User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 32

15 Pesta Kebudayaan Perayaan Popular Di Dunia

15 Pesta Kebudayaan Perayaan Popular Di Dunia | Mesti kita pernah terfikir mengapa tuhan menciptakan manusia kepada pelbagai bangsa, keturunan, warna kulit, warna mata, dan ketinggian yang berbeza, kan? Pasti terlintas bagaimana punca yang satu dari Nabi Adam boleh melahirkan kepelbagaian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 4 days ago.

 

Bagaimana untuk ke Changi Airport dari Kuala Lumpur (Terminal Bersepadu Selatan)?

Bagaimana untuk ke Changi Airport dari Kuala Lumpur (Terminal Bersepadu Selatan)? | Ada kengkawan traveler tegar duit kepok kepok selalu hunting tiket murah ke luar negara. Bagusnya mereka ni selalu juga share tiket murah yang mereka dapat which inspire others to do so.Tapi kan, tiket murah tu departure...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 weeks and 3 days ago.

 

Kaki hiking, mari lihat senarai gunung di Malaysia

Senarai ini gunung untuk didaki dari fb Han's Shikiya.Ada seorang kawan tu, Adela, masa 2017 dia kata tahun 2018 dia nak panjat 100 gunung. Sewaktu bertemu si kecil molek tu di Matic Q4 lastyear aku tanyalah dah berapa gunung dia daki?Dengan muka takde perasaan, "baru 70 jer....". Umangaii 70! Nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Our humble Eidul Fitri 1440H

Assalamualaikum. Salam 7 Syawal.Masih dalam raya mood. Kami balik dari kampung pada Jumaat jam 11 malam. Rasanya cukuplah masa di kampung tu kerana saudara dekat semua kami dah ziarah melainkan yang tiada di rumah. Yang jauh sikit kalau ada kesempatan kami akan ziarah juga di lain masa, insyaAllah.Ramadan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

PLUS pasti takkan lepaskan peluang

PLUS pasti takkan lepaskan peluang.Selamat hari raya semua...!! © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Peringatan untuk pelancong Malaysia | Jangan jadi syaitooonnnn...

Peringatan untuk pelancong Malaysia | Jangan jadi syaitooonnnn | Ternampak status ini di satu travel group. OMG behave please, Malaysians!These few years banyak terdengar bad review tentang Malaysian tourists. Ramai yang overstay- masuk United Kingdom, Australia, South Korea kemudian lesap tak pulang.Ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Jalan alternatif mengurangkan kesesakan jalanraya sempena Eidul Fitri 2019

Assalamualaikum.Pihak Majlis Daerah Kuala Pilah telah mengeluarkan kenyataan media mengenaiPelan Pengurusan Lalu Lintas daerah Kuala Pilah sempena Eidul Fitri 2019 yang akan berkuatkuasa selama sembilan hari bermula 1 hingga 9 Jun 2019.Pelan bermusim ini bagi memastikan kelancaran trafik di sepanjang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Boyzone Thank you and Goodnight Farewell Tour in MALAYSIA 2019

Band lagenda dari Ireland, Boyzone, akan mengadakan konsert jelajah terakhir mereka "Thank you and Goodnight Farewell" di Kuala Lumpur Jun nanti.Dianggotai Ronan Keating, Keith Duffy, Mikey Graham dan Shane Lynch, konsert ini mengambil nama album studio terakhir Boyzone yang dipasarkan sejak November...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

Trade war between US and China

Donald Trumph vs Huawei.Huawei has predicted the worst scenario after the 5G issues and prepare themselves.Huawei introduces Hongmeng, which gradually will replace Android. Surely it has an advance system compared to existing one.Huawei is very smart mobile phone with good camera by the way.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
1 month and 3 weeks ago.

 

10 Amalan mudah pecutan malam terakhir Ramadan 1440H

Esok kita akan memulakan fasa terakhir Ramadan, malam-malam yang penuh barakah. Marilah kita sama-sama cuba melaksanakan amalan baik dengan lebih giat lagi dan semoga kita terus istiqamah selepas tamatnya Ramadan kali ini.Saya salin kembali apa yang Nur Aliah Mohd Nor tuliskan di Facebook. Sila follow...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

9 Makanan popular mesti cuba di Thailand

9 Makanan popular mesti cuba di Thailand | Selain sentiasa memperkenalkan produk terbaru sebagai destinasi percutian yang sesuai untuk semua peringkat usia dan minat, Thailand juga terkenal dengan pelancongan gastronomi.Sewaktu berjalan-jalan di Phuket, aku nampak orang beratur panjang di satu kedai kecil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 4 weeks ago.

 

Hotel Review | Chatrium Hotel Royal Lake, Yangon

Hotel Review | Chatrium Hotel Royal Lake, Yangon | Hello...! Rasanya dah lama juga tak buat hotel review. Oleh kerana bermula Jumaat depan anak-anak akan bercuti panjang so I think this is the suitable time to share. Manalah tahu kan ada plan nak ke Yangon. Minggu depan pun Isnin cuti, Selasa kerja/sekolah,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

Pernahkah anda ke Tugu Negara @ National Monument?

Pernahkah anda ke Tugu Negara @ National Monument? Di tengah bandar Kuala Lumpur ada banyak tempat lawatan yang menarik dan percuma. Ya, tanpa bayaran masuk dan tempat meletak kenderaan juga percuma.Berhampiran dengan bangunan Parlimen bersebelahan Taman Tasik, Tugu Peringatan Negara atau lebih dikenali...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

Resipi berbuka puasa | Sotong bakar dengan sos pedas Thai

Resipi berbuka puasa | Sotong bakar dengan sos pedas Thai | Halluuuu.... tengah memikir apa nak masak petang nanti ke tu?Semalam kami plan nak berbuka puasa di kampung. Anak-anak dah balik dengan makciknya jadi tinggal kami bertiga je lah. Bujang dua orang tak nak balik sebab puasa pertama dah balik.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Pameran Interaktif di Bank Negara Malaysia Museum Art Gallery

Pameran Interaktif di Bank Negara Malaysia Museum Art Gallery | Jika anda sedang berada di Kuala Lumpur dan ada beberapa jam masa terluang atau ibu bapa yang sedang mencari aktiviti agar anak-anak tidak mengira waktu menunggu Maghrib di bulan puasa ni, saya cadangkan anda untuk ke sebuah muzium moden...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Resepi berbuka puasa | Udang Mentega Berkrim @ Creamy Buttered Prawn

Bulan puasa ni kita share resepi jugalah ya. Pos awal pagi senang nak cari barang untuk dimasak petang nanti.Suka udang tak?Ai tak berapa suka malah sebelum kahwin dulu memang tak makan sebab tak sukakan baunya tapi ada anak-anak yang suka pulak. Jadi mak pun masaklah juga. Udang mahai oii... ni nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Masjid Negara | Masjid yang seronok untuk bersolat Tarawih

Masjid Negara | Masjid yang seronok untuk bersolat Tarawih | Assalamualaikum semua... salam Ramadan al mubarak. Sekejap saja dah hari kelima kita berpuasa. Cepatnya masa berlalu kan? Semoga amal ibadah kita selama ini diterima Allah.Dari sehari ke sehari nak menulis tentang Masjid Negara sejak kami bercuti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and a week ago.

 

Perginya 3 ulama negara

Innalillahhiwainnailai hirajiun...Saja nak pos di sini sebagai kenangan. Tiga beradik yang HEBAT Harun, Ishak dan Hassan Din. Hebatnya ibu bapa mereka mendidik.1) Datuk Dr Haron Dinmeninggal dunia di Hospital Stanford, San Francisco, Amerika Syarikat pada 15 September 2016.2) Ustaz Ishak Din meninggal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via mySarangs
2 months and 2 weeks ago.

 

Salam Ramadan 1440H

Assalamualaikum semua.Hari ini hari kedua berpuasa. Rasanya masih belum terlambat untuk mengucapkan dan berharap kepada yang baik baik belaka daripada Allah. Semoga aku, engkau, diringankan ujian dan diberikan ketabahan menempuh hidup ini. Amin. © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 2 weeks ago.

 

Talo Manoh @ Wadi Al Husein Mosque | Masjid tua tanpa paku di Narathiwat

Talo Manoh @ Wadi Al Husen Mosque | Masjid tua tanpa paku di Narathiwat | Sebelum Perjanjian British-Siam dimeterai pada 9 Julai 1909, kedaulatan kerajaan-kerajaan Melayu di utara Semenanjung Malaysia ini melampaui sempadan moden Malaysia-Thailand yang membentang dari Kuala Sungai Golok di Kelantan ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months and 4 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »