User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

Your avatar

Real Name: Nadia Johari

Member Since: 13th May 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 24

ELAKKAN BAYAR ZAKAT KEPADA AMIL TAK BERTAULIAH

hai assalammualaikumZakat dari segi bahasa bererti “BERSIH”, “SUCI”, . Zakat dari segi syarak pula ialah mengeluarkan sebahagian harta tertentu diberikan kepadagolongan-golongan tertentu (asnaf) setelah memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan oleh syarak. Zakat adalah salah satu daripada rukun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 days and 18 hours ago.

 

RAPUNZEL BUAT KEMUNCULAN SEMULA MENERUSI 'TANGLED: THE SERIES DAN HADIAH UNTUK DIMENANGI

hai assalammualaikumHah!!, siapa suka tengok cerita puteri-puteri cantik seperti Rapunzel. Nad suka tengok cerita kartun macam ni. Dah jadi mak orang pun tetap layan cerita macam ni..hehee..best kan..Hah!!, korang baca sampai habis tau, sebab nad ada buat contest, nak bagi korang hadiah best punya..baca...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 days and 13 hours ago.

 

SUSU KAMBING HAYRA UNTUK KESIHATAN DAN KECANTIKAN

hai assalammualaikumSusu Kambing Hayra Untuk Kesihatan Dan Kecantikan - Sepanjang bulan puasa ni, nad amalkan minum susu kambing setiap kali bersahur dan berbuka untuk dapatkan tenaga. Lagi nad sekarang masih breasfeeding anak, jadi kena la ambil minuman yang boleh buat badan kita bertenaga selain ambil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and a day ago.

 

BILA FARIZA TAK TIDUR PETANG, INI JADINYA

hai assalammualaikumBudak ni kalau tak tidur petang, dia akan tidur awal dalam pukul 8 malam gitu, lepastu mesti terbangun pukul 12 tengah malam..pastu paham-paham jela, mata dia segar bugar, yang kita dah ngantuk kena tidur nak masak sahur karang.Paksa tidur balik takmau, sudahnya pergi bilik kerja daddy...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 3 days ago.

 

PEMBERSIH MAKEUP DAN WAJAH EVERSOFT BAHARU

hai assalammualaikumHaritu balik kampung, habis muka nad, sebab lupa nak bawak makeup remover dengan pencuci muka. Muka nad memang sensitif sikit, kena bersihkan dengan makeup remover, lepas tu baru cuci. Kalau tak, memang naik jerawat. Dah naik jerawat dua ketul dekat muka..geram je rasa.Membersih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 4 days ago.

 

SIAPA NINA ISKANDAR PELAKON DRAMA ANDAINYA TAKDIR?

hai assalammualaikumSiapa layan drama TV3 pukul 10 malam Andainya Takdir, kita gen..hehe. Walaupun jalan ceritanya agak menggeramkan dan menyampah, tapi tetap nak layan, sebab nak tau apa kesudahan cerita ni. Perasan tak, heroin dalam cerita ni, Fatihah, watak kejap lembut, kejap geram. Bila tengok, memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 4 days ago.

 

TENANG MAKAN MEGGI

hai assalammualaikumTenang Makan Meggi - Sekarang dah trending drama TV3 #AndainyaTakdir. Cerita kalau best memang akan naik, walaupun cerita ni banyak keburukan dan kekasarannya..Kalau korang tengok mesti korang faham kan, yela banyak aksi memukul, lepas tu berlaku depan anak. Bahay tau kalau budak-budak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 5 days ago.

 

DUA PERKATAAN YANG FARIZA SEBUT SEKARANG

hai assalammualaikumDua Perkataan Yang Fariza Sebut - Nampak anak membesar depan mata memang menyeronokkan, walaupun kadangkala banyak benda yang dia lakukan buat kita geram..hahaha. Banyak dah tingkahlaku dia, perangai dia, cara dia berborak makin lama makin berbeza. Sekejap dengar cakap, sekejap tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 5 days ago.

 

SGSHOP “JOM SHOPPING!” CONTEST

hai assalammualaikumBanyak sekarang website shoping online ni. Semestinya nad suka la, sebab nad ni memang kaki shoping online. Lagi-lagi kalau nampak barang dengan harga yang murah. Tak kisahla kalau shipping dia lama pun, yang penting murah kan. Hidup sekarang kena berjimat oii. Tapi dalam masa yang sama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 5 days ago.

 

NAK BERFESYEN BIAR BERPADA

hai assalammualaikumNak berfesyen Biar Bepada - Macam biasa bila dah sampai musim raya, maka semua pereka fesyen akan keluarkan rekaan baju terbaru. Macam-macam jenis rekaan akan kita nampak dekat media sosial. Ada yang cantik, memang cantik giler, ada yang sederhana, tapi ada juga yang nampak cantik tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 6 days ago.

 

DEKORASI GLAM RUANG KERJA LEBIH MODEN

hai assalammualaikumDekorasi Glam Ruang Kerja Lebih ModenSetiap hari ada je nak buat dengan ruang kerja ni. Yela, dahla kita ngadap meja ni hari-hari, update blog, online dekat meja kerja ni. Bila dah selalu tengok, ada je idea dekorasi nak bagi nampak ruang kerja ni betul-betul sesuai dengan apa yang nad...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks ago.

 

HAMPIR TERBATAL PUASA GARA-GARA DIA

hai assalammualaikumCabaran bulan puasa bila ada anak ni, kena sediakan makanan diaorang. Bau makanan tu bula menusuk ke hidung buat kita nak makan juga..hahaha..sabar nad..sabarr..tu bukan cabaran besar, ada lagi besar.Fariza ni jenisnya kalau makan mesti nak suap mommynya. Harini, nad bagi dia bergedil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 2 days ago.

 

RAYA BERSAMA ALTHEA : BELI DAN DAPAT HADIAH PERCUMA

hai assalammualaikumMacam mana persiapan raya korang, dah selesai belum..hehehe. Nad dah selesai, baju, kasut, tudung semua dah ada..Eh!!, baru perasan, barang makeup la. Lagipun, barang makeup nad nak hampir habis. Mestilah, nak melaram, nak cantik masa raya nanti. Kalau semua dah baru untuk raya,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 3 days ago.

 

DUIT RAYA DARI BRIM..FASA KEDUA DAH MASUK..

hai assalammualaikumSebelum ni nampak orang post dekat facebook, dia tulis, pasal brim, bonus, apa ntah lagi lupa pulak. Yang kita ni, memang selalu la cek maybank2u tengok duit ape masuk..haahha. Pada masa sama, mengharap duit BRIM masuk..kihkih. Yela, nak raya, kena guna duit. Harini macam biasa, setiap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 4 days ago.

 

MOOD DEKORASI , TIGA BARANG BELI DARI SHOPEE DAH SAMPAI

hai assalammualaikumMood Dekorasi, Tiga Barang Dari Shopee Dah SampaiSetiap kali masuk group dekorasi, tengok diaorang dekorasi rumah, cantiknya la. Bersih, kemas, ish geram je rasa. Bila dah masuk group tu, memang membuak-buak hati kita nak mendekorasi rumah jugak. Tapi duit tak mencukupi. Nasib baik jumpa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 4 days ago.

 

RANCANGAN KARTUN OMAR DAN HANA KESUKAAN FARIZA

hai assalammualaikumKalau buka astro ceria, memang macam-macam cerita kartun ada. Terbaru, rancangan kartun Omar dan Hana. Bukan rancangan kartun biasa-biasa, tapi ada message yang disampaikan di situ. Rancangan Omar dan Hana ni konsep nyanyi-nyanyi juga macam Didi And Friends, tapi lebih kepada islamik.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 5 days ago.

 

TAK SUKA BERSELIMUT KETIKA TIDUR

hai assalammualaikumPelik dengan perangai anak dara seorang ni. Korang ada tak anak macam Fariza. Waktu tidur tak suka pakai selimut. Masa baby ada juga nak selimutkan dia, tapi sejak umur dia setahun, langsung taknak pakai selimut. Janganla pakaikan Fariza selimut waktu dia sedar, memang ditolak-tolak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 5 days ago.

 

BERBUKA PUASA DI D'KAYANGAN GRILL AND BARBEQUE STEAMBOAT SHAH ALAM

hai assalammualaikumDah lama rasanya tak makan steamboat. Jadi haritu nad ajak mr mafia berbuka puasa di D'kayangan Grill And Steamboat dekat Shah Alam. Dah alang-alang tu ajak mak dengan ayah sekali berbuka dekat situ. Waze je tempat ni, mesti jumpa punya. Parking pun banyak. Best makan steamboat ni sebab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 6 days ago.

 

BILA MEREKA SEMBANG BERDUA

hai assalammualaikumDalam sepupu, ada seorang ni sebaya Fariza, namanya Raihan. Tapi dia lahir bulan 5 awal dari Fariza pada tahun yang sama. Fariza bulan 10. Kiranya Raihan ni awal 5 bulan daro Fariza. Sekarang Raihan dah 2 tahun, Fariza bulan 10 baru masuk 2 tahun.Bila balik, Fariza suka betul dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and a day ago.

 

TERKEJUT AKU BILA ATUK BERCERITA

hai assalammualaikumSemalam adalah hari yang sangat penat bagi nad. Tak tau kenapa bila dekat kampung lemah betul badan ni, sampai asyik nak.baring je. Nasib baik Fariza, bila dekat kampung dia pandai bawa diri, lagi dengan banyak sepupu dia, adalah dia nak berkawan. Jadi nad pun baring la sampai ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 2 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »