User Profile: haffizuliskandar

Show pings in: English | Malay | All

 

haffizuliskandar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 17

Kanak-kanak lelaki terima 30 jahitan, singki tiba-tiba pecah!

Kanak-kanak lelaki terima 30 jahitan, singki tiba-tiba pecah! | Malang tidak berbau apabila seorang kanak-kanak lelaki menderita kesakitan akibat tercedera ketika mahu membasuh tangan. Singki seramik di sebuah sekolah tadika tiba-tiba pecah dan terkena pada kanak-kanak lelaki ini dan mengakibatkan dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
11 hours and 57 minutes ago.

 

Pelawak terkenal cedera sewaktu pengambaran filem aksi!

Pelawak terkenal cedera sewaktu pengambaran filem aksi! | Seorang pelawak terkenal tanahair telah mengalami kecederaan sewaktu sesi pengambaran filem polis evo 2. Zizan razak telah berkongsikan perihal ini melalui akaun instagramnya. 3 keping foto yang memperlihatkan zizan razak terbaring di atas sebuah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
12 hours and 15 minutes ago.

 

Mulanya hidup kami ok, tapi lepas jumpa sesuatu atas loteng rumah semuanya berubah!

Gambar hiasan.Keluarga aku merupakan keluarga yang sederhana. Dulu, papa pernah ada 1 business. Bukan business kecil-kecilan mahupun besar-besaran. Cukup untuk tampung hidup kami sekeluarga.Namun, pada mata orang sekeliling, MUNGKIN zahirnya, keluarga aku seolah-olah senang-lenang. Konon tidur berbantalkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
14 hours and 28 minutes ago.

 

Alhamdulilah, selepas berbelas email, akhirnya..

Alhamdulilah, selepas berbelas email, akhirnya.. | Assalamualaikum salam sejahtera. Semoga semua berada di dalam keadaan sihat walafiat hendaknya. Seronok betul Mrejoy pagi ni. Yelah, selepas dapat tah berapa banyak email “prank” dari google, akhirnya hari ini mrejoy dapat email yang betul. Email...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
16 hours and 11 minutes ago.

 

TASNEEM NATUREL : Penyelesaian masalah batuk, selsema, kembung dan ketidakselesaan anak-anak.

TASNEEM NATUREL : Penyelesaian masalah batuk, selsema, kembung dan ketidakselesaan anak-anak| Assalamualaikum salam sejahtera. Sekarang ni dah masuk musim hujan dekat area Melaka ni. Bila kerap hujan, cuaca akan berubah menjadi sejuk dari pagi bawa ke malam. Mrejoy ada 3 orang anak. Yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 day and 13 hours ago.

 

13 fenomena cuaca paling aneh di dunia lokasi untuk melihatnya.

13 fenomena cuaca paling aneh di dunia lokasi untuk melihatnya | Jika di malaysia, kita sudah biasa dengan cuaca sejuk juga panas. Serta pelangi yang wujud selepas hujan ataupun kilat menyambung. Berbeza pula dengan 13 fenomena cuaca paling aneh di dunia ini (strangest weather phenomena) yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
4 days and 8 hours ago.

 

Top 3 Pekerjaan Freelance Yang mendapat bayaran tinggi Di Malaysia pada tahun 2018

Top 3 Pekerjaan Freelance Yang mendapat bayaran Paling tinggi Di Malaysia pada tahun 2018 | Freelance mungkin menjadi pekerjaan impian pada semua orang. Ini adalah kerana, masa pekerjaan yang fleksibel berbanding perlu bangun awal pagi dan pulang lewat petang yang mana lazimnya bagi mereka yang makan gaji.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
4 days and 14 hours ago.

 

Harga durian musang king melonjak pada RM800 1KG??

Harga durian musang king melonjak pada RM800 1KG?? | Assalamualaikum salam sejahtera. Apa khabar rakan-rakan Mrejoy semua? Harapnya sihat sejahtera hendaknya. Terkejut juga bila baca surat khabar pagi ni, bila ternampak artikel bertajuk harga durian musang king melonjak pada RM800 1kg! Mahal sangat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 days and 16 hours ago.

 

“Job hopping” : Bagus atau tidak?

“Job hopping” : Bagus atau tidak? | Assalamualaikum salam sejahtera. Pernah dengar mengenai Job hopping atau dalam bahasa mudahnya, mereka yang gemar bertukar-tukar kerjaya. Memulakan Kerjaya dalam sesebuah syarikat dalam tempoh tertentu, katakan setahun atau kurang daripada itu kemudian bertukar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 days and 11 hours ago.

 

Lamborghini bekerjasama dengan penyelidik MIT untuk mencipta sebuah self-healing” sport car

Lamborghini bekerjasama dengan penyelidik MIT untuk mencipta sebuah "self-healing” sport car | Lamborghini telah bekerjasama dengan sekumpulan penyelidik dari MIT untuk mencipta Sport car elektrik konseptual, yang diperbuat daripada carbon fibre yang mampu membaiki keretakan atau kerosakan dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
6 days and 16 hours ago.

 

Lelaki tawar RM1,540 bagi sesiapa yang menjumpai ayamnya yang hilang.

Lelaki tawar RM1,540 bagi sesiapa yang menjumpai ayamnya yang hilang | Seorang lelaki daripada singapura telah menawarkan wang tunai berjumlah SGD500 atau RM1,540 buat mereka yang menjumpai ayam jantan kesayangannya yang telah dilaporkan hilang sejak 3 minggu yang lalu. Pemilik ayam yang diberi nama Chicky,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
1 week ago.

 

Jual 2 orang anak pada warga asing, ibu kena penjara 75 tahun!

Jual 2 orang anak pada warga asing, ibu kena penjara 75 tahun! | Assalamualaikum selamat petang. Kalau korang ada baca post Mrejoy yang bertajuk Ibu Jual 2 orang anak pada warga Bangladesh hanya kerana mahukan wang, ha, ini adalah cerita sambungannya. Ibu (tak layak sebenarnya guna istilah ni) telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 week and a day ago.

 

10 lokasi tercantik dan wajib kunjung jika bercuti ke New Zealand.

10 lokasi tercantik dan wajib kunjung jika bercuti ke New Zealand | New Zealand merupakan salah satu daripada lokasi yang sering menjadi pilihan pelancong daripada seluruh dunia termasuklah malaysia. Bentuk muka bumi nya yang bergunung ganang dan pemandangan yang cukup indah sangat sesuai buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
1 week and a day ago.

 

Gambar kereta Produa Myvi terbaru 2018!

Gambar kereta Produa Myvi terbaru! | Buat mereka yang sedang mencari atau merancang ingin membeli kereta baru, apa kata korang pertimbangkan untuk produa Myvi Serba baru ini! Myvi generasi ketiga ini tampil dengan lebih ciri-ciri menarik yang tidak ada pada model sebelum ini. Harga bagi model Myvi baru 2018...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
1 week and a day ago.

 

Senarai 12 lagu yang layak ke Anugerah Juara lagu ke 32 (AJL32)

Senarai 12 lagu yang layak ke Anugerah Juara lagu ke 32 (AJL32) | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Semalam, mrejoy berkesempatan nak tengok Muzik-muzik separuh akhir. Walaupun waktu tu tengah sibuk dengan laman sosial, tapi telinga ni dok dengar je sebab nak tahu lagu mana yang layak ke Anugerah Juara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 week and a day ago.

 

Kenali Barber cantik dari Thailand, Nitchamon Jirapatchanon!

Kenali Barber cantik dari Thailand, Nitchamon Jirapatchanon! | Kebiasaannya, bila sebut tentang barber atau tukang gunting rambut, pasti terkait dengan lelaki yang memakai apron dipenuhi dengan alatan gunting rambut. Tambahan pula, sekarang ni zaman hipster, maka gaya peribadi si tukang gunting rambut serta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
1 week and 5 days ago.

 

Di sebalik bait lagu “Tak tun tuang” yang kini sedang viral di media Sosial.

Di sebalik bait lagu “Tak tun tuang” yang kini sedang viral di media Sosial | Assalamualaikum salam sejahtera. Pasti korang semua pun ada gunakan perkataan “tak tun tuang” ni kan dalam post di media sosial. Kami disini, mula mengenali lagu ini menerusi video seorang wanita yang mengayakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via SukaShares
1 week and 5 days ago.

 

Setakat mana usaha anda untuk menjadi jutawan/manusia yang berjaya

Setakat mana usaha anda untuk menjadi jutawan/manusia yang berjaya | Assalamualaikum salam sejahtera. Apa khabar rakan-rakan semua? Harapnya sihat sejahteralah semuanya. Sekarang ni dah masuk musim hujan kan, jadi kena lebihkan perhatian kepada kesihatan diri dan juga keluarga. Oklah, hari ini nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 week and 6 days ago.

 

Kali ni nekad dah nak..

Kali ni nekad dah nak.. | Assalamualaikum salam sejahtera. Apa khabar rakan-rakan semua. Harap sihat sejahteralah hendaknya ya. Hari ni sajalah Mrejoy nak sembang-sembang kosong memandangkan mood nak menulis tu tak kunjung tiba. Asyik buka tutup blog je kerjanya ni. Bila tengok blog rakan-rakan lain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 weeks ago.

 

Facebook dah semakin strict!

Facebook dah semakin strict! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Mungkin ramai yang perasan yang facebook sekarang semakin strict. Lebih-lebih lagi pada peniaga online dan juga blogger. Tak boleh post banyak-banyak lagi pada group facebook kalau tidak kena block atau paling teruk kena banned terus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 weeks and 4 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »