User Profile: hannyabdullah

Show pings in: English | Malay | All

 

hannyabdullah

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 3 of 4

Izreen Azminda Kini Bangkit Semula Dengan Menjadi Duta Produk Magika

Semua sudah maklum akan kontroversi yang begitu peribadi buat Izreen Azminda, tapi kini beliau bangkit semula dengan menjadi Duta Produk Kecantikkan Magika iaitu Magika Argan Cleansing Flakes (MACF) yang merupakan pencuci muka kertas ajaib pertama di Malaysia. Izreen bangkit dengan menerima pelawaan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
10 months and a week ago.

 

RM20,000 Diberi Kepada 20 Pemenang #PowerYourLunchBox Anjuran Mission Foods Dan Aeon

Majlis Penyampaian Hadiah #PowerYourLunchBox Anjuran Mission Foods Dengan Kerjasama Aeon  Pada tarikh 12 May 2018, saya berkesempatan menghadiri majlis penyampaian hadiah kepada 20 peserta yang bertuah dalam pertandingan #PowerYourLunchBox anjuran Mission Foods dengan kerjasama Aeon. Kebanyakkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
10 months and 2 weeks ago.

 

Sunfeet Pakar “Kesihatan Kaki Anda” Bersama Dato Dr Edmund Lee Dan Dr Liyana Dhamirah

Sunfeet Pakar Kesihatan Kaki Anda Bersama Dato Dr Edmund Lee Dan Dr Liyana Dhamirah Nak tanya anda semua ni, antara penjagaan wajah dan penjagaan kaki, yang mana anda utamakan dahulu? Jawab seikhlasnya tau..hehehe! Saya terus terang, selama ni saya... The post Sunfeet Pakar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
10 months and 2 weeks ago.

 

CUP CAKE - AIR TANGAN AEYSHA

Cup Cake ni adalah hasil air tangan Aeysha anak saya ok. Yang ni memang Aeysha buat sendiri tapi dengan tunjuk ajar saya jugak lah.Aeysha sedang membancuh butter nak buat cup cake dengan penuh bersemangatAeysha yang beria-ia sangat nak buat Cup Cake ni , nak bawak rumah nenek katanya. Saya cakap...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
17th August 2013 2:19am

 

Gaduh Dengan Anak - Gara-Gara PLANES

Gaduh dengan anakni malam tadi punya cerita , sekarang dah baik balik dah. Alaa bukan gaduh teruk pun , hanya gaduh-gaduh manja aje. Ni semua gara-gara "PLANES" tu lah.Gara-gara ni lah saya gaduh gan Aeysha( gambar dari Google )Kalau tak gaduh dengan dia , dengan siapa lagi nak gaduh-gaduh manja kan.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
16th August 2013 3:21pm

 

DUIT RAYA - DAH BERPULUH KALI KIRA

Dah berpuluh kali dia asyik kira duit raya yang dia dapat. Kalau boleh siang malam dia nak kira , tak penat-penat dia berulang-ulang mengira. Itulah dia anak saya Aeysha. Dia cakap dia nak kumpul lagi sebab raya sebulan..heheheheDia tak tahu yang mama dia pun dah keluarkan modal duit raya untuk bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
15th August 2013 1:35pm

 

WORDLESS WEDNESDAY - DAH TAK TAHU NAK RAYA MANA LAGI

Hanya gambar menceritakan segalanyamama, aeysha, tuty dan comotTags : Wordless Wednesday , Dah tak tahu nak raya mana lagi , gambar menceritakan segalanya

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
14th August 2013 2:47pm

 

STATUS BENGGANG - MANA PERGINYA SIFAT HORMAT ANAK-ANAK MUDA SEKARANG?

Macam ni lah budak-budak sekarang punya bahasa. Terlalu kurang ajar. Tak ada hormat langsung dengan orang tua-tua. Raya-raya dah buat saya benggang.Gambar hanya sebagai hiasan(menunjukkan yang saya sedang geram sekarang ni..)Menggunakan kemudahan internet hanya untuk menggenakan orang dan memperbodohkan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
13th August 2013 5:08pm

 

CORETAN RAYA KE 3 - BERTANDANG RAYA KENA BUAT JANJITEMU DAHULU

Raya ke 3 dah tak tahu nak kemana-mana. Tapi anak dara saya ni nak keluar juga , sibuk tanya " ma..hari ni kita tak keluar beraya kemana-mana ke? ".Hanya kerumah mak aje ni. Janji anak happy.Mood raya dia masih ada, kesian pulak, tapi nak kemana ye?. Jiran-jiran melayu dikawasan perumahan saya ni memang tak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
12th August 2013 2:39pm

 

CORETAN RAYA KE 2 - RUMAH TERBUKA YANG PERTAMA

Ikutkan hati malas nak berjalan kemana-mana. Raya pertama dah jalan rumah mak so raya ke-2 ni syok duduk rumah aje sambil tengok tv. Lagipun kalau jalan mesti makan dan makan, badan pun dah mengembang.Tapi demi anak dara yang sedang membesar ni, kenalah turutkan kehendak dia jugakkan. Kesihan pulak dia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
10th August 2013 10:09pm

 

CORETAN RAYA PERTAMA - BAHAGIANYA DAPAT BERJUMPA MEREKA

AssalamualaikumDah berapa hari tak menulis disini, sibuk sangat-sangat berjalan sampai penat nak menulis hehehe. Hari ni baru ada kesempatan.Sekali lagi penggunaan kata nama diri "aku" dalam entry ni digunakan untuk kena dalam penceritaan ini.Ingat tak sebelum ni aku ada beritahu yang aku nak jugak jumpa...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
10th August 2013 10:17am

 

KENANGAN RAYA BERSAMA MEREKA MENYENTUH JIWAKU

Pejam celik pejam celik dah nak raya dah kita kan ,dan tahun ni juga dah masuk tahun ke-5 aku beraya tanpa ke dua putraku.Betapa terseksanya jiwa hanya tuhan sahaja yang tahu. Betapa aku terpaksa pendamkan segala kesedihan ku itu demi anak perempuan yang berada disamping aku tika ini.Kalau diikutkan hati ,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
6th August 2013 11:39am

 

RECIPE CREAM CARAMEL YANG LEMAK MANIS

Baru-baru ni saya ada membuat cream caramel tapi tak lah pulak saya tulis Recipe dia dalam entry.Kali ni saya nak kongsikan cara-cara saya membuat cream caramel. Kebetulan saya buat lagi untuk juadah berbuka jadi sempatlah saya tangkap gambar satu persatu cara-cara membuatnya dengan tunjuk ajar...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
4th August 2013 11:41pm

 

MINI PAVLOVA - PEMANIS MULUT HARI INI

Baru-baru ni saya ada membuat Cream Caramel untuk berbuka. Lebihan putih telur tu sayang pulak nak buang. Nak buat telur dadar terasa boring pulak.Fikir punya fikir nak buat apa dengan putih telur tu, tiba-tiba terbayangkan Pavlova. Pavlova ni kita hanya pakai putih telur jadi apa lagi start lah saya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
3rd August 2013 5:31pm

 

CAT TREE BUAT ANAK-ANAK KUCING KESAYANGAN

Raya ni saya tak lah bershopping sangat tapi anak-anak bulus yang beria-ia bershopping. Macam-macam yang diaorang dapat tau.Nasib baik diaorang tak suka pakai baju, rasa-rasa kalau diaorang suka berbaju sure beralmari baju diaorang kan!Tengok ni , siap beli tempat permainan sendiri untuk hari raya tau, mama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
2nd August 2013 6:33pm

 

PERKONGSIAN - BAYI SEBERAT 6.1kg DILAHIRKAN DI GERMANY

Di Petik Dari Yahoo NewsWowww....terkejut akak tengok. Besar bebenor ni. Aduhh pipi dia , rasa nak gigit-gigit tau.Bayi ni dilahirkan di Germany pada 29 July 2013, diberi nama Jasleen. Dilahirkan dengan berat 6.1kg . Dia dilahirkan dengan cara NORMAL.Gambar dipinjam dari Yahoo NewsBersama bayi ini...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
2nd August 2013 12:04am

 

DUIT RAYA RM20 BUAT OHBlogger Malaysia Pilihan

Berakhir sudah Segmen Singgah Sahur yang dikelolakan oleh HasrulHassan. Terimakasih kepada beliau kerana telah membuat segmen sebegini hingga jayanya.Melalui segmen ini , saya berpeluang berkenalan dengan rakan-rakan blogger yang saya belum kenali. Dan dengan segmen ini juga sebelum ini ruang komen diblog...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
1st August 2013 9:23pm

 

Wang Tunai RM5000 untuk Blogger

Assalamualaikum..GANJARAN WANG TUNAI RM5000 UNTUK BLOGGER MALAYSIA Ini adalah satu lagi Insentif Tunai untuk Blogger Malaysia dari BloggerWanita.com. Program ini terbuka kepada semua blogger Malaysia. Program ini mudah sahaja. Apa yang perlu anda lakukan adalah mengikut sahaja syarat-syarat yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
31st July 2013 7:04pm

 

Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!

Wowww..Banyak sungguh jumlah hadiah keseluruhan yang disediakan. Best jugak kan kalau join contest ni, manalah tahu kalau rezeki berpihak pada kita..alhamdulillah dapat jugak tambah-tambah duit raya.Pada yang nak sertai contest ini , klik sahaja gambar atas atau gambar duit syiling dibawah ini dan ikut...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
30th July 2013 10:27am

 

Samsung Family Portraits: A Story About Hari Raya 2013

IKLAN HARI RAYA 2013 DARI SAMSUNGSalah satu iklan Hari Raya yang saya suka ialah iklan ini. Mari kita sama-sama hayati dan fahami apa yang hendak disampaikan melalui iklan ini.Tags : Iklan Hari Raya , Iklan Hari Raya dari Samsung , Cerita hari raya dari Samsung , Samsung , Samsung Malaysia , A Story About...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog hannyabdullah hannyabdullah via Diary Mama
30th July 2013 7:58am