User Profile: sabreehussin

Show pings in: English | Malay | All

 

sabreehussin

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 46

Mencari tapak perkhemahan di Taman Negeri Selangor, Hutan Lipur Sungai Tua

Bagi mereka yang meminati aktiviti perkhemahan, namun masih tak pasti nak buat aktiviti tersebut dimana, mungkin anda boleh baca posting ini dari mula sampai habis. Untuk makluman anda, posting ini adalah kesinambungan bagi posting saya sebelum ini yang berjudul Makan tengahari dan main air sungai di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Xplorasi Destinasi
1 week and 3 days ago.

 

Taman Negeri Selangor – Makan tengahari dan main air sungai di Hutan Lipur Sungai Tua

Pernah dengar nama Taman Negeri Selangor? Pertama kali saya dengar tentang tempat ni adalah melalui kawan kepada kawan. Katanya, baru-baru ni dia ada pergi ke Taman Negeri Selangor dan piknik bersama keluarga. Tempatnya cantik, air sungainya jernih, dan kawasannya juga bersih serta dijaga dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Xplorasi Destinasi
1 week and 4 days ago.

 

Homestay Wangsa Maju – Pengalaman menginap di SilaTiga Guesthouse

Adakah anda memerlukan sebuah homestay yang berdekatan dengan bandar Kuala Lumpur? Sekiranya anda sedang mencari homestay sekitar Kuala Lumpur yang selesa, mempunyai banyak kemudahan seperti sebuah resort percutian, apa kata anda teruskan pembacaan. Saya ingin mencadangkan satu tempat penginapan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Xplorasi Destinasi
2 weeks and 3 days ago.

 

Pengalaman menginap di D’Kebun Najibah Chalet Homestay

Pada mulanya, saya merancang nak habiskan waktu cuti di Pantai Pengkalan Balak, Melaka. Ini pun sebenarnya adalah last minute punya planning. Tapi bila dah sampai di Pengkalan Balak, kebanyakkan chalet yang saya tanya, semua dah fully booked! Tahniah untuk diri sendiri. Itu la siapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Xplorasi Destinasi
3 weeks and 2 days ago.

 

Tempat penginapan untuk pengunjung di Taman Alam Kuala Selangor

Menerokai kawasan Taman Alam Kuala Selangor atau Kuala Selangor Nature Park ini sememangnya dapat memberikan kita satu pengalaman baru yang unik. Pelbagai spesies hidupan dan burung-burung dapat kita saksikan apabila berada disini. Timbul juga pertanyaan, bagaimana kalau saya nak lihat aktiviti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Xplorasi Destinasi
3 weeks and 6 days ago.

 

Menjejaki kawasan penting pelbagai spesies burung di Taman Alam Kuala Selangor

Adakah anda tergolong dalam golongan mereka yang sukakan suasana kedamaian berada dekat dengan alam semulajadi? Di Kuala Selangor, ada sebuah lokasi yang dikenali sebagai Taman Alam Kuala Selangor atau Kuala Selangor Nature Park. Selesai makan tengah hari di Warong Udang Galah, saya terus ke sini.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Xplorasi Destinasi
3 weeks and 6 days ago.

 

Santapan tengah hari di Warong Udang Galah Kuala Selangor dengan harga bajet

Kuala Selangor mempunyai keunikkan dan keistimewaannya yang tersendiri. Bagi penggemar makanan laut, Kuala Selangor juga boleh dijadikan destinasi pilihan untuk mendapatkan hidangan berasaskan makanan laut yang segar. Di sini, masih lagi terdapat perkampungan nelayan yang mana mereka menjadikan hasil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Xplorasi Destinasi
4 weeks and a day ago.

 

200 Seeds Cafe Di Cameron Highlands

Kalau dah berjalan ke Cameron Highlands memang tidak sah kalau tidak pergi melawat ke mana mana kedai makan bukan? Dan hasil carian saya di internet telah menemukan saya dengan kedai makan melayu yang bernama 200 Seeds Cafe sebagai salah satu kedai makan yang mesti kena cuba. Dan saya pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Xplorasi Destinasi
4 weeks and 2 days ago.

 

Mengejar mentari senja di Tanjung Harapan Port Klang

Walaupun saya dilahirkan dan dibesarkan di Klang, Selangor, hakikatnya ada banyak tempat-tempat menarik di Klang yang  saya tak pernah kunjungi. Lalu apabila ada yang bertanya, apa yang menarik di Klang?  saya jadi agak terkedu. Niat dihati, memang nak bawa kawan-kawan yang datang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Xplorasi Destinasi
1 month ago.

 

Homestay Seri iskandar Bota Perak

Bila sebut sahaja Seri Iskandar, Perak pasti dalam fikiran sudah tergambar Uitm Seri Iskandar dan Utp Seri Iskandar yang terletak dibahagian Tronoh. Tidak kurang juga Seri Iskandar bakal menjadi seperti Nilai 3, di Negeri Sembilan kerana terdapat pusat kain dan fabric.  Disebabkan tarikan utama itu,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Xplorasi Destinasi
1 month ago.

 

Adakah kerja sambilan menaip dari rumah benar-benar wujud dan boleh dipercayai?

Saya berminat nak buat kerja sambilan menaip dari rumah. Boleh beri saya tunjuk ajar macam mana nak apply? Adakah iklan-iklan kerja menaip dari rumah ni boleh dipercayai dan ia bukannya bohong semata-mata? Buat mereka yang baru pertama kali melihat iklan tawaran kerja seperti kerja...

1Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Soal Jawab .MY
4 months and a week ago.

 

Bagaimana cara untuk menyertai Program Affiliate Bookcafe dan buat duit?

Saya adalah seorang yang minat membaca. Saya dapat tahu, yang kalau saya join program affiliate Bookcafe ni, saya boleh promosikan buku-buku yang saya pernah baca dan seterusnya boleh buat duit tambahan. Boleh terangkan dengan lebih lanjut tak macam mana program ini berfungsi?  Program...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Soal Jawab .MY
4 months and 2 weeks ago.

 

Apa dia panduan yang boleh dirujuk untuk memborong barangan dari China?

Boleh tak kongsikan dengan saya, apa dia panduan atau buku yang saya boleh jadikan rujukan kalau saya nak buat bisnes jual barang yang saya import dari China kemudian jual balik ke pasaran Malaysia? Dari apa yang saya perhatikan, model bisnes macam ni nampaknya menguntungkan memandangkan dari segi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Soal Jawab .MY
4 months and 2 weeks ago.

 

Bagaimana cara buat duit dengan Formula Income Seumur Hidup?

Baru-baru ni saya lihat, ada ramai juga yang mempromosikan program yang dipelopori oleh Zamri Nanyan, yang dikenali sebagai Formula Income Seumur Hidup. Boleh saya tahu, macam mana sebenarnya nak buat duit menerusi program yang dikenali sebagai Formula Income Seumur Hidup ini? Pada 24 April...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Soal Jawab .MY
7 months and a week ago.

 

Lazada Birthday Blogger Contest

Bulan Mac 2017 ini, adalah bulan ulangtahun Lazada Malaysia yang kelima! Bersempena dengan ulangtahun tersebut, Lazada kini sedang mengadakan kempen dan promosi besar-besaran di laman web mereka. Cubalah pergi ke website Lazada. Mana tahu ada barangan yang berkenan dihati. Apabila dah masuk tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Blog Sabree Hussin
8 months and 3 weeks ago.

 

Jualan, Komisen dan Untung – Istilah yang sering disalahgunakan bagi tujuan pemasaran

Saya berjaya hasilkan jualan 4 angka bulan ni! Tahniah. Tapi boleh cerita sikit, apa produk yang anda jual tu? Saya berjaya jual Sony Playstation PS4. Ok Boleh saya tahu berapa harga produk ni?  Harganya RM1,079. Kalau minat dengan Sony Playstation 4 ni, boleh buat tempahan menerusi pautan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Blog Sabree Hussin
8 months and 3 weeks ago.

 

Perkhidmatan Sewa Alamat Pejabat dan Peti Surat Berkunci di Shah Alam

Adakah perniagaan yang anda jalankan masih belum ada alamat pejabat yang khusus? Tahukah anda, mempunyai alamat perniagaan atau alamat pejabat adalah sesuatu yang sangat penting untuk perniagaan anda. Perhatian buat mereka yang (1) Ingin membuka akaun syarikat (2) Merancang untuk mendaftarkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Blog Sabree Hussin
9 months ago.

 

Cara buat duit dengan AdHance by Ajobthing

Baru-baru ni, saya terjumpa sebuah platform buat duit online yang agak menarik dan nampak bagus untuk disertai. Platform yang saya maksudkan ialah Adhance by Ajobthing. Mesti anda juga minat nak tau, macam mana cara nak buat duit dengan AdHance, kan? 1. Saya rasa, mungkin ada dalam kalangan pembaca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Sabree Hussin Dot Biz
9 months ago.

 

TheDeparment menawarkan khidmat sewa bilik seminar dengan Pakej yang menjimatkan

Adakah anda mencari lokasi yang sesuai untuk mengadakan program berbentuk seminar, bengkel ataupun kursus? Saya nak kongsikan kepada pembaca sekalian satu tempat yang mungkin sesuai untuk anda jalankan program tersebut. Hari ahad baru-baru ni, saya telah ke Shah Alam untuk melihat sendiri satu tempat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Blog Sabree Hussin
9 months ago.

 

Seronok ke belajar buat blog?

1. Ada ramai orang kat Malaysia ni yang tau, bahawa dengan mempunyai blog sendiri, mereka boleh hasilkan pendapatan yang lumayan lagi menguntungkan. Baca juga: Belajar buat blog yang boleh menghasilkan pendapatan LUMAYAN! 2. Sama ada mereka mahukan pendapatan yang konsisten setiap tahun, setiap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sabreehussin sabreehussin via Sabree Hussin Dot Biz
9 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »