User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 19

4 Tempat Terbaik Untuk Mula Menabung Bagi Fresh Graduate

Menabung adalah merupakan gaya hidup atau lifestyle yang bagus. Rugi kalau kita tidak bermula dari sekarang. Ada banyak cara nak menabung, samada menabung dengan memperoleh keuntungan atau menabung sekadar simpanan untuk masa hadapan. Tabungan sangat bagus sebagai cara merancang kewangan. Kita pasti akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 hours and 17 minutes ago.

 

Keputusan Pemilihan Ketua Pemuda, Wanita Puteri UMNO 2018

Antara berita hangat yang diperkata pakcik-pakcik di kedai kopi tempat saya ialah mengenai pemilihan pucuk pimpinan tertinggi UMNO. Ramai yang tak sabar nak tahu keputusan pemilihan UMNO 2018 ini. Antara keputusan pemilihan UMNO yang telah disahkan ialah mengenai siapa yang memegang jawatan tertinggi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
11 hours ago.

 

Terjaga Dari Tidur Sebelum Loceng Berbunyi Disebabkan Hormon

Pernah tak anda bila tidur, anda terbangun sebelum sempat jam loceng anda berbunyi? Aha ... saya pernah, tapi sejak kebelakangan ni dah kurang. Dulu, masa belajar memang selalu berlaku. Nak nak pula time exam .... memang akan terbangun secara automatik sebelum sempat jam loceng berbunyi. Anda tahu tak,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
12 hours and 42 minutes ago.

 

Spray Air Laut Ini Kalau Hidung Anak Tersumbat

Anak kecil kalau selsema memang mencabar sikit nak handle. Apatah lagi ketika nak beri makan ubat selsema. Macam anak-anak saya, kecuali Amri (anak sulong) .. semuanya susah nak diberi makan ubat bila selsema. Hatta bila anak-anak dah usia makin membesar pun, ada lagi yang masih takut-takut nak makan ubat.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
13 hours and a minute ago.

 

Percayalah Kepada Kebaikan (Believe in Good)

Sebuah video Unsung Hero - Believe in Good yang saya syorkan untuk anda tonton dari awal sehingga habis. Ada perkara yang ingin disampaikan, walaupun ia dalam bahasa Thai, tapi mesejnya cukup jelas dengan hanya melihat video best ini. Percayalah Kepada KebaikanSaya percaya bahawa setiap kebaikan itu akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 day and 13 hours ago.

 

Buat Latih Tubi Soalan Psikometrik Kalau Nak Lulus

Dengarnya ramai calon-calon yang memohon kerja kerajaan yang dipanggil untuk hadapi ujian Psikometrik. Aha, kalau anda tak pasti samada anda dipanggil untuk ujian ini, silalah semak sekarang di laman web rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Ujian ini sudah menjadi mandatori kalau nak mula menjawat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 days ago.

 

Buat Visa ke Australia, Murah Betul Cuma RM20 Je

Uishh .. saya tak tahu pun kos nak menyediakan dan membuat Visa ke Australia cuma RM20. Murah tu. Saya ingatkan ia akan ambil kos dalam beberapa ratus ringgit atau lebih daripada RM20. Rupanya, memang ada syarikat yang kendalikan pakej percutian ke Australia yang sediakan sekali visa ke Australia dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
3 days and 3 hours ago.

 

Cabai Apa Ni Bah? Inilah Solok Lada

Hari tu pergi ke sebuah pasaraya baru di Nibong Tebal. C-Mart namanya. Ketika bulan ramadan baru ni, dah dua kali saya dan anak-anak ke C-Mart ni. Agak lapang dan besar juga, tetapi disebabkan ia masih baru .. masih banyak lagi barangan atau produk yang belum diletakkan di rak jualan. Semasa dok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 days and 17 hours ago.

 

Promosi Harga Domain Serendah RM10, Gunakan Kupon Kod Ini

Ada tak blogger atau usahawan yang mahu memiliki nama domain blog atau website dengan nama domain sendiri? Contohnya macam HasrulHassan.com atau iKerjayaGraduan.com. Aha, saya ada berita baik untuk anda. Ada promosi harga domain serendah RM10 setahun daripada SyokHost. Ini peluang yang sangat baik untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 days and 18 hours ago.

 

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439H

Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439H / 2018M. Di kesempatan yang ada menerusi blog yang tidak seberapa ini, saya dan keluarga ingin mengucapkan ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua yang mengenali diri kami, baik di alam nyata mahupun di dunia siber ini. Ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri 1439H ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 days and 12 hours ago.

