User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

Your avatar

Real Name: Nadia Johari

Member Since: 13th May 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 20

DEMAM KEBAH BATUK PULAK MENYERANG

hai assalammualaikumDemam Dah Kebah, Batuk Pula Menyerang - alahaii, kesian anak mommy, Fariza ni. Demam dah pulih, tiba-tiba batuk pula. Masa demam sebelum ni, takde batuk sangat, semalam batuk makin teruk sampai hilang suara dia..sedih tengok sebab takde suara.Suara serak dia. Fariza tau, tekak dia sakit,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 days and 20 hours ago.

 

MASUK UBAT BONTOT KURANGKAN DEMAM PANAS

hai assalammualaikumMasuk Ubat Bontot - Masuk empat hari dia demam. Alahaii, balik kampung ingat bercuti, tapi kena jangkit demam pulak. Panas dia kejap ada kejap takda. Tu biasa, yang penting kena pantau panas dia. Semalam, tiba-tiba badan panas, dia merengek je. Bawakla pergi klinik.Cek punya cek, yup...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 days and 2 hours ago.

 

PHARMATON BERI GANJARAN ATAS KEJAYAAN ANDA!!

hai assalammualaikumAzam dan PencapaianSetiap tahun pasti akan ada keazaman yang ingin dicapai. Setiap individu memiliki azam yang berbeza, ada yang nak kurus, ada yang nak berjaya, ada yang berubah kepada yang lebih baik, namun kadangkala ia sukar untuk dicapai.Untuk memberi keyakinan kepada mereka,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week ago.

 

DAH BERJANGKIT DEKAT FARIZA DAH

hai assalammualaikumDemam Dah Berjangkit Dekat Fariza Dah - Cuti sekolah balik kampung sebab suami kene outstation. Tak sangka pulak anak buah tengah demam, atuk Fariza pun tak sihat. Yela cuaca pun sekejap sejuk, sekejap panas. Fariza pulak, dah jumpa cousin dia memang suka, main jela. Jadinya bakteria pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week ago.

 

INDAHNYA DUNIA BERSAMA MEREKA

hai assalammualaikumIndahnya Dunia Bersama Mereka - Minggu ni nad balik kampung sebab mr mafia outstation tiga hari. Fariza pun dah rindu dengan sepupu dia. Bukan main suka bila dah sampai kampung. Yela dekat kl keseorangan..hehehe..asal bangun tido, terus paksa suruh keluar bilik. Tak sabar, nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 2 days ago.

 

HANYA SAPU SAHAJA!! PUMP IT BANTU MASALAH PENYUSUAN IBU MENYUSU DAN SUSU BERTAMBAH

hai assalammualaikumPump It Milkbooster Hanya Sapu Sahaja - Alhamdulillah, syukur sangat nad masih menyusukan Fariza yang sekarang berusia 1 tahun 5 bulan. Mungkin nad akan berterusan susukan dia sampaila Fariza bersedia nak minum susu tepung. Sangat indah pengalaman susukan anak ni. Bila dia susu kita,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 3 days ago.

 

RAWATAN TERKINI BUANG LEMAK DAN PENGKONTURAN BADAN MENGGUNAKAN TEKNOLOGI CRYO LIPOLYSIS DARI...

hai assalammualaikumZaman canggih ni semua benda pun canggih. Sekarang nak buang lemak pun mudah, tanpa pembedahan yang menyakitkan.Kedatangan teknik pengkonturan badan terkini, dikenali sebagai generasi kedua Cryo-lipolysis oleh Zimmer Aesthetics dengan menggunakan teknologi Jerman-kejuruteraan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 4 days ago.

 

EARTH HOUR WITH BLACKOUT BEACH BBQ DI SUNWAY LAGOON

hai assalammualaikumMasih teringat main air dekat Sunway Lagoon. Terbayang-bayang air dekat situ..hehee..haishh nad, mengalahkan budak kecik. Korang kalau tak tau nak buat apa cuti sekolah nanti, boleh pergi ke Sunway Lagoon. Memang sesuai untuk orang dewasa dan anak-anak enjoy. Jangan lupa pergi ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 4 days ago.

 

AKTIVITI MENARIK CUTI SEKOLAH DI SUNWAY LAGOON SEMPENA NICKELODEON LOST LAGOON 1ST BIRTHDAY BASH

hai assalammualaikumSeawal 7 pagi nad dah bangun, semangat dan teruja nak ajak Fariza pergi ke Sunway Lagoon. Sunway Lagoon merupakan salah satu tempat wishlist percutian nad. Kalau bab tempat mandi manda, memang suka sangat, lagi dah ada anak ni, lagi seronok dapat bermain air dengan dia. Sunway Lagoon ni...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 5 days ago.

 

SET MAINAN MASAK-MASAK UNTUK FARIZA

hai assalammualaikumSet Mainan Masak-Masak Untuk Fariza - Hah!! nampak tak, makin bertambah usia, makin bertambah jugakla mainan dia..haha. Semua mainan dia, mr mafia yang pilih. Nad memang tak pernah langsung. Sebab pemikiran nad dengan mr mafia berbeza. Mana yang terbaik untuk Fariza, nad biarkan je apa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 5 days ago.

 

KESAN EMOSI NEGATIF BOLEH BAWA KEBURUKAN PADA DIRI

hai assalammualaikumKesan Emosi Negatif Boleh Bawa keburukan Pada Diri -Pada dasarnya, arah emosi dasar manusia dapat dibagi menjadi dua yaitu emosi negatif dan emosi positif. Emosi negatif bersifat destruktif (merosakkan), baik diri sendiri maupun orang lain. Tetapi, emosi negatif kadang di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 5 days ago.

 

KUNCI UNTUK DAPAT HATI SENANG DAN JIWA TENANG

hai assalammualaikumKunci Untuk Dapat Hati Senang Dan Jiwa Tenang - Dalam kehidupan ni, yang penting adalah untuk mendapatkan kesenangan hati dan ketenangan jiwa. Bila hati nak tenang, dan senang datang pulak masalah.Mungkin apa yang nad dapat daripada group whatsup ni, apa yang nad kongsikan ni dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 5 days ago.

 

HUAWEI HONOR 4C HADIAH KEJUTAN SUAMI

hai assalammualaikumHuawei Honor 4C Hadiah Kejutan SuamiHuawei Honor 4c Hadiah Kejutan Suami - Dah lama dapat telefon ni, harini baru nak cerita. Biasalah, dok belek-belek telefon, baru tau banyak fungsi dia. Telefon Huawei Honor 4C ni hadiah kejutan daripada suami. Masa tu tengah shoping dekat Tesco, pastu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 6 days ago.

 

SWEETNYA AERIL BUAT SURPRISE BIRTHDAY DEKAT ISTERINYA WAWA ZAINAL

hai assalammualaikumSebelum ni jarang ambil tau pasal pasangan suami isteri artis ni. Lepas kawan post satu gambar dia dekat instagram, mula tengok semua gambar diaorang. Memang sweet sangat tengok diaorang ni. Siapa lagi kalau bukan Aeril Zafril dan Wawa Zainal. Suka tengok diaorang berdua. Nad layan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks ago.

 

SAMBUTAN HARI WANITA SEDUNIA ANJURAN STELLAVINGZE INTERNATIONAL

hai assalammualaikumBertuahnya insan bernama wanita. Nad sendiri berasa bangga menjadi seorang wanita. Sebagai seorang wanita yang bergelar ibu, isteri, anak, kakak dan sahabat, nad ingin ucapkan Selamat Hari Wanita kepada wanita-wanita di luar sana. Setiap hari, adalah hari wanita untuk kita. Hebatnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 2 days ago.

 

JOM BERLARI!! DAFTAR COWAY RUN 2017SEKARANG!!

hai assalammualaikumJom Lari!! Daftar Coway Run 2017 SekarangAmalkan Hidup Sihat Dengan BerlariJom sihat dengan berlari!!!. Amalkan gaya hidup sihat dengan berlari banyak manfaat yang kita dapat antaranya dapat meningkatkan tenaga, memberi kekuatan pada otot kita dan stamina dan pada masa yang sama dapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 4 days ago.

 

KARI IKAN MOK CUN SEDAP

hai assalammualaikumSelalu layan cerita Mok Cun kan, ala pelakon Erma Fatima tu. Hah, dalam cerita dia ada jual bedak sejuk, hah bedak sejuk tu nad ada. Tapi nantila nad buat entry lain ye. Yang ni, nad nak cerita bukan bedak sejuk je dia jual,, malah ada makanan pun dia jual. Makanan rempah ratus macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 5 days ago.

 

MUDAH TIDUR BILA TUTUP LAMPU

hai assalammualaikumMudah Tidur Bila Tutup LampuDari baby lagi Fariza tidur tutup lampu. Sebab nad tak boleh tidur ada lampu. Silau dan susah nak tidur. Kalau dulu orang tua suruh buat lampu samar-samar kalau ada baby. Tapi nad tak, nad tutup je lampu. Walaupun masa baby dia bangun-bangun, biasalah, tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 5 days ago.

 

BRIM 2017 LULUS, DUIT PUN DAH MASUK BANK HARINI

hai assalammualaikumBrim 2017 Lulus, Duit Dah Masuk BankSana sini sibuk dengan Brim. Nad pun sibuk juga, tapi takdela update status bagai. Cuma bila dah ada tu baru buat status. Setiap hari baca Brim dalam proses, Brim Dah lulus duit tak masuk. Semalam pulak, kisah Brim tidak lulus disebabakan SSM, tidak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 6 days ago.

 

JOM BERCUTI : KE PULAU KITA

hai assalammualaikumSebut je " jom cuti oii ".. senyuman tu dah ada. Lagi-lagi yang ajak tu keluarga sendiri. Memang syok dapat bercuti dengan keluarga. Percutian pertama untuk tahun baru ni. Saje nak rehatkan otak yang kusut ni. Nak hirup udara segar. Suka sangat bila dapat bercuti, lagi-lagi bila pergi ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 weeks and 2 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »