User Profile: yatt92

Show pings in: English | Malay | All

 

yatt92

Your avatar

Real Name: yatt

Member Since: 13th May 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 6

BELAJAR MEMASAK

Ok, jujur aku dulu memang tak suka memasak haha suka makan je. Masa kecik dulu aku nak tolong mak aku tapi mak aku suruh pergi main jauh-jauh sebab takut kena minyak panas hihi. Jadi, masa aku lebih banyak habiskan masa belajar dan bermain, itu kisah masa aku sekolah rendah. Masa aku sekolah menengah bab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
1 month and a week ago.

 

RESEPI : CARA MUDAH BUAT KUAH LAKSA

Aku memang hantu laksa. Kalau aku pergi mana-mana kedai makan mesti tak teragak-agak nak bungkus laksa walaupun aku dah melantak nasi dan menu lain. Tapi kalau sekali aku beli tak sedap aku memang tak akan beli dah. Kalau kedai jual laksa sedap aku tak akan berfikir panjang nak beli banyak kali....

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
1 month and a week ago.

 

Cara Bayar Bil Telekom, Bil Elektrik dan Bil Air Secara Online melalui Cimb Click

Harini aku buat entriCara Bayar Bil Telekom, Bil Elektrik dan Bil Air Secara Online melalui Cimb Click. Untuk mereka yang tidak tahu harap melalui entri ini aku bolehlah tolong sikit-sikit. Mula-mula nak bayar bil guna cimb click ni aku pun rujuk blog orang lain jugak tapi kalau tak silap aku cara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
1 month and a week ago.

 

PERMOHONAN GOOGLE ADSENSE BERJAYA!

Sempena bulan Syawal nan mulia ni dalam tempoh seminggu aku dapat dua berita happy. Pertama, proposal drama tv yang aku hantar kat RTM dah diluluskan dan keduanya, permohonan google adsense aku berjaya. Dulu aku pernah kisahkan permohonan google adsense aku ditolak sebanyak dua kali. Korang boleh baca entri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
1 month and a week ago.

 

Beraya Sakan Aidilfitri 2017

Tajuk entri aku kemain beraya sakan haha..Masih belum terlambat kot aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri lagipun kita kan raya sebulan. Raya tahun ni aku rasa biasa-biasa je maybe sebab aku pun dah tua jadi mood raya tu taklah excited macam zaman budak-budak dulu. Jadi, dalam entri ini aku nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
1 month and 2 weeks ago.

 

ISTERI TAK CANTIK, ANAK-ANAK TIADA RUPA-LUAHAN SEORANG SUAMI-

Aku kalau ada waktu lapang sikit memang suka layan juga page Kisah Rumah Tangga walaupun aku ni masih bujang (ada sikap cewi aku nak bagitau satu dunia aku bujang..cewi kan hahaha). Selama ini aku baca je, banyak bab-bab suami curang, masalah dengan mentua ok..aku pun baca jelah walaupun kadang-kadang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
2 months ago.

 

BISIKAN DENDAM BAB 15

SUMBER FOTO: GOOGLE IMAGE"Tok harap Yusuff tidak keberatan membantu Tok." " Iya Tok. Lagipun dulu arwah atuk berpesan supaya menjaga kampung ini." "Baguslah kalau kau berfikiran begitu Yusuff. Ada tugas mencabar menanti kita. Tok harap kerja-kerja kamu tidak terabai. Kerjaya kamu juga satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
2 months ago.

 

BISIKAN DENDAM BAB 13

SUMBER FOTO: GOOGLE IMAGESeri terjaga dari lena malam yang panjang. Dalam samar cahaya lampu meja Seri kelihatan sedang berkomunikasi dengan seseorang. Seri mengangguk-angguk kepalanya beberapa kali. Kemudian, Seri bangun bersiap-siap. Jam dinding menunjukkan pukul 3.00 pagi. Usai bersiap-siap Seri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
2 months ago.

 

BISIKAN DENDAM BAB 10

SUMBER GAMBAR : GOOGLE IMAGEOmar berlari meredah hutan belukar. Gelap dan sunyi. Hanya bilahan cahaya bulan purnama yang dilindungi pokok-pokok balak membantu Omar untuk meneruskan lariannya. Peluh jantan membasahai tubuh Omar. Suara wanita menggilai semakin dekat mengetuk gegendang telinganya. Nafas Omar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
2 months and a week ago.

 

BISIKAN DENDAM BAB 9

SUMBER: GOOGLE IMAGE"Sebenarnya..." Senah menundukkan wajahnya. Tidak berani bertentang mata dengan Seri. Bertentang mata dengan Seri umpama membongkar segala rahsia yang disimpannya. "Sebenarnya, saya dan Senah bercadang mahu jual tanah saya di kampung." Megat berlagak tenang. Senah berasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
2 months and 2 weeks ago.

 

TIPS KULIT CANTIK BERSERI-SERI

Sebagai perempuan haruslah kita mempunyai keinginan untuk memiliki kulit yang cantik dan berseri-seri. Wajah cantik, jelita atau manis itu letak ketepi dulu. Cantik itu subjektif. Kulit cerah putih gebu tak semestinya seseorang itu tergolong dalam golongan jelita bak ratu cantik dunia. Ratu cantik sekarang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
2 months and 2 weeks ago.

 

BISIKAN DENDAM BAB 7

“Ada apa Mawar?” Seri memulakan bicara saat dapat melihat tubuh Mawar berdiri kaku di depannya.Mawar kelihatan gementar hendak memulakan bicara.Mawar kaget. Peluh mula membasahi tubuhnya. Bilik Seri dipandang dengan ekor matanya. Hati Mawar dijentik perasaan takut. Bulu roma meremang saat hembusan angin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
2 months and 2 weeks ago.

 

BISIKAN DENDAM BAB 6

SUMBER GAMBAR: GOOGLE IMAGE“Mawar,kamu sudah tahu Tok Man telah meninggal dunia semalam?” Mawar menggeleng kepalanya.“Betul ke mak? Mawar tidak tahu. Yusuff tidak beritahu pada Mawar.” Mawar kecil hati.Patutlah Yusuff tidak menjawab mesej-mesej yang dikirimnya. Mawar tahu Tok Man sudah lama sakit.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
2 months and 2 weeks ago.

 

BISIKAN DENDAM BAB 5

SUMBER GAMBAR: GOOGLE IMAGE“Abang,saya rasa Seri dengar perbualan kita pagi tadi!” mata Megat terbuka luas.Terdetik perasaan bimbang jika perbualan antara dia dan isterinya didengari Seri. Megat tidak mahu majikannya terasa hati.“Bagaimana dia tahu? Dia mengintai kita ke?” Megat mengaru-garu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
2 months and 2 weeks ago.

 

BISIKAN DENDAM BAB 3

“Yu..yu..suff.”Tangan TokMan terketar-ketar menyentuh satu-satunya cucu lelakinya. Wajah bersih Yusuff dipandang penuh syahdu. Yusuff mengengam erat tangan datuknya. Perasannya hiba.“To..long..ja..ja..gake..lu..ar..ga..ki..ta..”Yusuff megangguk faham. Airmata jantannya mengalir membasahi pipi. Tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
2 months and 3 weeks ago.

 

AKU BUDAK 90-AN.SALAM RAMADAN 2017

Amboi kemain tajuk entry aku, budak 90-an kunun hehe hakikatnya memang pun aku dah dah agak tua :D . Walaupun zaman kanak-kanak aku dah lama berlalu tapi masih ada lagi cebisan memori aku masa bulan ramadan zaman kecik-kecik dulu. Masa tu aku masih menetap di Kedah, then, masa aku nak masuk usia 7...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
2 months and 3 weeks ago.

 

BISIKAN DENDAM BAB 2

SUMBER: GOOGLE IMAGE"Kau kianati aku!"Seri mengambil gambar lalu menikam-nikam dengan serpihan kaca. Darah yang mengalir menitis di atas gambar tidak dihiraukannya. Sakit serpihan kaca yang menoreh tapak tangannya tidak sepedih sakit dikianati orang yang disayangi. Seri mengoyak gambar menjadi cebisan kecil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
2 months and 3 weeks ago.

 

JADUAL IMSAK DAN BERBUKA PUASA 2017 DAERAH GERIK DAN SELURUH NEGERI PERAK

ASSALAMUALAIKUM..Tak lama lagi kita akan berpuasa. Cepatnya masa berlalu..ok, aku rasa geli hati pula bila baca balik ayat drama aku ni. Entri kali ini aku nak sah shareJADUAL IMSAK DAN BERBUKA PUASA 2017 DAERAH GERIK DAN SELURUH NEGERI PERAK. Harap bermanfaat untuk rujukan kita semua.JADUAL...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
2 months and 3 weeks ago.

 

BISIKAN DENDAM BAB 1

SUMBER: GOOGLE IMAGE-SETIAP KEINGINAN ADA SYARATNYA,KAU AKAN SENTIASA CANTIK SELAGI KAU BERPEGANG PADA JANJI.-“Osman! Sudahkah kamu bersedia untuk beristeri?” Tok Hussein inginkan kepastian. Dia lebih suka berterus-terang. Bertanya tanpa sebarang mukadimah berbunga-bunga.“Kenapa Tok bertanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
2 months and 4 weeks ago.

 

KALUNG BAB 4

"awak tinggal di rumah besar di hujung kampung itu ke?"" Ya! kenapa?" soal Elly.Wajah Rashid berubah serta merta. Belum sempat Rashid memulakan perbualan lebih lanjut, Elly meminta diri mahu pulang.***Ratu hairan Elly masih berdiri kaku di ampaian sedangkan baju yang dijemur hanya beberapa helai. Ratu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yatt92 yatt92 via Tinta Hayati
3 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 Next »