User Profile: yeaslmn

Show pings in: English | Malay | All

 

yeaslmn

Your avatar

Real Name: YEASLMN

Member Since: 14th October 2018


YEASLMN | Tips/Info, Health, Beauty, Travel, Food | Any enquiries, please e-mail to: loveydovey037@gmail.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 3

Pre-Convo Photoshoot @ Taman Saujana Hijau, Putrajaya

Assalamualaikum semua. Seminggu lebih dah tak update apa-apa dekat blog. Sibuk sikit settlekan untuk konvokesyen Ahad minggu depan. Ambil jubah, bayar yuran konvo dan sebagainya. Hehe. Semalam ambil jubah sekali dengan pre-convo photoshoot dengan gengs. First time hire photographer. Fuhhh sumpah penat jd...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 day and 9 hours ago.

 

Earphone Mampu Merosakkan Deria Pendengaran

Assalamualaikum semua.Earphone atau headphone mampu merosakkan deria pendengaran kita. Ini terjadi apabila kita menggunakan earphone atau headphone terlalu lama dan terlalu kuat. Had maksimum penggunaan earphone atau headphone yang disyorkan pada satu masa ialah tidak lebih daripada 90 minit.Kehilangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and 3 days ago.

 

Restoran Al Reef @ Beranang - Semenyih

Assalamualaikum semua.Lama dah tak ke udara di laman sesawang ni. Maaflah ya. Kepada yang datang melawat, follow dan baca blog ni. Terima kasih sangat-sangat. Yang bagi comment juga, terima kasih. Nanti aku terjah balik ya, for sure. Jangan risau. Hehe. Ok harini nak cerita pasal makanan lagi. Yay! Siapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and 5 days ago.

 

Segmen bloglist March to June 2019 by zzzyy.blogspot.com

Assalamualaikum semua.Jom join Segmen.(Click banner to join)Segmen bloglist March to June 2019 by zzzyy.blogspot.com

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and a day ago.

 

GIVEAWAY SNACK KINTRY.CO

Assalamualaikum semua.Jom join Giveaway.(Click banner to join)GIVEAWAY SNACK KINTRY.COCARA PEMILIHAN PEMENANG:guna random.orgHADIAH:1 set snack (4 perisa) daripada Kintry.co x 1TARIKH GIVEAWAY:28 Februari 2019 - 7 Mac 2019

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and a day ago.

 

Dugaan Dalam Tempoh Pertunangan

Assalamualaikum semua.Ramai di luar sana yang menghadapi ujian atau dugaan dalam tempoh bertunang. Kadang-kadang diuji dengan bermacam-macam hal. Orang kata dalam melayari alam pertunangan, kita kena kuat kerana masa itu nanti hati kita akan berbolak-balik ditambah dengan ujian atau dugaan yang mendatang.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 2 days ago.

 

Ghost Pepper Twister Box Meal @ KFC

Assalamualaikum semua.Dah berakhir dah pun bulan Februari kan, kejap je masa berlalu. Jadi ini first entry untuk bulan Mac. Kita mulakan entri kita pada bulan Mac dengan menu terbaru dari KFC sekarang ni iaitu Ghost Pepper. Kenapa nama dia Ghost tu? Berhantu sangat ke? Hihi. Ok sebelum ni dah review menu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 3 days ago.

 

Parmesan Truffle Crunch 3-Pcs Combo @ KFC

Assalamualaikum semua. Lately, KFC banyak keluarkan menu baru. Dari hari tu, start dengan yang Spicy Gochujang Crunch. Spicy Gochujang tu aku dah try dah sekali je tapi tak sempat nak review haritu. Spicy Gochujang tu tak lah pedas sangat pun macam namanya. Hehe. Tapi yang tu sedaplah, dia punya cheese tu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 4 days ago.

 

Menangi Wang Tunai RM 1000 Dalam #RIMAUDANCECHALLENGE CoolBlog

Assalamualaikum semua.Jenama minuman terkemuka Malaysia, CoolBlog, menawarkan peluang kepada semua penggemar minuman terbaharu CoolBlog iaitu ‘Black Tiger Premium Milk Tea and Coffee’ untuk memenangi RM 3000 bersempena kempen ‘Hari Harimau’ yang telah dilancarkan pada Januari lalu. CoolBlog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 5 days ago.

 

9 Ciri-ciri Diri Sudah Mencapai Kematangan

Assalamualaikum semua.Kematangan dalam diri bukanlah hanya dinilai semata-mata dari segi peringkat umur seseorang. Umur yang meningkat atau ‘lebih makan garam’ bukanlah tanda diri seseorang itu benar-benar matang dan bertindak tanpa mengikut emosi. Sebenarnya ada 9 ciri-ciri yang boleh dilihat apabila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 6 days ago.

 

Hiking @ Broga Hill, Semenyih

Assalamualaikum semua. Semalam tak sempat nak update satu entri pun dekat blog. Nak schedule post pun tak menyempat. Huhu. Kisahnya semalam pergi hiking dekat Broga Hill, Semenyih. Korang semua mesti ramai yang dah sampai ke Broga ni kan. Thumbs up! Hehe. Semalam 2nd time aku hiking ke Broga. Cerita masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks ago.

 

Thoyyib Cafe @ Bandar Baru Nilai

Assalamualaikum semua. Kalau korang berada di area Nilai, korang kena dan wajib pergi 1 kafe ni. Wajib tau! Haha. Nama dia Thoyyib Cafe, berdekatan dengan Tesco Nilai. Waze je Thoyyib Cafe mesti jumpa. Makanan dekat sini semua dapat feedback yang memberansangkan. Tambahan pula Thoyyib Cafe ni sangat bersih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and 2 days ago.

 

Kegunaan Ais Pada Wajah

Assalamualaikum semua.Kegunaan Ais Pada Wajah 1. Mengurangkan bengkak di mataBungkus seketul ais di dalam kain/tisu, kemudian sapu pada bawah mata perlahan-lahan. Buat selama 5 minit. 2. Mengurangkan kemerahan jerawat pada kulitBungkus seketul ais di dalam kain/tisu, kemudian tekan pada kawasan kemerahan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and 3 days ago.

 

Tarikh Istiadat Konvokesyen UiTM Ke-90

Assalamualaikum semua. Beberapa bulan ni penat tunggu bila tarikh konvo nak keluar. Dahlah konvonya lambat, tarikh pun tak keluar2 pula. Akhirnya, dah keluar pun tarikh-tarikh konvo. Tarikh ni lambat keluar sebab adanya pertukaran Yang Di-Pertuan Agong. Yalah, Canselor UiTM dah bertukar kan. Hehe. Nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and 3 days ago.

 

Mama Gourmet Restaurant @ 9 Avenue, Nilai - Part 2

Assalamualaikum semua.Malam-malam macam ni tetiba rasa lapar. Kalau tidur lewat, inilah jadinya. Berjaga sampai tengah malam sampai perut pun dah berkeroncong minta diisi. Tak baik makan tengah-tengah malam ni. Kalau sebelum pukul 12 tadi oklah juga lagi. Boleh diterima jugalah. Walaupun sebenarnya dah kira...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and 5 days ago.

 

Manfaat Kunyit untuk Kecantikan

Assalamualaikum semua.Kunyit selain digunakan dalam masakan, ianya juga boleh dijadikan sebagai salah satu ramuan kecantikan. Ternyata banyak kebaikan kunyit ini untuk kulit wajah dan juga kegunaan lain. Masker kunyit sekarang ini selalu menjadi bualan gadis-gadis yang menginginkan kulit cantik. Tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and 5 days ago.

 

Cara Hilangkan Blackhead dan Whitehead

Assalamualaikum semua.Siapa ada masalah bintik hitam dan putih atau dikenali juga sebagai blackhead dan whitehead pada kulit muka? Selalunya benda asing ni tumbuh di bahagian muka terutamanya hidung atau di mana pori-pori tersumbat. Blackhead juga adalah sejenis jerawat yang selalunya tumbuh di bahagian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
4 weeks ago.

 

Kesan Cuaca Panas kepada Kesihatan dan Tips Kekal Sihat

Assalamualaikum semua.Sekarang ini, memang cuaca di luar sana panas terik. Dulu musim hujan, pagi petang siang malam asyik hujan saja. Sekarang ni jarang dah hujan. Dalam seminggu tu ada lah dalam sehari hujannya, yang lain semua cuaca panas terik. Bila cuaca panas terik macam ni memang kena jaga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
4 weeks ago.

 

Ketahui Jenis-jenis Garam serta Manfaatnya

Assalamualaikum semua.Ketahui Jenis-jenis Garam serta Manfaatnya1. Garam Laut-Melindungi kulit-Meningkatkan kesihatan gigi-Meningkatkan kualiti tidur-Menyeimbangkan elektrolit dalam tubuh badan2. Garam Merah Hawaii-Membantu menguatkan paru-paru-Menguatkan sistem imunisasi tubuh badan-Membantu meningkatkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
4 weeks and a day ago.

 

Tempat Biasa Ditumbuhi Jerawat dan Puncanya

Assalamualaikum semua.Jerawat oh jerawat! Tidak asing lagi dengan seorang perempuan. Bila ada tumbuh jerawat, mesti tak senang duduk, geram, nak marah, menjerit, apa lagi? Kena pula kadang-kadang tumbuhnya jerawat ni time esoknya atau minggu tu ada majlis keramaian. Aduhai! Puas fikir cara nak selesaikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month ago.

 

1 2 3 Next »