User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

Your avatar

Real Name: Elih Japahar

Member Since: 3rd June 2011



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 13

7 Cara Lebih Jimat Ketika Melancong Dalam Negara

7 Cara Mudah Lebih Jimat Ketika Melancong Dalam Negara. Dengan bebanan kos sara hidup yang semakin lama semakin meningkat, ramai yang kata melancong ini mahal. Tapi, tidak semestinya. Asalkan anda tahu bagaimana menguruskan percutian anda, pasti percutian anda lebih jimat dan berkualiti.Melancong Dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months ago.

 

15 Peralatan Wajib Dibawa Ketika Mendaki Gunung

Peralatan wajib yang harus dibawa ketika mendaki gunung harus dibeli dan disediakan sebelum aktiviti mendaki dilakukan. Walaubagaimanapun, membawa kelengkapan selengkap yang mungkin memang sangat susah, susah untuk memikul semua barang tersebut memanjat gunung. Sebab itu, banyaknya peralatan yang dibawa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months ago.

 

MYCYBERSALE 2017 Tawar Diskaun 50% Jam Tangan Massa Collections

Dengan usaha yang dilakukan oleh pihak Malaysia Digital Economy Digital atau lebih dikenali sebagai MDEC, Malaysia sekali lagi akan digegarkan dengan jualan singkat selama beberapa hari pada bulan Oktober ini. Lebih daripada 100 laman web ecommerce, services, travel, dan sebagainya menyertai MYCYBERSALE...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months ago.

 

10 Idea Abadikan Kenangan Bersama Orang Tersayang

10 Idea Abadikan Kenangan Bersama Orang Tersayang. Kenangan bersama orang tersayang merupakan memori terindah dalam kehidupan kita. Detik-detik bermakna ini mungkin sukar dilupakan seisi keluarga atau orang yang kita sayangi. Kenangan yang indah tidak harus dilupakan begitu saja, ini kerana ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and a week ago.

 

18 Jenis Surat Perjanjian Yang Popular Cariannya Di Malaysia

18 Jenis Surat Perjanjian Yang Popular Cariannya Di Malaysia. Seringkali kita mendengar atau membaca berita di media massa tentang kes-kes penipuan yang berlaku pada masa sekarang. Bukan hanya berlaku kepada mereka yang berniaga tetapi banyak juga berlaku terhadap kita yang seringkali bersikap 'terlalu baik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and a week ago.

 

Blog Kini 1 Juta Pageviews

Blog Kini 1 Juta Pageviews. Akhirnya, saya bergelar jootawan! bukan jutawan duit ya, tapi jutawan pageviews blog saja, harap jangan salah faham..nanti ada yang datang siasat pulak dari mana duit sejuta tu kan, haha..Ya, cukup setahun dan 3 bulan blog ini sudah pun mencapai pageviews 1 juta. Tapi, apalah nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 2 weeks ago.

 

Jenis-Jenis Ikan Bilis Yang Terkenal Di Sabah

Jenis-Jenis Ikan Bilis Yang Terkenal Di Sabah. Pengunjung yang datang di Sabah pastinya akan mencari buah tangan atau sesuatu yang popular di negeri Sabah. Kalau datang di Sarawak, kek lapis dan ikan terubuk yang dicari. Begitulah kebiasaanya apabila kita pergi bercuti atau melawat tempat lain.Setiap negeri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 3 weeks ago.

 

Semak Kawasan Liputan Siaran MYTV Di Malaysia

Semak Kawasan Liputan Siaran MYTV Di Malaysia. Sejak dekoder percuma MYTV Broadcasting mula diedarkan yang bermula pada tahun 2016, ramai yang mengharapkan nama mereka tersenarai sebagai penerima dekoder percuma ini. Malangnya, bukan semua penerima BR1M tersenarai, ramai yang rasa kecewa.Namun, MYTV...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 3 weeks ago.

 

Cara Mudah Promosi Produk Affiliate InvolveAsia

Cara Mudah Promosi Produk Affiliate InvolveAsia. Sejak beberapa hari ini, saya menerima banyak email, mesej di Facebook dan whatsapp (bagi yang mengenali saya) mengenai cara untuk promosikan link affiliate InvolveAsia. Saya minta maaf jika ada yang tidak sempat membalas pertanyaan korang ya..Jadi, untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 4 weeks ago.

 

Nikmati Diskaun Harga Sehingga 85% Di Lazada Sempena Malaysia Day

Nikmati Diskaun Harga Sehingga 85% Di Lazada Sempena Malaysia Day. Beberapa hari lagi Sambutan Hari Malaysia akan tiba. Sambutan ini adalah bagi memperingati lahirnya nama negara Malaysia hasil gabungan Tanah Melayu (Malaya), Sabah dan Sarawak. Hari Malaysia jatuh pada hari sabtu ini, 16 September...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 4 weeks ago.

 

Jana Pendapatan Sehingga 5 Angka Dengan Involveasia

Jana Pendapatan Sehingga 5 Angka Dengan Involveasia. Kecanggihan kemudahan teknologi pada masa kini banyak kelebihan dan manfaatnya kepada pemilik laman sosial facebook, instagram, twitter, google plus dan blog. Peluang untuk menjana pendapatan sampingan kini boleh diperolehi dengan mudah memandangkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months ago.

 

Resipi Aiskrim Nangka Yang Sedap

Resipi Aiskrim Nangka Yang Sedap | Lambakan buah-buahan yang dijual di pasar tani dan tepi jalan raya mengundang kepada pembaziran. Manakan tidak, buah yang tidak terjual pasti akan rosak dalam beberapa hari saja. Ramai yang menjual buah dimusim buah selalunya.Resipi Aiskrim NangkaBagi mengelakkan masalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Panduan Bisnes Malaysia
3 months ago.

 

Ini Dia Gadis Aiskrim Yang Viral Di Media Sosial

Ini Dia Gadis Aiskrim Yang Viral Di Media Sosial | Beberapa bulan yang lepas, media sosial rancak dengan penularan video dan gambar seorang gadis Melayu yang menerima lebih 50,000 kali tontonan, 30,000 like, 27,000 perkongsian dan 2,000 komen.Siapakah gadis aiskrim ini?Nor Syamimi Azhari menunjukkan video...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Panduan Bisnes Malaysia
3 months ago.

 

Cara Buat Duit Online Melalui Instagram, Youtube Atau Blog

Cara Buat Duit Online Melalui Instagram, Youtube Atau Blog | Nak buat duit online? ada bermacam-macam cara di zaman teknologi canggih sekarang ini. Persoalannya, nak atau tak nak buat saja!Anda ada diblog saya ni sebab anda benar-benar nak tahu cara buat duit online. Jika kena pada caranya, anda boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 months ago.

 

Cara Semak Insurans Dan Roadtax Kereta Secara Online

Cara Semak Insurans Dan Roadtax Kereta Secara Online. Kadang-kadang tarikh lahir sendiri pun boleh terlupa, apatah lagi tarikh tamat tempoh insurans dan roadtax kereta. Kalau sebuah kereta mungkin boleh ingat lagi, tapi kalau ada 2 atau 3 buah kereta, tambah pulak dengan beberapa buah motosikal lagi, macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and a week ago.

 

10 Kelebihan Menyertai Program Affiliate

10 Kelebihan Menyertai Program Affiliate | Tidak dinafikan, kemajuan dan kecanggihan teknologi siber sekarang ini banyak membantu kita dalam mengembangkan perniagaan secara atas talian (online). Banyak perniagaan yang sebelum ini yang hanya ditemui di supermarket, pasaraya, tepi jalan, tamu-tamu, malahan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and a week ago.

 

Prosedur Hantar Kereta Dari Semenanjung Malaysia Ke Kota Kinabalu

Prosedur Hantar Kereta Dari Semenanjung Malaysia Ke Kota Kinabalu. Penjawat awam yang berkhidmat dengan Kerajaan Persekutuan pastinya sinonim dengan perpindahan ke seluruh Negara. Ini kerana mereka kena patuh dengan arahan Kerajaan demi kepentingan Jabatan/Agensi masing-masing.Perpindahan juga banyak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and a week ago.

 

Panduan Shopping Online Di SGshop Malaysia

Panduan Shopping Online Di SGshop Malaysia. Siapa kata shopping online ni orang perempuan ja yang pandai? sekarang ni lelaki pun dah memilih jalan paling mudah nak dapat barangan yang dikehendaki melalui laman web ecommerce yang semakin hari semakin banyak seperti cendawan tumbuh selepas hujan, hehe...Siapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 3 weeks ago.

 

Cara Cari Kerja Di Singapura

Mencari kerja pada zaman ekonomi tidak menentu ini memang sangat mencabar. Setiap tahun, ratusan ribu graduan yang menghabiskan pelajaran mereka, ditambah pula dengan mereka yang dah lama ‘tanam anggur’ berapa banyak persaingan yang ada untuk merebut sesuatu jawatan kosong itu?Ramai yang sukar mencari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 3 weeks ago.

 

Percutian Menarik Di Tepi Pantai Phuket Thailand

Dengan kesibukan kerja, kita perlu meluangkan masa bersama keluarga untuk melancong ke tempat yang menarik. Ramai yang mengambil keputusan melancong dalam negara, tetapi selain dalam negara negara jiran terdekat juga merupakan pilihan terbaik untuk bercuti. Antara lokasi percutian menarik dengan keindahan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 months and 3 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »