User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 29

Don’t damage your home with these bad habits!

Don’t damage your home with these bad habits! Lets check adakah aku terlibat sama?? hoho...Most of us develop bad household habits or behaviours over time. The real trouble starts when these blunders become habits that cost a lot of money over time. Some behaviours also create safety issues and it will...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 6 days ago.

 

Pakej Murah Sehari Ke Singapura

Pakej Murah Sehari Ke Singapura | Bulan lepas aku ingatkan dapat ke negeri Pasir Dua Butir tapi sehingga hampir penghujung bulan senyap je jadi aku nakkkk juga ambil "me time" barang sehari dua. Orang lain yang bekerja dapat cuti lapan hari dalam sebulan kot? Bukan sebab penat menguruskan keluarga tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 5 days ago.

 

Contest #MyLabuanStory dah start uolsss...!

Contest #MyLabuanStory dah start uolsss...! Pertandingan #MyLabuanStory, #ExploreLabuanContest anjuran bersama Perbadanan Labuan dan Gaya Travel Magazine telah dilancarkan oleh Pengerusi Perbadanan Labuan, Dato’ Sri Haji Amir bin Haji Hussien di Malaysia Tourism Centre (MaTiC).Tujuan pertandingan ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 4 days ago.

 

Mencipta Kenangan Di Hutan Rekreasi Sungai Tekala

Mencipta Kenangan Di Hutan Rekreasi Sungai Tekala | Bismillah... dua minggu juga tak update blog, type-save-type-save-type-save... repeating the same actions. Entah apa yang aku sibukkan pun tak tahulah. Oleh kerana ada tempat baru yang kami sekeluarga (err...with Set B boys) pergi Ahad lalu jadi aku update...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 weeks and a day ago.

 

Halal Tourism in Taiwan | Jom tengok Taiwan Halal Showcase di Taiwan Expo 2018!

Halal Tourism in Taiwan | Jom tengok Taiwan Halal Showcase di Taiwan Expo 2018!Taiwan Expo kembali lagi pada 25 Oktober. Taiwan Excellence - akan mempamerkan produk Taiwan yang terbaik, dengan reka bentuk inovatif, serta kualiti hebat.Taiwan has made significant inroads in developing its halal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Kuala Lumpur Photography Festival kembali lagi!

Kuala Lumpur Photography Festival kembali lagi! Well well well... photography enthusiasts out there, anda semua dijemput untuk ke KLPF 2018 dari 26-28 Oktober ini di Mid Valley.Edisi kali ini akan menampilkan lebih banyak gambar menarik, 7 bengkel fotografi dan lebih 70 sesi talks and forums, 4 pameran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Giveaway | 35% Off on Sunway Lagoon tickets!

Giveaway | 35% Off on Sunway Lagoon tickets! Tadi kemas almari dan ternampak beberapa keping baucer yang dapat beberapa bulan lepas. Sayangnya banyak juga yang expired. Memang sebelum ni ada plan nak buat giveaway tapi terlupaaaaa.... sebab boh dalam envelope pastu simpan dalam almari baju hahaha...Okaylah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Hotel Review | Resort di tengah kota kuno, Aureum Palace Hotel Resort, Bagan

Hotel Review | Resort di tengah kota kuno, Aureum Palace Hotel Resort, Bagan | Sehari dua ni orang tengah heboh dengan bilik underwater Neelofa di Maldives. Memang unik sepadan dengan harganya, hanya untuk yang "ada ada". Kita yang tak have have ni mampu tengok je lah hehee... but don't worry, jika...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Harga rumah akan turun? Nak tunggu lagi ke?

Harga rumah akan turun? Nak tunggu lagi ke? | Pernah dengar orang berpengaruh cakap harga rumah akan turun? Pernah dengar dia kata tunggu dulu jangan beli sekarang? Pernah kan? Berulang-ulang.Aku ada kawan yang menyewa apartment selama 12 tahun di Kuala Lumpur. Kadar sewa semasa RM800/1000 sebulan. Sekarang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 month and 3 weeks ago.

 

Indonesia | Pengeluaran rokok kretek besar-besaran di House of Sampoerna

Indonesia | Pengeluaran rokok kretek besar-besaran di House of Sampoerna | Sejarah menghisap rokok dikatakan dimulai oleh orang asli Amerika sewaktu melakukan pemujaan roh atau dewa. Kemudian ia diikuti oleh penjelajah eropah yang kemudiannya memperkenalkannya pula kepada para bangsawan yang menghisapnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Bila tuan rumah 'disekolahkan' penyewa Bangladesh

h1Bila tuan rumah disekolahkan penyewa Bangladesh | Assalamualaikum and hello...! Kisah penyewa yang seorang ini sangat menarik tapi panjang. Kalau rasa nak 'membuang' selesaikanlah dulu.Sebelum berlakunya salah tanggapan dan persepsi buruk serta umpatan kerana menyewakan rumah pangsa tu kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 month and 3 weeks ago.

 

Cadangan lawatan sekolah selepas exam, BoDen Edufarm

Cadangan lawatan sekolah selepas exam, BoDen Edufarm | Kepada yang rajin mengikuti blog ini pasti sudah tahu bahawa ai pernah ke sebuah ladang kambing yang tak berbau kambing. Hah caner tu?Ladang kambing di Serting Ilir, Jempol, ini dimiliki Datuk Zainal Abdul Ghani dan isterinya Datin Fatimah Abdullah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 4 weeks ago.

 

Motivasi | The power of sadaqah. Kisah aku dengan penyewa Bangladesh

Motivasi | The power of sadaqah. Kisah aku dengan penyewa Bangladesh | Assalamualaikum. Lama betul tak update blog yang satu ini walaupun memula start dulu kemain berkobar nak share itu ini... konon tak nak campur adukkan dengan travel blog tu. Oleh sebab cerita kelmarin masih panas aku tuliskan di sini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
2 months ago.

 

Setujukah anda jika cuti penggal persekolahan TIDAK serentak?

Setujukah anda jika cuti penggal persekolahan TIDAK serentak? | Panas panas panasssss....!!! Banyak betul isu panas seminggu dua ni. Dari cerita jenazah CEO Cradle Fund digali semula, kes MMC-Gamuda underground tunnel MRT2 dan hari ini Kementerian Pelancongan mencadangkan cuti pendek persekolahan dibuat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

The Orchard Wellness Health Resort | Tempat relaks relaxxxx...

The Orchard Wellness Health Resort | Tempat relaks relaxxxx... | Dari bandar Melaka kami ke Lubuk China. Lubuk China terletak di Alor Gajah bersempadan dengan Negeri Sembilan. Jadi orang belah sini ramai yang speaking Nogori 😊Aku tak pernah ke sini jadi tak tahu nak agak dah dekat ke.. jauh lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

Hotel Review | Percutian menghilangkan stress di TAD Marine Resort

Hotel Review | Percutian menghilangkan stress di TAD Marine Resort | Jika ke Mersing anda ada pilihan untuk bercuti di mana mana enam pulau indah di sana. Sah satunya, Pulau Tinggi.Pulau Tinggi sangat sesuai dijadikan tempat beristirehat dari kesibukan kota. 30 minit menaiki bot laju dari Jeti Tanjung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Movie Review | Dah tengok filem PASKAL?

Movie Review | Dah tengok filem PASKAL? PASKAL ialah singkatan kepada Pasukan Khas Laut TLDM. Tentera darat pula ada Komando Grup Gerak Khas. Both are pasukan elit tentera Malaysia yang mana hanya mereka yang bersemangat tinggi, cekap dan terbaik sahaja yang mampu berada dalam kumpulan ini.Filem...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Motivasi | Mengembaralah !

Motivasi | Mengembaralah! | ... dan lihat alam dengan mata hati.Say, [O Muhammad], "Travel through the land and observe how He began creation. Then Allah will produce the final creation. Indeed Allah, over all things, is competent." © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Cara memohon visa ke China

Cara memohon visa ke China | People's Republic of China ialah sebuah negara yang besar dan paling ramai penduduk di muka bumi ini. Dengan 1.4 bilion manusia di keluasan 9.6 juta kilometer persegi, China menawarkan kepelbagaian budaya, makanan dan cuaca.Cuaca di China berbeza bergantung kepada latitud,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 2 weeks ago.

 

When I planned to travel with friends...

Aku malas dah nak tanya sapa nak ikut? Sapa nak ikut?I book flight ticket lepas tu baru tanya, siapa nak ikut?Kalau ada yang nak tag along, jom!Kalau takde aku jalan sorang.Apadehal.Mereput tunggu diorang nih. © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 2 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »