User Profile: lindajane

Show pings in: English | Malay | All

 

lindajane

Your avatar

Real Name: linda jane

Member Since: 17th August 2016



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 1

PERCUTIAN KE AUSTRALIA – PART 4 – QUEEN VICTORIA MARKET

Queen Victoria Market, Melbourne merupakan tempat wajib pergi kalau korang travel ke Melbourne.  Queen Victoria Market nilah tempat kalau korang nak beli any souvenir untuk family kat kampung. Ape yang korang boleh beli dekat Queen Victoria Market ni? Actually banyak benda jual kat sini. Market ni ada 2...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lindajane lindajane via KAMiKAKi Travel
17th August 2016 8:16pm

 

PERCUTIAN KE AUSTRALIA – PART 3 -THE UNIVERSITY OF MELBOURNE

Hey guys, i know this is super long due post lepas part 2 hari tu.. sigh.. Komitmen kerja banyak sangat sampai blog ni tak terabai..sob..sob.. OK lets continue our jalan-jalan to Melbourne. Hari ni, bangun pagi, kiterong decide nak pergi melawat University Of Melbourne. Kenapa nak melawat Uni Melbourne? Ha,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lindajane lindajane via KAMiKAKi Travel
16th August 2016 7:09pm

 

PERCUTIAN KE AUSTRALIA – PART 2 – MELBOURNE

Lama betul nak sambung cerita Melbourne ni kan. Tapi atas desakan readers ok jom layan percutian kami ke Melbourne. Flight from Sydney touch down dalam pukul 10pm  and sampai hotel almost midnight, so apa lagi, terus tidur sampai ke esokkan hari nya.. Pagi2 dah  bangun sebab hari ni plan nak pergi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lindajane lindajane via KAMiKAKi Travel
23rd May 2016 12:12am

 

Percutian 2 Hari di Sydney – Last part

OK mari kita sambung cerita Sydney setelah memberi laluan kepada cerita percutian di Perth. Fuhh, jauh lagi perjalanan ni.. kalau korang tertinggal episode sebelumya mai click link ni Sydney Part 1 Sydney Part 2 Dari Darling Harbour, kiterong just naik Ferry untuk ke Circulay Quay. Actually i would...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lindajane lindajane via KAMiKAKi Travel
11th February 2016 4:16pm

 

Checklist Lengkap Sebelum Bercuti

Persedian sebelum bercuti memang penting. Tak kisah la korang nak bercuti kat luar negara or dalam negara. Banyak perkara yang korang kene pertimbangkan sebelum korang bersuka-ria bercuti okey. Jom semak check list ni supaya korang boleh bercuti dengan lebih aman. Tetapkan tempat percutian idaman korang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lindajane lindajane via KAMiKAKi Travel
8th February 2016 7:48pm

 

Tempat-Tempat Menarik di Perth WA

Eh Eh, ada orang keje ke today? Haha, KL cuti uols so boleh la iols menghabiskan entry Perth ni yang setelah sekian lama tertangguh. Siapa yang bercadang nak melancong ke Perth ni korang boleh la baca tips-tips melancong ke Perth yang aku dah tulis dari Episod 1. Actually kalau ada yang plan nak travel solo...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lindajane lindajane via KAMiKAKi Travel
4th February 2016 9:19am

 

Kings Park Botanical Garden Perth

Hari terakhir kiteorang dekat Perth. Alaaaa dah nak balikkk ke? Boleh tak nak stay sini je. Haaaiiih, seriously best gila duduk dekat Perth ni. Last day untuk berjimba die bumi Perth. Kiteorang plan nak pergi lepak dekat Kings Park and Botanic Garden.  Kebetulan Kings Park ni dekat je dengan hotel...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lindajane lindajane via KAMiKAKi Travel
3rd February 2016 8:29am

 

Caversham Wildlife Park, Cervantes, Lancelin Sand Dunes Pinnacles Desert Perth

Kemuncak percutian kami di Perth harus lah kan melawat Caversham Wildlife Park, Lancelin Sand Dunes  Pinnacles Desert Perth. Disabab kan ke tiga-tiga tempat ni jauh , so we decided just to booked a 1 day tour. Dekat lobby hotel pun ada banyak gila flyers dari pelbagai company yg buat 1 day tour ni.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lindajane lindajane via KAMiKAKi Travel
27th January 2016 8:07pm

 

Shopping Di Perth CBD – Fremantle

OK jumpe lagi, haha..Minggu ter rajin plaks kan update blog ni even next week ada big campaign launch but its ok demi follower tercinta kan.. Cewah. Ok lets go back to Perth. Anyway korang yang tengah plan holiday to perth aku akan try selitkan sebanyak mungkin tips melancong and tempat-tempat menarik di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lindajane lindajane via KAMiKAKi Travel
22nd January 2016 7:31pm

 

Percutian Ke Perth WA Australia- PART 5

Salam readers. Kali ni baru berkesempatan nk update part 5. Sorry sangat2 memandangkan banyak tugasan yang harus dilakukan. Tapi walaupun lambat, aku kan cuba masukkan pelbagai tips percutian di Perth ni.Harap2 blog ni dapat la bg panduan untuk korang berjalan sakan kat Perth nanti. OK ayuh terus kan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lindajane lindajane via KAMiKAKi Travel
21st January 2016 9:29pm

 

Percutian 2 Hari ke Sydney- Day 2

Day 2 Sydney OK pagi2 lagi kiteorang dah bangun. Yela semalam kan dah cukup rest. Plan hari ni nk habis kan semua tempat yg patut kiteorang pergi semalam tapi tak sempat. So lets continue. Pukul 7am kiteorang dah keluar hotel untuk pergi ke Sydney Fish Market . Kalau dah pergi sini ape lagi, mesti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog lindajane lindajane via KAMiKAKi Travel
15th January 2016 12:05pm