User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

Your avatar

Real Name: Elih Japahar

Member Since: 3rd June 2011



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 10

Terima Komisen Ketiga Affiliate Tim Infokerjaya

Terima Komisen Ketiga Affiliate Tim Infokerjaya | Syukur, ini adalah kali ketiga berjaya mendapatkan komisen daripada program affiliate kerjaya Tim Infokerjaya. Cabaran selama 7 hari untuk Pakej Rujukan Peperiksaan Online Latihan Separa Perubatan pada awal bulan Mac lalu boleh dikatakan MUSTAHIL bagi saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week ago.

 

Jawatan Kosong Guru Pendidikan Islam (Interim) di Jabatan Pendidikan Negeri Sarawak

Jawatan Kosong Guru Pendidikan Islam (Interim) di Jabatan Pendidikan Negeri Sarawak | Sukacita dimaklumkan bahawa Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mempelawa calon yang berkelayakan, berpotensi, berminat dan beriltizam untuk menjadi Pengajar Interim bagi mengisi kekosongan bidang Pendidikan Islam di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week ago.

 

Car Organiser Terbaik Dan Perkakas Wajib Dalam Kereta

Car Organiser Terbaik DanPerkakas Wajib Dalam Kereta| Jika ditanya apakah perkakas wajib yang perlu ada dalam sesebuah kereta, lelaki dan wanita pasti memberikan jawapan yang sangat berbeza. Ianya bergantung kepada pendapat dan hobi seseorang itu. Sesetengah orang ada yang menganggap kereta ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week ago.

 

Permohonan Kemasukan Ke Politeknik KPT Sesi Jun 2017

Permohonan Kemasukan Ke Politeknik KPT Sesi Jun 2017 | Tahniah ! kepada semua calon SPM tahun 2016 kerana telah berjaya mendapat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dengan jayanya. Perjuangan anda tidak berakhir disini, walaupun dapat 10A tetapi anda tetap perlu menyambung pelajaran di IPTA/IPTS yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week ago.

 

Kembali Bermain Boling Setelah 2 Tahun Berehat

Kembali Bermain Boling Setelah 2 Tahun Berehat | Selama 2 tahun lebih berehat bermain boling, kini kembali semula dengan hobi yang telah ditinggalkan. Kali terakhir bermain boling ketika pertandingan persahabatan boling dengan Sarawak Energy Berhad (SESCO) di Megalanes Emart Batu Kawah, Sarawak. Berhenti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and 3 days ago.

 

Lazada Birthday Blogger Contest

Lazada Birthday Blogger Contest | Berita gembira untuk anda yang memang gemar membeli secara online, Lazada Malaysia akan menyambut ulangtahun yang ke-5 tahun pada 23 Mac 2017 ini. Pihak Lazada Malaysia akan mengadakan jualan harijadi lazada bermula daripada 22 hingga 24 Mac 2017.Banyak tawaran diskaun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and 5 days ago.

 

4 Kelebihan Bekerja Di Singapura

4 Kelebihan Bekerja Di Singapura | Dengan keadaan ekonomi yang kian meruncing sekarang ni, rakyat seharusnya tidak perlu mengharap untuk mendapat pekerjaan dalam sektor Kerajaan. Semakin hari, semakin ramai graduan IPTA/IPTS yang menghabiskan pengajian. Ini bermakna, Persaingan merebut kekosongan jawatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks ago.

 

Soalan Lazim Bekerja Di Singapura

Soalan Lazim Bekerja Di Singapura| Sehinga hari ini, terdapat 4 orang ahli keluarga saya bekerja di Singapura. Hari demi hari mereka semakin kaya, aku yang kerja dengan kerajaan ini semakin tersepit di celah bangunan tinggi. Menunggu masa ditolak elaun, menunggu masa sewa rumah naik, menunggu masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks ago.

 

Cara Pilih Produk Murah Pasti Laku Keuntungan Besar

Cara Pilih Produk Murah Pasti Laku Keuntungan Besar| Baru-baru ini, Malaysia sekali lagi kecoh mengenai kegagalan mendapat Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) bagi tahun 2017 peringkat pertama. Ianya disebabkan penama berkenaan telah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Alang-alang dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and a day ago.

 

Belajar Buat Blog Dengan Mudah

Belajar Buat Blog Dengan Mudah | Belajar buat blog memang mudah, tetapi nak buat blog yang bertahan lama dan berjaya bukan mudah! Itulah hakikat yang perlu kita terima, bukan semua blogger di dunia ini berjaya. Ada yang putus ditengah jalan kerana masalah hilang MINAT dan MASA untuk me'maintain'kan...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and 2 days ago.

 

Menang Contest SEO Tempat Kelima - Contest iLancee

Menang Contest SEO Tempat Kelima | Pertandingan SEO anjuran iLancee.com baru sahaja tamat pada 1 Mac 2017. Pihak penganjur telahpun mengumumkan pemenang bagi Kategori SEO dan Kategori Artikel Komen Terbanyak. Hadiah yang ditawarkan kepada semua pemenang berjumlah RM2,800 keseluruhan, dimana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and 3 days ago.

 

Menang Contest SEO Tempat Ketiga - Artikel Bedak Asmak

Menang Contest SEO Tempat Ketiga- Artikel Bedak Asmak| Sekali lagi, pihak penganjur Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd mengadakan Contest SEO. Kali ini, produk Bedak Asmak pula dijadikan bahan artikel untuk dipertandingkan. Pertandingan SEO siri 2 ini, adalah kesinambungan daripada Pertandingan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and 3 days ago.

 

Review Ebook - Panduan Bisnes Jual Air Balang

Review Ebook - Panduan Bisnes Jual Air Balang | Beberapa bulan lagi akan menjelang bulan Jun, itulah saat bermulanya bulan Ramadhan, bulan puasa bagi umat Islam di seluruh dunia. Disamping menahan lapar dan dahaga, terselit sumber rezeki yang banyak untuk peniaga mencari nafkah dan keuntungan menjual di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and 3 days ago.

 

Wallet Lelaki Terbaik Dan Tip Penggunaannya

Wallet Lelaki Terbaik Dan Tip Penggunaannya | Sejak kita kanak-kanak lagi, kita telah diajar oleh ibubapa kita untuk menyimpan wang saku dalam wallet atau pouch kecil jika ke sekolah atau berjalan-jalan. Tujuannya adalah untuk mendisiplinkan anak-anak untuk menyimpan wang sendiri walaupun hanya RM10 dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and 5 days ago.

 

Tempahan Kek Cheese Meleleh Hasil Air Tangan Aie You

Tempahan Kek Cheese Meleleh Hasil Air Tangan Aie You| Nama kek ini saja pun cukup membuatkan orang terliur dan tidak sabar untuk merasainya sendiri. Itulah penangan Kek Cheese atau Kek Keju Meleleh hasil air tangan anak gadis Sarawak yang kini sedang aktif menjual Kek Cheese di sekitar Bandaraya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks ago.

 

Scammer Mudah.My Masih Bergiat Aktif, Jangan Terpedaya!

Scammer Mudah.My Masih Bergiat Aktif, Jangan Terpedaya! | Dikhabarkan, sindiket Nigerian Scammer ni sudah lama bergiat aktif di laman jual beli online Mudah.My. Walaupun kita sedar nombor telefon yang keluar di telefon bimbit pelik tetapi dengan tawaran harga yang hampir 2 atau 3 kali ganda mungkin ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks and a day ago.

 

Terima Komisen Klikjer Febuari 2017

Terima Komisen Klikjer Febuari 2017 | Bulan Febuari 2017 merupakan bulan ke lapan saya menyertai affiliate klikjer.com. Berbekalkan sedikit ilmu SEO hasil belajar daripada artikel Mat Salleh dan hasil carian google di Malaysia dan Indonesia, saya berjaya menjana pendapatan melalui affiliate dengan hanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks and 2 days ago.

 

Charcoal Bun Burger Food Truck Paling Sedap Di Kuching

Charcoal Bun Burger Food Truck Paling Sedap Di Kuching| Penggemar burger pastinya tahu apa itu Charcoal Bun Burger ni. Burger ini juga dipanggil sebagai Burger Hitam dalam versi bahasa Malaysia, sebab roti yang digunakan untuk burger ini berwarna hitam. Nampak lain daripada burger yang lain, tapi unik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks and 3 days ago.

 

Panduan Lulus Ujian Bertulis Dan Ujian Speaking MUET 2017

Panduan Lulus Ujian Bertulis Dan Ujian Speaking MUET | Sukacita dimaklumkan bahawa Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) akan mengadakan Ujian Bertulis MUET ( Malaysian University English Test) pada bulan Mac 2017 ini. Ini adalah kesinambungan daripada Ujian Speaking yang telah diadakan pada 13, 14, 15, 16, 20...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks and 4 days ago.

 

Review Ebook Rahsia Taobao - Panduan Borong Dari China Secara Online

Cara Beli Barangan Murah Borong Dari China| Hi, lama tak bercerita mengenai cara borong barang atau produk daripada China secara online. Mungkin korang dah tau lubuk mana nak beli barang borong murah sebab tu dah buka gerai jualan kan? bagi yang baru berniat nak buat bisnes tapi tak tau macam mana nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks and 4 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »