User Profile: fitrihadi

Show pings in: English | Malay | All

 

fitrihadi

Your avatar

Real Name: fitrihadi

Member Since: 1st March 2010


I'm still a student in a university. Major in Multimedia. Thanks!


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 25

Pre-Order Samsung Galaxy S8 | S8+ Kini Dibuka di Lazada

Lazada sebagai laman beli belah online nombor 1 di Malaysia, kini membawakan pre-order untuk telefon pintar Samsung Galaxy S8 dan S8+. Untuk pengetahuan tempoh pre-order ini dibuka dari jam 10 pagi hari ini (11 April 2017) sehingga 13 April 2017 jam 11.59 pm. PRE-ORDER DI SINI jika anda ingin menjadi antara...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 weeks ago.

 

Bagaimana Lelaki Ini Berjaya Cipta Sut Terbang Iron Man?

Lihatlah lelaki yang kini digelar Iron-Man Sebenar ini. Apa yang menariknya, beliau berjaya mencipta satu sut terbang yang mana menggunakan turbin gas bersaiz mikro. Ianya bermula pada suatu hari di awal musim panas tahun lepas, Richard Browning menuju ke halaman pertanian di desa UK. Beliau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 weeks and 5 days ago.

 

(Ulasan) External Hard Disk Adata HD720 Yang Lasak

Dulu-dulu external hard disk tersangatlah sensitif mengalahkan seorang makwe. Jatuh sikit dah rosak. Kena air sikit dah terbakar. Masuk habuk ke semut ke habis punah bahagian dalam hard disk tu. Nak jaga supaya tahan lama kena pulak beli satu beg atau case yang berspan di dalam serta keras luarannya sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 weeks and 6 days ago.

 

(Video) Segalanya Tentang Samsung Galaxy S8 dan S8+

Walaupun telah rasminya spesifikasi Samsung Galaxy S8 dan S8+ yang terbaru ini, namun tarikh pelancaran dan jualannya akan berlangsung pada 21 April ini. Dengan rasminya perasmian peranti terbaru tersebut, maka berakhirlah sudah sesi leaked peranti tersebut yang selama ini viral...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 weeks and 5 days ago.

 

Konsep iPhone X Oleh Pereka Ini Memang Cool

iPhone X yang dinamakan sempena ulang tahun ke 10 Apple bakal menyaksikan satu revolusi dunia telefon pintar masa kini. Ramai yang masih tertanya-tanya apakah pembaharuan dan kejutan yang bakal Tim Cook umumkan pada pelancaran gajet itu nanti. Walaupun mungkin masih awal untuk menjangkakan rupa dan fungsi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 weeks and 6 days ago.

 

(Video) Inilah Teknologi Yang Sudah Wujud Untuk Tahun 2020

Dulu, bila sebut wawasan 2020, kita akan terbayangkan kereta terbang, robot pelayan dan macam-macam lagi. Namun kini dengan baki kurang dari 3 tahun, kita akan melangkah ke tahun 2020. Betulkah sudah wujud teknologi yang kita bayangkan sejak dari dulu lagi itu? Apakah teknologi yang betul-betul akan wujud...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4 weeks ago.

 

Cara Bayar PTPTN Online Tanpa Kos Transaksi

Jika anda peminjam PTPTN, sudah pasti pening memikirkan cara bayaran yang paling mudah dan menjimatkan. Jika bayar di kaunter PTPTN sudah pasti tiada kos transaksi. Tapi jika pembayaran dibuat secara online banking, semestinya akan ada bayaran perkhidmatan atau kos transasksi oleh bank. Ianya sedikit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4 weeks and a day ago.

 

Bosan Dengan Speaker Bluetooh Anda? Aquarius By Sonicgear Jawapannya

Cuba tengok speaker komputer di atas meja anda. Adakah ianya hanya objek berbentuk kotak dengan hanya satu warna seperti hitam atau putih. Atau langsung tiada? Bosan, bukan? Nah Sonicgear iaitu sebuah jenama yang tidak asing lagi dalam pembuatan barangan audio untuk komputer kini memperkenalkan Aquarius...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month ago.

 

5 Produk Gempak Dari Lazada Surprise Box 2.0

Sempena ulangtahun yang ke 5, Lazada telah berkongsi dengan admin iaitu Lazada Surprise Box 2.0 yang mana mengandungi beberapa produk gempak yang terdapat dalam laman katalog besar mereka. (KLIK SINI untuk Surprise Box 1.0) Memang surprise bila tiba-tiba dapat kotak besar macam ni. Fuhhh..  Untuk lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month ago.

 

Tanda Motosikal Kena Tukar Sprocket Dan Rantai

Beberapa minggu yang lepas, agak terkejut jugak bila motosikal yang admin naik tiba-tiba terhenjut-henjut macam sangkut kain kat rantai. Nak ride laju-laju pun serba salah. Dalam hati mungkin rantai kendur dan admin pun terus bergerak ke workshop yang berdekatan untuk ketatkan rantai. Tapi peliknya, pomen...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 2 weeks ago.

 

7 Sebab Kenapa Berbaloi Beli Tilam Dari Lazada

Lazada bukan lagi asing bagi rakyat Malaysia. Nak beli phone? Lazada ada. Nak beli barang komputer? Lazada ada. Nak beli pakaian? Lazada ada. Nak beli kelengkapan senaman dan sukan. Pun lazada ada. Bukan sahaja barangan kecil. Tapi yang besar macam almari dan tilam pun boleh. Dua hari lepas, admin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 3 weeks ago.

 

(Info) Tentang Kangar City Centre atau KCC

Sebagai orang Perlis, agak teruja juga bila mendengar satu projek mega iaitu Kangar City Centre (KCC) bakal dibangunkan. Mungkin lepas ini orang dah tak kata Perlis takde apa yang menarik pun. Berikut adalah antara beberapa fakta dan info menarik yang dikongsikan: Projek mega ini bernilai RM...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months and a week ago.

 

(Download) Jadual Tarikh Dan Tempat Liga Super 2017

Bagi peminat bola sepak Malaysia, semestinya anda mencari infografik jadual tarikh dan tempat bagi Liga Super 2017. Untuk memudahkan anda, disini kami kongsikan jadual tersebut mengikut bulan dari Januari hingga Oktober. Bolehlah rancang masa anda, bookmark page ini untuk rujukan akan datang atau save...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months and 3 weeks ago.

 

(Artikel) 5 Jenis Isteri Yang Layak Menghuni Neraka

Sebagai manusia, kita tidak akan terlepas dari melakukan kesilapan dalam kehidupan kita sama ada secara kita sedar ataupun secara tidak sedar. Dan sebaik-baik manusia ialah manusia yang segera berubah untuk memperbaiki kesilapan diri. Semoga kita mampu menjadi lebih baik dari sehari ke sehari demi mengejar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months and 3 weeks ago.

 

(Info) Rahsia Di Sebalik Lipatan Pada Belakang Baju Kemeja

Tahukah anda, baju kemeja sebenarnya terdapat 3 jenis lipatan di belakangnya. Namun apakah rahsia di sebalik lipatan yang terdapat pada belakang baju kemeja tersebut? Bagi yang belum tahu, mungkin jawapan berikut mampu membantu anda memilih dan membeli baju kemeja dengan betul. Dengan pemilihan yang betul...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months and 4 weeks ago.

 

Apakah Ciri Hard Disk Terbaik?

TAHNIAH! Anda kini sedang membuka satu lembaran baru dalam memilih ciri hard disk yang terbaik. Membeli hard disk bukanlah perkara yang remeh. Ada beberapa ciri hard disk terbaik yang mampu memberi nilai balik pada perbelanjaan anda untuk jangka masa yang lama tambahan pula jika anda adalah seorang...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 months ago.

 

(Info) Tanda-Tanda Gejala Demam Denggi

Pernah dulu admin mendapat sebahagian tanda-tanda dan gejala demam denggi ini. Dan untuk mungkin sebagai langkah kawalan, admin ditahan di wad selama satu hari satu malam. Banyak kali juga tangan ni dicucuk jarum untuk mendapatkan darah dan meneliti tahap demam denggi admin dari semasa ke semasa. Apapun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 months and a week ago.

 

(Tips Survival) Cara Dapatkan Air Bersih Ketika Dalam Hutan

Tips survival ini amat berguna jika anda berkhemah atau berada di dalam hutan dan sukar mendapatkan sumber air yang bersih. Ianya sesuai jika air yang anda jumpai adalah keruh dan berkeladak. Dengan kaedah ini, air yang terhasil adalah lebih bersih untuk digunakan. Namun, harus diingat bahawa air tersebut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 months and a week ago.

 

(Senarai) 11 Kesilapan Ibu Bapa Dalam Mendidik Anak

Sebagai ibu bapa mahupun yang bakal bergelar ibubapa, senarai 11 kesilapan ibu bapa dalam mendidik anak ini mestilah anda tahu. Ianya penting sebagai persediaan untuk membentuk anak menjadi lebih matang dan bertanggung jawab di masa akan datang. Anak-anak ini jugalah yang akan memacu negara pada masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 months and a week ago.

 

(Kisah) Hidup Tak Tenang Kerana Kurang Ajar Dengan Ibu

Menginsafkan juga apabila membaca kisah hidup seorang lelaki ini yang tak tenang kerana kurang ajar dengan ibu ini. Ianya dikongsikan di facebook dan menjadi viral beberapa hari ini. Agak bernilai untuk dibaca bersama sebagai pengajaran. Apapun sentiasalah berbuat kebaikan kerana apa yang kita buat kat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 months and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »