User Profile: azam97rm

Show pings in: English | Malay | All

 

azam97rm

Your avatar

Real Name: azam

Member Since: 11th February 2017



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 7

Jual air

Mungkin ramai yang pandang rendah pada orang yang jual air. Mungkin itu pandangan anda sebab anda sendiri tak berani nak bancuh air untuk jual di tepi jalan. Orang yang tahu menghargai usaha mencari duit yang halal pasti tahu dan faham mengapa ada orang yang sanggup jual air di tepi jalan. Bagi manusia yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 day and 14 hours ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog mummy baby (' : ')
1 day and 18 hours ago.

 

1 USD to RM

Hari ini, nilai tukaran matawang 1 USD to RM ialah 1 USD = RM4.46 Ianya agak tinggi berbanding setahun lalu yang hanya sekadar RM3.70 untuk 1 USD. Ianya berita yang buruk jika dipandang dari sudut yang negatif, tetapi boleh menjadi berita yang baik jika dipandang dari sudut yang positif. Kita cuba ambil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
4 days and 15 hours ago.

 

Buat roti sendiri jual untung lumayan

Suka masak? Jika anda pandai suka masak atau suka buat kuih, kek, roti dan sebagainya kenapa tidak jadikan aktiviti tersebut sebagai sesuatu yang boleh menambahkan pendapatan? Buat bisnes orang kata. Bisnes bakeri atau bisnes kuih-muih atau bisnes kek roti. Bisnes buat kuih ni agak mudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
4 days and 15 hours ago.

 

Contoh perniagaan kecil

Perniagaan yang kecil adalah sangat praktikal nak buat. Tak perlulah nak takut yang penting kena semangat yang membara dan tak peduli apa orang kata pun. Yang penting aku nak berniaga. Mesti boleh rasa sendiri kan. Bagi yang rasa macam nak berniaga tapi masih takut nak buka gerai tepi jalan tu maksudnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
4 days and 19 hours ago.

 

Mikro bisnes

Selalu yang kita dengar ialah bisnes kecil tapi kali ini saya ingin menulis berkenaan bisnes mikro. Bisnes mikro selalunya dijalankan secara one man show dan hanya memerlukan seorang iaitu pemilik bisnes seorang sendiri untuk run the business. Sama macam bisnes lain bisnes mikro ini boleh jadi dijalankan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 week and a day ago.

 

Anda usahawan sukar buat pinjaman bank?

Tadi baru borak-borak dengan seorang usahawan. Kebetulan kereta wife seat belakang kotor sangat almaklumlah anak-anak gemar menumpahkan susu, minuman dan pelbagai makanan kat dalam kereta. Usahawan ni buat servis cuci dalaman kereta secara mobile so kita tak perlu keluar rumah dengan harga yang amat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 week and 4 days ago.

 

Semuanya dari hati

Setiap dari perbuatan kita sehari hari adalah tercetus dari hati. Sekiranya baik hati kita maka baik hasilnya dan begitu juga sebaliknya. Kehidupan yang positif bermula dati cetusan hati yang murni dan fikirkan perkara yang baik-baik sahaja. Mulakan setiap perbuatan pada setiap ketika dengan niat yang baik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 week and 5 days ago.

 

Tips simpan duit untuk jadi kaya

Banyak cara dan teknik simpan duit ni tapi yang payahnya ialah nak konsisten menyimpan dek kerana lemahnya iman. Pantang nampak duit je mesti nak belanja sebab itu tips untuk simpan duit ialah asingkan terus. Tak perlu tunggu belanja dulu dan rasa-rasa bila ada lebihan lebih baru nak disimpan. Memang tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 week and 5 days ago.

 

Berniaga dengan Tuhan

Berniaga dengan Tuhan. Adakah Tuhan mata duitan? Jangan salah faham. Kehidupan keseluruhannya adalah perniagaan. Bagi yang cerdik, mereka memikirkan keuntungan yang bakal di kutip sewaktu di akhirat nanti. Bagi yang buta, mereka hanya fikirkan keuntungan wang ringgit, kekayaan, pangkat dan faedah duniawi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
2 weeks and 4 days ago.

 

Ayat mudah nak promote barang hanya dengan cara santai

Ayat mudah nak promote barang adalah tak susah sebenarnya. Kita selalu memikirkan ayat pemasaran yang skema. Ini mitos! Tidak semestinya. Apabila kita promosi di media sosial, mesti ingat semua orang dalam mood santai. Takde yang nak stress. Jadi bila kita promosi dengan ayat skema, kompom orang akan lari.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
3 weeks and 3 days ago.

 

Buka kedai online untuk bisnes trading

Sebenarnya timbul niat saya untuk tulis artikel berkenaan buka kedai online ni sebab cadangnya semalam ada nak beli sedikit barang untuk buat satu projek kat rumah. Ada dapat no kontek untuk satu company ni so saya pun cubalah browse internet untuk nak cari info lanjut berkenaan syarikat dan apa jenis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
3 weeks and 6 days ago.

 

Berhenti kerja atau buang kerja nak makan apa?

Sekarang ni kan zaman gawat. Ini bukannya masa untuk mengeluh. Adakah anda berhenti kerja secara sukarela atau diberhentikan kerja?!. Tak elok jika tunggu dan serah nasib. Sementara nak tunggu kerja baru kukuh dan stabil. Boleh jer buat sesuatu. Mana tahu asalnya nak buat kerja sampingan bagi tampung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 month ago.

 

Tips didik anak malas belajar

Topik ini memang menarik minat mummy. Walaupun mummy cikgu kat school tapi bila bab nak mendidik anak sendiri dirumah pun amatlah mencabarnya. Mesti ibubapa kat rumah pun gitu juga ye. Kat sekolah ok jer ada kelas ada jadual ad cikgu ada sistem lah katakan. Kat rumah? Huhmemang kelam kabut dibuatnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog mummy baby (' : ')
1 month ago.

 

MUET 2017

MUET 2017 datang lagi. Get ready for November 2017 session. Tarikh pendaftaran dibuka dari 2 Jun sehingga 1 Ogos 2017 (boleh rujuk Jadual Pendaftaran MUET 2017) Masih ada masa lagi untuk daftar MUET dan masih cukup masa lagi untuk buat preparation. Dengan syarat material yang cukup dah ada di tangan. Dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog mummy baby (' : ')
1 month ago.

 

Rugi banyak bila buat FB ads?

Ingatkan FB ads tu senang jer! Set dan letak duit .. bedesup sales masyukk. Bole tido tapi sales masuk waktu tido kan. Nasib baik kalau tak tebako je duit gitu. Tak dinafikan ada ramai yang dah berjaya dengan FB ads cumanya keraknya agak tebal. Maksudnya sales tinggi la jugak tapi lepas tolak modal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 month ago.

 

Tips turunkan kuning baby

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi mummy dikurniakan baby keempat baby girl. Comei gitu. Apa yang mummy nak kongsikan kat sini ialah bila dah sampai anak ke empat ni barulah mummy sedar dan nampak macamana sebenarnya nak turunkan kuning baby dengan cara yang efektif dan lebih yakin. Sebab sebelum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Blog mummy baby (' : ')
1 month ago.

 

Cara tambah pendapatan pelajar bagi tampung perbelanjaan

Baru-baru ini kita ada terdengar yang ramai pelajar terbabit dengan skim MLM yang berjaya menipu duit yang sepatutnya digunakan untuk tampung yuran belajar. Agak kasihan juga sebab tentunya pelajar ini menaruh harapan untuk menjadikan wang yang dilaburkan sebagai batu loncatan untuk menggandakan wang saku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 month and a week ago.

 

Dah ada produk, tapi tak tahu macamana nak jual?

Selalu kita keliru. Ini biasa. Bila nak bisnes, ada kata mesti ada produk dulu. Tapi bila dah ada produk tak tau camner nak pasarkan. Ada juga kata belajar marketing dulu. Tapi hasilnya semua benda pun kita jual, tak fokus dan caca marba jadinya. Sebenarnya dua-dua bidang pun kena ada ilmu. Nak jual produk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 month and a week ago.

 

Ayat power untuk dropship ejen

Memang bertuah jadi ejen dropship sebab produk dah ada owner sediakan dan kadang jadi ejen pun percuma. Prestasi ejen ke ejen pulak beza. Produk tak menjamin sales tinggi. Kepakaran menjual akan bantu ejen dropship untuk jual dan close sale. Sebab tu kalau kita lihat, produk sama, owner produk sama, grup...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog azam97rm azam97rm via Sembang Blogger
1 month and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 Next »