User Profile: empayarutama

Show pings in: English | Malay | All

 

empayarutama

Your avatar

Real Name: EmpayarUtama

Member Since: 11th August 2011


part time blogger, part time auditor, part time accountant, but full time father to a family...


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 5

Jom Tengok Filem BoBoiBoy Movie 2

Sejak keluar trailer kat youtube, hero 2 orang tu sibuk betul ajak tengok cerita ni.So, semalam bawakle si abang dengan kakak dia gi beli tiket di Tebrau City.Dengar kutipan pun bagus, dah cecah RM 9.9 juta hanya dalam 5 hari setakat semalam. Haaa tayangan semalam (12.8) pun habis. Nasib baik tayangan untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
1 week and 4 days ago.

 

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Selamat Hari Raya Korban buat semua umat Islam, yang menyambut atau tak.Tahun ni sama je cam tahun tahun sebelum ni tak ke mana. Berkumpul di rumah seisi keluarga sambil menjamu apa ajalah juadah yang serba ada hehe.Juadah ikut selera ala-ala bugis. Ada ketupat, lemang, burasak, lepat-lepat, rendang daging,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
1 week and 6 days ago.

 

Japan Educational Program

Hehe program ni dah lepas minggu pertama lagi tapi aku mintak gambar-gambar sepanjang kat Jepun berjanggut si Alya nak bagi.Aku pun tak pasti berapa sekolah yang terlibat. Anjuran PPD, tiap tahun buat lawatan sambil belajar ke destinasi berbeza. Terkejut juga bila dapat panggilan dari cikgu masa awal bulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
3 weeks and 6 days ago.

 

Semakan Wang Tak Dituntut

Setakat cerita ini ditulis, sesiapa yang nak buat semakan Wang Tak Dituntut hanya boleh buat di kaunter Jabatan Akauntan Negara serta cawangannya di seluruh negeri.Iyalah, kalau agak agak dah berumur; mungkin dulu pernah kerja sekejap mungkin ada apa-apa bayaran yang patut diterima tapi belum diterima;...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
1 month and a week ago.

 

Salam Lebaran Daripada EmpayarUtama

Lusa dah Raya, kannnn....?Dan dalam diam tak diam dah lepas lapan tahun setengah rupanya aku berblogging.Memang aku cemburu dengan masa yang cepat betul berlalu.Macam mana; tiba tiba je aku dah kat dunia ni. Hari pertama aku ada dalam dunia - pun aku tak ingat bila. Hari pertama selepas mati nanti,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
2 months and 3 weeks ago.

 

Selamat Belajar Aiman

Semalam selepas subuh hantar anak bujang - Aiman ke Melaka. Kurang sorang lagi ahli keluarga selepas Puteri sulung sambung belajar di Puncak Alam.Dahla minggu periksa tapi semua nak ikut. Kenalah buat surat mohon cuti dan minta tangguh subjek periksa untuk hari Ahad semalam untuk yangbersekolah agama,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
3 months and a week ago.

 

Kucing - Otimot

Anak kucing ni muncul bulan Sembilan tahun lepas. Belum sebulan kot umurnya masa tu tapi suara dah tak bunyi cam anak kucing. Hidup dalam parit dengan kotornya dan bulu pun sebahagian dah tak ada.Jenuh memujuk panggil datang makan biskut dan akhirnya membesar dan jadi sebahagian dari keluarga aku.Sebulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
3 months and 2 weeks ago.

 

Pilih Bateri Kenderaan

Aku ada guna Exora. Genap setahun tak buleh hidup.Call Servis Center tanya kenapa takde keluar warning bateri low tapi bila pusing suis dok bunyi kletek-kletek je. Dia kata kalau bunyi cam tu memang bateri dah sampai masa. Ngam ngam la pulok lepas 12 bulan warrantynya tamat. Hampehtul.Kenalah tukar bateri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
3 months and 2 weeks ago.

 

Jangan Main Kotor Bahagian 2

5 hari lepas aku beritahu Jangan Main Kotor yang akibatkan credit prepaid dipotong RM0.50 tiap kali selepas terima sms. Aku yang bodoh piang ni ikut je apa saranan pegawai perkhidmatan pelanggan.Tapi dah sent pun STOP dan CANCEL hasilnya camtu jugak. Tetap dapat sms dan kredit masih kena potong. Pegawai tu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
4 months and 2 weeks ago.

 

Jangan Main Kotor

Sepanjang aku bertalian bimbit, aku guna nombor postpaid Celcom. Dari 010-6 digit (tak silap tahun 1990/91) hinggalah sekarang 019-7 digit guna nombor yang sama. Sebagai pelanggan setia, dulu macam-macam hadiah aku terima daripada Celcom. Dari T-Shirt, mug, payung, pen, keychain, wallet, hinggalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
4 months and 2 weeks ago.

 

Jom Tengok Upin dan Ipin - Keris Siamang Tunggal

Cuti sekolah - layan budak-budak tengok Upin dan Ipin - Keris Siamang Tunggal kat MBO KSL City.Cerita mengisahkan pengembaraan Upin dan Ipin bersama rakan-rakan ke sebuah kerajaan dongeng Inderaloka selepas menemui sebilah keris di dalam stor Tok Dalang. Banyak watak dalam dongeng rakyat yang mereka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
4 months and 4 weeks ago.

 

Berita Baik Buat Pelajar

Enam hari lepas bila puteri sulung tunjuk 'flyers' ni aku buat derkkk aja. Aku kata tak payah payah! Iyalah, satu hari seminar dari lapan pagi hingga lima petang boleh 'cover' sampai lima subjek... baik tak payah pergi sekolah sebelum ini.Sebagai bapa yang setiap hari mengikuti perkembangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
21st October 2016 11:33pm

 

Kemaskini Tutorial Pasang Lagu/Autoplay/Repeat/Pause

Ini merupakan kemaskini kepada cerita Pasang Lagu/Autoplay/Repeat/Pause lebih 4 tahun lepas. Lama tuuuu...Dengan adanya secured link (https) serta tuanpunya web - youtube yang mengawal kemas gelanggang dengan payungan google di belakangnya, banyakle kod yang tak boleh berfungsi dengan cantik. Tak gitu?Ok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
20th September 2016 1:16am

 

Followers Friend Connect Mudah Alih

Dulu aku ada cerita pasal followers friend connect widget/gadget. Bila script friendconnect dah tak boleh digunapakai, susah sikitle nak ambil kod untuk letak kat tempat yang kita suka, kannnn... Nak nak lagi bila followers makin surut, macam malulah nak pamer tapi nak juga letak hahahahahah.Dulu ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
16th September 2016 3:10am

 

Papan Tanda Jalan Lagi

Lanjutan kepada cerita lama dulu masa duduk kat tepi jalan; dua tiga menjak nih makin banyak papan tanda camni kat jalanraya. Dulu jarang kita lihat.Tujuannya untuk baikpulih kerosakan yang berlaku dan beri keselesaan kepada awam. Walaupun papa-papan tanda ini hanyabersifat sementara sepanjang kerja-kerja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
13th September 2016 4:09pm

 

Jauh Di Sudut Hati...

Ingat tak lagi kisah raya tahun 2013. Baru-baru ini aku sempat bersembang lama dengan makcik tu. Muka dia ceria berseri-seri. Rupanya baru balik dari mengerjakan umrah.Katanya sebab dah agak uzur maka mahram kena jadi peneman untuk menjaga dan mengurus. Katanya setelah berunding, anak perempuanyang tinggal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
15th April 2016 12:02am

 

Cara Letak Video Dan Playlist Youtube Ke Dalam Blog

Selain dari pasang lagu dengan Skin MP3 yang cantik; ada juga yang berminat untuk letak video lagu. Banyak program tawarkan Skin MP4 untuk muatkan video lagu tapi bagi aku, jika sumber asal dan majoriti video diperoleh dari YouTube; kita guna yang sedia ada sajalah.OK. Dahtu bagaimana cara letak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
6th March 2016 10:13am

 

Pasang Lagu Menggunakan Pilihan Skin MP3 Player Di Blog

Selamat berhujung minggu. Kali ni aku nak cerita camana letak lagu dalam blog. Bagus untuk yang berminat dan masih tercari-cari walaupun blog sekarang nih agak kurang popular.Banyak program yang tawarkan lagu mp3 untuk didownload; ambil sumber asal dari YouTube atau SoundCloud. Masalahnya majoriti program...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
26th February 2016 9:33pm

 

Pokok Duit Bukan Ibu Duit

Aku ada simpan 4 pasu pokok ni. Tapi bila dengar cerita pasal ia bawak penyakit, susah hati juga. Pokok Duit atau Pokok Ong (nama saintifiknya zamioculcas zamifolia) tak ada kena mengena dengan individu bernama Zami; calculator ataupun buku scrap sekolah folio.Ni kata orang Cina - bila banyakbunganya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
15th January 2016 10:29pm

 

Real Life vs Herbalife Bukan Ada Beza Pun

Perasan tak - ada masa-masanya bila kita rasa marah atau tak puas hati kat seseorang, kita tak luahkan rasa marah kita tu terus pada dia. Sebaliknya kita lepaskan pada orang lain.Andaian aku saja. Mungkin betul. Kalau tak betul mintak maaflah. Masa itu kita tak terfikirpun apa perasaan orang yang terima...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
22nd December 2015 4:50pm

 

1 2 3 4 5 Next »