User Profile: cikrenex89

Show pings in: English | Malay | All

 

cikrenex89

Your avatar

Real Name: Cik renex

Member Since: 20th February 2017



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 2

Segmen Review Blog By Syahirah Valiant

Assalamualaikum dan Hai.Klik sini untuk joinJom join Segmen Review Blog By Syahirah Valiant ni. Sebabnya blogger ni akan review blog kita. Seronok ok. Sebab dari situ kita akan tahu apa kurangnya blog kita ni. Nervous pulak nak tunggu Nurul review. ๐Ÿ˜Š

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikrenex89 cikrenex89 via Blog Cik Renex
5 months and 3 weeks ago.

 

Selamat hari ulang tahun Cik Renex

Assalamualaikum dan Hai.Gambar klasik kat atas ni gambar Cik Renex dengan akak. Tak tahu la tahun bila. 1991 kot. Hehe ๐Ÿ˜Šโ˜บ .Tanggal 18 Februari 1989 . 12.10 pm. Lahirnya seorang bayi perempuan yang diberi nama Saidatul Azreen. Siapa tu? Cik Renex lah. Hehe.Alhamdulillah,syukur masih diberi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikrenex89 cikrenex89 via Blog Cik Renex
5 months and 3 weeks ago.

 

Hadiah untuk pemenang Giveaway Mellya Crayola

Assalamualaikum dan Hai.Baru-baru ni Cik Renex jadi sponsor untuk giveaway Blogger Mellya Crayola. Tahniah pada pemenang. Untuk hadiah CR, pemenang bertuah dapat kat blogger Shabanu Miss Banu Story. Nak tengok tak hadiahnya?.....Tadaaa. Bantal size A4 untuk Shabanu. Cantik ke x?Alhamdulillah hadiah da...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikrenex89 cikrenex89 via Blog Cik Renex
6 months ago.

 

Taman Dinasour Muar @ Don Hu Jurassic Park Garden Muar

Assalamualaikum dan Hai.Hujung minggu baru ni Cik Renex ke Kluang Johor. Kenapa CR selalu pergi Johor? Sebab kakak CR duduk Kluang jadi kerap la ke sana. Sepatutnya nak pergi cuti CNY baru ni tapi tak dapat pergi kerana banjir. Jalan ditutup. Jadinya, Sabtu Ahad baru ni pergi la jugak walaupun sekejap je.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikrenex89 cikrenex89 via Blog Cik Renex
6 months and a week ago.

 

Giveaway: Happy Birthday Aireen! by Elsaalicious Sponsors

Assalamualaikum dan Hai.Sekejapnya rasa dah masuk bulan Februari. Cik Renex suka bulan Feb sebab bulan ni bulan birthday Cik Renex. Tak lama dah umur nak mencecah 28tahun. OMG. Hari tu masa blogwalking ada blogger tengah cari sponsor kepada satu Giveaway ni. Terus je whatsapp Elsa cakap nak jadi sponsor.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikrenex89 cikrenex89 via Blog Cik Renex
6 months and a week ago.

 

BANJIR di Bera 2017

Assalamualaikum dan Hai.Sekarang kat area rumah Cik Renex ada yang dah dinaiki air. Banjir dah tiba di Pahang. Doakan agar kami semua selamat dari banjir besar macam 2007 dan 2014. Ingat lagi masa banjir 2014, kampung reen dah macam laut. Nampak bumbung rumah je. Alhamdulillah rumah reen tak kena. Tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikrenex89 cikrenex89 via Blog Cik Renex
6 months and 2 weeks ago.

 

Lirik Lagu Aku Sanggup , Sufi Rashid

Assalamualaikum dan Hai.Alhamdulillah. Pagi ni cuaca dah cerah sedikit. Semalam hujan dari awal pagi sampai ke malam. Ada beberapa daerah kat Pahang dah dinaiki air. Air sungai pahang pun makin naik. Harap2 tak banjir teruk macam 2014. Tadi kat radio ada dengar satu lagu ni. Single terbaru Aku Sanggup...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikrenex89 cikrenex89 via Blog Cik Renex
6 months and 3 weeks ago.

 

Bateri handphone kembong/mengembang?

Assalamualaikum dan Hai.Sambil layan drama Love You Miss Pomen sambil2 tu update blog kejap. Lama tak blogwalking. Tak sempat. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜… Update pun guna bloggeroid je ni. Okay la dari takde kan. Nanti la CR balas blogwalking korang k.Nak citer kejadian semalam. Masa tengah berlaman sosial. Tiba2 handphone...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikrenex89 cikrenex89 via Blog Cik Renex
6 months and 3 weeks ago.

 

Menang contest Tag dan Menang Sahabat at Taqwa

Assalamualaikum dan Hai.Alhamdulillah. Rezeki awal tahun lagi. Menang contest Tag dan Menang Sahabat at Taqwa. Sebenarnya menang pun hasil dari member aku tag nama aku. Terima kasih munir. Berkat jari aok mengetag koi. Hiks. Sebenarnya aku tag jugak tapi xde rezeki menang. Menang yang member tag je. Tu pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikrenex89 cikrenex89 via Blog Cik Renex
6 months and 3 weeks ago.

 

Edit gambar guna PicsArt

Assalamualaikum dan Hai.Zaman sekarang ni banyak sangat application kat handphone untuk kita install bagi edit gambar kan. Antaranya picsart, vsco, phonto, prisma dan macam2 lagi. Pilih je mana yang berminat. Bagi aku yang paling aku suka ialah picsart dan vsco. Prisma masa mula2 tengah in aku rajin jugak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikrenex89 cikrenex89 via Blog Cik Renex
6 months and 4 weeks ago.

 

Menang lipstick Mary Kay Gel Semimatte

Assalamualaikum dan Hai.Baru ni Cik Renex ada join contest dari Beauty Consultant Mary Kay , Kak Khaty. Kena teka tarikh dia mula2 join Mary Kay. Gigih Cik Renex scroll timeline FB beliau. Alhamdulillah terpilih jadi salah seorang pemenang walaupun tarikh tak tepat tapi tarikh yang paling hampir.. Yeay!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikrenex89 cikrenex89 via Blog Cik Renex
7 months ago.

 

Kahwin?!

Assalamualaikum dan Hai.Tengah2 online facebook nampak pulak gambar ni. Ramai pulak friends FB share.Alamak, da terlebih umur. Cik Renex tahun ni dah duapuluhlapan.Sebenarnya tak kisah pun umur berapa. Cuma dalam gambar ni dia tekankan umur yang sempurna. Semua bergantung pada diri sendiri dan pasangan.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikrenex89 cikrenex89 via Blog Cik Renex
7 months and a week ago.

 

Art : Mountain of Cats

Assalamualaikum dan Hai.Selamat berhujung minggu bloggers. Apa plan hujung minggu korang? Cik Renex duduk rumah je. Semalam je sempat ke kenduri. Jiran jemput kenduri kahwin dan kenduri arwah. Makan free. Alhamdulillah. Hari ni duduk rumah je la. Sambil menjahit sambil tengok hindustan Duplicate. Tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikrenex89 cikrenex89 via Blog Cik Renex
7 months and a week ago.

 

Durrah Fadhilah Home Mobile Spa

Assalamualaikum dan Hai.Kecantikan dengan perempuan mana boleh dipisahkan. Siapa setuju? Haruslah semua setuju 100% . Memang kita akan menitikberatkan pasal kecantikan ni. Sebab tu kadang-kadang kita sanggup berhabis duit untuk memastikan kecantikan kita terjaga. Ada yang sanggup berhabis beratus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikrenex89 cikrenex89 via Blog Cik Renex
7 months and a week ago.

 

Blog bertukar dari Simple ke Responsive.

Assalamualaikum dan Hai.Permulaan tahun 2017 yang sangat sibuk. Sibuk update stok makmal, kemas2 dan macam2 lagi. Bila balik kerja sibuk dengan menjahit. Walaupun kadang2 aku pilih tidur dari menjahit. PENAT. Tapi sempat la jugak blogwalking beberapa blog. Tengah2 blogwalking nampak la entri Blog Mai. Dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikrenex89 cikrenex89 via Blog Cik Renex
7 months and a week ago.

 

1/365 : Planner dari Mr. D.I.Y

Assalamualaikum dan Hai.Rasa tak terlambat lagi nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2017. Semalam kat wall Facebook dibanjiri dengan wish happy new year, gambar video bunga api , dan 2016bestnine. Semua semangat nak sambut tahun baru. Tahun baru aku stay rumah je. Layan Dilwale. ๐Ÿ˜ŠSebenarnya nak share satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikrenex89 cikrenex89 via Blog Cik Renex
7 months and 2 weeks ago.

 

Mood 2017

Assalamualaikum dan Selamat Pagi.Hari ni 28 Disember 2016. Hanya tinggal beberapa hari je lagi nak menginjak ke tahun 2017. Sedar tak sedar kan. Rasa macam baru je masuk tahun baru. Azam tahun baru dah ada ke? Ke tahun lepas punya azam di teruskan ke tahun hadapan? Macam Cik Renex, banyak lagi azam tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikrenex89 cikrenex89 via Blog Cik Renex
7 months and 2 weeks ago.

 

He knows better than us.

Allah knows what is best for usSo why should we complainWe always want the sunshineBut He knows there must be rainWe always want laughterAnd the merriment of cheerBut our heart will lose its tendernessIf we never shed a tearAllah tests us oftenWith suffering and sorrowHe tests us not to punish usBut to help...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikrenex89 cikrenex89 via Blog Cik Renex
7 months and 3 weeks ago.

 

Barang dari Zalora dah sampai

Assalamualaikum dan Selamat Petang9Alhamdulillah. Barang yang lama di nanti dah sampai. Takde la lama sangat cuma tunggu dua hari jerk. Haha. Sebenarnya baru-baru ni dapat baucer dari Zalora. See,siapa cakap blogging takde hasil. Selain dari kenal kawan baru blogger dapat jugak hadiah hasil kerja kita.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikrenex89 cikrenex89 via Blog Cik Renex
7 months and 3 weeks ago.

 

#MyTravelokaEscapade : Sabah menjadi lokasi Idaman di hati

Assalamualaikum dan hai.Sekarang musim cuti sekolah kan. Awak awak semua plan nak ke mana? Risau tak sempat nak tempah flight dan hotel. Jangan risau, traveloka ada. Traveloka? Apa tu traveloka?? Traveloka tu satu website untuk kita tempah hotel atau tiket flight ke mana2 sahaja. Kadang2 tu siap ada diskaun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog cikrenex89 cikrenex89 via Blog Cik Renex
8 months ago.