User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 27

Resepi Rendang Ayam Cili Padi Negeri Sembilan + Daun Puding

Resepi Rendang Ayam Cili Padi Negeri Sembilan + Daun Puding | Tak berapa lama lagi kita semua akan menyambut hari raya Eidul Fitri. Bila hari raya makanan semua menjadi istimewa. Maklumlah ada yang jarang jarang sekali kita buat contohnya lemang, ketupat, ketupat palas dan sebagainya.Bila kita makan lemang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 6 days ago.

 

Resepi sedap dan mudah untuk berbuka puasa | Lempeng Ikan

Resepi sedap dan mudah untuk berbuka puasa | Lempeng Ikan | Hello.... hari ni marathon bagi resepi. Ai bagi resepi masakan orang Negri Sembilan lah ya.. mana tahu nak cuba kan? Resepi ai ni memang guna cili api/padi sesajo...Kali ini kita buat lempeng ikan menggunakan ikan sungai. Aku tak tahulah di tempat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 6 days ago.

 

Resepi sedap dan mudah untuk berbuka puasa | Masak Lemak Cili Api Ikan Sembilang Salai

Resepi sedap dan mudah untuk berbuka puasa | Hari cuti ini marilah kita mak mak merajinkan diri memasak lebih sikit untuk keluarga tercinta. Cuba masak yang berlainan daripada biasa. Kita pelbagaikan, manalah tahu anak-anak suka. Ai pun tak sangka anak bongsu yang berumur lima tahun suka gulai ayam campur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 6 days ago.

 

6 Masjid di Shanghai untuk bersolat hari raya Eidul Fitri

6 Masjid di Shanghai untuk bersolat hari raya Eidul Fitri | Assalamualaikum. 17 Jun 2018 dijangka jatuhnya 1 Syawal 1439H, hari kemenangan melawan nafsu bagi umat Islam di seluruh dunia. Hari yang membahagiakan bagi kebanyakan orang.Hari raya ialah hari untuk berkumpul dan bermaaf-maafan diatas silap dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and a day ago.

 

Senarai Lengkap Pemain 2018 FIFA World Cup Russia (List of Players)

Senarai Lengkap Pemain 2018 FIFA World Cup Russia (List of Players) | 2018 FIFA World Cup Russia akan bermula TUJUH hari lagi !!Bermula 14 Jun hingga 15 Julai nanti peminat bolasepak akan memberikan segala tumpuan kepada Rusia. Perlawanan yang melibatkan 32 pasukan ini memperlihatkan 20 pasukan yang akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 2 days ago.

 

Vietnam | 4 Hari 3 Malam Jalan Jalan di Hoi An Ancient Town Da Nang

Vietnam | 4 Hari 3 Malam Jalan Jalan di Hoi An Ancient Town Da Nang | Assalamualaikum and hi.... Okay, this time i just want to simplify my four days trip to Vietnam a few months back. Untuk bacaan lanjut sila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 2 days ago.

 

Vietnam | Hiking di Marble Mountain

Hiking di Marble Mountain | Memanjat gunung ini bukanlah niat sebenar hahahah.... makcik terkena, nak.Sebenarnya aku tak berapa pasti nak ke mana pada hari ketiga tu. Ada tiga tempat menjadi pilihan iaitu Son Tra Peninsula, Ba Na Hill dan Marble Mountain. Ba Na Hill was my top choice tapi ada seorang guest...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 3 days ago.

 

UNESCO World Heritage Site | My Son Sanctuary

UNESCO World Heritage Site | My Son Sanctuary | Hari kedua di Hoi An aku ikut half day trip ke satu tempat bersejarah di Vietnam. Bila book tour package tu sila pastikan adakah ia termasuk tiket masuk dan lunch ya. Karang rasa murah tapi sebenarnya ada hidden cost.Perjalanan ke My Son Sanctuary lebih kurang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and a day ago.

 

UNESCO World Heritage Site | Berbasikal di Hoi An Ancient Town

UNESCO World Heritage Site | Berbasikal di Hoi An Ancient Town | Januari lepas ai ke Da Nang. Seperti yang pernah ku beritahu sebelum ini sebenarnya nak beli tiket ke Chiang Mai tapi musim sejuk tu peak season tiket jadi mahal, di luar bajet. China pun mahal juga di poket ku... disebabkan tak research...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 2 days ago.

 

Indonesia | Wisata hits baru, Batu Flower Garden di Bukit Bulu

Wisata hits baru, Batu Flower Garden di Bukit Bulu | Sewaktu kami ke Surabaya September lalu, Wisata Coban Rais yang menempatkan Batu Flower Garden baru lapan bulan dibuka. Kawasan ini masih belum 100 peratus siap tetapi sudah menerima ribuan pengunjung.Apa yang ada di sini? Tempat berfoto yang unik sama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 4 days ago.

 

Motivasi | Kepercayaan itu mahal harganya

Kemaafan diberi jika berlaku kesilapan tetapi bukan jika kepercayaan/amanah dimusnahkan. Jadi dalam hidup buatlah kesilapan tetapi bukan pecah amanah.Kerana... memaafkan mudah tetapi melupakan dan memberi kepercayaan kembali adakalanya mustahil.Jadi bila orang dah percaya kat kita, kita prove lah kita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 6 days ago.

 

Gunung Banyak, Indonesia | Merangkak di Omah Kayu hahahha.... dan selfie di Taman Langit

Gunung Banyak, Indonesia | Merangkak di Omah Kayu hahahha.... dan selfie di Taman Langit | Tanpa ke Gunung Bromo lawatan ke Surabaya dianggap tidak lengkap. Bila dah sampai Gunung Bromo sebaiknya sambunglah pula ke Batu kerana lokasi tarikan pelancongan lebih banyak di sana. Suhu sejuk pula tu.Kota...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 weeks ago.

 

Peminat barangan preloved (bundle), Jalan Jalan Japan akan dibuka di Seremban!

Peminat barangan preloved (bundle), Jalan Jalan Japan akan dibuka di Seremban! One man trash, other men treasure. Unwanted things seseorang mungkin menjadi barangan berharga orang lain. Biasa terjadi begini kan? Ada je orang berminat dengan barang yang kita nak buang.Berdasarkan pemerhatianramainya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 weeks and a day ago.

 

Kadar bayaran zakat fitrah 2018 mengikut negeri

Kadar bayaran zakat fitrah 2018 mengikut negeri. | Assalamualaikum. Hari ini hari kelima umat Islam berpuasa. Seperti biasa di bulan Ramadhan bukan sahaja wajib berpuasa bila cukup syaratnya malah wajib mengeluarkan zakat fitrah bagi setiap umat Islam yang memenuhi syarat yang ditetapkan Allah.Dari segi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Perkhidmatan Keretapi Bukit Bendera DIHENTIKAN sementara

Perkhidmatan keretapi Bukit Bendera DIHENTIKAN sementara untuk penyelenggaraan dari 25 Jun hingga 2 Julai 2018. Sila cari port lain untuk lawatan cuti sekolah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Perangai pengikut taksub

Perangai pengikut taksub | Pilihanraya Umum Malaysia ke-14 (PRU14) baru seminggu berlalu. Disebabkan ia telah menempa sejarah kerana berjaya menumbangkan pemerintahan Barisan Nasional selama 60 tahun sudah pastinya ia masih hangat diperkatakan.Ramai yang puas hati kerana dapat menurunkan Dato Seri Najib...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 month and a week ago.

 

Senarai Menteri Baru Malaysia Pasca PRU 14 2018

Senarai Menteri Baru Malaysia Pasca PRU 14 2018 | Still in PRU mood, yang mencipta sejarah Barisan Nasional bertukar menjadi pembangkang selepas mengetuai politik Malaysia selama 60 tahun.Pakatan Harapan yang sepakat melantik Tun Dr Mahathir Mohamad menjadi Perdana Menteri kali kedua di usia 92 tahun, telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Happy mother's day!

đź’–Happy mother's day! đź’–Kepada anak-anakku,Tidak kan ada manusia lain yang akan menyayangimu sepertiku.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

PRU 14 2018 | Peringatan sebelum keluar mengundi

Nasihat pd sahabat...Selepas mengundi pada 9 Mei nanti, sila balik ke rumah dan pastikan kamu berada bersama dengan keluarga tersayang kamu ketika pengumuman keputusan PRU 14 dibuat. Ingat! kemenangan atau kekalahan, itu milik ahli politik. Kehidupan mereka akan berubah, bukan kehidupan kamu. Apa yang milik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

PRU14 2018 | Mengundilah, KEMBALIKAN KEGEMILANGAN Malaysia

Zaman dah berubah. Ini bukan zaman makcik pakcik yang pencen lagi. Ini zaman anak muda terpaksa mengharungi kepayahan hidup yang lebih payah dari dulu.Tahun 1990an dulu boleh job hoping. Yang ada degree start dengan gaji RM1600-1800 . Berdasarkan komen kawan-kawan sekarang ini dengan taraf pendidikan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »