Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 8 of 11575

Toyota C-HR 2017 di Toyota Gazoo Racing Malaysia Batu Kawan

Toyota C-HR 2017 di Toyota Gazoo Racing Malaysia, Batu Kawan, Penang. Dah tengok model kereta baru Toyota C-HR 2017? Ia merupakan sebuah kereta sedan yang bakal bersaing dengan model kereta Honda H-RV dan juga Mazda CX-3. Pertama kali diperkenalkan di showroom Toyota , Seksyen 19, Petaling Jaya, Selangor...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
4 days and 16 hours ago.

 

Keputusan penuh liga epl/bpl 12.8.2017

Keputusan penuh perlawanan liga Perdana English yang berlangsung pada 12 ogos 2017. Ada perlawanan yang berlangsung malam semalam. Jom kita tengok keputusan perlawanan . Watford 3 3 Liverpool... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
4 days and 17 hours ago.

 

Hadiah Harijadi Dari Isteri

Selamat Hari Lahir buat diri sendiri. Berapa umur? Uhh .. hmm sudah lebih 40 tahun. Alhamdulillah, 40 tahun yang banyak pengertian dalam hidup. Paling bermakna, saya mempunyai keluarga sendiri yang lengkap. Ada isteri, ada anak lelaki dan anak perempuan. Bila dah tua ni, hadiah harijadi memang bukan dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
4 days and 19 hours ago.

 

Opah Sudah Mula Lupa

Rakan facebook saya, Noor Izyan Liyana memuat naik satu post dalam wall facebooknya, “Kita ni pulun la dok layan dia. Skali tgk dia sebut nama org lain. Hai…la opah..” Saya  tidak tahu apa perasaan Noor Izyan ketika menulis post di atas. Hati saya pula bergetar dengan status yang dia tulis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
4 days and 19 hours ago.

 

Tahukah Anda Diesel Di Malaysia Mengandu­ngi Biodiesel Kelapa Sawit?

Adakah anda sedar diesel di Malaysia mengandu­ngi komponen biodiesel sawit? Ramai tidak mengetahui namun faktanya, mulai Disember 2014 lalu, semua diesel yang dibekalkan stesen-stesen minyak di seluruh negara ini mengan­dungi adunan tujuh peratus biodiesel minyak sawit dan 93 peratus diesel petroleum. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
4 days and 19 hours ago.

 

Contoh perniagaan kecil

Perniagaan yang kecil adalah sangat praktikal nak buat. Tak perlulah nak takut yang penting kena semangat yang membara dan tak peduli apa orang kata pun. Yang penting aku nak berniaga. Mesti boleh rasa sendiri kan. Bagi yang rasa macam nak berniaga tapi masih takut nak buka gerai tepi jalan tu maksudnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
4 days and 19 hours ago.

 

Live streaming chelsea vs Burnley 12.8.2017

Perlawanan pertama liga perdana english hari ini diantara pasukan chelsea vs Burnley. Perlawanan berlangsung di stamford Brigde sekali lagi menjadi saksi untuk pasukan the blues dibawah kendalian... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
4 days and 20 hours ago.

 

Tonton online Cinta Gred A, tv3

Senarai pelakon: Syafie Naswip, Sharifah Shahirah, Elisya Sandha, Kodi Rasheed, Nik Adam Mika, Zulkifli Ismail, Kay Maria SINOPSIS CINTA GRED A Kisah Ameer pelajar cemerlang setiap semester, namun... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
4 days and 20 hours ago.

 

Senarai Ranking SBP SPM 2011

Tahniah diucapkan kepada semua pelajar-pelajar yang telah berjaya dengan cemerlang dalam peperiksaan SPM 2011. Setelah 2 hari keputusan SPM 2011 Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk lanjutan artikel.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
4 days and 21 hours ago.

 

Live streaming watford vs Liverpool 12.8.2017

Perlawanan liga epl hari ini watford vs liverpool 12 ogos 2017. Macam mana persembahan anak buah jurgen klop musim ini. Adakah chelsea akan meneruskan kecemerlangannya untuk musim lepas. Atau... Ini cuma intro jer, kena tekan link diatas kalau nak baca penuh artikel ini. Sekian terima kasih!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zikrihusaini zikrihusaini via Zikri Husaini
4 days and 22 hours ago.

 

KHASIAT SAMBAL BELACAN

Masyarakat Asia Tenggara memang suka makan makanan pedas-pedas. Antara yang paling popular ialah sambal belacan. Salmba belacan dalah menu wajib dihidangkan jika masakan kampung menjadi pilihan anda. Ianya selalu dimakan bersama dengan ulam - ulaman segar seperti ulam raja, pucuk pegaga, timun dan banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via GALAKSI VIRAL
4 days and 22 hours ago.

 

Sambutan Festival Tari Malaysia

Festival Tari Malaysia telah mula disambut sejak tahun 1992 dan dilaksanakan oleh Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) dengan tujuan festival adalah bagi memantapkan lagi kumpulan-kumpulan kesenian di peringkat negeri selaras dengan perkembangan pesat di negara ini. Selain itu festival tari ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
4 days and 22 hours ago.

 

KHASIAT IKAN KELI YANG BAIK UNTUK MANUSIA

Ikan Keli amat popular di Malaysia kerana keenakan rasa ikan itu sendiri. Selalunya ikan keli dimasak dalam pelbagai bentuk hidangan seperti ikan bakar, ikan goreng, masak kari dan banyak lagi. Harga ikan keli yang lebih murah daripada ikan lain juga menjadi faktor utama kenapa ia selalu menjadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via GALAKSI VIRAL
4 days and 23 hours ago.

 

(Sinopsis, Pelakon) Drama Jojie Gigil – Slot Dahlia TV3

Bosan di hujung minggu? Apa kata tonton drama terbaru TV3 ini yang bertajuk Jojie Gigil yang akan disiarkan setiap petang hujung minggu. Sinopsis dan pelakon yang terlibat agak menghiburkan. Bolehlah berkumpul seisi keluarga di depan TV dan tonton drama terbaru arahan Zul Huzaimy ini. Berikut adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4 days and 23 hours ago.

 

Resepi Tepung Bungkus Tradisional

Tepung bungkus, kuih pencuci mulut orang dulu-dulu. Enak dimakan, rasanya lemak-lemak manis. Sehingga kini disukai ramai. Bahan-bahan yang diperlukan untuk bancuhan tepung: 2 bungkus tepung beras ( siam ) 10 cawan air 24 sudu gula 2 sudu garam 1kg santan Cara-cara menyediakannya: Masukkan 5 cawan air, gula,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Laman Resepi
4 days and 23 hours ago.

 

ZOMBIE PERNAH MENYERANG MALAYSIA TAHUN 1995 ?????

Tahukah anda apa yang dimaksudkan zombie? Zombie dalam bahasa mudahnya ialah mayat hidup. Zombie ini selalunya popular di kalangan orang Barat. Jika sebut Zombie, kita akan terbayangkan mereka dalam keadaan tidak terurus, tidak bernyawa dan tidak berfikiran dengan jelas. Tetapi ramai sudah lupa yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Leopluto Leopluto via GALAKSI VIRAL
5 days ago.

 

Kenapa Rakyat Korea Selatan Bencikan Jepun?

Seringkali kita melihat kebencian rakyat Korea Selatan khususnya warga tua mereka kepada bangsa Jepun akibat 'parut' luka Perang Dunia Kedua. Walaupun dunia semakin berkembang, bukan mudah bagi rakyat negara tersebut melupakan apa yang terjadi kepada nenek moyang mereka dahulu. Tahun 2017 ini sahaja,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sentiasapanas sentiasapanas via SentiasaPanas
5 days and an hour ago.

 

VIRAL! PEMBUNUH UPAHAN MELAYU IKLANKAN SERVISNYA TANPA RASA BERSALAH

VIRAL! PEMBUNUH UPAHAN MELAYU IKLANKAN SERVISNYA TANPA RASA BERSALAH. Tu dia.. Pembunuh upahan paling berani kreatif di Malaysia katanya. Almaklum la zaman sekarang nak hidup kat bumi Malaysia ni memang kena struggle sikit mencari pendapatan. Bila kos semua dah naik.. Maka saingan pun banyak. Sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
5 days and 2 hours ago.

 

Inilah Penyebab Penyakit Jantung di Usia Muda

Saat ini penyakitjantungmemang tak lagi hanya menyerang orang-orang berusia lanjut. Kini, justru semakin banyak orang berusia muda terserang penyakitjantung. Sebenarnya

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hafizmdrahim hafizmdrahim via Pisang Panas
5 days and 2 hours ago.

 

Rose Face Serum Zeeta Serum muka berasaskan Rose Organik No.1 Di Malaysia

Rose Face Serum Zeeta adalah Serum Rose Organik No.1 di Malaysia yang menggunakan kaedah semburan untuk menghilangkan jeragat parut jerawat seawal 14 hari. Kenapa [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amoy85 amoy85 via imahtalks.com
5 days and 4 hours ago.