User Profile: sweetpearl24

Show pings in: English | Malay | All

 

sweetpearl24

Your avatar

Real Name: Lensakami

Member Since: 16th February 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 2

5 Gambar panda paling tua di dalam kurungan

Panda paling tua di dalam kurungan yang diberi nama Basi telah menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke 37 tahun (bersamaan dengan lebih 100 tahun unur manusia!!  ) pada 17 Jan 2017. Berikut gambar dari Chinanews.com Comel betul! Nak lebih banyak gambar Basi? Click di SINI!  😀

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
18th January 2017 2:28pm

 

Photography| 10 gambar terbaik sepanjang 2016 oleh National Geographic

Berikut merupakan antara gambar terbaik yang terdapat di galeri National Geographic sepanjang tahun 2016. Terdapat lagi lebih 40 keping gambar menarik yang boleh didapati di National Geographic Best Photo 2016. Menarik? 🙂

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
17th January 2017 5:32pm

 

Travel: Tempat menarik di Sabah, Malaysia

Assalamualaikum dan hai! Kami pernah share tips dan itenary kami bercuti di sabah pada tahun lepas (2015) di Travel: Bercuti di Sabah, Malaysia Pada Ogos baru ini, kami pergi ke sabah lagi selama 2 minggu, maka kalini kami mahu kongsikan tempat tempat menarik yang kami sempat pergi sepanjang kami di sana.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
14th November 2016 12:31pm

 

11 randoms photos taken at Balik Pulau, Penang

Balik Pulau (literally meaning back of the island) adalah sebuah bandar di daerah Barat Daya Pulau Pinang, Malaysia. Balik Pulau amat terkenal dengan duriannya yang dikatakan paling sedap di antara durian yang terdapat di Malaysia. Setiap kali musim durian, terdapat pesta durian secara besar besaran di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
7th November 2016 10:31pm

 

Kalendar Cuti di Malaysia 2017

Tak lama lagi dah masuk tahun 2017, mesti ramai yang tercari cari tarikh cuti tahun depan, ye lah nak plan kenduri, holiday dan lain lain lagi kan? Dibawah ada kalendar penuh untuk tahun 2017, dan boleh download details cuti di link yang disediakan. Download holiday table here ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
2nd November 2016 4:21pm

 

Selamatkah produk kesihatan dan kecantikan yang anda gunakan?

Topik wanita dan kecantikan memang tidak dapat dipisahkan, terutama kecantikan fizikal. Ini kerana kecantikan fizikal dapat diukur dan dinilai oleh orang sekeliling tanpa perlu bertegur sapa, dan kecantikan fizikal juga menjadi daya penarik yang utama oleh kebanyakan perkara. Hal ini membuatkan ramai wanita...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
31st October 2016 4:00pm

 

[Info] Bajet 2017 Infografik

Sumber dan teks penuh : https://www.najibrazak.com/bm/blog/ucapan-bajet-2017/ Apa komen anda tentang bajet kalini ? 🙂

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
22nd October 2016 12:51pm

 

Membuat flowchart dengan mudah

Flowchart adalah satu gambar rajah yang menunjukkan work flow sesuatu kerja, menggunakan pelbagai bentuk block untuk menunjukkan proses kerja satu per satu dari mula sehingga habis. Setiap bentuk  mewakili maksud yang tersendiri. Terdapat beberapa bentuk kotak yang lazim digunakan seperti di bawah: ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
20th October 2016 6:29pm

 

Correct Diet Based On Your Blood Type

Ola! You’ve probably observed that some people tend to lose weight more easily, while for others, their weight is an ongoing battle. Some may wonder why some people are plagued by chronic illness while others stay healthy even as years pass. Very simple, the answer is in your blood type. Research...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
5th August 2016 4:37pm

 

Latest Baby G watch collection

Hey you, what time is it? What!?? you dont have a watch??  NO WAY! Get the perfect accessory with the latest Baby G watch collection NOW! 😀 This brand has a huge collection of watches that showcases the best styles that are popular for this season. You are definitely going to be the centre of...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
20th July 2016 10:49am

 

Panduan susunan dan pemilihan seat ETS

Salam, Tahukah anda yang seat dalam ETS mempunyai dua arah, satu akan mengadap ke utara dan satu mengadap ke selatan! Sepanjang kami menaiki ETS, arah perjalanan dan arah seat adalah isu besar untuk menaiki ETS. Kami pernah tersalah pilih seat, maka sepanjang perjalanan akan...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
14th July 2016 11:11am

 

Resipi Butter Cake Paling Mudah

Baru baru ni Kami dok rasa teringin nak buat kek, pikir punya pikir, akhirnya kami decide untuk buat Butter Cake, kek paling basic dan mudah. Orang yang baru nkk berjinak2 pon boleh buat ni 😀 Dibawah ada bahan bahannya: 1 buku butter (250g) 1 cawan susu segar 1 cawan gula halus 1 sudu besar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
18th June 2016 4:13pm

 

MoBeeGo-Energy drink for your phone

Kehabisan bateri hand-phone sewaktu memanjat gunung? Ketiadaan power source ketika banjir? Sedang dalam perjalanan ke kawasan pedalaman dan tiada elektrik yang stabil? power bank tertinggal? Power bank besar sangat nk bubuh dalam handbag? banyak lagi masalah berbangkit berkaitan bateri handphone??? ...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
15th June 2016 1:20pm

 

How to manage multiple instagram accounts

How to add your new instagram account in just 3 easy step!! STEP 1 Click the option button STEP 2 Find Add Account and click on it STEP 3 Log in to your 2nd Account...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
29th March 2016 6:17pm

 

6 Gambar gerhana matahari 2016

Gambar gerhana matahari ini diambil dari USM Engineering Campus, Penang. Gambar gambar ini tidak diproses (kecuali resize untuk dimuatnaik dalam blog ini). Kami tidak menggunakan sebarang filter kerana filter takdak T_T.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
9th March 2016 10:12am

 

Science Wars- Which team are you?

Lyrics Created by Mitchell Moffit (@mitchellmoffit) and Gregory Brown (@whalewatchmeplz). Welcome to Science WARS! Chemistry-Bio-Physics-Mathematical But which field is best? PHYSICS: I understand the force and energy Quantum mechanics and relativity My field is pure and they rely on me I see the universe...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
3rd March 2016 10:25am

 

Bagaimana “Venus flytrap” menjerat mangsanya

Tahukah anda, Venus flytrap ini adalah salah satu pokok yang elok ditanam di rumah, sebab dia adalah pokok karnivor yang memakan serangga! 😀 Tahukah anda, pokok ini memerlukan 2 Action Potentials (APs) untuk dia memerangkap serangga, dan lagi 2APs untuk dia start memakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
22nd February 2016 10:26am

 

61 Acara menarik di Penang sepanjang 2016

Berikut adalah 61 Acara menarik di Penang sepanjang tahun 2016 Date Event Details 15 Jan Pongal festival 23 – 24 Jan Thaipusam From Little India to waterfall (Jalan kebun bunga) via Jalan Dato Keramat 29 – 31 Jan Penang International HALAL Expo Conference 2016 (World Curry Festival) SPICE...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
18th February 2016 1:37pm

 

Photography: 14 Random Photos Taken at Sabah, Malaysia

Photography adalah salah satu hobi kami, kami memang suka tangkap gambar, dari sekecil gambar bunga rumput, hinggalah ke gambar bangunan besar dan permandangan, semuanya kami ambil. Kadang kadang kami boleh jadi seorang yang merimaskan sebab kerap sangat ambil gambar, terutama waktu sebelum makan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
17th February 2016 4:57pm

 

Travel: Bercuti di Sabah, Malaysia

Hah formal lah sangat tajuknya, bercuti di kundasang haa 😀 Kalau ada follow instagram kami (konon lah org nk folow), ada la tengok kami update gambar gambar di sabah, dan sapa yang tak follow, meh nak cerita, kami berpeluang melawat negeri di bawah bayu pada awal November 2015 selama seminggu, melawat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog sweetpearl24 sweetpearl24 via LensaKami
15th February 2016 6:19pm