User Profile: mindloading

Show pings in: English | Malay | All

 

mindloading

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 4 of 7

Cara Solat Rasulullah SAW

Assalamu'alaikum.. Salam Ramadan al Mubarak..Sempena Ramadan yang diberkati ni, mari kita sama² belajar dan memperbetulkan solat kita. Kita perhatikan bagaimana keadaan Solat kita dibandingkan cara solat Rasulullah SAW..Kerana ini adalah perintah Nabi SAW sendiri melalui sabdanya:"Solatlah Sebagaimana Kamu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
10th July 2015 3:24am

 

Hadis-Hadis Palsu Lemah Tentang Ramadan

Dari Abu Hurairah R.A, Nabi S.A.W bersabda.."Barang siapa berpuasa Ramadhan dengan penuh keimanan dan mengharap pahala, nescaya akan diberikan keampunan kepadanya atas dosa-dosanya yang telah lalu".[HR Al-Bukhari Muslim]Dalam kita menjalani ibadah Ramadan, sering kita diperdengarkan tentang beberapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
24th June 2015 12:08am

 

Kisah Pelik Dibilik Pembedahan Al Hafidz

Kisah benar ini adalah sebuah kisah luar biasa mengenai seorang pesakit di negara Mesir yang dimasukkan ke hospital untuk menjalani pembedahan. Dijangkakan pembedahannya itu tidaklah merbahaya sebagaimana kebiasaan pesakit yang akan dibedah. Namun apa yang menarik dalam kisah kali ini adalah pesakit yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
23rd May 2015 7:59am

 

Bukti Nabi Muhammad SAW DiSebut Dalam Bible

Dan (ingatlah juga peristiwa) ketika Nabi Isa ibni Maryam berkata: "Wahai Bani Israil, sesungguhnya aku ini Pesuruh Allah kepada kamu, mengesahkan kebenaran Kitab yang diturunkan sebelumku, iaitu Kitab Taurat, dan memberikan berita gembira dengan kedatangan seorang Rasul yang akan datang kemudian daripadaku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
4th May 2015 11:36pm

 

Kisah Anak Nakal Yang 'Disumpah' Ibunya..

Suatu kisah benar yang pernah berlaku di suatu daerah suatu ketika dulu hampir 50 tahun (kalau dikira umurnya sekarang). Kisah benar ni seperti yang diceritakan dari berbagai sumber yang boleh dipercayai, dari ustaz melalui kuliah agama di TV atau Radio (tak ingat ustaz mana), serta dari sumber maklumat di...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
23rd April 2015 12:42am

 

Pengedar Dadah Yang Menemui Hidayah Islam Dalam Penjara [Video]

Kisah seorang pengedar dadah, Martin Garnet yang ditangkap di Airport Bankok pada tahun 1993, lepas Amerika mengesyaki dia adalah orang yang disyaki mengeksport dadah jenis heroin ke Amerika untuk pasaran penjara di sana. Dipercayai dadah tu dibawa dari Thailand tempat dia menjalankan operasi aktiviti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
11th April 2015 3:20am

 

'Buku Manual Cara Mereka Memurtadkan Orang Islam'

Buku The Call of The Minaret, karya Kenneth Cragg adalah sebuah buku yang dihasilkan untuk tujuan dakyah kristianisasi ke atas orang Islam. Kenneth Cragg ni adalah seorang 'Anglican Bishop of the Al Quds (Jerussalam)'. Buku ini yang sebenarnya dah lama diterbitkan, adalah suatu manual (cara-cara bagaimana)...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
3rd April 2015 12:36am

 

Mimpi Ngeri Kerana Cuba Lari Dari Zakat

Sebelum kisah ini terus hilang dari ingatan saya, sukalah saya nak berkongsi suatu kisah benar melalui Kuliah Maghrib beberapa hari lepas. Kisah ini telah diceritakan di suatu kuliah Maghrib di sebuah Masjid di Selangor oleh Ustaz Hamizul Abd Hamid (ustaz zakat, penulis buku-buku berkaitan zakat, juga ahli...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
13th March 2015 1:28am

 

Nak Unlock Protected PDF File ?

Kadang² bila kita download satu² PDF document, macam eBook, Tutorial, atau maklumat lain dalam format PDF, bila kita dah download dan nak open saja ianya dah dilocked (security enable). Tak boleh buka, kene masukkan password..!!Kenapa mereka password protect..? Sebab bermakna document tu penting /...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
27th January 2015 6:28am

 

13 Best Free Grid Themes for Blogger 2015

Looking for free Grid Style Blogger Templates is not that hard, and is not that easy though. We can find some free grid blogger templates or themes out there, but most of them are not as what we expected. A simple and clean grid style theme looks just nice, but probably it lacks on important features that...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
25th January 2015 5:56am

 

Jangan Cetak Nama Allah Pada Flyer !!

Assalam.. semalam ketika balik ke rumah, lebih kurang dalam pukul 11+ malam, sampai jer depan pintu rumah, aku perasan ada flyer di lantai depan pintu, dan di depan pintu rumah jiran depan (jiran depan kami tu cina). Biasalah orang meniaga bagi-bagi flyer naik dari ground floor sampai tingkat 20 lebih (aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
5th December 2014 2:14am

 

Amal Soleh Yang Ditolak Dibaling Ke Muka

"Tanda yang nampak pada lidah orang yang 'ujub itu ialah ia selalu mengatakan aku begini-begini, aku begini seperti perkataan Iblis (kepada Allah ketika ia tidak mahu sujud kepada Nabi Adam a.s.),Surah Al A 'raf, ayat 12"Aku lebih baik daripadanya (Adam) kerana Engkau menjadikan aku daripada api dan Engkau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
1st December 2014 8:01am

 

5 Best Unlimited Shared Hosting Package 2015 Malaysia

Here are the comparison of Malaysian Web Hosting company that offers the Best Unlimited Shared Hosting 2015 package, just a month to 2015 though. We will focus on the package's offer for Linux Shared Hosting category as the most popular among web publishers. We will make comparison for their standard...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
16th November 2014 1:57pm

 

Zikir Menanam Tanaman Di Syurga

Menanam Pohon KurmaDaripada Jabir r.a., Nabi s.a.w. bersabda,"Sesiapa yang mengucapkan Subhanallah Wabihamdih, maka ditanamkan baginya sebatang pohon kurma di Syurga".Riwayat Tirmidzi, status hadis - Hasan (baik)[video 0:50]Timbangan AmalSurah al-Mu'minun, ayat 102-103"Barang sesiapa yang berat timbangan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
7th November 2014 3:50am

 

WhatsApp vs Telegram vs Messenger vs Hangouts vs WeChat vs Line vs Viber

Social Mesenggers ComparisonSocial Messaging Apps atau Instant Messengers - IM, istilah yang biasa digunakan sejak 10 - 15 tahun dulu sebelum era social media mula 'bang² boom'..!! Mungkin anda pernah tertanya² Social Messaging yang mana satu terbaik untuk anda guna pada gajet anda, supaya tak perlulah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
25th October 2014 9:51am

 

Budget 2015 Malaysia

Malaysia Budget 2015 "Walau apapun, ingin saya tegaskan dalam bajet ini, Ekonomi Keperluan Rakyat menjadi paksi dan pegangan dalam mendahulukan kepentingan rakyat. Barulah nanti apabila kita mencapai status negara maju, nikmat kekayaan dan kemakmuran sebenar negara akan melimpah ke kaki-kaki halaman serta...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
12th October 2014 8:13am

 

Kempen RM5 Saham Akhirat

Lima Ringgit untuk sumbangan ikhlas kepada Iqra'.. anda bila lagi..!!? Andai kita tak mampu atau tak sempat nak masuk program Ibadah Korban tahun ni yang mana harga sebahagian lembu dah naik ke +/- RM500 (dan lebih mahal lagi) di negara kita.. maka adalah lebih baik kita usahakan untuk bersedekah amal...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
4th October 2014 6:12am

 

Asal Usul Api Dunia Dari Api Neraka

Diriwayatkan api di dunia ini berasal dari Api Neraka yang telah 70 kali lebih dingin dari api Neraka itu sendiri.. iaitu Api Neraka 70 kali lebih panasss dari api dunia.. wallahu'alam.. Jadi bagaimana kisahnya? Cuba kita hayati betapa dasyatnya Api Neraka itu melalui pemahaman kita tentang api yang wujud...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
30th September 2014 4:48am

 

The Golden Age of Islamic Civilization

The Islamic Golden Age is the period in history during which Muslims made significant advances nearly in every field of science known to man. Achievements were made in fields such as medicine, physics, astronomy, chemistry, mathematics, architecture and other existential fields and sciences.The Story of...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
29th September 2014 5:01am

 

Hukum Melukis Gambar Makhluk

Assalam, saya tertarik dengan suatu Hadis yang dibacakan oleh seorang imam selepas solat Asar di Masjid Al-Imam Ash-Shafie tak lama dulu. Saya tak ingat keseluruhan Hadis tersebut, melainkan intipatinya adalah berkaitan Laknat Allah terhadap beberapa golongan manusia (wa'iyazubillah).. dan salah satu dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog mindloading mindloading via TamanSyurga
25th September 2014 3:26am