User Profile: zahra95642

Show pings in: English | Malay | All

 

zahra95642

Your avatar

Real Name: Mohd Zahran

Member Since: 30th August 2015


Mohd Zahran aka theHaikal merupakan pekerja professional sepenuh masa dalam bidang kesihatan. Tetapi amat berminat dalam bidang blogging dan juga internet marketing. Ebook yang pernah ditulis adalah 101 Tips Jimat Duit. Masih belajar dalam bidang blogging dan akan terus belajar. Untuk servis pengiklanan (advertisment service) serta artikel berbayar (paid article/advertorial), boleh hubungi penulis menerusi ruangan Hubungi dan Sertai Wikicara.org


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 31

Cara Beli Bitcoin dan Ethereum Dengan 3 Langkah Mudah

Cara Beli Bitcoin dan Ethereum Dengan 3 Langkah Mudah. Harga Bitcoin sekarang dah mencapai RM40k/bitcoin. Ini pastinya menjadi satu keterujaan bagi mereka yang melabur dalam matawang digital. Bitcoin yang dahulunya tidak dipandang kerana tiada harga, kini harganya melonjak tinggi hanya dalam masa setahun.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
2 weeks and a day ago.

 

Soal Jawab Wikicara #11 : Blogspot atau Wordpress?

Blogspot atau Wordpress? Persoalan ini bukanlah satu perkara baru. Memang kebanyakan daripada blogger baru tertanya-tanya manakah yang lebih baik sama ada Blogspot atau Wordpress. Baru-baru ini saya diajukan satu soalan yang hampir sama. Soalan tersebut berbunyi.Saya nak tanya, blog wikicara gunakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
2 weeks and a day ago.

 

Cara Cari Jodoh Di Portal Jodoh Online

Cara Cari Jodoh Online. Sebelum ini saya ada kongsikan cara cari jodoh secara umum. Kali ini saya nak kongsikan cara yang lebih spesifik iaitu cara cari jodoh online menggunakan portal mencari jodoh.Jika anda mengalami salah satu daripada masalah berikut semasa mencari jodoh, portal mencari jodoh adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
3 weeks and a day ago.

 

Cara Daftar dan Jana Pendapatan Dengan SushiVid

Cara Jana Pendapatan Dengan SushiVid. Jika anda mempunyai akaun Instagram, Facebook ataupun blog, anda hampir layak untuk jana pendapatan dengan SushiVid. SushiVid adalah satu laman web yang menghubungkan antara Pengiklan dan juga Influencer. Melalui SushiVid, anda boleh mendaftar sebagai Influencer atau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
3 weeks and 2 days ago.

 

Teka-teki Lawak: Bomba apa yang pakai baju kuning?

Teka-Teki Lawak: Banyak-banyak bomba, bomba apa yang pakai baju kuning? JawapanKlikDi SiniBomba yang pakai baju hujan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Soalan Teka Teki
3 weeks and 3 days ago.

 

Cara Buat Duit Dengan WeChat

Cara Buat Duit dan Jana Pendapatan Dengan WeChat. Jika anda mencari teknik menjana pendapatan yang baru, anda boleh cuba dengan menggunakan WeChat. Sebelum ini WeChat hanya dikenali sebagai aplikasi perhubungan yang kerap digunakan oleh golongan remaja. Ramai yang memandang WeChat hanya sekadar media sosial...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
3 weeks and 5 days ago.

 

Job Pertama Dari SushiVid. Yeay!

Akhirnya Dapat Job Pertama Dari SushiVid. Yeay!Baru dapat satu job dah bising sekampung.Haha.Teruje beb.Eleh macam la korang masa first time tak teruje. Hahaha. 😁Rasanya dah lama jugak aku daftar SushiVid. Tapi tak berapa nak jenguk sangat sebab rasa macam susah je nak dapat job kat sane tu. Maklumlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
3 weeks and 5 days ago.

 

Cara Buat Duit Dengan Review Aplikasi

Sebelum ini saya dah terangkan cara untuk buat duit dengan aplikasi android. Kali ni saya nak terangkan tentang cara buat duit dengan review aplikasi. Jika anda pengguna smartphone anda boleh jana pendapatan dengan menjadi pengulas game dan juga aplikasi. Tidak kira sama ada anda pengguna Android atau iOS,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 weeks ago.

 

Cara Setup Template Emel di Gmail

Cara Setup Template Emel di Gmail. Tahukah anda bahawa kita boleh setkan template emel di Gmail? Caranya sangat mudah.Untuk membuat template baru:Mula-mula buka akaun Gmail anda dan tekan pada Compose.Tulis emel yang anda akan hantar dan untuk dijadikan templateKemudian tekan pada bahagian More Option...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
4 weeks and a day ago.

 

Cara Ajar Anak Pengurusan Kewangan

Cara Ajar Anak Pengurusan Kewangan. Pengurusan kewangan sepatutnya diajar sejak kecil lagi. Tetapi sehingga kini masih tiada lagi pelajaran pengurusan kewangan secara formal untuk kanak-kanak. Walaubagaimana pun, kita tidak perlu menyalahkan sistem pembelajaran kerana pengurusan kewangan juga boleh dididik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 month ago.

 

Nak Beli Apa Semasa Online Revolution 11.11?

Jika korang suke beli barang online, tarikh 11.11 adalah tarikh keramat setiap tahun. Sebab aku ni memang pembeli online tegar. Jadi tarikh ni memang aku tunggu tunggu.Ok. Artikel ni aku buat dengan 2 tujuan. yang pertama sebab aku memang suka beli barang masa sale. Lagi satu sebab aku nak menang hadiah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
1 month ago.

 

Teka-Teki Lawak: Lobak apa yang warnanya hijau?

Teka-Teki Lawak: Banyak-banyak lobak, lobak apa yang wananya hijau? Fakta:Jika anda berada di Kelantan, jangan terkejut sekiranya orang tempatan memanggil sayur sawi sebagai lobak.JawapanKlikDi SiniSayur Sawi

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Soalan Teka Teki
1 month ago.

 

Cara Menulis Copywriting Dengan Mudah dan Cepat

Cara Menulis Copywriting Dengan Mudah dan Cepat. Salah satu teknik pemasaran yang berkesan adalah melalui copywriting. Tujuan menulis copywriting bukan sahaja untuk mempromosikan sesuatu produk, tetapi ia juga bertujuan untuk memberi kefahaman kepada pengguna tentang fungsi sebenar sesuatu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 month ago.

 

Teka-Teki Lawak: Sekolah apa yang tak ada anak murid?

Teka-Teki Lawak: Sekolah apa yang tak ada anak murid? JawapanKlikDi SiniSekolah sedang Cuti

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Soalan Teka Teki
1 month ago.

 

Pendapatan Blog dan Pendapatan Online Bulan Oktober 2017

Sekarang ni tajuk akan berubah kepadaPendapatan Blog dan Pendapatan Online. 😆Alhamdulillah.Usia blog aku bertambah lagi sebulan. Harapnya kematangan aku berblog pun bertambah jugak.Sekarang ni dah masuk 2 tahun lebih aku berblog secara serius.Ye memang masih dua tahun jagung jika dibandingkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
1 month ago.

 

3 Kelebihan InvolveAsia Berbanding Program Affiliate Lain

Salah satu sumber pendapatan blog aku adalah daripada InvolveAsia. Aku dah join InvolveAsia ni sejak awal aku berblog lagi. Dah 2 tahun lebih kurang.Hampir sebaya dengan kerjaya aku sebagai seorang blogger.Bagi seorang blogger, mempelbagaikan sumber pendapatan adalah sangat penting untuk menjamin pendapatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
1 month ago.

 

Teka-Teki Lawak: Peragut mana yang selalu polis tak tangkap?

Teka-Teki Lawak: Peragut mana yang selalu polis tak tangkap? JawapanKlikDi SiniLembu dan Kambing yang meragut rumput

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Soalan Teka Teki
1 month and a week ago.

 

Ikon Blogger EP5 : Reezluv @ MohdFairiz

Alhamdulillah. Seorang lagi blogger sudi ditemuramah oleh aku. Kali ni aku beranikan diri untuk tanya seorang lagi blogger otai kat Malaysia ni.Blogger yang aku maksudkan adalah pemilik blog Reezluv.com. Sekarang blog Reezluv dah tak ada sebab adsense dah banned domain tu, yang ada blog baru beliau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Susah Senang Blogger
1 month and a week ago.

 

Cara Didik Anak Lelaki

Cara Didik Anak Lelaki. Anak-anak adalah anugerah yang paling bernilai kepada setiap pasangan yang bergelar ibu bapa. Setiap anak harus diberi didikan yang sempurna sesuai dengan peralihan umur yang mereka lalui. Cara untuk mendidik anak lelaki dan anak perempuan adalah berbeza dan pendekatan yang digunakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 month and a week ago.

 

Cara Buat Kerja Sambilan Di Rumah

Cara Buat Kerja Sambilan Di Rumah. Dalam zaman-zaman ekonomi yang tidak menentu ini, ramai yang perlu buat kerja sambilan untuk mendapatkan pendapatan tambahan bagi menampung kos sara hidup yang semakin meningkat. Kerja sambilan boleh dilakukan secara fizikal ataupun kini ada pilihan yang lebih mudah iaitu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog zahra95642 zahra95642 via Wikicara.org - Kompilasi Pelbagai Cara
1 month and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »