User Profile: simiey

Show pings in: English | Malay | All

 

simiey

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 10

Kemaskini Google Chrome elak digodam

Google Chrome adalah salah satu aplikasi yang menyediakan perkhidmatan untuk melayari laman web.Terbaru pembangun aplikasi Google Chrome telah membuat pengumuman bahawa terdapat beberapa kecacatan kritikal pada versi terdahulu yang memerlukan tindakan segera pengguna.Selain dari mengemaskini aplikasi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month ago.

 

Siapa Perdana Menteri Malaysia ke 8

Siapa PM ke 8 Malaysia?Persoalan ini terus tergantung sehingga lah ke hari ini. Sepertimana dinyatakan sebelum ni di entriSesuatu untuk difikirkan bersama, Tun Mahathir telah dilantik sebagai Perdana Menteri Interim sementara sehinggalah Perdana Menteri yang seterusnya dilantik.Siapa calon PM ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month ago.

 

Secawan kopi O dan Kehidupan

Kopi Omerupakan air kopi tradisional yang dihidangkan di Malaysia, Singapura dan negara sekitar. Ia merupakan air yang mempunyai rasa kopi yang kuat dan dicampur gula.Terdapat satu perbualan di antara seorang ayah dan anak berkaitan dengan kopi O yang dipos kawan saya di facebook. Saya fikir harus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month ago.

 

Sesuatu untuk difikirkan bersama (tiada kaitan dengan perletakan jawatan Tun M)

Permulaan tahun 2020 sememangnya mencabar terutamanya bagi netizen (internet citizen). Hahaa..Terdahulu negara dikejutkan dengan peristiwa "seorang lelaki" memakai pakaian wanita di tanah suci.Disusuli pula dengan pemergian secara mengejut arwahSyed Umar Mokhtar bin Syed Mohd Redzuan (Abam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month ago.

 

CePSWaM Penyediaan Field Training Report (FTR)

Proses menyediakan data bagi Field Training Report (FTR) bermula dari tarikh anda lulus kedua-dua ujian bertulis dan praktikal di hari terkahir kursus CePSWaM. Anda boleh rujuk entri sebelum ni bertajuk CePSWaM Kursus ujian bertulis dan ujian praktikal.Boleh dikatakan, FTR ni format dan flownya seperti...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month and a week ago.

 

mIRC masih wujud lagi??

Secara ringkasnya adik-adik, ni lah whatsap, wechat, skype,dan seangkatan dengannya pada zaman muda ayah, ibu, datuk dan nenek kamu suatu masa dulu. hahaa..tak caya ko tanya diorang.Tersipu-sipu diorang mengenang zaman kegemilangan mIRC.Harini member lama posting di Facebook beliau, ia menarik...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month and a week ago.

 

CePSWaM Kursus ujian bertulis dan ujian praktikal

Kursus dan Ujian CePSWaMTerlebih dahulu sebelum mengikuti kursus CePSWaM. Anda perlu mematuhi beberapa syarat dan memenuhi kriteria yang telah ditetapkan iaitu;1- Diploma or Degree in Science or Engineering; or2- Diploma or Degree in other disciplines with 1 year experience; or3- Certificate...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month and a week ago.

 

Rocky Si Kucing minta Pencakar Kuku

Pencakar KukuAda orang yang memanggil pencakar kuku, pengasah kuku, pencakar kucing dan sebagainya. Apa yang pasti setiap rumah yang membela kucing memerlukan benda alah ni kalau taknak perabot anda menjadi mangsa.Pencakar kuku pula bermacam-macam jenis, ada yang berbentuk tiang, seakan bangku, pokok. Tak...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month and a week ago.

 

CePSWaM Certified Environmental Professional in Scheduled Waste Management

CePSWaM?"Ape benda CePSWaM tu?", terpacul daripada mulut saya apabila diminta untuk menghadiri satu latihan di JB oleh jabatan sumber manusia syarikat. Maklum la ketika tu saya baru saja mengambil alih tugas penyelaras keselamatan, kesihatan dan persekitaran syarikat.Kepada yang tidak tahu CePSWaM bermaksud...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month and a week ago.

 

Rocky si kucing Manja

Kucing ManjaSudah menjadi salah satu ciri utama kucing belaan sifatnya manja. Ini kerana kucing menganggap tuannya seperti ibu dan bapanya. Ini bukan sengaja saya reka-reka cerita yer..Melalui carian di google, dengan menaip "kucing anggap tuan ibu bapa" terdapat beberapa blog telah menghuraikan fakta ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month and a week ago.

 

Kucing American Curl (Bahagian 1)

Kucing American CurlKucing jenias American Curl boleh dikenalpasti dengan melihat pada telinganya. Pengendalian semasa membersihkan telinganya memerlukan ekstra perhatian kerana sebarang kesilapan boleh menyebabkan kerosakan pada tisu dalam telinga.Kenapa entri kali ni bertajuk kucing??Saya baru sahaja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month and a week ago.

 

Kitar hidup rama-rama bermula dari telur

Sebagai kesinambungan kepada entri sebelum ni iaitu Kitar hidup seekor burung bermula daripada telur pada Jun 2010.Hari simieY tambah lagi satu entri berkaitan dan rama-rama menjadi pilihan.Sebagaimana kita tahu, semua orang sukakan rama-rama terutamanya kanak-kanak dan simieY mengambil kesempatan ni untuk...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month and 2 weeks ago.

 

Tutorial Microsoft Excel 2016 vlookup dan hlookup (Bahagian 6)

Microsoft Excel 2016 (Tahap Tinggi)vlookup dan hlookupBahagian 6Bahagian ini adalah merupakan bahagian terakhir bagi vlookup dan hlookup buat masa sekarang. Sekiranya terdapat skill baru makan saya akan lanjutkan dengan Bahagian 7.Penggunaan vlookup dan hlookup tidak terhad kepada satu fail sahaja. Beberapa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month and 2 weeks ago.

 

Kisah Empat Isteri

Suatu ketika, ada seorang pedagang kaya yang mempunyai 4 isteri. Dia mencintai isteri ke-4 dan menganugerahinya harta dan kesenangan, sebab ia yang tercantik di antara semua isterinya.Pria ini juga mencintai isterinya yang ke-3. ia sangat bangga dengan sang isteri dan selalu berusaha untuk memperkenalkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month and 2 weeks ago.

 

10 tangga yang paling mengagumkan di dunia

1. Spiral Stair (Australia)Fascinating spiral stairs at Garvan Institute in Sydney, Australia. 6.5 revs and five stories from top to bottom.(Link-Photo)2. Spiral Staircase at the Vatican Museum (Italy)The Vatican Museums spiral staircase is one of the most photographed in the world, and...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month and 2 weeks ago.

 

Tutorial Microsoft Excel 2016 vlookup dan hlookup (Bahagian 5)

Microsoft Excel 2016 (Tahap Tinggi)vlookup hlookupBahagian 5Kita telah mempelajari beberapa cara menggunakan vlookup dan hlookup. Sedikit ulangkaji, vlookup akan memanggil data yang menegak (column) manakala hlookup bagi daya yang melintang (row).Kali ni kita akan belajar cara memanggil data secara menegak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month and 2 weeks ago.

 

20 rumah paling aneh dan pelik di dunia

jom kita tengok foto² rumah yang pelik dan aneh niforwarded by: WaZZeR-AffeNdY

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month and 2 weeks ago.

 

mata siapa yang tidak pernah menangis

Pada setiap Jumaat, selepas selesai menunaikan solat Jumaat, seorang Imam dan anaknya yang berumur 7 tahun akan berjalan menyusuri jalan di kota itu dan menyebarkan risalah bertajuk "Jalan-jalan Syurga" dan beberapa karya Islamik yang lain.Pada satu Jumaat yang indah, pada ketika Imam dan anaknya itu hendak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month and 2 weeks ago.

 

10 masa yang paling lama di dunia

World's longest living marriage (85 years)Herbert and Zelmyra Fisher, of North Carolina, have been married for 85 years as of May 13, 2009. Zelmyra is 101 years old and Herbert turned 104 on June 10th, 2009. They have shared the same home in the Brownsville community of New Bern for 50...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month and 3 weeks ago.

 

Punca dan Tanda Demam Denggi serta Rawatan dan Langkah Pencegahan

Demam Denggi merupakan sejenis penyakit yang disebabkan oleh jangkitan virus Denggi (genus Flavivirus) yang disebar oleh nyamuk Aedes betina.Virus Denggi akan terpendam di dalam badan pesakit selama 3 - 14 hari (purata 4 hingga 6 hari) sebelum menunjukkan tanda-tanda.Pesakit mungkin akan mengalami demam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month and 3 weeks ago.