User Profile: mahamahu

Show pings in: English | Malay | All

 

mahamahu

Your avatar

Real Name: mahamahu

Member Since: 16th October 2013


Blogging about food review and technology update especially gadget.


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 29

Masak Ikan Patin Tempoyak Dari Malaysia

Heboh pula kes baru-baru ni tentang merebut satu hidangan yang cukup popular kat negeri Pahang iaitu Patin Masak Tempoyak. Katanya kali ni bahawa masakan tersebut adalah berasal dariapda Jambi Sumatera dan bukan dari Pahang Malaysia.Ini semua kerana seorang artis Indonesia Laudya Cynthia Bella memuat naik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Merapu Merepek Meraban
1 day and 12 hours ago.

 

Semarakan Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 Dengan Belian Murah Merchandise Di Lazada

Sudah tiba masa untuk kita sokong wira negara di Sukan SEA bukan sahaja dalam gelanggang tapi juga dengan pembelian produk-produk sukan sea. Sekarang ni dah boleh dapat secara dalam talian semua produk untuk semarak Kuala Lumpur 2017 dengan diskaun 80% hanya di Lazada.com.my.Beli lah sekarang di Lazada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
2 days and an hour ago.

 

HK Express Melaksanakan Perisian Coruson dari Syarikat Ideagen

Syarikat tambang rendah Hong Kong, HK Express, berinteraksi dengan Ideagen untuk meningkatkan keselamatan, keselamatan dan pengurusan kualiti, menjadi syarikat penerbangan pertama di Asia Utara untuk mengadopsi Ideagen Coruson - penyelesaian perisian cloud terkemuka industri.Sejak penukarannya menjadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
2 days and 10 hours ago.

 

Restoran Deen Nasi Kandar Jelutong Juga Terkenal Di Pulau Pinang

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Selalu kalau Penang memang orang akan cari Nasi Kandar lah dan yang popular mestilah Nasi Kandar Beratur, Nasi Kandar Line Clear dan ada beberapa lagi. Tapi tu dah biasa boring betul tak.Apa kata korang cuba...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
2 days and 16 hours ago.

 

ShopBack Memanjangkan Hari Cashback 9.9 Tawaran Komprehensif E-Dagang di Malaysia

ShopBack Malaysia, peneraju platform pulangan tunai (Cashback) e-dagang hari ini mengumumkan sambutan kali ketiga Hari Cashback 9.9 akan diadakan dari 21 Ogos hingga 9 September, dipanjangkan dari satu minggu kepada tiga minggu melihatkan kepada perkembangan terbaru trend servis dalam talian dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
3 days and 2 hours ago.

 

Kelainan Hidangan Makanan Laut Didalam Periuk Kukus Di Kungfu Steam Seafood Puchong

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Apa yang korang fikir bila sebuat pasal seafood ni mesti ingat ia steamboat betul tak. Tapi mungkin ini akan mengubah pandangan korang tentang makanan laut dan steamboat.Satu restoran steam yang ini menyajikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
3 days and 16 hours ago.

 

Singapura Curi Makanan Malaysia Burger Nasi Lemak Merepek

Kecoh pula dengan isu Burger Nasi Lemak yang dengar cerita telah di buat di negara jiran Singapura. Rangkaian makanan ringan McDonald Singapura baru-baru ini telah memperkenalkan menu baru untuk rakyat mereka iaitu Burger Nasi Lemak.Tapi yang pelik dan tidak wajar adalah burger itu tidak seperti mana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Merapu Merepek Meraban
4 days and 8 hours ago.

 

Nasi Lemak Hello Kitty Cekik Darah Tak Berbaloi

Tiba-tiba pula tular Nasi Lemak Hello Kitty yang mencuri perhatian.Unik dan comel! Bukan hanya peniaganya menjual hidangan itu menggunakan sebuah kereta kelisa merah jambu yang diubah suai mengikut karakter Hello Kitty bahkan warna nasi lemak itu juga ditukar menjadi merah jambu.Harga untuk sebungkus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Merapu Merepek Meraban
4 days and 8 hours ago.

 

Masih Ada Yang Tegar Beli Pinggan Mangkuk Viral Lagi

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Maha tergerak hati nak tulis pasal pinggan mangkuk viral ini sebab masih ramai lagi yang tak tahu tentang pinggan ini. Masih ramai lagi yang gila untuk beli pinggan yang harga boleh jadi serendah RM2 - RM5...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
4 days and 16 hours ago.

 

Lokasi Baru Asam Laksa Terbaik Penang Ditemui Laksalicious

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Bercakap tentang Asam Laksa dan Pulau Pinang memang tak boleh dipisahkan. Kalau ke Penang ada satu kedai laksa yang terbaik korang kena cuba. Maha hari tu dah pergi makan Asam Laksa nya memang tak rugi.Nama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
1 week and 2 days ago.

 

Grand Finale AirAsia Runway Ready Designer Search 2017 Akan Berlangsung

Penganjuran untuk tahun ketiga berturut-turut AirAsia komited untuk melahirkan pereka muda yang kreatif dalam bidang fesyen designer ini. Kali ini tiba masa untuk pusingan akhir dan ketahui siapa yang akan dinobatkan sebagai Pemenang Utama AirAsia Runway Ready Designer Search 2017 (AARRDS)!Akhir Grand...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
1 week and 3 days ago.

 

Membawa Kelainan Dengan Resipi Sriracha Cheesy Smoked Chicken

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Yer hari ni satu lagi resipi ringkas dan pastinya sedap untuk dikongsi kepada semua. Resipi nama pelik tapi sebenarnya macam buat burger jer hehehe. Sriracha Cheesy Smoked Chicken buat menu harian anda lain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
1 week and 3 days ago.

 

Lelaki Sado Ini Adalah Perempuan Dunia Makin Terbalik

Tanda-tanda akhir zaman makin ketara sekarang kita dapat lihat. Ini semakin menjadi-jadi dan tidak dapat dinafikan lagi. Adakah kita sedia untuk dunia akhir zaman ini.Kita ketahui sebelum ini tentang Nursajat yang ramai orang tahu dia seorang lelaki tetapi menafikan dan menyatakan bahawa beliau kunsa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Merapu Merepek Meraban
1 week and 4 days ago.

 

Carousell Adalah Platform Mencari Pemilik

Apabila Karnival Beli-Belah Mega 1Malaysia yang sedang berlangsung, pasti terdapat beberapa kerosakan yang dilakukan ke akaun bank anda. Berita baiknya ialah, anda boleh melepaskan keraguan anda dan berbelanja tanpa rasa bersalah. Carousell ada di sini untuk membantu anda mencari pemilik baru untuk membeli...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
1 week and 5 days ago.

 

Wonderfood Muzium Makanan Unik Yang Wajib Dikunjungi Di Penang

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Menjejaki muzium makan pertama di Malaysia yang mempamerkan warisan makanan Malaysia. Termasuk kepelbagaian masakan dan makanan tempatan yang menjadi kebanggaan kita.Kali ni Maha nak bawa korang ker Pulau Pinang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
1 week and 5 days ago.

 

Yuna Sah Sudah Bertunang Dengan Adam

Akhirnya spekulasi mengenai pertunangan Yuna dengan Adam Sinclair yang juga adik kepada pelakon Ashraf Sinclair terjawab apabila penyanyi itu mengesahkan mengenai perkara itu pada Sabtu lalu.Yuna atau Yunalis Datuk Mat Zara'ai, 31, menerusi kenyataan akhbar memberitahu pertunangannya dengan Adam berlangsung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
1 week and 6 days ago.

 

Jom Kita Mengundi Rekaan Happiness Trak Simen Lafarge Kegemaran Anda Sekarang

Rakyat Malaysia kini boleh turut serta dalam memilih pemenang Pertandingan Rekaan Trak #happinessinthecity Lafarge Malaysia dengan mengundi rekaan pilihan mereka dari kalangan 14 rekaan yang disenarai pendek. Terbuka kepada pelajar daripada semua kolej dan universiti tempatan, pertandingan rekaan pertama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
2 weeks and 2 days ago.

 

Kenapa Bayar Lebih Sewa Kereta Dengan Harga Murah Di Adikfira

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Sapa plan nak jalan sewa kereta besar yang boleh muat 10-12 orang sekali? Mana tahu nak balik kampung bawa sedara-mara atau rombongan dengan kawan-kawan ker. Kini korang boleh sewa kereta mewah dan condition yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
2 weeks and 2 days ago.

 

PERINGKAT AKHIR ENERGIZER SHOP IN THE DARK 2017

Sepuluh finalis kempen Energizer ‘Shop In The Dark’ 2017 membuktikan mereka adalah yang terbaik bila dicabar membeli-belah dalam gelap dan telah memenangi bonus beli-belah selama lapan minit bernilai RM3,500 sewaktu finale akhir di MYDIN USJ, Subang, hari ini.Susulan maklum balas memberangsangkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
2 weeks and 3 days ago.

 

Kafe Dalam Showroom Konsep Baru JOY Design Studio Cawangan Johor Baharu

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Korang pernah ker pergi showroom yang nyaman dan mewah dan dalamnya ada exclusive kafe kepada penggemar kopi. Yer lah kalau window shopping suami isteri senang sikit isteri sibuk pilih perabot suami layan kopi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Blog Bicara Makan
2 weeks and 3 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »