User Profile: Bebas

Show pings in: English | Malay | All

 

Bebas

Your avatar

Real Name: Bebas

Member Since: 8th August 2019



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 2

Siapakah Sarjan Hassan yang Sebenar?

Pernah tengok cerita Sarjan Hassan arahan P.Ramlee? Watak utama yang bernama Sarjan Hassan ni benar-benar wujud menurut anak lelakinya Mohammad Muhsin Hassan, 55."Sarjan Hassan yang digambarkan dalam filem arahan Allahyarham Tan Sri P Ramlee memang wujud, cuma dia wira tidak didendang,” kata Mohamad...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
2 months and 2 weeks ago.

 

10 buah-buahan jarang jumpa di Malaysia

Buah-buahan yang aku nak kongsikan ni bukannya tak boleh dicari. Ada sebahagian buah ni senang dicari di tempat tertentu. Tak macam buah tembikai, pergi je bank ada je peniaga jual buah tembikai siap dah potong.Tanpa buang masa, jom kita tengok buah-buahan jarang jumpa atau rare di Malaysia!1.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
2 months and 2 weeks ago.

 

Isteri Benci Suami Terlalu Baik?

Kalau isteri minta cerai sebab tak tahan dengan suami yang terlalu jahat tu biasalah. Selalu kena pukul je mana boleh tahan kan? Persoalan sekarang, macam mana pulak boleh ada isteri yang minta cerai sebab suami terlalu baik?Terlalu baik macam mana tu sampai berlaku keretakan rumahtangga? Suami terlalu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
2 months and 2 weeks ago.

 

Bagaimana TV2 nak kalahkan siaran Astro, TV3 dan lain-lain?

Ada ke cara TV2 nak kalahkan siaran Astro, TV3, NTV7, TV9 dan lain-lain? Sebelum aku bagitahu cara-caranya, mari kita ambil tahu dulu pasal TV2 masa dulu-dulu.Logo lama TV2.TV2 ialah siaran dari RTM (Radio Televisyen Malaysia). Dah 50 tahun TV2 ni wujud. TV2 dari dulu sampai sekarang ada perubahan tak?Dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
2 months and 4 weeks ago.

 

Kenapa Negara Luar Suka Tiru Kita?

Kalau sebelum ni aku buat topik Kenapa Kita Tiru Luar Negara. Sekarang kita reverse topik. Negara luar pun ada yang tiru lagu kita.Ingat lagi lagu Meniti Hari oleh Amy Mastura? Lagu tahun 1994 tu. Videoklip dia keluar tahun 1996.Lagu dia kena tiru oleh Korea. Lagu OST untuk drama terkenal Full House lak tu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
3 months and a week ago.

 

Kenapa Suka Tiru Luar Negara?

Dari penulis novel sampailah pengarah di Malaysia memang suka meniru. Memang bukan semua tapi susah nak cari orang yang boleh hasilkan lagu atau cerita yang bukan ciplak dari luar negara. Kita ambil contoh drama Malaysia "Sweet Dreams" tiru drama Korea "While you were sleeping". Dah tengok video atas? Try...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
3 months and a week ago.

 

Jangan Masak Beef Wellington Kalau Tak Tahu

Daging wellington ni tebal. Kena ada cara dia kalau nak masak. Cuba tengok video Tya Ariffin masak daging Wellington ni.Tak boleh comment kat video dia di Youtube. Ini menunjukkan dia tahu cara masak daging wellington salah tapi tak nak terima orang tegur. Habis tu buat apa upload video kat Youtube?Jangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
3 months and a week ago.

 

Makan Sosej Meningkatkan Risiko Kanser

Sosej memanglah murah tapi bahaya. Kalau sayang anak, jangan bagi dorang makan sosej. Jangan tunggu anak dah kena kanser baru nak pantau pemakanan anak.Bahan utama dalam sosej?Pengilang atau pengusaha sosej mencampurkan 20% isi ayam atau daging bersama-sama dengan 80% bahan lain seperti kulit, tulang,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
3 months and a week ago.

 

Gaduh Berkumpulan

Gaduh berkumpulan di...mana?Siapa tahu punca pergaduhan dalam video?Jangan gimik nak promote drama sudahlah..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
3 months and a week ago.

 

Agoraphobia

Agoraphobia is an anxiety disorder that manifests as a fear of situations where escape could be difficult, or in which help would not be available if something bad were to happen.The word comes from the ancient Greek word "agora," referring to a place of assembly or market place.The condition is often...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
3 months and 2 weeks ago.

 

Free Market yang Free?

Wujud ke pergi pasar untuk dapatkan barang tanpa keluar duit? Kalau pergi pasar kena keluar duit untuk beli barang tu biasalah.Eco Free Market MBSA datang lagiSHAH ALAM, 24 JUL: ECO Free Market anjuran Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) kembali sempena Shah Alam Hari Tanpa Kenderaan di Dataran Kemerdekaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
3 months and 2 weeks ago.

 

Khasiat Madu Kelulut Yang Perlu Diketahui

Dah biasa makan madu kelulut? Kalau tak pernah rasa, lebih baik baca dulu khasiatnya.Madu KelulutMADU kelulut antara madu yang kian popular dalam kalangan penggemar madu. Kandungan madu kelulut ini sangat tinggi dengan komposisi antiseptik, antimikrobial, anti kanser, anti radang, ejen penyembuhan luka dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
3 months and 2 weeks ago.

 

Bugatti La Voiture Noire

Bugatti La Voiture Noire Price, Photo, Specs and Review.Their modern cars are unmistakable, but many enthusiasts view the 1930’s as the brand’s glory days. Taking inspiration from this era, the Bugatti La Voiture Noire was created as a contemporary revival of their classic Type 57. Starting from...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
3 months and 2 weeks ago.

 

12 Kelebihan Selalu Berjalan Kaki

Bukan susah pun nak jalan kaki. Berjalan kaki ni satu senaman yang sangat mudah.Jom ramai-ramai berjalan kaki.Kelebihan Kerap Berjalan Kaki :Menyihatkan jantung.Merendahkan paras kolesterol.Mencegah penyakit darah tinggi.Mencegah strok.Melancarkan aliran darah.Mengurangkan risiko penyakit diabetes.Memproses...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
3 months and 2 weeks ago.

 

Kumpulan Botak yang Berdaftar dengan ROS

Kalau dulu kumpulan botak tu Skin Head. Cukup terkenal masa tahun 90-an. Orang botak sekarang pun nak ada kumpulan jugak tapi bukan gangster macam Skin Head.Kumpulan BOTAK di Malaysia.Ada apa dengan botak? Baca dulu artikel ni..APABILA melihat lelaki berkepala botak, pasti pelbagai tanggapan muncul dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
3 months and 2 weeks ago.

 

Badiuzzaman

“Dan di antara manusia ada orang yang mengorbankan dirinya untuk mencari keredhaan Allah. Dan Allah Maha Penyantun kepada hamba-hambaNya”. (Al Baqarah 2:207).Badiuzzaman Said Nursi.1.0 SEJARAH PERJUANGAN MUJAHID DAKWAH DAN MUFAKKIR, MUJADDID ABAD 20Badiuzzaman Said Nursi dianggap sebagai Mujahid...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
3 months and 3 weeks ago.

 

Tips Mudah untuk Mengurangkan Masalah Rabun

Ada orang tak suka pakai cermin mata. Yelah, mula-mula power cermin mata tu sikit je, lama-lama nak kena tambah power. Banyak nak pakai duit tu.Kalau buat rawatan lasik lagi mahal. Anggaran kos RM3000 ke RM7000. Lagi banyak nak keluarkan duit!Dalam topik kali ini saya nak kongsikan tips yang tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
3 months and 4 weeks ago.

 

Tinggalkan Solat Punca Perceraian

Apakah yang paling ringan? Meninggalkan solat. Walaupun meninggalkan solat itu paling ringan tapi akibatnya sangat berat.Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri.KUALA LUMPUR: Pasangan suami isteri yang gagal mempertahankan keharmonian rumah tangga sehingga berlaku penceraian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
3 months and 4 weeks ago.

 

Viral Nur Asilah yang hilang

Ayat copy paste dari abang mangsa..Salam, Minta tolong kawan2, adik saye hilang. Semalam 15 Jul 2019 jam 3.00 ptg adik saye keluar then sampai sekarang tak balik2 lagi. Report telah dibuat, harap sesapa yg nampak kelibat atau ternampak adik saye sila hubungi keluarga saye atau tahan die dulu . Harap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
3 months and 4 weeks ago.

 

Top 10 Best Smartphones in 2019

If you are wondering what is the best smartphone in 2019, you should check these out. Whether you are currently after the most powerful android or a shiny new iPhone upgrade from Apple, all of the smartphone here were tested by professional team so you just need to choose which one is the best for you.Let's...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Bebas Bebas via Tajuk Bebas
4 months ago.