User Profile: mahamahu

Show pings in: English | Malay | All

 

mahamahu

Your avatar

Real Name: mahamahu

Member Since: 16th October 2013


Blogging about food review and technology update especially gadget.


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 36

Sendiri Masak Terung Panggang Berdaging Dengan Menggunakan Lingham's Sos Cili

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Yer sempena dengan cuti sekolah yang panjang dan juga cuti hujung tahun ada ibubapa ambil kesempatan untuk bercuti dirumah bersama keluarga. Juga ada yang jalan-jalan bawa anak-anak balik kampung atau bergi makan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
1 day and 21 hours ago.

 

Majlis Pelancaran Trailer Filem Makrifat Cinta

Filem pertama Malaysia yang mengadakan majlis pelancaran trailer bersama media dan juga barisan pelakon. Itu yang diungkapkan oleh pengarah muda Syamsul Yusof merupakan salah seorang pelakon utama dalam Filem Makrifat Cinta . Beliau berkata begitu dihadapan hampir 100 orang yang hadir dalam jemputan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
2 days and 5 hours ago.

 

Hadramawt Kitchen Wangsa Maju Roti Lebih Besar Dari Dulang

Salam sejahtera kepad semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Nak ucapkan terima kasih kepada Kak Ana kerana baru-baru ini sudi belanja Maha makan kat Restoran Arab. Dah lama sebenarnya tak makan makanan Timur Tengah ini bila ada peluang keemasan macam ni memang tak lepaskan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 days and 21 hours ago.

 

Nikmati Masakan Tradisional Pahang Dipuncak Paling Dingin Resort World Genting

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Malu sebagai orang Pahang kalau Maha sendiri tak tahu makanan tradisional orang Pahang sendiri. Selalu tahu Masak Tempoyak Ikan Patin jer rupanya ada banyak lebih daripada 50 hidangan semuanya. Kat mana kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
3 days and 21 hours ago.

 

Kurang Pengetahuan Tentang Perbadanan Harta Intelek Malaysia MyIPO Banyak Produk Tiruan

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Ada lagi peniaga yang masih menggunakan nama Shell Out untuk menu mereka dan juga peniagaan untuk makanan laut yang tuang atas meja tu. Tahu ker anda bahawa Shell Out telah diberikan sijil pendaftaran cap dagangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
4 days and 21 hours ago.

 

Syura Gagal Ke Peringkat Akhir Gegar Vaganza Empat

Minggu separuh akhir pada malam tadi menyaksikan bahawa hanya 6 orang finalist yang akan ke peringkat akhir Gegar Vaganza. Peserta yang berjaya ke peringkat akhir adalah Aishah sudah pasti, Hazami, Firman, Tia, Liza Hanim dan Lan Solo. Semua keputusan adalah di tangan 4 orang juri untuk peringkat separuh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
6 days and 3 hours ago.

 

17 Menu Baru Di Hui Lau Shan Masih Mengekalkan Health, Leisure Dan Style

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Masa untuk nikmati minuman yang segar dan sihat pastinya daripada Hui Lau Shan Dessert Healthy. Kali ini mereka memperkenalkan produk minuman baru yang lebih berinspirasi kepada dunia kehidupan yang mementingkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
6 days and 21 hours ago.

 

Semua Pramugari AirAsia Muslim Bakal Berhijab Selepas Pelantikan Neelofa

Tahniah satu lagi pencapaian yang sangat membanggakan buat pelakon dan host televisyen popular negara iaitu Neelofa apabila hari ini beliau secara rasminya dilantik sebagai Pengarah Bebas Bukan Eksekutif AirAsia. Dalam satu kenyataan hari ini, AirAsia berkata pelantikan tersebut telah diluluskan sebulat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
1 week and a day ago.

 

Mengenali Ikan Fjord Trout Dari Norway Dan Perbezaannya Dengan Ikan Salmon Biasa

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Minggu lepas dan minggu ni banyak betul Maha belajar memasak kalau tak pandai lagi tak tahu lah hehehe. Tapi semua ini ilmu memasak cara orang luar makan. Kali ini pula masak ikan dari laut sejuk yang ramai orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
1 week and a day ago.

 

Pattani Daerah Indah Gabungan Tiga Budaya - Thailand FAM Trip Growth Triangle

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Pada yang selalu follow trip Maha semasa berjalan ker Selatan Thailand mesti ternanti-nanti post seterusnya ni. Sorry kesibukan dengan kerja dan juga aktiviti harian maka posting ni tertangguh beberapa bulan. Tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
1 week and 2 days ago.

 

Tak Perlu Ke New Zealand Untuk Nikmati Produk Mereka Pergi Pasaraya AEON Semua Ada

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Kalau korang suka buah Kiwi, sayur Beetroot, coklat Whittakers, produk tenusu seperti Anmum, Fernleaf, Anlene dan banyak lagi tak perlu terbang jauh ke New Zealand. Sekarang dah boleh dapat di semua 7 cawangan AEON...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
1 week and 3 days ago.

 

Akim The Majistret Bawa Diri Ke Singapura Setelah Gagal Ke AJL

Bila sebut jer nama Akim The Majistret ramai akan terbayang kehebatan lagu Mewangi kemudian lagu Potret yang telah menjadi juara AJL 30 dan banyak lagi karya hebat kumpulan rock anak muda ini. Tapi baru-baru ini kumpulan ini tidak berjaya mempertahankan keduduk mereka untuk berada dalam AJL 32 apabila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
1 week and 4 days ago.

 

Belajar Memasak Menggunakan Produk Pacific West Dalam Cook Show with Celebrity Chefs

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Sekarang ni nak belajar memasak ni macam-macam cara selain daripada online kena juga datang program memasak macam ni. Sebab ada ilmu baru yang akan korang boleh dapat macam yang Maha pergi baru-baru ini di Cook...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
1 week and 4 days ago.

 

Minggu Suku Akhir Gegar Vaganza Aqasha Tersingkir Aishah Paling Menyerlah

Minggu ini adalah minggu ke 6 dan merupakan minggu suka akhir untuk program yang paling ramai peminat di Malaysia iaitu Gegar Vaganza. Minggu ini menyaksikan 8 peserta yang tinggal menyanyikan lagu dengan teman "Jangan Kata Tak Tahu" iaitu lagu-lagu popular zaman sekarang dan 90an.Aqasha adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
1 week and 5 days ago.

 

Texas Chicken Memperkenalkan Tex Café Yang Pertama Di Dunia Di Cawangan Terbaru KLCC

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Sapa pernah dengar nama Tex Café? Rupanya ini adalah kafe pertama dibuka di Malaysia oleh Texas Chicken. Satunya konsep kafe grab and go yang menyediakan pelbagai minuman panas dan sejuk serta pencuci...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
1 week and 5 days ago.

 

Disember Rockin' Feast Bersama Aloft Kuala Lumpur Sentral

Salam sejahtera kepada semua pembaca blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Dah masuk bulan Disember pun kita dah nak habis 2017 ni macam-macam aktiviti dan perkara dah kita lakukan. Macam biasalah bila tiba bulan 12 ini kita di Malaysia meraikan kemeriahan sebulan sempena dengan perayaan cuti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 weeks and a day ago.

 

Beli Durian Musang King Semurah RM35 Sekilo Dengan Applikasi Maybank2U

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Bawa terbang buah Durian Musang King ni sampai ke China boleh cecah harga RM1000 sekilo. Memang tahap dewa sambutan harga raja buah ni yang menjadi kegilaan ramai. Kita kat Malaysia sendiri pun kadang-kadang nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 weeks and 2 days ago.

 

Hadiah Sempurna Dari Canon Untuk Cuti Tahun Baru

Ia adalah masa yang indah tahun ini, dan sama ada terdapat jurugambar dalam hidup anda, atau anda membeli-belah untuk diri sendiri, dunia fotografi dimanjakan dengan pilihan yang luar biasa. Di Canon, mereka membantu para pelanggan merakam detik-detik indah yang penting dan memelihara kenangan dengan orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
2 weeks and 3 days ago.

 

Pfoduk Kesihatan Dan Kesejahteraan Satu Keluarga Sempena Tahun Baru Bersama Philips

Untuk Wanita BergayaPhilips StyleCare Prestige Auto CurlerBHB876 (RRP RM629)Setiap orang layak kelihatan dan berasa hebat terutama pada musim keceriaan ini tanpa berdepan risiko rambut hangus yang ramai geruni akibat penggunaan alatan penggaya-rambut di rumah. Sama ada untuk diri sendiri atau yang tersayang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
2 weeks and 3 days ago.

 

Nak Elak Ditipu Mencari Kereta Sewa Murah Gunakan Rideasy.my

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Nak cerita sikit pasal pengalaman kereta sewa ni Maha pernah hadapi pengalaman buruk. Masa tu pergi bercuti ke negeri Timur semenanjung Malaysia. Kisah lama tahun 2012 masa tu tak ada kemudahan laman web kereta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 weeks and 3 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »