User Profile: haffizuliskandar

Show pings in: English | Malay | All

 

haffizuliskandar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 17

Cara melatih minda untuk sentiasa berfikiran berbeza (Think different)

Cara melatih minda untuk sentiasa berfikiran berbeza (Think different) | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Agak lama juga tidak bersiaran di blog ini. Semuanya gara-gara tuntutan kerja sekarang dan perubahan kehidupan yang agak besar juga. Orait! Lupakan tentang itu, hari ini nak kongsikan beberapa tips...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 weeks and 5 days ago.

 

Batuk dan selsema yang berpanjangan!

Batuk dan selsema yang berpanjangan! | Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Lama juga tak menulis dekat sini. Sekarang ni mrejoy tengah batuk dan selsema. Lama jugalah tak elok-elok lagi. Dari isnin lepas sampailah hari ini. Dah makan ubat batuk dan ubat cair kahak, biasa tu dah ok dah, tapi nampaknya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and a week ago.

 

Tips menghalau tikus daripada rumah dengan hanya menggunakan 3 bahan ini.

Tips menghalau tikus daripada rumah dengan hanya menggunakan 3 bahan ini | Ahha! rumah siapa yang banyak tikus? Mesti rasa tak selesa dan gusar kan? Yelah, haiwan ini pembawa penyakit! Siapalah yang tak risau kalau disahkan terkena kencing tikus kan? ha! Bawa penyakit dah 1 hal, dia rosakkan pula segala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and 2 weeks ago.

 

Kisah Neelofa Pelancaran Tudung

Kisah Neelofa Pelancaran Tudung | Assalamualaikum. Salam sejahtera. Fuh! Penuh wall facebook dengan kisah pelancaran tudung Neelofa yang dibuat di sebuah kelab malam di ibukota. Mulanya, Mrejoy tercari-cari juga kelab mana yang dimaksudkan tu, sebab waktu awal baca tadi, blog tu tak beritahu pun kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and 3 weeks ago.

 

Tahniah Hafizh Syahrin! Sah bergelar pelumba MotoGp!

Tahniah Hafizh Syahrin! Sah bergelar pelumba MotoGp! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Memang sesuatu yang sangat membanggakan kita rakyat malaysia bilamana “Rider” daripada negara kita berjaya menempatkan diri dalam kelas utama perlumbaan MotoGp! Bila dapat tahu, Hafizh Syahrin di panggil untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months ago.

 

Boleh atau tidak makan daging tupai?

Boleh atau tidak makan daging tupai? | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Baru-baru ini aku ternampak 1 posting di facebook yang menceritakan Hukum Makan Daging Tupai. Secara jujurnya, ini adalah pertama kali aku tahu yang ada orang makan daging tupai. Pernah dengar orang makan biawak, ular, monyet dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months ago.

 

Kerja cuti, blog pun cuti juga

Kerja cuti, blog pun cuti juga | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa khabar rakan-rakan semua. Harapannya baik-baik sahajalah ye. Rasanya hari ini semua dah start kerja kan? Ada yang dah mulakan kerja semalam. Apa pun, cuti raya cina dah habis dan kini masanya untuk kembali bekerja. Biasalah,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months ago.

 

Tersesat dalam kampung bunian rupanya..

Tersesat dalam kampung bunian rupanya.. | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Siapa yang tengok drama Kisah yang Hilang dekat TV3 semalam? Ha, semalam episode akhir tau. Maka dah terungkailah kenapa apa yang ditulis Aqil semuanya menjadi kenyataan! Aku memang tertunggu-tunggu episode akhir ni. semuanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and a week ago.

 

Teknik berdoa yang betul semoga rezeki melimpah ruah

Teknik berdoa yang betul semoga rezeki melimpah ruah | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Agak berat juga tajuk kali ini. Tapi aku cuba untuk sampaikan di antara cara-cara berdoa yang betul agar diberikan rezeki yang melimpah ruah dan luas. Ramai sebenarnya daripada kita yang dalam sedar tak sedar,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and a week ago.

 

Inginkan percutian luar biasa di tanjung malim, perak? Ayuh ke Ma-Ni Villa!

Inginkan percutian luar biasa di tanjung malim, perak? Ayuh ke Ma-Ni Villa! | Selepas mendapat tahu mengenai 1 lokasi percutian menarik di Kuala Kubu Bahru, hari ini aku jumpa 1 lagi lokasi konsep percutian gaya antarabangsa yang terletak di dalam negara kita. Yes! Mula-mula, sewaktu tengok gambar-gambar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and a week ago.

 

“Bagaikan dijampi” berjaya merangkul anugerah juara lagu ke 32!

“Bagaikan dijampi” merangkul anugerah juara lagu ke 32! | Assalamualaikum dan selamat pagi. Malam tadi telah berlangsung Anugerah Juara lagu ke 32 AJL32 2018. Memang tidak dinafikan, kesemua artis memberikan persembahan yang terbaik. Namun, pujian harus diberikan kepada pengacara Alif satar sherry...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and a week ago.

 

The sticks, percutian Semulajadi Tersembunyi Di Kuala Kubu Baru.

The sticks, percutian Semulajadi Tersembunyi Di Kuala Kubu Baru | Sewaktu mula-mula tengok gambar lokasi percutian ini, aku rasa macam tak percaya yang lokasinya berada di dalam negara ini, Malaysia! Kebiasaannya, lokasi percutian semacam ini banyak berada di negara jiran, Indonesia dan negara luar! Wah!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and a week ago.

 

Derita Sakit Gigi Geraham Bawah

Derita Sakit Gigi Geraham Bawah | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah. Masih diberikan kesempatan untuk menulis. Hari ini nak share sikit cerita mengenai Sakit Gigi Geraham Bawah dan Berlubangni. Yang sebenarnya, bukan Mrejoy yang sakit gigi geraham ni, tapi wife Mrejoy. Sakitnya pula bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and 2 weeks ago.

 

Hidung kerap berdarah? Ketahui apakah puncanya dan cara mengubatinya!

Hidung kerap berdarah? Ketahui apakah puncanya dan cara mengubatinya! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Siapa yang ada masalah Hidung Berdarah Sebelah Kanan atau sebelah kiri? Tak kisahlah mana-mana, janji dia ada masalah hidung mudah berdarah? Jika ada kita geng! Hehehe. Mrejoy memang mengalami...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and 2 weeks ago.

 

Kerap bermimpi di datangi arwah ibu

Kerap bermimpi di datangi arwah ibu | Assalamualaikum. Salam sejahtera. Alhamdulilah. Kembali menulis selepas bercuti selama 5 hari. Mrejoy macam biasalah, bila bercuti dari kerja, menulis di blog pun samalah bercuti. Hehehe. Yang sebenarnya, agak sibuk juga cuti ni sebab family dari jauh datang. Nun dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and 2 weeks ago.

 

10 laman web dengan pendapatan Adsense paling tinggi 2017

10 laman web dengan pendapatan Adsense paling tinggi 2017 (Highest Google Adsense Earners)| Assalamualaikum dan salam sejahtera. Adsense! Salah satu cabang buat duit USD yang paling terkenal. Pasti ramai yang menginginkan 1 full account adsense kan? Oklah. Bercakap memang mudah. Tapi nak buat duit dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and 3 weeks ago.

 

7 lokasi “Outdoor wedding Venues” yang tersangat cantik di Malaysia!

7 lokasi “Outdoor wedding Venues” yang tersangat cantik di Malaysia! | Sebelum nak teruskan cerita mengenai lokasi “Outdoor wedding Venues” yang tersangat cantik di Malaysia ni, nak juga ucapkan tahniah pada Penyanyi cantik, Yuna yang dah selamat diijabkabulkan dengan jejaka handsome, adam Sinclair.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and 3 weeks ago.

 

Rezeki masing-masing.

Rezeki masing-masing| Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih diberikan kesempatan untuk menulis hari ini. Mulanya azam tahun baru 2018 nak rajin update blog, tapi apakan daya, bila kita cuti kerja sahaja, blog pun bercutilah, apa nak dikatakan? Apa pun, cuti-cuti pun, yang sebenarnya aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and 3 weeks ago.

 

Bahaya minum minuman 3 in 1 yang tak ramai orang tahu

Bahaya minum minuman 3 in 1 yang tak ramai orang tahu | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Siapa pengemar minuman 3 in 1 dekat sini? Jangan kata oranglah, aku sendiri pun suka juga kadang-kadang tu minum 3 in 1, semuanya sebab cepat. Yelah, ada masanya kita mungkin agak malas nak bancuh air kan? Jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and 4 weeks ago.

 

Basikal lajak : Trend yang mengundang bahaya

sumber mymetroBasikal lajak : Trend yang mengundang bahaya | Assalamualaikum dan selamat pagi. Pagi tadi sewaktu sarapan, ada 1 segmen dalam malaysia hari ini. Cerita pasal basikal lajak. Basikal lajak ni kira trend budak-budak sekarang la. Pergilah mana-mana pun, mesti nampak basikal ni. Daripada jenis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and 4 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »