User Profile: elihjapahar

Show pings in: English | Malay | All

 

elihjapahar

Your avatar

Real Name: Elih Japahar

Member Since: 3rd June 2011



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 11

5 Cara Mencegah Serangan WannaCry Ransomeware

Cara Mencegah Serangan WannaCry Ransomeware. Dengan keganasan malware yang menyerang siber seluruh dunia sekarang ini, pastinya ramai yang tercari-cari cara untuk mengelakkan serangan WannaCry Ransomeware yang menggunakan teknik 'wang tebusan' dalam bentuk Bitcoin (matawang siber).Malware WannaCry...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and 3 days ago.

 

Apa Itu Virus WannaCry Ransomware?

WannaCry Ransomware merupakan ancaman siber terbaharu bagi serangan ransomware yang telah diumumkan Pakar Keselamatan Siber pada 12 Mei 2017 yang lalu, serangan ransomware ini merebak secara meluas ke beberapa negara seperti Russia, Ukraine dan Taiwan.Ancaman malware ini juga merebak ke negara lain termasuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and 3 days ago.

 

Lori Sewa Murah? - Pickup Dan Van Untuk Sewa Bermula RM100

Lori sewa yang murah dan berpatutan? Bukan setakat lori tetapi van dan pickup (4×4) juga ada ditawarkan untuk pindah rumah atau pindah pejabat. Banyak yang menawarkan pakej sewa lori ini namun berapa banyak yang menawarkan tempahan secara atas talian?Rancang Perpindahan AndaApabila anda berpindah,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and 5 days ago.

 

Cara Aktifkan Pemberitahuan Email Untuk Borang Google Form

Cara Aktifkan Pemberitahuan Email Untuk Borang Google Form. Email notification amat penting untuk anda jika borang yang dibuat adalah borang tempahan jual beli online. Jika setting untuk notification ini tidak dibuat, tempahan atau maklumbalas daripada Google Form tak akan diketahui dengan cepat.Ini adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 week and 6 days ago.

 

Cara Letak Borang Google Form Didalam Blog Entri

Cara Letak Borang Google Form Didalam Blog Entri. Entri ini saya kongsikan khas buat peniaga online yang ada blog atau website kedai jualan online. Memandangkan seorang sahabat alam maya bertanya bagaimana memasukan Form untuk tempahan tanpa dedahkan nombor telefon. Saya kata mudah saja!Sebelum mencipta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks ago.

 

Jawatan Kosong Pembantu Pendaftaran Gred KP19 - 12 Kekosongan

Jawatan Kosong Pembantu Pendaftaran Gred KP19. Sukacita dimaklumkan bahawa Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Malaysia akan menjalankan urusan pengisian jawatan kosong di Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia (JPN) bagi jawatan Pembantu Pendaftaran Gred KP19. Pengambilan ini tertakluk kepada kekosongan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
2 weeks and 3 days ago.

 

Insurans Perubatan Dan Kesihatan Terbaik Di Malaysia

Insurans Perubatan Dan Kesihatan Terbaik Di Malaysia | Kita semua tahu, ada beberapa perkara yang semakin lama semakin tinggi kos perbelanjaan didunia ini. Antaranya adalah kos pendidikan dan kos perubatan. Mungkin menyimpan untuk perbelanjaan ini agak sukar tetapi bayangkan jika berlaku sesuatu kejadian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks and 2 days ago.

 

Daftar Uber Driver Malaysia 2017

Daftar Uber Driver Malaysia 2017 | Uber Driver semakin berkembang dari bandar ke bandar seluruh Malaysia. Ramai yang sudah mendaftar, tapi ramai juga yang suka menggunakan perkhidmatan Uber sahaja. Perkhidmatan Uber lebih mudah dan murah berbanding perkhidmatan teksi yang mengenakan caj agak tinggi.Seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks and 2 days ago.

 

Bag Sandang Anti-Kecurian Untuk Pengguna Pengangkutan Awam

Bag Sandang Anti-Kecurian Untuk Pengguna Pengangkutan Awam | Semakin lama, semakin banyak kenderaan di lebuh raya. Kesesakan jalan raya memang tidak dapat dielakkan. Tidak hairanlah ramai yang beralih kepada penggunaan pengangkutan awam seperti LRT untuk ke tempat kerja mereka. Ianya lebih murah dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks and 3 days ago.

 

Bot Sewa Memancing Laut Di Kuching, Sarawak

Bot Sewa Memancing Laut Di Kuching | Saya tahu, ramai kaki pancing di seluruh Malaysia ni mencari bot sewa memancing laut. Setiap kawasan pasti ada bot sewa memancing yang menawarkan perkhidmatan mengikut bayaran tertentu. Harga sewa bot yang mereka tentukan adalah mengikut harga semasa pakej memancing...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
3 weeks and 4 days ago.

 

Cara Renew Lesen Memandu Lewat Setahun Dan Tamat Tempoh

Cara Renew Lesen Memandu Lewat Setahun | Sejak Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) memperkenalkan Lesen Memandu yang tamat pada hari yang sama dengan tarikh lahir pemegang lesen, saya pasti tiada lagi kes terlupa renew lesen mereka. Ini kerana, sebelum langkah ini dibuat kebanyakkan orang terlupa memperbaharui...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 weeks ago.

 

Cara Memohon Pinjaman Peribadi RHB Bank Di Kuching

Pinjaman Peribadi RHB Bank Di Kuching, Sarawak | Sekiranya anda memerlukan modal untuk perniagaan, melangsungkan perkahwinan, membeli hartanah, membeli tanah, membeli rumah, bayar hutang lain, atau membeli kereta. Pinjaman Peribadi RHB Bank merupakan pilihan terbaik untuk anda memandangkan pinjaman ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 weeks ago.

 

Elakkan Daripada Menggunakan Produk Tidak Berdaftar Dengan KKM

Semakin lama, semakin banyak produk kesihatan dan kecantikan yang tumbuh bak cendawan di Malaysia ini. Belum lagi produk meningkatkan daya seksual dan melegakan kesakitan kronik. Perkembangan ekonomi yang pesat dengan kepelbagaian persaingan produk kesihatan dan kecantikan banyak meningkatkan pendapatan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
4 weeks ago.

 

21 Broker Saham Terbaik Bursa Malaysia

21 Broker Saham Terbaik Bursa Malaysia | Ya! saya tahu ramai yang tengah cari broker saham terbaik di Malaysia sekarang ni. Maklumlah, banyak kaunter saham tengah naik sekarang ni, ada kaunter yang sampai 600% kenaikan sejak 6 bulan yang lepas. Lebih baik kita belajar melabur sekarang daripada berputih mata...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month ago.

 

Jual Aiskrim Part-time Pun Boleh Dapat RM2,000 Sebulan, Ini Caranya!

Bulan Puasa akan tiba tidak lama lagi kan? Tahun ini dijangka akan raya awal sikit berbanding tahun lepas, 1 Ramadhan jatuh pada 27 Mei 2017 manakala Hari Raya Puasa pada 25 26 Jun 2017. Anda dah buat perancangan? Atau masih sibuk dengan hal-hal lain?Bulan puasa adalah musim tambah rezeki keluarga.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and a week ago.

 

10 Sebab Anda Perlu Menyimpan Dalam SSPN-i Plus

10 Sebab Anda Perlu Menyimpan Dalam SSPN-i Plus | Populasi rakyat Malaysia dianggarkan melebihi 30 juta pada ketika ini, dimana pada kadar kelahiran tahunan melebihi setengah juta. Pada tahun 2015, jumlah kelahiran hidup adalah 521,136. Namun, bukan semua orang tahu mengenai kepentingan Skim Simpanan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and a week ago.

 

Promosi Allurelady - Beli Tudung Raya 2017

Beli Tudung Raya 2017 | Lebih kurang 2 bulan lagi, Hari Raya Aidilfitri akan menjelang tiba. Saya pasti ramai wanita-wanita diluar sana dah mula mencari pakaian dan keperluan untuk raya nanti. Berbelanja dengan bijak, beli awal lagi bagus daripada beli disaat-saat kemuncak yang semuanya akan sesak.Promosi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and a week ago.

 

10 Broker Saham Patuh Syariah Di Malaysia

Sejak beberapa bulan ini, ramai yang mencari broker saham yang terbaik. Mungkin ini lonjakan permintaan pembukaan akaun saham (CDS) dimana terdapat lebih daripada 10 nama saham yang mencapai keuntungan 100% dalam tempoh 6 bulan ini. Fenomena ini amat baik buat kita semua, melabur dalam saham bursa Malaysia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and a week ago.

 

Tidak Pasti Jangan Kongsi - Sebenarnya.My

Ramai yang bersikap tidak endah dengan penularan mesej berantai dan penyebaran berita palsu melalui media sosial, samaada melalui Facebook, Twitter ataupun Whatapps. Penyebaran mesej yang tidak diketahui kesasihannya berkemungkinan boleh menjejaskan keselamatan dan kedaulatan negara.Tahukah anda? terdapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and a week ago.

 

7 Laman Web Terbaik Buat Duit Dengan Mengisi Survey

Buat Duit Dengan Mengisi Survey | Dalam dunia maya ini, pelbagai cara untuk kita buat duit. Ianya terpulang dengan kita nak buat duit dengan cara apa. Buat duit secara online terbukti lumayan dengan mempelbagaikan kaedah untuk memperolehi ganjaran. Sebagai contoh, menyertai affiliate program, dropship, dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog elihjapahar elihjapahar via Elih Japahar
1 month and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »