Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 4 of 12002

Tarikh Konvokesyen Universiti Malaysia 2019

Tarikh konvokesyen telah pun diumum kepada bakal alumni bagi universiti dan kolej sendiri. Mungkin masih ada lagi pusat pengajian tinggi yang tidak mengumumkan tarikh konvoksyen atas sebab-sebab tertentu. Jadi kepada anda yang bakal bergraduasi pada tahun 2019 ini, disini admin akan kongsikan tarikh rasmi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via pendidikan4all
1 week and a day ago.

 

August ’19

August has been a wild ones month. When I got my payment, I treated myself two books. And a Stabilo black pen. Its not hurtful to mention about because I think there is long time Im not buy any books for myself. I keep reminding myself how important to read any kind of book yet [] The...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via Mijablur
1 week and a day ago.

 

5 Perkara Terjadi Di Internet Ketika Hari Jadi Anda

Mungkin ada antara kita akan mengalami beberapa perkara yang akan terjadi ketika hari jadi anda di dalam dunia internet. Jika dulu sebelum dunia internet tersebar luar, mungkin ada antara kita kadang lupa akan tarikh hari jadi kenalan hatta hari jadi sendiri pun kerana lupa.Kini untuk ianya berlaku agak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via Aiman Abdullah | Laman Blog Perkongsian
1 week and 2 days ago.

 

641 Produk Jenama Bukan Islam

100 Plus4345 Star7 Rings7778889SpotA.RamliA1AAAAAA Golden TasteAceActiveGuardAdventist BakeryAfdal (Kordial)AfieraAik CheongAir BullAlaisyahAlhamiAliCafeAliteaAman (Beras)Ammeltz Yoko YokoAngelAntabaxApacheApolloAromaAsianMealsAyam A1Ayam BrandAyam PiruAyamaduBPB2Baa..gus (Ibumie)Baker’s...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 week and 2 days ago.

 

Hong Leong Bank Lancar Inisiatif HLB DuitSmart Memperkasakan Rakyat Malaysia

Kajian Hong Leong Bank dan Hong Leong Islamic Bankmengenai tahap celik kewangan di kalangan rakyat Malaysia di seluruh negara menunjukkan lebih banyak usaha bersepadu yang diperlukan untuk membuat pengetahuan kewangan mudah dan mudah serta mudah diakses oleh semua rakyat Malaysia.Hasil kajian yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
1 week and 2 days ago.

 

Tutup Kedai Makan, Buat Bisnes Ternak Kambing Peroleh RM9000 Sebulan

Penternakan kambing adalah perniagaan. Ia merupakan satu bidang usaha yang boleh mendatangkan keuntungan lumayan sekiranya ia dijalankan secara terancang, sistematik dan berterusan. Setiap komponen kambing mempunyai nilai pasaran tersendiri. Seorang penternak kambing boleh menjual kambing sebagai haiwan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Hotel Review | Terrapuri Heritage Village - an architecture of a LOST KINGDOM!

Hotel Review | Terrapuri Heritage Village - an architecture of a LOST KINGDOM! Hati sudah tertawan sejak kali pertama ke sini dahulu sekitar 2015. Melalui pintu gerbang kayu aku berjalan masuk melepasi pepohon kemboja yang ditanam sederet. Wangi bunga kemboja sungguh nyaman dan membangkitkan semangat. Dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 2 days ago.

 

Ketahui 5 Cara Mudah Tarik Idea Menulis Iklan!

Pernah atau tidak? Satu hari anda duduk depan laptop tak tahu buat apa-apa. Mesti ada. Betul tak? Sebab saya pun sama. Jangan risau, itu perkara normal. Jika anda seorang penulis, anda pasti mengalami masalah ini berepisod-episod lamanya. “Kenapa ini semua boleh berlaku walaupun kita sudah biasa...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
1 week and 2 days ago.

 

Togi D’Glutea Prevents “The Three Highs” Blood Lipids, Blood Sugar, and Blood Pressure

Togi D’Glutea Prevents “The Three Highs” Blood Lipids, Blood Sugar, and Blood PressureRecently I went for my health check and found out that my cholesterol level is on the high side. It’s a sign that I have to do something before it gets to the severe level. Glad that I was introduced to this Togi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
1 week and 2 days ago.

 

DALAM UBAT HOSPITAL PUN ADA HYDROQUINONE KENAPA DALAM SKINCARE TAK BOLEH?

DALAM UBAT HOSPITAL PUN ADA HYDROQUINONE KENAPA DALAM SKINCARE TAK BOLEH?? Minggu ni sahaja asyik terbaca viral pasal 1 produk skincare ni.. erkk sebenarnya yang tengah hot sekarang ada 2 local brand produk. Dua dua tu memang dah selamat KKM senaraikan sebagai produk yang mengandungi bahan terlarang iatu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
1 week and 2 days ago.

 

Delicious Bingsu @ Nunkkock Korean Dessert Cafe Ipoh

Nunkkock Korean Dessert Cafe Ipoh has just opened its doors to serve delicious bingsu, a popular Korean shaved ice dessert with a variety of sweet toppings. The post Delicious Bingsu @ Nunkkock... {{ Visit http://www.sinfully-delicious.net to continue reading this sinfully interesting entry! }}

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokyotenshi tokyotenshi via Sinfully Delicious
1 week and 2 days ago.

 

AEON Membawakan Kipas Elektrik Pintar Yamazen Mesra Kanak-Kanak

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Sekarang ni kita dalam musim panas yang mana bukan sahaja panas datang dari cuaca tapi juga daripada pembakaran terbuka yang banyak. Jadi penggunaan peralatan elektrik yang tinggi pada masa ini terutama kipas betul...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
1 week and 2 days ago.

 

434 Produk Jenama Islam di Malaysia

19011Azam2PuteriAbdul SalamAbessAdabiAdelaAdilahAfa TeaAfdal (cendol)Afy HaniffAGD Fresh MeatAgromasAhmadiah CoffeeAida ChocsAikenAin’s TreatAiryssAK KordialAkmalAl AminAl HafeezAl Jannah Mahkota Dewa (MLM)Al-AinAl-IkhsanAl-KhairaAl-SyifaAlfalfaAlhadiAlhikmahAlifAliGuarAlla...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 week and 2 days ago.

 

Make Special Evenings Memorable with Delicious Online Cakes

Make Special Evenings Memorable with Delicious Online CakesLife seems incomplete without love. It’s the love that binds you together with your loved ones even if they are away from you. But, don’t let the long-distance become a hurdle or a wall between you and your loved ones. With more and more online...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
1 week and 2 days ago.

 

Beli Tiket Shopee X SimplySiti Mini Concert 2019 Dengan Diskaun 10% Sekarang

Setelah bekerjasama melebarkan jualan produk SimplySiti melalui platform e-dagang No 1 Shopee, di Malaysia. Kini Dato' Sri Siti Nurhaliza akan mengadakan mini konsert istimewa atas kerjasama tersebut. Tok Ti bakal menyampaikan 10 buah lagu ikonik dengan 2 aktiviti khas bersama penonton bertuah yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
1 week and 2 days ago.

 

Dunkin’ Donuts Malaysia Kini Boleh Dibeli Melalui Shopee Dengan Hanya RM0.99

Rangkaian Dunkin’ Donuts baru-baru ini memperluaskan saluran perdagangannya dengan Shopee, platform membeli-belah dalam talian No.1 di Malaysia. Matlamat kerjasama ini adalah untuk memberi pengalaman membeli yang terbaik kepada pelanggannya.“Perjalanan e-dagang kami bermula pada September tahun lepas,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
1 week and 2 days ago.

 

Cara Buat QR Code Untuk Kad Kahwin

Bagi membuat QR Code untuk kad kahwin tak susah pun. Orang yang tidak pakar dalam bidang IT pun mampu untuk buat apatah lagi designer untuk kad kahwin anda. Dengan cara ini ianya merupakan salah satu alternatif lain kepada anda.Sekarang sudah sampai hujung suku ke 3 dalam setahun, jadi sudah pasti ramai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aimanabdullah aimanabdullah via Aiman Abdullah | Laman Blog Perkongsian
1 week and 2 days ago.

 

Shopee 9.9 Super Instagram Contest Wins RM1000

Game On: Highest Number of Repost Wins RM1,000 Shopee Cash Voucher Shopee 9.9 Super Instagram Contest Starts Now! Lets Be

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ciktom ciktom via Ciktom
1 week and 2 days ago.

 

GAME ON: HIGHEST NUMBER OF REPOST WINS RM1,000 SHOPEE CASH VOUCHER

hai assalammualaikumGame On: Highest Number of Repost Wins RM1,000 Shopee Cash Voucher Shopee 9.9 Super Instagram Contest Starts Now! - Be the lucky winner to win RM1,000 Shopee Cash Voucher when you join the Shopee 9.9 Super Instagram Contest. Just follow @shopee_my on Instagram and repost the Instagram...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 2 days ago.

 

Dari Simpan Kenangan Dalam Phone Baik Cetak Guna Photobook

Siapa sini suka ambil gambar guna smartphone? Tentu dah ada beratus dan beribu-ribu gambar yang dah anda ambil atau tangkap guna smartphone kan? Mana anda simpan? Masih lagi terperok dalam smartphone atau dalam memori kad? Apakata ... dari anda biarkan ia 'mereput' dalam smartphone atau SD card anda, baik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 3 days ago.