User Profile: aerillhassan

Show pings in: English | Malay | All

 

aerillhassan

Your avatar

Real Name: Mohamad Khairil Bin Hassan

Member Since: 18th September 2019



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 2

Makan di Restoran Sisik Ikan Bakar, Bandar Botanic Klang

Assalamualaikum dan salam sejahteraSiapa yang suka ikan bakar, makanan laut, juga dengan masakan tradisional melayu pastinya akan terliur apabila membaca artikel ini. Ya, baru-baru ini aku bersama rakan media telan makan di Restoran Sisik Ikan Bakar yang terletak betul-betul berhadapan dengan GM Klang.Untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
1 month and 3 weeks ago.

 

Kisah Seram : Pengalaman Guru Diganggu Penunggu Di Kawasan Hutan

Assalamualaikum dan salam sejahteraKembali lagi dalam kisah seram. Kali ini adalah mengenai pengalam guru yang terpaksa bertugas di kawasan pendalaman, berhadapan dengan penunggu dan kisah seram di sana. Jom baca.Pengorbanan sebagai guru tidak mengira waktu dan tempat yang penting niat murni mendidik anak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
1 month and 3 weeks ago.

 

Beli Dominos Pizza Online Promosi Murah Hari Khamis RM20.20

Assalamualaikum dan salam sejahteraSiapa yang suka Pizza kat sini boleh angkat tangan tak! Nak tengok? Mesti ramai yang suka piza kan. Baiklah kali ini aku nak kongsi pengalaman aku makan pizza murah di Domino's Pizza. Umum pastinya mengenali Domino's Pizza sebagai salah satu pizza yang terkenal di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
1 month and 4 weeks ago.

 

Penggunaan Ubat Sapu Steroid Untuk Penyakit Kulit, Bolehkah?

Assalamualaikum dan salam sejahteraRasanya dah banyak kali aku beritahu di dalam blog ini bahawa aku merupakan salah seorang pengidap penyakit kulit Psoriasis. Ada aku ceritakan dalam beberapa artikel sebelum ini. Pelbagai jenis rawatan dan ubat telah aku gunakan, ada yang berhasil dan ada juga tidak.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
1 month and 4 weeks ago.

 

Segmen 24 Jam Bloglist #34 Mialiana.com

Assalamualaikum dan salam sejahteraSegmen 24 Jam Bloglist #34 Mialiana.comPencarian bloglist bagi bulan Oktober, November dan Disember 2019 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 18 September 2019, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga hari esok, 11.30 pagi 19 September 2019. Semua dijemput...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
1 month and 4 weeks ago.

 

Makan Mee Kuah Sedap di Jen Mee Kuah, Padang Serai, Kedah

Assalamualaikum dan salam sejahteraBeberapa hari yang lalu, aku dan keluarga berpeluang untuk makan Mee Kuah sedap di Jen Mee Kuah, Padang Serai. Warung ini merupakan salah satu daripada hampir 6 buah warung di sekitar pekan Padang Serai.Untuk pengetahuan anda, lokasi warung ini adalah di kawasan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
2 months ago.

 

Kisah Seram : Wanita Diganggu Pocong Sehingga Subuh

Assalamualaikum dan salam sejahteraTinggal bersendirian di sebuah pangsapuri di Serdang tidak pernah menjadi masalah kepada Balqis yang bekerja di sebuah syarikat penerbitan di Kuala Lumpur. Walaupun sesekali timbul rasa bimbang kerana blok pangsapurinya dihuni ramai warga asing, Balqis masih boleh bertahan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
2 months ago.

 

Cara Buat Kotak Teks dan Background Pada Entri Blog

Assalamualaikum dan salam sejahteraKembali lagi dalam sesi tutorial dan panduan blog. Alhamdulillah. Kali ini aku nak kongsikan dengan anda cara untuk membuat Kotak Teks dan Background pada entri blog. Sebenarnya apa tujuan untuk Kotak Teks dan Background ni?Tujuannya adalah untuk nampak kemas dan tersusun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
2 months ago.

 

Ulasan Mini Concert Siti Nurhaliza #ShopeeXSimplysiti 2019

Assalamualaikum dan salam sejahteraPada 14 September 2019 aku telah menjadi salah seorang penonton bagi Mini Concert Siti Nurhaliza #ShopeeXSimpliSiti 2019 yang berlangsung di Kuala Lumpur Convention Center. Terima kasih diucapkan kepada Anfaal Dhiyana Ridhuan yang sudi memberikan dua tiket konsert ini. Aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
2 months ago.

 

Lirik Lagu : Takdir Tercipta - Hafiz dan Adira

Assalamualaikum dan salam sejahteraJom layan lagu duet terbaru daripada penyanyi yang mempunyai vokal yang sangat lunak iaitu Adira dan Hafiz dengan lagu duet mereka terbaru bertajuk Takdir Tercipta.Tajuk Lagu : Takdir TerciptaPenyanyi : Hafiz dan AdiraPenulis Lirik : Ikhwan Fatanna Arisz Ab...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
2 months ago.

 

Tukar LCD Smartphone Huawei Nova Lite

Assalamualaikum dan salam sejahteraKali ini aku nak cerita dan berkongsi pengalaman aku tukar LCD peranti pintar kesayangan aku iaitu Huawei Nova Lite. Sudah hampir 2 tahun aku menjadi pemilik peranti ini dan Alhamdulillah, selama 1 tahun setengah tiada sebarang masalah hinggalah suatu hari, aku ambil...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
2 months ago.

 

RED HONG YI AND PETER TABICHI HIT THE HEART OF EDUCATION AT THIS YEAR’S LEAPS OF KNOWLEDGE...

Assalamualaikum dan salam sejahteraRED HONG YI AND PETER TABICHI HIT THE HEART OF EDUCATIONAT THIS YEAR’S LEAPS OF KNOWLEDGE CONFERENCEEarly bird tickets go on sale on 10 September 2019The Leaps of Knowledge Conference is back again this year to invite everyone to be a game changer in...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
2 months ago.

 

Pasang Monolock Rear Box dan Monorack Pada Motorsikal

Assalamualaikum dan salam sejahteraKali ini aku nak kongsi pengalaman aku pasang "kotak" atau monobox di motorsikal aku. Motor yang aku guna sekarang ini dibeli pada bulan Februari yang lalu. Motor apa? Motor biasa-biasa sahaja. 2018 SYM E Bonus 110. Aku belum cerita lagi kut tentang motor ni. Jom aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
2 months ago.

 

Philips SpeedPro Max Aqua - The Fastest Cordless Vacuum with 3-in-1 Cleaning

Assalamualaikum dan salam sejahteraBaru-baru ini aku telah pergi ke pelancaran produk terbaru dari jenama Philips iaituPhilips SpeedPro Max Aqua, sebuah vacuum yang berkuasa tinggi dan mempunyai pelbagai ciri-ciri menarik yang pastinya menarik minat mereka yang suka membersih. Nak tahu lebih lanjut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
2 months ago.

 

Makan di Uncle Chong's Local Delight, Bukit Jalil, Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam sejahteraBaru-baru ini aku dan kawan aku, Alin telah ke Restoran Uncle Chong's Local Delight yang terletak di Bukit Jalil, Kuala Lumpur. Alhamdulillah, kami ada mencuba beberapa menu di sini seperti Kari Laksa, Asam Laksa dan juga Ayam Penyet. Untuk mengetahui bagaimana rasa dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
2 months ago.

 

Review Filem : The Hustle (2019)

Assalamualaikum dan salam sejahteraKembali lagi dalam sesi review filem. Sebenarnya filem ini telah ditayang beberapa bulan yang lalu. Tapi sebab masa itu aku agak sibuk, jadi terlepas tayangan di pawagam. Minggu lepas aku muat turun filem ini dan tonton di komputer riba sahaja.Filem The Hustle (2019)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
2 months and a week ago.

 

Program Nak Ubah Hidup 2019 Bantu 12,000 Usahawan Tingkatkan Tahap Potensi Diri

Assalamualaikum dan salam sejahteraApa khabar? Aku nak kongsikan dengan anda semua satu program yang aku sertai baru-baru ini. Pada 30 Ogos hingga 1 September 2019 telah berlangsung Program Nak Ubah Hidup anjuran RichWorks International Sdn Bhd di Setia City Convention Center (SCCC), Setia Alam, Selangor.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
2 months and a week ago.

 

Sejarah Rumah Warisan Haji Su, Kuala Terengganu

Assalamualaikum dan salam sejahteraBaru-baru ini aku berpeluang membuat lawatan ke Rumah Warisan Haji Su yang terletak di bandar Kuala Terengganu. Jadi, aku nak kongsikan dengan anda semua tentang sedikit sebanyak sejarah yang ada pada Rumah Warisan Haji Su ini.RUMAH WARISAN HAJI SUHaji Su merupakan seorang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
2 months and a week ago.

 

Raikan Mi Maggi Goreng Kegemaran Rakyat Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahteraRaikan Mi Maggi Goreng Kegemaran Rakyat MalaysiaPenemuan Raja/Ratu Mi Maggi Goreng MalaysiaDalam menghitung detik untuk menyambut Hari Malaysia dan sebagai sebahagian daripada kempen #MAGGIgorengMYstail, rakyat Malaysia dari seluruh pelusuk negara dan pelbagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
2 months and a week ago.

 

Masjid Sultan Ismail, Chendering, Terengganu Darul Iman

Assalamualaikum dan salam sejahteraBaru-baru ini aku telah ke negeri Terengganu dan melawat pelbagai tempat menarik dan cantik serta merasa makanan yang terdapat di negeri ini. Ada aku ceritakan di beberapa artikel sebelum ini. Jemput baca ya artikel tu. Untuk artikel kali ini, aku nak kongsi dengan anda...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog aerillhassan aerillhassan via Aerill Hassan™
2 months and a week ago.