User Profile: yeaslmn

Show pings in: English | Malay | All

 

yeaslmn

Your avatar

Real Name: YEASLMN

Member Since: 14th October 2018


YEASLMN | Lifestyle, Tips/Info, Health, Beauty, Travel, Food | Any enquiries, please e-mail to: loveydovey037@gmail.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 5

DubuYo @ Seremban Prima

Assalamualaikum semua. Salam Jumaat. Salam 19 Ramadhan. Bulan mulia ini berbaki lebih kurang 10 hari lagi. Tak lama lagi akan melabuhkan tirainya. Syawal pula bakal menjelma. Di samping persiapan untuk datangnya Syawal, jangan dilupakan hari yang cukup istimewa di malam-malam terakhir bulan Ramadhan yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 days and 7 hours ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 days and 13 hours ago.

 

Buffet Ramadhan @ Laman Puteh, Seremban 2

Assalamualaikum semua.Semalam 19 Mei, genap ibu 57 tahun. Sempena birthday ibu semalam, kami satu keluarga ambil kesempatan untuk meraikannya. Alang-alang tengah dalam bulan Ramadhan, jadi joinlah buffet Ramadhan dekat2 sini. Kami join buffet Ramadhan di Laman Puteh, Seremban 2. Memandangkan tak jauh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
5 days and 18 hours ago.

 

Menu: Bubur Kacang Hijau

Assalamualaikum semua. Hari ni berbuka menu bubur kacang hijau sebagai pencuci mulut. Alhamdulillah. Sebelum2 ni ada lah 2,3 kali dah berbuka di luar dengan kawan. Iftar bersama. Selebihnya berbuka di rumah. Sekali buka di luar, mula lah perut ni cepat meragam. Ni baru nak mula baik sikit.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and 3 days ago.

 

Ikhlas Terletak Pada Hati

Assalamualaikum semua.Adakah sama kualiti ibadat kita ketika bersendirian dan ketika berada di hadapan orang? Mohonlah petunjuk dan bimbingan daripada Allah SWT supaya kita termasuk dalam golongan beriman dan beramal dengan penuh keikhlasan. Ikhlas bermaksud melakukan sesuatu amalan atau kebajikan untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 week and 5 days ago.

 

Menu: Pengat Keledek dan Putu Bambu

Assalamualaikum semua.Semoga semuanya sihat-sihat je sepanjang puasa ni. Hehe. Makin hari makin rasa bahangnya. Macam rasa penat sikit taktahu buat apa sampai penat. Haha. Tapi masih cukup puasa ok. Jangan puasa yang yang yok taw korang!Oklah takde apa sangat nak update sebenarnya. Lepastu sekarang xdelah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks ago.

 

Spageti Segera Master Pasto - Spageti Bolognese Ayam

Assalamualaikum semua. Selamat bersahur! Sunat untuk kita lambat bersahur (10-15 minit sebelum Subuh) dan sunat juga untuk mempercepat berbuka (jika sudah masuk waktu Maghrib). Jadi apa menu sahur korang pagi ni? Hehe. Of coz lah selalunya kalau yang masak sendiri, kalau ada lebih lauk berbuka tadi mesti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 2 days ago.

 

Menu Berbuka Puasa #2

Assalamualaikum semua. Salam 4 Ramadhan! Pejam celik pejam celik dah 4 Ramadhan dah kan. Setakat 4 hari ni aku masih berbuka di rumah lagi. Masih tak pergi bazar Ramadhan. Masak juadah simple-simple je. Janji dpt berbuka puasa kan. Lagipun kdg-kdg masak sendiri ni lagi terjamin kebersihannya. Warning:...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 2 days ago.

 

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 4 days ago.

 

Menu Berbuka Puasa #1

Assalamualaikum semua. Berbuka puasa menu apa hari ni? Alhamdulillah hari pertama berbuka puasa kali ini dapat bersama-sama seisi keluarga. Hari pertama puasa kita masak, tak pergi bazar Ramadhan lagi. Jom kongsi menu berbuka puasa korang hari pertama ni. Mana tahu juadah kita sama kan. Apa-apa pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 5 days ago.

 

Tips Minum 8 Gelas Air Di Bulan Puasa

Tips Minum 8 Gelas Air Di Bulan Puasa1 gelas selepas bangun sahur1 gelas selepas sahur1 gelas selepas azan maghrib1 gelas selepas solat maghrib1 gelas selepas makan1 gelas selepas solat isyak1 gelas selepas solat tarawikh1 gelas sebelum tidurKalau lebih dari 8 gelas air pun lagi bagus tetapi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 5 days ago.

 

7 Tips Kesihatan Ramadhan

7 Tips Kesihatan Ramadhan

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 6 days ago.

 

Menu: Rendang Daging (Hari Mantai)

Assalamualaikum semua. Orang nogori, haaa moh doreh kito masak rondang harini. Rondang daging, ayam atau itik. Kacau dodol, penganan. Bakar lomang paneh-paneh! Hari Mantai, sangat sinonim dengan orang nogori. Hari Mantai, apa istimewanya Mantai pada kami anak nogori?Apa itu Hari Mantai atau MogangSelamat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
2 weeks and 6 days ago.

 

05052019

Alhamdulillah.I’m turning to a quarter-century old today.Blessed!Happy birthday to me.Since 05051994.Not to forget.Ramadhan Kareem to all Muslims!

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks ago.

 

Giveaway SapsIbuBapa.net Di Mialiana.com

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telahpun menyediakan satu platform kepada kepada guru dan juga ibu bapa yang dipanggil sebagai SAPS Ibu Bapa.SAPS Ibu bapa merupakan satu aplikasi secara atas talian yang digunakan oleh guru untuk "key in" markah peperiksaan pelajar. Manakala, ibu bapa pula boleh...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and 2 days ago.

 

Menu: Pulut Kuning dan Sambal Ikan Bilis

Assalamualaikum semua. Lunch apa harini? Harini dekat rumah ni ada menu pulut kuning bersama sambal ikan bilis. Nenek masak pulut kuning harini. Teringin katanya nak makan pulut kuning. Selalu ada masa kenduri kendara atau pun masa hari raya kan. Kalau nak cari pulut kuning ni macam susah je nak jumpa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and 4 days ago.

 

Giveaway Ramadhan/Syawal 2019 oleh Sha Mohamed

Assalamualaikum semua.Jom join!Giveaway Ramadhan/Syawal 2019 oleh Sha Mohamed(Click banner to join)Tarikh tutup penyertaan: 10 Mei 2019

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 weeks and 5 days ago.

 

SEGMEN BLOGWALKING TWJ APRIL 2019

Assalamualaikum semua. Jom join!SEGMEN BLOGWALKING TWJ APRIL 2019(Click banner to join)Tempoh segmen dilanjutkan sehingga 30 April 2019Sebab perlu singgah ke blog YEASLMN:Di blog ini boleh dapatkan tips/info mengenai kesihatan, kecantikan, tempat makan menarik, tempat yang harus dilawati dan banyak lagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
4 weeks and a day ago.

 

Masalah Kekuningan (Jaundice) Pada Bayi Baru Lahir

Assalamualaikum semua. Apa itu jaundice?Jaundice adalah warna kekuningan yang kelihatan pada kulit yang disebabkan oleh meningkatnya kadar bilirubin dalam darah. Jaundice pada bayi adalah jaundice yang berlaku dalam masa sebulan selepas bayi itu lahir.Apa itu bilirubin?Bilirubin adalah sejenis pigmen yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
1 month ago.

 

1 2 3 4 5 Next »