User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 96

Budak Nakal - Video Raya 2017 Dari MRCB

Tahun 2017, ada banyak iklan Hari Raya yang best-best. Kebanyakkannya pula, adalah iklan yang bertemakan sebuah filem pendek yang ada plot ceritanya sendiri. Plot cerita pula ada yang paparkan kisah lucu, kisah sedih, kisah dugaan, kisah pengorbanan, kisah adik beradik, kisah sayu hati .. dan macam-macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 days and 13 hours ago.

 

Video Awek Cun Tukar Tayar Jadi Viral

Jarang lihat seorang wanita, lagi-lagi awek cun berupaya tukar tayar sendiri. Kali ini, ada satu video yang telah menjadi viral menyaksikan seorang awek cun menukar tayar lama ke tayar baru di sebuah kedai tayar di Negeri Sembilan. Ramai puji akan keupayaan dan kecekapan awek ni.Saya dah tonton video ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 days and 14 hours ago.

 

Pengomen Bertuah Dapat Duit Raya Khas

Alhamdulillah, dalam senyap-senyap saya offer nak berikan duit raya kepada pengunjung dan pembaca bertuah blog saya ni. Caranya cukup mudah, hanya perlu berikan komen sekerap mungkin pada mana-mana post dalam blog ini, dan in Sha Allah, akan terima duit raya daripada saya.Saya sudah pun ada empat nama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
4 days and 15 hours ago.

 

Pertama Kali Buka Puasa Makan Nasi Arab Dalam Talam di Rumah

Saya nak cerita benda yang pertama kali dibuat di rumah saya, iaitu makan nasi di dalam talam. Tetapi, ia bukan pengalaman kali pertama makan nasi dalam talam buat kami seisi keluarga, dah pernah buat dah sebelum ni, beberapa kali di restoran Nasi Arab yang popular di Parit Buntar.Tapi untuk Ramadan kali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 days and 9 hours ago.

 

Income Pasif Terbaik Seorang Blogger

Sejak saya belajar di USM dulu, saya dah diperkenalkan dengan pendapatan pasif. Bila sebut je pasal pendapatan pasif ketika itu, ramai yang syorkan saya bisnes Multi-Level-Marketing (MLM), di mana saya diminta untuk aktif mecari downline (agen) untuk dapat komisen dan bonus. Uhh .. memang terkinja dan sakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
5 days and 10 hours ago.

 

Sakan Lelong Baju Raya di Pasar Kemboja Parit Buntar

Perghh, saya baru ni berkesempatan temani isteri saya shopping di Pasar Kemboja Parit Buntar. Ni Pasar Kemboja Original yang di Jalan Sempadan, bukan kat Buntar Factory Outlet (BFO) yang juga banyak jual pakaian peniaga Pasar Kemboja.Ramai betul orang ... ketika ini, lagi seminggu nak berakhir bulan puasa.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
6 days and 6 hours ago.

 

5 Tips Simple Menghadapi Malam Lailatul Qadar

Dah berapa hari kita berpuasa? Hmm .. saya pasti ramai yang semakin teruja untuk mencari malam Lailatul Qadar. Post saya sebelum ini mengenai tips mencari Lailatul Qadar nampaknya menarik perhatian ramai walaupun sebenarnya artikel tersebut adalah artikel republished, yang asalnya diterbitkan sekitar tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week ago.

 

Akhirnya Misteri Kampung Batu 311 Terungkai di #KeajaibanRamadan

Misteri Kampung Batu 311. Sebuah filem pendek Hari Raya 2017 terbaru daripada Telekom Malaysia. Agak berlainan dengan filem-filem pendek raya tahun ni, Telekom Malaysia menyuntik elemen misteri dalam iklan terbarunya sempena kehadiran bulan Syawal 1438H.Anda dah tengok? Saya dah tengok ... dan .. ia sebuah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

Diari Ramadhan Opah - Filem Pendek Raya 2017

Diari Ramadhan Opah - sebuah filem pendek Raya 2017 daripada Yeo's Malaysia. Siapa yang ikuti page syarikat ini di Facebook, tentu dah tonton beberapa kali kan? Ia sebuah filem pendek sempena Hari Raya 2017.Filem pendek Raya 2017 "Diari Ramadhan Opah" ini cukup nostalgia. Ya, kalau ikut realiti, jarang ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and a day ago.

 

3 Tanda Malam Lailatul Qadar Telah Berlaku

Apabila tiba 10 malam terakhir bulan Ramadan, maka berlumba-lumbalah ramai umat Islam untuk beribadah lebih hebat daripada kebiasaan. Tujuannya adalah satu, iaitu untuk mendapat keberkatan dan kelebihan yang ada pada malam yang disebutkan sebagai Malam Lailatul Qadar (Al-Qadr).Ada banyak pendapat ulama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Tips Ulama Cara Mencari Malam Lailatul Qadar

Tips Ulama Mencari Malam Lailatul Qadar. Kalau difikirkan, agak malang umat Islam zaman masa kini sebab nyawa dan umur amat pendek jika nak dibandingkan dengan umat-umat zaman terdahulu. Umat akhir zaman, seperti pernah dinyatakan Rasulullah S.A.W, rata-rata mempunyai umur sehingga 60-70 tahun.Nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Kasih Sayang Duit Raya Terbaik - Iklan Raya dari Digi

Aha, sebuah iklan Hari Raya terbaru 2017 yang paling saya suka .. hehehe. Iklan Raya 2017 daripada Digi Telecommunications ini menampilkan kisah seorang anak muda bernama Rizal yang sedang dalam perjalanan pulang balik beraya di kampungnya.Ia sebuah iklan Hari Raya yang saya suka sebab tajuknya tu ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Wayang Sayang - Filem Raya 2017 Daripada Maxis Patut Ditonton Pasangan Suami Isteri

Satu lagi iklan atau filem Hari Raya 2017. Kali ini daripada syarikat telekomunikasi Maxis. Filem Raya 2017 daripada Maxis ini agak menarik juga pada pandangan saya. Ia baru sahaja dimuat-naik ke laman YouTube pada 16 Jun, dan sudah ditonton hampir 1000 kali oleh netizen.Wayang Sayang. Itulah tajuk filem...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Cuti Santai Promosi Ramadan di Lexis Suites Hanya RM290

Awal Ramadan lalu (2017), saya dan isteri telah ambil keputusan untuk bawa anak-anak bercuti sekali lagi ke Hotel Lexis Suites Penang. Alhamdulillah, kami dapat tempahan bilik di Executive Pool Suites dengan harga selepas diskaun - RM290 semalam. Sebelum ini, kami dapat bercuti santai di Lexis Suites dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 2 days ago.

 

Anak Perempuan Ponteng Sekolah, Lakukan Zina Sejak Form 1

Saya nak kongsikan sesuatu yang sangat-sangat penting buat ibu bapa yang mempunyai anak perempuan. Saya adalah seorang bapa yang mempunyai seorang anak perempuan. Dan saya pernah luahkan sebelum ini betapa mencabarnya untuk membesarkan, mengasuh dan mendidik seorang anak perempuan.Ia bukan kata-kata saya.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 3 days ago.

 

SGD10 - Apa Yang Boleh Anda Beli di Bazar Ramadan Singapore Untuk Berbuka Puasa

Jika anda diberikan cuma 10 Singapore Dollar (10SGD), dan menggunakannya untuk membeli juadah berbuka puasa di Singapura ... agak-agak apa yang boleh anda dapatkan ye? Aha, ramai orang ingat harga makanan di Singapura adalah mahal. Orang yang kerja di Singapura tahulah macamana kan ...Jadi, dalam post ini,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 3 days ago.

 

Bagaimana Kerja Dari Rumah Sejam Sehari Boleh Dapat Income 5 Angka Seminggu?

Mahu tahu rahsia kerja dari rumah selama sejam tetapi boleh menjana income sehingga 5 angka dalam seminggu? Aha .. ni bukan ayat gula-gula atau hype. Ia satu kerja yang memang logik boleh buat duit sehingga puluh ribu dalam seminggu. Kerja yang tidak perlukan anda keluar dari rumah, cukup dengan adanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 3 days ago.

 

Best Shopping Online Beli PetPet Murah Promosi Riang Ria Raya

Cuti Hari Raya agak panjang tahun ni. Jadi, persediaan perlu dibuat awal untuk mengelakkan kekecohan dan kelam kabut. Yelah, kadang musim perayaan ni, nak dapatkan sesuatu akan jadi sukar sebab masing-masing bercuti. Permintaan kepada setengah barang akan jadi luar biasa tinggi, lebih-lebih di kawasan luar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 3 days ago.

 

Nak Ikut Boleh Tak? - Filem Pendek Raya 2017 Audi

Filem pendek Raya 2017 daripada Audi. Saya fikir inilah kali pertama saya perlihatkan sebuah jenama kereta mewah membuat filem pendek Hari Raya di Malaysia. "Nak Ikut Boleh Tak?" ialah sebuah iklan dalam bentuk filem pendek Hari Raya oleh Audi Malaysia.Tahun 2017 perlihatkan banyak iklan-iklan raya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

Linah - Filem Pendek Hari Raya 2017 Tampilkan 'Superhero' Malaysia

Linah. Ini tajuk bagi iklan atau filem pendek Hari Raya 2017 daripada CIMB. Ia baru sahaja dimuat-naik pada 14 Jun, dan sudah mencapai tontonan 180K ketika saya menulis post ini. Linah, ia sebuah filem pendek Hari Raya 2017 yang mungkin seronok untuk ditonton.Sejak beberapa hari ni, banyak dah keluar iklan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRULHASSAN.COM
1 week and 4 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »