User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 17

SEO Expert Specialist Malaysia

SEO Expert dan Specialist di Malaysia. Melihatkan trend terkini bahawa ramai yang menggunakan enjin carian terutama Google untuk mencari info, maka keperluan untuk mendapatkan khidmat dan servis pakar SEO atau SEO expert dan juga specialist berkaitan ranking di Google telah meningkat. Apatah lagi bila dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

Al Quran Mushaf Malaysia

Semasa saya dan keluarga melawat Kompleks Nasyrul Quran di Putrajaya hari tu, saya telah mengetahui mengenai penghasilan al-Quran mushaf Malaysia yang cukup unik dan indah. Jadi, dalam post kali ini, saya nak kongsikan serba sedikit pengetahuan yang telah saya dapat mengenai mushaf al-Quran. Saya juga akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

Loan Kereta Sangkut Kerana PTPTN? Ini Cara Nak Settle

Anda nak beli kereta, dan buat loan, tetapi takut sangkut sebab ada tunggakan dalam pinjaman PTPTN? Baca post ini, ada jalan penyelesaian untuk settle. Sejak kerajaan baharu buat pengumuman tentang mereka yang tak bayar PTPTN tak boleh approve untuk memohon pinjamaan pembelian kereta, maka ramai yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 5 days ago.

 

Tips Lulus Temuduga Pembantu Tadbir

Nak lulus dalam temuduga Pembantu Tadbir kerja kerajaan? Ikuti tips yang kami berikan di bawah.Kalau nak kerja kerajaan, anda perlu lalui proses temuduga jawatan kosong SPA yang telah anda pohon. Kebanyakannya calon-calaon ramaiterkandas pada peringkat ini walaupun dah berjaya dengan baik lulus dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 week and 5 days ago.

 

Cara Tebus Rebat Tunai Sehingga RM200 Bayar Bil Gunakan TM Rewards Points

Saya baru sahaja tebus rebat tunai untuk akaun Unifi Broadband (Streamyx) secara online. Alhamdulillah, dapatlah rebat tunai sebanyak RM45. Nilai rebat ini nanti akan ditolak dalam akaun bil semasa, jadi bil internet saya akan jadi murahlah sikit berbanding bulan sebelumnya. Ini merupakan pertama kali saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

Pageviews Blog Naik Mendadak - Stats Bulan September 2018

Pageviews (hits) blog naik mendadak !! Tak disangka, akhirnya kesabaran menunggu itu berbaloi. Jika anda ikuti blog saya ini dari awal, tentu dah pernah lihat laporan trafik blog saya sebelum ini. Misalnya pada bulan Julai 2018, hanya 161,110 pageviews (PV) dicatatkan dan semakin menurun pada bulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

Contoh-Contoh Soalan Ujian Psikometrik

Dah siap buat latih-tubi soalan-soalan ujian Psikometrik? Anda kena rajin buat latihan dan sentiasa bersedia dengan pelbagai contoh soalan Psikometrik yang boleh memerangkap anda.Tahun 2018, ujian Psikometrik dibuat kepada hampir semua jawatan dalam kerajaan termasuklah jawatan jawatan Pembantu Awam H11,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 week and 6 days ago.

 

Khat Cantik dari Kitar Semula Lembaran Quran Lama

Al Quran adalah kitab suci umat Islam. Kesuciannya dipelihara bermula dari ianya dicetak sehinggalah ke proses melupuskannya. Sebelum ini, saya pernah ceritakan bagaimana Al-Quran itu dibakar sebagai salah satu cara untuk melupuskannya. Tetapi sekarang, sudah ada kaedah lain untuk pergunakan kembali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 6 days ago.

 

Rujukan Ujian Psikometrik Untuk Gred 11 dan Gred 19

Terkejut bila dapat tahu kena hadapi ujian Psikometrik? Tahun 2018, nampaknya pihak SPA ambil keputusan untuk asingkan ujian Psikometrik dari peperiksaan utama kemasukan kerja kerajaan. Untuk bulan Oktober 2018 ini, terdapat banyak ujian Psikometrik yang akan dijalankan bermula dari 5 Oktober 2018 bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 weeks ago.

 

Rujukan Untuk Ujian Psikometrik Pembantu Tadbir gred W19

Nampaknya ramai yang telah dipanggil untuk hadapi peperiksaan atau ujian Psikometrik. Antara jawatan yang dipanggil untuk ambil ujian ini adalah Pembantu Tadbir (Kewangan) Gred W19. Ramai calon dari Semenanjung, Sabah dan Sarawak mencari-cari contoh soalan Psikometrik untuk latihan latih-tubi.Difahamkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 weeks ago.

 

Akses Kepada 25 Video Tutorial Live Trade Forex Sebenar

Siapa sini yang teringin nak jana income menerusi forex trading? Aha, ini bukan scam nak minta anda melabur dalam skim-skim berkaitan pelaburan forex ye. Bukan tu, bukan cara mudah sebegitu yang nyata akan merugikan anda. Nak buat duit dengan Forex, anda kena belajar ilmu betul cara nak trade. Saya nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks ago.

 

Resepi Rendang Ayam Versi House Husband

Hari ini saya nak kongsi satu resepi best, menu masakan tradisional iaitu Resepi Rendang Ayam. In Sha Allah, kalau anda mencuba resepi ini, rendang ayam anda pasti sedap menyelerakan .. hehe. Kalau saya, seorang lelaki yang tak ada kelulusan chef pun boleh masak resepi ni dengan selamba, anda pun boleh! ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

Ebook Bisnes Shopee - 100,000 Produk Dropship Tersedia Untuk Dijual di Shopee

Ada panduan untuk Bisnes Shopee terbaru lah! Dah tahu ke? Ia merupakan panduan yang diterbitkan oleh pihak Klikjer.com. Menariknya ialah panduan ini antara yang terlaris di internet, dan telah menarik ramai orang untuk ketahui selok-belok berbisnes online menerusi platform Shopee. Panduan tersebut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 4 days ago.

 

Yeay, Berjaya Masak Rendang Ayam Sendiri .. Sedap Lak Tu ..

Dengan berpandukan resepi asas untuk membuat Rendang Ayam, serta sedikit tips dari isteri saya untuk masak rendang yang sedap, alhamdulillah, baru-baru ini saya dah berjaya masak Rendang Ayam sendiri. Dan tak sangka pulak, ia sangat sedap .. sehingga saya jadi gian nak memasak rendang ayam banyak kali ..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 4 days ago.

 

Saya Anak Malaysia

Saya anak Malaysia. Bangga jadi anak Malaysia. Anak Malaysia hebat. Macam-macam dah kejayaan anak-anak Malaysia buat, samada di dalam negara mahupun di peringkat antarabangsa. Nama anak Malaysia disebut-sebut merata-rata. Namun, tak disangkal .. ada juga anak Malaysia yang memberikan nama buruk kepada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 4 days ago.

 

Ramai Calon Gagal Exam SPA Sebab Tak Ambil Kisah

Tahukah anda bahawa pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) ada keluarkan satu tips untuk mereka yang dipanggil untuk hadapi peperiksaan online SPA? Jika anda terlibat atau dipanggil oleh SPA untuk jalani peperiksaan online untuk perjawatan dalam kerajaan, maka kena ambil kisah mengenai tips yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 4 days ago.

 

Contoh Soalan Psikometrik Format 2018

Ramai yang mencari contoh-contoh soalan untuk ujian Psikometrik, khususnya yang menepati format terkini tahun 2018. Malah, ada calon yang dipanggil untuk ujian ini tidak tahu pun bagaimana format soalan, dan bentuk soalan yang akan ditanya dalam ujian Psikometrik.Kami nak bantu. Ada rujukan khas untuk ujian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 weeks and 4 days ago.

 

11 Tips Menjadi Guru Home Tuition Untuk Dapat Income Sampingan

Tahukah anda kerja sambilan atau sampingan sebagai guru tuition menjanjikan pendapatan yang lumayan? Apatah lagi jika anda menjadi guru home tuition tanpa perlu anda menyewa bangunan atau mewujudkan pusat tuisyen. Tambahan lagi permintaan untuk home tuition terutama di Lembah Klang, Putrajaya, Johor Bharu,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 5 days ago.

 

13 Foto Hannah Hashim, Dikenali Sebagai Gadis Shopee Malaysia

Jualan besar Shopping Day 9.9 Shopee dah berakhir. Sakan betul Shopee Malaysia buat iklan tv komersil. Siap viral lagi lagu Shopee yang diadun dan diolah daripada lagu Baby Shark, yang dipopularkan semula Pinkfong, sebuah syarikat berkaitan pendidikan kanak-kanak dari Korea. Daripada iklan Shopee Malaysia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 6 days ago.

 

Bahaya Cas Telefon Tanpa Pengawasan

Bahaya kalau mengecas telefon dan dibiarkan tanpa pengawasan. Lagi bahaya jika meletakkan telefon yang dicas itu berdekatan atau di atas tempat/benda yang mudah terbakar. Bukan apa, kadang kita tak sedar telefon kita dicas secara berlebihan sehingga menghasilkan haba yang boleh mencetuskan kebakaran. Kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 6 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »