User Profile: empayarutama

Show pings in: English | Malay | All

 

empayarutama

Your avatar

Real Name: EmpayarUtama

Member Since: 11th August 2011


part time blogger, part time auditor, part time accountant, but full time father to a family...


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 6

Semoga Dipermudahkan Urusan

Ahad ini, 26/01/2020 merupakan hari yang istimewa buat salah seorang ahli keluarga kawan aku. Dia minta kalau boleh buatkan satu posting sebagai kenangan dan appresiasi dari ahli keluarga yang tak dapat hadir ke majlis beliau.Aku tanya kenapa tak pergi? Takde jemputan katanya. Ohhh begitu.Memang tak perlu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
3 weeks and 5 days ago.

 

Pinjaman Kenderaan 100% ?

Pinjaman kenderaan 100% ? Biar betik.Pepagi gi sarapan ada pakcik tanya camana nak dapat 100% pinjaman kereta. Aku ingat dia salah tanya orang, tapi betul dia tanya kat aku.Issshhh aku nih buat akaun syarikat dan bayo gaji je. Tapi aku cuba jugajawab semampu boleh. Ada 2 kategori kenderaan, Baru dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
1 month ago.

 

eBook Percuma

Sempena tahun baru 2020 ni aku sekadar nak berkongsi je. Siapa yang dah tau dan dah buat, pastu baca pulak entri aku nih - kira siaran ulangan je lah hehe.Sebetulnya dulu-dulu aku terfikir, bila dah banyak beban kerja sampai lima nam tempat; ada blog tapi terbengkalai cenggitu je, buatlah sesuatu untuk blog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
1 month and 2 weeks ago.

 

Ejen Ali The Movie

Sempena Gerhana Matahari siang tadi, aku abadikan gambar ni buat kenangan.Haa cerita pasal Ejen Ali The Movie ni. Memula ditayangkan, kitorang dah tengok tapi masa tu tak cukup korum. Hero dan Puteri sulung lom balik bercuti lagi. Terlanjur takde rancangan apa-apa sempena cuti umumsemalam, gi ulang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
1 month and 3 weeks ago.

 

PERKESO Portal ASSIST

Buka saja laman iPERKESO - terus keluar mesej cam kat bawah. Ishhhh tinggal enam belas hari, lebih tepatnya sebelas hari kerja je lagi untuk siapa yang guna iPERKESO beralih ke PERKESO portal ASSIST yang lebih terperinci.Selalunya kalau pejabat kerajaan, masa masa kecederaan cam ginilahpara majikan / wakil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
2 months ago.

 

Cukai Digital

Ishhh tengah sibuk siapkan 'closing' untuk beberapa tempat kerja, terperasan pula pasal cukai digital ni.Belum sempat lagi nak baca lebih teliti cuma apa yang aku faham, secara kasarnya cukai ni dikenakan juga kepada individu.Banyak juga maklumat yang belum aku sempat nak tengok biarpun pcdepan mata...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
2 months and a week ago.

 

Belajar Buat Mini BONSAI - Santalia

Tengah Bulan Jun (lepas raya) aku tengok banyak anak pokok Santalia tumbuh nak membesar kat kampung. Gatal pulak rasanya nak ambik beberapa untuk bawak balik JB.Pokok ni kalau dibela cantikle tapi kalau tak terbela, boleh naik 3-4 kaki. Itu belum campur anak-anaknya yang ikut membesar, rimbun - serabai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
3 months and 3 weeks ago.

 

Jerebu Bahagian Dua

Bulan Sembilan nih makin menjadi jadi jerebu. Bebudak sekolah yang terkesan syiok terlebih sebab dapat tambahan cuti cuti Malaysia, kannnn.Banyak jugalah gambar menarik aku terima menerusi wazap.Di sini aku abadikan antaranya, harap terhibur heheheheLokasi tak pasti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
4 months and 4 weeks ago.

 

Jom Tengok Filem BoBoiBoy Movie 2

Sejak keluar trailer kat youtube, hero 2 orang tu sibuk betul ajak tengok cerita ni.So, semalam bawakle si abang dengan kakak dia gi beli tiket di Tebrau City.Dengar kutipan pun bagus, dah cecah RM 9.9 juta hanya dalam 5 hari setakat semalam. Haaa tayangan semalam (12.8) pun habis. Nasib baik tayangan untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
6 months ago.

 

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Selamat Hari Raya Korban buat semua umat Islam, yang menyambut atau tak.Tahun ni sama je cam tahun tahun sebelum ni tak ke mana. Berkumpul di rumah seisi keluarga sambil menjamu apa ajalah juadah yang serba ada hehe.Juadah ikut selera ala-ala bugis. Ada ketupat, lemang, burasak, lepat-lepat, rendang daging,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
6 months and a week ago.

 

Japan Educational Program

Hehe program ni dah lepas minggu pertama lagi tapi aku mintak gambar-gambar sepanjang kat Jepun berjanggut si Alya nak bagi.Aku pun tak pasti berapa sekolah yang terlibat. Anjuran PPD, tiap tahun buat lawatan sambil belajar ke destinasi berbeza. Terkejut juga bila dapat panggilan dari cikgu masa awal bulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
6 months and 3 weeks ago.

 

Semakan Wang Tak Dituntut

Setakat cerita ini ditulis, sesiapa yang nak buat semakan Wang Tak Dituntut hanya boleh buat di kaunter Jabatan Akauntan Negara serta cawangannya di seluruh negeri.Iyalah, kalau agak agak dah berumur; mungkin dulu pernah kerja sekejap mungkin ada apa-apa bayaran yang patut diterima tapi belum diterima;...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
7 months ago.

 

Salam Lebaran Daripada EmpayarUtama

Lusa dah Raya, kannnn....?Dan dalam diam tak diam dah lepas lapan tahun setengah rupanya aku berblogging.Memang aku cemburu dengan masa yang cepat betul berlalu.Macam mana; tiba tiba je aku dah kat dunia ni. Hari pertama aku ada dalam dunia - pun aku tak ingat bila. Hari pertama selepas mati nanti,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
8 months and 2 weeks ago.

 

Selamat Belajar Aiman

Semalam selepas subuh hantar anak bujang - Aiman ke Melaka. Kurang sorang lagi ahli keluarga selepas Puteri sulung sambung belajar di Puncak Alam.Dahla minggu periksa tapi semua nak ikut. Kenalah buat surat mohon cuti dan minta tangguh subjek periksa untuk hari Ahad semalam untuk yangbersekolah agama,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
9 months and a week ago.

 

Kucing - Otimot

Anak kucing ni muncul bulan Sembilan tahun lepas. Belum sebulan kot umurnya masa tu tapi suara dah tak bunyi cam anak kucing. Hidup dalam parit dengan kotornya dan bulu pun sebahagian dah tak ada.Jenuh memujuk panggil datang makan biskut dan akhirnya membesar dan jadi sebahagian dari keluarga aku.Sebulan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
9 months and a week ago.

 

Pilih Bateri Kenderaan

Aku ada guna Exora. Genap setahun tak buleh hidup.Call Servis Center tanya kenapa takde keluar warning bateri low tapi bila pusing suis dok bunyi kletek-kletek je. Dia kata kalau bunyi cam tu memang bateri dah sampai masa. Ngam ngam la pulok lepas 12 bulan warrantynya tamat. Hampehtul.Kenalah tukar bateri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
9 months and 2 weeks ago.

 

Jangan Main Kotor Bahagian 2

5 hari lepas aku beritahu Jangan Main Kotor yang akibatkan credit prepaid dipotong RM0.50 tiap kali selepas terima sms. Aku yang bodoh piang ni ikut je apa saranan pegawai perkhidmatan pelanggan.Tapi dah sent pun STOP dan CANCEL hasilnya camtu jugak. Tetap dapat sms dan kredit masih kena potong. Pegawai tu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
10 months and a week ago.

 

Jangan Main Kotor

Sepanjang aku bertalian bimbit, aku guna nombor postpaid Celcom. Dari 010-6 digit (tak silap tahun 1990/91) hinggalah sekarang 019-7 digit guna nombor yang sama. Sebagai pelanggan setia, dulu macam-macam hadiah aku terima daripada Celcom. Dari T-Shirt, mug, payung, pen, keychain, wallet, hinggalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
10 months and 2 weeks ago.

 

Jom Tengok Upin dan Ipin - Keris Siamang Tunggal

Cuti sekolah - layan budak-budak tengok Upin dan Ipin - Keris Siamang Tunggal kat MBO KSL City.Cerita mengisahkan pengembaraan Upin dan Ipin bersama rakan-rakan ke sebuah kerajaan dongeng Inderaloka selepas menemui sebilah keris di dalam stor Tok Dalang. Banyak watak dalam dongeng rakyat yang mereka...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
10 months and 3 weeks ago.

 

Berita Baik Buat Pelajar

Enam hari lepas bila puteri sulung tunjuk 'flyers' ni aku buat derkkk aja. Aku kata tak payah payah! Iyalah, satu hari seminar dari lapan pagi hingga lima petang boleh 'cover' sampai lima subjek... baik tak payah pergi sekolah sebelum ini.Sebagai bapa yang setiap hari mengikuti perkembangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog empayarutama empayarutama via EmpayarUtama
21st October 2016 11:33pm

 

1 2 3 4 5 6 Next »