User Profile: ahmadyani

Show pings in: English | Malay | All

 

ahmadyani

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 5 of 6

Rujukan Khas Exam Online Separa Perubatan 7 Sept 2017

Pada Selasa 07 September 2017 (khamis), pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam SPA  akan mengadakan peperiksaan [exam] online Latihan Separa Perubatan Bertaraf Diploma. Masa exam: 05:30 PTG 06:10 PTG Mereka yang terpilih untuk menduduki exam online ini boleh mendapatkan rujukan khas untuk Peperiksaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via Tips Kerjaya Graduan Rujukan Pekerja
5 months and 3 weeks ago.

 

4 Cara Tuan Rahman Basri Buat Duit Menggunakan Internet

Perkongsian 4 cara buat duit melalui Internet oleh Tuan Rahman Basri boleh diguna oleh semua orang. Cara ini terbukti berkesan kerana itulah caranya yang Tuan Rahman Basri gunakan sepanjang beliau berkecimpung dalam bisnes online. Sebenarnya, 4 cara itu jugalah yang diguna oleh usahawan bisnes online...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
5 months and 3 weeks ago.

 

Tip Menghadapi Kenaikan Harga Minyak

Bagaimana caranya untuk menghadapi kenaikan harga minyak? Hati memang rasa terbakar setiap kali harga minyak naik. Yang tidak ada kenderaan pun panas hati bila minyak naik. Kerana harga minyak naik bermakna barang keperluan hidup akan juga naik. Yang ada kenderaan terutama yang menggunakannya setiap hari,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
6 months ago.

 

Episor Dapat Mengatasi Badan Lemah Letih Dan Cepat Mengantuk

Episor adalah supplement kesihatan semulajadi yang bagus untuk mengatasi badan yang lemah dan cepat letih yang membuatkan kita masih mengantuk walau selepas tidur panjang. Fungsi badan setiap orang akan menurun atau merosot bila usia semakin meningkat. Itu normal. Fitrah hidup. Apa yang malang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
6 months ago.

 

Opah Sudah Mula Lupa

Rakan facebook saya, Noor Izyan Liyana memuat naik satu post dalam wall facebooknya, “Kita ni pulun la dok layan dia. Skali tgk dia sebut nama org lain. Hai…la opah..” Saya  tidak tahu apa perasaan Noor Izyan ketika menulis post di atas. Hati saya pula bergetar dengan status yang dia tulis...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
6 months and a week ago.

 

Memperkenalkan Supplement Kesihatan EPISOR

Sebagai satu cara menambah sumber kewangan kepada blog ini, selain berusaha mempromosikan produk digital, blog ahmadyani.com ingin memperkenal dan mempromosikan EPISOR! Apa itu EPISOR? Episor adalah supplement kesihatan. Mahu dikatakan ubat pun bolehlah. Ubat tradisional daripada sumber alami.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
6 months and a week ago.

 

Buat Ini Bila Rasa Penat Sewaktu Bekerja

Apa yang menyebabkan produktivi kerja seseorang itu tidak bagus? Selalunya yang menjadi alasan adalah penat. Dan apa pula yang menyebabkan seseorang itu penat hingga menganggu kerja sehariannya? Sebabnya banyak. Selalunya yang dijadikan alasan adalah kurang tidur. Boring terperangkap dalam kereta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via Tips Kerjaya Graduan Rujukan Pekerja
6 months and 2 weeks ago.

 

Dipandang Kaya sebenarnya miskin, dipandang bahagia sebenarnya derita.

BILA memandang dia, kamu akan mengatakan dia kaya. Kerana kamu menganggap memiliki banyak harta adalah kekayaan. Dia punyai tanah berekar. Tanah kebun dan tanah berumah. Rumah didudukinya besar bertingkat. Rumah sewa ada berderet. Kereta model terkini. Setiap seorang ada sebuah. Wang tunai berpuluh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
6 months and 3 weeks ago.

 

Ini Penjelasan Yang Betul Tentang Salah Faham Perniagaan Ebay

Secara mudahnya untuk lebih mudah faham, ebay adalah satu platform jual beli Di ebay anda boleh membeli pelbagai pilihan produk dengan harga yang anda mampu. Di ebay juga anda boleh menjual produk dengan harga tetap atau membuat lelongan bermula dengan harga terendah yang mungkin. Ramai  di Malaysia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
7 months and a week ago.

 

Bolehkah Menjadi Kaya Bila Berbisnes Ebay?

Saya pernah hadiri kursus eBay + Dropship kelolaan seseorang yang kini terkenal dengan bengkel pemasaran emel. Tidak tahu pula, beliau masih berEbay atau tidak. Selesai kursus, minda betul-betul terbuka. Dan bila melihat testimoni mereka yang berjaya buat jualan di Ebay, sepertinya…sekarang juga saya mahu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
7 months and 2 weeks ago.

 

Pengusaha Sambal Hitam Pahang Popular Di Terengganu

Saya bangga dengan perusahaan yang dibuat sahabat saya ini. Siapa yang saya maksudkan? Tuan Mohamad Ridhuan Ghazali. Apa yang diusahakan beliau di Terengganu sejak dua tahun lalu sekejap sahaja menjadi popular. Diminati ramai dan meluas permintaannya. Dan apa pula yang diusahakannya? Sambal Hitam Pahang.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
7 months and 3 weeks ago.

 

Pesanan Balik Bercuti Ke Kampung

Bila cuti orang akan balik kampung. Lebih lagi bila cuti raya. Bujang balik seorang. Sudah berkahwin balik sekeluarga. Ada beberapa perkara untuk diambil perhatian bila balik kampung untuk bercuti di rumah ibu bapa. Baik kepada mereka yang sudah berkahwin atau masih bujang. Kawin buat cara sudah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
8 months ago.

 

Menguasai Teknik Pemasaran Menggunakan Fanpage

Sempena bulan ramadhan ini, pihak klikjer telah menerbitkan sebuah lagi ebook baru. Ebook terbaru kali ini telah ditulis oleh tuan Nigel Ong dan ia merupakan ebook ke-5 tuan Nigel Ong yang diterbitkan oleh pihak Klikjer. Ebook kali ini adalah tentang Teknik Pemasaran Menggunakan Fanpage. Di dalam ebook ini,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
8 months and a week ago.

 

Bubur Lambuk Kampung Baru Idaman Wargakota Kuala Lumpur

Bubur Lambuk dan Kampung Baru di Kuala Lumpur berpisah tiada. Seperti bila disebut suami kerana adanya isteri. Tidak dikatakan isteri kalau tiada suami. Senonim kedua-duanya. Bukan tempat lain tiada membuat bubur lambuk. Malah kemungkinan bubur tempat lain lebih sedap. Tetapi kerana berita lebih...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
8 months and 2 weeks ago.

 

Tudung Kupu-Kupu Untuk Anak Comel

❤ TUDUNG KUPU-KUPU (ORIGINAL) ^_^ ❤ Cuba puan pejamkan mata dan bayangkan Si Comel puan yang GEBU-GEBU tu menggayakan Tudung Kupu-kupu ni hehe Pasti sangat COMEL dan ramai jiran akan berkata.Cooomelnya diaaaaaa, anak sapa la nie ^_^ Dihasilkan dari COTTON PRADA...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via KIDS LOVE HIJAB
8 months and 2 weeks ago.

 

SAFA Bakery Café Menawarkan Aneka Biskut Raya Hasil Tangan Bukan Mesin!

Akhir Ramadan ini adalah hari raya. Selain baju raya, kalau tidak ada kuih raya, memang raya tidak sah! Baju raya sudah siap ditempah dua tiga bulan sebelum Ramadan lagi. Kalau tempah lewat takut tidak siap pula. Lagi pula ramai penjahit sudah menolak tempahan sebulan dua sebelum Ramadan lagi. Jadi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via Bukan Sekadar Tempat Memasak
8 months and 2 weeks ago.

 

Menyuntik Ibrah Dalam Setiap Penulisan

Selama ini, sewaktu menulis terutama menulis posting di Facebook, pernah atau tidak kita terfikir begini? “Aku tidak retilah nak tulis cerita bentuk pengajaran” “Tulisan aku ni, gaya bahasanya seperti ‘mengajar-ajar ke?” “Alamak! Tulisan aku ni macam masuk bakul angkat sendirilah”...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
9 months ago.

 

Tanpa Kayu, Negara Kita Masih Boleh Maju

Bermula tahun ini, negara China tidak lagi membenarkan pokok kayu ditebang secara komersil. Negara Gajah Putih, Thailand di utara negara kita juga sudah haramkan penebangan pokok balak sama seperti China. Tanpa pokok, tanah akan ditimpa air hujan yang lebat sekaligus menjadi salur air deras ke sungai.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via AHMADYANI DOTCOM
9 months and a week ago.

 

Safa Bakery Café Satu-Satunya Kedai Bumiputera Melayu Di Tengah Kota Kuala Lumpur

Safa Bakery Café dikatakan satu-satunya kedai roti dan kek kepunyaan bumiputera Melayu di tengah pusat bandaraya Kuala Lumpur. Safa Bakery Café beroperasi di tingkat bawah Bangunan HQ Majlis Amanah Rakyat – MARA, di alamat Lot 1-12, Bangunan Medan Mara, Jalan Raja Laut, 50350 Kuala Lumpur.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via Bukan Sekadar Tempat Memasak
9 months and a week ago.

 

7 Perangai Ibu Bapa Yang Boleh Dianggap Penderaan Kepada Anak

Bila disebut mendera anak, ramai memahaminya sebagai memukul dengan teruk tanpa belas, tidak bagi makan, memaki, mengurung dan sebagainya. Itu dosa, ibu bapa yang ada iman dalam hatinya tidak akan mendera anak dengan bentuk penderaan yang difahami itu. Akan tetapi tanpa sedar, banyak penderaan lain yang ibu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog ahmadyani ahmadyani via KIDS LOVE HIJAB
9 months and 4 weeks ago.