lelaki berbaju putih dalam rakaman ini telah membunuh bekas isterinya yang datang ke rumah untuk melihat anak-anak mereka. Dalam keadaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
1 hour and 8 minutes ago.

 

ANGGOTA TRAFIK TERPELANTING DIREMPUH MAT REMPIT

KAJANG: Gara-gara dilanggar oleh seorang mat rempit, seorang anggota polis trafik daripada balai Kajang telah terpelanting semasa mengadakan sekatan jalanraya di sini. Memetik laporan Harian Metro, anggota berkenaan, Mohd Hizzuad Johari, 29, cedera di belakang kepala dan luka di badan akibat rempuhan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
1 hour and 28 minutes ago.

 

PENUNGGU HUTAN KELAPA SAWIT JENGKA

Kembali bersiaran dengan gilang gemilang segmen seram serik lekat lekit.. Haruslah kan blog puaka kena tulis cerita seram. slot segmen seram serik lekat lekit kali ni.. Kisah penunggu Jengka pulak. rilex penduduk Jengka... Jangan panik. Anggaplah sekadar cerita jer...Gambar sekadar hiasanalkisahnya.. sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
1 hour and 30 minutes ago.

 

MH370: Klu Baru Dikutip Kumpulan Penyiasat di Reunion

REUNION: Kumpulan penyiasat yang bertanggungjawab mencari klu yang mungkin berkait dengan pesawat MH370 mula mengutip beberapa barang yang mungkin berkait dengan pesawat yang hilang pada Mac tahun lalun. Kumpulan dari Malaysia dilihat mengambil satu objek yang diliputi plastik putih. Objek yang tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog KENAPAlah KENAPAlah via KENAPAlah
1 hour and 35 minutes ago.

 

Tak Sampai 24 jam, Video Penyamaran Cristiano Ronaldo Cecah 20 Juta Tontonan

Tak Sampai 24 jam, Video Penyamaran Cristiano Ronaldo Cecah 20 Juta Tontonan. Mungkin ramai yang sudah tahu tentang pekena atau prank yang dilakukan bintang Real Madrid, Cristiano Ronaldo, awal tahun ini. Ronaldo, yang biasa disapa CR7, mengenakan pakaian selekeh, lengkap dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog informasi informasi via Informasi Malaysia
1 hour and 46 minutes ago.

 

INI MANUSIA PALING PUK*MAK SEKALI !

KUALA LUMPUR - Seorang warga emas dimarahi oleh seorang kakitangan yang bertugas di kaunter Hospital Kuala Lumpur viral di laman sosial.Difahamkan, seorang lelaki warga emas dimarahi oleh petugas di Kaunter hospital itu hanya kerana tidak mengisi borang yang diberikan dengan lengkap."Pastu cara dia tanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
1 hour and 55 minutes ago.

 

Waspada dengan keadaan jalan raya.

Waspada dengan keadaan jalan raya|Ceritanya macam ni, pagi tadi, waktu aku dalam perjalanan ke tempat kerja, ada satu kemalangan berlaku betul-betul depan aku. Cuaca waktu tu memang gelap, sebabnya waktu tu rasanya dalam jam 0640. Lampu jalan raya waktu tu pulak memang takda, jadinya makin gelap la...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
2 hours and 19 minutes ago.

 

MAJIKAN KENA TAHAN BERSEKEDUDUKAN DENGAN WANITA DALAM EDAH

Seorang lelaki anak lima yang juga majikan ditahan kerana disyaki tinggal bersekedudukan bersama seorang pekerja wanita kedai makannya.Bertindak atas aduan, anggota penguatkuasa Jabatan Agama Islam Kedah (Jaik) menyerbu sebuah kedai makan di Pokok Sena, dekat sini, pada Sabtu lalu.Ketika disoal, lelaki...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via Lantak HANGPA la...
2 hours and 29 minutes ago.

 

KOTA BELUD : Kemaskini Banjir di Kampung Melangkap

05/08/2015 : Berita terbaru yang diterima keadaan banjir di Kampung Melangkap, Kota Belud kini semakin baik berbanding semalam. Sepasukan anggota Polis Diraja Malaysia (PDRM) kini berada di lokasi... More Article Visit http://suarasabah.com now

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Portal Berita Suara Sabah
2 hours and 44 minutes ago.

 

Abdul Rani Kulup Jadi Buruan Peminat

Abdul Rani Kulup Jadi Buruan Peminat. Hampir 1000 laporan polis telah dibuat olehnya berkaitan isu-isu semasa dan sudah pasti kini dia pula menjadi buruan peminat. Terbaru Presiden Pertubuhan Martabat Jalinan Muhibbah Malaysia (MJMM) atau Raja Report Malaysia menjadi tumpuan ketika majlis rumah terbuka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mysensasi mysensasi via MySensasi
2 hours and 48 minutes ago.

 

Live Streaming Kelantan vs Felda United Liga Super 2015

Live Streaming Kelantan vs Felda United Liga Super 2015. Ikuti siaran langsung Liga Malaysia 2015, Felda United vs Kelantan pada 5 Ogos 2015 (Rabu), pukul 8.40 malam di TV1. Perlawanan Felda United vs Kelantan dijangka diadakan jam 8.45 malam 5.8.2015 di Stadium Selayang, Selangor. Siaran Langsung Liga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog informasi informasi via Informasi Malaysia
2 hours and 56 minutes ago.

 

Kenapa Anda Perlu Ada Akaun Perbankan Internet/ Online?

saniyunus.com saniyunus.com - Info Bisnes Online Sebenarnya bila nak buat urusan online ni, ada beberapa tools penting yang anda tidak boleh abaikan iaitu akaun perbankan internet/ online. Bila sudah ada macam-macam yang anda boleh lakukan dengan akaun tersebut antaranya ialah: 1.Membayar bil Astro...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Sunnyxmate Sunnyxmate via saniyunus.com
3 hours and 9 minutes ago.

 

Cerita Di Sebalik Wajah Rosmah Mansor

Rosmah Mansor beri tempoh 72 jam kepada Bank Negara siasat individu yang membocorkan maklumat akaun bank: Read more »

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
3 hours and 38 minutes ago.

 

KISAH SAYU NASI DAN IKAN KERING DARI BEKAS PENGETUA

Gambar Hiasan Zaman semakin berubah, tahun makin bertambah, dari semasa ke semasa kos sara hidup dilihat semakin meningkat. Jika zaman SK dulu awal tahu 90-an nasi lemak ikan bilis dan telur boleh di dapatkan dengan harga 20 sen. Dari hari ke sehari harganya semakin meningkat dan kini paling murah untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aminahsanusi89 aminahsanusi89 via Viva Merah
3 hours and 39 minutes ago.

 

Keputusan Liga Super 5 Ogos 2015

Keputusan Liga Super 5 Ogos 2015. Aksi menuju ke penghujung musim. Pasukan yang mendahului merasai tekanan untuk mengekalkan kedudukan. Pasukan bawahan sedang mencuba mencari kedudukan lebih baik untuk mengelakan tersngkir musim hadapan. Perlawanan dan keputusan Liga Super 2015 semakin menarik untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mysensasi mysensasi via MySensasi
3 hours and 40 minutes ago.

 

INFO SABAH : Jalan Tambunan-Kota Kinabalu

INFO SABAH 05/08/2015 : Hujan lebat yang berterusan sejak malam selasa mengakibatkan laluan di Kilometer 24 Jalan mengalami sedikit masalah akibat tanah yang memenuhi permukaan jalan raya. Sebagai... More Article Visit http://suarasabah.com now

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Portal Berita Suara Sabah
3 hours and 41 minutes ago.

 

Sakinah Sakinah Kongsi Gambar ‘Comolot’ Dengan Suami

Kontroversi dan Sharifah Sakinah sememangnya berpisah tiada. Malah, kritikan yang diterima tidak pernah berkudis di hatinya.Sinonim dengan perangai selamba, Sharifah Sakinah sekali lagi mengejutkan ramai apabila berkongsi gambar bercumbu bersama suami menerusi laman Instagramnya.Seperti biasa, gambar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via My Gosip Hub
3 hours and 42 minutes ago.

 

HANTU PUNYA MENANTU

Seorang remaja perempuan berusia 16 tahun trauma dan ketakutan selepas cuba dicabul seorang ahli keluarga angkat yang turut mengacukan pisau ke lehernya dalam kejadian, minggu lalu.Kejadian berlaku di sebuah kampung di daerah ini jam 12 tengah malam, pada 29 Julai, ketika dia bersama ibu angkat dikenali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog abahhfiy abahhfiy via Lantak HANGPA la...
3 hours and 47 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »