User Profile: Nadiasam

Show pings in: English | Malay | All

 

Nadiasam

Your avatar

Real Name: Nadia Johari

Member Since: 13th May 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 26

WANGI SELALU DENGAN HARUMAN ENCHANTEUR STUNNING

hai assalammualaikumHaruman Berpanjangan Enchanteur Stunning - Siapa pengguna Enchanteur sini? Kita geng..hehehe. Nad suka dengan Enchanteur, sebab produk dia wangi dan tahan lama. Keluarga nad sendiri menggunakan produk Enchanteur. Harga pun murah dan mudah diperolehi. Best kan bila barang murah, tapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 days and 7 hours ago.

 

MASAM ITU SATU NIKMAT

hai assalammualaikumMangga Jeruk - Siapa tak suka makan mangga oii..tak kisahla mengandung ke tak mengandung ke..bila nampak mangga,, pergh konfirm meleleh air liur. Lagi kalau ada cicah kicap pedas..sedap oo. Nad ni pun mulut asyik nak masam je..tak da masa, tak boleh pulak.Haritu, beli mangga dekat kl...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 days and 6 hours ago.

 

SAMBAL GORENG KENTANG WAK AWI RANGUP, SEDAP DAN PEDAS

hai assalammualaikumSambal Goreng Kentang Wak Awi - Bila waktu-waktu mengandung macam ni, memang asyik nak makan je. Pagi makan, tengahari makan, petang makan, malam pun kena makan. Memang mulut asyik nak kunyah je. Tak dapat makanan berat, dapat makanan ringan untuk buat kudapan pun dah ok. Asalkan perut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
5 days and 11 hours ago.

 

HARI BAYI TOLLYJOY 2017: NUTRISI BAGI IBU MENGANDUNG DAN MENYUSU

hai assalammualaikumHari Bayi Tollyjoy 2017 - Ni kali pertama nad sambut Hari Bayi Bersama Tollyjoy 2017 yang telah diadakan di Kafe Yellow Apron Petaling Jaya. Pertama kali dapat jemputan, memang nad terus setuju nak sertai, sebab bukan sahaja datang-datang majlis, ambil gambar, tapi ada info dan ilmu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 2 days ago.

 

PEMBEKAL ITIK DAGING MURAH SEGAR DARI LADANG

hai assalammualaikumItik Daging Murah - Nad ni jarang makan daging itik, aritu mak nad buat rendang itik, sedap weii. Manis daging dia, dahla itik tu gebu-gebu. Daging pun tebal. Memang puas bila makan.Itik Daging Murah Segar Meru KlangItik ni milik abang ipar nad. Dia memang suka berniaga ni, jadi, dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 3 days ago.

 

ANAK BUAH YANG KE 14

hai assalammualaikumAnak Buah Ke 14 - Huish, tu dia bertambah keluarga Johari dan Latipah. Makin lama makin ramai..hahaha. Makin ramai maki riuh. Makin tinggi la suara nenek bila cucu balik kampung..hahaa. Tinggi suara bising, biasalh budak-budak, jumpa geng, adalah benda nak dibuatnya. Nenek yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 week and 3 days ago.

 

SPICY KOREAN BURGER MCDONALDS HANGAT!!!

hai assalammualaikumSpicy Korean Burger Mcdonalds - Nad suka cara Mcdonalds keluarkan iklan, sebab apa yang ditunjuk dekat iklan sama macam kita beli. Sebab tu setiap kali Mcdonalds buat iklan makanan baru mereka, memang nad tertarik nak cuba. Bila tengok ramai kwan yang post, kita pun lagi teringin nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and a day ago.

 

KEGATALAN MISS V KETIKA HAMIL

hai assalammualaikumCara Hilangkan Gatal Miss V Ketika Hamil - Perubahan perempuan yang hamil ni macam-macam, bukan setakat ada alahan malah kegatalan di Miss V atau kemaluan memang memeritkan. Untuk mengandung kali ni, nad alami kegatalan di bahagian kemaluan. Memang tak selesa dan perit sangat. Rasa rimas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and a day ago.

 

HILANG MABUK, BERADA DI ZON SELESA SEKARANG

hai assalammualaikumHilang Alahan, Berada Di Zon Selesa - Alhamdulillah, sekarang berada dalam keadaan selesa, boleh masak, boleh masuk dapur, boleh kemas-kemas sikit, dan paling penting update boleh hari-hari..hahhaa. Kalau tak sebelum ni, baring je, malas, penat dan, tak boleh berdiri lama, masuk dapur...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 2 days ago.

 

ELEKTRIK MATI MOMMY TAK KERUAN

hai assalammualaikumMalam semalam tengah tidur nyenyak, lepas tu tersedar. Fariza macam biasa, akan nangis bila nak nak susu. Nad bangun-bangun tengok gelap je rumah. Rupanya elektrik takda. Bila elektrik takda, mulalah panas sebab kipas mati. Sudahnya, nad yang tak dapat tidur. Jadi berjagala, untuk jaga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 2 days ago.

 

TEMPAHAN BAJU SEDONDON AURELIUS HANDMADE

hai assalammualaikumDari Fariza lahir, sampaila harini,memang suka sedondon baju dengan anak. Puas jugakla cari baju yang memang nak sama dengan anak, dari segi design, bentuk dan corak tapi susah nak cari dekat kedai. Ada mungkin ada, tapi tak menetapi citarasa pulak. Itu biasala kan. Nak lagi mudah, kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 3 days ago.

 

BEG SHUNSHINE DOOMS DARI MIZZUE MALAYSIA, NAMPAK STYLE DAN ELEGANT BILA DIPAKAI

hai assalammualaikumSiapa tak suka pakai beg tangan. Orang perempuan mesti nak bergaya dengan beg tangan. Sebelum ada anak, bolehla bergaya dengan beg tangan yang comel-comel. Sejak ada anak, barang anak lagi banyak dari barang sendiri. Jadi, nad akan pilih beg tangan yang mempunyai ruang yang besar untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
2 weeks and 3 days ago.

 

TERKEJUT TIBA-TIBA FACEBOOK KENA LOCKED SEMENTARA

hai assalammualaikumFacebook Kena Locked Sementara - Sejak beberapa minggu, nad memang jarang bukan facebook. Tiba-tiba semalam nak buka facebook, yela, nak tengok apa yang terbaru dekat facebook dan nak post something dekat facebook. Dah lama kan tak buka facebook, rasa lain macam bila tak buka.Jadi malam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 weeks and a day ago.

 

HAPPY BIRTHDAY ALTHEA KOREA YANG KEDUA

hai assalammualaikumHappy Birthday Althea Korea - Happy Birthday To Althea Korea yang kedua. Tahniah kepada Althea sebab dah dua tahun dalam industri kecantikan shoping online. Nad suka sangat shoping dekat Althea, bukan sahaja dapat box yang comel, malah harganya yang murah dan dari Korea. Kebanyakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 weeks and 2 days ago.

 

SEGAR TEKAK MINUM ABC

hai assalammualaikumSegar Tekak Minum ABC - Bila dekat kampung ni, kau nak apa cakap je. Semuanya ada. Naik moto, carilah dekat tepi jalan, mesti jumpa. Kalau malas keluar, pesan je dekat sesiapa yang rajin nak keluar, tolong belikan..hahaha.Haritu, tiba-tiba tekak nak minum ABC, air batu campur. Dah la...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
4 weeks and 2 days ago.

 

KUTIP DUIT RAYA : ZAMAN KITA DAH BERLALU, KALI NI ZAMAN ANAK PULAK

hai assalammualaikumKutip Duit Raya - Teringat dulu, masa kecik-kecik, Hari Raya la yang ditunggu, sebab waktu tu cuma fikir duit raya sahaja. Gila tak seronok bila dapat duit..haaha. Setiap pagi raya, akan berkumpul dengan sepupu-sepupu. Lepastu, bincang, nak pergi rumah siapa dulu. Selesai, maka jalankan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

SEL OTAK BERHUBUNG TERLALU EKSTREM

hai assalammualaikumDah Mula Memanjat - Dari semasa ke semasa nad nampak perubahan perangai anak ni. Anak perempuan yang tengah banyak akal dia. Anak perempuan yang otak dia tengah berhubung. Bila dah berhubung, adalah perkara baru yang diacopy akan buat. Masalahnya,benda yang dia buat ekstrem...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

SELAMAT HARI LAHIR NADIA JOHARI

hai assalammualaikumSelamat Hari Lahir Nadia Johari - Ya Allah dah berminggu rasanya tak update entry. Bukan malas, tapi bersebab. Asal online je dia jadi tak tentu arah. Nak online, scroll sikit dah pening..hahha. Sebab tu nad kejap ada kejap takda online ni.Tapi, rindu gila nak mengupdate blog, giler tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month ago.

 

PELUANG MELANJUTKAN PELAJARAN PERINGKAT DIPLOMA DI LAKE VIEW COLLEGE (LVC) BUKIT MERAH

hai assalammualaikumAmbil Diploma Di Lake View College (LVC) - Dah jadi lumrah, lepas sahaja keluar keputusan SPM, masa tu dah fikir, nak sambung pelajaran di peringkat Universiti. Nak jadi orang yang berjaya. Adik-adik lepasan SPM pun apa lagi, diaorang cepat-cepat mengisi borang permohonan UPU untuk capai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and a week ago.

 

UNBOXING ALTHEA SPECIAL RAMADHAN BOX

hai assalammualaikumDua hari sebelum nak raya, nad baru dapat barang yang nad beli dekat Althea ni. Tak sempat nak cerita apa yang nad beli sebab sibuk buat persiapan raya. Ni baru ada kesempatan nak kongsi dengan korang barang yang nad grab dekat Althea masa Ramadhan haritu.Kalau korang ingat, nad ada buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Nadiasam Nadiasam via Ceritera Si Gadis Biru
1 month and a week ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »