User Profile: chutrapadi

Show pings in: English | Malay | All

 

chutrapadi

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 13

MERAYAU | berMIMPI di Long Beach Pulau Perhentian

#longbeach #PulauPerhentian #cuticutimalaysiaPercutian 3D2N di MIMPI Pulau Perhentian terasa singkat sangat. Sampaikan anak-anak abang pun takmau balik. Resort ni baharu sahaja dibuka pada tahun lepas dan katanya daripada kakitangan di situ pemiliknya adalah anak tempatan. Al-maklumlah bila bercuti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GoNut Vlog
1 month ago.

 

MAKANMAKAN | bbq Chicken Central i-City

#bbqchicken #centralicitySambil jalan-jalan di Central i-City, Shah Alam abang singgah masuk ke bb.q Chicken πŸ— ni. Dengan harga yang berpatutan dan rasanya yang tidak mengecewakan memang boleh la abang repeat lagi.Mala Hot Chicken πŸ— diorang memang terbaik!Sempat berbual dengan Operation Chef dan dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GoNut Vlog
1 month and a week ago.

 

MAKANMAKAN | Nasi Padang Sedap

Nasi Padang Selero Simpang Tiga, Shah Alam untuk makan tengahari. Orang Malaysia tapi seleranya masakan daripada orang Padang. Cukup rasanya. Terbaik boss!#nasipadang #makanFollow saya tau di Facebook : http://facebook.com/gonutvlogDANJangan lupa untuk subscribe channel saya gaes...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GoNut Vlog
1 month and a week ago.

 

MAKANMAKAN | Mango Cheese Cakes Dari Kula Cake

Mango Cheese Cake dari Kula Cakes, Kuantan. Memang terbaik rasanya. Patutlah menjadi pujaan kaki-kaki kek ni. Abang ni bukanlah kaki kek sangat tapi mango cheese cake ni memang abang boleh terima rasa dan tekstur dia. Rasa manis yang sedang-sedang dan memang melekat rasa mango dia.Kawan abang kata berapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GoNut Vlog
1 month and a week ago.

 

MASAKMASAK | Sambal Ikan Bilis Sedap

Lama abang bawang tak masak sambal ikan bilis. Boleh makan dengan nasi, roti. Sambal ikan bilis nasi lemak orang panggil. Kebiasaannya sambal bilis ni tahan lama la juga. Walaupun tahan lama tapi selalunya tak lama jugak sebab sedap. Sekejap sahaja habis..Sebelum keluar pi open house kawan-kawan layan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GoNut Vlog
1 month and a week ago.

 

MAKANMAKAN | NASI KANDAR HAJI RAMLI - Seksyen 13 Shah Alam

#nasiKandar #kedahNasi Kandar Haji Ramli, resepi kedah mai. Terbaek la bak hang. Buka dari tengahari sampai petang sahaja.Kepada peminat nasi kandar melayu selain daripada Nasi Lan Kedah memang abang suggest kedai ni. Kedai pun tak ramai sangat sebab yang mai makan pun geng2 yang minat nasi kandar melayu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GoNut Vlog
1 month and a week ago.

 

MAKANMAKAN | AMARAN! Ibu-ibu Mengandung Dilarang Menonton Video Makan-Makan Ini.

Ini bukan cobaan. Ini betul-betul la weh. Combo video makan-makan. Chicken wing, nasi daun pisang, nasi lemak Haji Ali, laksam, satay rusa, pasembor penang. Wallaweh!#Vlogmakan #Malaysianfood #RojakPenangFollow saya tau di Facebook : http://facebook.com/gonutvlogDANJangan lupa untuk subscribe channel saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GoNut Vlog
1 month and 2 weeks ago.

 

MASAKMASAK | Misi HOMEMADE LAKSA LEMAK UTARA (Tanpa Belacan) | Part 2

Part 2 - Misi Laksa Lemak UtaraMisi untuk homemade Laksa Lemak Utara yang sedap marvellous. Kalau pening-pening nak cari laksa lemak versi utara boleh buat sendiri di rumah. Bagi yang kurang gemar laksa utara yang berkuah biasa (yang lazimnya dimasukkan belacan) boleh mencuba laksa lemak ni. Walaupun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GoNut Vlog
1 month and 2 weeks ago.

 

MASAKMASAK | Misi HOMEMADE LAKSA LEMAK UTARA (Tanpa Belacan) | Part 1

Misi untuk homemade Laksa Lemak Utara yang sedap marvellous. Kalau pening-pening nak cari laksa lemak versi utara boleh buat sendiri di rumah. Bagi yang kurang gemar laksa utara yang berkuah biasa (yang lazimnya dimasukkan belacan) boleh mencuba laksa lemak ni. Walaupun berdekatan dengan rumah abang ada...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GoNut Vlog
1 month and 2 weeks ago.

 

MAKANMAKAN | Nasi Goreng Cina @ Restoran Hong Kong Muslim Food

Makan Nasi Goreng Cina dan Nasi Goreng Daging di Restoran Hong Kong Muslim Food. Kedai makan cina muslim di Shah Alam. Saya kira nasi goreng ni walaupun hanya masakan yang ringkas tetapi resepi untuk nasi goreng ni ada pelbagai.Nanti mungkin saya boleh cuba buat resepi nasi goreng cara orang-orang tua yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GoNut Vlog
1 month and 2 weeks ago.

 

MERAYAU | Jalanjalan di Pak Bara Thailand Sambil Makan Somtum

Pak Bara ni bagi abang sesuai untuk sesiapa yang inginkan short getaway dengan budget yang tidaklah begitu tinggi. Boleh juga lajak ke Koh Lipe kalau mahu. Dah berdekatan dengan Pak Bara.#pakbara #satun #thailandFollow saya tau di Facebook : http://facebook.com/gonutvlogDANJangan lupa untuk subscribe...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GoNut Vlog
1 month and 2 weeks ago.

 

MASAKMASAK | Daging Masak Merah Resepi Ibu - Untuk Hidangan Rumah Terbuka

Hidangan istimewa keluarga saya. Saya tidak pasti nama sebenar masakan ini. Hanya memanggil dengan nama daging merah bila di minta kepada ibu saya sejak daripada saya kecil lagi. Masakan tradisi. Jadi saya sekadar namakan resepi Daging Merah Resepi Ibu. Cara memasak daging merah yang sedap ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GoNut Vlog
1 month and 2 weeks ago.

 

MERAYAU | Kilim Geoforest Park Langkawi | Mangroves Tour

Mangroves tour Kilim Geoforest Park, Langkawi Malaysia. Apa yang ada di Kilim Geopark?#KilimGeoForestPark #Langkawi #VisitMalaysiaFollow saya tau di Facebook : http://facebook.com/gonutvlogDANJangan lupa untuk subscribe channel saya gaes :https://www.youtube.com/channel/UCaB-P5j1f2bDxwbvg7ONShA/"Kilim...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GoNut Vlog
1 month and 2 weeks ago.

 

MAKANMAKAN | Ayam Bakar Wong Solo

Ayam Bakar Wong Solo. Seminggu mood ketupat dan lemang kita stop sekejap. Tunggu open house seminggu dua lagi. Nanti boleh cuba masak resepi ayam bakar macam ni. Ayam bakar Wong Solo ni sering menjadi pilihan saya berbanding set hidangan ayam penyet mereka. Hidangan ayam yang moist memang sesuai dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GoNut Vlog
1 month and 2 weeks ago.

 

MAKANMAKAN | Urban Korean Food - DUBOYO

Kimchi Gogi chicken for dinner. DubuYo @ Central i-City Shah Alam.#KimchiGogi #Duboyo #KoreanFoodFollow saya tau di Facebook : http://facebook.com/gonutvlogDANJangan lupa untuk subscribe channel saya gaes :https://www.youtube.com/channel/UCaB-P5j1f2bDxwbvg7ONShA/

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GoNut Vlog
1 month and 2 weeks ago.

 

MERAYAU | Apa Yang Ada di Perlis? - Pasar Sehari / Nat

A weekend market in Perlis. Pasar sehari or known as 'Nat' among the local.List of 'Nat' in Perlis.Nat Pokok Getah (Pauh)Nat Mata AirNat Behor LatehNat Kuala PerlisNat Tambun TulangNat Balai BaruNat Pekan Simpang Empat Che KassimNat Batu 2 Jalan Kaki BukitNat ArauNat SantanMembeli barang-barang basah dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GoNut Vlog
1 month and 3 weeks ago.

 

Raya 101 - Hair Cut

πŸ’ˆπŸ’ˆHari raya hair cut at a local barbershop. Hari Raya rambut sama misai mesti mau kena alter juga bradah.Gunting rambut dan trim misai dengan harga RM8 sahaja. Kedai gunting rambut murah. Kalau di kampung-kampung rasanya masih ada lagi kedai gunting rambut lama yang masih mengekalkan harga yang lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GoNut Vlog
1 month and 4 weeks ago.

 

Raya 101 - Cara Membuat Dan Membalut Ketupat Palas

Orang utagha kalau tak ada ketupat palas masa Hari Raya boleh chaos jadinya. Cara buat ketupat palas ni tak ada la susah mana sangat kalau saya tengok. Tengok mak mertua balut ketupat palas ni nampak senang pun. Tapi sampai ke hari ni belum pernah la try balut lagi 🀣🀣🀣.Hari tu masa saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GoNut Vlog
2 months ago.

 

GoNut Vlog Youtube Channel

Malaysian #Vlog Channel. Welcome to my channel. #Vlog bapak budak-budak yang ada video makan-makan, jalan-jalan, lepak-lepak, cerita-cerita, gosip-gosip makcik bawang.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GoNut Vlog
2 months ago.

 

Lif

Selesai menghabiskan sepinggan nasi ayam, saya tersandar lega. Mahu tidaknya daripada keluar rumah sehingga selesai kes pertama saya tadi langsung tidak menjamah apa-apa makanan. Sambil melihat pelanggan yang keluar masuk ke dalam kedai makan tersebut seorang rakan peguam saya bertanya."Tadi masa naik...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via Lelaki Bersut
2 months ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »