Fresh Pings

Show pings in: English | Malay | All

 

 

Fresh Pings

Page 8 of 11731

3 jenis kitar semula yang boleh dibuat di rumah

Kitar semula tak semua orang suka. Konsepnya sangat bagus tapi dari segi implementasinya amat sukar kerana ia memerlukan komitmen. Komitmen yang bagaimana? Ianya perlu dipraktikkan [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 week and 3 days ago.

 

5 LANGKAH MUDAH DAFTAR LINK AKAUN CIMB KE TABUNG HAJI DI MESIN ATM

Aku adik beradik sejak kecil lagi memang didaftarkan dan diajar menyimpan dengan TH. Jadi pada aku sendiri selain jadikan TH sebagai instrumen simpanan ia juga berfungsi sebagai instrumen pelaburan untuk jangka panjang. Walaupun faedah pelaburan TH tidaklah semewah dan segah sesetengah yang lain tapi pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog irazulkeffele irazulkeffele via MEANT TO BE
1 week and 3 days ago.

 

List Of English Movies In September 2018

List of English Movies in September 2018Bermula 30 Ogos 2018 hingga 17 September 2018 yang lalu, Astro ada memberikan siaran percuma semua channelnya untuk para pelanggan Astro. Alang - alang dah dapat tengok semua channel, aku pun tak lepaskan peluang untuk menonton filem - filem berbahasa Inggeris di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via DaRi HaTi Miss MuLaN
1 week and 3 days ago.

 

Giveaway : Let's Be Beautiful by Ana Suhana

Assalamualaikum semua.Hari ni nak join satu Giveaway by Ana Suhana.By the way, ini Giveaway pertama yg aku join.‘Giveaway : Let's Be Beautiful by Ana Suhana’Wah! Siapa yg taknak jadi cantik kan? Hehe.Lagi-lagi seorang wanita. Haha.Eh, lelaki pun ada juga nak cantik. Lol!Sebab apa nak join?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and 3 days ago.

 

Awakening Ajak Peminat Buat ‘Cover Song’ Lagu Maher Zain #MZCover

Syarikat rakaman antarabangsa, Awakening Records menganjurkan satu kempen menyanyikan lagu Maher Zain yang diberi nama #MZCover. Menerusi kempen ini, para peminat boleh menyanyikan mana-mana lagu Maher Zain yang mereka gemari seterusnya rakamkan dan muatnaik di laman sosial dengan tanda pagar (hashtag)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog esafaree esafaree via Munsyeed
1 week and 3 days ago.

 

6 TANDA DAN 8 SEBAB TERJADINYA KERACUNAN MAKANAN

ASSALAMUALAIKUM..Baru - baru ini, kita dikejutkan dengan kes keracunan makanan laksa yang berlaku di Baling Kedah, makanan pulak laksa, dah la kita ni hantu laksa huu.. Kalau tak masak sendiri laksa memang beli jugak Wani, biasanya kat pasar pagi, lepas kempunan nak makan,, Setiap minggu wajb beli, tiba -...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog wanisukarno wanisukarno via Blog Wani Sukarno
1 week and 3 days ago.

 

Panduan Bisnes Shopee Untuk Graduan Mula Berniaga

Ramai yang mahukan kerja dalam kerajaan, namun akibat persaingan tinggi, kekecewaan sering sahaja berlaku. Pemohonan tinggi, kekosongan pula sedikit. Jadi, mesti cari alternatif lain untuk bekerja, atau setidak-tidaknya memperoleh wang sendiri untuk berbelanja.Tahukah anda, bahawa sekarang dah ramai graduan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 week and 4 days ago.

 

Makan malam di Sri Mutiara Seafood Sabak Bernam, Selangor

Sri Mutiara sabak Bernam, SelangorSri Mutiara ni tak lah besar mana pun, tapi makanan kat sini sedap-sedap jugak la. Masakan ala-thai yang memang dimasak oleh orang selatan thai. Jadi keaslian rasa masakan ala thai tu memang ada la. Malas nak cerita leih-lebih, sebab aku nak makan dah ni...so gambar-gambar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sedapmakan sedapmakan via MaKaN JiKa SeDaP
1 week and 4 days ago.

 

Food Hunting | Restoran Eid Authentic Korean Cuisine

Assalamualaikum. Salam Jumaat semua.Siapa pernah makan dekat Restoran Eid Authentic Korean Cuisine?It's a restaurant with real authentic halal Korean dishes by Korean Muslims in Malaysia.Ada 2 cawangan setakat ini di Malaysia, Bangi and Seremban.So, I was having my lunch there just now with my maksu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and 4 days ago.

 

Teruskan Octoberfest sebagai festival tahunan

Teruskan Octoberfest sebagai festival tahunan| Selepas apa yang telah berlaku kepada dunia, segelintir masyarakat masih tidak menerima mesej yang jelas oleh Allah SWT. Octoberfest seakan menjadi acara tahunan di negara Islam yang termaktub pada perlembagaan Malaysia. Perlembagaan Persekutuan Perkara 3(1)...

1Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azlan7783 azlan7783 via BILA LELAKI BERBICARA
1 week and 4 days ago.

 

Restoran Wong Ah Wah: Street Food in Jalan Alor, KL

Jalan Alor is one of those places which was on our "To-Eat / To Visit" list for the longest time. Everyone talks about it, especially about the legendary chicken wings from Wong Ah Wah.Recently, we were doing a staycation in one of the hotels in Bukit Bintang, so perfect timing to visit Jalan Alor. It was a...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog babysumo babysumo via GoodyFoodies
1 week and 4 days ago.

 

Soalan Popular Temuduga Penolong Pegawai Tadbir N29

Ramai yang nampaknya lulus dalam peperiksaan online atau ujian Psikometrik untuk Penolong Pegawai Tadbir dan juga untuk jawatan Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi). Tahniah diucapkan. Semakan keputusan ujian Psikometrik boleh dibuat di laman web SPA. Buat semakan untuk lihat samada anda akan ke peringkat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 week and 4 days ago.

 

Giveaway Tudung Bawal by Cik Puan Rrai

Hari ini aku nak joinGiveaway Tudung Bawal by Cik Puan Rrai, tarikh tamat giveaway ini adalah pada 18 Oktober 2018. Pada yang belum join cepat - cepat join okey, sebab tak lama lagi giveaway ini akan tamat dah. Hadiahnya pun comel gitu, jadi kalau nak join klik Banner di atas ye..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog missbanu missbanu via DaRi HaTi Miss MuLaN
1 week and 4 days ago.

 

ViewSonic M1 Ultra-Portable LED Projector - Features Price

ViewSonic M1 Ultra-Portable LED ProjectorAn ultra portable and mobile projector, one which we can easily bring over to the meeting rooms when in business mode, and for pleasure and home mode, we could use it in the kitchen, living room and even in the bedroom. Introducing the ViewSonic M1 Led Projector,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog isaactanjs isaactanjs via Isaactan.net | Events • Food • Tech • Travel
1 week and 4 days ago.

 

MAMAWAY BABY RING SLING CARRIER MUDAH DIGUNAKAN

hai assalammualaikumAnak Selesa Dipeluk Bila Pakai Mamaway Baby Ring Sling Ni !!Mamaway Baby Ring Sling - Tak semestinya, setiap tempat kita pergi, kita akan bawak stroller. Ada sesetengah tempat, tak sesuai bawak stroller. Anak pulak nak didukung dan dipeluk je dengan maknya. Macam tu la dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 4 days ago.

 

7 Tips In Choosing Your Massage Therapist

We all live busy, active lives. The responsibilities of our jobs, family life, volunteer groups and other commitments can sometimes wear us down. We feel like we can only do so much in a given day or week. At times, our muscles ache and our heads spin with all the deadlines and stress that we are...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SunshineKelly SunshineKelly via Sunshine Kelly | Beauty . Fashion . Lifestyle . Travel . Fitness
1 week and 4 days ago.

 

Fakta Tentang Hajar Aswad

Sebuah batu bundar yang berwarna hitam dan berlubang, terletak di sudut timur Kaabah atau sebelah kiri Multazam (antara Hajar Aswad Berikut adalah ringkasan artikel-artikel menarik daripada PanduanPercuma.info pada kemaskini kali ini... Sila lawat PanduanPercuma.info untuk lanjutan artikel. Terima kasih..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog tokjogho tokjogho via Sumber Info dan Panduan Percuma
1 week and 4 days ago.

 

GAMBAR TERKINI ERNA, PELAKON KANAK KANAK ERA 90AN

GAMBAR TERKINI ERNA, PELAKON KANAK KANAK ERA 90AN. Mesti ramai dah tak berapa ingat atau yang generasi lahir tahun 90an tak kenal dengan seorang pelakon cilik (pelakon kanak kanak) era 90an Erna Elliyana ni. Tahun 90an memang muka dia agak popular dalam drama2 filem tempatan.Antara filem yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lekatlekitgurl lekatlekitgurl via LEKAT LEKIT STORY
1 week and 4 days ago.

 

Keira Knightley calls for mental health funding changes

Keira Knightley has called for funding for mental health services to be ring-fenced, with more help provided for children and young mothers. The actress revealed [...]

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zoolligakampung zoolligakampung via Health Blog Centre Info
1 week and 4 days ago.

 

Permandangan Indah Di Polumpung Melangkap View Campsite Dengan Latar Gunung Kinabalu

"Polumpung Melangkap Kota Belud Sabah"Percutian ke Sabah antara 'bucket list' yang sering diinginkan oleh pelancong dan traveler.Kita beruntung Sabah dalam Malaysia, senang dan mudah untuk kita lawati.Polumpung Melangkap Kota Belud SabahPelbagai etnik dan kaum begitu juga tempat menarik yang terdapat di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog BelangTarung BelangTarung via Travel | Food | Lifestyle Blog by Mizan
1 week and 5 days ago.