User Profile: mamapipie

Show pings in: English | Malay | All

 

mamapipie

Your avatar

Real Name: mama pipie

Member Since: 2nd June 2017


Working mom blogger talking about her life, sharing tips on blogger, life, news and recipes.


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 2

Nombor Yang patut disimpan menjelang raya

Sempena raya ni tentu ramai Yang meninggalkan rumah untuk pulang ke kampung. Mama syorkan korang semua simpanlah no telefon Yang penting-penting dlm handphone siap-siap. Ye lah kita tak tau apa Akan terjadi sepanjang perjalanan kita pergi beraya Tu Kan. Takyah tunggu raya sekarang ni pun Sana sini Ada je...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mamapipie mamapipie via Cerita.. ceriti.. ceritu..
1 week and 2 days ago.

 

Memburu Lailatul Qadar - Buat 5 perkara ni confirm dapat

Sekejapan aje kita dah hampiri 10 Malam terakhir Ramadhan Kan. Tentu saja setiap orang Islam berkeinginan untuk berjumpa Malam  Lailatul qadar  iaitu Malam Yang lebih baik Dari 1000 bulan. Ini adalah tips  10 Malam terakhir Ramadhan Yang confirm kita Akan dapat bertemu dengan Lailatul qadar iaitu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mamapipie mamapipie via Cerita.. ceriti.. ceritu..
1 week and 3 days ago.

 

Rempeyek asli jawa mak uda Di Bukit Gambir, Muar

Bermula dengan berita tentang Rempeyek tradisional mak Uda Yang masuk suratkhabar utusan Jumaat lepas. Pak mertua mama suruh pergi cari Dan beli Rempeyek ni. Tertarik kerana katanya Rempeyek ni asli Dan tradisional Tu Yang buat nak Cuba Tu.. Alhamdulillah, terima kasih kepada yuniee Yang banyak Bantu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mamapipie mamapipie via Cerita.. ceriti.. ceritu..
1 week and 4 days ago.

 

Makan ikan bakar Di Muara Anjung Batu Melaka

Kami kalau balik kampung mesti singgah ke kedai makan Muara Anjung Batu untuk makan ikan bakar kat sini. Sini memang tempat makan feberet ayah Syafi Dan keluarganya. Mama lepas kahwin baru berlajar makan ikan bakar dengan nasi lemak. Dalam banya-banyak kedai ikan bakar Di anjung batu, memang inilah tempat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mamapipie mamapipie via Cerita.. ceriti.. ceritu..
1 week and 6 days ago.

 

Kerepek udang geragau yang sedap di melaka

Siapa pernah makan kerepek udang geragau. Dikalangan kawan-kawan ayah Syafi tengah viral tentang kerepek udang geragau Yang sedap ni. Kerepek dibuat olah Puan rogayah Di Melaka. Alang2 balik muo ni mama dgn ayah Syafi mulalah membuat pencarian  kerepek sedap  ni.. uish kalau pasal makanan kitaorg mmg...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mamapipie mamapipie via Cerita.. ceriti.. ceritu..
2 weeks ago.

 

Balik ke kampung halaman

Mama.sekarang berada di kampung mama yg tercinta. Rindunya nak jumpa dan bersahur Serta iftar bersama ayah Dan adik-adik. Mama bertolak Dari Shah alam kul 6 petang so Kami hanya berbuka ini je la. Tu pun berbuka dalam kereta aje Di rnr. Yang tak bestnya hampir 2 jam stuck dalam jem. Rupanya Ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mamapipie mamapipie via Cerita.. ceriti.. ceritu..
2 weeks and a day ago.

 

7 Tip Kekal Bertenaga dan Kenyang Sepanjang Hari Di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum.. macam mana dengan puasa korang tahun ni. Ada Rasa letih Dan Lesu? Ada terasa lapar tak? Oops mestilah Rasa juga kan. Dah namanya pun puasa hehe..Sering kali bila tiba waktu lunch, mula lah perut terasa sebu dan badan sudah tidak bermaya.Namun kita tidak boleh memberikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mamapipie mamapipie via Cerita.. ceriti.. ceritu..
2 weeks and 2 days ago.

 

Siapa dapat capture 336000

Tahniah Cuya aka nurnasuhaDari blog Finding The Freedomhttp://www.nasuha-itsmyessay.blogspot.com/. Cuya berjaya capture no 336,000. Tahniah cuya Dan terima kasih support blog mama.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mamapipie mamapipie via Cerita.. ceriti.. ceritu..
2 weeks and 3 days ago.

 

Petrol RON95, RON97 dan diesel turun harga minggu ni

Siapa nak tahu harga minyak bagi tarikh 8/6/17 sehingga 14/6/17 nampaknya Ada penurunan. So, minggu ni bolehlah isi full tank ye kawan-kawan semua. Seperti Yang sedia maklum kerajaan Akan update setiap minggu perubahan harga minyak petrol Dan diesel kan. Ada Yang ambil tahu, Ada juga tyng tak kisah minyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mamapipie mamapipie via Cerita.. ceriti.. ceritu..
2 weeks and 4 days ago.

 

Stories of the Prophets' series by mufti Menks

Salaams All. Recommend the Mufti Menk 'Stories of the Prophets' series- kindly compiled below by his son 16 year old son Ibrahim (May Allah swt bless him!) for your convenience in one message. They are a brilliant breakdown of prophetic stories within our beautiful blessed book told with wisdom, context and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mamapipie mamapipie via Cerita.. ceriti.. ceritu..
2 weeks and 4 days ago.

 

Klinik Pergigian Di Shah Alam

Nak cerita sikit tentang klinik pergigian swasta Di Shah alam. Personally dulu mama memang suka ke klinik sharina atau klinik Gigi Azira Di seksyen 9 Shah alam. Klinik Sharina atas baker's cottage Dan klinik azira atas bason. Doktor buat lembut aje tak terasa sakit. Tak macam nightmare experience mama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mamapipie mamapipie via Cerita.. ceriti.. ceritu..
2 weeks and 5 days ago.

 

Cuai.. peristiwa semalam..

Alkisah, semalam mama Dan family pergi ke mydin hyper untuk bershoppingraya (tahun ni shopping awal. Dah setel semua cuma sikit2 je lagi).Dah habis shopping Di ground floor kitaorg nak Naik tingkat atas pula. Mama dgn Syafi disuruh ayah Syafi Naik dulu sebab dia nak Cari atuk Syafi. Sedang on...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mamapipie mamapipie via Cerita.. ceriti.. ceritu..
2 weeks and 6 days ago.

 

Nasi Arab Mandy

Semalam kak ipar Dan abg ipar mama datang berbuka Di rumah. Kebetulan mmg mama plan nak buat nasi Arab Mandy Dan juga bakar kambing perap. So, memang rezeki diorang lah. Mmg senang Sgt buat 2 lauk Tu sebab mama dah beli yg readymade aje haha...Ni la gambo before and after.Nasi ain barada ni memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mamapipie mamapipie via Cerita.. ceriti.. ceritu..
3 weeks ago.

 

Resepi Ikan Talapia Bakar Portugis

Assalamualaikum​ semua.. sebenonya mama masak ikan Talapia bako portugis ni seminggu sebelum puasa. Alang-alang jiran sebelah rumah bagi 3 ekor ikan Talapia fresh Dari kolam ikan miliknya Di negeri sembilan. Hmm.. tak tau nak masak apa, lepas fikir2 last2 masak ikan bako je la sebab mesti sedap,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mamapipie mamapipie via Cerita.. ceriti.. ceritu..
3 weeks and a day ago.

 

Segmen ZIKIR DIKIR bersama Papaglamz

Assalam.. mama ni mmg tak selalu join GA. Satu, ikut mood kalau tengah mood dtg Tu byk le GA mama join. Tapi mama tergerak hati nak join GA Dari papaglamz ni sebab ianya sangat unik Dan mama betul2 support usaha papaglamz untuk ajak kita berzikir ni. Syabas papaglamz! So, nilah entry mama..Salam ramadhan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mamapipie mamapipie via Cerita.. ceriti.. ceritu..
3 weeks and 3 days ago.

 

Mesej buat Followers Dan Bloglister kesayangan mama

Assalamualaikum sayang-sayang semua. Mama perasan follower mama dah bertambah Dan Ada Yang letak link blog mama dalam bloglist korang. Terima kasih banyak2 kerana support mama. Minta maaf sangat2 kalau Ada Yang terlepas pandang contohnya Ada yg mama x follow balik, Dan Ada yg mama tak letak dalam bloglist...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mamapipie mamapipie via Cerita.. ceriti.. ceritu..
3 weeks and 3 days ago.

 

Cara solat terawih di rumah

Bagi mama sendiri, memang selalunya sembahyang terawih dirumah saja. Sebab biasanya balik kerja jam 6++ baru sampai rumah. Pungpang2 bersilat Di dapur dah nak Maghrib baru siap. Kadang2 tu siap masak masa dh tiba masa nak buka dah.Lepas buka nak kemas dapur Pula. Kadang2 solat Maghrib dulu baru...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mamapipie mamapipie via Cerita.. ceriti.. ceritu..
3 weeks and 4 days ago.

 

Resepi Ayam Goreng Berempah

Ayam goreng berempah memanglah kesukaan kesayangan mama si Syafi Tu. Di sebabkan dia tak suka makan pedas maka memang inilah yg selalu dia makan (hampir hari-hari you).Jom tengok resepi ayam berempah style mama pipie:Bahan-bahan:1/4 ekor ayam (suku ayam le tu)Di kisar:2 ulas bawang putih5 biji bawang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mamapipie mamapipie via Cerita.. ceriti.. ceritu..
3 weeks and 5 days ago.

 

Cuti Yang Diberikan Oleh KPM kepada Sekolah Sempena Perayaan

Kepada ibubapa, mak ayah kat sini korang dah rancang tak cuti raya kita tahun ni? jom refer cuti sekolah Yang diberikan Oleh kementerian pendidikan sempena perayaan Di Malaysia bagi tahun 2017. Maka senanglah kita nak plan cuti untuk raya untuk kita pula nanti Kan.Sumber berdasarkan pekeliling Dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mamapipie mamapipie via Cerita.. ceriti.. ceritu..
3 weeks and 6 days ago.

 

Pencarian pengunjung bertuah Yang ke 336000 pula

Ni gambar capture Dari Hernee. Buat Kenangan..Kalau korang perasan bermula semalam mama dah letak lucky number Yang baru. So rajin-rqjin lah ye berkunjung ke sini mana lah tau Kali ni rezeki korang pula dapat capture counter mama Tu. Good luck ye..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mamapipie mamapipie via Cerita.. ceriti.. ceritu..
3 weeks and 6 days ago.