User Profile: yeaslmn

Show pings in: English | Malay | All

 

yeaslmn

Your avatar

Real Name: YEASLMN

Member Since: 14th October 2018


YEASLMN | It’s all about food | Any enquiries, collaboration or reviews, please e-mail to: loveydovey037@gmail.com


Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 2

Old Malaya Kopitiam Japanese Muslim Food @ Nilai

Assalamualaikum semua. Salam Jumaat! Apa khabar semua? Semoga sihat-sihat je semua ya. Dengar cerita, ramai betul yang dah tua sebelum masanya. Demam FaceApp melanda ya. Setakat ini, aku masih tak tua lagi. Forever young uolls! Ehh. Hahaha. Oklah harini ada berita gembira. Alhamdulillah sempena hari...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 months ago.

 

Char Kway Teow Mee Kicap Ipoh @ Mahaz Noodles House, Semenyih

Assalamualaikum semua. Balik dari Utara haritu masih teringin rasanya nak makan makanan Utara. Jadi semalam meneruskan lagi sesi JJCM walaupun bukan lagi di Utara. Haha. Jalan-jalan cari laksa, haritu tak sempat nak pekena laksa Utara oi! Jadi laksanya dah dapat dah. Bawa balik tapau semalam makan di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 months ago.

 

Menu: Serawa Durian

Assalamualaikum semua. Sekarang tengah musim durian. Dekat area Mantin ni memang gudang durian. Terkenal dengan tempat jual durian. Ada 1 kedai yg famous sangat dekat sini namanya Durian Mantin Gemuk, Durian Gemuk Mantin atau Mantin Gemuk Durian. Mana-mana panggilan pun bolehlah janji ada 3 perkataan tu.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 months and a week ago.

 

Penang JJCM - Restoran Hameediyah, Haji Chendul Coconut Shake, Roti Canai Transfer Road

Assalamualaikum semua. Selamat berhujung minggu! Minggu ni curi-curi masa sekejap untuk ke Penang. Sebenarnya nak ke Perlis untuk kenduri kahwin. Alang-alang nak ke sana, lalu Penang jadi kita singgah Penang dan tidur Penang 1 malam. Penang ni apa lagi yang best selain tempat peninggalan sejarahnya, sudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 months and a week ago.

 

Myeongdong Topokki @ Nilai

Assalamualaikum semua. Yuhuuu! Lama betul tak bersiaran. Maaflah kebelakangan ni macam sibuk sikit uruskan kehidupan. Blog pun memang tak sempat nak tengok. Yalah, part-time blogger. Nasib baik bukan full-time blogger. Sejenis blogger sendu je. Haha. Oklah. Tadi dinner dekat Myeongdong Topokki. Al-kisah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 months and 2 weeks ago.

 

Family Mart @ Mesamall, Nilai

Assalamualaikum semua. Family Mart dah buka di Nilai! Mesti semua orang dah tahu kan ada Family Mart di Nilai sebab viral kes ‘picit-picit’ yang berlaku di Family Mart haritu. Siapa sempat tengok video tu? Tak boleh blah betul. Haha. Apalah pergi picit-picit makanan semua. Adoi! Korang semua jangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 months and 3 weeks ago.

 

Yunan Cafe @ Rinching - Semenyih

Assalamualaikum semua. Petang tadi dinner di Yunan Cafe dekat area Rinching, Semenyih. Siapa yang selalu lalu area sini mungkin familiar dengan kedai ni sebab ianya tepi jalan besar. Dekat dengan kedai RM2 dan depan dia ada kedai itik salai. Dulu pernah makan dekat sini ianya terkenal dengan ShellOut, juga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 months and 3 weeks ago.

 

N9 Stick Factory @ Seremban 2

Assalamualaikum semua.Kalau ke Seremban 2, mungkin ada yang pernah lalu atau ternampak Restoran N9 Stick Factory. Ianya berdekatan dengan Aeon Mall Seremban 2. N9 Stick Factory pernah keluar dalam rancangan Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM) satu ketika dahulu. Pada mulanya terkenal kerana dekorasi restorannya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 months and 4 weeks ago.

 

Menu Raya Aidilfitri #1

Assalamualaikum semua. Hari raya pertama selalunya meriah bila semua pulang ke kampung halaman. Mood masak-memasak juadah, malam raya lagi dah mula untuk dihidang esok paginya tu. Selalunya hari pertama raya tulah yang meriah dengan beraneka juadah seperti nasi impit, ketupat, rendang, kuah kacang, masak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
3 months and 4 weeks ago.

 

The Windmill Station (TWS) @ Nilai

Assalamualaikum semua. Beberapa minggu lepas makan di The Windmill Station atau TWS. TWS setakat ini hanya ada di bahagian Selatan Semenanjung Malaysia iaitu di Johor, Melaka dan Negeri Sembilan. Di Negeri Sembilan pun hanya ada di Seremban dan Nilai. Di Nilai TWS baru buka cawangan baru di Aeon Nilai. Di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
4 months ago.

 

Caramel Macchiato Watermelon Lychee Aloe Frappucino @ Starbucks

Assalamualaikum semua. Salam 7 Syawal. Apa cerita raya korang? Kuih raya masih ada lagi? Cerita raya ni, makanan tak lari dari nasi impit, rendang, lemang, kuah kacang, masak lodeh dan sebagainya. Itu semua memang makanan raya wajib ada tu kan. Hehe. Memang seronok makan-makan ni, berat badan pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
4 months and a week ago.

 

Restoran Mohd Chan (Chinese Muslim Restaurant) @ Bandar Baru Bangi

Assalamualaikum semua. Semalam ke Bangi, sempat singgah makan di Restoran Mohd Chan (Chinese Muslim Restaurant) di Seksyen 9 Bangi. Berdekatan dengan Me’nate, dan Mykori. Tak pernah makan sini lagi so semalam rasa nak try makan di sini. So far, sebelum ni ada la 2,3 restoran cina muslim pernah makan,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
6 months and 2 weeks ago.

 

EAT Repeat Cafe @ Shah Alam

Assalamualaikum semua. Masa ambil jubah konvo haritu di Shah Alam, singgah makan di EAT Repeat Cafe cawangan Shah Alam. Ini merupakan kali kedua makan di sini. Pernah sekali juga makan di EAT Repeat Cafe cawangan Senawang. Setakat ni dia dah ada 7 cawangan kesemuanya.7 Cawangan EAT ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
7 months ago.

 

Anlene Cafe Latte Anlene Movemax #Lebihdarisekadarsusu

Assalamualaikum semua. Haritu ada cuba apply free sample di website Anlene untuk Anlene Cafe Latte. Susu Anlene perisa baru Cafe Latte. Ada perasan ramai juga yang dapat free sample Anlene Cafe Latte ni jadi haritu saja saja try minta juga dekat website Anlene. Tak sangka dapat free sample ni. Hehe.Masa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
7 months ago.

 

Restoran Al Reef @ Beranang - Semenyih

Assalamualaikum semua.Lama dah tak ke udara di laman sesawang ni. Maaflah ya. Kepada yang datang melawat, follow dan baca blog ni. Terima kasih sangat-sangat. Yang bagi comment juga, terima kasih. Nanti aku terjah balik ya, for sure. Jangan risau. Hehe. Ok harini nak cerita pasal makanan lagi. Yay! Siapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
7 months and 2 weeks ago.

 

Ghost Pepper Twister Box Meal @ KFC

Assalamualaikum semua.Dah berakhir dah pun bulan Februari kan, kejap je masa berlalu. Jadi ini first entry untuk bulan Mac. Kita mulakan entri kita pada bulan Mac dengan menu terbaru dari KFC sekarang ni iaitu Ghost Pepper. Kenapa nama dia Ghost tu? Berhantu sangat ke? Hihi. Ok sebelum ni dah review menu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
7 months and 3 weeks ago.

 

Parmesan Truffle Crunch 3-Pcs Combo @ KFC

Assalamualaikum semua. Lately, KFC banyak keluarkan menu baru. Dari hari tu, start dengan yang Spicy Gochujang Crunch. Spicy Gochujang tu aku dah try dah sekali je tapi tak sempat nak review haritu. Spicy Gochujang tu tak lah pedas sangat pun macam namanya. Hehe. Tapi yang tu sedaplah, dia punya cheese tu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
7 months and 3 weeks ago.

 

Thoyyib Cafe @ Bandar Baru Nilai

Assalamualaikum semua. Kalau korang berada di area Nilai, korang kena dan wajib pergi 1 kafe ni. Wajib tau! Haha. Nama dia Thoyyib Cafe, berdekatan dengan Tesco Nilai. Waze je Thoyyib Cafe mesti jumpa. Makanan dekat sini semua dapat feedback yang memberansangkan. Tambahan pula Thoyyib Cafe ni sangat bersih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
7 months and 4 weeks ago.

 

Mama Gourmet Restaurant @ 9 Avenue, Nilai - Part 2

Assalamualaikum semua.Malam-malam macam ni tetiba rasa lapar. Kalau tidur lewat, inilah jadinya. Berjaga sampai tengah malam sampai perut pun dah berkeroncong minta diisi. Tak baik makan tengah-tengah malam ni. Kalau sebelum pukul 12 tadi oklah juga lagi. Boleh diterima jugalah. Walaupun sebenarnya dah kira...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
8 months ago.

 

Restoran Sala Thai @ Kajang

Assalamualaikum semua.24 Januari hari ini merupakan hari lahir abang yang ke-33. Dah tua dah dia. Hihi. Selalunya akan keluar makan sama-sama atau sambut hari lahir sama-sama dekat rumah. Ikut moodlah. Tapi selalunya makan di luar saja. Tahun lepas kami sambut hari lahir abang di Ana Ikan Bakar Petai,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog yeaslmn yeaslmn via YEASLMN
8 months and 4 weeks ago.