User Profile: fitrihadi

Show pings in: English | Malay | All

 

fitrihadi

Your avatar

Real Name: fitrihadi

Member Since: 1st March 2010


I'm still a student in a university. Major in Multimedia. Thanks!


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 26

(Jadual) Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 – Putrajaya

Bagi yang ingin tahu jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 bagi Wilayah Persekutuan Putrajaya untuk Ramadan 1438H, boleh rujuk jadual di bawah. Boleh download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang. Untuk waktu berbuka negeri-negeri lain. Boleh klik mana-mana link yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4 hours and 13 minutes ago.

 

(Jadual) Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 – Perak

Bagi yang ingin mengetahui jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 bagi negeri Perak untuk Ramadan 1438H, bolehlah rujuk jadual di bawah. Boleh juga download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang. Untuk waktu berbuka negeri-negeri lain. Boleh klik mana-mana link yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
4 hours and 43 minutes ago.

 

(Jadual) Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 – Pulau Pinang

Bagi yang ingin mengetahui jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 bagi negeri Pulau Pinang untuk Ramadan 1438H, bolehlah rujuk jadual di bawah. Boleh download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang. Untuk waktu berbuka negeri-negeri lain. Boleh klik mana-mana link yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
9 hours and 10 minutes ago.

 

(Jadual) Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 – Kedah

Bagi yang ingin mengetahui jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 bagi negeri Kedah untuk Ramadan 1438H, bolehlah rujuk jadual di bawah. Boleh juga download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang. Untuk waktu berbuka negeri-negeri lain. Boleh klik mana-mana link yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
9 hours and 27 minutes ago.

 

(Jadual) Waktu Buka Puasa dan Imsak 2017 – Perlis

Bagi yang ingin mengetahui jadual waktu buka puasa dan imsak 2017 bagi negeri Perlis untuk Ramadan 1438H, bolehlah rujuk jadual di bawah. Boleh juga download dalam komputer, laptop mahupun smartphone anda untuk rujukan akan datang. Untuk waktu berbuka negeri-negeri lain. Boleh klik mana-mana link yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
13 hours and 44 minutes ago.

 

Apple kini mendedahkan 16 cara menangkap gambar yang cantik dengan iPhone 7

Beberapa hari lepas, Apple dengan sendirinya mendedahkan bukan 1 atau 2, tapi 16 video menunjukkan tutorial menangkap gambar cantik menggunakan kamera iPhone 7 melalui laman web mereka. Mungkin ada antara kita yang belum mengtahui kesemua 16 tips dan cara tersebut. Untuk pengguna iPhone 7, bolehlah tonton...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 week and 2 days ago.

 

Pengalaman menikmati ABC special di Pantai Merdeka, Kedah

Cuaca panas sekarang ni memang nikmat kalau dapat makan ABC (air batu campur) atau ais kacang. Salah satu tempat menarik yang menyediakan ABC adalah di Pantai Merdeka yang terletak di negeri Kedah Darul Aman. Kerana pernah viral beberapa ketika dulu, admin tergerak hati untuk merasai sendiri pengalaman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 week and 3 days ago.

 

(Pandang Pertama) James Donkey 112 Wired Gaming Mouse

Bagi yang belum tahu, inilah James Donkey 112 Wired Gaming Mouse versi warna putih: Versi warna hitam juga ada jika anda tak berminat dengan mouse berwarna putih. Bukan itu je, versi tanpa wayar (wireless) pun ada jika anda tidak suka melihat wayar yang serabut dan mengganggu gerakan mouse anda. ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
2 weeks and a day ago.

 

(Tips) 2 Cara Cegah Modem Dari Rosak Kena Kilat

Pada zaman sekarang ini, boleh dikatakan setiap rumah dilengkapi modem router untuk penyambungan internet. Dan tak mustahil juga setiap kali hujan lebat yang disertai guruh dan kilat, modem router tersebut akan terbakar sehingga langsung tidak boleh digunakan. Agak berat juga untuk membeli...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 weeks ago.

 

(Ulasan) Belkin Surge Protector Advanced Series

Pernah tak modem router anda tiba-tiba rosak terbakar dipanah kilat? Nak beli modem baru di kedai pun sudah memakan kos sehingga lebih RM100. Kalau beli secara online, sudah pasti harganya lebih murah dalam RM70-90 sahaja. Namun, perlu juga tunggu beberapa hari sebelum ianya tiba di depan rumah anda.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 weeks ago.

 

(Info) Kisah Sebenar Disebalik Gigitan Pada Logo Apple ?

Tahukah anda, kisah disebalik logo Apple yang mempunyai gigitan pada sisi kanannya? Pada awal penubuhan Apple Computer, Steve Jobs nampaknya bukanlah peminat tegar logo pertama Apple oleh Ronald Wayne (Rujuk gambar bawah sekali). Ia menunjukkan Isaac Newton duduk di bawah pokok dengan epal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
3 weeks and 2 days ago.

 

(Ulasan) Karipap Pie McDonalds

Mungkin ramai yang tak sedar, McDonalds baru saja menambah menu terbaru mereka iaitu Karipap Pie. Admin berpeluang untuk mencuba hidangan ini semalam. Sebagai pengenalan, Karipap Pie ini bentuknya sama seperti pai McDonalds yang lain. Ianya menggunakan bungkusan pai yang biasa digunakan seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month ago.

 

(Ulasan) KFC Twister Zesty Spicy Dan Cheezy Twist

Beberapa hari lepas, saya berkesempatan merasai salah satu dua menu baru KFC iaitu Twister Zesty Spicy dan Twister Cheezy Twist. Walaupun kedua-duanya kelihatan sama tapi jika dimakan barulah anda akan tahu perbezaan rasa kedua-duanya. Apakah perbezaannya? TWISTER ZESTY SPICY Jika anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and a week ago.

 

Pre-Order Samsung Galaxy S8 | S8+ Kini Dibuka di Lazada

Lazada sebagai laman beli belah online nombor 1 di Malaysia, kini membawakan pre-order untuk telefon pintar Samsung Galaxy S8 dan S8+. Untuk pengetahuan tempoh pre-order ini dibuka dari jam 10 pagi hari ini (11 April 2017) sehingga 13 April 2017 jam 11.59 pm. PRE-ORDER DI SINI jika anda ingin menjadi antara...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and a week ago.

 

Bagaimana Lelaki Ini Berjaya Cipta Sut Terbang Iron Man?

Lihatlah lelaki yang kini digelar Iron-Man Sebenar ini. Apa yang menariknya, beliau berjaya mencipta satu sut terbang yang mana menggunakan turbin gas bersaiz mikro. Ianya bermula pada suatu hari di awal musim panas tahun lepas, Richard Browning menuju ke halaman pertanian di desa UK. Beliau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 2 weeks ago.

 

(Ulasan) External Hard Disk Adata HD720 Yang Lasak

Dulu-dulu external hard disk tersangatlah sensitif mengalahkan seorang makwe. Jatuh sikit dah rosak. Kena air sikit dah terbakar. Masuk habuk ke semut ke habis punah bahagian dalam hard disk tu. Nak jaga supaya tahan lama kena pulak beli satu beg atau case yang berspan di dalam serta keras luarannya sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 2 weeks ago.

 

(Video) Segalanya Tentang Samsung Galaxy S8 dan S8+

Walaupun telah rasminya spesifikasi Samsung Galaxy S8 dan S8+ yang terbaru ini, namun tarikh pelancaran dan jualannya akan berlangsung pada 21 April ini. Dengan rasminya perasmian peranti terbaru tersebut, maka berakhirlah sudah sesi leaked peranti tersebut yang selama ini viral...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Konsep iPhone X Oleh Pereka Ini Memang Cool

iPhone X yang dinamakan sempena ulang tahun ke 10 Apple bakal menyaksikan satu revolusi dunia telefon pintar masa kini. Ramai yang masih tertanya-tanya apakah pembaharuan dan kejutan yang bakal Tim Cook umumkan pada pelancaran gajet itu nanti. Walaupun mungkin masih awal untuk menjangkakan rupa dan fungsi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 3 weeks ago.

 

(Video) Inilah Teknologi Yang Sudah Wujud Untuk Tahun 2020

Dulu, bila sebut wawasan 2020, kita akan terbayangkan kereta terbang, robot pelayan dan macam-macam lagi. Namun kini dengan baki kurang dari 3 tahun, kita akan melangkah ke tahun 2020. Betulkah sudah wujud teknologi yang kita bayangkan sejak dari dulu lagi itu? Apakah teknologi yang betul-betul akan wujud...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Cara Bayar PTPTN Online Tanpa Kos Transaksi

Jika anda peminjam PTPTN, sudah pasti pening memikirkan cara bayaran yang paling mudah dan menjimatkan. Jika bayar di kaunter PTPTN sudah pasti tiada kos transaksi. Tapi jika pembayaran dibuat secara online banking, semestinya akan ada bayaran perkhidmatan atau kos transasksi oleh bank. Ianya sedikit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog fitrihadi fitrihadi via Fitrihadi.com
1 month and 4 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »