User Profile: segalabenda

Show pings in: English | Malay | All

 

segalabenda

Your avatar

Real Name: OlaOli

Member Since: 14th March 2012



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 5

5 langkah bina blog self-hosted

​Langkah-langkah membina blog​Post ni nak dikongsikan dengan mereka-mereka yang nak buat blog tapi taktau cara nak buat. Sesetengah orang sanggup mengupah orang lain setupkan blog yang menelan kos agak besar. Padahal anda boleh buat sendiri je dan ianya tak sesusah manapun. Tak perlu nak bermain dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
1 month and 3 weeks ago.

 

Beza lelaki lembut dengan pondan

​​​Post teman kali ni agak keras sikit. Sebab teman dah semakin risau melihat satu perangai kotor yang semakin merebak dalam masyarakat. Apa yang teman nak sebut kali ini adalah berkaitan dengan pondan. Lelaki lembut ada di mana-mana sahaja. Salahkah jika sifatnya lembut? teman rasa tak. Perwatakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
1 month and 4 weeks ago.

 

4 jenis hutang punca masalah kewangan

​Hi, selamat malam kepada pembaca olaoli.com. Post hari ini nak sentuh tentang 4 perkara yang menjahanamkan kewangan anda. Sebenarnya ada lagi, tapi 4 inilah yang paling banyak dialami oleh orang ramai terutama golongan muda. Teman buat conclusion berdasarkan pengalaman sahabat taulan, adik-beradik,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
2 months ago.

 

Keburukan makan maggi secara keterlaluan

​Kesan buruk makan maggiDulu satu ketika teman bergelar seorang budak U.Belajar di UiTM Arau tahun 2000-2003 course diploma in plantation industry management.Course ini membekalkan graduan untuk bekerja di sektor perladangan. Kebanyakan Pengurus-pengurus ladang di Malaysia yang berbangsa Melayu adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
2 months and a week ago.

 

Meja blogger hingusan olaoli

Siapa itu blogger?Siapakah yang layak dipanggil blogger?Pada pendapat teman blogger bermaksud sesiapa yang ada blog/website dan menulis ... The post Meja blogger hingusan olaoli appeared first on Blogger Olaoli.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
2 months and 2 weeks ago.

 

Buat duit sebagai penulis – Panduan Menjadi Penulis Bebas

​Minggu lepas setelah sekian lama tidak membeli ebook tiba-tiba teman teringin dan tertarik untuk membaca sebuah ebook ... The post Buat duit sebagai penulis – Panduan Menjadi Penulis Bebas appeared first on Blogger Olaoli.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
2 months and 3 weeks ago.

 

Tanda migrain, punca migrain pengalaman dan petua

​Baru-baru ni teman kena migrain untuk kali kedua yang baru disedari yang ianya adalah migrain. Pertama kali ... The post Tanda migrain, punca migrain pengalaman dan petua appeared first on Blogger Olaoli.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
2 months and 3 weeks ago.

 

Tools asas untuk Blogger

​WordPress merupakan salah satu platform blog terbaik dari banyak-banyak platform yang ada. Sebahagian besar blogger lebih memilih ... The post Tools asas untuk Blogger appeared first on Blogger Olaoli.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
2 months and 4 weeks ago.

 

Musim durian dah tibe

​Musim dor​oyan dah tibe dah kome oii. teman nengok kat tv dan facebook bukan main lagi harge ... The post Musim durian dah tibe appeared first on Blogger Olaoli.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
3 months ago.

 

Tempat menarik di Malaysia untuk honeymoon

Kita sangat beruntung kerana lahir di sebuah negara yang penuh dengan keindahan alam. Malaysia merupakah sebuah negara ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
3 months ago.

 

Tempat menarik di Teluk Intan. Teman Orang Teluk Intan Perak

Salam semue. ​Kali teman nak menulis tentang asal usul teman. Pelik tak sebab ape ganti name diri kali ni teman?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
3 months and a week ago.

 

bisnes makanan yang menguntungkan

Manage All Your Daily Tasks Through A Single App Our experts About us Phasellus sodal dictum dolor quis fringilla.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
3 months and a week ago.

 

Perniagaan dari rumah yang menguntungkan

Dunia sekarang sangat berbeza dari dulu. Jika dahulu kalau tidak keluar bekerja alamatnya dapur tak berasap, satu keluarga kebulur tak makan.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
3 months and a week ago.

 

Pengalaman kerja hantar tong gas

2-3 hari lepas ternampak motor delivery tong gas. Teringat kembali nostalgia zaman belajar di UiTM Shah Alam 15 tahun yang lepas.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
3 months and 2 weeks ago.

 

Basuh pakaian di kedai dobi layan diri

Hari raya punye pasal buat pertama kali dalam sejarah 11 tahun terakhir aku basuh pakaian di dobi layan diri. Dulu last guna semasa di batu pahat kat dalam kolej hanya dengan kos RM 1 untuk 8 kg kain.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
3 months and 2 weeks ago.

 

Anak perempuan seorang

Alhamdulillah Allah taala kurniakan 6 orang anak. Dari 6 tu sorang je anak perempuan. Disebabkan dia sorang maka dialah yang paling aku manjakan walaupun bawah dia ada 2 orang adik lagi.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
3 months and 2 weeks ago.

 

PC gaming baru olaoli

Gaming sekarang ni berada di zaman yang kemuncaknya pada aku. Kemungkin akan terus memuncak atau tidak, tak dapat dipastikan. Namun ramai orang bermain game terutama lelaki tetapi tidak bermakna orang perempuan langsung tak main game.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
3 months and 3 weeks ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via Blogger Olaoli
3 months and 4 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 Next »