Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 9 of 11698

Peristiwa Penting Hari Ini Dalam Sejarah Dunia (17 Oktober)

Tanggal 17 Oktober merupakan hari ke 290 (hari ke 291 dalam tahun lompat) dalam kalendar Gregory dengan tinggal 75 hari lagi sebelum memasuki tahun selepasnya. Hari ini juga merupakan sambutan Hari Pembasmian Kemiskinan Antarabangsa dan Hari Dessalines di Haiti (1806). Peristiwa 1346 - Perang Seratus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
6 days and 6 hours ago.

 

Sambutan Hari Pembasmian Kemiskinan Antarabangsa

Sambutan Hari Pembasmian Kemiskinan Antarabangsa, International Day for the Eradication of Poverty disambut pada 17 Oktober setiap tahun bagi menghormati mangsa kemiskinan, kelaparan, keganasan dan ketakutan diseluruh dunia. Sambutan pertama Hari Pembasmian Kemiskinan Antarabangsa berlangsung di Paris,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
6 days and 8 hours ago.

 

Tonton online drama awak suka saya tak episod 13

Awak suka saya tak episod yang ke 13. Minggu yang terakhir. Diaorang nih tak bosan ke asik dating jer. Hurm konon sweet lah tuh. Hilman yang azan ke tuh, hurm patut ramai gadis yang datang ke mesjid.... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
6 days and 10 hours ago.

 

Why Cruise Holidays are Perfect for Multi-Generational Families

Why Cruise Holidays are Perfect for Multi-Generational FamiliesDeciding on a vacation destination can be incredibly challenging for multi-generational families. Whilst the youngsters are likely to want plenty of action and adventure, the older members of the family might be quite content with relaxing and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel
6 days and 11 hours ago.

 

CHICKEN CHEESY BITES PIZZA HUT SO YUMMY DAN CRUNCHY

hai assalammualaikumChicken Cheesy Bites Pizza Hut - Entry sebelum ni, nad ada cerita nad pergi ke Mytown jalan berdua dengan Fariza sementara tunggu daddy habis kerja. Sambil cuci mata, pergi ikea nak deco rumah. Lepas tu jalan Mytown lagi membuang masa..hahaha. Lama juga, la kitaorang ronda-ronda dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 days and 11 hours ago.

 

Hwa Ga Korean BBQ Buffet, Taman Desa - RM30+ only!

Last week, I was craving for Korean BBQ (again!)... we didn't want to go too far since Hubby wants to get home in time to catch his football match so we decided to try the newly opened Hwa Ga at Taman Danau Desa. Hwa Ga has various other outlets around Klang Valley, however I have never tried any of them...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
6 days and 11 hours ago.

 

Gambar Perkahwinan Tony Fernandes Bersama Isteri Warga Korea

Viral di media sosial gambar perkahwinan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan AirAsia, Tan Sri Tony Fernandes dengan wanita pilihannya, warga Korea, Chloe. Majlis perkahwinan Tony Fernandes yang hanya dihadiri keluarga dan teman rapat itu dilaporkan telah diadakan di Cote d’Azur, Perancis. Pasangan itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
6 days and 12 hours ago.

 

Jadual Hoki Piala Asia 2017

Kejohanan Hoki Piala Asia 2017Tarikh : 11-22 Oktober 2017Venue : Stadium Hoki Maulana Bhasani, BangladeshKumpulan A : India Pakistan Japan BangladeshKumpulan B : Malaysia Korea China Oman KEDUDUKAN KUMPULAN A NO PASUKAN P M S K G/B +/- Mata 1 INDIA 3 3 0 0 15:2 13 9... Baca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog dGeothite dGeothite via KFZoom
6 days and 12 hours ago.

 

Education Ministry bans ‘pass-out game’, warns action

KUALA LUMPUR: The Education Ministry has banned the pass-out game that is gaining traction in schools with immediate effect, warning that students face action if they get themselves involved. Minister Datuk Seri Mahdzir Khalid said the ministry would not hesitate to act against these students,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Health Blog Centre Info
6 days and 13 hours ago.

 

Pernikahan Sebagai Satu Ibadah

Amal ibadah bukan sekadar melaksanakan rukun Islam sahaja. Perkahwinan juga merupakan suatu ibadah kepada-Nya. Nafsu syahwat atau naluri seks adalah

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Pisang Panas
6 days and 14 hours ago.

