User Profile: kerjasendirijb

Show pings in: English | Malay | All

 

kerjasendirijb

Your avatar

Real Name: kerja sendiri

Member Since: 30th March 2015



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 8

Cara Kenal Pasti Bisnes Yang Paling Untung Untuk Anda

Topik kali ini khas untuk mereka yang masih tercari-cari bisnes yang paling menguntungkan. Seandainya anda tergolong dalam golongan bermasalah nak cari perniagaan yang paling untung punya, anda sangat dialu-alukan untuk terus baca artikel ni sampai habis.Kalau kena gaya bisnes tu, tak mustahil jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 days and 9 hours ago.

 

Harga Bawang Mahal Sangat, Macam Mana Nak Berniaga?

Dari bulan November ke Disember 2019 lagi saya perhatikan harga bawang mahal sangat. Kos bahan untuk meniaga pun meningkat gara-gara harga bawang naik.Bawang mahal.Tahun 2018 dan tahun sebelumnya pun harga bawang pernah naik tapi tak sedahsyat sekarang.Walaupun mahal tapi orang ramai terpaksa beli juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 week and 4 days ago.

 

Duit Banyak Tapi Tetap Rugi Kalau...

Ada orang duitnya banyak. Mungkin bukan jutawan tetapi cukup untuk berniaga sendiri. Sepandai-pandai orang kumpul duit, pandai lagi scammer kebas duit orang.Love Scam masih ada tau..Sayangnya duit puluh-puluh ribu diberikan pada scammer..Seorang perempuan 37 tahun yang bekerja sebagai penjawat awam di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 weeks ago.

 

Jangan Salah Guna Agama dalam Bisnes!

Sebelum ni dah ada golongan scammer guna nama agama untuk menipu. Ada yang dah tumpas dan ada yang dalam proses untuk ditumpaskan. Apa ada dalam kepala golongan scammer macam ni?Jaga-jaga jangan sampai kena tipu.Siapa sasaran golongan scammer penunggang agama?Golongan majoritilah yang jadi sasaran. Siapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month and a week ago.

 

Perniagaan dan Pemasaran sebelum Tanda Kiamat Besar yang Pertama

Kalau dulu jual beli guna kepingan emas dan perak. Sekarang jual beli guna kertas. Penggunaan e-wallet atau sebarang bentuk cashless pula semakin meningkat di Malaysia.Langkah seterusnya?Bagaimana dengan pemasaran pulak?Pemasaran sekarang makin canggih. Nak promote barang pun guna blog, twitter, youtube dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month and a week ago.

 

Siapa Nak Beli Susu Nilofa?

Adakah anda pernah beli susu jenama Nilofa? Pernah rasa susunya?Susu Nilofa dan Neelofa.Apa rasa susu tu?Boleh percaya ke susu pisang baik untuk pesakit obesiti?Khasiat yang diperkatakan.Mana mungkin minum susu pisang ni baik untuk orang yang ada obesiti.Dalam bahagian ingredient tiada pisang pun.Mungkin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month and 2 weeks ago.

 

18/19 Jadi Parody Netizen

18 kali saya berusaha nak update blog ni tapi gagal sebab malas. Usaha saya yang ke 19 baru berjaya nak update blog. Sifat malas saya pun tak terlawan dengan usaha saya yang ke-19. Auranya memang... padu beb!18/19 parody masa kini.Apa ada dengan 18/19 ni?Tak pasal-pasal 18/19 dah jadi viral sekarang ni.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month and 2 weeks ago.

 

Boleh Tak Berniaga Sambil Melawak?

Anda suka beli dari peniaga yang suka buat lawak? Mungkin ya kalau lawak dia kelakar dan tidak menyakitkan hati anda. Nak kena tengok juga lawak dia macam mana kan?Eh..lawak ke?Bagaimana pula kalau berdepan dengan peniaga yang kuat loyar buruk?Seandainya anda sendiri memang kaki loyar buruk memang sesuailah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month and 4 weeks ago.

 

Adakah Semua Jenis Bisnes Mesti Kelihatan Bagus?

Cuba tanya diri anda sendiri. Kalau anda seorang pemilik kereta jenama A yang rosak nampak dua bengkel kereta. Satu bengkel kereta jenama A nampak meyakinkan tapi lagi satu bengkel kereta pulak nampak biasa-biasa je.Anda pilih yang mana?Masih tak dapat pilih?Saya tambah lagi. Bengkel jenama kereta A ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months and a week ago.

 

Pelaburan Khas untuk Orang Yang Banyak Duit

Selalu kita dengar orang kena tipu melabur dalam skim cepat kaya. Biasa yang kena tipu pun, orang-orang yang ada banyak simpanan sama ada duit pencen, duit dalam bank, duit bawah bantal, duit dalam peti besi dan sebagainya.Fadillah (kanan) perlukan bantuan rawatan dialisis.Pelaburan kali ini takkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months and a week ago.

 

Taktik licik Penipu Jual Baja Menyusahkan Peniaga Runcit!

Dahsyat teknik penipu zaman nak kiamat ni. Penipu-penipu yang terlibat dalam kes ni mesti ditangkap dan pulangkan balik duit mangsa tipu dorang.Sepasang suami isteri yang mengusahakan kedai runcit ditipu RM14,000.Apa kata anda baca dulu berita pasal penipuan ni?SUNGAI SIPUT: Sepasang suami isteri yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months and 3 weeks ago.

 

Makanan apa yang terbaik untuk anda mulakan bisnes hantar sampai depan rumah pelanggan?

Dah biasa dengar pasal food delivery? Ada peniaga guna grabfood, foodpanda dan lain-lain perkhidmatan hantar makanan. Baru-baru ni kan ada rider foodpanda mogok beramai-ramai?Food Delivery naik vespa pun boleh!Saya tak nak cerita pasal foodpanda buat masa ni.Makanan apa yang terbaik untuk newbie buat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 months and 3 weeks ago.

 

Kenapa Kebanyakan Orang Tak Sabar-Sabar Nak Jadi Kaya?

Walaupun orang ramai sedar sabar itu sebahagian daripada iman tapi orang tetap nak kaya cepat. Walaupun memang dah tahu kebaikan sifat sabar, orang tetap nak cepat jadi kaya.Usaha itu bukit kejayaan.Kenapa orang nak kaya cepat?Jujurlah, siapa nak kaya lambat? Kalau boleh orang berniaga nak untung cepat dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 months and 2 weeks ago.

 

Peniaga Muslim Maju Kalau Hargai Pelanggan

Kempen BMF masih berterusan dengan baik nampaknya. Semoga berterusan dengan baik.Peniaga Muslim mesti jaga kualiti produk bukan setakat halal je.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 months and 3 weeks ago.

 

Jangan Putus Harapan Walaupun Muflis

Biasanya orang baru nak berniaga ni selalu berdepan dengan masalah susah nak capai target. Bila tak dapat capai target, itu yang nak putus harapan.Jangan hilang harapan.Anda rasa dah hilang semangat nak berniaga?Saya sendiri pernah berdepan masalah dalam perniagaan. Saya ada share pengalaman berniaga saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 months and 3 weeks ago.

 

Siasat Sebelum Tunjuk Hebat!

Sebelum kita nak tuduh sesiapa, kita mulakan dengan siasat atau tanya. Contohnya ada desas-desus mengatakan produk A ada bahan terlarang. Kita pun try tanya sana-sini betul ke produk A macam tu?Sebagai blogger, kita boleh ambil kesempatan untuk jadikan tajuk blog.Sebagai contoh "Adakah Produk A haram?"Dalam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 months and 4 weeks ago.

 

Harith Iskander Buat Lawak Bikin Panas Pasal BMF

BMF atau nama panjangnya Buy Muslim First dah lama dilaksanakan. Cuma baru-baru ni je jadi isu hangat. Bertambah hangat bila ada pelawak sibuk bagi pendapat tak menyokong BMF.Tweet Harith perli BMF.Harith ni nak buat lawak ke pasal Buy Muslim First?Harith Iskander kata dalam Tweeter,"Why stop at 'Buy Muslim...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 months ago.

 

Boikot Boleh Jadi Mimpi Ngeri Peniaga Sama ada Kecil atau Besar

Adakah anda tahu betapa dahsyatnya isu boikot ni? Tidak kira betapa besarnya hasil untung sesebuah perniagaan, boikot yang berterusan boleh mengakibatkan rugi yang mendadak. Contohnya High 5 gulung tikar pada bulan Jun 2016.Kotornya kilang roti High 5.High 5 bukan jenama roti peniaga tepi jalan tapi tetap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 months and 2 weeks ago.

 

641 Produk Jenama Bukan Islam

100 Plus4345 Star7 Rings7778889SpotA.RamliA1AAAAAA Golden TasteAceActiveGuardAdventist BakeryAfdal (Kordial)AfieraAik CheongAir BullAlaisyahAlhamiAliCafeAliteaAman (Beras)Ammeltz Yoko YokoAngelAntabaxApacheApolloAromaAsianMealsAyam A1Ayam BrandAyam PiruAyamaduBPB2Baa..gus (Ibumie)Baker’s...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 months and 2 weeks ago.

 

434 Produk Jenama Islam di Malaysia

19011Azam2PuteriAbdul SalamAbessAdabiAdelaAdilahAfa TeaAfdal (cendol)Afy HaniffAGD Fresh MeatAgromasAhmadiah CoffeeAida ChocsAikenAin’s TreatAiryssAK KordialAkmalAl AminAl HafeezAl Jannah Mahkota Dewa (MLM)Al-AinAl-IkhsanAl-KhairaAl-SyifaAlfalfaAlhadiAlhikmahAlifAliGuarAlla...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 months and 2 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 Next »