User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 29

Resepi Air Koktel Buah Naga, Laici, Mangga Paling Sedap

Hari Raya. Selain daripada juadah makanan yang sedap-sedap, hari raya juga ada banyak minuman yang sedap-sedap dan best. Antaranya ialah air koktel (cocktail) yang biasanya menjadi pilihan air minuman paling sedap di hari raya. Hidangan di luar kebiasaan, barulah raya .. ye tak? Takkan nak hidang ..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and a day ago.

 

8 Gambar Cun Hannah Delisha Bertudung - Pelakon 30 Pesanan Suara

Pelakon Hannah Delisha semakin dikenali. Sejak muncul sebagai duta kepada satu jenama smartphone dan kerap berada dalam iklan TV terutama dalam Shopee, wajah pelakon cantik ini mudah untuk dikenali. Hannah Delisha. Nama asal gadis cantik ini ialah Hannah Adlina Blackburne Birch. Hannah dilahirkan pada 27...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and a day ago.

 

Tonton Online Telefilem 'Wakaf Dosa' - Kisah Viral Yang Meruntuhkan Masyarakat Kita

Anda dah tengok telefilem Wakaf Dosa? Ia telefilem ditayangkan di hari raya keempat, 8 Jun 2019 Sabtu di TV3. Ia telefilem yang menyentuh rasa dan membawa pelbagai pengajaran berkisar kepada realiti kehidupan sekarang. Kalau anda belum tonton, boleh menontonnya di saluran YouTube rasmi DramaSangat atau TV3...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 2 days ago.

 

Raya Lagi dan Lagi dan Lagi - Iklan Raya 2019 Boost

Setiap kali tiba Syawal mesti ada banyak iklan Hari Raya yang best-best. Iklan begini memang unik kerana ia ada mesej untuk disampaikan, berbeza dengan iklan biasa yang sering kita lihat. Malah, ada iklan yang berbentuk cerita dan filem pendek. Sebelum ini, saya dah cuba senaraikan sebanyak mungkin iklan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
2 weeks and 3 days ago.

 

Rujukan Untuk Calon Nak Lulus Psikometrik Penguasa Kastam WK41

Ujian Psikometrik. Ujian ini sudah menjadi antara kekangan awal untuk calon-calon yang memohon masuk kerja jawatan dalam kerajaan. Ujian Psikometrik sudah menjadi ujian wajib lulus. Calon yang gagal di dalam tapisan awal ini, mungkin tidak akan berkesempatan untuk ke peringkat seterusnya kelak.Salah satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 weeks and 3 days ago.

 

Menikmati Snek Istimewa Ramadan, Kerang Rebus Kuah Kacang di Gerai Tarbus

Layan Kerang Rebus Kuah Kacang di bulan Ramadan di Parit Buntar adalah perkara tradisi setiap tahun. Buat mereka yang tak tahu, setiap kali Ramadan tiba, daerah Kerian, khasnya yang berdekatan dengan Parit Buntar akan penuh dengan gerai yang menjual snek ini, iaitu Kerang Rebus yang dicicah dengan Kuah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 3 days ago.

 

Senarai 30+ Video Iklan Raya Aidilfitri Terkini 2019

Tahun ni, memang banyak iklan Hari Raya yang best-best. Banyak iklan pilihan Hari Raya 2019 yang tidak mengecewakan. Iklan Raya tahun ni dari yang berdurasi 2 minit sehinggalah 14 minit. Ada yang iklan pendek ... dan ada yang dah jadi macam telefilem raya lak. Banyak syarikat besar termasuklah Telekom,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 3 days ago.

 

3 Tanda Malam Lailatul Qadar Telah Berlaku

Apabila tiba 10 malam terakhir bulan Ramadan, maka berlumba-lumbalah ramai umat Islam untuk beribadah lebih hebat daripada kebiasaan. Tujuannya adalah satu, iaitu untuk mendapat keberkatan dan kelebihan yang ada pada malam yang disebutkan sebagai Malam Lailatul Qadar (Al-Qadr). Ada banyak pendapat ulama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 4 days ago.

 

The Roots Eco-Resort Untuk Mereka Yang Mahu Percutian Ala Desa

The Roots Eco-Resort. Jika mahu mencari dan merasai pengalaman percutian suasana desa, maka tempat ini adalah destinasi penginapan yang sesuai untuk anda. Lokasinya terletak di pinggiran bandaraya Ipoh, berdekatan Chemor jauh daripada kesibukan serta kebisingan. Tempat ini antara lokasi percutian yang agak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 4 days ago.

 

Seringgit - Iklan Raya 2019 Terbaru dari Samsung

Ini best. Video iklan terbaru Hari Raya 2019 dari Samsung bertajuk Seringgit ni memang antara iklan raya tahun ni yang syok untuk ditonton berulang kali, sama seperti iklan raya 2019 daripada Petronas. Iklan raya dari Samsung ini berdurasi 6 minit 20 saat ini boleh dikategorikan sebagai filem pendek Raya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 5 days ago.

 

7 Kelebihan Software Hasilkan Video Marketing - Vidclassio Xpress

Video sangat berguna untuk kempen marketing. Sejak tahun 2012, video memainkan peranan penting untuk membuatkan prospek membuat keputusan membeli suatu produk. Menurut statistik, 80% pelanggan menyatakan mereka membeli produk atas bantuan video. Walaupun berlaku peningkatan yang tinggi dalam penggunaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 5 days ago.

 

Iklan Raya 2019 Domino's Pizza Malaysia

Iklan Raya 2019 terbaru daripada Domino's Pizza Malaysia. Anda dah tonton? Iklan raya daripada Domino's Pizza ini agak menarik. Kalau anda belum tonton sepenuhnya iklan raya terbaru ini, boleh tonton di akhir post ini. Sejak 15 Ramadan, dah banyak iklan hari raya yang muncul. Ada iklan yang sedih, yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 5 days ago.

 

Terima Pembayaran Komisen Ketiga dari Program Affiliate Involve Asia

Alhamdulillah, saya dah selamat terima income ketiga dari Involve Asia. Pembayaran kali ketiga ini agak memuaskan berbanding dengan bayaran-bayaran komisen sebelum ini. Untuk yang tak berapa tahu tu, program affiliate Involve Asia adalah salah satu cara nak buat bisnes tanpa modal secara online. Saya tahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 5 days ago.

 

Nasi Bakar, Menu Istimewa di Pasar Ramadan Berasal dari Indonesia

Nasi Bakar Daging. Nasi Bakar Ayam Rendang. Pernah rasa menu istimewa ini tak? Nasi Bakar asalnya dari Indonesia. Malah, ia merupakan santapan diraja dan menjadi makanan kategori eksotik di Indonesia. Kebiasaan, nasi bakar adalah nasi bersantan yang berinti lauk dibungkus dengan daun pisang. Ia terus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 6 days ago.

 

Senarai 13 Biskut Raya Popular + Resepi Membuatnya

Raya dah nak dekat kan? Saya pasti ada di antara anda yang dah mula buat kuih dan biskut raya. Mana satu pilihan anda - biskut tradisional atau biskut moden? Sekarang dah ada pelbagai jenis biskut raya dan nama. Kadang tu, nama je berlainan tetapi dari segi bahan-bahan nak buat dan rasa, ianya sama sahaja.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 weeks and 6 days ago.

 

Harga Bufet Ramadan Tak Masuk Akal !! Janganlah Membazir

Harga bufet Ramadan sampai ratusan ringgit untuk satu kepala memang saya rasakan tidak masuk akal dan melampau! Saya dah lama perhatikan sejak mula terbabit dalam mempromosikan bufet ramadan anjuran hotel-hotel dan restoran. Ianya satu bentuk pembaziran nyata yang selalu berlaku setiap kali bulan Ramadan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 weeks and a day ago.

 

8+ Gambar Cun Amira Othman - Penyanyi, Pelakon dan Pengacara

Amira Othman. Rasanya ramai yang dah kenal dengan selebriti cantik bernama Amira Othman ni. Gadis manis yang mula dikenali menerusi lagu Hati-Hati (OST Sha Shah), Mimpi Indah dan lagu Sambil (OST Jodoh-Jodoh Anissa) berduet dengan Irfan Harris. Sejak dua menjak ni, semakin ramai artis wanita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 weeks and a day ago.

 

Benarkah Mati Dalam Bulan Ramadan Akan Terus Dapat Masuk Syurga?

Sejak dua menjak ni, saya dapati timeline Facebook saya di bulan Ramadan kali ini dipenuhi dengan beberapa berita dukacita orang meninggal dunia. Ada yang saya kenal dalam dunia realiti, dan ada yang dikenali secara am. Sedih. Semakin ramai orang yang saya kenal sudah pergi. Allahu Akbar, beruntung mereka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 weeks and a day ago.

 

Lega Dapat Beli Casing Realme 2 Pro Kat Shopee

Hari tu saya ada kongsikan yang saya ada beli smartphone baharu kat Shopee, iaitu Realme 2 Pro. Smartphone ni adalah antara smartphone yang saya beli secara online di Shopee. Sebelum ni, saya gunakan smartphone Oppo, tapi saya beli terus di kedai rasmi Oppo yang ada kat Mydin Mall, Parit Buntar. Apabila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 weeks and a day ago.

 

192,118 Pageviews Terhasil Untuk April 2019 2 Tips Untuk Melakukannya

Terlupa pula nak kongsikan jumlah trafik untuk bulan April 2019. Dah nak habis bulan Mei, baru saya tersedar .. itupun selepas ada pengiklan yang nak tahu mengenai jumlah trafik keseluruhan untuk suku pertama tahun 2019. Berdasarkan rekod yang ditunjukkan oleh Google Analytics, blog ini telah berjaya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 weeks and a day ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »