User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 12

Senarai 32 Pasukan Layak ke Final Piala Dunia FIFA 2018 Russia

Dah teruja dengan bolasepak Final Piala Dunia FIFA 2018 Russia? Jika anda salah seorang peminat sukan bolasepak, pastinya anda nak tahu mengenai pasukan-pasukan yang layak untuk mara pada pusingan akhir Piala Dunia FIFA 2018 yang berlangsung dan dihoskan oleh negara Russia - automatik layak sebagai tuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
1 day and 16 hours ago.

 

Beli VR Box Murah di Lazada

Beli VR Box murah menerusi Lazada. Hari tu, semasa saya dan isteri bawa anak-anak jenjalan sekitar Alamanda Putrajaya bersama adik ipar, ternampaklah satu booth yang sediakan servis 'main' VR Box. Anak-anak saya yang nampak benda tu, terus teruja nak mencuba. Pada awalnya tu, saya dan isteri agak keberatan...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
1 day and 17 hours ago.

 

Bagaimana Cara Untuk Jadikan Blog Mesra SEO?

Tetiba saya didatangkan dengan idea untuk berkongsi ilmu berkaitan tips blogging dan tips SEO (Search Engine Optimization). Sebelum datang idea ini iaitu cara nak jadikan blog mesra SEO, saya dah ceritakan agak panjang lebar mengenai tips untuk tingkatkan kekuatan SEO sesebuah blog - ramai nampaknya di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
2 days and an hour ago.

 

Tarikh Bayaran Khas 2017 Bayaran Khas Aidilfitri 2018 Kakitangan Awam

Sukacita dimaklumkan, khasnya untuk semua kakitangan dan penjawat awam, bahawa pihak Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) telah mengeluarkan surat pekeliling berkaitan tarikh pembayaran Bayaran Khas 2017 dan juga tarikh Bayaran Khas Aidilfitri 2018 sepertimana diumumkan dalam pembentangan Bajet 2018. Di dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
2 days and 3 hours ago.

 

4 Tips Untuk Tingkatkan SEO Blog

Agak lama juga saya tak kongsikan ilmu berkaitan SEO atau Search Engine Optimization ni. Sebenarnya, saya sendiri pun dah merasakan ilmu SEO yang saya ada sudah berkarat, dan menjadi tak berapa relevan dah dengan keadaan semasa sekarang. Banyak perubahan algorithma enjin carian yang tak terkejar oleh saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
3 days and 2 hours ago.

 

Harga Pakej Promosi Menara Taming Sari, Melaka

Dah lama saya dan keluarga tidak pergi bercuti ke negeri Melaka, sebuah negeri yang sangat baik untuk belajar mengenai sejarah Melayu. Kali terakhir saya ke Melaka, semasa bercuti bersama adik ipar dan menginap di Gold Coast International Malacca. Uhh kira menumpang bilik apartment yang agak selesa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
3 days and 14 hours ago.

 

10+ Gambar Video Abam Bocik Bernikah Kahwin

Gambar dan Video Abam Bocik Bernikah. Seronok saya lihat beberapa gambar dan juga video perkahwinan Abam Bocik yang tular di media sosial. Alhamdulillah, dah nikah dah si Abam. Jodoh pertemuan ni adalah ketentuan Allah. Sesiapa sahaja boleh bernikah kahwin, asalkan tahu menjemput rezeki nikah kahwin ini ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
3 days and 16 hours ago.

 

6 Mitos Perkembangan Anak Ramai Ibu Bapa Amalkan

Saya dan isteri, nak kata kami ni ibu bapa moden ... taklah juga .. huhu .. nak kata ibu bapa pemikiran kolot pun tak juga. Kami lebih kepada golongan ibu bapa edisi pertengahan, ada teori dan ada gunakan pengalaman orang lain. Banyak perkara dalam hal pendidikan perkembangan anak, terutama anak sulong ..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
3 days and 17 hours ago.

 

Diskaun 50% + 20% Jenama Levi's Terhad Sempena Online Revolution

Anda penggemar jenamaLevi's? Kalau anda salah seorang peminat dan penggemar jenama denimLevi's ini, pastikan anda tidak melepaskan peluang untuk dapatkan diskaun Online Revolution 12.12 (sah sehingga 14 Disember) Lazada dengan potongan sehingga hingga 50 % seluruh store, dan nikmati juga 20%...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
4 days and 14 hours ago.

 

MyIPO Lindungi Karya, Idea, Ciptaan Jenama Anda

Tahukah anda bahawa terdapat sebuah badan berkanun yang dapat melindungi harta intelek milik anda? Badan ini sebenarnya telah lama wujud, malah sejak sebelum tahun 1983 lagi. Ianya bertujuan untuk mendaftarkan dan melindungi harta intelek di Malaysia yang merangkumi jenis hasil dari idea atau minda seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
5 days and 17 hours ago.

 

Taman Persahabatan Malaysia China, Lokasi Photoshoot Menarik

Taman Persahabatan Malaysia-China pernah menjadi satu isu kontroversi satu ketika dahulu, tapi tak ramai yang sebenarnya pernah ke taman ini yang terletak di Presint 4, Putrajaya. Lokasinyaadalah di tapak kekal FLORIA Putrajaya iaitu di Anjung Floria, dan dibina dengan membabitkan kos sebanyak RM1.5...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
1 week ago.

 

Kod Diskaun Baucer 12.12 Lazada (MY)

Online Revolution 12.12 - Jualan diskaun terakhir untuk tahun 2017 di Lazada Malaysia (MY). Jangan lepaskan peluang ini untuk dapatkan beberapa kod baucer diskaun yang telah disediakan khas kepada anda. Dengan syarat, anda mesti menggunakannya ketika jualan besar-besaran Lazada mula 12.12 hingga 14.12 itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
1 week ago.

 

Pertama Kali ke Wetlands Putrajaya, Taman Biologi Buatan Terbesar di Kawasan Tropika

Kalau sebut Putrajaya je, pasti anak-anak saya akan suka ke sana. Malah, ada ketika memang anak-anak saya plan awal untuk bercuti ke Putrajaya, bertemu dengan Pak Sedara (adik isteri) yang tinggal di Presint 19. Dah banyak kali ke sana, dan dah banyak kali juga tersesat dalam Putrajaya ni, lebih-lebih lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
1 week and a day ago.

 

Jana Income Online Menerusi Program Affiliate Cari Jodoh Baituljannah

Pernah tahu tak ada satu program affiliate yang akan bayar anda untuk usaha membantu orang lain mencari jodoh? Ok. Seperti yang anda tahu, salah satu cara menjana income online adalah menerusi program affiliate percuma. Ada pelbagai platform dan program affiliate yang boleh anda cuba, dan yang terbaru...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
1 week and 5 days ago.

 

4 Peringkat Prosedur Untuk Jadi PTD

Ramai yang mahu bekerja sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD). Ia merupakan salah satu daripada ribuan kerja yang ditawarkan dalam sektor awam, malah kerjaya PTD menjadi antara pilihan utama ramai pencari kerja terutama graduan dan lepasan IPT.Kerjaya sebagai seorang PTD sememangnya ada banyak kelebihan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via iKerjaya Graduan
2 weeks and a day ago.

 

Shopify - Kedai Online Percuma 14 Hari Untuk Usahawan Malaysia

Shopify - Kedai Online Percuma 14 Hari Untuk Usahawan Malaysia. Tahukah bahawa platform e-commerce Shopify memberikan akses secara percuma selama 14 hari kepada usahawan di Malaysia? Sebenarnya, masih ramai lagi usahawan yang masih menggunakan cara dan kaedah lama untuk menjual secara online. Walhal,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
2 weeks and 2 days ago.

 

Tarikh Pembayaran Gaji Kakitangan Awam 2018

Tarikh Pembayaran Gaji Kakitangan Awam 2018. Surat pekeliling mengenai tarikh dan peraturan pembayaran gaji untuk kakitangan awam untuk tahun 2018 telah diedarkan oleh pihak Jabatan Akauntan Negara. Surat pekeliling Akauntan Negara Malaysia bilangan 3 2017 (pekeliling SPANM BIL 3/2017) itu telah diedarkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
2 weeks and 2 days ago.

 

5 Tips Untuk Menghias Ruang Dapur Rumah Yang Sempit

Saya seorang yang sering berada di dapur. Sebagai seorang house husband, saya acapkali memasak untuk makan tengahari dan petang, lebih-lebih lagi jika isteri kepenatan atau perlu bertugas di luar kawasan. Apabila dah sering ke dapur ni, pastinya saya amat prihatin dengan keadaan dapur. Dapur perlu berada di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
2 weeks and 2 days ago.

 

Best Ke Pameran Survive The Bunker Pusat Sains Negara KL?

Saya dah pun kongsikan kisah pengalaman saya bersama keluarga pergi ke Pusat Sains Negara Kuala Lumpur. Dalam post tersebut, saya ada beritahu mengenai tarikan terkini Pusat Sains Negara iaitu Survive The Bunker. Ia memang satu pengalaman menarik buat saya, dan tiga orang anak-anak saya bila dapat masuk ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
2 weeks and 3 days ago.

 

27 Gambar Percutian Pusat Sains Negara

Pada cuti seminggu Hari Deepavali yang juga merupakan cuti penggal persekolahan yang lalu, iaitu sekitar pertengahan Oktober 2017, saya telah membawa seisi keluarga bercuti ke ibu kota Kuala Lumpur. Semasa percutian itu, salah satu destinasi tempat menarik yang kami lawati ialah Pusat Sains Negara yang baru...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via Blog Lifestyle Otai Blogger Malaysia
2 weeks and 4 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »