Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 7 of 11575

Charles Kuonen, Jambatan Gantung Terpanjang Di Dunia

Jambatan gantung Charles Kuonen ini merupakan jambatan gantung paling panjang di dunia ketika ini yang bakal memberikan anda pemandangan banjaran Alps yang indah. Buat pencinta alam semula jadi, anda mungkin perlu masukkan jambatan gantung ini dalam checklist tempat yang perlu anda lawatai. Panjang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
4 days ago.

 

Misteri di Sebalik Laut Mati..Kehancuran Penduduk Sodom dan Amurah

Laut Mati ialah laut yang mempunyai air yang sangat masin, sehingga tiada suatu hidupan yang mampu hidup di laut ini.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Pisang Panas
4 days ago.

 

Kemurkaan Allah Terhadap Kaum ‘Aad

Allah s.w.t. telah merakamkan dalam al-Quran sebuah kisah yang amat mengerikan dan dahsyat pernah berlaku di atas muka bumi ini.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Pisang Panas
4 days and an hour ago.

 

Penubuhan Malaysia 16 September 1963 Tarikh Keramat

Berita Selanjutnya Suara Masyarakat Sabah 16 September 1963 Perdana Menteri Persekutuan Tanah Melayu, Tunku Abdul Rahman Putra dalam satu ucapan beliau di Persidangan Persatuan Wartawan Luar Negeri Asia Tenggara yang diadakan di Hotel Adelphi, Singapura pada 27 Mei 1961, telah menggagaskan tentang perlunya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog djkupang djkupang via Suara Masyarakat Sabah
4 days and an hour ago.

 

PELUANG PERNIAGAAN JANA PENDAPATAN SEPANJANG HAYAT

Peluang perniagaan tanpa modal untuk menjana pendapatan sepanjang hayat dengan menjadi pengedar emas Public Gold melalui promosi kemerdekaan malaysia Peluang terbaik memulakan perniagaan sampingan atau perniagaan sepenuh masa untuk menjana pendapatan pasif seumur hidup dengan menjadi pengedar emas atau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zaidiemas zaidiemas via PELABURAN EMAS PUBLIC GOLD MALAYSIA
4 days and an hour ago.

 

SAYA TERPAKSA MENGEMIS UNTUK MEMBELA DIRI

SAYA TERPAKSA MENGEMIS UNTUK MEMBELA DIRI. Menghadapi saman sivil sekarang saya tahu apa yang paling susah yang kebanyakkan orang biasa tak mampu hadapi iatu masalah kos yang tinggi. Bagi orang macam saya memang anggaran kos yang di beri tu di luar kemampuan la.. Tapi saya sendiri kadang2 tak percaya juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
4 days and 3 hours ago.

 

Siswazah menganggur perkara biasa

Siswazah menganggur perkara biasa Banyak kali dah kita dengar samaada di berita tv atau akhbar tentang beribu-ribu siswazah universiti yang menganggur. The post Siswazah menganggur perkara biasa appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
4 days and 3 hours ago.

 

Gambar Aksi Stunt Legends Movie Animation Park Studios Perak

Sebelum ini, saya ada kongsikan kisah percutian keluarga saya ke Movie Animation Park Studios (MAPS) Perak serta pengalaman haru menginap di salah sebuah hotel bajet berdekatan MAPS. Kali ini, saya nak kongsikan pula salah satu aktiviti atau zone menarik dalam MAPS yang mungkin akan menarik perhatian anda. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
4 days and 3 hours ago.

 

Mengayuh Basikal Berlebihan Boleh Menyebabkan Kegagalan Buah Pinggang

Senaman berbasikal dalam gimnasium merupakan antara yang menjadi pilihan khususnya bagi individu yang sibuk bekerja kerana senaman berbasikal menggerakkan kesemua anggota badan secara serentak itu mempunyai banyak manfaat bagi kesihatan. Gambar hiasan. Begitu pun, menurut kajian yang dijalankan oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
4 days and 4 hours ago.

 

ATIEHILMI.COM FIRST GIVEAWAY UKHWAH KITA KERANA ALLAH

Jom Join Ramai - Ramai..Due Date - 22 Ogos 2017Nak Join Boleh Klik Banner diatas ye..Good Luck untuk semua..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
4 days and 4 hours ago.

 

Epicurean Market 2017 @ Marina Bay Sands, Singapore

Marina Bay Sands Epicurean Market is now into its fifth year and the 2017 edition features three days of culinary festivities to whet your appetite. Today is the last day of the event so its still not too late to make your way to the Sands Expo and Convention Centre now for a delicious...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog vkeong vkeong via Malaysia Food Travel Blog
4 days and 5 hours ago.

 

Sambutan Hari Tangan Kidal Antarabangsa, International Lefthanders Day

Sambutan Hari Tangan Kidal Antarabangsa, International Lefthanders Day disambut pada 13 Ogos setiap tahun bertujuan untuk mempromosikan kesedaran terhadap masalah yang dihadapi oleh pengguna tangan kidal (kiri) di seluruh dunia. Ia disambut setiap tahun bertujuan mendedahkan kesukaran orang tangan kidal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
4 days and 7 hours ago.

 

Anak berbohong? Penakut? Ini 9 sikap anak-anak dan penyebabnya.

Anak berbohong? Penakut? Ini 9 sikap anak-anak dan penyebabnya | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis. Pastinya, mereka yang sudah bergelar ibubapa berhadapan dengan pelbagai kerenah anak-anak yang sedang membesar. Pastinya berlaku juga pertengkaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 days and 8 hours ago.

 

Recipe: Chip Shop Chicken Curry

Hubby once commented that the Japanese chicken curry that we would have in KL is similar to the curry we get from a Chinese takeaway here in the UK. To make it, you can easily get bottled chip shop curry sauce in the supermarkets.Easy and quick, I simple sauteed some onions and chicken breast, added the...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
4 days and 10 hours ago.

 

Peristiwa Penting Hari Ini Dalam Sejarah Dunia (13 Ogos)

Tanggal 13 Ogos merupakan hari ke 225 (hari ke 226 dalam tahun lompat) dalam kalendar Gregory dengan tinggal 140 hari lagi sebelum memasuki tahun selepasnya. Battle of Blenheim Tapestry. Hari ini juga merupakan sambutan Hari Kemerdekaan untuk Republik Afrika Tengah (1960). Peristiwa 1521 - Selepas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
4 days and 10 hours ago.

 

6 Makanan Yang Tiada Tarikh Luput

Boleh dikatakan semua makanan ada tarikh luput. Namun ada juga beberapa makanan yang tiada atau hampir tiada tarikh luput. 5

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Pisang Panas
4 days and 13 hours ago.

 

1 USD to RM

Hari ini, nilai tukaran matawang 1 USD to RM ialah 1 USD = RM4.46 Ianya agak tinggi berbanding setahun lalu yang hanya sekadar RM3.70 untuk 1 USD. Ianya berita yang buruk jika dipandang dari sudut yang negatif, tetapi boleh menjadi berita yang baik jika dipandang dari sudut yang positif. Kita cuba ambil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
4 days and 15 hours ago.

 

Pertama Kali Sambut Birthday Kat Secret's Recipe

Yeay, pertama kali saya sambut ulangtahun kelahiran di Secret's Recipe. Terima kasih pada isteri dan anak-anak yang bawa saya ke restoran ini walaupun secara peribadinya saya bukanlah peminat Secret's Recipe. Saya agak naif bila cakap mengenai restoran makanan segera ni. Secret Recipe bukanlah kegemaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
4 days and 15 hours ago.

 

Buat roti sendiri jual untung lumayan

Suka masak? Jika anda pandai suka masak atau suka buat kuih, kek, roti dan sebagainya kenapa tidak jadikan aktiviti tersebut sebagai sesuatu yang boleh menambahkan pendapatan? Buat bisnes orang kata. Bisnes bakeri atau bisnes kuih-muih atau bisnes kek roti. Bisnes buat kuih ni agak mudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
4 days and 15 hours ago.

 

Tak Boleh Install Itunes Untuk Windows 7 8 Dan 10?

Tak Boleh Install Itunes Untuk Windows 7 8 Dan 10?Cuba Guna Cara Ni.Kalau Anda nak install itunes untuk windows tapi tersangkut sebab-sebab yang boleh buatkan anda garu kepala,boleh cuba cara ni.Mudah ringkas dan senang.Proses Install iTunes Run as AdministratorCuma jalankan saja RUN AS ADMINISTRATOR semasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog syedhussein syedhussein via Perunding Emas
4 days and 15 hours ago.