User Profile: fitrihadi

Show pings in: English | Malay | All

 

fitrihadi

Your avatar

Real Name: fitrihadi

Member Since: 1st March 2010


I'm still a student in a university. Major in Multimedia. Thanks!


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 27

11 Tips Beli Barang Dari Mudah.my Dengan Selamat

Bagi yang belum tahu, Mudah.my adalah satu laman web popular di Malaysia yang berfungsi sebagai pengantara antara pembeli dan penjual yang menjual barangan baru dan terpakai. Bagi yang inginkan lebih penjimatan, laman web ini sememangnya menjadi pilihan ramai untuk mencari barangan terpakai dengan harga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
18 hours and 41 minutes ago.

 

SELAMAT DATANG KE HARI YANG PALING COOL DALAM HIDUP ANDA!

MEMPERKENALKAN.. TAHNIAH!! ANDA KINI MEMASUKI FASA PERTAMA UNTUK BERTUKAR MENJADI LEBIH COOL. TERUSKAN MEMBACA! Adakah anda tak segak dan tak cool? Jangan risau, kini anda boleh jadi tak segak TAPI cool dengan adanya CoolBlog! KENAPA COOLBLOG? Sebab jika Coolblog boleh bercakap, pasti ianya akan berkata...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 day and an hour ago.

 

(Sinopsis, Pelakon) Drama Jojie Gigil – Slot Dahlia TV3

Bosan di hujung minggu? Apa kata tonton drama terbaru TV3 ini yang bertajuk Jojie Gigil yang akan disiarkan setiap petang hujung minggu. Sinopsis dan pelakon yang terlibat agak menghiburkan. Bolehlah berkumpul seisi keluarga di depan TV dan tonton drama terbaru arahan Zul Huzaimy ini. Berikut adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4 days and 23 hours ago.

 

(Resepi) Murtabak Maggi Mudah dan Sedap

Bagi bujang dan pelajar universiti, maggi sup sememangnya menjadi pilihan dikala perut lapar. Jika sudah muak, bolehlah pula mencuba resepi murtabak maggi yang mudah dan sedap ini. Cara penyediaannya juga agak ringkas seperti memasak maggi sup. Antara bahan-bahan yang diperlukan ialah: Mi segera sebungkus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
5 days and 16 hours ago.

 

(Ulasan) Rapoo V500 Mechanical Gaming Keyboard

Mungkin inilah papan kekunci yang anda cari selama ini iaitu Rapoo V500 Mechanical Gaming Keyboard. Kenapa ianya mampu menjadi pilihan terbaik sebagai papan kekunci anda? Di sini admin kongsikan 5 sebab setelah menggunakannya selama beberapa bulan. NYAHKOTAK Sebelum itu, kita lihat dulu rupa kotak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 weeks and a day ago.

 

(Ulasan) Aula F2012 Mechanical Gaming Keyboard

Dengan terkenalnya sukan e-sports, maka banyak juga produk gaming yang diperkenalkan di pasaran. Jenama Aula turut memperkenalkan mechanical gaming keyboard mereka dengan nombor pengenalan F2012. Apakah yang menariknya Aula F2012 Mechanical Gaming Keyboard ini? Jika anda berminat untuk membeli produk ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 weeks and 5 days ago.

 

(Senarai) Kamus 247 Perkataan Bahasa Orang Perlis

Bagi yang berminat nak belajaq bahasa dan perkataan yang selalu dicakap oleh orang Perlis, boleh la mai tengok senarai ni. Ada 247 perkataan setakat ni. Tu dia baq hang banyak kot. Kalau ada siapa-siapa nak tambah, komen saja kat bawah tu. Jadi, sebelum nak bercakap tu boleh la belajaq dulu kenal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 weeks and 6 days ago.

 

(Sinopsis, Pelakon) Drama Dendam Aurora – Astro Maya HD

Drama petang di Astro kebanyakannya sentiasa menjadi tumpuan rakyat Malaysia. Terbaru drama Dendam Aurora bakal disiarkan bermula 25 Julai 2017 di Astro Prima 105 dan Maya HD 135. Waktu siaran pula adalah pada jam 6 petang setiap hari Isnin hingga Jumaat yang membawakan sehingga 100 episod. Untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4 weeks ago.

 

(Sinopsis, Pelakon) Filem Kau Yang Satu

Nampaknya filem Kau Yang Satu yang bakal ditayangkan di pawagam pada 27 Julai ini dijangka meletup dengan adanya barisan pelakon terkemuka serta sinopsis jalan cerita yang mantap! Ianya adalah sebuah filem arahan Osman Ali yang diadaptasi dari sebuah novel popular karya Nia Azalea. Bagi yang pernah membaca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4 weeks ago.

 

(Info) Apa Makna ACG Pada Logo Barangan Nike?

Sekarang ni ramai yang meminati jenama Nike sebagai pilihan pakaian mereka Ini kerana kualitinya yang bermutu tinggi, selesa dan tahan lasak. Terdapat juga produk Nike yang mempunyai logo bertulis huruf ACG di tag pakaian dan barangan sukan mereka. Namun, tahukah anda apa makna ACG yang terdapat pada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month ago.

 

Tunaikan Ibadah Qurban 2017 Secara Online? Ini caranya!

Tahukah anda kini anda boleh menunaikan ibadah Qurban secara atas talian (online). Di sini kami akan kongsikan caranya. Ianya mudah, menjimatkan masa, wang dan tenaga anda tanpa mengurangkan hikmah dan keberkatan dalam ibadah tersebut. ____ Meluas. Pelbagai Pilihan. Untuk pengetahuan tuan-tuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and a week ago.

 

(Ulasan) NRO-5 Starship III Armaggeddon 2017 Edition Gaming Mouse

Bagi yang belum tahu inilah rupa gaming mouse NRO-5 Starship III dari Armaggeddon untuk edisi 2017 ini. Melihat dari pandang pertama, ternyata ianya nampak penuh dengan butang-butang tambahan. Ianya bukanlah gimik semata-mata, tapi semua butang tersebut sememangnya berfungsi betul-betul seperti gaming...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and a week ago.

 

(Senarai) Alamat dan Nombor Telefon Kem PLKN Seluruh Malaysia

Bagi yang mencari senarai alamat dan nombor telefon untuk semua kem PLKN atau Program Latihan Khidmat Negara di seluruh Malaysia, bolehlah rujuk maklumat di bawah. Tentu ramai antara bekas pelatih yang ingin merujuk kembali atau melawat tapak kem mereka. Bolehlah mencari lokasi atau menghubungi pejabat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and a week ago.

 

(Senarai) Tarikh Cuti Panjang Kalendar Tahun 2018 Untuk Malaysia

Walaupun masih dalam bulan Julai 2017, namun telah tular senarai tarikh cuti panjang untuk kalendar tahun 2018 bagi negeri Malaysia. Biasalah orang Malaysia kalau bab cuti memang laju ja termasuklah admin. Dengan adanya maklumat ini, bolehlah masing-masing mula merancang percutian tahun depan. Tiket kapal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and a week ago.

 

(Ulasan) James Donkey 112 Gaming Mouse

Untuk pengetahuan, James Donkey adalah jenama yang berasal dari negara China. Namun begitu mereka sudah mampu mendapat anugerah Red Dot Design Award melalui produk keluaran mereka. Berbalik pada James Donkey 112 gaming mouse ini, ianya sudah memasuki pasaran Malaysia sejak beberapa tahun dulu melalui...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 2 weeks ago.

 

2 Apps Ini Selamat Untuk Kanak-Kanak. Ibubapa Perlu Tahu

Kanak-kanak dan gajet memang tak dapat dipisahkan. Dengan pengawasan yang betul, insyaAllah apa yang dihidangkan kepada mereka tidak dicemari dengan unsur-unsur yang negatif dan buruk seperti bahan pornografi dan lucah apatah lagi aksi kasar dan ganas. Bagi yang belum tahu, aplikasi untuk menonton video...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Kadar Zakat Fitrah 2017 Ramadan 1438H Seluruh Malaysia

Bagi yang ingin menunaikan zakat fitrah bagi tahun 2017 atau pada bulan Ramadan 1438H ini, bolehlah mula berbuat demikian melalui amil di masjid dan institusi Islam yang berdekatan. Untuk pengetahuan, Zakat Fitrah ialah zakat diri yang difardhukan ke atas setiap individu lelaki dan perempuan muslim yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months ago.

 

(Jadual) Waktu Berbuka dan Imsak 2017 Seluruh Malaysia

Mencari jadual waktu berbuka dan imsak 2017 bagi seluruh Malaysia untuk Ramadan 1438H? Bolehlah rujuk link-link di bawah ini. Boleh juga download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang.  PERLIS  KEDAH  PULAU...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months and 3 weeks ago.

 

(Jadual) Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 – Singapura

Bagi yang ingin mengetahui jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 bagi Singapura untuk Ramadan 1438H, bolehlah rujuk jadual di bawah. Boleh juga download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang. Untuk waktu berbuka negeri-negeri dan negara lain, boleh klik mana-mana link...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months and 3 weeks ago.

 

(Jadual) Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 – Brunei

Bagi yang ingin mengetahui jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 bagi Brunei Darussalam untuk Ramadan 1438H, bolehlah rujuk jadual di bawah. Boleh download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang. Untuk waktu berbuka negeri-negeri dan negara lain, boleh klik mana-mana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 months and 3 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »