User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

Your avatar

Real Name: Elih Japahar

Member Since: 3rd June 2011



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 12

Mayat Seorang Wanita Ditemui Ditepi Jalan, Masih Lengkap Berpakaian

MANJUNG: Mayat wanita berusia lingkungan 20an ditemui di tepi Jalan Simpang Lima, berhampiran Ayer Tawar di sini, hari ini.Mayat ditemui ditemui orang awam yang melalui kawasan berkenaan pada jam 1.30 tengah hari sebelum memaklumkan kepada polis. Timbalan Ketua Polis Daerah Manjung, Deputi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Dunia Realiti
1 month and 3 weeks ago.

 

Peminat Drama Dan Movie Asia? Tonton Dan Muat Turun Hanya Di Dimsum

Wanita dan filem korea memang tak dapat dipisahkan! kebanyakkan gadis Malaysia yang berumur 13 tahun hingga 40 tahun majoritinya penggemar filem korea. Tak kisahlah Drama ataupun Movie, semuanya mereka akan 'sapu habis' tengok filem korea ni. Jika pelakon yang mereka minati, makan pun dah tak ingat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 4 weeks ago.

 

Tip Pemilihan Warna Sesuai Kediaman Dan 77 Teknik Hias Rumah Cara Bajet

Hari Raya Puasa sudah tinggal beberapa hari lagi. Ramai yang sudah mula membuat dekorasi pada rumah mereka..tengok jiran sebelah rumah pun dah mengecat pagar, menukar langsir, membeli sofa baru, dan macam-macam lagi agar rumah kediaman kelihatan ceria di hari lembaran nanti.Sumber Image | GoogleBaju raya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and 4 weeks ago.

 

8 Langkah Lonjakkan Jualan Di Facebook Fanpage

8 Langkah Lonjakkan Jualan Di Facebook Fanpage. Entri ini khas buat anda yang berniaga di Facebook! jika anda peniaga tapi belum ada Fanpage, buatlah sekarang kerana sebentar lagi anda akan mengetahui 8 langkah penting untuk melonjakkan jualan anda di Facebook Fanpage.Facebook merupakan laman sosial yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months ago.

 

#RAMADHANGIVEAWAY bersama SGShop Malaysia

Giveaway saya di blog ini dah tamat. Memang lumayan hadiah yang ditawarkan oleh SGshop Malaysia tahun ini. Rasanya ramai blogger yang dapat job SGshop ni. Paling lumayan adalah giveaway RM5000 anjuran blogger Ayue Idris.Kali ini, saya join pula giveaway anjuran blogger Sofieadie. Giveaway ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months ago.

 

Pelakon Veteran Batman, Adam West Meninggal Dunia Pada Usia 88 Tahun

LOS ANGELES: Adam West, pelakon yang terkenal dengan watak dalam siri televisyen "Batman" pada awal 1960-an yang bertahan sehingga lebih tujuh dekad, meninggal dunia.Beliau berusia 88 tahun.Pelakon itu meninggal dunia pada malam Jumaat lalu selepas bertarung dengan barah leukemia, demikian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Dunia Realiti
2 months ago.

 

Jupe Meninggal Dunia, Ini Adalah 8 Fakta Yang Perlu Diketahui

PELAKON dan penyanyi dangdut Julia Perez, atau lebih dikenali sebagai Jupe, meninggal dunia di Rumah Sakit Cipto Mangunkusumo Jakarta, Indonesia pada Sabtu.Sebagaimana popularnya Jupe di Indonesia, begitu jugalah di Malaysia.Ini sebahagian fakta yang mungkin tidak ramai tahu tentang siapa sebenarnya Julia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Dunia Realiti
2 months ago.

 

Wanita Cantik Suspek Kes Bunuh Di Thailand Viral Di Media Sosial

Bangkok: Seorang wanita cantik yang menjadi suspek utama kes pembunuhan kejam seorang pekerja bar di wilayah Khon Kaen kini menjadi selebriti media sosial selepas gambarnya ketika dalam tahanan sering dimuat naik di Internet.WASIN (bertenggong) menunjukkan tempat mayat Warissara (gambar kecil) ditanam. FOTO...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Dunia Realiti
2 months and a week ago.

 

Cara Semakan Pengambilan Jawatan Polis – PDRM

Bagi anda yang telah menamatkan pelajaran Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan berminat menyertai pasukan Polis. Polis Di Raja Malaysia (PDRM) menawarkan permohonan jawatan sepanjang tahun bagi memenuhi keperluan Kerajaan untuk menambah anggota Polis bagi mengisi kekosongan jawatan seperti berikut:1. Kadet...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Go Semak Online
2 months and a week ago.

 

5 Tempat Beli Fidget/Hand Spinner Murah, Elakkan Buat Sendiri

5 Tempat Beli Fidget/Hand Spinner Murah, Elakkan Buat Sendiri. Saya tahu ramai yang tengah cari benda ni. Bukan saja golongan yang memerlukan terapi hilangkan stress, sekarang ni budak sekolah pun dah terjebak dengan fidget spinner. Mungkin fidget spinner ini adalah barang permainan atau alat untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and a week ago.

 

11 Perkara Anda Perlu Faham Sebelum Membeli Di SGshop Malaysia

11 Perkara Anda Perlu Faham Sebelum Membeli Di Sgshop Malaysia. Buat julung kalinya, ini adalah pengalaman pertama saya membeli secara atas talian terus daripada China. Sebelum ini, ramai yang bercerita tentang kelebihan shopping di Taobao tetapi tak ramai yang faham disebabkan Taobao hanya menggunakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 2 weeks ago.

 

SGshop Jom Shopping! Contest

Salam 1Malaysia,Bertemu kembali dalam contest SGshop Malaysia. Giveaway yang saya anjurkan di blog ini telahpun tamat. Kini, peluang saya sendiri pula untuk menyertai giveaway rakan-rakan blogger lain yang fully sponsor oleh SGshop Malaysia. Tak sangka begitu ramai blogger yang menganjurkan giveaway dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 2 weeks ago.

 

Senarai Pemenang SGshop RM1000 Free Shopping Credit Giveaway

Salam 1Malaysia,Berakhirlah sudah tempoh giveaway anjuran blog saya yang ditaja oleh SGshop Malaysia. Kini, masa yang dinanti-nantikan telahpun tiba, saya akan mengumumkan senarai 10 pemenang bertuah giveaway ini.Untuk makluman, pemilihan pemenang adalah 100% menggunakan random.org. Sesiapa yang join...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 2 weeks ago.

 

Dipanggil Temuduga SPA Bulan Jun Ini? Ada Tip Resume Dan Temuduga Untuk Anda

Apa khabar? anda membaca artikel ini kerana minat anda nak tau resepi terbaik untuk lulus temuduga kerja kerajaan melalui SPA. Pengalaman dan keputusan peperiksaan cemerlang sahaja tidak mencukupi untuk menjamin kejayaan anda melepasi temuduga. Ada banyak lagi tip dan panduan yang perlu anda pelajari untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 2 weeks ago.

 

Elak 5 Perkara Ini Ditulis Dalam Resume Anda

Adakah anda sudah yakin dengan resume yang kemas dan cantik lengkap dengan pengalaman bekerja, anugerah, dan CGPA yang tinggi semasa di Universiti? Penulisan resume yang betul mungkin boleh menggambarkan keperibadian anda, tuliskan mengikut kesesuaian jawatan yang dipohon dan cuba elakkan beberapa perkara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 2 weeks ago.

 

Shopping Murah Terus Dari China Dengan SGshop Malaysia

Shopping Murah Terus Dari China Dengan SGshop Malaysia. Haii semua. Bila agaknya kali terakhir korang membeli atas talian(online)? macam mana pengalaman pembelian tu, mudah? murah? ataupun mahal? mesti korang akan membandingkan harga barang tersebut daripada pelbagai platform laman web shopping online yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 2 weeks ago.

 

Cara Beli Dekoder MYTV Advance Seluruh Malaysia

Cara Beli Dekoder MYTV Advance Dengan Wakil Jualan Berdaftar. Ramai yang tak puas hati bila nama mereka tidak tersenarai dalam penerima Dekoder MYTV percuma. Untuk makluman, pemilihan penerima dekoder mytv percuma tersebut adalah berdasarkan pemilihan dikalangan 2 juta penerima BR1M yang terbawah dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 2 weeks ago.

 

10 Petua Keselamatan Jalan Raya Di Musim Perayaan

10 Petua Keselamatan Jalan Raya Di Musim Perayaan. Terlebih dahulu, saya mengucapkan selamat menunaikan ibadah puasa kepada seluruh umat Islam di Malaysia. Puasa dah pun bermula hari ini, apa yang pasti hari raya aidilfitri nanti majoriti antara kita akan balik ke kampung halaman. Tak kisahlah kampung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 3 weeks ago.

 

Cara Mengatasi Masalah Homepage Yang Hanya Terpapar 1 Entri

Cara Mengatasi Masalah Homepage Yang Hanya Terpapar 1 Entri. Rasa terkejut bila tengok homepage blog hanya keluar 1 entri atau post sebentar tadi. Selama ini, saya tak pernah mengalami masalah seperti ini, biasanya kalau edit mengedit kod HTML ni boleh lagi tapi kalau paparan hilang atau tak betul memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 3 weeks ago.

 

Senarai Pemasang Berdaftar MYTV Dekoder

Senarai Pemasang Berdaftar MYTV Dekoder. Sudahkah anda menyemak status penerima Dekoder MYTV Percuma? Untuk pengetahuan anda, pemilihan penerima dekoder percuma mytv ini dipilih secara random dikalangan 2 juta penerima terbawah dalam Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2016 dan mereka adalah beralamat dikawasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 months and 3 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »