User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

Your avatar

Real Name: Elih Japahar

Member Since: 3rd June 2011



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 15

Giveaway Azam Baru 2018 By Elihjapahar.com

Tahun 2018 sudah hampir sebulan bermula, namun tak terlambat lagi rasanya untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru 2018!Berakhirnya tahun 2017, saya percaya pasti banyak pencapaian yang mungkin anda telah kecapi dalam kehidupan anda. Namun, bagaimana pula dengan pencapaian di tahun 2018 ini? Apakah azam...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 weeks ago.

 

Semakan Syarat Kemasukan Dan Permohonan Ke Politeknik 2018

Semakan Syarat Kemasukan Dan Cara Mohon Ke Politeknik 2018. Sekarang dah bulan Januari 2018, tak lama lagi keputusan SPM 2017 akan keluar kebiasaanya pada bulan Mac setiap tahun. Ini bermakna, keputusan SPM 2018 akan keluar pada tarikh yang akan diumumkan di bulan Mac 2018. Keputusan SPM itulah yang akan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 weeks ago.

 

Jom Sertai Traveloka Fly Win CNY Contest – Hadiah Percutian Percuma, Wang Tunai

Traveloka CNY 2018 Contest - Kita sedia maklum, apabila menjelang perayaan Tahun Baru Cina, pelbagai promosi dan potongan harga akan ditawarkan. Bukan setakat jualan daripada laman web e-commerce dan pasar raya tetapi jualan tiket penerbangan, tempahan hotel dan pakej percutian juga banyak ditawarkan. Orang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month ago.

 

Cara Mudah Buat Gambar Passport Untuk Resume Secara Online

Cara Mudah Buat Gambar Passport Secara Online . Buat adik-adik yang tengah mencari kerja kosong dan binggung nak cari kedai gambar mana yang ada buat gambar ukuran passport, ada alternatif lain yang lebih mudah untuk anda gunakan tanpa berbelanja mahal untuk sekeping gambar passport untuk diletakkan ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month ago.

 

Ujian KPP JPJ Secara Online

Cara Menduduki Ujian KPP JPJ Secara Online. Pada permulaan langkah kearah memiliki CDL (Competent Driving License), anda akan menduduki Kurikulum Pendidikan Pemandu selama beberapa jam, ianya meliputi ceramah undang-undang, Kejara, dan seterusnya kelas amali dengan mengetahui RPK (Rutin Pemeriksaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month ago.

 

Segmen Blogger – Jom Google Plus

Segmen Blogger – Jom Google Plus. Buat julung kalinya di awal tahun 2018 ini, saya dengan bangganya menyertai segmen blogger anjuran blogger Hasrul Hassan. Walaupun pada masa sekarang ni, sambutan untuk menyertai segmen dan giveaway agak kurang memuaskan, apa salahnya sokong segmen rakan-rakan blogger...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month ago.

 

Cara Mudah Buat Produk Jenama Sendiri

Menghasilkan produk jenama sendiri adalah satu proses yang agak rumit jika tiada ilmu pengetahuan tentang cara-cara kearah penjenamaan produk sendiri. Ramai product owner sekarang yang telah berjaya, nak sebutkan satu per satu mungkin tak perlu sebab jika anda menonton televisen iklan-iklan produk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and a week ago.

 

How To Earn Money From Paid Survey?

Making money from paid survey is fun and easy yet it requires patience and commitment. To become successful in this work from home opportunity, we have consolidated some helpful tips that can guide you in earning extra from paid surveys. Hope this 10 successful tips will help you !1 – Do Your...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and a week ago.

 

Apa Itu Kemahiran Menaip Dan Kemahiran Trengkas?

Kemahiran Menaip Dan Kemahiran Trengkas. Baru-baru ini, saya menguruskan permohonan jawatan kosong untuk isteri saya secara online. Biasanya, memang mudah untuk isi boring permohonan online tu, tetapi kali ini ada bahagian yang memang pening nak isi apa.Cuba tengok gambar dibawah ini..Kebolehan menaip...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and a week ago.

 

Borong Barang Tanpa Orang Tengah Dari China - Rahsia Taobao China

Borong Barang Tanpa Orang Tengah Dari China - Rahsia Taobao China. Berniaga kena pandai, pandai cari lubuk dimana dapatkan produk laku keras dan lebih murah berbanding melalui agen atau orang tengah. Memborong barang dari luar negara memang susah, lebih-lebih lagi bila tak tahu berbahasa English dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Cara Mula Bisnes
1 month and a week ago.

 

Panduan Buat Duit Dengan Bisnes Jual Baju Bundle

Panduan Buat Duit Dengan Bisnes Jual Baju Bundle. Jualan baju bundle selalu kita nampak depat pasar malam, pasar kain dan tamu-tamu. Mengapa mereka buat bisnes jual pakaian bundle ni? Untung kah bisnes jual bundle ni?Dalam perniagaan, kita memang pentingkan keuntungan. Keuntungan itulah yang boleh menampung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Cara Mula Bisnes
1 month and a week ago.

 

Cara Mulakan Bisnes Penternakan Kambing Di Malaysia

Bagaimana Mulakan Penternakan Kambing. Menternak kambing telah menjadi pilihan masa kini dalam perniagaan kerana sumber-sumber yang terdapat pada kambing seperti susu, kulit dan daging mendapat permintaan yang ramai dalam pasaran tempatan mahu pun pasaran luar. Keuntungan yang diperolehi dalam bidang ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Cara Mula Bisnes
1 month and a week ago.

 

Jana Pendapatan Melalui Program Dropship Di Kumoten Malaysia

Jana Pendapatan Melalui Program Dropship Di Kumoten Malaysia. Kebanyakkan orang mahu menambah pendapatan mereka. Saya percaya masih ramai juga yang tercari-cari macam mana caranya untuk mendapatkan program dropship yang dipercayai di Malaysia. Memang banyak, tapi kebiasaanya pihak pemilik produk atau laman...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 2 weeks ago.

 

Jana Pendapatan RM7K Sebulan Hanya Dengan Menjual Nangka Tepi Jalan

Bisnes ni kadang-kadang bermula hanya dengan buat secara suka-suka. Dan, apabila sudah menjana pendapatan sehingga ribuan ringgit barulah menjadi punca pencarian utama. Jika mempunyai azam yang kuat, boleh saja bisnes tu dikomersialkan jika kena pada caranya.Kali ini, kami kongsikan dengan anda bagaimana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Cara Mula Bisnes
1 month and 2 weeks ago.

 

Jenis-Jenis Baka Kambing Untuk Penternakan Di Malaysia

Jenis-Jenis Kambing Dalam Penternakan Di Malaysia. Nak memulakan penternakan kambing, pastinya kena tahu jenis atau baka kambing terbaik dan sesuai dalam penternakan kambing. Ia juga memang seperti yang diperkatakan dalam rujukan menternak kambing ini. Jadi, baka kambing apa sesuai untuk diternak di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Cara Mula Bisnes
1 month and 2 weeks ago.

 

Cara Mudah Buat Contact Form Di Blog

Cara Mudah Buat Contact Form Di Blog. Salah satu perkara penting dalam sesebuah website/blog adalah bagaimana pengunjung atau pelawat blog itu menghubungi anda. Adakah melalui email, atau melalui nombor telefon? Cara terbaik untuk memudahkan pengunjung bertanya soalan dengan anda adalah dengan meletakkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 2 weeks ago.

 

17 Resepi Jus Paling Laris Untuk Bisnes Air Balang

17 Resepi Jus Paling Laris Untuk Bisnes Air Balang.Rahsia turun temurun peniaga jual air adalah resepi yang sedap. Selagi resepi jus atau air anda sedap, selagi itulah jualan anda akan bertahan lama dan ramai pelanggan akan datang berulang kali ke kedai anda. Tapi, bagaimana pula dengan anda yang baru...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Cara Mula Bisnes
1 month and 2 weeks ago.

 

Cara Mudah Bina Website Kedai Online Yang Cantik Dan Profesional

Baru-baru ini, kami ditanyakan soalan berkaitan laman web E-commerce. Kami bukan pakar buat laman web, tetapi kami pakar mencari penyelesaian untuk anda.iPay88 Sdn Bhd recorded 38.2 million online transactions last year via its payment gateway systems, for a 161% increase, from the 14.6 million in...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Cara Mula Bisnes
1 month and 2 weeks ago.

 

Kos Dan Keuntungan Jual Soft Ice Cream

Kos Dan Keuntungan Jual Soft Ice Cream. Semua orang sukakan aiskrim. Aiskrim sedap kerana kemanisan, sejuk dan perasa yang membuatkan kita asyik nak makan je. Kanak-kanak, remaja, dewasa dan warga emas pun gemarkan aiskrim. Sebab itulah, bisnes aiskrim tetap akan menguntungkan jika tahu bagaimana pengiraan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Cara Mula Bisnes
1 month and 2 weeks ago.

 

Harga Mesin Soft Ice Cream Di Malaysia

Harga Mesin Soft Ice Cream Di Malaysia. Siapa yang tak suka makan aiskrim? Rasanya majoriti rakyat di seluruh dunia sukakan aiskrim ni. Dengan rasanya yang manis dan lembut, ditambah pula dengan sejuk memang sukar nak menolak nikmat aiskrim ni, kecuali yang sedang berpantang sebab ada penyakit tertentu.Apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Cara Mula Bisnes
1 month and 2 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »