Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 6 of 11747

Stiq Rahsia Masakan Beef, Lamb Dan Chicken Istimewa Di Wangsa Maju

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Kalau kat KL ni nak makan steak memang banyak tempat nak yang mahal yang murah dan juga yang tepi jalan. Tapi ada ker yang kualiti masakan seperti hotel 5 bintang tapi harga pada level street food.Ada sebab Maha...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
4 days and 18 hours ago.

 

Niat Dan Cara Solat Sunat Kusuf : Gerhana Bulan

Gerhana matahari dan gerhana bulan dari segi bahasa adalah tertutup cahayanya sama ada sebahagian atau keseluruhannya. Kedua-dua perkataan boleh digunakan untuk maksud dua jenis gerhana tersebut. Solat gerhana matahari dan bulan tergolong dalam jenis solat yang disyariatkan kerana bersebab. Dalam solat ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nursyarifah Nursyarifah via wannursyarifah
4 days and 20 hours ago.

 

7 contoh copywriting headline memukau

Headline atau Tajuk adalah faktor terpenting dalam sesebuah Copywriting atau Ayat Jualan. Kerana, 80% kejayaan pelanggan membeli produk anda adalah disebabkan tajuk. Kenapa tajuk memainkan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Salam Blogger
4 days and 21 hours ago.

 

Keutamaan dan Kelebihan Membaca al Quran

Keutamaan juga kelebihan membaca al-Quran sangat banyak.Sejak dizaman Rasulullah s.a.w lagi,baginda s.a.w menerangkan secara hikmah akan keutamaan mereka yang memelihara hafalan al-Quran,selain membaca al-Quran.Antara keutamaan dan kelebihan bagi membaca al-Quran adalah seperti berikut;“Perumpamaan orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nursyarifah Nursyarifah via wannursyarifah
4 days and 23 hours ago.

 

7 Gambar Liza Soberano, Wanita Tercantik 2017

Gambar Liza Soberano, wanita wajah tercantik dunia 2017. Pelakon drama Filipina Kapamilya, Liza Soberano telah menduduki tempat teratas dalam senarai wanita dengan wajah tercantik untuk tahun 2017. Sekaligus, ini menjadikan wanita ini sebagai salah seorang wanita paling cantik di dunia. Menerusi wordless...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
5 days ago.

 

Penggelek Habuk IKEA

Nak tahu cara mudah dan seronok untuk buang habuk, termasuklah bulu haiwan peliharaan dan bulu halus daripada pakaian, permaidani, tempat duduk kereta dan juga perabot? Aha .. saya gunakan penggelek habuk daripada IKEA. Murah je, harga tak cecah RM5 pun seunit. Penggelek habuk ni isteri saya beli semasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
5 days and an hour ago.

 

Episod 8 Hingga 11 Kekasih Paksa Rela

Sinopsis Drama Kekasih Paksa Rela Episod 8 Hingga Episod 11Agak terlewat sikit untuk post entry mengenai episod terlatest Drama popular Slot Akasia iaitu Kekasih Paksa Rela ini sebab internet problem pula masa hujung minggu hari itu.Drama Kekasih Paksa Rela minggu inidah masuk episod ke 12,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via DaRi HaTi Miss MuLaN
5 days and an hour ago.

 

Mai Bar-Becue @ Aloft Kuala Lumpur Sentral

Our recent trip to Aloft Kuala Lumpur Sentral coincided with a cold spell across Malaysia. Usually our Saturday afternoon during staycations would be spent poolside, however rain and 22 degree temperatures kept us out of the pool. Nevertheless we still managed to have fun poolside courtesy of Mai Bar which...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
5 days and 8 hours ago.

 

STOK ROTI SEMASA MENGANDUNG

hai assalammualaikumStok Roti Semasa Mengandung - Kalau mengandung je, mesti kena ada stok makanan lebih untuk kudapan sama ada untuk sarapan, lepas makann, makan petang atau tengah malam. Biasalah ibu mengandung cepat betul laparnya atau tekak ni macam tak sedap kalau takda benda nak disuap..hahaa. Kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 days and 8 hours ago.

 

Teater Latana The Bobohizan Di ASWARA

Assalamualaikum dan slaam sejahtera buat semua para pembaca yang saya kasihi sekalian, semoga anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera The post Teater Latana The Bobohizan Di ASWARA appeared first on AMIRNAWAWI.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amirnawawi amirnawawi via AMIRNAWAWI
5 days and 9 hours ago.

 

20K Pinwheels @ Iringan Bayu Playground of The Wind So Insta-Worthy

I still remember when I was a little girl my dad bought a pinwheel for me during at a funfair. I was running and jumping around while holding my pinwheel feeling so proud of it. That was one of my happiest moment. How about you? Do you have any fond memories with pinwheel? Now I am looking forward to...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
5 days and 9 hours ago.

 

PRIMA MARKETING TRAVELER'S JOURNAL - SOPHIE UNBOXING REVIEW

hola everybody!i'm so so excited nak update blog kali ini sebab inilah entri pertama hanah untuk tahun 2018! wohoo!rasanya tak terlalu lewat (kot) untuk hanah ucapkan selamat tahun baru buat pembaca blog hanah ini. tahun baru , semangat baru! chaiyok semua! .bagi seorang planner addict, tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hahana4 hahana4 via FROM HANAH WITH ❤️
5 days and 10 hours ago.

 

Tumit Kaki Retak? Akibat Terlalu Ingka Semasa di Janda Baik

Alhamdulillah, tumit kaki saya yang tercedera semasa berkampung di sebuah banglo Janda Baik, didapati dan sah tidak retak. Jika anda ada follow status Facebook personal saya, tentu dah maklum yang saya telah tercedera pada tumit kaki saya, sehingga menyukarkan saya untuk berdiri dan berjalan. Allahu Akbar,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN - Best Personal Blog Site
5 days and 11 hours ago.

 

‘OK K.O.! Let’s Be Heroes’ Newest Show On Cartoon Network

K.O. may one day be the greatest hero but for now, he’s the greatest fanboy. Created by Ian Jones-Quartey, OK K.O.! Let’s Be Heroes! is the latest Cartoon Network original series to launch in Malaysia.Premiering this Saturday, 20 January at 11.00 am on Cartoon Network (Astro Ch 616), the show follows...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog juelizajamani juelizajamani via MamaJue Story
5 days and 11 hours ago.

 

How to Get Money from Stuff You No Longer Want

Take a look around your house. Chances are there are plenty of things that are just sitting there taking up space and collecting dust. If so, maybe it’s time to start thinking about doing a purge. They say that the less “stuff” you have, the happier you will be. Why? Because too many things create...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
5 days and 12 hours ago.

 

Sinopsis Filem Busker

Sinopsis Filem Busker Lakonan Hafeez Mikail Daiyan TrishaFilem Busker adalah filem pembuka tirai untuk tahun 2018 ini, ianya sudahditayangkan di pawagam bermula 11 Januari 2018 yang lalu. Antara Pelakon - Pelakon Filem Busker ini adalahHafeez Mikail, Daiyan Trisha, Anas Ridzuan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
5 days and 12 hours ago.

 

Makan malam di Medan Ikan Bakar, Simpang Empat Hutan Melintang Perak

Medan Ikan Bakar di Simpang Empat Hutan Melintang, Perak salah satu tempat makan malam yang korang kena datang dan makan..sangat sedap! Aku dah banyak kali datang cuma kali ni berkesempatan untuk nak selitkan dalam blog aku ni.....Medan selera ni berdekatan dengan simpang empat traffic light jalan besar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
5 days and 13 hours ago.

 

Fellowes Paper Shredder – Affordable Micro Cut Shredder With Silent Shredding Operation

Fellowes Paper Shredder – Affordable Micro Cut Shredder With Silent Shredding Operation One of the best thing about paper shredder is the protections it provides by cutting unwanted documents into tiny pieces of paper. While the main reason of having a paper shredding is to protect your confidential...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikguafri cikguafri via Paper Shredder HQ
5 days and 13 hours ago.

 

Crab Factory 4th Anniversary Promo – RM24 for XL Crab

Seafood lovers, take note! In conjunction with Crab Factorys 4th year anniversary, you will get to add XL crabs to their Crab Lover value meals at a discounted price of RM24 each. Usually, these XL sized crabs (~500g) cost around twice at the normal seafood restaurants, so its a good deal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog vkeong vkeong via Malaysia Food Travel Blog
5 days and 14 hours ago.

 

Bukan kedekut ilmu..

Bukan kedekut ilmu..| Assalamualaikum dan selamat pagi. Lama juga menyepikan diri. Bukan sebab tak mahu menulis, tetapi sibuk dengan urusan lain. Dan alhamdulilah, urusan lain tu dah selamat semuanya. Alhamdulilah. Kalau nak di ikutkan, banyak benda yang nak tulis. Cerita pasal Datuk farid kamil, cerita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 days and 14 hours ago.