User Profile: mahamahu

Show pings in: English | Malay | All

 

mahamahu

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 66

Design Sendiri Hadiah Untuk Tersayang Dengan Printcious Mudah Dan Cepat

Salam sejahtera kepada semua pembaca blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Dulu-dulu kita selalu susah nak pilih hadiah untuk diberikan kepada insan tersayang tak kisahlah hadiah harijadi atau pun juga hadiah untuk perkahwinan. Kadang-kadang tu takut kerana hadiah tu sama dengan orang lain. Ye...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 months and a week ago.

 

5-in-1 Power Energy Series Bakal Berlangsung Di MITEC

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Baru-baru ini telah diadakan sidang media bagi memperkenalkan dan melancarkan acara 5-in-1 Power Energy di MITEC. Acara tersebut di jadualkan akan berlangsung dari 3 hingga 5 September 2019 juga di Pusat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 months and a week ago.

 

Senarai Penerima Anugerah Instafamous 2019 Dibawakan Oleh Hurr.tv

Anugerah Instafamous telah kembali mempertandingkan 18 kategori yang melibatkan Instafamous dan personaliti pelbagai bidang yang menyerlah dalam industri seni tanah air. Dalam penganjuran kali ini, Anugerah Instafamous menampilkan 9 kategori dipertandingkan bagi Instafamous manakala 9 kategori khas pula...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
2 months and a week ago.

 

Realme C2 Menjadi Pilihan Sewaktu Jualan Shopee Brands Festival

Untuk meraikan bulan Merdeka, realme Malaysia bersama Shopee Malaysia menawarkan jualan telefon pintar eksklusif pada Hari realme atau ‘realme Day’ semalam. Jualan realme Malaysia telah mencapai keputusan terbaik di mana 1000 unit realm C2 telah dijual semalam di mana 500 unit dijual dalam masa 30 minit...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 months and a week ago.

 

30 Tahun Tinggalkan Zaman Kanak-kanak Tabika Dulu Berbeza Dengan Sekarang

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Post hari ni tiada kena mengena dengan makanan yer. Sahaja nak mengimbau kembali zaman masa kecil-kecil dahulu. Zaman tidak pernah nak fikir pasal susah payah dalam hidup dan mencari rezeki. Masa tu hanya tahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 months and a week ago.

 

Kembara Suci Di TV AlHijrah Sempena Hari Raya Aidiladha

Hari Raya Korban atau atau Hari Raya Aidiladha adalah antara hari kebesaran Islam yang Allah SWT kurniakan kepada hamba-Nya setelah berjaya menunaikan perjuangan ibadah yang cukup besar iaitu ibadah haji.Tidak mahu ketinggalan untuk meraikan hari yang penuh hikmah dan sarat dengan kisah pengajaran ini, TV...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
2 months and 2 weeks ago.

 

Jom Shopping Barangan Korea Di Gyeonggi Korean Food Fair MyTOWN Shopping Centre

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Kalau korang terlepas promosi produk Korea yang Maha kongsikan sebelum ini, sekarang ia telah kembali lagi. Gyeonggi Korean Food Fair kini berada di Ground Flour MyTOWN Shopping Centre bermula dari 6 Ogos hingga 18...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 months and 2 weeks ago.

 

Program Menanam Pokok Anjuran Bersama Jabatan Alam Sekitar Dan Mondelez International (Malaysia)

Jabatan Alam Sekitar Selangor dengan kerjasama Mondelez International (Malaysia) telah menganjurkan program menanam pokok bersempena Hari Alam Sekitar Sedunia 2019 peringkat negeri Selangor yang telah diadakan di SK Seksyen 27 Shah Alam.Program yang diadakan buat julung kalinya di negeri Selangor bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
2 months and 2 weeks ago.

 

Minum Petang Ala Orang Putih Dengan Scones And Me

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Kita ni orang Malaysia kalau minum petang mesti ada teh atau kopi bersama dengan Pisang Goreng atau juga Keropok Leko. Itu wajib ada kadang-kadang nak lebih moden sikit mungkin ada yang buat Donuts untuk makan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 months and 2 weeks ago.

 

Big Stage Musim Kedua Membawa Peserta Dari 5 Buah Negara Asia Termasuk Korea Selatan

Program realiti hiburan Big Stage sebelum ini telah melahirkan penyanyi Sarah Suhairi, kini kembali untuk musim kedua.Kali ini, ia tampil berbeza kerana pihak produksi membawakan peserta-peserta berbakat bukan sahaja dari Malaysia, malah dari Indonesia, Brunei, Thailand dan juga Korea Selatan. Gabungan ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
2 months and 2 weeks ago.

 

Aitea By Thaitee Tea Yang Pertama Boleh Di Bancuh Dalam Air Sejuk

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Korang suka minum air teh dalam rasa yang panas atau sejuk? Kalau Maha suka minum yang sejuk tak kira lah pagi ker atau petang mahupun malam. Selalunya kalau uncang teh ni kena rendam dalam air panas dulu nak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 months and 2 weeks ago.

 

Tahniah Lost World of Tambun Cipta Sejarah Dalam Asia Book Of Records

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Pada hujung minggu lepas Maha dapat jemputan daripada taman tema Lost World of Tambun yang mana baru-baru ini diumumkan sebagai Top 10 Water Park paling ramai pengunjung di Asia Tenggara. Kali ni nak meraikan satu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 months and 2 weeks ago.

 

Rayakan The HUAWEI Carnival 2019 Dengan Hadiah Sehingga RM1 Juta Untuk Dimenangi

Masa untuk memberi ganjaran kepada pengguna, HUAWEI membawa hadiah bernilai sehingga RM1 juta melalui acara tahunannya - The HUAWEI Carnival 2019.Rakyat Malaysia yang layak membeli peralatan HUAWEI terpilih dari kedai-kedai yang mengambil bahagian di HUAWEI Carnival di seluruh negara (termasuk Kedai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
2 months and 2 weeks ago.

 

Ayam Bakar, Kambing Bakar Dan Daging Bakar Di Restoran Dapor Terbakor Kota Damansara

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Masa untuk makan lagi hehehe kali ni Maha nak bawa korang ke sebuah restoran bakar. Di mana kat sini korang boleh dapat pelbagai menu bakar-bakar seperti Ayam Bakar, Kambing Bakar dan juga Daging Bakar. Restoran...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 months and 3 weeks ago.

 

Senarai Penuh Pemenang Anugerah Stail EH! 2019 #STAILEH2019

Sempena ulang tahun EH! yang ke-20, sidang editorial EH! Malaysia membariskan 20 kategori secara keseluruhan pada tahun ini yang melibatkan selebriti lama dan baharu, pereka fesyen, influencer, model, jurusolek serta pendandan rambut yang sentiasa menjadi tulang belakang kepada industri hiburan tanah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Penuh Gosip
2 months and 3 weeks ago.

 

Sambut Bulan Kemerdekaan Dan Hari Malaysia Bersama Realme Merdeka Month

Realme Malaysia, sebuah jenama teknologi global dengan semangat Dare to Leap melancarkan Bulan Merdeka realme 2019 sempena hari realmenya hari ini. Realme Malaysia akan meraikan bersama peminat dengan memberi kembali kepada rakyat Malaysia harga yang menarik serta aktiviti bulan ini. realme Malaysia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Dunia Teknologi Di Hujung Jari
2 months and 3 weeks ago.

 

DIN By DIN TAI FUNG Membawakan Makanan Istimewa Dari Taiwan

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Kali ni Maha nak bawa korang ke sebuah restoran makanan popular dari negara Taiwan. Kalau korang sukakan Dumpling atau paukat sini lah tempatnya. Restoran Din by Din Tai Fung'No Pork' atau tanpa kinzir...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 months and 3 weeks ago.

 

Menjadi Panel Jemputan Untuk Program Assalamualaikum TV AlHijrah

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Maha sudah berada dalam dunia blog ni sejak dari tahun 2010 lagi sehingga ker sekarang kerana korang juga pembaca blog Maha dan juga mereka yang masih tetap percaya kepada blogger tua ini hehehe.Sebenarnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 months and 3 weeks ago.

 

Bulan Julai Pesta Makan Durian Yang Mengiler

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Alhamdulillah Maha lama mengidam nak makan durian paling mahal kat Malaysia ni malah tak terlebih kalau Maha cakap Durian Musang King adalah yang paling mahal di dunia. Gilerr tak statment tu memang pun kerana...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 months and 3 weeks ago.

 

Malaysia Coffee Fest 2019 - Arissto Membawa Nikmat Kopi Itali Sebenar

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog makan Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Secara jujur Maha bukan coffee lover tapi kalau setakat nak minum secawan tu boleh lah bukan selalu atau setiap waktu. Itu sebelum Maha mengenali Kopi Arissto ni lah. Firstime kenal jenama Arissto ini adalah semasa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mahamahu mahamahu via Maha Mahu Makan
2 months and 3 weeks ago.