User Profile: haffizuliskandar

Show pings in: English | Malay | All

 

haffizuliskandar

Your avatar

Real Name: ceritaejoy

Member Since: 18th December 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 48

Lirik lagu Gemuruh-Amy search Awie Wings

Lirik lagu Gemuruh-Amy search Awie Wings | Eh, dah kenapa aku nak kongsikan lirik lagu pula ni kan? Yang sebenarnya, filem Rock Bro punya pasal la ni! Filem dah lama habis? Eh! Aku kalau dah minat dengan satu-satu benda tu, memang aku akan ulang-ulang tengok! Hahaha. Itu aku. Ok, dalam filem Rock Bro,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
2 days and 9 hours ago.

 

Lesung pipit : Kecacatan yang sempurna!

Lesung pipit : Kecacatan yang sempurna! | Mungkin tak ramai yang tahu, yang lesung pipit tu sebenarnya adalah salah satu daripada kecacatan pada bahagian muka. Tapi Allah itu maha besar kan? Dalam pada kecacatan itu, dijadikan ianya sebagai sesuatu yang sangat sempurna dan indah! Aku suka tengok mereka yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
3 days and an hour ago.

 

Kenapa perlu kerap blogwalking?

Kenapa perlu kerap blogwalking? | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah. Jumpa lagi kita dengan penghulu segala hari, jumaat. Hari ini aku masih bergelut dengan masalah Loading blog lambat yang menjadi di antara punca trafik blog ceritaejoy turun secara mendadak! Namun aku sangat pasti, pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
3 days and 9 hours ago.

 

Blog lambat loading punca trafik kurang?

Blog lambat loading punca trafik kurang? | Entah kenapa 2-3 hari ni, blog ceritaejoy nak dapat trafik 1k pun payah. Eh! Betul rasa susah sangat nak dapat. Walhal sebelum ni ok je. Aku sendiri pun tak pasti kenapa dan mengapa jadi macam ni. Sehinggakan ada waktu-waktunya, langsung takda pembaca yang datang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
3 days and 23 hours ago.

 

Apa Yang Aku Inginkan Dalam Tahun 2017 ini?

Apa Yang Aku Inginkan Dalam Tahun 2017 ini? | Aku percaya masih ramai yang belum menetapkan target mereka untuk tahun 2017 ni termasuklah aku. Secara sedar tak sedar dah 12 hari kita berada dalam tahun 2017. Dan masih belum terlambat sebenarnya untuk kita tetapkan matlamat untuk tahun baru ni. Dan hari ini,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
4 days and 6 hours ago.

 

Iklan baru Adsense : Matched Content Native.

Iklan baru Adsense : Matched Content Native | Harini, bila bukak akaun adsense je, ternampak 1 notification. Katanya ada iklan baru daripada adsense yang ditawarkan pada semua yang ada akaun adsense. Iklan tu adalah Matched Content Native. Yang sebenarnya, iklan ni dah lama dah. Tapi hanya untuk mereka yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
4 days and 8 hours ago.

 

Teringin nak masuk gym balik

Teringin nak masuk gym balik | Yang sebenarnya, dah lama juga aku tinggalkan sukan bina badan ni. Rasanya dalam 4 tahun jugalah. Lepas je nikah, terus stop buat badan. Ni, anak dah masuk 3, rasanya makin susah untuk aku curi masa untuk ke gym. Kalau dulu, gym tu jauh, jadi tak terasa sangatlah. Tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
4 days and 10 hours ago.

 

Takziah pada keluarga Adenan Satem.

Sumber :  BHOnline. Takziah pada keluarga Adenan Satem | Takziah kepada keluarga Adenan Satem diatas pemergian ketua menteri Sarawak ini jam 1320 tadi di Sarawak General Hospital Heart Centre di Samarahan, Sarawak. Arwah meninggal dunia 14 hari sebelum hari lahirnya yang ke 73. Khairy Jamaluddin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
5 days and 2 hours ago.

 

Faiz subri pakai baju lambang salib??

Faiz subri pakai baju lambang salib?? | Ok. Ini mampu membuatkan aku ketawa tak henti-henti. Sebab aku dah tengok video faiz Subri menang anugerah Fifa Puskas 2016 tu. Jadi aku tertanya-tanya juga, dekat bahagian mana yang ada lambang salib tu? Tercari-cari juga aku dibuatnya. Kemudian, aku tengok pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
5 days and 5 hours ago.

 

Masalah gusi berdarah semakin teruk?

Masalah gusi berdarah semakin teruk? | Aku memang mengalami masalah gusi berdarah. Dalam erti kata lainnya, kalau aku makan kuih *walaupun kuih tu lembut* dan terkena dekat gusi, confirm akan keluar darah dekat area situ. Nampak tak bertapa teruknya masalah gusi aku. Kadang tu, ada makanan lekat celah gigi,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
5 days and 6 hours ago.

 

Gempa bumi di sabah terkini 2017!

Gempa bumi di sabah terkini 2017! | Baru sekejap tadi aku godek-godek laman sosial facebook ceritaejoy. Aku tertarik dengan 1 post rakan FB yang katanya, mereka ada rasa gegaran yang kuat! Apakah telah berlaku 1 lagi gempa bumi di sana?? Kemudian aku terbaca 1 post rakan blogger dari sana, yang kata, dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
6 days and an hour ago.

 

Cabaran memiliki anak-anak yang masih kecil.

Cabaran memiliki anak-anak yang masih kecil | Selepas aku terbaca 1 artikel mengenai tips travel dengan anak kecil, aku terus teringat cabaran yang aku hadapi sekarang bersama wife aku. Bukanlah nak cerita pengalaman bawa anak kecil travel *walaupun memang ada pasang niat nak bawa mereka naik kapal terbang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
6 days and 2 hours ago.

 

Hasrat untuk selfie dengan bintang bolasepak dunia tercapai!

Hasrat untuk selfie dengan bintang bolasepak dunia tercapai! | Hehe. Seronok sebenarnya tengok gelagat Faiz Subri ni lepas diumumkan sebagai The winner puskas award 2016 awal pagi tadi. Nama Mohd Faiz Subri kini bermain dalam website-website dunia. Banyak pujian yang diterima anak malaysia ini kerana buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
6 days and 7 hours ago.

 

Shopping online dan dapat ganjaran hanya di ShopBack!

Shopping online dan dapat ganjaran hanya di ShopBack! | Zaman sekarang ni, ramai orang lebih gemar memilih untuk shopping online sebab mudah, selesa dan cepat. Dan atas sebab itu, bermacam-macam laman web shopping online yang wujud. Namun, aku lebih tertarik dengan 1 laman shopping online ni yang memberi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
6 days and 7 hours ago.

 

The winner Of Fifa Puskas 2016!

The winner Of Fifa Puskas 2016!| Akhirnya! The winner Of Fifa Puskas 2016 diumumkan awal pagi tadi, dan yang lebih membanggakan adalah, seorang anak malaysia berada di atas pentas dunia bolasepak! Mohd Faiz Subri diumumkan sebagai pemenang menewaskan 2 pencabar lain. Eh! Tak rasa bangga ke weh? Anak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
6 days and 10 hours ago.

 

Muka artis tersohor digunakan dalam iklan ubat kuat?

Muka artis tersohor digunakan dalam iklan ubat kuat? | Aduh! Agak memeranjatkan juga berita ni bilamana gambar penyanyi tersohor negara, Datuk siti nurhaliza dikatakan telah di salahgunakan penjual ubat kuat bagi melariskan produk mereka! Katanya iklan itu telah diiklankan di laman sosial Instagram.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
1 week ago.

 

Jalan-jalan ke Geneva, Switzerland

Jalan-jalan ke Geneva, Switzerland | Jika disebut negara ini pada rakan-rakan pengembara, kebanyakkan daripada mereka pasti tersenyum. Ini adalah kerana, Switzerland diantara negara yang menjadi idaman ramai orang dek kerana keindahan alam semulajadinya. Aku sendiri ada memasang impian untuk sampai ke sini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
1 week ago.

 

Nilai ringgit malaysia terkini.

Nilai ringgit malaysia terkini | Assalamualaikum dan selamat pagi. Indahnya pagi ni, sejuk! Lama tak rasa angina pagi macam ni. Oklah, hari ini, ceritaejoy nak cerita sikit pasal nilai ringgit malaysia terkini. Aduh! Nampaknya makin turun duit kita ni. Nilai pertukaran mata wang usd ke ringgit malaysia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
1 week ago.

 

Pasal seorang punya hal.

Pasal seorang punya hal | Aku ni memang tak suka sangat nak bercerita apa-apa mengenai pekerjaan aku dalam blog ceritaejoy ni. Sebabnya aku tahu, blog ceritaejoy ini dipantau oleh orang-orang tertentu! Oleh yang demikian, apa-apa perkongsian maklumat berkaitan rahsia syarikat adalah suatu benda yang akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
1 week and 3 days ago.

 

7 Cara blogger nak dapatkan job review dan sponsor travel.

7 Cara blogger nak dapatkan job review dan sponsor travel | Alkisahnya, aku terbaca 1 post daripada seorang rakan blogger malaysia, Afzalsukasuki dekat FB dia yang berkongsikan macamana Cara blogger nak dapatkan job review dan sponsor travel. Benda ni memang jadi impian semua blogger kan? dapat job review...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via ceritaejoy
1 week and 3 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »