Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Tips

Do you have a great tip solve a problem? Share with us your useful tips and tag 'tips' to get featured this week!

Responses:

 

Fresh Pings

Jalan-jalan cuci mata di Kong Heng Square, Ipoh Perak

Kong Heng Squarepelbagai barangan kraftangan dan cenderahati ada diKong Heng SquareKong Heng Square yang terletak di Ipoh Perak ni merupakan salah satu tempat tumpuan orang ramai dan pelancong tempatan. Masuk ke sini aku rasa macam duduk kat Hong Kong plak. Apa taknya, komposisi kaum yang datang sini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
3 hours and 39 minutes ago.

 

Download Soalan Percubaan SPM 2018 Mengikut Negeri Semua Subjek

Kepada semua ibu bapa dan pelajar-pelajar yang akan menduduki peperiksaan SPM tidak lama lagi, boleh la ulangkaji semua soalan-soalan percubaan SPM2018Soalan Percubaan SPM 2018 Mengikut Negeri Semua SubjekMRSM : http://bit.ly/2zB5Lx7SBP : http://bit.ly/2DDKruXYIK : http://bit.ly/2OhcxAdKelantan :...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
6 hours and 9 minutes ago.

 

Makan ayam goreng Chicking di TESCO Bertam, Kepala Batas

Restoran Chicking, di TESCO Bertam, Kepala BatasRestoran Chicking ni lebih kurang macam KFC je aku tengok. Chicking ni pun dalam kategori makanan fast food. Menu pun macam lebih kurang KFC jugak, tapi bukan 100% sebjik macam KFC, cuma konsep je aku rasa. Rasa tak sama la kalau nak compare.kaunter nak beli...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
15 hours and 8 minutes ago.

 

Avail of the Fast Fruit Basket Delivery in Singapore

It is best to book your fruit basket ahead of time as it can save you from the regrets of forgetting. The good news is that whenever you order these food items, some reliable companies would make sure that they could deliver it on same day or 3 hours after you have made the purchase.This is actually...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kin10 kin10 via apekinah.com
15 hours and 31 minutes ago.

 

GIVEAWAY PLANNER 2019 by SHFYQHAZHR.COM

Assalamualaikum semua.Tengah ada mood nak join giveaway lagi ni hehe.Dah lama usha giveaway ni jadi nak joinlah hari ni.Hadiah dia planner 2019 yang menarik dan cantik.Kalau nak tengok planner dia boleh klik banner di bawah ya.Syarat giveaway pun simple-simple hehe.GIVEAWAY PLANNER 2019 by...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 day and 2 hours ago.

 

GIVEAWAY PLANNER 2019 BY SHFYQHAZHR.COM

GIVEAWAY PLANNER 2019 by SHFYQHAZHR.COM KLIK BANNER GIVEAWAYSYARAT - SYARAT :1. Follow blog shfyqhazhr - (click here)*wajib2. Follow ig FB -@shfyqhazhr|Shafyqah Azahar*takwajib3.Copy banner dan buat satu entry bertajuk GIVEAWAY PLANNER 2019 by SHFYQHAZHR.COM...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SyazaRedzu SyazaRedzu via Syaza Redzuu | Lifestyle Blogger | Traveler
1 day and 3 hours ago.

 

Mikoshi Shabu Shabu Buffet Restaurant @ Damansara Uptown

Damansara Uptown has a handful of shabu shabu restaurants and two of them are buffet style, namely Sukishi and Mikoshi. Since Mikoshi got some good reviews from personal friends, we purposely dropped by last weekend for lunch. But ultimately ox tongue is the biggest reason we came all the way here from...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog vkeong vkeong via Malaysia Food Travel Blog
1 day and 10 hours ago.

 

INILAH 10 RAHSIA UNTUK MULAKAN BISNES KEK DAN ROTI DARI RUMAH

ASSALAMUALAIKUM...Bagi sesiapa yang minat bakeri, selalu buat kek dan pastri, dan bila ada orang nak order, mesti excited nak siapkan tempahan customer kan. Dalam fikiran yang baru permulaan nak buat bisnes bakeri, mesti macam - macam fikiran yang bermain dalam kepala.Kalau ada orang nak ambil untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog wanisukarno wanisukarno via Blog Wani Sukarno
1 day and 13 hours ago.

 

RESEPI KUIH SAGU PALING SENANG DI ATAS MUKA BUMI

RESEPI KUIH SAGU PALING SENANG DI ATAS MUKA BUMI. Lama tak bersiaran entri dari dapur sekangkang kera lekatlekit kan? Dah lama dapur tak berasap ke macam mana pun tak tau la. Berasap la juga.. Cuma sekarang ni mengaku la jarang masak atas faktor tak berapa sihat nak hadap bau bauan menumis bagai. Jadi kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
1 day and 14 hours ago.

 

Pentingnya Penyusuan Susu Ibu | Breastfeeding

Assalamualaikum semua.Apakah kepentingan penyusuan susu ibu (breastfeeding) kepada anak-anak ya?Umumnya, penyusuan susu ibu ini sangat penting untuk pertumbuhan mental dan fizikal bayi. Sebaik-baiknya, bayi hendaklah diberikan susu awal ibu atau kolostrum sejak hari pertama dilahirkan lagi. Kolostrum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 day and 14 hours ago.

 

Eco-Conscious Skincare: Arsainte Eco-Therapy by THE FACE SHOP Review

Hey! Do you know that eco-conscious skincare is the future of beauty. Nowadays we are all moving towards a more sustainable world and environment friends products be it our beauty, fashion food, or even our daily necessities. And today I am going to introduce a new range of skincare made with eco-certified...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
1 day and 15 hours ago.

 

Habbatus sauda meningkatkan kesuburan lelaki dan wanita

Habbatus sauda merupakan suatu herba yang sangat bermanfaat untuk kesihatan. Secara amnya ia melancarkan perjalanan darah. Apabila perjalanan darah lancar, semua fungsi anggota badan akan [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 day and 17 hours ago.

 

Visit Sarawak More To Discover

Hey! It has been a while since my last Visit to Sarawak, to be exact it was 5 years ago. I guess now it’s time for me to go to Sarawak again soon. With the recent launched of Visit Sarawak More To Discover, I discovered that there are many unique places, food, festival and many more that I wish to...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
1 day and 19 hours ago.

 

Best Beach Resorts in Malaysia, The Luxury Budget

Malaysia is well-known for its beautiful and impressive collection of beaches. The beauty of its coast from Borneo to Peninsular Malaysia is often spoken by local and foreign tourists. At each of these beaches there are astonishing beach resort or hotel, that will surely provide a memorable holiday...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via ZESTOO
1 day and 20 hours ago.

 

Tips to Keep Your Skin Fresh and Healthy Throughout Your Trip

Extreme conditions of the air cabin, coupled with the effects of a jet-lag, can take a toll on the skin, easily leading to problems such as dry skin, excess oils, and break-outs. So here are some travel beauty and skincare tips so that you can keep your skin healthy and glow throughout your trip.Tips to...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
1 day and 22 hours ago.

 

Laman Seni, Seksyen 7, Shah Alam #LorongBelakang

Assalamualaikum semua.Hari ni nak share gambar-gambar lama beberapa tahun dulu, yang diambil di Laman Seni, Seksyen 7, Shah Alam. Atau lebih dikenali sebagai #LorongBelakang atau Laman Seni 7. Rasminya, laman seni ini telah dibuka pada 22 Jun 2014. Dirasmikan oleh YAB Menteri Besar Selangor ketika...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 days and 6 hours ago.

 

#SBAM2018 - Day 4 @ Last

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. #SBAM2018 - Day 4 @ LastAdeh! lama betul ha nak up-date kisah#SBAM2018 - Day 4 @ Last harap masih ada yang nak tahu la.. ya apa kisah di hari last tersebut. Eh! cerita sport lagilah nampaknya ya.Penghuni bilik 502 is ready to go for...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 days and 9 hours ago.

 

BananaBro, Berjaya Times Square

If you’re visiting Malaysia, a meal of banana leaf rice is a must if you want to experience as much Malaysian cuisine as possible. This is one of my favourite things to eat, evident from the numerous IG stories I’ve posted of it. BananaBro in Berjaya Times Square claims to serve authentic banana leaf...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bangsarbabe Bangsarbabe via Bangsar Babe
2 days and 10 hours ago.

 

Trip to Japan - 6 Things to Do During a Sightseeing

Trip to Japan. Japan has many interesting attractions. Almost anywhere in Japan there is an attraction location for sightseeing. It's a loss if you're vacationing in Japan but missed out on sightseeing in these interesting and popular locations.Whether you're on vacation with your family, or as a couple;...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via ZESTOO
2 days and 11 hours ago.

 

Kecil Namun Jelas Dengan Projektor LED Ultra-Mudah Alih ViewSonic M1

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua para pembaca yang saya kasihi sekalian. Semoga anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera The post Kecil Namun Jelas Dengan Projektor LED Ultra-Mudah Alih ViewSonic M1 appeared first on AMIRNAWAWI.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amirnawawi amirnawawi via AMIRNAWAWI
2 days and 12 hours ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »