User Profile: meetmie

Show pings in: English | Malay | All

 

meetmie

Your avatar

Real Name: Amim Najmie

Member Since: 17th June 2013



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 3

Benarkah Bisnes Di Ebay Masih Relevan?

Ramai orang pandang rendah dengan potensi perniagaan di Ebay. Ada yang bertanya dengan saya, masih relevankah bisnes di ebay ni? Jawapannya YA. Masih relevan selagi anda berniaga dengan cara yang betul. Baru-baru ini rakan sayatelah bukabisnes offline iaitu bisnes kedai makan. Katanya, sebelum...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
3 days and 17 hours ago.

 

Ini Contoh Barang Mainan Yang Terlajak Laris Di Ebay!

Hari ini saya nak share kepada anda antara produk hot yang anda boleh jual di Ebay. Iaitu barang permainan (toys). Sebenarnya anda tak perlu nak jual semua jenis barang permainan. Cukup hanya fokus 1-2 jenis barang tapi anda cukup arif tentang produk yang anda jual tu. Lagi spesifik lagi bagus. Sebab anda...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
1 week ago.

 

7 Contoh Makanan Malaysia Yang Anda Boleh Jual Di Ebay!

Dalam artikel kali ini saya nak kongsikan antara barang-barang makanan yang mungkin anda tak jangka di Ebay pun boleh dijual! Bukan satubukan dua.. tapi ada yang sampai dah beratus-ratus unit! Apa barang tu? Saya selalu di tanya oleh ramai orang nak jual apa kat ebay ni! Sebenarnya semua barang boleh...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
1 week and 4 days ago.

 

Anda Pasti Terkejut Bagaimana Barang Ini Boleh Dijual Di Ebay!

Pada zaman kegawatan ekonomi dan harga barang yang sentiasa naik, ramai yang ingin mencari pendapatan tambahan. Tapi masih ramai yang masih tak tahu nak berniaga terutamanya berniaga online. Masalah peniaga online ini adalah menarik trafik ke website untuk membuat jualan. Kekangan utama peniaga online...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
2 weeks and a day ago.

 

Rahsia Bagaimana Ebayer Ini Hasilkan RM21,584.15 Sebulan Hanya Di Ebay!

Assalamualaikum hai semua ? Saya nak share pada anda macam mana ebayer ini, akaun yang masih baru.. daftar ebay baru sebulan dua tapi dengan strategi X ini berjaya menghasilkan USD4830.50 sebulan atau bersamaan dengan RM21,584.15! Rahsianya ialah multiple akaun + produk hot! Ini namanya “don’t put...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
2 weeks and 5 days ago.

 

Lihat Bagaimana Jualan Tudung Ini Cecah RM14,191.47 Di Ebay!

Ok, anda mungkin selalu fikir ape nak dijual kat Ebay ni. Sebenarnya tak kira apa barang pun yang anda letak kat ebay ni, insyaAllah akan ada yang membeli. Nak tau sebab apa? Sebabnya ebay memang tempat membeli belah di luar negara. Diorang memang telah terdidik untuk membeli secara online sahaja. Anda...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
3 weeks and 3 days ago.

 

Bagaimana Lelaki Ini Berjaya Bayar Hutang Kad Kredit Lebih RM10,000 Dalam 3 Minggu!

Dalam artikel ini, saya terpanggil untuk kongsikan satu kisah kenalansaya. Baru-baru ini beliau ada kongsikan bagaimana beliau berjaya bayar hutang kad kredit lebih RM10,000 dalam tempoh 3 minggu dengan hanya bisnes di internet. Kisah ini mungkin boleh jadi iktibar dan memberikan motivasi dan jalan...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
3 weeks and 6 days ago.

 

Temasek Retreats PD – Villa Port Dickson Tepi Pantai

Alhamdulillah baru-baru ni kami sekeluarga berpeluang merasai sebuah percutian yang sangat di idam-idamkan iaitu percutian yang mendamaikan di Temasek Retreats, Port Dickson. Untuk percutian kali ni, kami sekeluarga memilih sebuah villa yang terletak betul-betul di tepi pantai Port Dickson. TemasekRetreats...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Amim Blog
1 month and a week ago.

 

Pemasaran WeChat dalam Perniagaan

Pemasaran Wechat memang tidak popular di kalangan peniaga di Malaysia. Kita sering dilihatkan dan diajar dengan pemasaran media sosial seperti Instagram, Whatsapp, Facebook dan macam-macam lagi. Namun sebenarnya kita terlepas pandang pada satu media sosial ini kerana memandang ianya remeh pada...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
1 month ago.

 

Teknik Wechat – Buat Duit Dengan Wechat

Teknik Wechat akan dikupas dengan lebih terperinci dalam perenggan seterusnya. Sebagai pengenalan, mari saya ceritakan serba sedikit mengenai Wechat. Wechat merupakan diantara aplikasi untuk bersosial yang agak popular. Namun, disebabkan oleh wujudnya golongan yang dikenali sebagai “budak-budak wechat”...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Amim Blog
1 month and 3 weeks ago.

 

Teknik Wechat – Buat Duit Dengan Wechat

Teknik Wechat akan dikupas dengan lebih terperinci dalam perenggan seterusnya. Sebagai pengenalan, mari saya ceritakan serba sedikit mengenai Wechat. Wechat merupakan diantara aplikasi untuk bersosial yang agak popular. Namun, disebabkan oleh wujudnya golongan yang dikenali sebagai “budak-budak wechat”...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
1 month and 4 weeks ago.

 

Kelebihan Bisnes Tudung Secara Online

Bisnes tudung online semakin meningkat naik dan mendapat permintaan yang sangat tinggi di kalangan wanita terutamanya remaja. Kalau kita buat carian di enjin carian Google, ada banyak perniagaan online yang menjual pelbagai jenis tudung dengan harga yang berpatutan. Antara yang mendapat sambutan adalah...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Amim Blog
2 months ago.

 

Kelebihan Bisnes Tudung Secara Online

Bisnes tudung online semakin meningkat naik dan mendapat permintaan yang sangat tinggi di kalangan wanita terutamanya remaja. Kalau kita buat carian di enjin carian Google, ada banyak perniagaan online yang menjual pelbagai jenis tudung dengan harga yang berpatutan. Antara yang mendapat sambutan adalah...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
2 months ago.

 

Shopping Secara Online dan Dapat Duit

Saya yakin ramai di antara kita pernah membeli secara online. Tak kira samada membeli aksesori atau pakaian di Lazada atau Zalora, menempah hotel di Booking.com, membeli kupon di Fave (previously Groupon), dan banyak lagi. cara daftar shopback Dan pernah tak anda tahu bahawa setiap pembelian yang anda...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Amim Blog
3 months and 2 weeks ago.

 

Shopping Secara Online dan Dapat Duit

Saya yakin ramai di antara kita pernah membeli secara online. Tak kira samada membeli aksesori atau pakaian di Lazada atau Zalora, menempah hotel di Booking.com, membeli kupon di Fave (previously Groupon), dan banyak lagi. cara daftar shopback Dan pernah tak anda tahu bahawa setiap pembelian yang anda...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
3 months and 2 weeks ago.

 

Idea Menulis Ebook Percuma dan Berbayar

Adakah perlu untuk anda menghasilkan ebook percuma? Jawapannya YA! Ada banyak tujuan kenapa anda perlu hasilkan ebook percuma antaranya untuk diberikan hadiah kepada mereka yang subscribe kedalam email anda. Selain daripada itu, ebook percuma juga boleh diberikan sebagai bonus pembelian untuk mana-mana...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
5 months and a week ago.

 

Perniagaan Affiliate ialah Perniagaan Tanpa Modal

Perniagaan Affiliate ialah salah satu cara untuk Buat Duit Tanpa Modal. Anda boleh memulakan perniagaan affiliate ini dengan segera tanpa memerlukan sebarang kos. Affiliate adalah perniagaan yang tidak memerlukan anda untuk membuat atau mencipta sebarang produk. Pada masa kini, perniagaan affiliate bukan...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
5 months and a week ago.

 

Pelajari Cara “Mamat” ni Buat Duit USD $3412.46 Bersih Tanpa Produk Sendiri

Mamat yang dimaksudkan dikenali sebagai Abdul Malek MB. Beliau dapat menjana komisyen dalam USD $3412.46 bersih! Tanpa jual produk sendiri, tanpa guna FB Ads, tanpa guna Youtube, tanpa SEO, tanpa backlink, dan banyak lagi! Yang lagi menarik, beliau hanya promote 1 produk sahaja! Ini buktinya… Tanpa guna...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Buat Duit USD
5 months and 2 weeks ago.

 

Cara Mudah Buka Akaun Semasa Syarikat, Tanpa Introducer

Promosi produk servis saya, serendah RM3 sahaja! Klik Sini! Alhamdulillah, baru-baru ni, saya berjaya membuka akaun semasa syarikat tanpa menggunakan introducer. Sebelum ni memang dah lama nak buat, tapi salah satu syarat cara buka akaun semasa adalah perlu ada introducer, jadi tertangguh-tangguh.

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
6 months and 3 weeks ago.

 

Cara Daftar SSM BizTrust – Langkah Demi Langkah

(Personal Coaching) Jom Belajar Bina Website – Anda Tentukan Tempat Masa. Klik Sini. Baru-baru ni, saya ada share mengenai peluang keemasan ini di Facebook saya. Iaitu mengenai pendaftaran SSM BizTrust secara percuma. Ramai yang bertanya mengenai cara untuk mendaftar kerana ada sedikit kekeliruan...

0Disike this ping 2Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog meetmie meetmie via Tip Perniagaan Internet
8 months ago.

 

1 2 3 Next »