 

Kerja di Rumah Dengan Potensi Income RM10,000 Sebulan Dengan WebWave Agency

Sejak WebWave Malaysia dilancarkan, ramai dah usahawan yang rebut peluang untuk bina sebuah website bisnes mereka sendiri. WebWave adalah merupakan satu platform yang membolehkan usahawan membina laman web atau website bisnes mereka sendiri dengan teknologi 'drag n drop' sahaja. Menerusi WebWave, tidak...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 days and 22 hours ago.

 

Resepi Mudah Daging Masak Hitam Kashmir

Tetiba saya rasa nak mencuba resepi baru iaitu Daging Masak Hitam Kashmir. Sebelum ini saya tak pernah tahu pun wujudnya nama resepi ni. Namun, selepas 'meronda' dalam Mydin Mall Parit Buntar baru-baru ini, saya ternampak ada pes untuk memasak Daging Masak Hitam Kashmir. Uhh kalau dah ada pes segera macam...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 days and 10 hours ago.

 

Mudahnya Buat Duit Dengan Blog Dengan 3 Cara Ini

Mudahnya buat duit dengan blog!! Aha, mesti ada yang tak percaya ... lagi-lagi yang belum pernah ada blog sendiri. Sebenarnya blog merupakan cabang jana income sampingan yang best kalau tahu cara-caranya. Ramai lagi yang tidak tahu bahawa blog memang boleh memberikan income yang diinginkan. Buat mereka...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 days and 11 hours ago.

 

Tips Resepi Lemang Tradisional Sedap Asli

Lemang adalah antara makanan atau juadah tradisional paling popular bila tiba hari raya. Resepi lemang sedap lagi asli sering dicari di bulan Ramadhan untuk disediakan semasa hari raya. Untuk resepi lemang tradisional yang sedap, bahan-bahannya mestilah berada di dalam sukatan yang betul, dan teknik api...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

Resepi Rendang Ayam Mudah Sedap

Setiap kali Hari Raya, pasti ramai yang akan mencari resepi-resepi sedap dan enak untuk dihidangkan di pagi Hari Raya. Antara yang menjadi pilihan rakyat Malaysia setiap kali Raya ialah hidangan turun-temurun iaitu Rendang Ayam. Rendang Ayam adalah masakan tradisional masyarakat Melayu di Malaysia, malah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

Segment: Awesome Blogger by Shahirah Lee

Hari ini saya nak memeriahkan sebuah segmen dari rakan blogger baru. Dah lama sebenarnya saya tak join segmen blogger macam ni. Jadi, memandangkan saya ada sedikit masa nak perbanyakkkan lagi entri sebelum bercuti Hari Raya ni, saya nak joinlah segmen ni. Segment: Awesome Blogger by Shahirah Lee Segmen...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

Jumlah Trafik (Pageviews) Untuk Bulan Mei 2018

Blog memerlukan trafik. Tanpa trafik atau hits, bulan boleh diibaratkan seperti hidup segan mati tak mahu....hoho. Blog yang perlukan trafik, mesti dikemaskini sekerap yang mungkin. Jika tidakpun, blog mesti punyai kekuatan dari segi teknik SEO (Search Engine Optimization). Dengan update yang sentiasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

Rujukan 2018 Ujian Psikometrik

Jika anda antara calon dipanggil untuk ujian Psikometrik dikendalikan oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA), maka pastikan anda telah melakukan latih-tubi secukupnya agar dapat lulus di dalam ujian tersebut.Soalan-soalan Psikometrik bukan soalan-soalan yang mudah diberikan jawapan. Ia adalah teknik untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
1 week and 4 days ago.

 

Panduan Rujukan Ujian Psikometrik

Ada sesiapa yang terlibat dengan panggilan untuk hadapi ujian Psikometrik secara online tak? Jika pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam ada memanggil anda untuk jalani peperiksaan atau ujian Psikometrik ini, saya fikir elok anda buat persediaan rapi untuk menghadapinya. Ujian psikometrik bukan mudah. Ianya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

Repair Telefon iPhone di Kedai iPhone Terbaik Langkawi

Anda di Pulau Langkawi? Telefon pintar (smartphone) atau iPhone anda bermasalah? Nak tahu kedai terbaik di Langkawi untuk mendapatkan servis repair smartphone dan iPhone anda? Aha .. saya nak rekomen satu kedai ni, yang boleh berikan servis repair iPhone di kedai, on-by-one .. di depan anda. Kalau ikutkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »