User Profile: maziah75

Show pings in: English | Malay | All

 

maziah75

Your avatar

Real Name: Mrs. A

Member Since: 30th November 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 23

Adik Ipar Celebrate Birthday Di Jiboi

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Adik Ipar Celebrate Birthday Di Jiboi. Ini kisah 21 Jun yang lalu Adik ipar Mrs. A yang Alang tu celebrate birthday dia di Jiboi kiranya dia tumpang rumah mak/pak dialah. Bila buat di Jiboi selesa adik-beradik, ipar-duai, anak-anak sedara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 week and a day ago.

 

Mrs. A Join Segmen Bloglist PKPP At aziankhalil.com

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Mrs. A Join Segmen Bloglist PKPP At aziankhalil.com actually dah terbaca pasal segmen ni di awal pelancarannya hari tu tapi baharu today berkesempatan untuk join. Hurm... ramai juga rakan-rakan blogger yang dah join so Mrs. A pun tak nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 week and 5 days ago.

 

Ke Sana Ke Sini

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Ke Sana Ke Sini. Actually tak tahu nak bagi tajuk apa entry nih! ke sana ke sini pun bolehlah kot ngeh! ngeh! ngeh!catchy gitttewww.... Last Saturday outing bersama Aryssa dan Adik. Aryssa nak pergi sekolah ambil buku teks yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 weeks and a day ago.

 

Alahai Adik McDelivery

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Alahai Adik McDelivery. Setelah beberapa tahun tidak order melalui McDelivery hari ini ntah sawan apa datang time lunch malas nak keluar (cause takde gang) terus dail nombor McDelivery yang memang dah lama ada tersimpan dalam phone Mrs. A...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 weeks and 4 days ago.

 

Wordless Wednesday #3/2020 - Yankee Candle

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers.Wordless Wednesday #3/2020 - Yankee CandleYankee Candle #votivecandleDried Lavender Oak Votive CandleYankee Candle - the worlds best loved candleAlpine Mint, Cuban MojitoDried Lavender OakNtah! sawan apa melanda seorang Mrs. A...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 weeks and 6 days ago.

 

Kisah 1 Syawal 1441H Di Musim PKP Bersyarat

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Kisah 1 Syawal 1441H Di Musim PKP Bersyarat. Dah 13 hari Syawal berlalu baru today rajin nak buat post. Di musim PKP ni mood memblog Mrs. A pun sangatlah ke laut huhuhuu... sedihhh!!! kesian blog sepi dan sendu aje. Eh! takyahlah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 month ago.

 

Masuk Ke Pasaraya Di Era Normal Baharu

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Masuk Ke Pasaraya Di Era Normal Baharu. Apa yang anda perlu tahu? Salam Ramadhan ke 30 1441H dear readers. Today hari terakhir kita berpuasa semoga kita akan bertemu lagi di Ramadhan yang akan datang InSyaAllah. Sambutan hariraya tahun ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 month and 2 weeks ago.

 

Jemput Emak Dan Abah Mertua Berbuka Di Rumah

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Jemput Emak Dan Abah Mertua Berbuka Di Rumah. Last weekend Monday selepas Mrs. A dan Aryssa balik kampung tu Mr. A tiba-tiba bagitahu yang dia nak jemput mak/pak dia berbuka kat rumah we all. Ait! dah cakap dengan mem dan bos ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 month and 2 weeks ago.

 

PKPB: Seremban - Kampung - Seremban

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. PKPB: Seremban - Kampung - Seremban. Setelah 53 hari PKP Mrs. A akhirnya dapat balik ke kampung. Alhamdulillah ada baiknya juga kampung dalam negeri yang sama cuma berlainan daerah je, kampung Mrs.A di dalam daerah Rembau jarak lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 month and 3 weeks ago.

 

Kembali Bekerja Setelah PKPB Diumumkan

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Kembali Bekerja Setelah PKPB Diumumkan. Setelah Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) diumumkan oleh kerajaan pelbagai reaksi rakyat Malaysia dapat kita lihat. Ada yang setuju ada yang tak setuju. Siap ada petisyen jugak tu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
1 month and 4 weeks ago.

 

Segmen Bloglist SitiYangMenaip 1/2020

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Segmen Bloglist SitiYangMenaip 1/2020. Banyak lalulalang kat reading list Mrs. A blogger-blogger join segmen SYM ni since SYM pun ada jemput untuk join so Mrs. A pun tertarik nak join ha gittewww...Segmen Bloglist SitiYangMenaip...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 months ago.

 

Sambutan Birthday Bulan April Di Musim PKP

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Sambutan Birthday Bulan April Di Musim PKP. Di bulan April setiap tahun memang ramai ahli keluarga Mrs. A yang sambut birthday tapi tahun ini memang sangat berbeza dan sendu aje huhuhuu... Kalau tahun lepas Aryssa dan Adik ada small...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 months ago.

 

Salam Ramadhan Al Mubarak 1441H

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Salam Ramadhan Al Mubarak 1441H buat readers blog Mrs. A. Pejam celik pejam celik dah sampai kita ke bulan Ramadhan 1441H. Semoga kita semua dikurniakan kesihatan yang baik baik sahaja untuk menjalani ibadah puasa dan juga solat sunat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 months and 2 weeks ago.

 

Buat Puding Jagung Resepi Mak Mrs. A

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Buat Puding Jagung Resepi Mak Mrs. A. Resepi ni mintak dari mak Mrs. A tapi Mrs. A olah sikit ikut cara Mrs. A. Resepi ni sangat mudah, buat sekali InSyaAllah terus menjadi. Dalam masa dah sebulan PKP ni dua kali jugaklah Mrs. A dah buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 months and 2 weeks ago.

 

Buat Kuih Kelepong a.k.a Onde-Onde a.k.a Buah Melaka

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Buat Kuih Kelepong a.k.a Onde-Onde a.k.a Buah Melaka. Mrs. A panggil kuih ni kuih kelepong kalau ikut bahasa daerah Negeri Sembilan kuih kolopong ha gitteww... tapi nama lain kuih ini adalah Onde-onde, Buah Melaka actually ia adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 months and 3 weeks ago.

 

Perintah Kawalan Pergerakan Dilanjutkan Lagi #mcophase3

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Perintah Kawalan Pergerakan Dilanjutkan Lagi #mcophase3. Ha! mesti tadi ramai yang duduk depan TV kan nak tengok perutusan khas Perdana Menteri kita? Sambung ke tak ni Perintah kawalan Pergerakan a.k.a PKP ke peringkat seterusnya. Samalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 months and 3 weeks ago.

 

Wordless Wednesday #2/2020 - Aku yang masak kau yang panas

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Wordless Wednesday #2/2020 - Aku yang masak kau yang panasTajuk mengundang hahahhaa... adehhh! dah bersawang blog kesayangan Mrs. A ni ha! so moh le paksa diri up-date gittewww... Sempena stay at home sewaktu Perintah Kawalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
2 months and 4 weeks ago.

 

Loading

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Loading tak tahulah nak tulis apa dari petang tadi kononya nak buat post WW sampai dah bertukar hari tak jadi-jadi jugak kah..kah..kah... nak masuk website bsh.hasil.gov.my asyiklah loading dari pada petang tadi. Walaupun Mrs. A dah boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
3 months ago.

 

Stay At Home

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Stay At Home. Pejam celik, pejam celik dah 12 hari stay at home. To be honest memang selama tempoh Perintah Kawalan Pergerakan #PKP ni Mrs. A takde keluar pun kalau ada pun sehari je time tu terpaksa keluar juga ziarah wife cousin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
3 months and a week ago.

 

Kematian Yang Mengejutkan

Bismillahhirahmannirrahim...As Salam and greetings to dear readers. Kematian Yang Mengejutkan. Pagi semalam 23.03.2020 sedang berkira-kira nak buat sedikit kerja office di rumah tiba-tiba baca di group whatsapp Kerabat Hj Juri "isteri Along dah meninggal, jenazah sekarang ada di rumah Pak Busu Jiboi"...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog maziah75 maziah75 via MRS.A my blog my stori
3 months and 2 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »