User Profile: fitrihadi

Show pings in: English | Malay | All

 

fitrihadi

Your avatar

Real Name: fitrihadi

Member Since: 1st March 2010


I'm still a student in a university. Major in Multimedia. Thanks!


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 27

Review JBL T110: Earphone Murah Tapi Berkualiti

Inilah JBL T110 In-Ear Headphones yang perlu anda miliki jika earphone semasa anda sudah menunjukkan tanda-tanda hampir rosak dan perlu ditukar. Ianya berbaloi untuk dimiliki kerana dilengkapi dengan pelbagai kelebihan dan ciri yang terbaik. Sebelum ini, admin menggunakan Apple Earpod selama lebih 3 tahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months and a week ago.

 

(Perubahan) Senarai Pejabat Pos Buka Jam 10 Pagi – 6 Petang Termasuk Ahad

Bermula 25 September 2017, beberapa Pejabat Pos di seluruh Malaysia akan mengalami perubahan waktu bekerja. Waktu buka dan tutup terbaru yang ditetapkan adalah dari jam 10 pagi hingga pukul 6 petang setiap hari (termasuk hari AHAD). Namun ianya tidak beroperasi pada hari cuti umum. Pada pendapat admin,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months and 2 weeks ago.

 

(Info) Saiz dan Harga Flexipack Pos Malaysia

Tahukah anda, Pos Malaysia ada mengeluarkan Flexipack iaitu paket penghantaran barang pra-bayar. Ianya lebih menjimatkan dari segi saiz dan harga. Terdapat juga tracking number untuk mendapatkan lokasi terkini semasa penghantaran. Namun, tempoh penghantaran bukanlah seperti Poslaju kerana ianya dihantar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months and 2 weeks ago.

 

(Gambar) Banjir Sekitar Pulau Pinang pada 15 September 2017

Hujan lebat sejam jam 10 malam semalam hingga ke hari ini 15 September 2017 telah menyebabkan kawasan sekitar Pulau Pinang dilanda banjir. Beberapa kawasan dikatakan sudah tidak boleh dilalui. Kemaskini setakat jam 8.50 pagi telah mengenalpasti beberapa kawasan yang terjejas. Antara kawasan yang dinaiki bah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months and 4 weeks ago.

 

(Sinopsis, Pelakon) Filem Kolestrol vs Cinta

Beberapa hari ni, tersiar trailer filem Kolestrol vs Cinta di iklan TV tempatan. Dengan aksi terhibur dan bersahaja oleh pelakon-pelakon mantap serta sinopsis jalan cerita yang menarik, pasti ramai yang akan menonton filem ini. Tarikh mula tayangan filem pula akan bermula pada 14 September 2017. Berikut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 months ago.

 

Raikan Merdeka 2017 Dengan Lazada

Selain kemeriahan Sukan SEA KL2017, nampaknya lagi beberapa hari negara kita akan menyambut ulang tahun kemerdekaan Malaysia yang ke 60 tahun. Dengan hampirnya tarikh 31 Ogos 2017 ini, maka semakin bersemangat kita untuk melaungkan satu perkataan keramat yang amat bersejarah bagi kita. Kenapa saya bangga...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 months and 2 weeks ago.

 

11 Tips Beli Barang Dari Mudah.my Dengan Selamat

Bagi yang belum tahu, Mudah.my adalah satu laman web popular di Malaysia yang berfungsi sebagai pengantara antara pembeli dan penjual yang menjual barangan baru dan terpakai. Bagi yang inginkan lebih penjimatan, laman web ini sememangnya menjadi pilihan ramai untuk mencari barangan terpakai dengan harga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 months and 3 weeks ago.

 

SELAMAT DATANG KE HARI YANG PALING COOL DALAM HIDUP ANDA!

MEMPERKENALKAN.. TAHNIAH!! ANDA KINI MEMASUKI FASA PERTAMA UNTUK BERTUKAR MENJADI LEBIH COOL. TERUSKAN MEMBACA! Adakah anda tak segak dan tak cool? Jangan risau, kini anda boleh jadi tak segak TAPI cool dengan adanya CoolBlog! KENAPA COOLBLOG? Sebab jika Coolblog boleh bercakap, pasti ianya akan berkata...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 months and 3 weeks ago.

 

(Sinopsis, Pelakon) Drama Jojie Gigil – Slot Dahlia TV3

Bosan di hujung minggu? Apa kata tonton drama terbaru TV3 ini yang bertajuk Jojie Gigil yang akan disiarkan setiap petang hujung minggu. Sinopsis dan pelakon yang terlibat agak menghiburkan. Bolehlah berkumpul seisi keluarga di depan TV dan tonton drama terbaru arahan Zul Huzaimy ini. Berikut adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4 months ago.

 

(Resepi) Murtabak Maggi Mudah dan Sedap

Bagi bujang dan pelajar universiti, maggi sup sememangnya menjadi pilihan dikala perut lapar. Jika sudah muak, bolehlah pula mencuba resepi murtabak maggi yang mudah dan sedap ini. Cara penyediaannya juga agak ringkas seperti memasak maggi sup. Antara bahan-bahan yang diperlukan ialah: Mi segera sebungkus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4 months ago.

 

(Ulasan) Rapoo V500 Mechanical Gaming Keyboard

Mungkin inilah papan kekunci yang anda cari selama ini iaitu Rapoo V500 Mechanical Gaming Keyboard. Kenapa ianya mampu menjadi pilihan terbaik sebagai papan kekunci anda? Di sini admin kongsikan 5 sebab setelah menggunakannya selama beberapa bulan. NYAHKOTAK Sebelum itu, kita lihat dulu rupa kotak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4 months and 2 weeks ago.

 

(Ulasan) Aula F2012 Mechanical Gaming Keyboard

Dengan terkenalnya sukan e-sports, maka banyak juga produk gaming yang diperkenalkan di pasaran. Jenama Aula turut memperkenalkan mechanical gaming keyboard mereka dengan nombor pengenalan F2012. Apakah yang menariknya Aula F2012 Mechanical Gaming Keyboard ini? Jika anda berminat untuk membeli produk ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4 months and 3 weeks ago.

 

(Senarai) Kamus 247 Perkataan Bahasa Orang Perlis

Bagi yang berminat nak belajaq bahasa dan perkataan yang selalu dicakap oleh orang Perlis, boleh la mai tengok senarai ni. Ada 247 perkataan setakat ni. Tu dia baq hang banyak kot. Kalau ada siapa-siapa nak tambah, komen saja kat bawah tu. Jadi, sebelum nak bercakap tu boleh la belajaq dulu kenal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4 months and 3 weeks ago.

 

(Sinopsis, Pelakon) Drama Dendam Aurora – Astro Maya HD

Drama petang di Astro kebanyakannya sentiasa menjadi tumpuan rakyat Malaysia. Terbaru drama Dendam Aurora bakal disiarkan bermula 25 Julai 2017 di Astro Prima 105 dan Maya HD 135. Waktu siaran pula adalah pada jam 6 petang setiap hari Isnin hingga Jumaat yang membawakan sehingga 100 episod. Untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4 months and 3 weeks ago.

 

(Sinopsis, Pelakon) Filem Kau Yang Satu

Nampaknya filem Kau Yang Satu yang bakal ditayangkan di pawagam pada 27 Julai ini dijangka meletup dengan adanya barisan pelakon terkemuka serta sinopsis jalan cerita yang mantap! Ianya adalah sebuah filem arahan Osman Ali yang diadaptasi dari sebuah novel popular karya Nia Azalea. Bagi yang pernah membaca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4 months and 3 weeks ago.

 

(Info) Apa Makna ACG Pada Logo Barangan Nike?

Sekarang ni ramai yang meminati jenama Nike sebagai pilihan pakaian mereka Ini kerana kualitinya yang bermutu tinggi, selesa dan tahan lasak. Terdapat juga produk Nike yang mempunyai logo bertulis huruf ACG di tag pakaian dan barangan sukan mereka. Namun, tahukah anda apa makna ACG yang terdapat pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4 months and 4 weeks ago.

 

Tunaikan Ibadah Qurban 2017 Secara Online? Ini caranya!

Tahukah anda kini anda boleh menunaikan ibadah Qurban secara atas talian (online). Di sini kami akan kongsikan caranya. Ianya mudah, menjimatkan masa, wang dan tenaga anda tanpa mengurangkan hikmah dan keberkatan dalam ibadah tersebut. ____ Meluas. Pelbagai Pilihan. Untuk pengetahuan tuan-tuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
5 months ago.

 

(Ulasan) NRO-5 Starship III Armaggeddon 2017 Edition Gaming Mouse

Bagi yang belum tahu inilah rupa gaming mouse NRO-5 Starship III dari Armaggeddon untuk edisi 2017 ini. Melihat dari pandang pertama, ternyata ianya nampak penuh dengan butang-butang tambahan. Ianya bukanlah gimik semata-mata, tapi semua butang tersebut sememangnya berfungsi betul-betul seperti gaming...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
5 months ago.

 

(Senarai) Alamat dan Nombor Telefon Kem PLKN Seluruh Malaysia

Bagi yang mencari senarai alamat dan nombor telefon untuk semua kem PLKN atau Program Latihan Khidmat Negara di seluruh Malaysia, bolehlah rujuk maklumat di bawah. Tentu ramai antara bekas pelatih yang ingin merujuk kembali atau melawat tapak kem mereka. Bolehlah mencari lokasi atau menghubungi pejabat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
5 months and a week ago.

 

(Senarai) Tarikh Cuti Panjang Kalendar Tahun 2018 Untuk Malaysia

Walaupun masih dalam bulan Julai 2017, namun telah tular senarai tarikh cuti panjang untuk kalendar tahun 2018 bagi negeri Malaysia. Biasalah orang Malaysia kalau bab cuti memang laju ja termasuklah admin. Dengan adanya maklumat ini, bolehlah masing-masing mula merancang percutian tahun depan. Tiket kapal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
5 months and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »