User Profile: saharol

Show pings in: English | Malay | All

 

saharol

Your avatar

Real Name: Mohd saharol

Member Since: 28th May 2012



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 10

SEMOGA KITA BERJAYA MENGHIDUPKAN SUNNAHNYA, BUKAN SAHAJA DARI SEGI PUASA, SOLAT BAHKAN CANDANYA...

Aku suka bergurau. Tanya saja sesiapa yang rapat lebih-lebih lagi adik-beradikku, memang dah masak dengan perangaiku. Walaupun majoriti kalau orang melihat mukaku jenis yang serius *muka yang susah nak senyum*. Bwahahahaha. 🙂 Gurauan bagi aku mampu menghiburkan hati diri sendiri bahkan orang sekeliling...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog saharol saharol via WWW.SAHAROL.COM (2018)
6 days and 3 hours ago.

 

APA ITU WINDSCREEN? (PERLINDUNGAN TAMBAHAN)

*copy paste dari fiqriezack.com untuk bacaan bersama. Assalamualaikum semua! 🙂 Sempena hari jumaat yang mulia ini, pihak kami sekali lagi ingin berkongsi sedikit ilmu mengenai insuran kenderaan. Topik yang akan dibincangkan kali ini ialah APA ITU WINDSCREEN?  Windscreen merupakan perlindungan tambahan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog saharol saharol via WWW.SAHAROL.COM (2018)
3 months ago.

 

APA ITU PERLINDUNGAN KEMALANGAN DIRI / PERSONAL ACCIDENT (PA)?

*copy paste untuk rujukan bersama* Assalamualaikum pelanggan yang dihormati. Diharap sentiasa berada dalam keadaan sihat sejahtera. Dalam artikel kali ini, pihak kami fiqriezack ingin berkongsi mengenai apa itu perlindungan kemalangan diri atau dalam bahasa inggerisnya personal accident (PA). Perlindungan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog saharol saharol via WWW.SAHAROL.COM (2018)
3 months and a week ago.

 

APA ITU NON CLAIM DISCOUNT (NCD) / NON CLAIM BONUS (NCB)?

Sedikit perkongsian mengenai apa itu ncd / ncb bagi yang ingin mempelajari insuran kenderaan. Artikel kali ini diambil dari www.fiqriezack.com Penyedia perkhidmatan renew insuran roadtax secara online (Online Mudah Cepat) Assalamualaikum pelanggan yang dihormati. Hari ini pihak...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog saharol saharol via WWW.SAHAROL.COM (2018)
3 months and a week ago.

 

CRYPTOTAB REVIEW – JANA PENDAPATAN BITCOIN MELALUI CRYPTOTAB! (DISERTAKAN BUKTI PEMBAYARAN)

Assalamualaikum! Harap korang semua sihat gamaknya.. Amboi.. Hahaha.. Hari ni aku nak kongsikan salah satu cara untuk korang mendapatkan bitcoin melalui proses mining menggunakan cpu yang mana korang tak perlu menggunakan pc / laptop yang ada graphic card.  Untuk pengetahuan korang, ilmu ni aku cilok dari...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog saharol saharol via WWW.SAHAROL.COM (2018)
8 months and 3 weeks ago.

 

TEMUDUGA TERBUKA POSMEN / KURIER / PEMANDU VAN PENEMPATAN SELANGOR APRIL 2018

Asalamualaikum. Harap korang semua sihat walafiat sentiasa. Hari ni nak kongsi satu berita baik bagi yang tinggal di Selangor dan yang sedang mencari pekerjaan. Tarikh Temuduga : 12 APRIL 2018 (KHAMIS) Masa : 9.00 pagi hingga 3.00 petang Lokasi Temuduga : PUSAT POSLAJU BANDAR BARU BANGI, NO 40, JALAN P10/21...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog saharol saharol via WWW.SAHAROL.COM (2018)
9 months and a week ago.

 

PROGRAM PEMUTIHAN JPJ – ROADTAX YANG TELAH TAMAT TEMPOH BELUM GENAP 3 TAHUN BOLEH RENEW SEPERTI...

