User Profile: kerjasendirijb

Show pings in: English | Malay | All

 

kerjasendirijb

Your avatar

Real Name: kerja sendiri

Member Since: 30th March 2015



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 9

Doraemon Berniaga Kedai Makan

Kalau sebelum ni Spiderman jual durian di Kuantan, sekarang dah ada Doraemon jual makanan di Jempol. Macam-macam cara peniaga nak tarik perhatian pelanggan.Doraemon berniaga di Jempol.Siapakah yang memakai kostum Doraemon?Nurulazma Shafiqah binti Khairul Azhar, 29, memenuhi permintaan anaknya sekaligus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 days and 13 hours ago.

 

Tunggu Peluang VS Cari Peluang VS Guna Peluang

Kalau anda semua nak tahu peluang untuk berniaga sentiasa ada. Sama ada ditunggu, dicari atau digunakan.Peluang perlukan taktik?Jom teruskan baca..Tunggu PeluangMaknanya tunggu masa yang sesuai untuk dapatkan peluang. Tunggu peluang ni tak sama dengan cari peluang. Contohnya tunggu lagi sebulan nak Ramadhan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 week and a day ago.

 

Bergaduh Sampai Hidung Berdarah

Kalau dah hilang sabar memanglah bergaduh jawabnya. Apa masalahnya sampai nak bertumbuk ni?Gambar hiasan.Sampai viral video ni... Kejadian berlaku di Bukit Rambai, Melaka. Pergaduhan antara JKKK (Jawatankuasa Kemajuan Keselamatan Kampung) dan peniaga disebabkan rasa marah. Marah pasal apa?Peristiwa ni jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 weeks ago.

 

Nak Untung Lebih Punya Pasal

Pada suatu hari ada seorang lelaki yang semakin berusia tetapi giginya masih kukuh bernama Wan ternampak ada sebuah gerai burger di tepi jalan. Wan perhatikan macam orang baru berniaga je ni."Baru berniaga ke?" Tanya Wan."Ye bang, baru hari ni start." Jawab peniaga burger."Sebelum ni berniaga tempat lain...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 weeks and a day ago.

 

Spiderman Jual Durian

Ada pulak orang pakai kostum Spiderman jual durian kampung di Gambang, Kuantan, Pahang.Identiti orang yang jadi Spiderman tu ialah Mohd Azim Ahmad, 35 tahun. Belum apa-apa dah bongkar dulu identiti Spiderman haha. Dia berniaga dengan kawan dia Mohd Rafiz Rosli, 33 tahun.Dorang borong durian kampung di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 weeks and a day ago.

 

Boy Setan Hantar Dadah Guna Dron Dah Ditahan

Hari tu kecoh sana-sini orang cerita pasal boy setan hantar dadah guna dron. Bak kata pepatah "sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah juga".Mohd Azli atau lebih dikenali Boy Setan.Ada je idea nak buat jahat kan?Pengarah JSJN (Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik) Bukit Aman, Datuk Ramli Din...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
2 weeks and 2 days ago.

 

Apa Tujuan Anda Berniaga? Dapat Untung Atau Bantu Orang?

Peniaga mana yang nak rugi? Semua peniaga nak untung tak kira apa bangsa dan agama sekalipun.Untung atau tolong?Mana satu lebih baik?Kalau pilih dapat untung sahaja?Biasanya scammer yang pilih nak untung je tapi menyusahkan orang lain. Pemalas pun termasuk dalam kategori nak untung je tapi tak nak bantu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
3 weeks and 5 days ago.

 

Usia Tua Bukan Alasan Tak Boleh Berniaga

Jangan sesekali fikir usia dah tua bermakna tak boleh berniaga. Kalau nak cari alasan tak nak berniaga memang macam-macam ada. Sebab muda sangatlah, sebab dah tualah, sebab takde sokongan keluargalah, sebab takde idea dan macam-macamlah.Saleh, 82 tahun masih berniaga.Saleh Hasan berusia 82 tahun jadi bukti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month ago.

 

Hiatus 2

Dah dua kali saya hiatus. Pertama kali saya hiatus boleh lihat di sini. Masa mula-mula PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) dilaksanakan, saya tak dapat berniaga tepi jalan macam biasa.Hiatus lagi..Saya down bila dilarang berniaga masa PKP? Taklah! Ada BSH (Bantuan Sara Hidup) dan BPN (Bantuan Prihatin...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
1 month ago.

 

Budak Berniaga Roti Canai Jadi Viral

Pertama kali tengok gambar viral di Twitter ni rasa sebak pun ada. Budak perempuan duduk bersimpuh atas lantai jual roti canai segera di Kota Bharu, Kelantan. Umur tak pasti tapi rupa macam budak sekolah rendah.Budak perempuan jual roti canai segera atas lantai.Berat mata memandang, berat lagi bahu...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 months and a week ago.

 

Syndrom Down Bukan Alasan Tak Boleh Berniaga

Siapa kata orang sindrom down tak boleh berniaga? Bak kata pepatah, 'Hendak 1000 daya, Tak nak 1000 dalih'.Mohd Azlan dibantu ibunya.Usaha Tangga Kejayaan!Walaupun syndrim down tapi Mohamad Azlan Mat Dom, 24 berniaga makanan seperti waffle, jagung manis, ais krim dan minuman di Kampung Kedai Mulong.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 months and a week ago.

 

Kisah Pakcik Promote EcoStar Fuel Saver

Dalam artikel kali ini, saya kongsikan pasal seorang pakcik nak perkenalkan produk jimat minyak kereta. First time saya dengar pasal Ecostar dari pakcik ni. Borang nak jadi agen Ecostar.Pakcik tu parking kereta siap letak berkotak-kotak barang atas bonet kereta dia pastu datang ke tempat saya berniaga tepi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
4 months and 3 weeks ago.

 

Peniaga Mesti Ambil Kesempatan Kalau Nak Untung Lebih

Mana-mana orang yang berfikiran normal tak suka diambil kesempatan. Cuba tanya direct pada ahli keluarga atau kawan-kawan (yang tak loyar buruk), suka tak diambil kesempatan? Memang taklah jawapannya.Habis tu kenapa peniaga mesti ambil kesempatan kalau nak untung lebih?Saya bagi contoh supaya lebih senang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
5 months ago.

 

Peniaga Yang Berakhlak Mulia Tak Lapuk Dek Hujan dan Tak Lekang Dek Panaa

Mana-mana manusia yang berakhlak memang disukai ramai. Cuma dalam topik ni nak fokus cerita pasal peniaga je.Jadilah peniaga yang berbudi bahasa.Tak kira peniaga online atau offline mesti jaga adab dengan pelanggan.Kita ambil contoh peniaga tudung online yang beradab dan tiada adab.Contoh Pertama Versi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
5 months and a week ago.

 

Sekiranya Anda Ada Kereta Untuk Disewakan, Anda Harus Baca Sini Dulu

Ada berita baik yang saya nak kongsikan khas untuk anda yang dah sedia ada bisnes kereta sewa. Kalau anda baru nak buat bisnes perkhidmatan sewa kereta hari ni pun tak jadi masalah. Asalkan anda berminat dengan bisnes sewa kereta, anda dialu-alukan di sini.Mudah je nak sewa kereta sekarang.Bagaimana anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
5 months and a week ago.

 

Peniaga Tepi Jalan Jangan Pandang Remeh Novel Coronavirus

2019-nCoV atau dikenali sebagai Novel Coronavirus adalah sejenis virus yang berasal dari Wuhan, China. Virus ni dah masuk Malaysia sebab orang-orang dari Wuhan dah masuk Malaysia.Mask.Peniaga-peniaga tepi jalan sila ambil berat dalam hal ini.Bukan setakat makanan yang dijual perlu ditutup, mulut dan hidung...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
5 months and a week ago.

 

Cara Kenal Pasti Bisnes Yang Paling Untung Untuk Anda

Topik kali ini khas untuk mereka yang masih tercari-cari bisnes yang paling menguntungkan. Seandainya anda tergolong dalam golongan bermasalah nak cari perniagaan yang paling untung punya, anda sangat dialu-alukan untuk terus baca artikel ni sampai habis.Kalau kena gaya bisnes tu, tak mustahil jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
5 months and 2 weeks ago.

 

Harga Bawang Mahal Sangat, Macam Mana Nak Berniaga?

Dari bulan November ke Disember 2019 lagi saya perhatikan harga bawang mahal sangat. Kos bahan untuk meniaga pun meningkat gara-gara harga bawang naik.Bawang mahal.Tahun 2018 dan tahun sebelumnya pun harga bawang pernah naik tapi tak sedahsyat sekarang.Walaupun mahal tapi orang ramai terpaksa beli juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
5 months and 3 weeks ago.

 

Duit Banyak Tapi Tetap Rugi Kalau...

Ada orang duitnya banyak. Mungkin bukan jutawan tetapi cukup untuk berniaga sendiri. Sepandai-pandai orang kumpul duit, pandai lagi scammer kebas duit orang.Love Scam masih ada tau..Sayangnya duit puluh-puluh ribu diberikan pada scammer..Seorang perempuan 37 tahun yang bekerja sebagai penjawat awam di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
6 months ago.

 

Jangan Salah Guna Agama dalam Bisnes!

Sebelum ni dah ada golongan scammer guna nama agama untuk menipu. Ada yang dah tumpas dan ada yang dalam proses untuk ditumpaskan. Apa ada dalam kepala golongan scammer macam ni?Jaga-jaga jangan sampai kena tipu.Siapa sasaran golongan scammer penunggang agama?Golongan majoritilah yang jadi sasaran. Siapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog kerjasendirijb kerjasendirijb via Kerja Sendiri
6 months and 3 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next »