User Profile: hasrulhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

hasrulhassan

Your avatar

Real Name: hasrulhassan

Member Since: 5th May 2011


the author of panduan menulis blog - www.hasrulhassan.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 8

Jambatan Pulau Pinang Ditutup Setahun Mulai 22 Ogos 2017

Jambatan Pulau Pinang akan ditutup selama setahun bermula 22 Ogos 2017. Demikian memetik berita yang saya baca dari akhbar pagi tadi. Malah di laman sesawang rasmi PLUS juga ada mengumumkan mengenai penutupan Jambatan Pulau Pinang ini semalam (16 Ogos 2017). Mungkin ada yang tidak tahu lagi mengenai berita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
4 days and 7 hours ago.

 

Bahaya Beg Sekolah Berzip

Alamak. Alahai anak. Hmm .. bahaya juga beg sekolah yang ada zip ni. Entah macamana pada suatu hari, rambut anak perempuan saya si Maira telah tersangkut pada zip beg sekolahnya. Nasib baik tak rumit sangat. Alhamdulillah. Kejadian rambut tersekat pada zip beg sekolah ni bukan pertama kali berlaku pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
4 days and 9 hours ago.

 

13 Tips Jimat Untuk Penyediaan Barangan Keperluan Bayi Baru Lahir

Saya nak kongsikan satu tips keibubapaan untuk rakan pembaca semua. Ia berkaitan cara nak berjimat untuk lengkapkan keperluan barangan bayi, terutama bayi yang baru lahir. Saya tahu belanja kelengkapan bayi bukannya murah. Saya baru sahaja terima kelahiran baby baru hujung Mac 2017. Saya ada buat beberapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
4 days and 12 hours ago.

 

OrderSini - Platform Mudah Ambil Order Bisnes Online

OrderSini - Platform Mudah Ambil Order Bisnes Online. Pernah tahu mengenai platform ini tak? Ia merupakan satu platform untuk bantu peniaga-peniaga online menguruskan order atau tempahan produk yang mereka jual. Jika anda seorang peniaga online, bolehlah mencuba platform ini. Saya baru sahaja diperkenalkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
5 days and 6 hours ago.

 

Hadiah RM35,000 Dalam Contest Gores Senyum Pizza Hut 2017

Dah sertai Contest Gores dan Senyum Pizza Hut tak? Contest ini sedang berlangsung sekarang sehingga 31 Oktober 2017. Anda boleh menang pelbagai hadiah menarik dalam contest ni, dan yang bestnya setiap goresan akan ada hadiah terjamin untuk anda. Saya dan famili dah pun mula masuk contest ni sejak awal Ogos...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
6 days and 7 hours ago.

 

Beli Motor Wang Muka RM2, Tanpa Penjamin Tak Perlu Lesen

Bercadang nak beli motorsikal baru tak? Aha .. baru-baru ni semasa saya dan keluarga pulang ke kampung halaman isteri di Parit dan kemudiannya keluar makan di area Seri Iskandar, Perak ... saya terjumpalah satu kedai menjual motor ni. Ia betul-betul terletak bersebelahan kedai RM2. Wow. Boleh beli motor...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
6 days and 20 hours ago.

 

Buku DVD Panduan Beli Perabot Murah Di China

Buku dan DVD Panduan Untuk Beli Perabot Di China. Adakah mencari satu panduan yang dapat bantu anda membeli-belah kelengkapan perabot murah lagi mewah di China? Aha, saya ada baca sebuah buku panduan yang lengkap untuk bantu sesapa sahaja yang mahu ke China memborong perabot-perabot mewah ini dengan harga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
6 days and 21 hours ago.

 

Gambar Aksi Stunt Legends Movie Animation Park Studios Perak

Sebelum ini, saya ada kongsikan kisah percutian keluarga saya ke Movie Animation Park Studios (MAPS) Perak serta pengalaman haru menginap di salah sebuah hotel bajet berdekatan MAPS. Kali ini, saya nak kongsikan pula salah satu aktiviti atau zone menarik dalam MAPS yang mungkin akan menarik perhatian anda. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
1 week and a day ago.

 

Pertama Kali Sambut Birthday Kat Secret's Recipe

Yeay, pertama kali saya sambut ulangtahun kelahiran di Secret's Recipe. Terima kasih pada isteri dan anak-anak yang bawa saya ke restoran ini walaupun secara peribadinya saya bukanlah peminat Secret's Recipe. Saya agak naif bila cakap mengenai restoran makanan segera ni. Secret Recipe bukanlah kegemaran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
1 week and a day ago.

 

Toyota C-HR 2017 di Toyota Gazoo Racing Malaysia Batu Kawan

Toyota C-HR 2017 di Toyota Gazoo Racing Malaysia, Batu Kawan, Penang. Dah tengok model kereta baru Toyota C-HR 2017? Ia merupakan sebuah kereta sedan yang bakal bersaing dengan model kereta Honda H-RV dan juga Mazda CX-3. Pertama kali diperkenalkan di showroom Toyota , Seksyen 19, Petaling Jaya, Selangor...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
1 week and a day ago.

 

Hadiah Harijadi Dari Isteri

Selamat Hari Lahir buat diri sendiri. Berapa umur? Uhh .. hmm sudah lebih 40 tahun. Alhamdulillah, 40 tahun yang banyak pengertian dalam hidup. Paling bermakna, saya mempunyai keluarga sendiri yang lengkap. Ada isteri, ada anak lelaki dan anak perempuan. Bila dah tua ni, hadiah harijadi memang bukan dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
1 week and a day ago.

 

Kali Ni, Borong Aiskrim dari Kilang Tapi Bukan Nak Bisnes

Memang syok tinggal di Parit Buntar. Alhamdulillah. Rezeki tinggal di sini banyak berdekatan dengan lubuk bisnes. Ada banyak kedai borong barang dari China, lepas tu ada Pasar Kemboja untuk borong pakaian, tudung dan telekung harga murah, dan ada kilang kasut Pallas kalau nak dapatkan kasut berjenama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
1 week and 3 days ago.

 

Budak Lelaki 9 Tahun Mohon Kerja di NASA

Ada tahu pasal kisah seorang budak lelaki berusia 9 tahun memohon kerja di NASA tak? Err tak tahu apa tu NASA? NASA adalah Agensi Angkasa Lepas Amerika Syarikat. Yakin betul budak ni sampai menulis surat untuk memohon kerja di situ. Bagi kebanyakan kita, kisah budak tu mungkin satu jenaka. Tetapi, ia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
1 week and 4 days ago.

 

14 Foto Raysha Rizrose - Dewi Remaja dan Pelakon

Raysha Rizrose. Namanya mula meniti para peminat drama Melayu bila jadi heroin dalam Pinggan Tak Retak, Nasi Tak Dingin. Nama sebenar gadis yang pernah menjuarai Dewi Remaja 2014/2015 ini ialah Farza Naquraisha Rizrose. Si cantik ini merupakan adik kepada Uqasha dan Nelydia Senrose, ditampilkan dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
1 week and 4 days ago.

 

Valya - Budget Hotel Berdekatan MAPS

Hari tu saya ada kongsikan kepada pembaca blog ini tentang percutian saya sekeluarga ke Movie Animation Park Studios (MAPS), Perak. Dalam blog post berkenaan, saya ada beritahu yang saya dan isteri telah menempah penginapan hotel menerusi Trivago. Dua tempahan, tempat yang sama dan tarikh yang berlainan. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
1 week and 4 days ago.

 

Ayat Motivasi Bruce Lee

Kenal siapa Bruce Lee? Beliau adalah seorang lagenda dalam seni mempertahankan diri. Malah, beliaulah yang bertanggungjawab memperkenalkan 'Kung-Fu' kepada dunia Hollywood. Trademark beliau adalah gerakan pantas dengan bunyian seperti kucing. Wordless Wednesday kali ini menampilkan beberapa ayat motivasi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
1 week and 5 days ago.

 

Borong Kasut Pallas Lagi?

Adeh. Bila ada je jualan gedung Pallas di kilangnya berdekatan pekan Nibong Tebal, memang saya satu keluarga tak akan lepaskan peluang. Saya dah lupa berapa kali dah pergi jualan gedung Pallas ni. Rasanya untuk tahun 2017, dah lebih dua kali kot. Dan kali ini, pergi lagi .. memborong kasut Pallas harga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
1 week and 5 days ago.

 

Kenapa Ikan Segar Tiada Bekalan?

Tadi saya ke Pasar Basah Parit Buntar. Uhh ... tak ramai peniaga ikan. Semua tempat dalam pasar nampak kosong je. Ikan segar kekurangan bekalan. Ia bukan pertama kali terjadi. Dah banyak kali sebenarnya. Mushkil. Bagaimana sebuah negara yang mempunyai pesisir pantai dan dikelilingi laut boleh kekurangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
1 week and 5 days ago.

 

Jadual Rasmi Perlawanan Bolasepak Lelaki Sukan SEA 2017

Acara bolasepak (football) Sukan SEA adalah antara sukan yang dinanti ramai orang. Ia mengundang minat bukan sahaja di rantau Asia Tenggara, tetapi juga peminat bolasepak dunia. Untuk Sukan SEA Kuala Lumpur 2017, acara bolasepak diadakan dalam dua kategori iaitu lelaki dan wanita. Saya pasti ramai yang nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
1 week and 5 days ago.

 

Jangan Buang Pembalut Bungkusan Poslaju !!

Jangan buang pembalut bungkusan Poslaju yang anda terima. Sila simpan. Ada gunanya tu. Aha .. sebelum ini, saya pun main buang je dalam tong kitar semula. Tapi, selepas kena tegur dek isteri, saya pun mula simpan setiap pembungkus dari Poslaju malah dari mana-mana syarikat penghantaran. Kalau ikutkan tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hasrulhassan hasrulhassan via HASRUL HASSAN
1 week and 5 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 Next »