User Profile: Qomar1996

Show pings in: English | Malay | All

 

Qomar1996

Your avatar

Real Name: NURZATIL AQMAR BINTI AR ALHAN

Member Since: 2nd May 2019



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 2

TIKTOK jadikan remaja semakin rosak semakin gedik

Assalamalaikum warahmatullah wabarakatuh~MashaAllah ta'ala ye. Tengok pada tajuk tu. Aku hari memang sungguh dunia ni makin hari makin tenat dengan macam2 aplikasi yg merosakkan umat akhir zaman.Korang mesti pernah dengar tiktok kan?Aplikasi tu ya Rabbi sangat banyak negatifnya dari positif...Aplikasi yg...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Qomar1996 Qomar1996 via NINJA BLOGGING
4 months and 2 weeks ago.

 

TIPS MELEGAKAN DEMAM

Assalamualaikum reader setia~Banyak pulak terbaca status/post kat sosmed ni bagitau demam ada yg baru 2 hari, 3 hari and yg seminggu pun ada. Ada juga yg takda angin takda ribut tiba2 darah keluar dari mulut batuk pun tidak. Yang keluar darah dari hidung biasanya sebab panas dalam badan kan. Tapi kalau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Qomar1996 Qomar1996 via NINJA BLOGGING
4 months and 3 weeks ago.

 

Kebaikan MANDI BUNGA 🌸🌹

Assalamualaikum dear readers~Korang mesti pernah dengar kan pasal mandi bunga?Tapi tak tahu apa kebaikan/manfaat mandi bunga ni betul tak?Okey. Entri kali ni kita share sikit kebaikan mandi bunga ye.Jom!Dari segi saintifik, mandi bunga merupakan satu amalan yang baik. Menurut pakar motivasi, Dato’ Dr Haji...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Qomar1996 Qomar1996 via NINJA BLOGGING
4 months and 3 weeks ago.

 

Tema Raya 2019 Caca Marba

Assalamualaikum~Huhu raya dah dekat. Sekarang kebanyakan yg akan sambut hari raya tengah bergelut untuk persiapan raya.Gelut buat biskut raya. Langsir raya. Cat raya.Bilik raya. Lapik meja raya. Cadar raya. Dapur raya. Macam2 lagi lah deco raya.Tak kurang jugak ada yg dah standby buluh untuk bakar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Qomar1996 Qomar1996 via NINJA BLOGGING
6 months and a week ago.

 

RAHSIA KURUS GUNA DAUN PUDINA...

Assalamualaikum~Jom baca Khasiat DAUN PUDINA UNTUK KURUS!Tahukah anda bahawa daun pudina juga boleh membantu anda dalam proses diet yang sihat. Tidak perlu keluarkan ribuan ringgit untuk tampil menawan.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Qomar1996 Qomar1996 via NINJA BLOGGING
6 months and 2 weeks ago.

 

Side Income Tanpa Modal. Hanya Perlu Membaca!

Assalamualaikum dearies~Salam 19 Ramadhan 1440H ♡Huhu, ditakdirkan aku terjumpa post sorang senior aku ni pasal satu Apps ni.Dia post gambar SS Apps tu katanya mula2 ingat Apps tu tipu je.Rupanya memang betul dapat duit.Kalau kita share code kita akan dapat 500 coins. Kawan kita yg download guna code yg...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Qomar1996 Qomar1996 via NINJA BLOGGING
6 months and 3 weeks ago.

 

MENU SAHUR SIMPLE TAPI MENYELERAKAN

Assalamualaikum~Salam 13 Ramadhan semua.Bulan puasa ni semua jangan lupa sahur. Sahur pulak jangan terlalu awal. Bersahur sejam atau 30minit sebelum habis waktu sahur waktu terbaik.Cepat sahur cepat lapar.Lambat sahur lambat lapar.Betul kan? HuhuKita nak share menu paling simpleKurma 2 biji sebelum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Qomar1996 Qomar1996 via NINJA BLOGGING
6 months and 3 weeks ago.

 

JOM BERSERI MASA RAYA GUNA BAHAN DARI DAPUR JE [KUNYIT]

Assalamualaikum dearies~Kalau cakap pasal kunyit, semua mesti terbayang ayam goreng kunyit.Tapi kawan-kawan tahu atau tidak yang kunyit mampu bagi wajah berseri-seri dan ia juga mampu merawat dalaman anda.Ni meh kita nak bagi tips kecantikkan luaran dan dalaman dengan mengunakan barang dekat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Qomar1996 Qomar1996 via NINJA BLOGGING
6 months and 4 weeks ago.

 

TIPS KEMPIS PERUT SEBELUM RAYA

Assalamualaikum~Hye dearies^^Huhu, berapa ramai meluahkan rasa kat aku...."Weh aku nak kurus sebelum raya! Ada tips tak?""Weh cemana nak kurus macam kau?""Akak, kita pun nak kurus macam akak. Mantain je dari masa belajar sampai dah beranak. Jeles!""Akak. Bagi tips kurus please!"Hahaha tips ape aku nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Qomar1996 Qomar1996 via NINJA BLOGGING
7 months ago.

 

ARTIS PUN JATUH CINTA DENGAN PRODUK SUZYHONEY HERBS

Assalamualaikum sahabat blogger kesayangan Allah~Huhu nak cerita sikit ni.Kenal tak artis yg nama Natasha Hudson tu? Huhu mesti korang kenal kan?Jarang lah bila sebut nama Natasha Hudson orang tak kenal. Hehe.Dah lah cantik. Tutup aurat sempurna.Ni cerita sekarang lah kan.Dulu dia lain. Masa tu belum...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Qomar1996 Qomar1996 via NINJA BLOGGING
7 months ago.

 

MALU ATAU TAK TAHU CARA? [Info Kesihatan Miss V]

Assalamualaikum~Sebenarnya ramai wanita yang mengalami bermacam masalah pada bahagian Miss V.Tapi mereka tidak tahu apa solusi yang boleh di lakukan. Ada jugak yang malu hingga keadaan menjadi bertambah teruk. Ni bahaya. Tolong jangan membahayakan diri sendiri.Antara masalah yang dihadapi oleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Qomar1996 Qomar1996 via NINJA BLOGGING
7 months ago.

 

FACEMIST LAVENDER ROSE keluaran baru Suzyhoney Herbs

Assalamualaikum~New baby Ramadhanby Suzyhoney Herbs is coming! ♡Produk Suzyhoney semua best2 tau.Wajib try ni! 100% Organik selamat digunakan tau!FACEMIST LAVENDER SUZYHONEYRm36 / 30mlLavender Facemist - Lavender merupakan salah satu jenis pokok renek yang memiliki wangian menenangkan dengan bunga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Qomar1996 Qomar1996 via NINJA BLOGGING
7 months and a week ago.

 

Ramadhan Kareem 2019

Assalamualaikum~Harap tak terlewat lah ucapSalam Ramadhan kan. HeheHarini 1st day Ramadhan 2019.Jangan lupa perbaharui niat puasa Ramadhan setiap hari sampai hari terakhir puasa Ramadhan ye.Semoga di bulan Ramadhan bulan kemuliaan keberkahan ni amalan kita semakin bertambah. Berdoa banyak2...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Qomar1996 Qomar1996 via NINJA BLOGGING
7 months and a week ago.

 

KHASIAT/KEBAIKAN KUNYIT UNTUK MUKA

Antara khasiat/kebaikankunyit untuk kulit wajah yang perlu diketahui.1) Mencerahkan kulit (kulit jadi pinkish)2) Melicinkan/melembutkan kulit3) Menanggalkan daki/sel kulit mati4) Fungsi Utama: menghilangkan jeragat5) Anti penuaan6) Anti pigmentasi7) Mengecutkan jerawat8) Memudarkan parut9)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Qomar1996 Qomar1996 via NINJA BLOGGING
7 months and a week ago.

 

Giveaway SapsIbuBapa.net Di Mialiana.com

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telahpun menyediakan satu platform kepada kepada guru dan juga ibu bapa yang dipanggil sebagai SAPS Ibu Bapa.SAPS Ibu bapa merupakan satu aplikasi secara atas talian yang digunakan oleh guru untuk "key in" markah peperiksaan pelajar. Manakala, ibu bapa pula boleh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Qomar1996 Qomar1996 via NINJA BLOGGING
7 months and a week ago.

 

Pertandingan memasak siapa paling sedap dengan laki aku :D

Assalamualaikum~Huhu fun fun je harini. Buat makan2 malam ni untuk family sebelah husband.Lepastu suami aku kata abang nak buat ayam golek. Buat resepi dia sendiri reka kejap tu jugak kuikui.Aku dia suruh masak daging blackpaper. Okey kalau camtu kita pun nak buat daging blackpaper resepi sendiri...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Qomar1996 Qomar1996 via NINJA BLOGGING
7 months and 2 weeks ago.

 

TIPS SIMPAN BAWANG PUTIH DALAM PETI AIS TAHAN LAMA SERTA KHASIATNYA~

Assalamualaikummomies, kakak, adik semua yg suka membawang putih.Harini kita nak share sikit tips simpan bawang putih lebih tahan lama dalam peti ais.Selalu orang simpan dalam peti ais kupas siap2 kulit lepastu bubuh dalam bekas kan(ni terlebih rajin tapi nanti tak tahan lama sangat)Ni kita share...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Qomar1996 Qomar1996 via NINJA BLOGGING
7 months and 2 weeks ago.

 

Cara berkesan kecutkan jerawat dalam masa sehari je!

Assalamualaikum~Hai pembaca setia blog kita yang beshe beshe je ni. Okey macam yg dah tertera kat tajuk tu. Nak share sikit cara berkesan untuk kecutkan jerawat segera!Okey bawah ni gambar bahan2 nyaKorang kena ada toner lemon, aloe vera, air mawar putih.Toner lemon tak kesah jenama apa. Tapi pastikan bebas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Qomar1996 Qomar1996 via NINJA BLOGGING
7 months and 3 weeks ago.

 

Ini HUKUM berinai yang perlu anda tahu

Assalamualaikum~Jom belajar hukum pakai inai.Digalakkan bagi perempuan yang telah berkahwin berhias untuk suaminya. Antara cara berhias itu ialah dengan mewarnai tangan dan kakinya dengan inai atau bahan lainnya.1. Menurut ulama, mewarnai tangan dan kaki dengan inai adalah disunatkan bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Qomar1996 Qomar1996 via NINJA BLOGGING
7 months and 3 weeks ago.

 

PERKHIDMATAN PA SYSTEM/REPAIR AUDIO SYSTEM/PEMASANGAN AUDIO MASJID/SURAU/DEWAN/SEKOLAH

Assalamualaikum~Kami menyediakan perkhidmatanPEMASANGAN/MEMBEKAL MEMBAIK PULIH AUDIO SYSTEM.Juga sewaan PA SYSTEM/DJ for kenduri apa sahaja jenis majlis. Btw.P/s: Makluman awal. Untuk Program patuh syariah only.Contact Us @019-250 5693 (En. Affiz)011-3785 6500 (Pn. Zati)Thankyou~

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog Qomar1996 Qomar1996 via NINJA BLOGGING
7 months and 3 weeks ago.