User Profile: yatt92

Show pings in: English | Malay | All

 

yatt92

Your avatar

Real Name: yatt

Member Since: 13th May 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 6

BISIKAN DENDAM BAB 7

“Ada apa Mawar?” Seri memulakan bicara saat dapat melihat tubuh Mawar berdiri kaku di depannya.Mawar kelihatan gementar hendak memulakan bicara.Mawar kaget. Peluh mula membasahi tubuhnya. Bilik Seri dipandang dengan ekor matanya. Hati Mawar dijentik perasaan takut. Bulu roma meremang saat hembusan angin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
3 weeks and 4 days ago.

 

BISIKAN DENDAM BAB 6

SUMBER GAMBAR: GOOGLE IMAGE“Mawar,kamu sudah tahu Tok Man telah meninggal dunia semalam?” Mawar menggeleng kepalanya.“Betul ke mak? Mawar tidak tahu. Yusuff tidak beritahu pada Mawar.” Mawar kecil hati.Patutlah Yusuff tidak menjawab mesej-mesej yang dikirimnya. Mawar tahu Tok Man sudah lama sakit.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
3 weeks and 5 days ago.

 

BISIKAN DENDAM BAB 5

SUMBER GAMBAR: GOOGLE IMAGE“Abang,saya rasa Seri dengar perbualan kita pagi tadi!” mata Megat terbuka luas.Terdetik perasaan bimbang jika perbualan antara dia dan isterinya didengari Seri. Megat tidak mahu majikannya terasa hati.“Bagaimana dia tahu? Dia mengintai kita ke?” Megat mengaru-garu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
4 weeks ago.

 

BISIKAN DENDAM BAB 3

“Yu..yu..suff.”Tangan TokMan terketar-ketar menyentuh satu-satunya cucu lelakinya. Wajah bersih Yusuff dipandang penuh syahdu. Yusuff mengengam erat tangan datuknya. Perasannya hiba.“To..long..ja..ja..gake..lu..ar..ga..ki..ta..”Yusuff megangguk faham. Airmata jantannya mengalir membasahi pipi. Tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
4 weeks and a day ago.

 

AKU BUDAK 90-AN.SALAM RAMADAN 2017

Amboi kemain tajuk entry aku, budak 90-an kunun hehe hakikatnya memang pun aku dah dah agak tua :D . Walaupun zaman kanak-kanak aku dah lama berlalu tapi masih ada lagi cebisan memori aku masa bulan ramadan zaman kecik-kecik dulu. Masa tu aku masih menetap di Kedah, then, masa aku nak masuk usia 7...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
4 weeks and 2 days ago.

 

BISIKAN DENDAM BAB 2

SUMBER: GOOGLE IMAGE"Kau kianati aku!"Seri mengambil gambar lalu menikam-nikam dengan serpihan kaca. Darah yang mengalir menitis di atas gambar tidak dihiraukannya. Sakit serpihan kaca yang menoreh tapak tangannya tidak sepedih sakit dikianati orang yang disayangi. Seri mengoyak gambar menjadi cebisan kecil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
1 month ago.

 

JADUAL IMSAK DAN BERBUKA PUASA 2017 DAERAH GERIK DAN SELURUH NEGERI PERAK

ASSALAMUALAIKUM..Tak lama lagi kita akan berpuasa. Cepatnya masa berlalu..ok, aku rasa geli hati pula bila baca balik ayat drama aku ni. Entri kali ini aku nak sah shareJADUAL IMSAK DAN BERBUKA PUASA 2017 DAERAH GERIK DAN SELURUH NEGERI PERAK. Harap bermanfaat untuk rujukan kita semua.JADUAL...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
1 month ago.

 

BISIKAN DENDAM BAB 1

SUMBER: GOOGLE IMAGE-SETIAP KEINGINAN ADA SYARATNYA,KAU AKAN SENTIASA CANTIK SELAGI KAU BERPEGANG PADA JANJI.-“Osman! Sudahkah kamu bersedia untuk beristeri?” Tok Hussein inginkan kepastian. Dia lebih suka berterus-terang. Bertanya tanpa sebarang mukadimah berbunga-bunga.“Kenapa Tok bertanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
1 month ago.

 

KALUNG BAB 4

"awak tinggal di rumah besar di hujung kampung itu ke?"" Ya! kenapa?" soal Elly.Wajah Rashid berubah serta merta. Belum sempat Rashid memulakan perbualan lebih lanjut, Elly meminta diri mahu pulang.***Ratu hairan Elly masih berdiri kaku di ampaian sedangkan baju yang dijemur hanya beberapa helai. Ratu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
1 month and a week ago.

 

KALUNG BAB 3

sumber photo: google(gambaran rumah moyang Ratu)Kereta Azman meluncur laju membelah Lebuhraya Utara Selatan. Perjalanan dari rumah flat di negari utara ke Perak mengambil masa sehingga berjam-jam lamanya. Mereka merancang hendak bertolak awal pagi malangnya Elly terpaksa berjumpa dengan pensyarah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
1 month and a week ago.

 

KALUNG BAB 2 DI PORTAL ILHAM

"Aku bimbang dia kembali menghuru-harakan kampung kita."......"Dia? Siapa bang? ".........duhulu pernah terjadi peristiwa seorang wanita mati dibunuh. Lagipun kisah tersebut sudah terlalu lama berlaku. Generasi yang pernah hidup ketika kejadian itu ramai yang sudah meninggalkan dunia yang fana....

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
1 month and 2 weeks ago.

 

BILIK 08- BAB 1

" Kau nak tahu tak kenapa bilik 08 tidak berpenghuni dan berkunci selama 20 tahun? ""Sebab Pakcik Mail yang kunci. Hanya Pakcik Mail yang ada kunci kesemua bilik di Blok Cempaka ni"Julia memcubit paha Arina. Arina mengaduh sakit. Julia mengetap bibir, geram dengan sikap Arina yang loyar buruk. Mereka baru...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
1 month and 3 weeks ago.

 

BAB 1-KALUNG

Ratu menghulurkan beberapa buah album gambar lama sebelum meminta diri ke ruang tamu untuk menonton rancangan televisyen kegemarannya. Azman membelek-belek gambar yang mengabadikan kenangan keluarga kecil Ratu. Sekeping gambar terjatuh mengenai kaki Azman. Azman mengambil gambar yang terjatuh. Bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
1 month and 3 weeks ago.

 

PROLOG: KALUNG

Cecair merah pekat membasahi skrit labuh yang dipakainya. Tanpa berlengah mahluk hodoh itu menerkam Ratu. Ratu tidak mampu berbuat apa-apa. Suaranya bagai dikunci. Perlahan-lahan dia merasakan taring tajam dibenamkan di leher jinjang miliknya. Ratu terkulai layu. Sebelum dia menutup...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
2 months ago.

 

NOVEL: SUNDAL (PROLOG)

Suaranya bagai dikunci. Perlahan-lahan dia merasakan taring tajam dibenamkan di leher jinjang miliknya. Ratu terkulai layu. Sebelum dia menutup rapat matanya dia sempat melihat kuku tajam berlegar-legar di perutnya. Lalu kuku tajam wanita berkebaya putih dibenamkan ke dalam perut Ratu. Jeritan Ratu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
2 months ago.

 

Misi di Tanjung Malim

Dah 2 Bulan aku tak post entry di blog aku ni. Mujur aku masih ingat password email. Kalau tak pecah otak aku paksa sel-sel otak berhubung. Sel otak aku ni boleh tahan tahap slownya. kadang-kadang aku rasa otak aku ni memori dah tak cukup Sekarang ni aku ada di Tanjung Malim.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
3 months ago.

 

KISAH DUKA SEBUAH IKATAN PERKAHWINAN

Amboi tajuk artikel aku kali ni memang agak pelik. Sebenarnya aku ni tak kawin lagi tapi aku suka baca page kat fb KISAH RUMAH TANGGA. selalunya aku biasa baca yang dok dalam ruangan surat khabar ape ntah. Dalam page ni lagi banyak kisah menyentuh hati. Happy2 ada la jugak tapi banyak sedih2. Paling sedih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
5 months and a week ago.

 

AZAM 2017

AZAM 2017agak ketinggalan,,aku dah taip sebelum tahun baru lagi sekarang baru ada masa nak letak kat sini tapi takpa tak terlewat lagi baru hari ke-5 tahun baru kan hihi..Wahh kalau on fb kemain lagi pakat dok post azam tahun baru. Kebanyakkan azam dorang nak kahwin tapi tak kisahlah tu hak masing-masing...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
5 months and 2 weeks ago.

 

SEMANGAT RAJIN KEMBALI..POYONYA AKU

Wahh dah sebulan aku tak tengok blog aku,Adoi banyak sangat urusan aku sampai bila aku bukak blog aku lain benar segala setting bagai haha sampai aku pun tak reti nak tekan yang mana satu atau perasaan aku je sebab dah lama tak berblog,lantaklah. semoga semangat rajin aku kembali masuk dalam otak aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
6 months ago.

 

PRODUK ORGANIK COFFEESCRUB HARGA MURAH

Seperti dijanjikan aku rajin nak buat entri baru hehe..Disebabkan ada yang bertanya pasal coffee scrub ni sis nak buat review...Review dari hati nurani sis.Sejujurnya sis sebelum jual sis akan cuba dulu.Sisi beli satu,sis guna.Kalau produk bagus baru sis ambil stok.Hari ini sis bukan nak review satu produk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
7 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 Next »