User Profile: haffizuliskandar

Show pings in: English | Malay | All

 

haffizuliskandar

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 17

20 kelebihan dan kebaikan bersedekah yang tidak diketahui semua orang

20 kelebihan dan kebaikan bersedekah yang tidak diketahui semua orang | Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Alhamdulilah, syukur kepada yang maha esa kerana memberi nikmat yang tak terperi sehingga ke hari ini, alhamdulilah. Hari ini dah masuk hari ke 7 seluruh umat islam berpuasa. Tapi walaupun baru...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and 3 weeks ago.

 

Hutang negara Malaysia kini mencecah 1 trillion ringgit!

Hutang negara Malaysia kini mencecah 1 trillion ringgit! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hebat betul negaraku Malaysia. Selepas pelantikan perdana menteri Malaysia yang baru, tun Mahathir Mohamad, pelbagai cerita, pelbagai kisah yang kita dengar. Dan daripada kesemua kisah yang tersebar, kini semua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
2 months and 3 weeks ago.

 

Selamat hari guru 2018 : Guru Pemacu Transformasi Pendidikan

Selamat hari guru 2018 : Guru Pemacu Transformasi Pendidikan | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Mrejoy.com nak ucapkan selamat hari guru kepada semua guru-guru yang mengajar mrejoy sewaktu sekolah dulu di kem terendak Melaka. Kita ni nak kata pelajar cemerlang, tidaklah. Nak kata pelajar nakal pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 months ago.

 

Blogger sendu tak ada job?

Blogger sendu tak ada job? | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Facebook aku sekarang dalam tahanan reman. Jadi memang tak boleh nak post atau like status daripada kawan-kawan media social. Cuma dalam beberapa hari ni banyak terbaca kisah kawan-kawan blogger tentang dapat job online dan ada juga yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 months ago.

 

Mat Sabu dilantik menjadi Menteri Pertahanan Malaysia yang baru (Malaysia Memilih)

Mat Sabu dilantik menjadi Menteri Pertahanan Malaysia yang baru (Malaysia Memilih) | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Aku tak suka sangat nak menulis pasal politik ni. Tapi sesekali, rasanya oklah kan? Hehehe. Memang ada banyak kejutan, ada banyak cerita yang dikongsikan dekat laman social. Daripada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 months ago.

 

Malaysia Memilih : PH Berjaya membentuk kerajaan baru dalam PRU14!

Malaysia Memilih : PH Berjaya membentuk kerajaan baru dalam PRU14! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Mrejoy nak beritahu awal-awal, yang mrejoy ni bukanlah mereka yang kuat politik. Ini kena beritahu awal-awal kang orang kata lalang. Mentang-mentang PH dah menang besar dalam PRU14, tiba-tiba je nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 months and a week ago.

 

Terlupa nak Renew Domain Mrejoy.com!

Terlupa nak Renew Domain Mrejoy.com! | Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Sebenarnya aku kini dalam mood bercuti sekejap daripada menulis kerana beberapa masalah yang tak dapat dielakkan. Tapi, sekejap pun, puluh hari jugalah tak menulis. Hehehe. Disebabkan lama dah tak bukak blog mrejoy.com ni, hari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
3 months and a week ago.

 

Cara melatih minda untuk sentiasa berfikiran berbeza (Think different)

Cara melatih minda untuk sentiasa berfikiran berbeza (Think different) | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Agak lama juga tidak bersiaran di blog ini. Semuanya gara-gara tuntutan kerja sekarang dan perubahan kehidupan yang agak besar juga. Orait! Lupakan tentang itu, hari ini nak kongsikan beberapa tips...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
4 months and a week ago.

 

Batuk dan selsema yang berpanjangan!

Batuk dan selsema yang berpanjangan! | Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Lama juga tak menulis dekat sini. Sekarang ni mrejoy tengah batuk dan selsema. Lama jugalah tak elok-elok lagi. Dari isnin lepas sampailah hari ini. Dah makan ubat batuk dan ubat cair kahak, biasa tu dah ok dah, tapi nampaknya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months ago.

 

Tips menghalau tikus daripada rumah dengan hanya menggunakan 3 bahan ini.

Tips menghalau tikus daripada rumah dengan hanya menggunakan 3 bahan ini | Ahha! rumah siapa yang banyak tikus? Mesti rasa tak selesa dan gusar kan? Yelah, haiwan ini pembawa penyakit! Siapalah yang tak risau kalau disahkan terkena kencing tikus kan? ha! Bawa penyakit dah 1 hal, dia rosakkan pula segala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months and a week ago.

 

Kisah Neelofa Pelancaran Tudung

Kisah Neelofa Pelancaran Tudung | Assalamualaikum. Salam sejahtera. Fuh! Penuh wall facebook dengan kisah pelancaran tudung Neelofa yang dibuat di sebuah kelab malam di ibukota. Mulanya, Mrejoy tercari-cari juga kelab mana yang dimaksudkan tu, sebab waktu awal baca tadi, blog tu tak beritahu pun kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months and 2 weeks ago.

 

Tahniah Hafizh Syahrin! Sah bergelar pelumba MotoGp!

Tahniah Hafizh Syahrin! Sah bergelar pelumba MotoGp! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Memang sesuatu yang sangat membanggakan kita rakyat malaysia bilamana “Rider” daripada negara kita berjaya menempatkan diri dalam kelas utama perlumbaan MotoGp! Bila dapat tahu, Hafizh Syahrin di panggil untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months and 3 weeks ago.

 

Boleh atau tidak makan daging tupai?

Boleh atau tidak makan daging tupai? | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Baru-baru ini aku ternampak 1 posting di facebook yang menceritakan Hukum Makan Daging Tupai. Secara jujurnya, ini adalah pertama kali aku tahu yang ada orang makan daging tupai. Pernah dengar orang makan biawak, ular, monyet dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months and 3 weeks ago.

 

Kerja cuti, blog pun cuti juga

Kerja cuti, blog pun cuti juga | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa khabar rakan-rakan semua. Harapannya baik-baik sahajalah ye. Rasanya hari ini semua dah start kerja kan? Ada yang dah mulakan kerja semalam. Apa pun, cuti raya cina dah habis dan kini masanya untuk kembali bekerja. Biasalah,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
5 months and 3 weeks ago.

 

Tersesat dalam kampung bunian rupanya..

Tersesat dalam kampung bunian rupanya.. | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Siapa yang tengok drama Kisah yang Hilang dekat TV3 semalam? Ha, semalam episode akhir tau. Maka dah terungkailah kenapa apa yang ditulis Aqil semuanya menjadi kenyataan! Aku memang tertunggu-tunggu episode akhir ni. semuanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months ago.

 

Teknik berdoa yang betul semoga rezeki melimpah ruah

Teknik berdoa yang betul semoga rezeki melimpah ruah | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Agak berat juga tajuk kali ini. Tapi aku cuba untuk sampaikan di antara cara-cara berdoa yang betul agar diberikan rezeki yang melimpah ruah dan luas. Ramai sebenarnya daripada kita yang dalam sedar tak sedar,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months ago.

 

Inginkan percutian luar biasa di tanjung malim, perak? Ayuh ke Ma-Ni Villa!

Inginkan percutian luar biasa di tanjung malim, perak? Ayuh ke Ma-Ni Villa! | Selepas mendapat tahu mengenai 1 lokasi percutian menarik di Kuala Kubu Bahru, hari ini aku jumpa 1 lagi lokasi konsep percutian gaya antarabangsa yang terletak di dalam negara kita. Yes! Mula-mula, sewaktu tengok gambar-gambar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months ago.

 

“Bagaikan dijampi” berjaya merangkul anugerah juara lagu ke 32!

“Bagaikan dijampi” merangkul anugerah juara lagu ke 32! | Assalamualaikum dan selamat pagi. Malam tadi telah berlangsung Anugerah Juara lagu ke 32 AJL32 2018. Memang tidak dinafikan, kesemua artis memberikan persembahan yang terbaik. Namun, pujian harus diberikan kepada pengacara Alif satar sherry...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months ago.

 

The sticks, percutian Semulajadi Tersembunyi Di Kuala Kubu Baru.

The sticks, percutian Semulajadi Tersembunyi Di Kuala Kubu Baru | Sewaktu mula-mula tengok gambar lokasi percutian ini, aku rasa macam tak percaya yang lokasinya berada di dalam negara ini, Malaysia! Kebiasaannya, lokasi percutian semacam ini banyak berada di negara jiran, Indonesia dan negara luar! Wah!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months ago.

 

Derita Sakit Gigi Geraham Bawah

Derita Sakit Gigi Geraham Bawah | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah. Masih diberikan kesempatan untuk menulis. Hari ini nak share sikit cerita mengenai Sakit Gigi Geraham Bawah dan Berlubangni. Yang sebenarnya, bukan Mrejoy yang sakit gigi geraham ni, tapi wife Mrejoy. Sakitnya pula bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog haffizuliskandar haffizuliskandar via MrEjoy
6 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »