User Profile: nikzhafran

Show pings in: English | Malay | All

 

nikzhafran

Your avatar

Real Name: nikzhafran

Member Since: 9th July 2010



Blogs:

 

User's Pings

Sort By: Date | Popularity

Page 1 of 2

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
3 weeks ago.

 

Resepi Aiskrim ala Magnum

Video kali nie adik perempuan nik yang buat dan saya cuma edit sahaja.Masa pertama kali dia buat tidak menjadi tapi kali kedua baru jadi. Bagi sesiapa yang ingin mencuba boleh ikuti cara dibawah dan segala pertanyaan bolehlah komen di video youtube atau didalam laman web saya.Resepi ais krim1/2 tin susu...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
1 month and a week ago.

 

Audio Format Converter software untuk Windows 10

Audio files datang dalam pelbagai format, saiz dan kualiti. Ada beberapa Media Player tidak dapat memainkan beberapa jenis format, dan terdapat fungsi tertentu yang terhad kepada beberapa format audio. Oleh itu, adalah perkara biasa bagi pengguna untuk menukar fail audio ke format yang berbeza.Kalau bagai...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
1 month and a week ago.

 

Monoshock atau Suspension berbunyi bile terhenjut masa jalan

Nak diceritakan motor FZ nie dan berumur 7 tahun dan biasalah motor lama adalah barang kena tukar .Tapi kali nie bunyi tu aku rasa dekat monoshock dan tgk harga kat internet boleh tahan nak dekat 200 jugak. Kalau boleh make sure dulu bunyi dari mana sama ada fork absorber, monoshock atau mana2 joint yg dah...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
1 month and a week ago.

 

Cabutan bertuah 9 buah kereta dari Honda Malaysia

Kempen "Road to 900,000th Unit Milestone" akan memberi 9 kereta Honda kepada rakyat Malaysia yang bertuah seperti Jazz, BR-V, City Petrol, City Hybrid, HR-V Hybrid, Petrol HR-V, Civic, CR-V dan Accord.Kempen ini memperingati kejayaan Honda Malaysia untuk mencapai 900,000 unit jualan pada suku ketiga 2019,...

0Disike this ping 1Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
1 month and 2 weeks ago.

 

My First First Love: Season 2 | Official Trailer | Netflix

Cerita ini mengisahkan percintaan 5 orang sahabat mencari cinta pertama. Untuk Season1 diterbitkan pada 18 April Season 2 diterbitkan pada 26 Julai. Hanya di Netflix.Bagi aqlah cerita ini memang menarik tapi itulah masa season 1 cerita dia tergantung sikit dan kena tunggu untuk season 2 geram sebab ending...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
1 month and 2 weeks ago.

 

Fork bocor 2 kali

Aq sekarang tgh insternship di Petaling Jaya sebelum tu aq dah bagitau parent yang aq nak bawak motor sebab delah sesak nanti nak gi kerja kalau naik motor FZ yang lama punya. Ayah aq benarkan aq bwak motor jadi horaayyy hihihi sebab nie pertama kali aq bwak motor ke tempat jauh.Bila aq cuti sem aq...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
1 month and 2 weeks ago.

 

Money Heist Season 3

Money Heist atau dalam bahasa Spanish "La casa de papel" untuk season 3 telahh dikeluarkan pada 19 July 2019.Ceita ini series dan tidak pernah menghampakan untuk season 1 dan seson 2 menceritakan mengenai duit.Season 1 mempunyai 13 episod and season 2 ada 9 episod, mengisahkan serangan ke atas Mata Wang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
1 month and 2 weeks ago.

 

3 Cara CopyPaste di Komputer atau Laptop anda

Bagi yang sudah mahir mesti dah tau bagaimana cara untuk copypaste dengan mudah, cut dan paste ini biasa digunakan untuk ransfer teks, data, file atau objek dari sumber ke tempat lain.Apa itu Copy Paste? Singkatnya dalah untuk menggandakan file menjadi satu atau lebih. Kalau ikutkan ada 3 pilihan iaitu...

1Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
1 month and 4 weeks ago.

 

Cara Tambah Border menarik di Blogger Post Image

Hari ini saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana cara tambah border menarik di Blogger Post Image. Jika anda ingin menambah border di keliling gambar anda di blogger dan anda tidak tahu bagaimana untuk melakukan ini? Kebanyakan blogger tahu bagaimana untuk melakukan ini tetapi bagi blogger newbie ia...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
2 months ago.

 

Resepi Karipap Pusing

Minta maaf kerana video kali ini tidak berapa menarik ,saya edit setakat mana yang terbaik sebab sibuk sebagai Last Year Student. Saya sekarang masih berada di asrama dan balik rumah raya nanti dan kalau sempat saya akan buat respi kuih yang lain. Mak saya banyak tau resepi dia simpan dan yang rahsia memang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
3 months and 4 weeks ago.

 

How to Make an IoT Smoke Alarm With NodeMCU ESP8266

About Gas SensorThe MQ2 is used in gas leakage detecting equipment in consumer and industry markets, this sensor is suitable for detecting CH4, Natural gas, LNG, avoid exposure to alcohol, cooking fumes, and cigarette smoke. The sensitivity can be adjusted by the potentiometer. Come with...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
4 months and a week ago.

 

Mengerjakan Umrah Dengan Mumtaz Travel Johor Bahru

Facebook pagehttps://www.facebook.com/Mumtaz-Travel-531533800252160/Company Contact Details+06 (07) 2072717No. 20-01, Jalan Kolam Air 1, Nong Chik Heights, Johor Bahru 80100, Johor Malaysiazamsu87@gmail.comDalam menunaikan Umrah, kebanyakan ramai yang ingin pakej harga yang mengikut kemampuan diri,...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
4 months and a week ago.

 

Third Place Outstanding Final Year Project Award (FYP UNIKL BMI)

Hai sekarang Nik sem akhir nak abis dan lepas nie masuk alam pekerjaan. Minggu lepas baru je abis Presentation untuk Final Year Project. Kalau ikutkan banyak lagi yang Nik nak tambah tapi itulah tidak cukup masa untuk tambah lagi future sebab perlukan masa untuk mengkaji lebih dalam hihihi.Secara Ringkas...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
4 months and 2 weeks ago.

 

Nodemcu (ESP8266) on Arduino IDE

Kali ini sya akan bagi tutorial macam mna untuk tau basic apa yang perlu buat sebelum kita memulakan program mengunakan NodeMCU. Benda ini mesti kita kena baut sebelum memulakan kerjaCheck out the video to know step by step tutorial on how to get started with our chip Esp8266Firstly open the Arduino...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
6 months and 2 weeks ago.

 

Tukar engine dan cat dalam

Kereta saya sudah lama tersidai di bengkel ayah sedara saya dan hampir setahun dan roadtax mati. Saya dapat cuti selama dua bulan dan ayah saya merancang untuk tukar engine dan cat dalam engine supaya nampak lebih kemas dan tersusun. Ayah sedara saya ada cari engine di kedai dan mendapatkan harga yang...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
6 months and 2 weeks ago.

 

Bagaimana untuk letak video youtube didalam post blogger

Walaupun ini hanyalah basic tetapi ada lagi orang yang tidak mengetahui mengenainya. Jadi saya akan terangkan bagaimna untuk masukkan youtube di dalam post blogger. Terdapat beberapa langkah untuk masukkan video youtube ke dalam blogger dan anda boleh pilih langkah mana yang sesuai untuk digunakan.Cara 1:...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
9 months and 2 weeks ago.

 

Create your own custom stickers for WhatsApp

Pertama sekali,ini hanya digunakan untuk smartphone Android sahaja. WhatsAppada update yang terbarudan semua boleh mengunakan sticker yang telah sedia ada. Tpi bagi yang mahu custom sendiri perlulah ada beberapa Apps yang perlu download untuk digunakan. Saya hanya mengunakan 2 apss untuk crop...

0Disike this ping 0Like this ping Flag as inappropriate Bookmark this blog nikzhafran nikzhafran via BelajarBlogs
9 months and 2 weeks ago.