Program pemutihan JPJ ni merupakan berita baik bagi semua pihak lebih-lebih lagi bagi korang yang ada motosikal / motokar yang dah lama tak renew roadtax tu. Hehe. Bolehlah renew sekarang atau selewatnya pada 30 JUN 2018. Dah tak perlu nak pergi puspakom bagai. Makan masa, wang dan tenaga. P/s: Pembaharuan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog saharol saharol via WWW.SAHAROL.COM (2018)
9 months and 3 weeks ago.

 

APA ITU CRYPTOCURRENCY? (MATAWANG CRYPTO / DIGITAL)

Asalamualaikum semua. 🙂 Lama juga aku menghilangkan diri. Saja suka-suka. Hahaha. Takdelah. Agak sibuk dengan kerja, kursus dan banyak perkara lain yang aku habiskan masa untuk mengkaji dan belajar dalam beberapa bulan ni seperti unit trust, insuran, dan yang paling penting belajar cara mewujudkan dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog saharol saharol via WWW.SAHAROL.COM (2018)
10 months ago.

 

PENGALAMAN BERBEKAM UNTUK PERTAMA KALINYA..

Aku rasa korang pun selalu dengar istilah bekam @ berbekam ni. Aku dah lama dah ingin nak berbekam sebab dari apa yang aku dengar dan baca, berbekam ni ada banyak faedahnya. Bukan sekadar mengeluarkan darah kotor dalam badan, tapi banyak lagi faedah lain sebenarnya. Dan seperti mana kita tahu, Bekam @...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog saharol saharol via WWW.SAHAROL.COM (2018)
12th November 2017 11:02am

 

SENTIASA MACAM CHIPSMORE – KEJAP ADA KEJAP TAKDE..

Dah masuk bulan NOVEMBER 2017, cepat je rasa masa berlalu tapi aku masih gak macam CHIPSMORE, kejap ada kejap takde. Haha. Banyak benda yang berlaku dalam tahun ni sahaja, memang mencabar dan banyak beri tekanan (stress). Bermula dari awal tahun banyak perubahan di tempat kerja baik dari sistem, skop kerja...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog saharol saharol via WWW.SAHAROL.COM (2018)
4th November 2017 5:25am

 

UBER RM7.00 DISKAUN SEMPENA RAMADAN!

Hari ni cuma nak kongsi kod diskaun bagi yang teringin atau selalu naik uber. Kod diskaun ni sah digunakan sehingga 11.06.2017, Boleh digunakan pada bila-bila masa (tiada had masa contohnya dari jam 1 pagi 12tghari) sebanyak 7 kali. Ada dua situasi penggunaan kod diskaun ni: Kadar caj misalnya rm7...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog saharol saharol via WWW.SAHAROL.COM (2018)
9th June 2017 5:01am

 

IKLAN JAWATAN KOSONG (BINTULU MIRI) – TEMUDUGA TERBUKA POSMEN / KURIER / PEMANDU LORI...

Ini iklan yang sama seperti TEMUDUGA TERBUKA POSMEN / KURIER / PEMANDU LORI VAN, cuma yang membezakan ialah tarikh temuduga iaitu pada 03.04.2017 (isnin) dan lokasi temuduga pula di PUSAT MEL MIRI. Sila baca iklan sebelum ini dengan cara klik pada link di atas untuk maklumat lengkap (sama...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog saharol saharol via WWW.SAHAROL.COM (2018)
29th March 2017 10:56pm

 

IKLAN JAWATAN KOSONG (BINTULU MIRI) – TEMUDUGA TERBUKA POSMEN / KURIER / PEMANDU LORI...

Berita baik bagi korang yang berada di Bintulu dan sedang mencari kerja kosong. Temuduga terbuka POSMEN / KURIER / PEMANDU LORI DAN VAN untuk penempatan di BINTULU MIRI akan berlangsung pada (ahad) ini. Pendaftaran bermula dari 09.00 pagi hingga 12.30 tengahari. Temuduga ini di buat di PUSAT...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog saharol saharol via WWW.SAHAROL.COM (2018)
28th March 2017 10:28pm

 

TIPS UNTUK BELI BARANG DI LAZADA DENGAN HARGA JAUH LEBIH MURAH! (SEHINGGA 24 MAC 2017)

Bagi korang yang nak membeli-belah di Lazada, sekarang ni sedang berlangsung jualan besar-besaran. Ini sedikit tips kalau korang nak dapatkan sesetengah barang dengan harga lebih murah sebelum jualan besar-besaran ini ditutup. 1. LIVE FLASH SALE Setiap beberapa jam, beberapa produk akan disenaraikan dan...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog saharol saharol via WWW.SAHAROL.COM (2018)
22nd March 2017 1:13am

 

LAZADA SURPRISE BOX (REVIEW)

Hi, aku tau.. Aku memang selalu menghilangkan diri. Bila blog dah lama terbengkalai baru sibuk nak munculkan diri. Hahaha. Anyway Balik ke cerita asal, korang pernah dengar tentang LAZADA SURPRISE BOX? Tak pernah?, Pernah? Eh, ada aku kisah? Hahaha. *Gelak sambil guling-guling pastu pengsan. -Gurau...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog saharol saharol via WWW.SAHAROL.COM (2018)
22nd March 2017 12:22am

 

SELAMAT TAHUN BARU CINA 2017

Setelah menghilangkan diri seperti selalunya.. Hahaha. Aku nak ucapkan selamat tahun baru cina bagi yang menyambutnya, selamat bercuti, jalan kena hati-hati lagi-lagi sekarang musim hujan dll. Aku pun baru balik dari melawat keluarga sebelah Mak. Sekejap je, tapi berbaloi. Sebab aku dapat jumpa keluarga...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog saharol saharol via WWW.SAHAROL.COM (2018)
29th January 2017 12:34am

 

KOD / KUPON DISKAUN LAZADA MALAYSIA 12 DECEMBER 2016 – 14 DECEMBER 2016

Sempena jualan bermula hari ini 12 DECEMBER 2016 14 DECEMBER 2016 di laman web lazada, korang boleh gunakan kod / kupon diskaun ni. Tetapi kod diskaun ini hanya dapat digunapakai untuk tempoh dan jenama / produk tertentu sahaja. Maklumat boleh didapati dalam gambar yang disertakan di bawah. Aku pun...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog saharol saharol via WWW.SAHAROL.COM (2018)
12th December 2016 5:31am

 

REVIEW: Komisen ke-3 dari TONEPLUS (Simkad yang melindungi dan membayar penggunanya!)

Semua rakan niaga simkad toneplus sibuk bercerita tentang komisen yang baru diorang terima hari ni. Dibayar awal walaupun tarikh pembayaran awal sepatutnya 25 haribulan. Ada yang terima RM60k+, RM20K+, RM17K dan sekecil-kecil cili padi punya komisen macam aku cuma RM43.15 .Sikit, ya aku tahu. Tapi aku...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog saharol saharol via WWW.SAHAROL.COM (2018)
21st November 2016 7:01pm

 

BOX OF JOY DARI LAZADA!

Maaf ye semua. Agak lewat sedikit untuk mengumumkan perkara ni. Bermula 11 November 2016 14 Disember 2016, lazada melancarkan jualan besar-besaran online resolution dengan tema Brand for All. Sempena kempen jualan besar-besaran ni juga, kempen box of joy diadakan bagi...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog saharol saharol via WWW.SAHAROL.COM (2018)
18th November 2016 12:05pm

 

AWAS! Pelan HOT60 telah dikemaskini ke pelan SUPER70 (PERINGATAN UNTUK PENGGUNA TONEPLUS ...

Bagi pengguna toneplus ataupun tone excel, jangan hairan dan terkena kejutan budaya bila korang topup RM60 sekaligus tidak lagi dapat melanggan pelan HOT60 kerana pelan ini telah dikemaskini ke pelan SUPER70. Aku pun merasa agak kecewa dengan pelan baru ni, sebabnya promosi yang diberikan tidak jauh...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog saharol saharol via WWW.SAHAROL.COM (2018)
2nd November 2016 10:39pm

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next »