User Profile: simiey

Show pings in: English | Malay | All

 

simiey

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 2 of 10

uji tahap IQ anda

Repost :Bila bercakap pasal tahap IQ. mungkin imej einstein melayang-layang di minda anda. Berapa tahap IQ anda? simieY sendiri pun tak tahu berapa tahap IQ simieY. sebenarnya tahap IQ merupakan seuatu yang cukup subjektif dan mungkin amat sukar untuk dicongak.Apa-apa pun simieY mahu berkongsi satu soalan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 week and 3 days ago.

 

Warga Tua positif Covid-19 ancam sebar virus meninggal dunia

Bermula hari ni 18 Mac bermulalah penguatkuasaan perintah kawalan pergerakan bagi membendung penularan Covid-19. Menurut kefahaman saya tentang isu ini, penawar bagi Covid-19 masih belum ditemui dan ini bermakna tidak ada cara yang spesifik untuk merawat pesakit yang positif Covid-19.Menerusi perkongsian...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 week and 4 days ago.

 

cara menghilangkan parut jerawat dan bintik hitam

Repost :jerawatboleh dikatakan semua orang ada jerawat. jerawat biasanya tidak tertumpu pada bahagian muka sahaja malahan turut menyerang bahagian-bahagian lain seperti kepala, bahagian belakang badan, bahagian dada dan tempat-tempat lain.kenapa jerawat tumbuh???antara pandangan menarik berpunca daripada...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 week and 4 days ago.

 

somewhere only we know

Repost :tempat yang hanya kita ja yang tahu..kat mane yer??sambil² layan lagu tu, apa kata kita sama² renung²kan..dah cukup ke belum amalan kita sebelum di bawa ke "tempat yang kita sememangnya tahu"agak² dah cukup ke amalan kita??sama² la kita cukup²kan. insyaAllah..kena sentiasa bersedia, maklum la...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 week and 5 days ago.

 

Kucing mempunyai daya ingatan kuat dan deria bau yang tajam

Berbeza dengan manusia yang hanya mengesan kedudukan berdasarkan daya ingatan, papan tanda, bertanya dan terbaru aplikasi seperti waze dan google maps. Kucing hanya menggunakan sepenuhnya daya ingatan dan deria bau dalam kehidupan seharian.Berdasarkan kajian, kucing merupakan di antara 9 haiwan yang paling...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 week and 5 days ago.

 

Rebusan Bawang Putih Penawar Covid-19??

Tular kebelakangan ni di laman sosial facebook mahupun whatsapp group. Terdahulu tular dakwaan kononnya menu ikan singgang yang popular di negeri sebelah Pantai Timur mampu menyembuhkan Covid 19.Namun begitu, saya mengambil pendekatan tidak terus menghukum salah atau betul tentang ni kerana saya berpendapat...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
2 weeks ago.

 

alam mahsyar

imej ehsan daripada Ceriakan Hari-Hari Mu:.Alam Mahsyar..:1. Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail beberapa malaikat yg lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yg tinggal dan akhirnya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
2 weeks and a day ago.

 

Kempen Amalkan 55555 galak diet dan cegah obesiti

Repost :Kecenderungan rakyat Malaysia untuk menjadikan musim perayaan sebagai pesta makanan mendorong Kementerian Kesihatan mengambil langkah pencegahan dengan melancarkan kempen ‘Amalkan 55555’ bagi menggalakkan diet sihat serta mencegah obesiti.‘Amalkan 55555’ merujuk kepada makan lima makanan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
2 weeks and a day ago.

 

CePSWaM Cara menggunakan laman web eSWIS Jabatan Alam Sekitar (JAS)

eSWIS merupakan singkatan daripadaElectronic Scheduled Waste Information System. Laman web ini telah dibangunkan oleh Jabatan Alam Sekitar (JAS) Malaysia. Untuk ke laman web eSWIS, anda perlu menaiphttps://eswis.doe.gov.my/Disamping menu login, terdapat juga beberapa menu capaian yang telah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
2 weeks and 2 days ago.

 

Ronaldinho bekas bintang bola sepak Brazil yang malang

Ronaldo de Assis Moreira dilahirkan pada 21 March 1980, lebih dikenali dengan nama Ronaldinho Gaúcho atau dengan nama jolokannya Ronaldinho. Beliau merupakan bekas pemain bola sepak profesional Brazil dan juga duta besar Barcelona.Sepanjang kariernya, beliau bermain dengan kelab-kelab Eropah seperti Clubs...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
2 weeks and 3 days ago.

 

kenapa tak rogol saya?

RepostOleh Helmi Halim Kisah benar ini berlaku di US. Ia tentang seorang wanita dari Malaysia yang bekerja di US. Dia memakai tudung dan memiliki akhlak yang bagus. Suatu malam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
2 weeks and 3 days ago.

 

Kenapa kucing mendengus ketika makan sendirian?

Sekiranya 2 ekor kucing mendengus ketika makan, kita sedia maklum mereka mungkin tengah berebut makanan. Namun bila kucing mendengus ketika makan sendirian pasti ramai yang tertanya-tanya kenapa.Pada hemat saya mungkin dia tengah menikmati makanan yang dihidangkan. Secara logiknya kita pun kadangkala dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
2 weeks and 4 days ago.

 

asparagus ubat kanser paling mujarab

kepada pesakit² kanser..semoga tabah menghadapi dugaan initak ada salahnya mencuba asparaguskita hanya berusaha dan berikhtiar, selebihnya terserah padaNyaJust take a few minutes and its worth reading.....whether U believe it or not..... Please read the contents below and pass to your friends Three types...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
2 weeks and 4 days ago.

 

Falsafah Kehidupan

Repost:simieY nak berkongsi satu topik menarik dari blog komuniti asakelate.netkalau nak direct ke topik rasa cam xbest pulak. simieY tambah info sbb nk bagi menarik sikit :)selamat berfalsafah..Pengenalanapa itu falsafah?Perkataan falsafah berasal daripada bahasa Yunani Kuno, dan dalam pengertian yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
2 weeks and 5 days ago.

 

Milo Si Kucing mixed Persian DLH

Selepas seminggu bersedih selepas kehilangan Rocky, anak kembali ceria selepas diganti dengan seekor anak kucing yang sangat comel diberi nama Milo.Iye Milo sempena air milo. Hahaa..Disebabkan warna bulunya yang coklat cair seakan milo ais.Milo seekor anak kucing jantan berusia 2 bulan. Sengaja saya carikan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
2 weeks and 6 days ago.

 

Jodoh

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Renungkanlah Sedalam-dalamnya.. Tidak, Jodoh tiada kaitan dengan keturunan. Hanya belum sampai masanya. Ia bagai menanti jambatan untuk ke seberang. Kalau panjang jambatannya jauhlah perjalanan kita. Ada org jodohnya cepat sebab jambatannya...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
3 weeks and a day ago.

 

Kemaskini Google Chrome elak digodam

Google Chrome adalah salah satu aplikasi yang menyediakan perkhidmatan untuk melayari laman web.Terbaru pembangun aplikasi Google Chrome telah membuat pengumuman bahawa terdapat beberapa kecacatan kritikal pada versi terdahulu yang memerlukan tindakan segera pengguna.Selain dari mengemaskini aplikasi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
4 weeks and a day ago.

 

Siapa Perdana Menteri Malaysia ke 8

Siapa PM ke 8 Malaysia?Persoalan ini terus tergantung sehingga lah ke hari ini. Sepertimana dinyatakan sebelum ni di entriSesuatu untuk difikirkan bersama, Tun Mahathir telah dilantik sebagai Perdana Menteri Interim sementara sehinggalah Perdana Menteri yang seterusnya dilantik.Siapa calon PM ke...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month ago.

 

Secawan kopi O dan Kehidupan

Kopi Omerupakan air kopi tradisional yang dihidangkan di Malaysia, Singapura dan negara sekitar. Ia merupakan air yang mempunyai rasa kopi yang kuat dan dicampur gula.Terdapat satu perbualan di antara seorang ayah dan anak berkaitan dengan kopi O yang dipos kawan saya di facebook. Saya fikir harus...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month ago.

 

Sesuatu untuk difikirkan bersama (tiada kaitan dengan perletakan jawatan Tun M)

Permulaan tahun 2020 sememangnya mencabar terutamanya bagi netizen (internet citizen). Hahaa..Terdahulu negara dikejutkan dengan peristiwa "seorang lelaki" memakai pakaian wanita di tanah suci.Disusuli pula dengan pemergian secara mengejut arwahSyed Umar Mokhtar bin Syed Mohd Redzuan (Abam...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog simiey simiey via simiey[dot]info
1 month ago.