User Profile: yatt92

Show pings in: English | Malay | All

 

yatt92

Your avatar

Real Name: yatt

Member Since: 13th May 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 5

BAB 1-KALUNG

Ratu menghulurkan beberapa buah album gambar lama sebelum meminta diri ke ruang tamu untuk menonton rancangan televisyen kegemarannya. Azman membelek-belek gambar yang mengabadikan kenangan keluarga kecil Ratu. Sekeping gambar terjatuh mengenai kaki Azman. Azman mengambil gambar yang terjatuh. Bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
1 day and 6 hours ago.

 

PROLOG: KALUNG

Cecair merah pekat membasahi skrit labuh yang dipakainya. Tanpa berlengah mahluk hodoh itu menerkam Ratu. Ratu tidak mampu berbuat apa-apa. Suaranya bagai dikunci. Perlahan-lahan dia merasakan taring tajam dibenamkan di leher jinjang miliknya. Ratu terkulai layu. Sebelum dia menutup...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
6 days and 18 hours ago.

 

NOVEL: SUNDAL (PROLOG)

Suaranya bagai dikunci. Perlahan-lahan dia merasakan taring tajam dibenamkan di leher jinjang miliknya. Ratu terkulai layu. Sebelum dia menutup rapat matanya dia sempat melihat kuku tajam berlegar-legar di perutnya. Lalu kuku tajam wanita berkebaya putih dibenamkan ke dalam perut Ratu. Jeritan Ratu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
1 week ago.

 

Misi di Tanjung Malim

Dah 2 Bulan aku tak post entry di blog aku ni. Mujur aku masih ingat password email. Kalau tak pecah otak aku paksa sel-sel otak berhubung. Sel otak aku ni boleh tahan tahap slownya. kadang-kadang aku rasa otak aku ni memori dah tak cukup Sekarang ni aku ada di Tanjung Malim.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
1 month ago.

 

KISAH DUKA SEBUAH IKATAN PERKAHWINAN

Amboi tajuk artikel aku kali ni memang agak pelik. Sebenarnya aku ni tak kawin lagi tapi aku suka baca page kat fb KISAH RUMAH TANGGA. selalunya aku biasa baca yang dok dalam ruangan surat khabar ape ntah. Dalam page ni lagi banyak kisah menyentuh hati. Happy2 ada la jugak tapi banyak sedih2. Paling sedih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
3 months and 2 weeks ago.

 

AZAM 2017

AZAM 2017agak ketinggalan,,aku dah taip sebelum tahun baru lagi sekarang baru ada masa nak letak kat sini tapi takpa tak terlewat lagi baru hari ke-5 tahun baru kan hihi..Wahh kalau on fb kemain lagi pakat dok post azam tahun baru. Kebanyakkan azam dorang nak kahwin tapi tak kisahlah tu hak masing-masing...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
3 months and 3 weeks ago.

 

SEMANGAT RAJIN KEMBALI..POYONYA AKU

Wahh dah sebulan aku tak tengok blog aku,Adoi banyak sangat urusan aku sampai bila aku bukak blog aku lain benar segala setting bagai haha sampai aku pun tak reti nak tekan yang mana satu atau perasaan aku je sebab dah lama tak berblog,lantaklah. semoga semangat rajin aku kembali masuk dalam otak aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
4 months ago.

 

PRODUK ORGANIK COFFEESCRUB HARGA MURAH

Seperti dijanjikan aku rajin nak buat entri baru hehe..Disebabkan ada yang bertanya pasal coffee scrub ni sis nak buat review...Review dari hati nurani sis.Sejujurnya sis sebelum jual sis akan cuba dulu.Sisi beli satu,sis guna.Kalau produk bagus baru sis ambil stok.Hari ini sis bukan nak review satu produk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
5 months and a week ago.

 

RINDU BERBLOG

Wahh dah berhabuk blog aku, nasib tak jadi sarang labah-labah. Ok sekarang aku nak aktif berblog balik sebab selama ni ada kekangan masa sikit..selain tu sebab template blog aku buruk! haha kalau aku pun tak bersemangat apatah lagi nak menaip..sekarang aku dah tukar template lawa-lawa.Semangat menaip dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
5 months and a week ago.

 

KISAH BERNIAGA TANPA MODAL

Aku bukanlah seorang kaki media sosial. Aku memang rajin online fb tapi tengok-tengok gitu jelah. Nak membebel post macam-macam memang tak lah. Kalau aku sedih..geram..meluat kat orang pun aku pendam je. Ada masalah luah kat famili or kat kawan-kawan rapat. Nak berhuha huha pasal masalah aku kat dunia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
6 months and a week ago.

 

SIBUK DENGAN DUNIA BARU

Wah!! dah bersarang dah blog aku. Dua minggu lebih tak tulis blog. Maafkan aku cik blog (suka hati je aku jatinakan blog aku hihi). Dalam sebulan ini aku agak sibuk dengan minat aku. Aku dah jatuh cinta dengan dunia perniagaan. Zaman sekolah dulu dan zaman adalah juga aku belajar perniagaan,usahawan dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
7 months ago.

 

ISTERI DIHINA SUAMI KERANA PENAMPILAN

Hai uoll, Dalam kesibukkan nak raya haji Cik Ti sempatlah godek-godek berita menarik secara online cuma nak tulis entri blog baru hari ini ada kesempatan. Cik Ti lebih suka baca berita dari artikel online. Jimat masa dan duit hihi walaupan kadangkala ada berita online tu ringkas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
7 months and 2 weeks ago.

 

PERIHAL UPSR

Assalamualaikum.. Seminggu dua ini jarang Cik Ti update blog. Adik bongsu Cik Ti nak ambil exam UPSR jadi sambil dok melepak kat rumah Cik Ti pun ajar apa yang patut. Cik Ti malas nak terjebak dengan laptop karang adik Cik Ti kemana Cik Ti leka pulak berblog haha.Kisahnya sangatlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
7 months and 3 weeks ago.

 

ADAKAH ANAK-ANAK SELAMAT?

Dah berhari lamanya tak tulis entri blog. Biasalah perasaan malas ini kalau malas memang malas tahap parah haha. Ok! Hari ini bukanlah cik ti nak ceramahkan mak ayah,mama papa bagai Cuma Cik Ti nak bagilah sedikit nasihat walaupun Cik Ti memanglah tak patut nak bercakap lebih-lebih. Begini, tiap petang Cik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
7 months and 4 weeks ago.

 

Tombiruo: Penunggu Rimba dari Novel ke Filem

Baru je godek-godek blog beautifulnara..ala blog gosip yang hot gituu.nampak sangat kan baca gosip tengah malam haha. Selain berita pasal artis yang buatkan i sangat teruja (i lah sangattt) entri blog beautifulnara yang paling menarik perhatian adalah pasal adaptasi novel Ramlee Awang Murshid.. Tombiruo:...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
8 months ago.

 

PELIK KE AMBIL LESEN KERETA AUTOMATIK?

Entri terdahulu sis (hari tua sedunia haha) ada beritahu bahawa sis daftar lesen kereta. Maka Ahad baru-baru ini dikala orang lain berhujung minggu sis pun pergilah masuk kelas kursus kurikulum pendidikan pemandu a.k.a dulu-dulu kita sebut kelas undang-undang memandu selama 6 jam. Awal-awal pagi sis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
8 months ago.

 

CARA BELI NO.PIN PEPERIKSAAN ULANGAN STPM DI BSN

CARA BELI NO.PIN PEPERIKSAAN ULANGAN STPM DI BSNOK. Aku ucapkan tahniah kat student stpm yang berjaya dapat result cemerlang peperiksaan STPM Penggal kedua baru-baru ini. Semestinya aku bukanlah calon haha dah tua dah STPM aku ambik 4 taun lepas nuhh. Kepada tak berjaya jangan risau boleh ambik lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
8 months and a week ago.

 

DAFTAR LESEN KERETA AUTOMATIK

Jumaat-16 Ogos 2016 (eleh ala-ala nak tulis artikel berita plak)..aku pergi ke bandar berhampiran rumah aku. Survey harga lesen walaupun aku dah tua sewajarnya aku memiliki lesen memandu. Aku bukan minat sangat bab-bab sebegini tapi memikirkan untuk kemudahan diri ini dan keluarga maka gagahkan jelah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
8 months and a week ago.

 

Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM

KLIK BANNER KALAU NAK JOINOK..semangat rajin nak join giveaway dah mai..jom join ramai-ramai..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
8 months and a week ago.

 

KISAH DAKWAH PELAJAR INI AKAN BUATKAN ANDA KAGUM

Masa godek-godek aku terjumpalah kisah ini cabaran yang dihadapi seorang pelajar diluar negara menghadapi persepsi masyarakat barat terhadap islam. Kalau aku kat tempat pelajar tersebut mesti ting tong pitam nak jawab haha. Masa zaman U walaupun aku ni belajar dalam negara je aku pun ada kawan-kawan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
8 months and a week ago.

 

1 2 3 4 5 Next »