 

Mengambil Wudhu Dalam Keadaan Berhadas Besar

Orang yang berhadas kecil diwajibkan mengambil wudhu untuk mengangkat hadasnya itu bagi membolehkannya melaksanakan ibadah-ibadah tertentu seperti sembahyang, tawaf sama

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Pisang Panas
6 days and 14 hours ago.

 

Hukum Jual Beli Hari Jumaat

Sudah menjadi kebiasaan, disebabkan hari Jumaat adalah hari kerja di Malaysia, lelaki yang bekerjaya terpaksa terkejar-kejar mengambil waktu rehat tengahari

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Pisang Panas
6 days and 14 hours ago.

 

Bahaya #PassOutChallenge, Permainan Yang Mampu Membunuh Dalam Tempoh 7 Saat!

Ketika ini tular sebuah video tentang ‘permainan’ pelajar-pelajar di asrama yang dipanggil #PassOutChallenge atau menekan dada dan 'mati selama lima saat'. Permainan gila 'Pass Out Challenge' ini dikatakan berasal daripada media sosial dan semakin popular di Malaysia selepas mencetuskan kebimbangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
6 days and 15 hours ago.

 

Dragon Door Steamboat, Cheras

Jien and I have different opinions about steamboat and BBQ – I love anything soupy while he’s a fan of smoky-charred flavours. It’s often difficult to agree on a middle ground between these two options as the 2-in-1 steamboat/BBQ we’ve tried didn’t quite hack it. For me, the beauty of steamboat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bangsarbabe Bangsarbabe via Bangsar Babe
6 days and 15 hours ago.

 

Preparing your house to be rent ready

Did you buy a property for the purpose of investment? Or do you plan to buy a property for investment purpose? Or do you have empty property and thinking of renting your house out to earn some extra monies? With so many house for rent in cyberjaya, this guide will share with you some inexpensive and useful...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nuargto nuargto via Coretan Anuar
6 days and 16 hours ago.

 

Harga rasmi iphone X Malaysia.

Harga rasmi iphone X Malaysia | Pastinya peminat-peminat iPhone di malaysia menantikan harga iPhone X Malaysia selepas pengumuman harga iPhone 8 dan 8 Plus bermula RM3649 hingga RM4899. Harga yang diumumkan ini juga sebenarnya menimbulkan pelbagai reaksi pengguna kerana dikatakan terlalu mahal. Dan seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 days and 17 hours ago.

 

KEPUASAN SEORANG SURIRUMAH

hai assalammualaikumKepuasan Seorang Suri Rumah - Ye awak, saya ni seorang surirumah. Surirumah ni bukan calang-calang orang tau. Kerja surirumah lagi banyak dari kerja dekat pejabat tu. Tak berhenti dari pagi sampai la ke malam. Kalau takda anak, lepas tu jadi surirumah,adalah juga masa berehatnya, tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 days and 17 hours ago.

 

Zakat Diakui Sistem Terbaik Untuk Ekonomi!

Ahli ekonomi percaya, kemiskinan akan terus terjadi sepanjang zaman. Ia tidak boleh dihentikan ataupun dihapuskan kerana strukturnya melibatkan manusia yang berbeza-beza. Perbezaan ini akan menjadikan sesebuah negara itu mempunyai golongan kaya dan miskin namun mereka mengakui, pengawalan melalui sistem...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
6 days and 18 hours ago.

 

PENYANYI WANITA PALING BERJAYA DI MALAYSIA SEPANJANG ZAMAN (1920's-2010's)

Mari kita lihat siapakah Penyanyi Wanita Paling Berjaya di Malaysia sehingga berjaya menciptakan satu fenomena yang sangat hebat dan gemilang di dalam industri muzik kita.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------PENYANYI...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via GALAKSI VIRAL
6 days and 18 hours ago.

 

5 Bintang Ke Final Akademi Fantasia Megastar Minggu Depan

Tahniah kepada 5 bintang yang memang selayaknya untuk pergi ke peringkat akhir AF Megastar minggu hadapan. Bagi dua yang tersingkir pada peringkat separuh akhir ini iaitu Amir J dan Amir mungkin diluar sana masih banyak peluang untuk anda kerana usia anda masih muda.Bagi peserta yang layak iaitu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
6 days and 19 hours ago.