User Profile: SISHAWA

Show pings in: English | Malay | All

 

SISHAWA

Your avatar

Real Name: SITI AWADAH

Member Since: 15th November 2017



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 3

APAKAH KETULAN DI PAYUDARA SEMUANYA KANSER?

Assalamualaikum ualls... Dari jauh aku doakan semoga ualls semua sihat dan sejahtera hendaknya dan hari ini aku nak ajak ualls sembang isu ketulan di payudara yang sememangnya sangat-sangat sinonim dengan wanita. Seperti yang kita sedia maklum, ramai kaum hawa di dunia mengalami masalah munculnya ketulan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SISHAWA SISHAWA via SISHAWA DOT COM
8 months ago.

 

CARA UNTUK MEMASTIKAN DARAH HAID SUDAH KERING

Bagi yang berjimak (bersetubuh) mandi wajib boleh ditangguhkan daripada tempoh sesudah berjimak sehinggalah ke saat sebelum solat subuh. Kiranya, tika bangun untuk solat Subuh nanti bolehlah melakukan mandi wajib untuk mengangkat hadas besar ini sebelum menunaikan solat. Namun, berlainan pula dengan wanita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SISHAWA SISHAWA via SISHAWA DOT COM
8 months ago.

 

SCAN WIN - PETPET MALAYSIA - SEMUA ORANG ADALAH PEMENANG!

Ada anak-anak yang kecil pastinya akan membuatkan kita membeli lampin pakai buang. Ada pelbagai kriteria yang akan membuatkan kita sebagai ibu dan ayah untuk membeli lampin pakai buang terbabit berbanding dengan jenama yang lain. Antaranya tidak bocor, anak-anak tampak selesa, design yang menarik, tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SISHAWA SISHAWA via SISHAWA DOT COM
8 months ago.

 

MARI KITA BERGOSIP TENTANG ALTHEA BARE ESSENTIALS

Assalamualaikum ualls...Hallooooo hallooooo...... Opss tak leh bising-bising nanti orang lain dengar. Psstttt..... Mai mai dekat dekat kasi rapatttt.... Sebab apa? Sebabnya daku nak ajak ualls bergosip hari ni. Haaaa jangan ingat daku tak leh jadi 'makcik bawang!' kikiki... Ops, jangan salah faham ni bukan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SISHAWA SISHAWA via SISHAWA DOT COM
8 months ago.

 

10 TIPS UNTUK PERGI BERCUTI BERSAMA BAYI

Aku yakin ramai di kalangan ibubapa terutamanya yang baru menimang cahayamata jadi penasaran tentang cara yang betul untuk bercuti dengan bayi. Jangan risau ualls kerana pergi bercuti dengan bayi ini bukannya susah seperti yang sering di gembar gemburkan. Sebagai contoh daku sendiri yang telah selesai pergi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SISHAWA SISHAWA via SISHAWA DOT COM
8 months ago.

 

MENIKMATI MAKANAN ALA BARAT DAN ASIA DI - SAM CAFE WANG ULU, PERLIS

Berada di Perlis memang banyak tempat makan yang menarik. Sebut saja nak makanan barat atau asia semuanya boleh di dapati dengan mudah namun tidak semua restoran mempunyai suasana dan rasa makanan yang bagus. Dek kerana itu ada tempat makan yang menonjol dan patut untuk di cuba dan ada yang hanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SISHAWA SISHAWA via SISHAWA DOT COM
8 months ago.

 

KISAH PENUH - AYAM RENDANG TAK RANGUP PUNCA TERSINGKIR DARI MASTERCHEF UK

RENDANG! Sejenis masakan yang menjadi sajian istimewa untuk masyarakat Melayu baik dari Malaysia mahupun Asia. Makin membuatkan aku berbangga adalah apabila terdapatnya seorang peserta Masterchef UK yang berasal dari Malaysia iaitu Puan Zaleha Kadir Olpin.Pada peringkat kalah mati suku akhir, para peserta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SISHAWA SISHAWA via SISHAWA DOT COM
8 months and a week ago.

 

HUKUM MANDI DAN TIDUR TANPA SEURAT BENANG DI BADAN

Assalamualaikum....Sebagaimana yang semua sudah maklum, mandi dan tidur adalah dua perkara yang kita lakukan setiap hari sejak awal dilahirkan hingga kini namun persoalannya sekarang, apakah boleh mandi dalam keadaan berbogel atau telanjang ini? Bolehkah juga tidur di dalam keadaan tanpa seurat benang di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SISHAWA SISHAWA via SISHAWA DOT COM
8 months and a week ago.

 

JANGAN INGAT LELAKI TAK AMBIL TAHU ISU WANITA

BLOG SIS HAWA sebenarnya di sasarkan untuk golongan wanita keranatujuan utama blog ini ditubuhkan adalah untuk berkongsi cerita dan info mengenai kehamilan, bersalin, rumahtangga, isteri, mertua menantu, ibu anak dan lain-lain lagi. Pendekata semuanya yang ada kaitan dengan wanita secara amnya. Kerana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SISHAWA SISHAWA via SISHAWA DOT COM
8 months and a week ago.

 

CIMBCLICKS - CARA TRANSFER DUIT GUNA WEBSITE BARU

Assalamualaikum....Bermula Mac 2018, bank CIMB telah menukar sepenuhnya rupa bentuk lamanweb rasmi mereka yang bernama CIMBCLICKS dan pada mulanya memang aku agak kekok untuk faham dan biasakan diri dengan rupa baru laman rasmi baru mereka tu.Terus terang, pada mulanya aku memang tak suka dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SISHAWA SISHAWA via SISHAWA DOT COM
8 months and a week ago.

 

GIVEAWAY HADIAH MELETOP BY LEA AZLEEYA FRIENDS

Salam.... hari ni nak cuba join contest lagi. Kali ini yang di anjurkan oleh salah seorang ahli #teambpt sendiri. Beliau yang aku maksudkan Lea Azleeya.. Jom jom pakat join.. =DKLIK BANNER UNTUK JOINSENARAI HADIAH➦2 helai Tudung Aidijuma+ sebuah buku motivasi prelovedx 3...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SISHAWA SISHAWA via SISHAWA DESIGN
8 months and a week ago.

 

HAPPY HOLIDAY SIS HAWA - CONTEST

Assalamualaikum... hai hai sahabat alamaya semua.Yahooo, contest datang lagi. Untuk kali ini contest di beri nama HAPPY HOLIDAY SIS HAWA. Nak tahu kenapa di beri nama Happy Holiday??? Haaaa sebabnya hadiah yang akan di berikan untuk kali ini adalah berkaitan dengan negara lain selain Malaysia. Negara yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SISHAWA SISHAWA via SISHAWA DOT COM
8 months and a week ago.

 

5 TIPS UNTUK MEMBETULKAN BAYI SONGSANG DI DALAM KANDUNGAN SECARA SEMULAJADI

Bayi songsang di dalam kandungan sangat-sangat di takuti dan aku sendiri pernah mengalaminya pada tahun 2006 dulu. Pelbagai cara diikhtiarkan untuk memusingkan kembali bayi di dalam kandungan dan ketika itu benar-benar bertungkus lumus mencari cara bagaimana untuk membetulkan kedudukan bayi yang sedang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SISHAWA SISHAWA via SISHAWA DOT COM
8 months and a week ago.

 

Birthday Giveaway by Mrs Pip

Dah lama tak singgah blog mrspip sekali singgah ada GA... haa apa lagi join GA la dulu... mana tahu ada rezeki. GA ni sempena birthday Mrspip. Happy birthday cayanggg.. moga di panjangkan umur, di murahkan rezeki dan take care tau!! x sabar ni nk tgk wajah baby baru mrspip nanti. =DBirthday Giveaway by Mrs...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SISHAWA SISHAWA via SISHAWA DOT COM
8 months and a week ago.

 

BERSIH SEPANJANG HARI DENGAN CARRIE JUNIOR FUNTIME WIPES

Sebagai seorang ibu aku memang sentiasa memastikan supaya tisu basah sentiasa ada di dalam beg barangan Kasih. Ke mana saja daku pergi, tisu basah ini akan sentiasa di gunakan untuk memastikan yang Kasih sentiasa bersih dan selesa sepanjang hari terutama jika sedang travel.Bagi aku, penggunaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SISHAWA SISHAWA via SISHAWA DOT COM
8 months and a week ago.

 

A SFRNFZL Giveaway

klik banner untuk joinSYARAT-SYARAT PENYERTAAN -untuk blog. 1. Warganegara Malaysia sahaja. 2. Mesti ada blog sendiri. (strictly no giveaway blog, promotion blog, art blog) 3. Follow blog ini. 4. Buat satu entri baru - ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SISHAWA SISHAWA via SISHAWA DESIGN
8 months and a week ago.

 

SINOPSIS TELEMOVIE AKU NAZMI - TV3

Mengisahkan Nazmi seorang orang kurang upaya (OKU) yang mempunyai sebuah perniagaan online berupa barangan doorgift dengan si bantu oleh ibu dan sepupunya yang bernama Rafi.Pada suatu hari, Nazmi menghantar pesanan barang untuk seorang pelanggan perempuan yang bernama Ilya Farhana. Walau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SISHAWA SISHAWA via SISHAWA DOT COM
8 months and a week ago.

 

SINOPSIS DRAMA TURKI ( NEW BRIDE ) DAN BIODATA PELAKON

Sekarang tiba-tiba saja Malaysia heboh dengan drama panas yang menarik bertajuk NEW BRIDE dari negara Turki atau dalam bahasa asalnya, YENI GELIN. Drama ini adalah daripada Turki dan pernah gah di negara tersebut sejak mula di tayangkan pada Mac 2017 yang lalu. Kini Yeni Gelin datang ke Malaysia menerusi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SISHAWA SISHAWA via SISHAWA DOT COM
8 months and a week ago.

 

KEBAIKAN ISTERI BERKERJA DAN KELEBIHAN ISTERI SURIRUMAH SEPENUH MASA

Jika di tanya pada pendapatku yang telah pernah berkerja dan kini menjadi surirumah sepenuh masa, terdapat beberapa kelebihan, kebaikan dan perbezaan yang amat ketara untuk situasi semasa masih berkerja dengan keadaan sekarang yang sudahpun bergelar sebagai surirumah sepenuh masa ini. Aku tahu dan amat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SISHAWA SISHAWA via SISHAWA DOT COM
8 months and 2 weeks ago.

 

MARVELS CAFE - ANTARA TEMPAT MAKAN YANG TERBAIK DI PERLIS

Jika ualls tiba ke Perlis dan berniat untuk ke Padang Besar dari arah Kangar, apakata ualls singgah sebentar di MARVELS CAFE yang terletak di dalam Jalan Kaki Bukit menuju ke Beseri. Untuk ke Marvels Cafe ini ualls boleh mengikut landmark Balai Polis Beseri dan Marvels Cafe ini terletak lebih kurang 2km...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog SISHAWA SISHAWA via SISHAWA DOT COM
8 months and 2 weeks ago.

 

1 2 3 Next »