Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

Recent Referrers

 

Topic Of The Week

Coffee and cafes

Stumbled upon a chic cafe? Found a great place for a cuppa? Blog about it and tag 'coffee' to get featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

Awok Tersingkir - Maharaja Lawak Mega 2016

Assalammualaikum..Minggu Kedua Maharaja Lawak Mega 2016 menyaksikan Kumpulan Awok tersingkir selepas 2 minggu berturut-turut berada di kedudukan tiga terbawah. Kumpulan Awok dianggotai oleh Ain, Filzah dan Ayie gagal memikat penonton dan juri dengan lawak yang mereka sampaikan. Walaupun nampak diorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
24 minutes ago.

 

Panduan Realistis untuk Membeli Properti Sewaan Terjangkau

Mungkin sudah jadi pengetahuan umum bahwa jika Anda membeli properti sewaan, itu adalah salah satu cara tercepat dan paling aman dalam membangun kekayaan. Tetapi pengetahuan tentang bagaimana membeli properti adalah tantangan bagi banyak orang. Langkah-langkah dalam membeli properti sewaan tidak jauh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
24 minutes ago.

 

Adira Dan Suami Ke Sabah,Madu Pula Padam Instagram...Kenapa?

Adira Dan Suami Di Majlis Kahwin Stacy,Madu Pula Padam Instagram...Kenapa?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kaksyah kaksyah via Cerita Malay World
45 minutes ago.

 

Diskaun 10 peratus untuk tol terpilih sempena CNY

KUALA LUMPUR: Lebuhraya Syarikat Mengurus Air Banjir dan Terowong Sdn Bhd (SMART) menawarkan diskaun tol 10 peratus kepada pengguna lebuh raya berkenaan sempena sambutan Tahun Baru Cina, pada Isnin dan Selasa depan.SMART dalam kenyataan berkata pengguna akan menikmati kadar tol sebanyak RM2.70 berbanding...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Osman Osman via iniblogke
51 minutes ago.

 

The Fridays - Rest In Peace, Pre - Saturation Deschanel

Ikuti mereka di FacebookdanTwitter.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
1 hour and 10 minutes ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azmiramin azmiramin via Music Speaks Louder Than Words
1 hour and 27 minutes ago.

 

Budaya Kekerasan

Oleh: Agus Prasetyo Kita semua setuju bahwa budaya kekerasan tidak baik.Ledakan bom di hotel JW Marriot dan Ritz Carlton adalah bentuk budaya kekerasan. Oleh karena itu semua orang (kecuali teroris tentunya) mengutuknya. Namun pernahkah kita berpikir bahwa budaya kekerasan telah menyelinap masuk demikian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
1 hour and 31 minutes ago.

 

Cara Berpikir Gajah

Ketika teman saya sedang melewati gajah, ia tiba-tiba berhenti, bingung dengan makhluk-makhluk besar yang diikat oleh tali kecil pada kaki depan mereka. Gajah tidak rantai, juga tidak dikandang. Sudah jelas gajah bisa melepaskan diri kapan saja dari tali yang mengikat gajah tersebut. Teman saya bertanya ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
4 hours and 46 minutes ago.

 

Facebook Review: What Marketers Need to Be Aware of

Facebook services are constantly updating and using this social media site becomes a way of life for most of us. We can instantly communicate with some of our friends even from distant places with the use of this social media platform. We can also have the opportunity to post photos and videos which we...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog perniagaaninternet perniagaaninternet via PerniagaanInternetHQ.com
5 hours and 28 minutes ago.

 

Tutorial : Letak iklan Churpchurp dalam blog

Assalammualaikum ~oke , hari ni Lokman nak ajar CARA meletakkan iklan churpchurp ke dalam blog korang.Mybe ramai yg dah buat account churpchurp tapi masih belum tahu cara nak masukkan dalam blog kan ?oke , hari ni Lokman nak ajar n hopely korang phm :)CARA NAK AMBIL CODE IKLAN CHURCHURP1.Pergi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
5 hours and 31 minutes ago.

 

Apa itu Churpchurp ?

Apakah itu Churpchurp?Ok, setakat yang aku tahu lah, churpchurpni adalah sebuah media pengiklanan yang bergerak atas platform social networking. Hanya dua platform yang digunakan iaitu facebook dan twitter. Senang cerita, churpchurp ni adalah anak syarikat kepada nuffnang. Aku rasa bloggers semua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
6 hours and a minute ago.

 

Virus Zika dalam air liur, air kencing

Zika dikenal pasti dalam air liur dan air kencing dua pesakit dijangkiti virus terbabit, menurut sebuah institut kesihatan terkemuka Brazil hari ini tetapi menambah kajian lanjut diperlukan untuk mengenal pasti jika cecair itu boleh menyebarkan jangkitan.Saintis di Yayasan Oswaldo Cruz, sebuah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
6 hours and 25 minutes ago.

 

Hujan Pertama

Mendung masih terlukis di langit sore. Awan-awan gelap yang menggelantung itu mengingatkan Keisa pada sore kemarin. Keisa yang sedang duduk termenung di balkon rumahnya, hanya bisa menahan kesedihan yang menusuk-nusuk dadanya. Sesekali dia meneteskan air mata kemudian menghapusnya lagi. Sore dan mendung ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
7 hours and 59 minutes ago.

 

Kakakku Tersayang

Pada suatu hari, aku melamun saja di sekolah. Aku ditanya oleh Shasa. “Hey, kok melamun aja sih ada apa? Ayo main!” kata Shasa. “Gak ah aku lagi gak mau main” kataku. “Lho, kenapa?” kata Shasa. “mau tau aja apa mau tau banget?” kataku sambil berlalu. “Lho lho. Kok begitu sih?”...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
8 hours and 32 minutes ago.

 

10 foods that help protect you from breast cancer

Breast cancer is one of the most diagnosed cancer in woman in the world. Author of book Take Breast Cancer off your Menu find the top foods to help you minimise chances of developing the disease. 1. Eat organic. Not only is it vital to get your five-a-day (or more). But make sure the fruit and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Health Blog Centre Info
8 hours and 37 minutes ago.

 

Ciri-ciri pemilihan nama Domain yang baik

Nama domain adalah hartanah Internet. Sama seperti lokasi yang baik adalah penting untuk batu bata dan perniagaan mortar , nama domain yang baik akan menjadi batu penjuru kejayaan laman web anda. Tetapi bagaimana untuk mengenal pasti ia? Di bawah anda akan mendapati 4 ciri-ciri nama domain yang baik.1. Nama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog LokmanAmirul LokmanAmirul via Faits du Monde
8 hours and 42 minutes ago.

 

Tahniah Akim dan Ummu Shaikhah Stacy Anam

Tahniah Akim dan Ummu Shaikhah Stacy Anam Tahniah Akim dan Ummu Shaikhah Stacy Anam Tahniah Akim dan Ummu Shaikhah Stacy Anam Tahniah Akim dan Ummu Shaikhah Stacy Anam. Penyanyi Akim Ahmad selamat bergelar suami kepada Stacy dengan dua kali lafaz dalam satu majlis yang diadakan di Hotel Shangri-La, Kota...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog princeduyong princeduyong via Cikgu Azli
8 hours and 49 minutes ago.

 

Maharaja Lawak Mega 2016 Lawak Lapok

Program realiti yang telah masuk tahun ke 5 kali ini pasti dinantikan oleh peminat2 di luar sana. Bermula dari tahun 2011 sehingga tahun 2016 menampilkan juara yang berbeza setiap tahun. Juara musim pertama milik kumpulan Osbon, 2012 juara pula milik Jozan, 2013 menjadi juara adalah Sephatu dan 2014 juara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
8 hours and 53 minutes ago.

 

Kerusi roda seperti kereta kebal

Sekumpulan jurutera Perancis telah mencipta kerusi roda yang mampu bergerak seakan kereta kebal dan berupaya menaiki tangga dengan menggunakan sistem caterpillar yang diletakkan pada belakang mesin tersebut. Kerusi roda yang dikenali sebagai TopChair-S mampu bergerak pada kelajauan sehingga 10 kilometer...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Oh Pemandu
8 hours and 57 minutes ago.

 

TPPA – what we must know

I think this TPP has become big issue in our country. As non economy people, most of us dont really know about this partnership between among those country that sign the agreement. What is the Trans Pacific Partnership (TPP) agreement? The Trans Pacific Partnership (TPP) agreement is a set of trade...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Only The Best Finance Source
9 hours and 11 minutes ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »