User Profile: segalabenda

Show pings in: English | Malay | All

 

segalabenda

Your avatar

Real Name: OlaOli

Member Since: 14th March 2012



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 6

Teman bekas pelajar UiTM Perlis

​Teman bekas student UiTM Perlis​Ini first time teman nak share tentang tempat teman pernah belajar. Untuk post ni ialah UiTM Arau cawangan Perlis. Ok inilah destinasi pertama dalam hidup teman mula berjauhan dari keluarga untuk mencari ilmu.Perlis sebuah negeri kecil yang berada paling utara...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
3 weeks ago.

 

Turunkan tekanan darah tinggi punca dan petua

​Pengalaman tekanan darah tinggi dalam keluarga​Teman nak share kat pembaca olaoli.com pengalaman teman kena dan petua turunkan tekanan darah tinggi yang teman telah alami. ​Mula-mula teman nak ceritakan ​tentang background keluarga teman. Ibu bapa teman mengidap penyakit kronik. Arwah ayah dulu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
3 weeks and 6 days ago.

 

Blogger hingusan – blog segalabenda.com dalam kenangan

Kelmarin teman blogwalking dan terjumpa blog justkhai.com dan beberapa blog lain masih wujud yang pernah hot dan popular satu ketika dulu era 2010-2013. Diwaktu yang sama juga teman aktif...lebih tepatnya sangat aktif berblog berbanding sekarang ni. Waktu itu blog teman adalah segalabenda.com.Ketika tu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
1 month ago.

 

Upgrade RAM atau HDD ke SSD

Akhirnya JDT memenangi Piala Malaysia 2019 dengan jaringan 3 - 0 lebih 1 gol dari jangkaan teman. ... The post Upgrade RAM atau HDD ke SSD appeared first on OlaOli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
1 month and a week ago.

 

JDT vs Kedah

Jap lagi pukul 9 akan berlangsung perlawanan akhir PIALA MALAYSIA antara JDT menentang Kedah. Final ni mengulangi ... The post JDT vs Kedah appeared first on OlaOli.com.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
1 month and a week ago.

 

Perbezaan hdd, ssd biasa dengan M.2 ssd

​Nah....6 bulan aku menyepi...baru la ni teringat rupa-rupanya aku masih ada blog. Blog olaoli.com. emm...so barulah aku ... The post Perbezaan hdd, ssd biasa dengan M.2 ssd appeared first on Blogger Olaoli.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
2 months and 3 weeks ago.

 

First time bina pc sendiri

​Selepas 2 bulan mendiamkan diri akhirnya hari ni teman berminat untuk menghasilkan satu post. Blog ni dah ... The post First time bina pc sendiri appeared first on Blogger Olaoli.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
9 months ago.

 

Negara ku Malaysia – kenapa kelihatan semakin tenat?

​​Malaysia baru​Malaysia Baru... Slogan yang muncul apabila pemerintahan Malaysia bertukar tangan. 9 May 2018..Satu tarikh bersejarah buat ... The post Negara ku Malaysia – kenapa kelihatan semakin tenat? appeared first on Blogger Olaoli.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
11 months ago.

 

Balik Kampung….

Airport Balik ke PenangPost kali ini adalah berkaitan dengan trip balik kampung selama sebulan. Cuti sekolah dah ... The post Balik Kampung…. appeared first on Blogger Olaoli.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
1 week and 2 days ago.

 

Poket di keringkan oleh DIY

​DIY. Selalu kita dengar word DIY. Mula-mula dulu tak berapa paham sangat sebab ingatkan nama kedai tu sesaje letak nama DIY. Rupa-rupanya ia adalah singkatan dari Do It Yourself. Kedai DIY ni kat mana-manapun memang ramai orang berkunjung untuk membeli barangan. Awal-awal dulu bila teman tengok...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
2 months and 2 weeks ago.

 

Pengalaman nyawa dihujung tanduk

Kali ni teman nak post teman ni berkisarkan tentang perkara paling penting kepada mana-mana makhluk Allah Taala di muka bumi ni iaitu nyawa. Semuanya ni berdasarkan pengalaman teman sendiri yang beberapa kali umpama nyawa dihujung tanduk. Dalam sejarah hidup teman sehingga kini, sudah 3 kali teman berdepan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
3 months and a week ago.

 

5 langkah bina blog self-hosted

​Langkah-langkah membina blog​Post ni nak dikongsikan dengan mereka-mereka yang nak buat blog tapi taktau cara nak buat. Sesetengah orang sanggup mengupah orang lain setupkan blog yang menelan kos agak besar. Padahal anda boleh buat sendiri je dan ianya tak sesusah manapun. Tak perlu nak bermain dengan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
3 months and 2 weeks ago.

 

Beza lelaki lembut dengan pondan

​​​Post teman kali ni agak keras sikit. Sebab teman dah semakin risau melihat satu perangai kotor yang semakin merebak dalam masyarakat. Apa yang teman nak sebut kali ini adalah berkaitan dengan pondan. Lelaki lembut ada di mana-mana sahaja. Salahkah jika sifatnya lembut? teman rasa tak. Perwatakan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
3 months and 3 weeks ago.

 

4 jenis hutang punca masalah kewangan

​Hi, selamat malam kepada pembaca olaoli.com. Post hari ini nak sentuh tentang 4 perkara yang menjahanamkan kewangan anda. Sebenarnya ada lagi, tapi 4 inilah yang paling banyak dialami oleh orang ramai terutama golongan muda. Teman buat conclusion berdasarkan pengalaman sahabat taulan, adik-beradik,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
4 months ago.

 

Keburukan makan maggi secara keterlaluan

​Kesan buruk makan maggiDulu satu ketika teman bergelar seorang budak U.Belajar di UiTM Arau tahun 2000-2003 course diploma in plantation industry management.Course ini membekalkan graduan untuk bekerja di sektor perladangan. Kebanyakan Pengurus-pengurus ladang di Malaysia yang berbangsa Melayu adalah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
4 months and a week ago.

 

Meja blogger hingusan olaoli

Siapa itu blogger?Siapakah yang layak dipanggil blogger?Pada pendapat teman blogger bermaksud sesiapa yang ada blog/website dan menulis ... The post Meja blogger hingusan olaoli appeared first on Blogger Olaoli.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
4 months and 2 weeks ago.

 

Buat duit sebagai penulis – Panduan Menjadi Penulis Bebas

​Minggu lepas setelah sekian lama tidak membeli ebook tiba-tiba teman teringin dan tertarik untuk membaca sebuah ebook ... The post Buat duit sebagai penulis – Panduan Menjadi Penulis Bebas appeared first on Blogger Olaoli.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
4 months and 2 weeks ago.

 

Tanda migrain, punca migrain pengalaman dan petua

​Baru-baru ni teman kena migrain untuk kali kedua yang baru disedari yang ianya adalah migrain. Pertama kali ... The post Tanda migrain, punca migrain pengalaman dan petua appeared first on Blogger Olaoli.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
4 months and 3 weeks ago.

 

Tools asas untuk Blogger

​WordPress merupakan salah satu platform blog terbaik dari banyak-banyak platform yang ada. Sebahagian besar blogger lebih memilih ... The post Tools asas untuk Blogger appeared first on Blogger Olaoli.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
4 months and 3 weeks ago.

 

Musim durian dah tibe

​Musim dor​oyan dah tibe dah kome oii. teman nengok kat tv dan facebook bukan main lagi harge ... The post Musim durian dah tibe appeared first on Blogger Olaoli.

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog segalabenda segalabenda via OlaOli.com
4 months and 3 weeks ago.

 

1 2 3 4 5 6 Next »