Welcome to the home of Malaysian blogs!

Show pings in: English | Malay | All

 

Topic Of The Week

Malaysia Day!

16th September marks Malaysia Day to commemorate the establishment of the Malaysian federation on the same date in 1963. What does this day mean to you? Blog about Malaysia Day and tag 'HariMalaysia' to be featured here!

Responses:

 

Fresh Pings

Tahniah Dan Selamat Pengantin Baru Kepada Nur Amalina Yasmin dan Mohd Nizam

Sekali lagi sabtu hujung minggu aku hadir ke majlis kahwin adik sepupu. Dua minggu sebelumnya, adik sepupu kahwin di Kampung

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
11 hours and 4 minutes ago.

 

Kesan buruk air berkarbonat (air bergas) kepada kesihatan

Air berkarbonat sudah tidak asing bagi semua golongan dan amat mudah didapati pasaraya-pasaraya mauhupun penjaja. Tarikan utama air berkarbonat seperti pelbagai warna dan rasa seolah-olah memukau para penggemarnya terutamanya kanak-kanak.Melalui carian di Wikipedia, air bergas (juga dikenali sebagai (air)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
21 hours and 26 minutes ago.

 

Konfrontasi Indonesia-Malaysia 1963-1966

Konfrontasi Indonesia-Malaysia dari tahun 1963 hingga1966 ini tercetus kerana perselisihan pendapat Indonesia mengenai pembentukan Malaysia yang terdiri daripada Persekutuan Tanah Melayu, Sarawak, Sabah dan Singapura. Konfrontasi ini telah dilakukan oleh Presiden Sukarno kerana cita-cita tingginya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Huzaini Huzaini via IWHOZ
21 hours and 35 minutes ago.

 

Queue Management System ( QMS ) of Jabatan Penjara Tawau Sabah with double display and Voice Module

Thank you for order of Queue Management System ( QMS ) of Jabatan Penjara Tawau, Sabah with double Display with Voice Module via a contractor from Kelantan.Ticket of Queue Management System with logo of Jabatan Penjara Tawau, Sabah.MCU of Queue Management System with 4 services A, B, C, D for...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Arbirage Arbirage via 辛 Arbirage
23 hours and 56 minutes ago.

 

Bravo Home Future Property

Bravo Home Future PropertyFuture Property Associated Pvt Ltd.adalah anak syarikat B4U Group yang menjalankan perniagaan property atau hartanah. Projek yang sedang berjalan di bawah kelolalaan Future Property pada waktu ini adalah pembinaan perumahan Bravo Homes yang didirikan di Islamabad,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog amry85 amry85 via B4U Trades Malaysia
1 day and 3 hours ago.

 

TUANKU PERMAISURI AZIZAH HANYA HANYA KETAWA BACA KECAMAN

TUANKU PERMAISURI AZIZAH HANYA HANYA KETAWA BACA KECAMAN. Kecoh seluruh alam maya bila Tuanku Permaisuri Azizah deactived account twitter yang memang aktif dengan update setiap aktiviti beliau. Den pun follow juga sebab Tuanku sangat humble.. apa yang di share tak nampak langsung untuk tujuan riak. Jarang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
1 day and 8 hours ago.

 

Rumah Warisan Haji Su | Rumah mewah tinggalan pedagang Melayu

Rumah Warisan Haji Su | Bukan semua perkara boleh dinilai dengan ringgit dan sen. Sepertimana pembelajaran seni khat yang dipertikaikan sesetengah orang kerana dikatakan tiada nilai kewangan, ia sebenarnya mampu mencungkil bakat seseorang pelajar dan mengasah motor di otak mereka.Kedatangan ke Terengganu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 days ago.

 

Cara Nak Beli Tiket Zoo Negara, Legoland Malaysia Dan Aquaria Lebih Murah

Cuti sekolah dah dekat ni dan juga anak-anak ramai dah habis peperiksaan seperti UPSR dan juga peperiksaan akhir tahun. Sekarang masa yang sesuai untuk ibu bapa merancang untuk percutian yang lebih bermakna dengan anak-anak. Kalau nak bawa bercuti luar negara mungkin kos agak tinggi. Jadi plan sahaja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
2 days and 8 hours ago.

 

RESEPI NUGGET AYAM PALING MUDAH

RESEPI NUGGET AYAM PALING MUDAH. Hamboi!!! lama na.. Takdak segmen dapur lekatlekit ni. Update blog pun dah tak daily macam dulu. Masak pun macam tu. Kadang kadang tapau je sebungkus untuk makan sorang. Kadang masak je apa yang ada kat rumah. So jangan tanya la pasai pa 4 bulan lepas beranak boleh dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
2 days and 9 hours ago.

 

10 ikan prasejarah yang masih hidup sehingga kini

10HagfishAccording to the fossil record, hagfish have existed for over 300 million years, which means they were already old when dinosaurs took over the world! Found in relatively deep waters, these animals are sometimes called slime eels, but they are not really eels, and actually, they may not even...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
2 days and 11 hours ago.

 

Korean Drama Review - The Fiery Priest

Review Drama Korea The Fiery PriestMacam biasa hari ini aku nak buat review drama Korea yang bertajuk The Fiery Priest yang mula disiarkan di channel SBS pada 15 Februari 2019 dan tamat episodnya pada 20 April 2019. Antara pelakon drama Korea The Fiery Priest ini adalah Kim Nam Gil, Kim Sung Kyun, Lee...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via Miss BaNu StoRy
2 days and 12 hours ago.

 

12 Tips Memilih Krim Wajah yang Aman untuk Wajah Anda

Akan tetapi, tidak semua krim pemutih wajah yang dijual di pasaran aman untuk Anda gunakan. Apalagi, saat ini banyak krim wajah palsu dan tidak berizin beredar luas di pasaran. Sebagai konsumen tentunya Anda dituntut untuk lebih jeli dan teliti dalam memilih krim wajah yang akan digunakan. Bagi Anda para...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog bloggerborneo bloggerborneo via BloggerBorneo.Com
2 days and 13 hours ago.

 

Blogger Challenge 3 : Handwriting

Blogger Challenge 3 post finally is here. This time, its about handwriting. So Im happily post my handwriting picture on this post though Im not in the mood to blog but one thing that I know, I need to update my blog. Believe it or not, I only de-stress when I on my blog. Leave ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ernihasmiza ernihasmiza via Mijablur
2 days and 13 hours ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »