User Profile: roseqisteena

Show pings in: English | Malay | All

 

roseqisteena

Your avatar

Real Name: ezna

Member Since: 19th December 2012



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 19

Sonata musim 'bunga' di Korea

Baru-baru ni keluarga adik saya berpeluang melancong ke Korea Selatan. Korea sekarang sedang musim bunga (spring). Kalau nak travel ni budget yang lebih kita datang dari1. Tiket Kapal Terbangdan2. Hotel / tempat tinggal semasa kita melancong.Kalau nak travel tu selagi kita boleh save...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog roseqisteena roseqisteena via My Small World
20th April 2016 9:38am

 

Teater Zombie La La La

Tengok teater ni secara kebetulan satu hari tu hubby dan saya lunch kat Istana Budaya jadinya nampak poster teater ni. Pelakonnya terdiri daripada Siti Saleha, Amy Mastura, Hafreez Adam, Amar Baharin, Zulin Aziz, Janna Nick dan beberapa pelakon lagi yang saya tak kenal. Kami tengok ni pun malam hari kedua...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog roseqisteena roseqisteena via My Small World
31st March 2016 9:57am

 

Kempen Milk Mornings bersama dutanya Aaron Aziz dan Diyana Halik

Jenama No. 1 susu sedia diminum di Malaysia kini menangani pengambilan kalsium yang rendah di kalangan dewasa dan kanak-kanak Malaysia dengan kempen terbarunya yang bertemakan Milk Mornings.Sarapan yang disediakan oleh penuntut KDU Campus Utropolis ni pelbagai variasi. Nasi lemak, bihun...to name a...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog roseqisteena roseqisteena via My Small World
24th March 2016 11:09am

 

Anda rasa sulit menggunakan tandas awam? Kini tidak lagi....

Kaji selidik Kleenex mendapati tiga daripada lima rakyat Malaysia sangat tidak yakin untuk menggunakan tandas awam. Alasan yang diberikan ialah lantai atau alas tandas yang basah dan kotor, tandas tersumbat atau tidak dipam dan ketiadaan air bersih dan tisu tandas. Rungutan yang paling banyak diterima...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog roseqisteena roseqisteena via My Small World
18th March 2016 2:22pm

 

Rawatan Kecantikan di Premier Clinic

Manusia memang suka kepada kecantikan. Apatah lagi bagi kaum hawa. Opps kita la tuKalau mereka yang menitikberatkan kecantikan, ni ada solusi. Saya berkesempatan terjah sebuah klinik rawatan kecantikan yang terletak di Taman Tun Dr. Ismail Kuala Lumpur. Dr di klinik kat sini semuanya ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog roseqisteena roseqisteena via My Small World
16th March 2016 10:09pm

 

Anak-anak teruja memanah

Pada 6 Mac 2016 bertempat di Padang Semarak Putrajaya. Dania dan sepupunya join Kelas Asas Memanah Tradisional anjuran Thamim Archery. Lepas breakfast baru lah ke sini. Kelas start jam 8.30 pagi. 8.12 pagi dah tiba di Padang Semarak. Guna waze je nak ke sini. Idak le familiar tempat ni sebab pernah ke sini...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog roseqisteena roseqisteena via My Small World
8th March 2016 10:51am

 

Jom kita berGETEX....online shopping yang jimat!!

Ni ada berita baik untuk peminat shopping online. You alls pernah dengar Getex.my tak?. Apa...tak pernah?....Ok ni nak cerita ni...best tak kalau saya bagitau melalui Getex.my ni you alls boleh shopping dengan 50 kedai shopping online yang bukan calang calang ye. Ada Zalora, Ensogo, Lazada..to name a few.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog roseqisteena roseqisteena via My Small World
5th March 2016 12:43am

 

Jakarta - Malaysia - 25.12.15

Hari ni dah nak balik Malaysia dah akhirnya. Kejap je rasa bercuti kat negara orang. Flight dijadualkan jam 2 petang tapi disebabkan jalan jam di Jakarta ni, pukul 9 pagi camtu dah ambik teksi pergi airport. Kawan saya pun pesan kalau kat Jakarta ni at least 4 jam sebelum departure dah kena ada kat airport.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog roseqisteena roseqisteena via My Small World
19th February 2016 10:02am

 

Jakarta - 24.12.15

Hari ni cuti Maulidurrasul kat Jakarta ni. Dijangka jalan kurang macet berbanding hari biasa. Harap-harap la kan sebab yang bagitau ni pemandu teksi.Breakfast berat dulu kat Ibis Styles ni.Cuma 3km ajer dari hotel nak ke Dunia Fantasi. Boleh juga naik bas tapi kalau naik bas kita kena menapak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog roseqisteena roseqisteena via My Small World
17th February 2016 11:27am

 

Tips Fashion Sales

Ada beberapa cara nak dapatkan tips fashion sales untuk membantu anda membuat pembelian yang berbaloi dengan duit yang kita keluarkan. Ok.....bagaimana nak mulakan ye?....Photo taken from google1. Pertama sekali kita kena senaraikan barang yang kita berniat nak beli melalui online. Kalau kita dah senaraikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog roseqisteena roseqisteena via My Small World
5th February 2016 10:55am

 

Pengumuman Ujian Penilaian Kelas Kafa (UPKK) tahun 2015

Semalam kat Sekolah Rendah Agama Dania ada mengadakan pengisytiharan UPKK. Sekolah lain dah lama dah announce. Sekolah Dania baru announce sebab calon UPKK Sekolah Rendah Agama Dania ramai. Tak silap 157 orang calon. Paginya sebelum pergi sini, ada appointment nak sign document kat Pejabat Tanah Bandar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog roseqisteena roseqisteena via My Small World
27th January 2016 11:49am

 

Cergas dan sihat bersama Washington Apple Fitness First

Kempen pemakanan berkhasiat / kecergasa Washington Apple Fitness First untuk memulakan tahun sihat 2016 telah diadakan di Paradigm Mall pada 12 Januari 2016. Seawal pagi sudah berada di sini.Setiap meja dihiasi deko ini. Simple and nice. Ada station boleh buat salad apple dengan menggunakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog roseqisteena roseqisteena via My Small World
20th January 2016 11:08am

 

Bali - Jakarta - 23.12.15

Flight pukul 11.35 pagi ke Jakarta jadinya pukul 9 pagi dah bertolak ke Airport. Inilah Pak Musa yang membawa kami jalan-jalan di Bali.Departure hall dah ni...Ummi berat la tolong Dania. Ha....sape suruh shopping beg besar ni?Pantang nampak perkataan Malaysia kat luar negara...mesti nak ambik...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog roseqisteena roseqisteena via My Small World
14th January 2016 10:42am

 

Bali - Part 4 - 22.12.15

Pagi ni dimulakan dengan breakfast berat sikit. Makan nasi berlauk supaya perut kita tak cepat lapar. Saya tapau nasi putih dengan lauk ayam Lombok. Ayam Lombok ni walaupun ayam kampung tapi besar. Masuk dalam peti ais dan pagi ni panaskan. Roti pula inti serunding. Bawak juga chips. Masukkan dalam mangkuk...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog roseqisteena roseqisteena via My Small World
13th January 2016 10:35am

 

Bertemu selebriti di sekolah, apa reaksi anda?

Minggu pertama persekolahan sangat la busy ye tak. Jalan tak la busy tapi alehaiiii bila tiba kat sekolah, meriah mak pak tunggu dalam sekolah. Ok, ni kisah ada satu hari tu tak silap saya hari Selasa minggu pertama persekolahan. Sedang la saya tunggu suami saya depan pintu utama Sekolah Rendah Agama Dania,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog roseqisteena roseqisteena via My Small World
12th January 2016 8:00am

 

Bali - Part 3 - 21.12.15

Ok. Hari ni saya cerita hari ketiga kat Bali ni. Pagi ni saya sediakan sambal tumis ikan bilis, nasi putih, roti putih kosong untuk cicah sambal tumis dan roti putih yang beintikan serunding daging. Kami makan berat dulu pagi-pagi ni sebelum gi jalan.Ada orang tanya kat saya kenapa nak kena bawak...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog roseqisteena roseqisteena via My Small World
11th January 2016 11:03am

 

Bali - Part 2 - 20.12.15

Hari ni tour guide tanya nak pergi mana? Saya siap brief lagi nak pergi mana. Ok jom kita tengok tempat-tempat kami singgah sebelum sampai ke Kintamani. First kami ke kawasan Batu Bulan tempat pembuatan perak dan emas. Beliau sedang meletakkan perak untuk membuat loket rantai.Kawasan kilang ni nampak...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog roseqisteena roseqisteena via My Small World
10th January 2016 8:00am

 

KL - Bali Part 1 - 19.12.15

Pagi-pagi lagi dah bertolak ke stesyen Putrajaya Sentral. Nak kejar jam 5.21 pagi tapi dapat naik yang train 5.51 pagi. Tiba je kat KLIA, cari surau nak pergi solat. Gilir dengan ayah Dania. Masa saya dan Dania solat, ayah Dania bertugas menjaga beg. Lepas habis solat baru nak check in bag. Flight kami pagi...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog roseqisteena roseqisteena via My Small World
9th January 2016 3:24pm

 

Dari Songkhla ke Sg. Dua

Pagi-pagi ni kita breakfast dulu kat coffee house Hotel Centara. Nama coffee house yang halal ni Saneha.Dania ambik ni. Ingatkan padtai macam ayah dia makan malam tadi. Sekali.............ni lobak asin dengan telur. Hehehe. Langsung letak tepi. Ingatkan mee. Masin la. Saya rasa makan ni dengan makanan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog roseqisteena roseqisteena via My Small World
6th January 2016 8:51am

 

Johara di pagi Era bersiaran dari Sekolah Kebangsaan Dania

First day of school saya kuar rumah kol 6.19 pagi. Dah standby bila azan subuh je terus solat. Tiba sekolah dalam 6.35 pagi. Masa hantar Dania kat sekolah tetiba dengar orang gelak kuat cam familiar je suara. Bila saya tengok dekat laaaa team Johara rupanya. Cuma ada Ray dan Johan ajer manakala Haniff di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog roseqisteena roseqisteena via My Small World
5th January 2016 9:49am

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »