Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 9 of 11771

Tilapia Dalam Kolam Simen? Biar Betul!

TERNAKAN IKAN DALAM KOLAM KONKRIT merupakan satu teknologi yang mudah untuk di kawal kerana cara pengurusan lebih mudah dilakukan berbanding dengan kolam tanah tradisional. Apa yang penting adalah sumber air bersih [] The post Tilapia Dalam Kolam Simen? Biar Betul! appeared first on The Ace Network.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via The Ace Network
1 week and 5 days ago.

 

Bajet 2019: Apa patut yang korang patut tahu pasal hartanah

Harga rumah kurang sebanyak 10%? 1. SST – Kerajaan telah mengumumkan pengecualian SST ke atas perkhidmatan pembinaan dan bahan binaan. Sebagai balasan, persatuan Pemaju Hartanah dan Perumahan Malaysia (REDHA) telah [] The post Bajet 2019: Apa patut yang korang patut tahu pasal hartanah appeared...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via The Ace Network
1 week and 5 days ago.

 

Bajet 2019: Apa patut yang korang patut tahu pasal hartanah

Harga rumah kurang sebanyak 10%? 1. SST – Kerajaan telah mengumumkan pengecualian SST ke atas perkhidmatan pembinaan dan bahan binaan. Sebagai balasan, persatuan Pemaju Hartanah dan Perumahan Malaysia (REDHA) telah [] The post Bajet 2019: Apa patut yang korang patut tahu pasal hartanah appeared...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog idzaney idzaney via The Ace Network
1 week and 5 days ago.

 

Cara Buat Cruncheese Sendiri Guna Kulit Popia

Ada sesiapa yang nak belajar cara nak buat keropok Cruncheese sendiri yang sedap dan membikin mulut tak berhenti mengunyah? Hehe .. dalam post kali ini, saya nak kongsikan cara nak buat atau resepi sempoi membuat Cruncheese yang sedap dan rangup menggunakan kulit popia. Tak susah pun. Memang mudah nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 5 days ago.

 

TIGA TAHUN, FARIZA DAH MULA PETAH BERKATA-KATA

hai assalammualaikumFariza Dah Mula Petah Bercakap - Fariza dah masuk usia tiga tahun, mula la mulut dia macam mak nenek. Bercakap tak henti, makin petah bercerita dan bercakap. Tapi nad suka, sebab nad suka dengar dia bercerita, dengar dia cakap, nad pun layankan je. Dia dah kenal huruf, dah kenal warna,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 5 days ago.

 

MAHA 2018 : Enjoying Myself At MADA Kampung Pulau Pisang

Its 2018, and two years has passed since the last time I visited MAHA (Malaysia Agriculture, Horticulture Agrotourism Show), The post MAHA 2018 : Enjoying Myself At MADA Kampung Pulau Pisang appeared first on ENVEEUS.COM.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bella Bella via ENVEEUS.COM
1 week and 5 days ago.

 

Do You Need a Merchant Account?

You may be an owner of a small online business. You dream that your business will become big someday. Right now, you need to focus on the small things. With your hard work and perseverance, you always have the chance to make your dream come true. If you would like to get online payments from your customers,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tekkaus tekkaus via Tekkaus
1 week and 5 days ago.

 

Program Taklimat Percuma Usahawan Bijak Ebay Untuk Orang Utara

Orang utara lock tarikh 13 December ini dan jangan lupa datang ke sesi perkongsian ilmu. Macam mana nak pasarkan produk

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
1 week and 5 days ago.

 

Ranking FIFA (29/11/2018 ) Malaysia naik ke tangga ke 167

Beberapa siri kemenangan dalam perlawanan persahabatan dan juga di Kejohanan AFF 2018 nampaknya memberi impak

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via LIGAKAMPUNG
1 week and 5 days ago.

 

Review Switch : Change The World - Korean Drama

Review Drama Korea - Switch : Change The WorldSeperti biasa aku nak buat review drama Korea yang bertajuk Switch : Change The World yang release pada 28 March 2018 dan tamat episodnya pada 17 Mei 2018. Antara pelakon drama Korea Switch : Change The World ini adalah Jang Geun Seuk, Han Ye Ri, Jung Woong In,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
1 week and 5 days ago.

 

Don’t damage your home with these bad habits!

Don’t damage your home with these bad habits! Lets check adakah aku terlibat sama?? hoho...Most of us develop bad household habits or behaviours over time. The real trouble starts when these blunders become habits that cost a lot of money over time. Some behaviours also create safety issues and it will...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 5 days ago.

 

5 ways to optimize your productivity and health in the workplace

Hitting that midweek slump? We all face it, and our quality of work tends to show. Instead of powering through these slumps, and watching your [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Health Blog Centre Info
1 week and 6 days ago.

 

Backup File Tanpa Masuk Windows

Adalah menjadi masalah kepada anda sekiranya tidak dapat masuk ke dalam windows disebabkan oleh windows tidak mahu booting, stuck dekat log on, restart automatik ataupun seumpamanya....

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Anon18 Anon18 via MelalutJe
1 week and 6 days ago.

 

Jawatan kosong Penolong Pegawai Tadbir N29

Alhamdulillah kebetulan lalu di newsfeed Mardi tadi nampak pula iklan jawatan kosong ini. Rugi pula tak share. Moga manffat kepada smua yang ada hajat dan [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Affiliatesecretfornewbie.com
1 week and 6 days ago.

 

5 Facts You May Not Know About The Peanut Butter Factory

Peanut butter is probably one of the best inventions made by man. It is something that you can put in a lot of food recipes and can even be eaten alone. It’s on chocolates, biscuits, and other delicacies. That is why it’s no wonder that the demand for peanut butter is so high today. If you go to a...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
1 week and 6 days ago.

 

Lama dah tak menulis!

Lama dah tak menulis!| Assalamualaikum dan salam sejahtera. Fuh! Hampir-hampir dah nak terlupa pasal blog yang satu ni. Memang sekarang ni banyak focus pada hal-hal kehidupan hakiki, adeh! Sebenarnya memang dah terlalu banyak yang berubah sejak 2 menjak ni. Dengan emosi yang tak menentu, ditambah lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 week and 6 days ago.

 

Nickelodeon’s Dora The Explorer LIVE! Aktiviti Cuti Sekolah Yang Menarik Di Genting Highland

Musim cuti sekolah tiba lagi hujung tahun ini pelbagai aktiviti menarik mula dirancang oleh ibu bada untuk mengisi masa cuti anak-anak. Salah satu yang ibu bapa boleh lakukan adalah dengan menyaksikan persembahan secara langsung Nickelodeon's Dora The Explorer. Sapa tak kenal Dora seorang watak kanak-kanak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
1 week and 6 days ago.

 

Program Beauty Behind The Wall Melengkapkan Penghuni Penjara Dengan Kemahiran Memasak

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Pertama kali menjejakkan kaki ke dalam penjara adalah sesuatu yang memang tidak diingini oleh semua orang. Tapi kekadang kekilafan membuatkan kita rasa memberontak dan melakukan sesuatu yang melanggari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
1 week and 6 days ago.

 

Promosi Back To Scholl Bersama Sunfeet International Rehabilitation Centre

Promosi "Back To Scholl" Bersama Sunfeet International Rehabilitation Centre | Cuti sekolah baru saja bermula. Bila sampai je musim cuti sekolah ni, mesti ibu-ibu dan ayah-ayah ada plan yang best untuk anak-anak kan?. Mana tak nya inilah masa yang ada untuk mereka menghabiskan masa bersama seperti pergi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kin10 kin10 via apekinah.com
1 week and 6 days ago.

 

6 Tips Elakkan Musibah Kepada Kenderaan Ketika Musim Banjir

Musim tengkujuh dah tiba. Bersediakah anda untuk hadapi sebarang kemungkinan buruk yang mungkin berlaku? Sediakan payung sebelum hujan kata orang. Beringat sebelum kena. Akhir tahun memang semua tahu dan sedar adalah musim tengkujuh. Malah, sejak beberapa minggu ni, dah kelihatan banyak berita mengenai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.