User Profile: yukmil

Show pings in: English | Malay | All

 

yukmil

Your avatar

Real Name: yuk

Member Since: 25th June 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 14

Life Insurance (Insurans Hayat)

Life insuranceWhat is life insurane?Buying life insurance for you and your loved ones helps provide some financial security in times of hardship. The money from your policy will be paid to your loved ones when you pass away or to you should you suffer a total and permanent disability or loss.Can I get...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
2 days and 13 hours ago.

 

Petua Merawat Ulser Secara Semulajadi

cara-cara merawat ulser mengunakkan bahan semulajadiULSER di bahagian mulut mungkin perkara biasa bagi sesetengah orang. Sesiapa sahaja tidak kira jantina dan umur boleh dijangkiti ulser sama ada di bahagian lidah, dinding dalam mulut atau sekitar tekak.Walaupun ulser boleh diubati dan tidak berlarutan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2 days and 13 hours ago.

 

Petua Merebus Telur

tips@ cara merebus telur supaya senang dikupas dan tidak melekatsape cakap merebus telur senang..hihi....susah tau..tambah-tambah yang baru menjejakkan kaki kat dapur..kenapa susah merebus telur??rebus telur je pun..susah..sebab kadang-kadang..telur x masak..terus jadi telur masak separuh..pastu bila rebus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
2 days and 13 hours ago.

 

Sultan Muhammad Al-Fateh

sultan muhammad al-fateh dan kisah penaklukan kota Constantinoplesape kat cni knal dengan sultan al-fateh??angkat tangan..hihi..klau yang x kenal xpe..nnti boleh baca article yang yuk share nie..al-fateh nie hebat orangnya,,one of my idol..al-fateh merupakan icon belia yang hebat,,dia berjaya menakluk kota...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
5 days and 14 hours ago.

 

Investment-Linked Insurance (Insurans Berkaitan Pelaburan)

investment-linked insuranceWhat is investment-linked insurance?An investment-linked insurance plan is alife insurancethat combines investment and protection. Your premiums provide not only a life insurance cover, but part of the premiums will also be invested in specific investment funds of your...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
5 days and 15 hours ago.

 

Resepi Kek Buah Madu @ Honey Fruit Cake

resepi kek buah madu moist@ honey fruit cake recipehari nie kita belajar buat kek buah ye..resepi kek buah nie lain ckit sbb dia less sweet..so bg sesiapa yang x suka manis2..boleh try guna resepi nie..resepi nie kukus je tau..klau xde ove xpe...sbb uols boleh je kukus..dah sediakan pen dan kertas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
5 days and 15 hours ago.

 

Retirement Annuity @ Anuiti Persaraan

Retirement AnnuityWhat is retirement annuity?A retirement annuity is a contract by which an insurance company agrees to provide you with a stream of income during your retirement years. Generally, a retiree may need about 60% of his/her last drawn salary to maintain his/her existing standard of living...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
1 week and 2 days ago.

 

Resepi Halwa Cermai

resepi halwa cermai sedap dan senangsape kat cni peminat cermai...angkat tangan..hihi..cermai nie kalau makan degan colek mmang sedap kan..tapi..xkan nak makan colek tiap2 hari kan..nnti sakit perut..sbb tu lah buah cermai selalu luruh je,,,xde orang nak makan..nak makan gtu je...masam..nak biarkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
1 week and 2 days ago.

 

Movie Review: Incendies

review filem canada,Incendiesok...hari nie kita review movie daripada canada plak ye..eventhough cter nie dari canada but dia cakap french ye..urm..yuk plik jgak lar..kenapa canada cakap french??sbnarnya dekat canada..official language dia french and eglish..hihi..yuk baru tahu...ke uols tahu awal2 lg??..ok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
1 week and 2 days ago.

 

Perlindungan dan Pengecualian Penyakit Dalam Takaful Kesihatan Perubatan

penyakit yang dilindungi dan dikecualikan dalam takaful kesihatan dan perubatanapa yang anda perlu ingat dalam takaful kesihatan perubatan pembayaran manfaar bergantung kepada jenis plan anda.apa yang anda perlu lakukan ialah dengan merujuk kepada sijil takaful mengenai maklumat lanjut dan manfaat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
1 week and 5 days ago.

 

Resepi Kek Coklat Moist Gebu

resepi kek coklat gebu dan senangok hari nie kita belajar buat kek coklat plak ye..resepi nie senang je...n yang palig best sedap..bagi sesiapa yang selalu fail buat kek coklat tu..nnti bleh try guna resepi kek coklat moist dan gebu nie..ape yang best tentang resepi kek coklat nie..ialah..kita boleh guna...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
1 week and 5 days ago.

 

Umur Berapa Bayi Tumbuh Gigi??

usia berapa bayi tumbuh gigigigi..oh gigi...gigi merupakan salah satu nikmat dari allah kan..klau xde gigi camne nak makan..klau yang dah tua...sanggup buat gigi palsu kan..tapi..soalan yang sering bermain di benak fikiran ibubapa yang baru melahirakan anak ialah..umur berapa bayi tumbuh gigi ye??bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
1 week and 5 days ago.

 

Insurans Hayat

info tentang insurans hayatanda perlu membeli insurans hayat untuk diri sendiri atau untuk orang tersayang,hal ini kerana insurans hayat dapat membantu anda dari segi kewangan ketika anda mengalami kesusahan.waris anda juga berhak menerima sejumlah wang daripada polisi anda jika anda meninggal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
1 week and 6 days ago.

 

Resepi Kek Marble Keladi

resepi kek marble keladi moist dan gebuok hari nie kita belajar buat kek marble plak..kek marble nie perisa keladi..so mmang sedap lar..bagi yang minat dengan perisa keladi kena cuba resepi kek marble keladi nie..resepi kek marble nie mmang moist lar..klau uols try sekali memang lepas nie akan rasa nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
2 weeks and 5 days ago.

 

B-Smart Gummy bydrazlan

b-smart gummy supplement untuk otak anak anda.Suplemen untuk anak-anak sudah menjadi satu keperluan, bukan lagi pilihan semata. Anak-anak kita sering terdedah dengan persekitaran yang kotor dan penuh dengan radikal bebas, mereka juga sering memilih makanan mengikut apa yang mereka suka sahaja. Keadaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
2 weeks and 5 days ago.

 

Panduan Menghadapi Rawatan Kanser

Panduan Untuk Pesakit Keluaga Dalam Menghadapi Rawatan KanserKanser ialah penyakit yang sangat digeruni sehingga penghidapnya mahupun ahli keluarga sanggup melakukan apa sahaja yang difikirkan boleh menyembuhkan kanser. Pengesanan dan rawatan awal sangat penting untuk menyelamatkan nyawa. Malah anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 weeks and 2 days ago.

 

Resepi Asam Pedas Daging

resepi asam pedas daging senang dan sedapbiasa kita dengar asam pedas ikan kan..jarang plak kita dengar asam pedas daging..hihi.sbb resepi nie unik..jadi saya share kat blog nie ye..lagipun cara-cara untuk buat asam pedas daging nie simple je..bahan-bahan dia pun simple je..dengan kata lain...orang yang x...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Resepi Senang
3 weeks and 2 days ago.

 

Kepentingan membeli Insurans Hayat

kepentingan membeli insurance hayatyuk konfirm mesti ramai lagi yang xde insurans hayat kan..mesti uols fikir,,buat ape beli insurance hayat..bukan penting pun..lagipun uols dah ada medical card...ok xpe...arie nie yuk nak share kepentingan membeli insurance hayat untuk orang yang tersayangkenapa saya wajib...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via Insurance
3 weeks and 4 days ago.

 

Cara Untuk Mendapatkan Anak Perempuan

tips untuk mendapatkan baby girlMenurut Dr Fadzilah Kamsah, kajian menyatakan bahawa lelaki membawa kromosom X Y manakala wanita hanya mempunyai kromosom X. XX - akan hasilkan anak perempuan XY - akan hasilkan anak lelaki Kromosom X mempunyai jangkahayat yang lebih lama, bergerak lambat, tahan dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via bydrazlan
3 weeks and 4 days ago.

 

Amalan Ketika Pindah Rumah Baru

Perkara yang patut dilakukan ketika berpndah ke rumah barusape kat cni yang nak berpindah ke rumah baru,,angkat tangan ckit..hihi..adakah anda tahu amalan yang patut anda lakukan untuk berpindah ke rumah baru??mesti rmai yang lupa dan hanya terus berpindah dan meletakkan barang begitu sahaja..perkara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yukmil yukmil via YUK'S TROVE
3 weeks and 5 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »