User Profile: segalabenda

Show pings in: English | Malay | All

 

segalabenda

Your avatar

Real Name: OlaOli

Member Since: 14th March 2012



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 4

Gambar sunset di pantai

Hujung-hujung minggu adalah masa lapang di mana jika ada ruang aku akan melayan hobi-hobi. Macam yang dah diceritakan di post tahun lepas, The post Gambar sunset di pantai appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Beli kereta baru atau terpakai mana pilihan anda

Persoalan nak beli kereta baru atau terpakai banyak bermain kat kepala terutama orang-orang yang first time nak pakai kereta. The post Beli kereta baru atau terpakai mana pilihan anda appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Nak sewakan ikut bilik atau sebuah rumah?

Assalamualaikum apa khabar semua. 10 hari tanpa sebarang post, kali ni post berkaitan pendapat yang ingin aku kongsikan kepada tuan-tuan rumah yang hendak menyewakan rumah tetapi masih belum mampu untuk membuat keputusan samaada disewakan sebuah rumah kepada satu penyewa atau sewakan ikut bilik. The post...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
2 months ago.

 

Belanjawan 2018 berita gembira untuk kakitangan awam

Semenjak 4-5 hari ni semakin luas tersebar desus desas tentang berita gembira untuk kakitangan awam bersempena dengan pembentangan belanjawan 2018 oktober ini. The post Belanjawan 2018 berita gembira untuk kakitangan awam appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
2 months and a week ago.

 

Theme untuk blog – Percuma atau Premium

Theme untuk blog Percuma atau Premium Theme percuma atau premium(beli). Mana jadi pilihan? untuk pengetahuan korang blog olaoli ni dibina pada bulan 1 tahun 2016. The post Theme untuk blog Percuma atau Premium appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
2 months and 3 weeks ago.

 

Tips post diindex dengan cepat di google

Tips post diindex dengan cepat di google Kalu ikutkan dah lebih kurang 1 tahun 7 bulan aku berblogging di olaoli.com. The post Tips post diindex dengan cepat di google appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
3 months ago.

 

Ciri-ciri suami yang bertanggungjawab

Ketahui ciri-ciri seorang suami yang bertanggungjawab Setiap kaum hawa mengimpikan untuk dapat seorang suami yang bertanggungjawab dan penyayang. Begitu juga lelaki yang mahukan seorang bakal isteri yang setia dan solehah. The post Ciri-ciri suami yang bertanggungjawab appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
3 months and 2 weeks ago.

 

7 Cara dan teknik nak pikat lelaki

Cara dan teknik nak pikat lelaki Haaa..amacam tajuk post ni..ok tak. Ya kali ni aku nak kongsi ngan golongan perempuan sahaja bukan lelaki ye. The post 7 Cara dan teknik nak pikat lelaki appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
3 months and 3 weeks ago.

 

Ketahui post paling popular di blog anda dengan Google Analytic

Post paling popular dengan Google analytic Khas untuk blogger yang masih newbie, post ni aku nak share cara bagaimana nak tahu yang manakah post di blog korang yang paling popular. The post Ketahui post paling popular di blog anda dengan Google Analytic appeared first on Olaoli.com.

1Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
3 months and 3 weeks ago.

 

Siswazah menganggur perkara biasa

Siswazah menganggur perkara biasa Banyak kali dah kita dengar samaada di berita tv atau akhbar tentang beribu-ribu siswazah universiti yang menganggur. The post Siswazah menganggur perkara biasa appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
4 months ago.

 

Sikap penyewa yang tidak bertanggungjawab

Satu ketika dulu aku ada post satu artikel tentang perjanjian sewa rumah. Dalam post tu juga aku ada selitkan tentang rumah aku yang berjaya disewakan. The post Sikap penyewa yang tidak bertanggungjawab appeared first on Olaoli.com.

1Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
4 months and a week ago.

 

Blog pilihan terbaik olaoli 2017

Blog Pilihan Terbaik Ya..kali ni aku nak membodek blogger-blogger terkenal(dikenali ramai) kat dalam post aku ni. Dah setahun lebih aku berblogging dan lebih kurang 67 post setakat ini. The post Blog pilihan terbaik olaoli 2017 appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
4 months and 2 weeks ago.

 

Layan drama Korea di Astro On The Go

Sebulan dekat aku tak buat sebarang posting. Almaklumlah bulan syawal. Kekenyangan adalah perkara yang membuat mata menjadi mengantuk dan menghilangkan mood walaupun banyak idea yang nak ditulis. The post Layan drama Korea di Astro On The Go appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
4 months and 3 weeks ago.

 

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Dah hari ke-6 baru aku post ucapan selamat hari raya aidifitri . Bila raya aku dah lupa segalanya. Cuma tau persiapan dan meraikan hari raya je. The post Selamat Hari Raya Aidilfitri appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
5 months and 2 weeks ago.

 

Suka Main Game Dota 2 – game online

Ya kali ni buat julung-julung kalinya aku nak berkongsi hobi aku diperingkat tertinggi iaitu main game Dota 2. haha..hobi aku banyak, The post Suka Main Game Dota 2 game online appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
6 months ago.

 

Backpacking di Bangkok

Backpacking di Bangkok Apa tu backpacking or mengembara? Mengembara adalah satu bentuk kos rendah, perjalanan bebas. Ia termasuk penggunaan beg yang mudah dibawa untuk jarak yang panjang atau jangka masa yang lama; The post Backpacking di Bangkok appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
6 months and a week ago.

 

Bersukan dan diet yang betul untuk kesihatan yang baik

Dah lama aku tak posting apa-apa. Maklumlah bulan ramadhan ni duk berzikir 24 jam hehehe(ye la tu)..Posting kali ni aku nak sentuh tentang kesan bersukan dan diet yang betul untuk kesihatan yang baik. The post Bersukan dan diet yang betul untuk kesihatan yang baik appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
6 months and a week ago.

 

Salam Ramadhan dan Selamat Berpuasa

The post Salam Ramadhan dan Selamat Berpuasa appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
6 months and 3 weeks ago.

 

Bulan Ramadhan menjelang tiba

Bulan Ramadhan menjelang tiba Tinggal 3 hari je lagi kita nak berpuasa di bulan Ramadhan. Anak-anak pun tak sabar nak berpuasa almaklumlah puasa tahun ni 2 minggu kena cuti sekolah. The post Bulan Ramadhan menjelang tiba appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
6 months and 3 weeks ago.

 

Batuk teruk kahak berdarah pengalaman dan petua

Pengalaman batuk teruk dan kahak berdarah Aku nak share dengan korang pengalaman batuk teruk dan cara nak kurang/hilangkan batuk. Sebulan sebelum isteri bersalin anak ke-6, The post Batuk teruk kahak berdarah pengalaman dan petua appeared first on Olaoli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Olaoli.com
7 months ago.

 

1 2 3 4 Next »