User Profile: haffizuliskandar

Show pings in: English | Malay | All

 

haffizuliskandar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 18

Lama dah tak menulis!

Lama dah tak menulis!| Assalamualaikum dan salam sejahtera. Fuh! Hampir-hampir dah nak terlupa pasal blog yang satu ni. Memang sekarang ni banyak focus pada hal-hal kehidupan hakiki, adeh! Sebenarnya memang dah terlalu banyak yang berubah sejak 2 menjak ni. Dengan emosi yang tak menentu, ditambah lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
1 month and 2 weeks ago.

 

Jangan asyik salahkan orang lain

Jangan asyik salahkan orang lain | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Awal pagi tadi terbaca 1 status otai blogger dekat facebook beliau. Aku memang suka follow otai ni sebab ayat dia biasa je (bukan jenis yang formal la bila bercakap). Ayat dia biasa tapi sampai. Maksudnya, bila kita baca tu, kita hadam.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 months and 3 weeks ago.

 

Tiada jalan mudah untuk Berjaya!

Tiada jalan mudah untuk Berjaya! | Assalamualaikum dan selamat pagi. Sejak dua menjak ni, banyak tengok iklan dengan facebook tentang cara buat duit dengan mudah. Berniaga sehari boleh dapat income 1000 ringgit. Tak pun, seminggu boleh dapat income 5 angka dengan mudah dan macam-macam lagi. Kadang-kadang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 months and 3 weeks ago.

 

Taman burung Melaka tiada promosi?

Taman burung Melaka tiada promosi? | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Lama sangat aku tak menulis dekat blog mrejoy.com ni. Ahh, terlalu banyak cerita dan permasalahan yang timbul sejak dua menjak ni. Biasalahkan, kehidupan macam ini la. Ada masa kita rilek, ada masanya kita akan berhadapan dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 months and 2 weeks ago.

 

Nyawa melayang hanya kerana Vape!

Nyawa melayang hanya kerana Vape! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pagi tadi terbaca 1 berita mengenai kes pembunuhan seorang pelajar Kolej Vokasional Port Dickson, Nur Alya Damia Hairi. Ceritanya, gadis ini telah dibunuh hanya kerana menegur bekas teman lelakinya berkaitan tabiatnya menghisap vape!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months and 2 weeks ago.

 

Jangan cabar kuasa Allah

Jangan cabar kuasa Allah | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah masih diberikan kesihatan yang baik. Syukur kepada Allah. Kita masih berada di dalam bulan Ramadhan, bulan yang penuh dengan keberkatan. Namun, masih ada banyak isu panas yang timbul dan diantaranya adalah tentang cerita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months and 2 weeks ago.

 

Facebook semakin teruk?

Facebook semakin teruk? | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, syukur kepada Allah kerana masih diberikan kesempatan untuk berada di dalam bulan yang penuh dengan kemuliaan dan keberkatan ini. Ok, rasanya semua dah perasan tentang facebook sekarang ni. Dah tak macam dulu dah. Dulu senang je...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months and 2 weeks ago.

 

20 kelebihan dan kebaikan bersedekah yang tidak diketahui semua orang

20 kelebihan dan kebaikan bersedekah yang tidak diketahui semua orang | Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Alhamdulilah, syukur kepada yang maha esa kerana memberi nikmat yang tak terperi sehingga ke hari ini, alhamdulilah. Hari ini dah masuk hari ke 7 seluruh umat islam berpuasa. Tapi walaupun baru...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months and 3 weeks ago.

 

Hutang negara Malaysia kini mencecah 1 trillion ringgit!

Hutang negara Malaysia kini mencecah 1 trillion ringgit! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hebat betul negaraku Malaysia. Selepas pelantikan perdana menteri Malaysia yang baru, tun Mahathir Mohamad, pelbagai cerita, pelbagai kisah yang kita dengar. Dan daripada kesemua kisah yang tersebar, kini semua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
7 months and 4 weeks ago.

 

Selamat hari guru 2018 : Guru Pemacu Transformasi Pendidikan

Selamat hari guru 2018 : Guru Pemacu Transformasi Pendidikan | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Mrejoy.com nak ucapkan selamat hari guru kepada semua guru-guru yang mengajar mrejoy sewaktu sekolah dulu di kem terendak Melaka. Kita ni nak kata pelajar cemerlang, tidaklah. Nak kata pelajar nakal pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
8 months ago.

 

Blogger sendu tak ada job?

Blogger sendu tak ada job? | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Facebook aku sekarang dalam tahanan reman. Jadi memang tak boleh nak post atau like status daripada kawan-kawan media social. Cuma dalam beberapa hari ni banyak terbaca kisah kawan-kawan blogger tentang dapat job online dan ada juga yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
8 months ago.

 

Mat Sabu dilantik menjadi Menteri Pertahanan Malaysia yang baru (Malaysia Memilih)

Mat Sabu dilantik menjadi Menteri Pertahanan Malaysia yang baru (Malaysia Memilih) | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Aku tak suka sangat nak menulis pasal politik ni. Tapi sesekali, rasanya oklah kan? Hehehe. Memang ada banyak kejutan, ada banyak cerita yang dikongsikan dekat laman social. Daripada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
8 months ago.

 

Malaysia Memilih : PH Berjaya membentuk kerajaan baru dalam PRU14!

Malaysia Memilih : PH Berjaya membentuk kerajaan baru dalam PRU14! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Mrejoy nak beritahu awal-awal, yang mrejoy ni bukanlah mereka yang kuat politik. Ini kena beritahu awal-awal kang orang kata lalang. Mentang-mentang PH dah menang besar dalam PRU14, tiba-tiba je nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
8 months and a week ago.

 

Terlupa nak Renew Domain Mrejoy.com!

Terlupa nak Renew Domain Mrejoy.com! | Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sebenarnya aku kini dalam mood bercuti sekejap daripada menulis kerana beberapa masalah yang tak dapat dielakkan. Tapi, sekejap pun, puluh hari jugalah tak menulis. Hehehe. Disebabkan lama dah tak bukak blog mrejoy.com ni, hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
8 months and a week ago.

 

Cara melatih minda untuk sentiasa berfikiran berbeza (Think different)

Cara melatih minda untuk sentiasa berfikiran berbeza (Think different) | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Agak lama juga tidak bersiaran di blog ini. Semuanya gara-gara tuntutan kerja sekarang dan perubahan kehidupan yang agak besar juga. Orait! Lupakan tentang itu, hari ini nak kongsikan beberapa tips...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
9 months and a week ago.

 

Batuk dan selsema yang berpanjangan!

Batuk dan selsema yang berpanjangan! | Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Lama juga tak menulis dekat sini. Sekarang ni mrejoy tengah batuk dan selsema. Lama jugalah tak elok-elok lagi. Dari isnin lepas sampailah hari ini. Dah makan ubat batuk dan ubat cair kahak, biasa tu dah ok dah, tapi nampaknya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
10 months ago.

 

Tips menghalau tikus daripada rumah dengan hanya menggunakan 3 bahan ini.

Tips menghalau tikus daripada rumah dengan hanya menggunakan 3 bahan ini | Ahha! rumah siapa yang banyak tikus? Mesti rasa tak selesa dan gusar kan? Yelah, haiwan ini pembawa penyakit! Siapalah yang tak risau kalau disahkan terkena kencing tikus kan? ha! Bawa penyakit dah 1 hal, dia rosakkan pula segala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
10 months and a week ago.

 

Kisah Neelofa Pelancaran Tudung

Kisah Neelofa Pelancaran Tudung | Assalamualaikum. Salam sejahtera. Fuh! Penuh wall facebook dengan kisah pelancaran tudung Neelofa yang dibuat di sebuah kelab malam di ibukota. Mulanya, Mrejoy tercari-cari juga kelab mana yang dimaksudkan tu, sebab waktu awal baca tadi, blog tu tak beritahu pun kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
10 months and 2 weeks ago.

 

Tahniah Hafizh Syahrin! Sah bergelar pelumba MotoGp!

Tahniah Hafizh Syahrin! Sah bergelar pelumba MotoGp! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Memang sesuatu yang sangat membanggakan kita rakyat malaysia bilamana “Rider” daripada negara kita berjaya menempatkan diri dalam kelas utama perlumbaan MotoGp! Bila dapat tahu, Hafizh Syahrin di panggil untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
10 months and 3 weeks ago.

 

Boleh atau tidak makan daging tupai?

Boleh atau tidak makan daging tupai? | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Baru-baru ini aku ternampak 1 posting di facebook yang menceritakan Hukum Makan Daging Tupai. Secara jujurnya, ini adalah pertama kali aku tahu yang ada orang makan daging tupai. Pernah dengar orang makan biawak, ular, monyet dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
10 months and 3 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »