User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 33

Rumah Warisan Haji Su | Rumah mewah tinggalan pedagang Melayu

Rumah Warisan Haji Su | Bukan semua perkara boleh dinilai dengan ringgit dan sen. Sepertimana pembelajaran seni khat yang dipertikaikan sesetengah orang kerana dikatakan tiada nilai kewangan, ia sebenarnya mampu mencungkil bakat seseorang pelajar dan mengasah motor di otak mereka.Kedatangan ke Terengganu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 days ago.

 

Kesan melancong terhadap kesihatan mental dan fizikal

Kesan melancong terhadap kesihatan mental dan fizikal | Aku rasa Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) pandai menggunakan pengaruh twitter. Banyak twit @KKM yang bermanfaat tetapi oleh kerana ruggedmom.com ini blog travel so kita ambil yang berkaitan sahajalah ye.As for me, this hobby makes me who I am today...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and a day ago.

 

Hotel Review | Terrapuri Heritage Village - an architecture of a LOST KINGDOM!

Hotel Review | Terrapuri Heritage Village - an architecture of a LOST KINGDOM! Hati sudah tertawan sejak kali pertama ke sini dahulu sekitar 2015. Melalui pintu gerbang kayu aku berjalan masuk melepasi pepohon kemboja yang ditanam sederet. Wangi bunga kemboja sungguh nyaman dan membangkitkan semangat. Dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 2 days ago.

 

Tempat-tempat menarik di Setiu, Marang dan Kuala Terengganu 2019

Tempat-tempat menarik di Setiu, Marang dan Kuala Terengganu | Hah...kita tapaw tiga sekaligus daripada lapan daerah yang ada di Terengganu. Walaupun bukan semua masuk percuma tetapi berbaloi dari segi sejarah, penghayatan dan pengalaman.Negeri Terengganu ini luas.Jaluran pantainya menganjur sejauh 225...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 4 days ago.

 

2019, 62 tahun Malaysia ku MERDEKA!

Kita ulangi dan INGATI semula RUKUN NEGARA:Kepercayaan kepada TuhanKesetiaan kepada Raja dan negaraKeluhuran perlembagaanKedaulatan undang-undangKesopanan dan kesusilaanBanyak pula isu panas kebelakangan ini. Marilah kita mensyukuri betapa bertuahnya hidup di bawah langit Malaysia. Selalulah ingat, di mana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 2 days ago.

 

3 Lokasi insta worthy di Marang, Terengganu

3 Lokasi "insta worthy" di Marang, Terengganu | We follow what's in trend now, mencari lokasi menarik untuk bergambar 😍Terengganu is one of the two states yang ulang pergi banyak kali pun tak jemu. At least buat masa ini. Negeri bertuah in ada kesemuanya: budaya hidup Melayu yang masih kuat, nelayan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 4 days ago.

 

Jadual hari kelepasan am persekutuan dan negeri tahun 2020

Jadual hari cuti tahun 2020 dah keluar, rancanglah apa apa yang patut eh. © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 5 days ago.

 

It's not far, we can walk

Hahahahhha.... aku le tu 😂😂"Wei... jauh lagi ko? Melecet dah poho den ni ha!" hahahahhaha...padan muka! 😈😈😈 © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 weeks and a day ago.

 

Dapatkan diskaun tempahan OYO rooms di sini !

Just a short notes.I nak bagi referral code to book OYO rooms (hotel) so that you'll get RM100 OYO money bila mendaftar.Senang jer... download apps OYO kemudian sign-up. Masukkan kod di bawah unuk mendapatkan kredit RM100 yang boleh digunakan ketika membuat tempahan bilik. Senang kan? Senang giler.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Betong International Airport akan dibuka!

Betong International Airport akan dibuka! Lapangan terbang baharu di selatan Thailand dijangka akan siap sekitar Jun tahun hadapan.Kepada yang belum tahu, bandar Betong adalah hampir dengan Pengkalan Hulu (Kroh) di Perak dan Baling, Kedah. Dedulu sebelum pandai terbang ke tempat lain aku dan husband...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

JANGAN USIK 3 perkara ini

JANGAN USIK 3 perkara | Sultan Kedah sudah bersuara! Baginda MENGINGATKAN:JANGAN usik institusi dirajaJANGAN pertikaikan kedudukan istimewa orang MelayuJANGAN usik Islam sebagai agama rasmiFoto Sinar HarianKebelakangan ini bukan main rancak lagi mempertikaikan itu ini. Sejauh bertahun kebelakangan ini kecoh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 month ago.

 

Makam Hang Tuah bukan di Tanjung Kling?

Makam Hang Tuah bukan di Tanjung Kling? | Seingat aku sewaktu rombongan sekolah di tingkatan dua dulu kami pernah melawat perigi Hang Tuah. Lama sangat dah. What a wonderful experience dapat ikut rombongan sekolah bersama kawan-kawan. That's why aku izinkan je anak-anak ikut program sekolah jika kami mampu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Apa yang menarik dengan Muzium Kapal Selam Melaka?

Apa yang menarik dengan Muzium Kapal Selam Melaka? | Actually selepas urusan anak di Ayer Keroh we don't know where to go to. Nak ke tempat bersejarah tu kami dah pergi tahun lepas dengan orang yang sama. Nak naik river cruise our youngest takde, tak bolehlah gitu... kesian dia. So after we had our...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

30 Julai Hari Pertabalan Yang Dipertuan Agong ke-16

Semalam ialah hari bersejarah bagi Malaysia, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah telah selamat ditabalkan secara rasmi sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-16 dalam suasana penuh istiadat gilang-gemilang, lambang kemegahan sistem raja berperlembagaan yang menjadi amalan di negara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Persediaan menghadiri hari konvokesyen

Persediaan menghadiri hari konvokesyen | Assalamualaikum and hi everyone! Lama tak menulis di sini. Banyak je idea tapi cuba untuk menulis yang bermanfaat je walaupun menggarit-garit tangan den nak menulis memacam 😀Tahniah kepada para graduan yang telah berjaya mengharungi cabaran dalam menggapai impian.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 month and 2 weeks ago.

 

Melaka | Asyiknya si penggubah bunga

Melaka | Asyiknya si penggubah bunga | Setiap daerah atau tempat tertentu selalunya ada sesuatu yang menarik untuk dilihat. Barangkali jika kita tinggal di sana kita tidak tahu pun kewujudannya atau menganggapnya biasa sehingga orang luar mempopularkannya.Melaka, dengan status UNESCO World Heritage Site,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Logo baru Visit Malaysia 2020

Perdana Menteri Malaysia Tun Dr Mahathir Mohamad telah melancarkan logo baru Visit Malaysia 2020 di Kuala Lumpur International Airport (KLIA) pada Isnin 22 Julai.Logo Visit Malaysia 2020 ini menggambarkan kepelbagaian dalam budaya, sejarah, flora dan fauna Malaysia. Setiap satu bentuk merupakan simbol yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Bali | Kolam Suci di Pura Tirta Empul @ Tampak Siring

Kolam Suci di Pura Tirta Empul @ Tampak Siring | Bali ialah salah satu pulau dari beribu pulau yang membentuk Indonesia. Pulau-pulau kecil seperti Nusa Penida, Nusa Lembongan dan Nusa Ceningan juga sebahagian wilayah Bali yang sering dimasukkan dalam pakej lawatan ke sana.Denpasar bandarnya manakala Kuta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

15 Pesta Kebudayaan Perayaan Popular Di Dunia

15 Pesta Kebudayaan Perayaan Popular Di Dunia | Mesti kita pernah terfikir mengapa tuhan menciptakan manusia kepada pelbagai bangsa, keturunan, warna kulit, warna mata, dan ketinggian yang berbeza, kan? Pasti terlintas bagaimana punca yang satu dari Nabi Adam boleh melahirkan kepelbagaian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Bagaimana untuk ke Changi Airport dari Kuala Lumpur (Terminal Bersepadu Selatan)?

Bagaimana untuk ke Changi Airport dari Kuala Lumpur (Terminal Bersepadu Selatan)? | Ada kengkawan traveler tegar duit kepok kepok selalu hunting tiket murah ke luar negara. Bagusnya mereka ni selalu juga share tiket murah yang mereka dapat which inspire others to do so.Tapi kan, tiket murah tu departure...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 2 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »