Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 3 of 11355

PEMENANG LAZADA BIRTHDAY BLOGGER CONTEST 2017! YESS!

TAHNIAH RAKAN BLOGGER!Ari tumpang gembira kepada semua blogger yang tersenarai sebagai pemenang..nanti korang boleh lah shopping sakan di LAZADAdengan voucher yang korang dah menang..haha!! Ari tak menang pun kali ni. Baru first time join contest2 macam ni. Rasa seronok sangat ada yang sudi support...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog asphorus asphorus via Mimpi Aria
1 day ago.

 

Hotel Equatorial Penang’s Business Appreciation Dinner 2017

Hotel Equatorial Penang recently held its annual Business Appreciation Dinner 2017 at their Grand Ballroom. This years dinner was an avant garde French affair with the theme Le Chapeau Couture. The grand event saw a total of 150 esteemed guests comprising of corporate clients, travel agents and...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lingzie lingzie via Lingzie's Food Fashion
1 day ago.

 

Boleh atau tidak cium anak waktu mereka tidur?

Boleh atau tidak cium anak waktu mereka tidur? | Yang sebenarnya, isu ini dah lama, sengaja aku tulis kerana aku pasti hingga ke hari ini, terdapat segelintir daripada kita takut nak cium anak mereka atas kepercayaan mereka yang tersendiri. Persoalan sekarang, apakah benar tak boleh cium anak waktu mereka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Mr Ejoy
1 day and an hour ago.

 

10 Fenomena Alam Paling Aneh Di Dunia

Dunia ini menyimpan segudang misteri, termasuk beberapa fenomena alam yang cukup aneh. Misalnya, seperti yang sudah cukup dikenal, adalah sungai bawah laut yang terletak di negara Meksiko.Fenomen alam ini tidaklah terjadi karena hal-hal gaib atau supranatural lainnya. Sebab, ternyata seluruh fenomena alam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
1 day and an hour ago.

 

Misteri Taman Hiburan Yang Terkutuk

Di Jepang, tepatnya prefektur Fukushima, ada sebuah taman hiburan, Takakanonuma Greenland yang punya cerita aneh. Seperti dikutip dari apakabardunia.com, semula taman ini dibuka pada tahun 1973 lalu ditutup tiba-tiba dua tahun kemudian. Alasannya karena sepi pengunjung, penjualan tiket merugi. Namun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
1 day and an hour ago.

 

Dahlia shazwan, Pengacara cantik Trivago.

Dahlia shazwan, Pengacara cantik Trivago | Sewaktu pertama kali tengok iklan trivago, perkara pertama yang muncul dalam minda aku adalah, Siapa Pengacara Trivago ni? semuanya kerana, aku terpaku bila melihat pakej yang ada pada pengacara ni. Pada aku, dia ni ada aura dia yang tersendiri. Selain mempunyai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Mr Ejoy
1 day and 2 hours ago.

 

Anak kedua Azharina meninggal dunia

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah ANAK angkat kedua kepada penyanyi Azharina Azhar,32, Rizkie Azharin Azhar Abdullah dilaporkan telah meninggal dunia kira-kira jam 10:30 pagi tadi. Azharina dalam satu kenyataan di Instagramnya memaklumkan, jenazah Rezkie Azharin Azhar akan dimandikan dan dikebumikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
1 day and 2 hours ago.

 

Ayam Ladangku Pilihan Saya

Asyik citer pasal anak, pasal review jer kan. Harini kita citer pasal ayam lah pulak. Asal ada cerita kan. Kisah ayam pon boleh.... ngeeee,,, Korang kalau beli ayam apa kriteria yang korang pilih? Dah semestinya ayam yang segar, yang disembelih dan datang dari pembekal melayu islam kan. Kau tanya pastu kau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog FizaRahman FizaRahman via SuperMOM With SuperKIDS
1 day and 2 hours ago.

 

Maut ditelan ular sawa hidup-hidup

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah Salubiro Seekor ular Sawa dengan panjang kurang tujuh meter telah menelan hidup-hidup seorang lelaki dikenali sebagai Akbar, 25, warga Desa Salubiro, Kecamatan Karossa, Kabupaten Memuju Tengah. Mangsa disahkan meninggal dunia selepas penduduk kampung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
1 day and 3 hours ago.

 

Tak Sabar Pulang Malaysia

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah Kota Kinabalu: “Kami bertiga mahu segera pulang ke Malaysia,” kata Fandy Bakran, 27, seorang daripada tiga tebusan Malaysia yang diselamatkan pasukan keselamatan Filipina semalam. Fandy itu berkata demikian ketika ditemubual wartawan Filipina di Zamboanga,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
1 day and 4 hours ago.

 

SEKARANG DAH BOLEH BELI BARANG BASAH SECARA ONLINE DARI PASAR YANG ANDA SUKA

SEKARANG DAH BOLEH BELI BARANG BASAH SECARA ONLINE DARI PASAR YANG ANDA SUKA. Tak lama lagi aku rasa semua orang bertapa dalam rumah je la.. Memang jadi betul - betul anti sosial.. Sebabnya sekarang nak apa.. semua boleh dapat semudah clik2 guna hujung jari je. Semuanya boleh beli secara online ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
1 day and 4 hours ago.

 

Recipe: Quick Easy 45-minute Bread (No Yeast) + Charcuterie Board

Last week, we received a delivery of delicious cold cuts and cheeses from Bottega Mediterranea. So, we decided to prepare a charcuterie board for lunch. To go with the meats and cheeses, Hubby also made a quick and easy bread, which required no yeast, no rise time, and no kneading! Imagine that, fresh bread...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
1 day and 5 hours ago.

 

New KFC Wrap Hot zesty review

Sumber : KFC MalaysiaNew KFC Wrap Hot zesty review | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan rezeki dan kesihatan untuk terus menulis. Agak perlahan juga aku dalam penulisan blog sejak 2 menjak ni disebabkan beberapa perkara “baru” yang muncul dalam hidup aku. Apa pun,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via Mr Ejoy
1 day and 5 hours ago.

 

“Untuk Anda Yang Belum Bertemu Jodoh..!! Amalkan Doa Ini Untuk Mendapat Jodoh Yang Baik-Baik.

Anda Yang Belum Bertemu Jodoh..!! Amalkan Doa Ini Untuk Mendapat Jodoh Yang Baik-Baik. Doa Mendapat Jodoh Yang Baik Dalam Rumi

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Pisang Panas
1 day and 5 hours ago.

 

5 Nama Sungai Terdalam Di Dunia

Dibawah ini adalah informasi seputar sungai terdalam didunia, seperti dikutip dari didunia.net1. Sungai Mississippi ~ 61 meter (200 kaki) sungai terdalam didunia yang pertama adalah Sungai Mississippi yang kekuatan geologis terbesar di Amerika Utara. Sungai ini berkepanjangan 2.300 mil (3.700 km) dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog semut0812 semut0812 via Semut Merah
1 day and 5 hours ago.

 

Bolehkah Makan Durian Semasa Mengandung? Ini Jawapannya..

Buah durian menjadi buah kegemaran ramai. Tidak hairanlah digelar raja buah kerana peminatnya agak luar biasa. Kenapa kata luar biasa?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Pisang Panas
1 day and 6 hours ago.

 

18 KOLEKSI SURAT PERJANJIAN POPULAR

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..Semenjak ramai yg kena SONTOT dalam pelaburan emas delay, ramai yang berhati-hati dan mengambil langkah berjaga-jaga bila melibatkan urusan jual beli dan pelaburan.Hatta dengan kawan baik sendiri pun nak kena berhati-hati..Sebab kebanyakan yang terjebak dengan Emas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
1 day and 6 hours ago.

 

Tips Hartanah 10 | Jangan Jatuh Cinta Dengan Rumah Pelaburan

Tips Hartanah 9 - Jangan Jatuh Cinta Dengan Rumah Pelaburan | If u buy property(s) for investment jaaaaangannnn la jatuh cinta sampai sayang nak jual. Jangan jadi macam aku.Ada sekali tu aku rasa terbeban nak membayar bank loan. Ye la, sewakan rumah tapi tak untung-defisit. Kawasan tu lambat sangat meletup.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 day and 6 hours ago.

 

Outing - Palm Mall

As Salam and greetings to dear readers. Outing - Palm Mall. Last Saturday outing bersama Adik dan Aryssa sahaja. Mr. A dan Along dengan hal masing-masing.Mula-mula bawa Koko jumpa vet di Klinik Veterinar Chinta Qaseh, Garden Avenue, Seremban 2. Mrs.A tak bawa ke klinik yang biasa tu cos vet sana suggest...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 day and 7 hours ago.

 

SARAPAN PAGI NASI LEMAK

hai assalammualaikumSarapan Pagi Nasi Lemak - Orang cakap mudah sahaja buat nasi lemak ni, cuma cara pembuatan tu kena betul biar sedap. Kalau macam nad, selalu dah makan nasi lemak mak yang sedap tu, jadi kenala ikut resepi mak..hehee. Baru sekarang nak belajar buat nasi lemak. Selama ni kau tidur je masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 day and 7 hours ago.