User Profile: chutrapadi

Show pings in: English | Malay | All

 

chutrapadi

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 14

Kayuh-Kayuh Hello Kitty

Bila masuk dalam salah satu group foldies di Facebook terjumpa kawan lama yang sama-sama aktif meniup didjeridoo lama dahulu. Bila dah tahu si kawan yang bernama Jarul ni pun ada pasang basikal lipat terus saya mengajak si Jarul ni untuk berkayuh ke untuk pekena mee udang di Pantai Remis.Pelawaan saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GEREKTOUR - Jauh Perjalanan Luas Pandangan
1 week and 2 days ago.

 

Kena Racun

Selesai berkayuh dengan Abang Mazli Ahad lepas saya syorkan untuk membuat sedikit modifikasi pada crankset folding bike beliau. Tengok chainring pada folding bike tersebut tak berapa sesuai untuk kayuhan yang sedikit berat.Petang tadi sehabis saja perbicaraan di Mahkamah Petaling Jaya saya bergegas balik ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GEREKTOUR - Jauh Perjalanan Luas Pandangan
2 weeks and 2 days ago.

 

Pulut Kuning Dan Rendang Daging

Hujung minggu ni saya tidak bercadang untuk berkayuh dan menjelajah tempat-tempat di sekitar selangor. Kayuhan sebegini biasanya mengambil masa lebih daripada setengah hari. Jadi memandangkan ada urusan keluarga di sebelah petang saya bercadang untuk berkayuh di sekitar shah alam.Cumanya kali ini saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GEREKTOUR - Jauh Perjalanan Luas Pandangan
2 weeks and 5 days ago.

 

'Break-In' Basikal Lipat

Basikal lipat / folding bike yang baharu dibeli hari tu boleh dikatakan belum lagi 'break-in'. Sekadar mengayuh dalam jarak yang kurang dari 20km macam tu. Jadi hujung minggu lepas saya mengunakan folding bike ni untuk aktiviti lite touring ke Kuala Selangor.Melalui laluan / route yang biasa saya ikut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GEREKTOUR - Jauh Perjalanan Luas Pandangan
3 weeks and 4 days ago.

 

Koyak Plastik CAMP C8 Folding Bike

Niat untuk mencari sebuah folding bike / basikal lipat ni secara tak sengaja timbul sejak seminggu dua ni. Rasanya senang kalau ada folding bike ni boleh letak dalam kereta atau bawa ke mana-mana. Itu cadangnya.Pengalaman saya memilik folding bike sebelum ni membuatkan saya lebih sedikit teliti untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GEREKTOUR - Jauh Perjalanan Luas Pandangan
1 month ago.

 

Budak Boys

Mahkamah sedang bersidang ketika saya melangkah masuk. Kes perbicaraan saya ditetapkan untuk sambung bicara pagi ini.Saya mengambil tempat di barisan meja yang kedua. Manakala di hadapan saya seorang peguam kanan berbangsa Cina sedang menghujahkan kes beliau. Dan beliau berhujah sepenuhnya dalam Bahasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via Lelaki Bersut
1 month and a week ago.

 

VIDEO | Pantai Kelanang, Kuala Langat

Macam biasa, video tidak dilupakan. Sambil-sambil mengayuh sempat la juga ambik video-video pendek untuk simpanan dan koleksi. Yang mana malas nak baca kalau tulisan panjang-panjang tu boleh tengok video ni. Dah jangan pulak gatai ada nak mintak lukih pulak. Kahkahkah.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GEREKTOUR - Jauh Perjalanan Luas Pandangan
1 month and 2 weeks ago.

 

Touring Syahdu Ke Pantai Kelanang, Kuala Langat

Cuti panjang sempena perayaan dan sambutan Deepavali hari tu ada kawan-kawan yang ke event Touring D'Batu Kurau. Rancangan awalnya memang hendak ke sana. Boleh kenal dengan rakan-rakan yang baharu dan menambah ilmu dari orang-orang lama. Tapi memandangkan ada acara dan aktiviti sekolah si anak maka terpaksa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GEREKTOUR - Jauh Perjalanan Luas Pandangan
1 month and 2 weeks ago.

 

Si Penjual Lemang

Pagi Sabtu kalau tidak ada apa-apa urusan di awal pagi sempatlah saya berkayuh di kawasan sekitar yang berdekatan. Pusing-pusing di sekitar bandaraya Shah Alam. Sambil berkayuh tu sambil mencari gerai nasi lemak untuk habuan sarapan di rumah.Saya sampai di sebuah gerai nasi lemak yang terletak di kawasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GEREKTOUR - Jauh Perjalanan Luas Pandangan
1 month and 2 weeks ago.

 

Bikepacking Ke Ban Tanjung Pao, Satun Thailand

Sekitar tahun 2004 ketika masih bujang trang tang bikepacking ke Satun, Thailand bersama dengan ayah, adik, sepupu dan rakan yang lain. Walaupun ini bukanlah kali pertama saya ke sini tapi kali ini merupakan kali pertama saya bikepacking ke Satun. Arah tujunya dan jarak perjalanannya adalah sama seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GEREKTOUR - Jauh Perjalanan Luas Pandangan
1 month and 3 weeks ago.

 

VIDEO | Kerang Pantai Remis, Selangor

Dari Shah Alam sambil-sambil beli kerang di Pantai Remis, Jeram. Distance pergi balik 72km. Pantai Remis ni walaupun pantainya berlumpur tetapi ada tarikannya yang tersendiri. Boleh dikomersialkan lagi. Kuala Selangor ni sebenarnya banyak kawasan tarikan pelancong. Nanti ada rezeki kita pusing satu Kuala...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GEREKTOUR - Jauh Perjalanan Luas Pandangan
1 month and 3 weeks ago.

 

Kerang Pantai Remis, Selangor

Sebelum ni kalau ke Jeram saya hanya ke kedai ikan bakar yang ada di sana sahaja. Itu pun biasanya pergi di waktu malam. Jadi tak pernah langsung untuk singgah dan meninjau apa yang ada di Pantai Remis di sini. Sebelum ini pun kalau dengar Pantai Remis hanya tau yang di negeri Perak.Jadi kali ini saya ambil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GEREKTOUR - Jauh Perjalanan Luas Pandangan
1 month and 3 weeks ago.

 

Mintak Oksigen

Jalan-jalan berbukit janganlah kejam sangat ke saya. Plis..plis..

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GEREKTOUR - Jauh Perjalanan Luas Pandangan
1 month and 3 weeks ago.

 

Basikal Murah?

Longgokan basikalGudang basikal di Klang. Siap dilonggokkan macam ni. Tak sempat nak tanya kalau yang ni selonggok berapa. Dah macam beli durian la pulak kalau jual longgok ni.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GEREKTOUR - Jauh Perjalanan Luas Pandangan
1 month and 4 weeks ago.

 

Berkhemah Di RumahKebun Camping Site, Kg. Sungai Semungkis, Hulu Langat

Mencari tempat dan kawasan perkhemahan yang jauh daripada hiruk pikuk kota dan selesa? Ini jawapannya.RumahKebun Camping Ground terletak di Kampung Sungai Semungkis, Batu 14 1/2 Hulu Langat, Selangor. Kawasan perkhemahan yang hanya menempatkan 11 camping site sahaja dan sememangnya dijaga dengan rapi oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GoNut Vlog
3 months ago.

 

Jom Tulis Buku!

Tinggal beberapa hari lagi untuk kelas penulisan kreatif ini. Kawan-kawan yang berminat untuk menceburi bidang penulisan memang abang galakkan untuk mendaftar kelas ini.Mana tahu selepas kelas ini nanti manuskrip atau pun idea-idea penulisan yang ada tersimpan dalam kepala itu boleh dibukukan.Rahsia-rahsia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via Lelaki Bersut
3 months ago.

 

Selamat Menyambut Ulang Tahun Kemerdekaan Yang Ke-62

Rukun negara bukanlah sekadar hanya kata-kata kosong yang terpampang atau tercatit pada mana-mana muka dinding. Ia sepatutnya menjadi perkara pokok kepada perjalanan sesebuah negara itu dan secara khususnya kepada seluruh yang bergelar warganegara.Dalam masyarakat majmuk dan berbilang bangsa seperti negara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via Lelaki Bersut
3 months and 2 weeks ago.

 

No Prima Facie

“Oleh yang demikian dihujahkan bahawa ketidapatuhan keperluan pada Seksyen 31A Akta Dadah Berbahaya adalah perkara yang material kerana jelas ianya satu pelanggaran kepada peruntukan undang-undang dibawah Seksyen ini yang sama sekali melangkaui ‘evidential value’ pada kes Tertuduh ini. Ini adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via Lelaki Bersut
3 months and 2 weeks ago.

 

MERAYAU | berMIMPI di Long Beach Pulau Perhentian

#longbeach #PulauPerhentian #cuticutimalaysiaPercutian 3D2N di MIMPI Pulau Perhentian terasa singkat sangat. Sampaikan anak-anak abang pun takmau balik. Resort ni baharu sahaja dibuka pada tahun lepas dan katanya daripada kakitangan di situ pemiliknya adalah anak tempatan. Al-maklumlah bila bercuti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog chutrapadi chutrapadi via GoNut Vlog
4 months and 4 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »