User Profile: YunFila

Show pings in: English | Malay | All

 

YunFila

Your avatar

Real Name: Ayuni Rafilah

Member Since: 29th June 2017


Life hacks blogger who is also a potato. Frequently writes when her brain juice runs high.


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 3

Baru Jumpa Babak Gay Dalam Beauty The Beast...

Kebetulan pada hari Ahad lalu Ayuni tidak mendapat jemputan untuk menghadiri mana-mana majlis, jadi memang rasa sangat lega dan gembira bila dapat meluangkan masa di rumah menonton filem yang tak sempat ditonton di pawagam sebelum ni. Peluang dapat berehat di rumah dengan masa untuk buat hal sendiri itu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
3 months ago.

 

Pengalaman Membeli Barang Di Chilindo.com

Pernah tak bida barang di acara lelongan? Ayuni pernah membida barang banyak kali di acara lelongan luar, tetapi ini kali pertama Ayuni membida barang secara online. Tak sangka bila terserempak dengan laman web Chilindo.com ini Ayuni terus melekat sampai dah tak sedar berapa banyak barang dalam troli Ayuni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
3 months and 2 weeks ago.

 

Kenapa Roti Ban Korean Spicy Burger McDonald's Hitam?

Sejak 25 haribulan Julai lalu McDonalds telah menjual burger terbaru mereka iaitu Korean Spicy Burger yang kelihatan unik rupanya. Masa burger ini mula keluar, Ayuni terus ke kaunter McDonalds di KL Sentral untuk merasainya sendiri sebab sebelum ni Ayuni pernah nampak gambarnya viral di Facebook.Kotak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
3 months and 3 weeks ago.

 

Tips Mencegah Akaun Facebook Daripada Kena Lock

Sejak kebelakangan ini ramai rakan blogger yang ditemui membuka akaun Facebook baru gara-gara akaun lama mereka kena 'lock' oleh sistem pengurusan Facebook. Antara alasan akaun mereka kena 'lock' ialah terdapat aktiviti "meragukan" dijalankan ke atas akaun tersebut.Ada juga yang menyalahkan laman permainan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
3 months and 3 weeks ago.

 

Duit Raya RM1 Juta!

Ada satu kisah lucu yang Ayuni dengar daripada mak Ayuni. Tempoh hari dia sedang duduk berehat di kafe milik rakannya apabila tiba-tiba datang salah seorang cucu rakannya itu yang berusia dua tahun menghampiri mak Ayuni.Budak perempuan kecil yang comel itu memang selalu suka tegur mak Ayuni dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
3 months and 4 weeks ago.

 

Lagu Dato Sri Vida Buat Pengguna Media Sosial Jadi Tak Keruan

Apa sahaja yang dilakukan oleh ratu kosmetik Dato Sri Vida pasti mencetuskan fenomena di kalangan netizen. Baru-baru ini Dato Sri Vida sekali lagi membuat para pengguna media sosial umpama tak keruan dengan nyanyiannya menerusi laguI Am Me. Buktinya baru 4 hari selepas video muziknya ciptaan Edry KRU...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
4 months ago.

 

Dato Aliff Syukri Dikecam Netizen Kerana Badang

Terpandang poster filem ini sepintas lalu dalam newsfeed akaun Facebook. Pada mulanya agak tercuit hati juga melihat pengasas produk D'Herbs, Dato Aliff Syukri, berpakaian seperti adiwira komik dalam poster ini. Teringat lakonan 'gedik' beliau dalam semua iklan produk D'Herbs yang membawa unsur lucu namun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
4 months ago.

 

Menjaga Perasaan Orang Lain Adalah Sama Dengan Menjaga Perasaan Sendiri

Emosi merupakan hasil dorongan nafsu manusia. Apabila seseorang itu berasa gembira, sayang, iri hati, marah, sedih, dan sebagainya sudah pasti nafsu mengiringi perasaan manusia tersebut. Contohnya, apabila anda melihat orang lain berkongsikan kebahagiaan yang dikecapinya anda akan didatangi nafsu cemburu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
4 months ago.

 

Pelik Kenapa Telefon Ini Jadi Viral, Rupa-Rupanya...

Mula-mula Ayuni pelik kenapa telefon retro ni sedang hangat dipasarkan dalam Lazada, Amazon dan 11Street sekarang memandangkan zaman sekarang ni ramai dah menggunakan telefon pintar. Telefon ini mengingatkan Ayuni kepada telefon rumah yang pernah digunakan di zaman dulu.Helo... helo?Rupa-rupanya ini bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
4 months and a week ago.

 

Iklan Aiskrim Yang Paling Epik Di Seluruh Nusantara

Berulang kali tonton iklan ini pun tetap tak kering gusi dibuatnya. Err... mana nak cari aiskrim ini ya?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
4 months and a week ago.

 

Steak Salmon Untuk Ibu

Dulu masa Mama terpaksa berehat di rumah selepas menjalani pembedahan mata, Ayuni masakkan untuk Mama makanan yang kebanyakannya berasaskan sayur dan ikan, serta makanan yang kurang gula dan garam. Ayuni gunakan ikan salmon sebagai stik untuk gantikan daging yang menjadi kegemaran Mama, dan galakkan Mama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
4 months and a week ago.

 

Apa Dah Jadi Dengan Maskot Lama Sustagen?

Dah tengok iklan minuman susu Sustagen? Kini Didi Friends dilantik menjadi duta terbaru Sustagen Malaysia menggantikan duta lama yang pernah terkenal di kalangan generasi X di Asia Tenggara sejak tahun 1980-an.Masih ingat lagikah anda dengan pasangan maskot lama Sustagen yang bernama Susy dan Geno?

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
4 months and a week ago.

 

Pizza Suka Hati

Satu resipi kegemaran Ayuni bila buat projek memasak bersama anak-anak murid Ayuni ialah Pizza Suka Hati. Mengapa namanya Suka Hati? Puncanya Ayuni akan biarkan mereka memilih bahan-bahan tertentu seperti hirisan sosej, keju, tomato, bawang putih, lada Benggala, nenas, cendawan, sos barbeku, isi ayam, isi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
4 months and a week ago.

 

Seram, Radio Di Rumah Terpasang Sendiri

Apa perasaan anda jika balik ke rumah dan mendapati radio atau televisyen di rumah terpasang... padahal tiada sesiapa di rumah pada masa itu!Inilah apa yang berlaku pada Ayuni dan keluarga semasa kami balik dari kerja malam tadi. Selesai membuka kunci pintu rumah dan sebaik saja kami masuk ke ruang tamu,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
4 months and 2 weeks ago.

 

Iklan Krim Pemutih Kulit Yang Ekstrem

Ayuni terjumpa iklan ini semasa sedang melayari sebuah platform membeli-belah tadi. Biar betul krim ini boleh jadikan kulit jadi putih sampai macam tu sekali! Tak dapat nak bayangkan bagaimana rupanya selepas diguna dalam setahun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
4 months and 2 weeks ago.

 

Kapten Kaizo Buat Fan Service Khas Untuk Peminat

Krew produksi BoBoiBoy Galaxy mempersembahkan klip istimewa yang memaparkan Kapten Kaizo bagi menghiburkan peminat-peminat watak tersebut. Kedengaran suara gadis-gadis menjerit "KYAAAA~" di sepanjang susur masa akaun Facebook milik@MonstaChanneltatkala mereka melihat .gif ini.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
4 months and 2 weeks ago.

 

Benih Bunga Seri Pagi Jadi Dadah Mengkhayalkan?

Tahukah anda bahawa biji benih bunga seri pagi boleh dijadikan dadah yang mengkhayalkan serupa LSD? Ini kerana benih bunga tersebut mengandungi asid LSA (Lysergic Acid Amide) yang boleh memberikan kesan halusinasi kepada orang memakannya. Kesan halusinasi daripada pemakanan biji benih bunga seri pagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
4 months and 2 weeks ago.

 

Kulit Melecur Selepas Digosok Penjual Krim Pemutih

Semasa melayari Facebook, Ayuni terserempak dengan satu perkongsian yang dibuat oleh Muhd Syazwan tentang modus operandi penjual krim kecantikan yang sering memaksa orang untuk membeli krim kecantikan mereka. Antara taktik biasa yang mereka gunakan ialah menarik tangan orang yang lalu-lalang dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
4 months and 2 weeks ago.

 

Tips Untuk Menjadi Superhero

Dunia ini boleh menjadi tidak selamat sehingga adakalanya kita merasakan alangkah bagusnya jika terdapat golongan superhero (adiwira) muncul memberikan bantuan. Malangnya, mustahil bagi manusia biasa untuk terbang dan memiliki kuasa luarbiasa seperti yang dipaparkan dalam buku komik dan filem. Walau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
4 months and 3 weeks ago.

 

'Makhluk Jelmaan Syaitan' Gempar Penduduk Kampung

Kemunculan bangkai sejenis makhluk yang tidak dikenalpasti di Qaqeni, sebuah perkampungan Afrika Selatan telah menggemparkan penduduk sekitar. Mereka mendakwa bahawa makhluk yang menyerupai manusia tersebut merupakan hasil pemujaan syaitan oleh ahli sihir.Gambar yang memaparkan rupa 'makhluk jelmaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog YunFila YunFila via YunFila - Online Lifestyle Tales
4 months and 3 weeks ago.

 

1 2 3 Next »