User Profile: ruggedmom2

Show pings in: English | Malay | All

 

ruggedmom2

Your avatar

Real Name: ruggedmom

Member Since: 23rd October 2014



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 34

Kejamkah jika menunggang gajah? Irresponsible tourism?

Pendapat aku, kejam jika:Gajah kena bekerja non-stopGajah tidak diberikan makan dan rehat yang cukupGajah dipukulSetiap tindakan binatang adalah undpredictable.Kau mungkin akan dibawa lari seperti kes yang pernah berlaku di Thailand. Mungkin juga kau akan ketakutan bila gajah tetiba stim seperti gambar di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
3 days and an hour ago.

 

Crazepop Bingka KL | Beautiful souvenir from Malaysia

Beautiful souvenir from Malaysia | Membeli barangan cenderahati ketika melancong bagaikan sudah menjadi acara wajib, sekurang-kurangnya untuk diri sendiri. Ia sebagai kenangan kita telah sampai ke satu satu tempat tu. Bagi sesetangah orang pula ia satu pencapaian kerana berjaya menabung untuk melihat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
6 days and 3 hours ago.

 

Kuala Lumpur | New street art at Kwai Chai Hong

New street art at Kwai Chai Hong | Di Kuala Lumpur ada beberapa bangunan lama yang berusia ratusan tahun. Bangunan Sultan Abdul Samad, Masjid Jamek, Stesen Keretapi Kuala Lumpur dan beberapa lagi menjadi destinasi wajib pelancong asing terutamanya dari barat. Namun adakah itu sahaja yang kita miliki?Kuala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 4 days ago.

 

Nak lawatan percuma? Jom ke Muzium Polis Diraja Malaysia!

Nak lawatan percuma? Jom ke Muzium Polis Diraja Malaysia! | Readers yang selalu follow blog aku ni pasti tahu that almost a year ago, cuti sekolah Disember, kami bercuti di Kuala Lumpur. Heyy... jangan gelak, ramai je orang KL yang belum sampai ke tempat-tempat yang kami tuju tu.Selain Planetarium Negara, ,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 week and 6 days ago.

 

Matic Fest kembali selepas 5 tahun!

Aduhh... lupa pula nak promote Matic Fest 2019 ni (kerja free memang selalu lupa.. kah!).Dengan kerjasama Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia (Motac) melalui Pusat Pelancongan Malaysia (Matic), Matic Fest 2019 dijadualkan berlangsung mulai 1 hingga 3 November 2019 ini. Semalam dah start,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 3 days ago.

 

Nak masak apa hari ni?

Nak masak apa hari ni? © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 3 days ago.

 

Kedah | Wajah terbaharu Ulu Legong Hot Spring

Wajah terbaharu Ulu Legong Hot Spring | Halluuu.... dah banyak tahu tentang Baling kan? Hat ni last lah kot, tempat mandi-manda 23km dari pekan Baling.Gambar-gambar dari facebook ULHS.Kolam pertama yang dipagar. Gambar-gambar dari facebook ULHS.Bilik pool view.Pemandangan dari bilik pool view.Ulu Legong Hot...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 weeks and 4 days ago.

 

Kedah | Tapak perkhemahan lengkap di ladang kelulut Rumah Ndoi, Ulu Legong

Tapak perkhemahan lengkap di ladang kelulut Rumah Ndoi, Ulu Legong | Halluuu.... nak sambung cerita tentang apa yang ada di Baling khususnya bisnes yang diusahakan Paklong. Kalau dah baca previous post tahulah siapa Paklong tu.Bersemangat kami ke Rumah Ndoi nak bersarapan makan pek-nga.Pek-nga siapa punya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
4 weeks ago.

 

Kedah | Pengalaman baru makan dalam sungai di Dusun Tok Wak Desa Sentosa, Ulu Legong

Pengalaman Baru makan dalam sungai di Dusun Tok Wak Desa Sentosa, Ulu Legong | Program South Kedah Eco Exploration anjuran Tourism Malaysia membawa kami hingga ke Sungai Petani menggunakan keretapi. Tiada lagi dah koc yang boleh buka tingkap tu, kini semuanya ETS kecuali laluan JB ke Dabong je yang masih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Kedah | Tree Top Walk di Sungai Sedim

Tree Top Walk di Sungai Sedim | Assalamualaikum... hangpa dah baca kan trip meredah jeram yang chek pos kelmarin? Di Sungai Sedim tu juga ada jambatan gantung atau canopy walk.Jambatan ini dikatakan yang terpanjang di dunia, 925m dan titik paling tingginya 26.5m dari lantai hutan. Dengan kedudukannya di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Kedah | Meredah jeram @ White water rafting di Sungai Sedim

Meredah jeram @ White water rafting di Sungai Sedim | Bebaru ni aku berpeluang mengikuti Southern Kedah Eco Exploration yang cover kawasan Baling dan Kulim. Mestilah aku exited pasai nak kelik kampung.. last balik bulan Mac hari tu yang sangkut dalam traffic jam sampai 12 jam. Serik mak hahahah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month ago.

 

Tambang separuh harga ke Padang Besar dengan KTMB ETS2 Business Class

Tambang separuh harga ke Padang Besar dengan KTMB ETS2 Business Class | Mungkin ada yang masih belum tahu bahawa bersempena pelancaran rasmi koc kelas bisnes ETS2, Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTM) menawarkan harga hebat untuk perjalanan 11 Oktober hingga 30 November ini.Kos kelas perniagaan ini adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and a week ago.

 

Arab Saudi keluarkan e-visa melancong dan umrah TANPA mahram

Arab Saudi keluarkan e-visa melancong dan umrah TANPA mahram | Berita baik 😍😍😍 Jika selama ini pelancong asing yang memasuki Arab Saudi terhad kepada pekerja pemastautin dan tanggungan mereka, pengembara perniagaan dan jemaah Muslim yang diberi visa khas untuk melawat Makkah dan Madinah, ianya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 2 weeks ago.

 

I am planning another trip to China in 2020. Nak ikut?

Kita plan ke tempat yang mampu pergi dululah... kalau ikutkan nafsu memanglah nak pergi jejauh sampai ke Jepun dan Eropah sana huhu... ndak pula ada kengkawan di luar negara sana dok gigih mengajak. Ai dah tepuk dada tanya poket, poket kata "takda wang, takda wang!" hahahah...Semuanya bermula dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

13 Makanan tradisional dan manisan MESTI CUBA di Terengganu

13 Makanan tradisional MESTI CUBA di Terengganu | Sejak dua minggu lepas aku dah tunjukkan tempat-tempat menarik di Terengganu. Sebenarnya masih belum habis lagi bercerita dan masih banyak lagi tempat yang aku tak pergi/tahu tetapi nak berehat sekejap dan berkongsi tentang makanan pula.Malaysia ini makmur.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 3 weeks ago.

 

Air Asia BIG SALE dan senarai cuti panjang 2020

Bersempena dengan AIR ASIA BIG SALE yang bermula hari ini, ai pos sekali lagi Malaysia's long weekend for the year 2020.Nampak tak yang merah tu? Dia siap suruh mohon cuti 😃😃😃 © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 4 weeks ago.

 

Tourism ads in Malaya

Once upon a time... © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
1 month and 4 weeks ago.

 

Peringatan KKM | Langkah berjaga-jaga ketika jerebu

Kementerian Kesihatan Malaysia (@KKM) telah memperingatkan supaya kita mengambil tahu tahap jerebu di kawasan masing-masing.Jerebu ialah satu fenomena tradisi atmosfera di mana debu, habuk, asap dan lain-lain zarah mencemar kejelasan langit. Fenomena ini biasanya terjadi jika zarah habuk, debu dan asap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

Ikon terkini Terengganu | Jambatan Angkat @ Terengganu Drawbridge

Jambatan Angkat @ Terengganu Drawbridge | Apakah yang anda ingin lihat apabila sering mengunjungi tempat yang sama, sama ada pulang ke kampung halaman, bertugas atau sekadar lawatan? Adakah mahu ia kelihatan sama selamanya atau menjadikannya lebih menarik demi peningkatan ekonomi setempat?Bagi aku, buatlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

Selamat Hari Malaysia!

Walaupun agak terlambat, masih jua aku ingin memperingatinya di sini.Sumber di sini. © copyright 2018 – All rights reserved ruggedmom

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ruggedmom2 ruggedmom2 via Ruggedmom.com
2 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »