User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

Your avatar

Real Name: Nadia Johari

Member Since: 13th May 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 23

CARA VIDEO DAPAT DIUPLOAD KE INSTAGRAM TANPA GAGAL

hai assalammualaikumSekarang semua orang pakai Instagram sebagai media sosial untuk berkongsi gambar dan juga video. Instagram digunakan sebagai tempat untuk menyimpan koleksi gambar atau video untuk dijadikan sebagai kenangan dan berkongsi dengan orang ramai. Kalau sebelum ni nak tengok video ke apa, dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 day ago.

 

MEREKA PAHAM ATAU BUAT-BUAT TAK PAHAM

hai assalammualaikumWanita atau perempuan ni ada macam-macam perangai tau. Ada ceria, ada kuat merajuk, ada kuat membebel, ada tu suka cakap banyak..haahha. Eh best apa perempuan macam ni, ada juga orang lelaku nak kena buat, dari perempuan yang takda perasaan kan...hahahaha. Cuba bayangkan, lelaki tanya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 days and 2 hours ago.

 

MISI BUAT KUIH DI BULAN RAMADHAN

hai assalammualaikumSeumur hidup, tak pernah buat kuih di Bulan Ramadhan. Selalunya kalau kuih ni, mr mafia beli je. Entah kenapa, tahun ni dia suruh buat pulak. Haishh..kalau difirkan memang malas, tapi tak salah mencuba. Fikir punya fikir, nak buat kuih apa agaknya..Kalau boleh kuih yang mudah dan senang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 days and 19 hours ago.

 

MILIKI WAJAH MEMPERSONA DENGAN VOQQ SKINCARE

hai assalammualaikumLagi beberapa hari nak puasa, lepas tu raya. Raya pulak mestilah nak cantik, putih dan lembut je muka. Bila datang beraya, orang tegur, "wah cantikknya muka awak, pakai apa "..hah gitu kan..Tersenyum lebar kita bila orang tegur kita cantik kan...hehee..Hah!!, nak cantik, nak wajah yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 days and 9 hours ago.

 

KOPI BADANG,KOPI TULEN, BANTU JANA PENDAPATAN

hai assalammualaikumNad tau, bukan nad seorang sahaja penggemar kopi, ramai yang suka minum kopi. Tipu la kalau tak teringin nak minum kopi..tengok orang minum kopi sedapnyaa la kan..Tapi kebanyakan kopi yang diminum, mesti akan buat kita pening kepala, muntah, dan sebagainya. Tu yang buat kita berhenti nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
3 days and 21 hours ago.

 

SUSU MOEDER SUSU TERBAIK UNTUK IBU DAN ANAK

hai assalammualaikumMemang banyak produk untuk susu ibu mengandung dan milkbooster di luar sana. Tapi yang dicari mestilah minuman tu sesuai dengan tekak kita dan khasiat susu tersebut. Selalu cakap dengan orang " ko minum susu tak masa hamil ni??" mesti jawapan yang diberi " tak, aku tak boleh minum susu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
6 days and 23 hours ago.

 

HARUM MALAM MAMPU ATASI MASALAH DALAMAN WANITA

hai assalamualaikumKita ni, sebagai orang perempuan, tak kisahla anak dara atau yang dah berkahwin, bukan sekadar pandai jaga luaran sahaja, dalaman pun penting untuk dijaga. Sebagai wanita, perlu mengambil supplement untuk mencegah pelbagai penyakit. Hah!!, lagi elok kalau mereka yang mempunyai masalah bau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week ago.

 

SHOPING ONLINE RAYA DI SHOPEE, MURAH JE!!

hai assalammualaikumBeli baju, online je!!, beli makeup, online je!! beli beg,online je!!..hahaaha..ye nad ni memang seorang shoping online yang tegar..Kebanyakan barang yang nad ada, semua nad beli online. Mana taknya, bila cakap dengan suami " abanggg, jom keluar, nak cari barang la "..dan jawapan dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 2 days ago.

 

RESEPI MUDAH DAGING DAN REBUNG MASAK LEMAK CILI PADI

hai assalammualaikumTeringat Rebung dengan daging masak lemak masa photoshoot haritu. Makanan sedap yang disediakan oleh pihak Muzium UPM. Lepas tu ada pulak dekat tv cara-cara nak masak rebung dan daging masak lemak..adoii..lagi bertambah meleleh air liur..Tak puas hati, pergi pasar beli rebung dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 2 days ago.

 

RESEPI MENU SIMPLE LAUK PETAI,KENTANG DAN IKAN BILIS GORENG MASAK CILI PADI

hai assalammualaikumSebagai surirumah, nak fikir menu memang penat. Kalau boleh setiap hari nak simple, nak mudah je..haha..tapi yang penting sedap kau..kalau bab goreng-goreng dan tumis ni memang senang la kan. Hah, ni la menu ringkas dan mudah yang nad buat..terliur punyala..mesti korang nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 3 days ago.

 

SAMBUT BIRTHDAY, HARI JURURAWAT DAN HARI IBU SERENTAK SEMALAM

hai assalammualaikumSemalam banyak pula sambutan ye..hehe. Yang nad tau Hari Ibu ahad ni, tapi ramai dah ucap dekat facebook sebab nak bunga ungu beterbangan di facebook. Semalam juga hari Jururawat sedunia. Bulan 5 pulak memang ramai yang sambut hari lahir dalam keluarga nad, jadi kitaorang sambut sekali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 5 days ago.

 

PENAPIS AIR JENIS TONG UNTUK SELURUH RUMAH

hai assalammualaikumAkhirnya, pasangla juga penapis air jenis tong besar ni. Penapis ni bukan untuk minum tu, tapi penapis jenis tong besar yang digunakan untuk seluruh rumah. Jadi seluruh air dalam rumah dalam keadaan yang bersih dan tak kotor. Yela, kita mana tau air yang mengalir dekat paip ni macam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 5 days ago.

 

PERMATA SAADAH SINGLE TERBARU NORANIZA IDRIS DAN PELANTIKAN SEBAGAI DUTA

hai assalammualaikumDah lama tak nampak Noraniza Idris buat persembahan di kaca TV. Teringat zaman Juara Lagu suatu masa dahulu, persembahan Noraniza Idris la yang paling ditunggu. Disebabkan Noraniza Idris selalu membuat persembahan yang berlainan apabila dia atas pentas. Dan haritu, nad berpeluang melihat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 6 days ago.

 

BUFFET RAMADHAN DI RESTORAN POT PAN PICC PUTRAJAYA

hai assalammualaikumLebih 300 Hidangan“International Iftar” Sempena Buffet Ramadhan Di Restoran Pot Pan PICC , PutrajayaHah!! bulan puasa dah nak dekat, meh nad nak kongsikan salah satu tempat yang korang boleh berbuka puasa nanti. Bertempat di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya ( PICC...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks ago.

 

SHELL OUT SEDAP DI THE RACK BOUTIQUE CAFE SELAYANG

hai assalammualaikumSelalu tengok orang bershell out. Geram je rasa tengoknya. Nad ni dahla penggemar seafood. Shell out ni konsep hidangan makanan laut yang dilambakkan di atas meja yang beralas kertas parchment ini pernah menjadi trending. Dengan hanya membayangkan lambakkan ketam, sotong, udang penuh di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 2 days ago.

 

MAKEUP JADI CANTIK DENGAN KOREAL COSMETIC SMOOTHIE FOUNDATION

hai assalammualaikumDalam banyak-banyak barang makeup, foundation la barang makeup yang wajib ada. Kalau takda foundation, boleh tak tentu arah hidup nad..hahaa. Sebab apa foundation penting?? Sebab foundation merupakan asas utama dalam seni solekan yang menjadikan wajah kita nampak cantik dan sempurna.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 3 days ago.

 

JUMPA GENG UUM KE PESTA BUKU DI PWTC

hai assalammualaikumSelalunya kitaorang berhubung dekat whatsup je. Nasib ada whatsup bolehla berborak, berhubung lagi kan. Takdela terputus selepas habis belajar. Masa nad kawin diaorang datang. Selepas kawin, pun ada jumpa juga, tapi selepas masing-masing dah semakin sibuk, nad pulak dah ada anak, sibuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 3 days ago.

 

POUCH TRAVEL KIT BEG MULTIPOUCH SESUAI DIJADIKAN BEG MAKEUP TRAVEL

hai assalammualaikumDah lama cari beg untuk simpan makeup. Nak beli yang memang khas untuk beg makeup mahal. Jadi pilihla yang murah. Kesnya nak cari beg makeup, sebab nad ni kadang main makeup-makeup dekat bawah bersama anak. Sebelum ni bawak semua makeup dalam plastik je weii..hahaa..Lepas tu, bila...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 4 days ago.

 

FARIZA DAH BESAR BARU KITA BELA OK!!

hai assalammualaikumDari kecik dia suka betul dengan kucing. Nad tengok Fariza ni jenis suka binatang, terutama kucing. Kalaulah Si Putih masih ada, bolehla jadi kawan Fariza sekarang. Sayangnya Putih entah hilang di mana..sob..sob..Sejak takda putih memang kitaorang dah tak bela kucing. Sebab memikirkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 5 days ago.

 

NANTI KITA DATANG LAGI YE FARIZA!!

hai assalammualaikumHaritu nad ada event dekat Little Kingdom Maju Junction. Dah lama nak bawa Fariza dekat sini, sebab tengok tempat dia menarik untuk budak-budak. Tengok dekat bahagian luar pun dah menyeronokkan. Bukan anak je suka, mak pun suka..hehehe. Tapi masa ni tak dapat main, sebab cover event.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 5 days ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »